R. Bruners. Militāra tautas pašpārvalde, 3. daļa

Latvijas valsts karogs un Valsts prezidenta standarts pirms nolaišanas ceremonijas Rīgas pils Svētā Gara tornī.

R. Bruners. Militāra tautas pašpārvalde, 3. daļa

Iepriekšējā daļā https://tautastribunals.eu/?p=62580 aplūkojām kā darbojas pašpārvalde, kurā nav politiskās sistēmas. Šajā daļā par to, kādiem līdzekļiem un spēkiem iespējams pašpārvaldi ieviest. Virzošais spēks ir Valsts prezidents savā bruņoto spēku virspavēlnieka statusā. Viņš rīkojas saskaņā ar Satversmi un likumiem, savas kompetences ietvaros.

Kopš 1944. gada vara Latvijā nav mainījusies

Pirms ķeramies pie lietas, īsi par varas būtību. Diemžēl mēs bieži jaucam varu ar tādiem jēdzieniem kā sabiedriskā iekārta, ekonomiskās attiecības un pārvaldes sistēma. “Vara ir tas, kas izlido no šautenes stobra”, kā teica ķīniešu priekšsēdētājs Mao. Diktatori, huntas un totalitāri režīmi neatšķiras ar augstu intelektu. Tomēr tiem nav grūtību saglabāt savu varu, mainoties iekārtai, saglabājot kontroli pār saimniecību un pārvaldi.

Pēc Latvijas Republikas (LR) proklamēšanas 1918. gadā LR pastāvēšana bijā jāizcīna ar Latvijas militāru spēku. Rezultātā varu nodibināja Latvijas iedzīvotāji. Valsts ar labiem panākumiem pastāvēja līdz 1939. gadam, kad varu pārņēma PSRS ar militāru spēku. Sekoja karš, un vara mainījās starp PSRS un vācu militārajiem spēkiem, kas Latvijā beidzās ar PSRS militāro uzvaru 1944. gadā. Pie šīs varas dzīvojam arī pašreiz.

Vēl vienu labu piemēru guvu no savas 30+ gadu senas sarunas ar kādu čekistu. “Galvenais ir saglabāt kontroli pār spēka struktūrām. Ja tas ir, tad tur virsū var uzbūvēt visu, kas ienāk prātā”.

Varu nevar izmainīt ne ar vēlēšanām, ne ar starptautiskiem līgumiem, ko noslēdz šīs pašas varas pārstāvji.

Valsts prezidenta rīcības

Labi motivēts prezidents izskaidro sabiedrībai sagaidāmo pārkārtojumu nozīmi, kā aprakstīts raksta 1. daļā https://tautastribunals.eu/?p=62540 . Bruņotie spēki un zemessardze ir pārkārtojumu garants. Tāpēc prezidents personiski pārliecinās, ka šie spēki atbilst veicamā uzdevuma nodrošināšanai, nepieciešamības gadījumā veicot pārkārtojumus spēkos.

Prezidents personiski iesaistās Saeimas darbā, noskaidrojot aktuālos jautājumus, problēmas, un apgūstot Saeimas darbu kopumā. Pēc Saeimas atlaišanas viņš izveido “valsts likumdošanas biroju” savā pakļautībā, kas veic kārtējos likumdošanas darbus. Līdzās profesionāliem juristiem birojā darbu var turpināt sakarīgie Saeimas deputāti un darbinieki, ja viņi to vēlas.

Prezidents izdod tiesību aktu, kas paredz pilsoņiem tiesības turēt personiskā īpašumā strēlnieku ieročus. Valdība izdod attiecīgos normatīvus šajā sakarā, un izveido attiecīgo vadības un kontroles iestādi. Šajā jomā var pārņemt, piemēram, ASV pieredzi ar Latvijai atbilstošām izmaiņām.

Valsts prezidents kopā ar Ministru prezidentu veic (lielo) pašvaldību auditu. Tajā vērtē riskus, kas pastāv šajās pašvaldībās saistībā ar korupciju, atkarību no kriminālām un ārvalstu struktūrām, vadības kvalitāti un citiem apstākļiem, saistībā ar pašvaldību interešu atbilstību sabiedrības un valsts interesēm.

Pēc audita valdība pieņem lēmumus par neatbilstošo pašvaldību darbības pārtraukšanu, un ieceļ (militāru) komandantu katrā attiecīgajā pašvaldībā. Komandantam ir pilna autoritāte pār pašvaldības rīcībām un resursiem. Ja nepieciešams, komandanta statusu un atbildību nosaka tiesību aktos.

Prezidents izdod tiesību aktu, kas paredz pilsoņiem tiesības veidot pašvaldības pēc saviem ieskatiem. Pilsoņu veidotās pašvaldības var veidot augstāka līmeņa pašvaldības pēc saviem ieskatiem, vai arī iekļauties esošajā pašvaldību sistēmā. Valdība izdod attiecīgos normatīvus un uzdod attiecīgajai ministrijai reģistrācijas un uzraudzības funkciju. Uzraudzība šajā gadījumā nozīmē atbilstības kontroli. Tas ir, ka pašvaldība izveidota atbilstoši pilsoņu brīvas gribas izpausmei.

