R. Bruners. Mērķa maksājumi nodokļu vietā

R. Bruners. Mērķa maksājumi nodokļu vietā

Cilvēku pašapziņa un aktivitāte palielinās. Tas nozīmē, ka dienas kārtībā nāks praktiski jautājumi. Kā taisnīgi organizēt sabiedriskos pakalpojumus un piegādes, lai viss dzīvei nepieciešamais būtu pieejams pietiekošā daudzumā un labā kvalitātē? Kā panākt minimālas izmaksas un novērst sabiedriskās naudas izzagšanu un korupciju?

Šie jautājumi attiecas uz sabiedrības finansēm, ko veido galvenokārt ar nodokļu palīdzību. Rezultātā veidojas budžeta kopējais katls, ko cilvēku muļķošanai vēl sadala mazākos katliņos. Šī katla saturu budžeta silei pietuvinātie izmanto pēc saviem ieskatiem. Budžeta likums atgādina fikciju, tā izpilde ir atkarīga no tik daudziem faktoriem, ka tos zina tikai īpaši izredzēti ierēdņi.

Nodokļu sistēma droši vien ir visvairāk kritizētā un reizē vispretīgākā esošās sistēmas sastāvdaļa. Naudu atņem vispirms tiem, kuri nespēj pretoties. Ar nodokļu palīdzību iznīcina mazo biznesu, kas ir cilvēciskas sabiedrības pamats. Savukārt lielo uzņēmumu un banku vadība var paļauties uz budžeta finansējumu, lai kompensētu viņu pašu izzagtos līdzekļus. Ar korupcijas palīdzību pie budžeta naudas tiek noziedznieki. Korupcijas shēmas pakalpojumiem, darbiem un piegādēm iestrādā budžeta projektos, un tā tas turpinās no gada uz gadu.

Budžeta naudas mēdz izniekot nevajadzīgiem un muļķīgiem mērķiem. Piemēram, normāls cilvēks neiztērēs savu uztura naudu, lai iegādātos atpūtas ceļojumu uz siltām zemēm. Turpretim no ierēdņa vai deputāta viedokļa šāda loģika nestrādā. Tā taču nav viņu nauda, ko viņi dala.

Cilvēciska sabiedrība veido savas finanses, balstoties uz vienkāršiem, cilvēciski loģiskiem principiem, saglabājot pilnu kontroli pār līdzekļu izlietojumu.

Pirmkārt, ikviens cilvēks spēj patstāvīgi izlemt, kādiem mērķiem viņš tērēs savu naudu. Samērojot savus ienākumus, uzkrājumus un iespējas ar savām vajadzībām, cilvēks, ģimene, kopiena, pašpārvalde .. pieņem lēmumu, kādus projektus viņi veiks. Piemēram, ja izlemts, ka gada laikā jāizbūvē ūdensvads, tad bankā tiek atvērts atsevišķs “ūdensvada konts”. Ikviens cilvēks, ģimene, .. precīzi zina, cik naudz naudas ikmēneša maksājumu veidā viņi šajā kontā ieskaitīs.

Otrkārt, ikvienam cilvēkam ir pārliecība, ka viņa nauda tiks izlietota tikai noteiktajam mērķim. Šādu pārliecību viņam nodrošina līgums, kas noslēgts ar attiecīgās kopienas, pašpārvaldes .. vadītāju, kurš ar atbildību un par atlīdzību ir apņēmies projektu veikt. Turpinot iepriekšējo piemēru, varam būt droši, ka tiks būvēts tieši ūdensvads, nevis, piemēram, “izcilības centrs”.

Treškārt, ikvienam cilvēkam, kurš piedalās un maksā ūdensvada projektā, jebkurā laikā ir pieejama pilna informācija par “ūdensvada konta” stāvokli, ieskaitot visus maksājumus uz/no konta, un maksājumu bilance. Līdz ar to cilvēkam ir ap 70% informācijas par projekta gaitu, bet atlikušos 30% tehniskās detaļas viņš var noskaidrot pie projekta vadītāja. Ja kāds no projekta dalībniekiem nepilda savus pienākumus, situācija ir skaidra ikvienam. Pret šo dalībnieku var pielietot sankcijas bez liekas jezgas un tiesāšanās, esošā līguma un kopienas noteikumu robežās. Šīs informācijas pieejamība dod arī pārliecību, ka “ūdensvada konta” nauda tiks izlietota tikai paredzētajam mērķim. No konta nebūs iespējams pārskaitīt naudu, piemēram, praida finansēšanai.

Minētais piemērs ar ūdensvadu mazas kopienas teritorijā ir vienkāršs. Tomēr