Prezidents izmaina vēlēšanu likumu, paredzot valsts un pašvaldību izpildvaras institūciju vadītāju vēlēšanas …

Tā varētu turpināt, tomēr ideja ir skaidra. Pārkārtojumi ienesīs izmaiņas pārāk rūpīgi iztirzātos plānos.

Nobeigums

Vai iespējams, ka prezidenta amatā nonāk personība ar pieredzējušu domu biedru grupu, kam būtu pa spēkam šāda mēroga uzdevums? Vai iespējams aizvākt korumpantus, noziedzniekus un ārvalstu aģentus no valsts pārvaldes un pašvaldībām? Vai mums vispār ir tik daudz godīgu un labi motivētu cilvēku pārvaldē, bruņotajos spēkos, policijā un citur, lai pārkārtojumus veiktu?

Ja pilsonis ar savu uzvedību ir pierādījis, ka nav lojāls Latvijas Republikai, viņš ieroci saņemt nedrīkst. Varbūt šai kategorijai ieroči jau ir, vai viņi tos var iegūt, ja vajag.

Pārkārtojumus varētu veikt 2-3 gados, tas būtu īsākais termiņš. Laiku prasa visi minētie punkti. Iedomājieties, ka vidusmēra latviešu puisis ir ieguvis savā īpašumā ieroci. Viņš ir iemācījies ar to rīkoties, atbilst visām prasībām u.t.t. Paies laiks, kamēr viņš pa īstam apzināsies savu jauno “varneša” statusu. Tas ir, sapratīs, ko viņš var darīt ar ieroci, un ko viņš nekādā gadījumā nedrīkst darīt. Tas pats attiecas uz pašvaldībām, ko nodibina pilsoņi. Nodrāztais teiciens “sākt domāt pa jaunam” te ir īsti vietā.

Valstī viss ir savstarpējā saistībā, tāpēc daudzi svarīgi jautājumi šeit nav skatīti vispār. Jautājumā par valsts un pašvaldību finansēm ar laiku būtu jāpāriet no nodokļiem uz mērķa maksājumiem. Cilvēki maksā nevis nodokļus kopējā katlā, ko pēc tam sadala ierēdņi, bet konkrētam mērķim. Katram mērķim ir savs konts, kura stāvokli attiecīgie maksātāji kontrolē. Tāpēc to varētu saukt par “budžeta kontu sistēmu”, par ko īsumā rakstīju iepriekš https://tautastribunals.eu/?p=59028 .

Epidēmijas, karš, nabadzība un varbūt arī bads – tādu realitāti mums būvē esošā vara. Izdzīvos tie, kuri spēs saglabāt iekšēju brīvību un atbilstoši rīkosies, sadarbībā citiem tādiem pašiem brīviem, dzīviem cilvēkiem. Tie, kuri labticīgi pakļausies globālajām milzu afērām un iesaistīsies tajās, visdzrīzāk ies bojā.

Foto no la.lv

24.07.22

You may also like...

24 komentāru

  1. Anonīms saka:

    Nūja! Kro pla kebabs. Siltā vakara stundā, kad klauni sāk seno spēli spēlēt minu pedāļus gar – Kropla Kebabs. Davaj iesaus! Jāpārbauda, ka noteikti atkal patupie latvieši strādā? Ieejot jau no tālienes uzrunā meitene ar apakšbiksēm pie kases i pietuvojies tuvāk viņai sāku noskaidrot kebaba izmērus un tā cenas. Kā vienmēr tiek piedāvāts mazs, vidējs, liels. Neas, vidēji ass i super ass. Tad meitene savā jaunības skaistumā noliek savu labi izcirpto kāju, kā kovbojs iekarotājs i ar rozā nadziņiem pakasa tuvāk tai vietai, kur atrodas Super Nieze. Tas tik ir numurs! Vien meitenei norādīju, ka ne īpaši atbalstu šāda tipa iestādes, bet dažreiz gribas apēst Kebabu, ja tas tiek pieklājīgi pasniegts. Labi ir arī IbaL un pasakot šo vārdu meitene ļoti labi saprot, ko nozīmē vārds IbaL, ja arī oficiālā nacionalitāte neatzīst, ka tas ir viņu valodas vārds. Valnis – Valdis – Valdnieks – Law – Wall – Vladiko – Kidalova – Kids…… Kur tu Bruner ņemsi to super puper prezi, kas visiem būs labvēlīgs i atsviedis dzīvei to, kas katram vajadzīgs!? Iziedams šorīt no veikala ieraugu acu priekšā velo tādu, ko sludinājuma biju skatījis i vaicājis vai ir vērts? Apvaicajos saimniekam, bet jis runā pa russki i ar kaut kādu akcentu uz polisko!? Ta nu vecis no tās pašas Mariopoles i stāsta, ka tur bija savilcis labai dzīvei visu, bet nāca pāri karš. Tagad braukā uz paveca elektro velo pa Jelgavu,kas vecim šeit vajadzīgs!? Darbs – Miers – Draudzība. Kāds prezidents ir pie varas lielākajai daļai neinteresē, jo gar viņiem nekādas darīšanas. Katram savi pakalni un kalni. Slavas laiks arī ir pārejoša īpatnība i super puper apauglotajs, kas visus apayglos mēdz būt foto i kino bildes. X =? T irgus – Grit – igratj – Torg. Jebkurā apdzīvota vietā veidojas T – punkti, kas ir ļaužu krustojumi, ko viņi tur meklē? Bar ibu i saskari ar citiem ļaudīm, kas ir Kontakti. Kon – ZAKON – Kozna – Nakazono – Canon – Per Kons. Tad nu pūļa priekšā vienmēr ir centušies nostāties ar perversiem likumiem nelieši liedzot tiem veikt normāli tirdzniecības darījumus. Visur viņi uzspiež savas Zīmes bez kurām nedrīksti darīt tā, kā tas ir vajadzīgs nevis Prezim kaut kur Galvas pilsētā, bet attiecīgi rīkojies pēc tā, kā niezes darbojas vietējā Vaļņa apkārtnē. No viena super liela Preza nekad nav bijis labuma nevienai tautai ieskaitot to apjusmoto Ulmani. Tikai pietuvināto sabiedrība gūst super labumus, bet lielākā daļa staigā ar niezi nekad arī nekļūstot auglīgi.

  2. S. saka:

    Atbalstu. Problēma ir globālistu kontrolētā patreizējā sistēma , spēka struktūras ,silisti un ierēdņu armija un juristi …utt…

  3. Aldis Gobzems saka:

    Labrīt. Vakar pirms un pēc pusnakts bijām pie Eifeļa. Cilvēku neiedomājami daudz. Iedomājaties pasākumu Mežaparkā ar pilnām tribīnēm un tad vēl mazliet. Un tad es vēroju foto no Prāta Vētras koncerta ar VIP zonu. Mans pirmais jautājums sev ir, kas par VIPu Prāta Vētras koncertā ir VIDa ģenerāldirektore Jaunzeme. Ieraugot VID, cilvēku sejas pavērojiet pievienotajā foto ar Jaunzemi. Redziet. Visa Latvija ir nolaista, jo daļa ierēdņu kastas ir šie Jaunzemes tipa VIPi. Nevis uzņēmēji un ikviens privātā sektora cilvēks, bet ierēdņi. Ierēdņi, kuri drāž visus citus. Nereti drāž pēc politiķu pasūtījuma. Mūsu ģimeni tajā skaitā. Tieši šie VIPi izdzen cilvēkus no Latvijas. Tas ir iemesls, kamdēļ Latvijā ir bedres, kā vēl vienā foto no Purvciema, ko esmu paņēmis internetā. Tas ir iemesls, ka galvaspilsētu un, ja godīgi, vispār visu valsti raksturo “Pārdod” ar nokritušu R burtu un nezāles, pat neskatoties uz atsevišķām sakoptām mazpilsētām. Tā bilde šajā galerijā ir simboliska. Tas ir VIPu dēļ. Visas šīs varas dēļ.
    Dzīve man piespieda šogad atkal izbraukāt Eiropu krustu šķērsu. Un šajā sakarā man būs daži jautājumi. Šajā pusgadā es esmu bijis Somijā Helsinkos, Igaunijā Tallinā, Pērnavā, Lietuvā Kauņā un Viļņā, Polijā Varšavā, Poznaņā, Lodzā, Wroclavā, Vācijā Berlīnē, Minhenē, Drēsdenē, Nirnbergā, nobraucis gar Brēmeni, Dortmundi, Frankfurti, Ķelni, Beļģijai caurbraucot, Šveicē Cīrihē, Ženēvā, Francijā Parīzē, Lionā, Bordo, Spānijā Barselonā, Valensijā, Alikantē, Malagā, Marbejā, Kadizā, Seviļā, Granadā, Rondā, Madridē, Portugālē Lisabonā, Sintrā un visos Algarves miestos līdz pat tālākajam Eiropas punktam Sagres, tāpat ir nācies būt Londonā un vairākās Anglijas pilsētās ceļā uz Straumēniem, Anglijai piederošajā Gibraltārā tostarp, vienvārdsakot gandrīz pilnīgi visur Eiropā. Kaut ko pa starpai noteikti vēl neesmu pieminējis. Šajā gadā esmu bijis arī Ventspilī, Talsos, Liepājā, Saldū, Kuldīgā, Tukumā, Jelgavā, Bauskā, Jēkabpilī, Cēsīs, Valmierā, Mazsalacā, Valkā, Alūksnē, Balvos, Gulbenē, Rēzeknē, Daugavpilī, Ludzā, Krāslavā, Aizkrauklē, Jūrmalā, Siguldā, Smiltenē un vēl šur tur. Un man ir bijusi iespēja savām acīm salīdzināt pilnīgi visu. Cenas, ceļus, cilvēkus, lidmašīnas, lidostas, restorānus, viesnīcas, veikalus, pārtiku, policistus. Jebko. Tad nu mani secinājumi ir sekojoši.
    1. Pārtika gandrīz visur Eiropā ir lētāka. Izņēmums ir Šveice un Parīze. Polijā nopirktais pārtikas maiss pa 10 eur mums diviem “daiļnoboļščikiem” pietika 2!!!!! divām dienām.
    2. Par ceļiem nerunāsim. Absolūti sliktākie ir Latvijā.
    3. Tīrība. Ja kāds grib redzēt, kā izskatās vārds “tīrība”, tad Bordo centrs ir tīrāk kā vairumam viesistabu. Kuldīga var pienest ūdeni, un Kuldīga patiesi uz kopējā fona ir tūrismam pielāgota un sakopta. Nekur, nevienā no manis sarakstā nosauktajām Eiropas pilsētām nav tā apķēpātas mājas, kā Rīgas centrā. Nekur nav tāda netīrība un nolaistība. Pat miljonu pilsētas Madride, Londona, Parīze nespēj sacensties netīrībā ar Rīgu. Bet visādi citādi ir milzum daudz ļoti sakoptu pilsētu viscaur Eiropai.
    4. Nodzertu seju īpatsvars Rīgā ir TOP1. Pat salīdzinot ar bezpajumtniekiem Parīzē. Bet kā teicu, Jums melo, ka šeit ir netīrs un nolaists. Tā vienkārši nav taisnība. Te ir bagāti un sakopti. Īpaši pie tā tūrisma apjoma.
    5. Tūrisms. Pamēģiniet dabūt brīvu numuru Madridē vai Parīzē. Vai Lisabonā. Par pieņemamu cenu centrā. Tā būs tuvu neiespējamā misija. Noslodze 93-97 procenti. Bizness griežas. Viss pilns. Tā rodas nauda pensijām. Tie, kuri to nesaprot. Cilvēki stāv rindā pēc franču Louis Vuitton, nevis Rīgas modēm. Diemžēl.
    6. Muzeji. Mums notikums ir nevis saturs, bet ka restaurēja māju. MoMa Ņujorkā ir piemērs, ka ir pilnīgi pajāt, kā izskatās māja, bet saturs wow. Malagā ir Pikaso muzejs stāvgrūdām pilns. Ja mums būtu kaut viena Pikaso glezna Mākslas muzejā. Tas atkal būtu tūrisms.
    7. Policisti ne tikai ir laipni, bet sportiski. Un tad es iedomājos klasiski ceļu policijas vai kārtības policijas patruļu, padotu Rukam.
    8. Man būtiski ir arī tas, ka cilvēkus ar bērniem palaidīs pa priekšu pat veikalā pēc saldējuma. Tas liecina, kas valstī ir prioritāte. Latvijā to izmainīt var paši cilvēki.
    9. Vakar kopumā pieveicu maratona distanci, noslēdzot pie Eifeļa torņa. Visā Parīzē es redzēju vienu Ukrainas karogu. Visā Eiropā to ir gaužām maz. Bet katrā valstī ir milzum daudz savējo. Tas ir pašpietiekamības jautājums. Nekļūt par ukraiņiem, palikt par latviešiem. Tāpat kā francūži ir francūži, spāņi ir spāņi utt.
    10. Degviela dārgāka ir tikai Vācijā, Francijā un Šveicē. Vismaz bija tajos brīžos, kad atrados attiecīgā valstī.
    11. Atlidot uz Parīzi četru cilvēku ģimenei izmaksā lētāk kā man vienam būtu lidot no Rīgas. Un te būtiska detaļa, mūsu jaunā dzīvesvieta ir aptuveni tikpat tālu no Parīzes kā Rīga.
    Es visu neuzskaitīju, bet gribu saprast, kas ir tie argumenti varai, kuri pārliecinās tos simtus tūkstošus Latvijas pilsoņus atgriesties. Un vai Jūs paši sev neesat uzdevuši jautājumu, kamdēļ viņi neraujas atpakaļ?
    Kopsavilkums. Latvija ir nolaistākā valsts Eiropā. Viena no visdārgākajām. To panākuši ir Vienotība, Nacionālā apvienība un viņu koalīcija, kas pie varas ir 20 gadus. Pie tā nav vainojams ne Putins, ne Ždanoka, ne Rubiks, ne PSRS, ne Krievija, ne Amerika. Pie tā vainīgi ir visi, kas pieļāvuši esošo varu. Izmainīt to var vienkārši – padzīt valsts izpostītājus un sākt no jauna. No jauna ir tikai Gobzems, jo pārējie visi, nu tā, ka pilnīgi visi, ir bijuši vai ir vara. Gobzems vienīgais nav bijis. Un Gobzems ir citādāks. Ļoti tiešs, patiess un godīgs. Ne kurš katrs varētu teikt taisnību sejā. Tā ir augsta godīguma pakāpe, nebaidoties, ka kāds apvainosies. Tātad Gobzems. Katram un Katrai.

  4. ... saka:

    Gobzemam.

    Pats elles keninjs jau ari sevi par dievu un pasaulsglabeeju klaaree… Tikai braukt ar muti ,nav tas pats,kas GODIGAM but pa iistam !
    Neesi atnacis iistajaa vietaa. Cekas ,, advokat,, !

  5. Anonīmais trolis saka:

    Kolēģis Aldis tērē nopelnītos sudraba šekeļus.

  6. Anonīms saka:

    Nuja! Gobzems daudz saka patiesi i Latvija ir dārgākā valsts Eiropā tieši tāpēc, ka no Eiropas velk lētus produktus pārdodot tos par nereālu saaugstinatu cenu. Kas pārvalda tos X punktus!? Tie paši, kas iznīcināja Alberta Kaula lietu i tie paši letini tajā lieta bij saistīti. Kauls ir tikai pati spožākā personība, kas bij uz 90 tajjiem, kad vajadzēja ap viņu nostāties, bet tauta izvēlējās noskatīties, kā iznīcina viņu. Tas pats arī piemītoš ir šajos laikos Nacionāli aprobežotiem cilvēciņiem, kas mūžam rej savu rejamo – Maskava un čeka vainīga. Piemērs ir kaimiņš nr. 6, ka kāds ierodas pie manis sētā, tad kaimiņš vienmēr dot ziņu, ka viņš ir klāt esoš. Jāzina ir viss, kas aug dārza, kur stāv kādas lietas?Jāinteresējas par lietām kuras nepieklājīgi cilāt, bet vienmēr īpatnība sevi uzdot par laipno. Kulturāli nesaprot i matj perematj arī nesaprot, tad aiziet līdz kautinam. Nu bazot savu degunu cita vīra lietās var palikt arī bez tā kopā ar visu galvu. Pirms kāda laika sēdot stacija sarunājos ar kādu ukraini, kas strādā Klaipēdas ostā no Soviet laikiem, tad arī tur ļaudis runā par atdalīšanos no Viļņas. Klaipeda dot Lietuvai lielākas naudas, bet pretī saņem grašus. Kas ir Klaipēdas zemes? Manu senču – Kuršu. Nu bij tai pilsētai kādu laiku brivpilsetas status i nekaunigie leiši izmanto Vācijas vājuma periodu, bet dabūja pa kaklu. Paši no Soviet varas dabūja Klaipēdu i Viļņu dāvana, bet šajos laikos spriedelē kaskos ar baltkrieviem, kam tā īsti vēsturiski pieder? Pirms kara ka kājas ar poļiem Viļņas dēļ, tad nu arī poļiem šodiena ir savi plāni atieciba pret Ukrainu un ceļiem, kas iet no Melnās līdz Baltijas jūrai. Tālāk tie protams aiziet uz visu plašo pasauli, kā tu nevilks sūdus no visas pasaules Latvijas teritorijā? Tad nu Kaula lieta nebij vajadzīga nevienam i pārāk cēli cilvēki nevienam nav vajadzīgi. Grantins arī var tikai rakstīt, bet sodīt realitātē viņam nav tādas varas. Paldies Dievam, ka tādas varas viņam nav, jo viņa spriedelejumos pienāktos apcirst galvas ikvienam, kam nav vajadzīga viņa nacionālā bilde. Brunerim jāpiekrīt, ka ejot līdzi pūlim i sistēmai tas aizvilks bezdibenī. Tad nu ar Gobzems par ukraiņiem norāda to pašu, ko es norādu, ka katrs iet ar savām bēdām i tavas ukrainu bēdas man vēl nest? Pietiekoši ir jau pašiem likstu un to pašu lietiņu dēļ pienākas ciest, ka gribēdams tiem maukt tomēr nevaru. Kā tomēr gribās smagas rīkstes, lai letiniem nāktu pāri par savu nolaidību!

  7. Ruslans Straķis saka:

    ŠĶĒLE + KARIŅŠ + ŠLESERS = 1 KOMANDA
    Aizvakar atklāju pavisam mazu nejaušu saistību starp Kariņu un Šleseru, bet šodien atradu jau pavisam nopietnu saistību starp Kariņu un Šķēli. Šim gan būs video materiāls.
    🎥 Diezgan dīvaini skatīties Šķēles koordinētā būvnieku karteļa ilggadēja dalībnieka Oskara Ozoliņa video, Gobzema partijas neformālais izpilddirektors, kurš apvaino Šķēles premjeru par verbālo uzbrukumu Latvijas uzņēmējiem.
    👉🏼 Vai kā šodien VDK drauga Arnolda Babra kolēģis Aivars Smans pievienojas Rosļikova partijai Stabilitātei. Vai tik aiz viņiem visiem nestāv Putina baņķieris Jurijs Kovaļčuks?! Uzņēmuma reģistrā varat atrast kopīgus uzņēmumus, kuros atrodas Arnolds Babris un VDK priekšnieki.
    https://www.kompromat.lv/item.php?docid=readn&id=5662
    https://www.kompromat.lv/item.php?docid=readn&id=5662
    👉🏼 Aizvakar Gobzema telegram kanālā pamanīju kā tur komentāros rosās un atbalstītājiem palīdz pārsūdzēt administratīvos sodus Rūdolfs Brēmanis, Šlesera drauga un kolēģa Viestura Koziola biznesa partneris. Vairs neviens neslēpj to, ka viss ir viena liela komanda. Un kāds advokāts pārstāv Gobzemu? Jānis Dzanuškāns. Ar Šlesera un Ušakova Rīgas domi saistītais cilvēks, kurš aktīvi darbojies Rīgas centrāltirgū, baumo, ka jumtoja kontrabandas cigarešu tirdzniecību.

    🤝 Interesanti arī tas, ka Rūdolfs draudzējas ar Mārtiņu Tenbergu, tas pats, kas Ušakovam Monako nopircis apartamentus dārgākajā ielā pasaulē, koordinēja VDK veidotās Zatlera reformu partijas dibināšanu un tagad redzams ciešā saistībā ar krievu mafijas pārvaldniekiem Latvijā, ar tiem pašiem ar kuriem strādā JKP Juris Jurašs un ir aprecējusies Edgara Jaunupa sievas māsa.
    🇱🇻 Man ir no sirds žēl latviešus, kuri šēro un laiko augstāk minēto partiju un līderu facebook ierakstus, viņi visi ir no sistēmas. Vienotība, A/Par, NA, Saskaņa, JKP un augstāk minētie ir viena komanda. Un rada cīņas fikciju, lai latvieši un krievi atkal un atkal iekristu viņu lamatās. SKDS sarakstā visas publicētās partijas ir politiskā galda veidotas un koordinētas. Pilnīgi visas bez izņēmuma. Ir uzņēmēji, kuriem ir 10-15 uzņēmumi un ir VDK ar polituzņēmējiem, kuriem ir 10-15 partijas. Tikai politika ir daudz ienesīgāks bizness.

  8. Par šiem "patrijots" gobzems klusē: saka:

    Jauns LV” par okupantu nekaunību: 0:14, 25. jūlijs 2022
    Toties Latvijā un daudz kur citur viņi nav pieklusuši, tieši pretēji, vēl uzsver savu “varenību”. Uzsver to, kad atnāks laiks, visus, kuri ir citādi domājoši, piebeigs. 100 18 Ziņot par komentāru dadzisŠodien 19:18 Ir jāpanāk stāvoklis, ka visā pasaulē ‘ruskij mir’ apklustu uz visiem laikiem, kamēr viņiem nepieleks , ka viņiem nav lielākas tiesības pār citām tautām un visur ir jāievēro citu tautu kultūra, tradīcijas, valoda un likumi. Pagaidām šī agresortauta rada riebumu un vēlmi tos iznīcināt kā nacistus, fašistus un teroristus! Pirmais ar ko ir jāsāk – izraidīt no Eiropas valstīm putinistus un nodrošināt Ukrainu ar spēcīgiem ieročiem cīņā pret krievu okupantiem!
    Arī par okupantu nekaunību: 0:51, 25. jūlijs 2022
    Kā lai tie nebūtu nekauņas, ja visa 4.maija kangaru-okupantu simbioze tos drošina, spiež pilsoņisos un auklējas pat ar atklātiem Latvijas un ASV un visas brīvās pasaules ienaidniekiem! Brīvi, netraucēti 30 gadus varēja okupanti te reklamēties, zākāties un visādi sludināt rašismu un tikai šogad “lielāko” okupantu lindermanu arestēja, gan pagaidām, kā tādu paraugcirku , tūkstošus neslēptos rašistus nekādi un nekad neaiztiekot! Ne velti tos velk kangari pilsonīibā, gatavojot sev citādu – pretlatvisku , pretamerikānisku, pretcivilizētu 4,.maija republikas turpinājumu

  9. no malas saka:

    Par Brunera kunga, iespējams labi domātā projektu maigi sakot, vājajām vietām :
    “Ja pilsonis ar savu uzvedību ir pierādījis, ka nav lojāls Latvijas Republikai, viņš ieroci saņemt nedrīkst. Varbūt šai kategorijai ieroči jau ir, vai viņi tos var iegūt, ja vajag.”

    Kā to realizēt, kā saprast šinī 4.maija pretlatviskā režīma pilsoņu-okupantu putrā? Kad ieročus ne tikai sadala no psrs prettiesiski naturalizētie svešo elementi Latvijas policijā, armijā, flotē utt. citos militāro spēku organ. un masveidīgi savējiem, tādiem pašiem no psrs masas iebrucējiem, kolonistiem. Un šo stulbumu, faktiski nodevību atklāti atbalsta visa valsts nodevēju vara ar prezidenta vietas izpildītāju priekšgalā?! Par kādu Latvijas armijas, policijas uzticamību Latvijai un par kādu pilsoņu drošību var būt runa militāra konflikta gadījumā ar to pielūgsmes objektiem – kremļa agresoriem – radiem draugiem, tautiešiem? Un šie prettiesiski naturalizētie okupanti pasen jau saimnieko valdībā, Saeimā un visu veidu bruņotajos spēkos?! Kamēr valstī nav nacionāls, latvisks un patriotisks spēks, kas to visu mainīs ar plašu pilsoņu atbalstu un savedīs kārtībā izkropļoto Satversmi, preparēto likumdošanu un nacionālās intereses nedominēs, nekas latviešu tautai pozitīvs un uzplaukumu dodošs nenotiks!

    Un vēl:
    “Vai iespējams aizvākt korumpantus, noziedzniekus un ārvalstu aģentus no valsts pārvaldes un pašvaldībām?”
    Tā pati demagoģija, jeb autora pilnīga situācijas neizpratne, jo kāpēc, izcili jau milzīgo naturalizēto un topošo naturalizējamo psrs kolonistu masu, neatbilstoši patiesībai, tekstuāli samazināt to masas apjomu, reducējot tekstā tos par vienkārši “ārvalstu aģentiem”, tā liekot saprast to nenozīmīgu skaitu, kas pilnībā neatbilst šodienas Latvijas realitātei?!

  10. Pastāstīšu kā veidojas cilvēka lietišķās attiecības ar Dievu. Lielais vairums ticīgo to nezina vai neievēro.

    Normālam cilvēkam ikdienā ir daudz problēmu. Viņš protestē – nav labi tas, nav labi šis, nav taisnības, pie varas ir zagļi un nelieši, globāla mēroga krāpšana un pārvalde .. Mēdiji to visu izplata bez problēmām.

    Veidojas visaptveroša neapmierinātība, kam Dievs nevelta daudz vērības. Cilvēkiem nepatīk, nu un kas tad ir? Ko es tur varu darīt?

    Neliels skaits cilvēku mēģina piedāvāt savus risinājumus. Tiem Dievs velta vairāk uzmanības. Tu gribi tā vai šitā? Vai tu esi pārliecināts, ka gribi tieši tā? Vai tas nenāks par ļaunu citiem? Vai esi visu izdomājis līdz galam?

    Šie cilvēki sāk saņemt daudz vairāk uzmanības no Dieva, jo viņi uzsāk dialogu ar to. Veidojas radošs process, kurā Dieva uzdotie jautājumi satur daļu no atbildēm. Ikdienā par viņiem saka, nu jā, tas ir gudrs, viņam ir atklāsme, viņš ir gaišreģis ..

    Ja cilvēks veiksmīgi turpina savus garīgos meklējumus un nonāk līdz kādam atrisinājumam, viņš nonāk vēl tuvākās attiecībās ar Dievu. Tomēr Dievs nesteidzas realizēt cilvēka rasto atrisinājumu. Vai esi izdarījis visu, kas ir tavos spēkos? Savu māju sakārtoji, miskasti iznesi, .. ? Vai pastāstīji citiem cilvēkiem, ko mēs ar tevi izrunājām? Vai viņi tam piekrīt? Un vēl tādā garā.

    Īsumā varētu teikt tā. Ja mēs kaut ko vēlamies, tad mums ir jāpasaka ko mēs vēlamies. Pretējā gadījumā mūsu izredzes ir vienādas ar nulli.

    Jūsu vārdiem sakot, “super puper prezis” var atrasties tikai tad, kad mēs būsim skaidri pateikuši, kāds prezis mums ir vajadzīgs, un ko mēs no viņa sagaidām.

  11. Pirms dažām dienām man feisbukā ienāca kādi 10 draudzības piedāvājumi no oranžās “Katram un katrai” partijas. Sākumā nāca normāli cilvēki, pēc tam sāka sūtīt kaut kādi šaubīgi tipi, m..cīga paskata dāmiņas, varbūt arī no viltus profiliem .. Tas ir Jūsu vēlēšanu kampaņas ietvaros?

  12. Maija saka:

    Prezidentu izvēlas Saeima!….Kas Latvijā ir valdošā politiskā elite? Tie ir Viņi!!!! Čekistu un partijnieku, bērni, arī masoni! Viņi, pat nedod iespēju sakarīgiem cilvēkiem kļūt par politiķiem! Gudrākie latvieši, tiek apmeloti, nogānīti! Ar to nodarbojas uzpirktie mēdiji. Un LJA arī, taču, vada čekistu dēlis! Tad nu šeit sanāk, tāds kā aplis, pa kuru skrien dažādi dzīvnieki. Un nav īsti saprotams, kad viņi izstājas no apļa, un kad atkal turpina savu skriešanos! Vienu gan gribētu, lai mūsu, vectēvu un sentēvu nāves, cīņās par Latvijas Brīvvalsti, nebūtu veltas! Ieroči mums visiem noderētu, bet ir tāds, nerakstīts likums, tikko, tev piederēs ierocis, tu viņu arī pielietosi!…. Un latviešiem ienaidnieku, netrūkst! Tāpēc, pagaidām, lai nevardarbība, ir mūsu sabiedrotais! Kas būs rīt, to neviens nezin!….Lai Dies mums visiem palīdz!

  13. A.Gobzems vēl (atklātības lēkmē): saka:

    No jauna tukšā atkal esmu tikai es – Gobzems, jo pārējie visi, nu tā, ka pilnīgi visi, ir bijuši vai ir vara, bet es nabadziņš vēl neesmu ticis ne pie mantas, naudas un varas!. Es, Gobzems vienīgais nesmu bijis oligarhs, ne bagātnieks vai citādi pilnīgs kretīns savai tautai. Un tāpēc es, Gobzems esmu citādāks, tāpēc es vēl pēc tā visa tikai vēl izmisīgi tiecos. Un tāpēc par sevi rakstu,ka esmu ļoti tiešs, ļoti patiess un ļoti, ļoti godīgs. Ne jau kurš katrs varētu teikt par sevi tādu izcilu taisnību par sevi savā pašuzslavas slejā, kā es. Tā ir mana, auksti rēķināta godīguma pakāpe, i domās pat nebaidoties, ka kāds apvainosies. Tātad es, visvarenais Gobzems bija un būšu katram un Katrai kā mācība, kā jums NEVAJAG DARĪT!

  14. Kad es būšu valsts prezidents, bet Jūs būsiet bruņoto spēku komandieris, tad es Jums atbildēšu uz šiem jautājumiem pēc būtības. Bet pagaidām paliksim katrs pie sava.

  15. Izskatās ka Indulis Durka no J. Dikļiem ir padzīts no PIETIEK, un tagad ir piekomandēts LRTT

  16. Atmaskojās,kā reliģisks,viltīgs tumsonis saka:

    RB – Anonīms
    2022. gada 25. jūlijs 3.08

    Pastāstīšu kā veidojas cilvēka lietišķās attiecības ar Dievu.

    Nu, pēc šī katoļu un citu kulta kalpiem raksturīģā augstprātības teksta, būtībā vairs nav šaubu,kas ir Bruners! Ja Bruners un citi liekuļi sutānās paši ticētu saviem sludinātajiem māņiem, nenotiktu viņu naivāko un ticīgāko līdzcilvēku izmantošana, jo tad tie pirmie degtu savas sludinātās elles ugunīs. Jo nav lielākas augstprātības un reizē nekaunības runāt Dieva vārdā, pat viņu, grēcinieku izdomātās Bībeles Dieva vārdā!

  17. Un saka vēl, ka brīnumu nav? saka:

    https://jauns.lv/raksts/arzemes/512746-kalass-ka-kvepinamais-trauks-kaspars-dimiters-sacerejis-baladi-godinot-ukraina-iznicinatu-kristigu-okupantu?utm_source=nra.lv&utm_medium=widget-include&utm_campaign=Links-in-partner-sites
    Portālā jauns .lv redzamas patiesi interesanti uzņēmumi ar k.dimiteru un tā sveicējiem, īpaši interesanti ir jubilāra-kremlina sirsnīgā čupošanās ar nacionāļu vadošo spēku e.cilinski un ģenerāli krēsliņu, kuri it kā ir diametrālu spēku un arī morāli naidīgu pušu pozīcijās?! Homoseksuāļu un to praidu nīdējs k. dimters apkampjas ar kremļa nīdēju -nacionāļu vadoni un reizē zilo pārstāvi e.cilinski un nacionāļu ģenerālis krēsliņš aplaudē un uzdejo tiem par prieku! Nu, zili brīnumi (jeb tomēr zilo brīnumi)!

  18. Maija, to Gobzem! saka:

    …Kas,es esmu? Kur, es esmu? Kur, es eju?…Atbildi pats sev?

  19. Aelita saka:

    to RB
    Te ir kāds rakstnieks, kurš spēj iejusties dažādos tēlos, arī kā Gobzems :)
    Lūdzot ko Dievam, jābūt uzmanīgiem. Man ir tāda pieredze, ka prasītais pārsteidzošā kārtā piepildās, bet izrādās, ka tas nav bijis labākais, par to jāmaksā pārāk dārga cena, t.i., tas sagādā nepatikšanas.
    Tas, ko raksta Ruslans, varētu būt taisnība. Tomēr, latviešiem neejot uz vēlēšanām, mēs nododam varu nelatviešiem, varam vēl pazaudēt savu valodu. Un JKPvismaz pievēršas sociāliem jautājumiem, vismaz kaut ko sola mazturīgajiem…
    Mans smagākais slimnieks ir guvis mūžīgo mieru. Lai kā viņam dzīvē ir gājis, pēdējos gados viņš dzīvoja gluži svēti, bez alkohola, lasīja daudz grāmatas, tikai smēķēšanu nevarēja atmest. Labi, ka viņam ar visām briesmīgām diagnozēm nenācās ciest sāpes, pat nevajadzēja pretsāpju līdzekļus.

  20. RB - Aelita saka:

    Ar lūgšanām tā ir, tāpēc ka cilvēki lūdz konkrētas lietas. Mani vairāk nodarbina attiecību veidošana ar Dievu, kad visa domāšana ir kā “lūgšana”. Tikai tā nav lūgšana, bet jautājumu un atbilžu apmaiņa, radošais process. Māksliniekiem tas var izpausties kā Pegasa atskriešana, eiforisks stāvoklis un līdzīgi.

    Uz vēlēšanām jāiet, nav šaubu. Rezultātā vajadzētu tikt pie kārtīga prezidenta, kurš izmainītu arī vēlēšanu sistēmu.

  21. no malas saka:

    RB – no malas
    2022. gada 25. jūlijs 19.57

    Kad es būšu valsts prezidents, bet Jūs būsiet bruņoto spēku komandieris, tad es Jums atbildēšu uz šiem jautājumiem pēc būtības. Bet pagaidām paliksim katrs pie sava.

    – tātad godīgas un atklātas atbildes nebūs un protams, arī nevarēja būt, jo Brunera mērķi ir pavisam citi, ieskaitot arī prezidenta amatu, nekā nacionāli noskaņotajai latviešu tautas daļai!

  22. Pārmaiņas saka:

    to RB – Aelita
    Uz vēlēšanām protams jāiet, jo tikai tā varam noturēties virs ūdens, kas patiesībā gan ir vircas bedre, kurā sasmērēto ir daudz vairāk kā 90.gadā.
    Vēlēšanu likumu mainīt nav nekādas jēgas ja vēlēšanās piedalās okupanti un okupantu pēcteči. Bet ar okupantu balsīm ievēlēta “sAEIMA” nevar iecelt leģitīmu, Latvijas valsts prezidentu.
    Ar prieku skatos kā cilpa savelkas ap zeļenska rīkli, ko novēlu katrai nodevīgai marionetei, kas pārdevušies zelta teļam vai personīgu apsvērumu dēļ, kalpo ļaunumam.
    .
    .
    .
    Admins
    Já, tam mēslam ar visu jermaku un rezņiku būs jākarājas, tāpatkā Levitam & co.

  23. no Gaiziņkalna saka:

    UN? Pat ja karāsies viņi ,cēlonis paliek.

  24. Arī no malas saka:

    Tas brunersgrib kopa ar okupantiem labais prezidents but un latviesu zemi par internacionalu miskasti padarit

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *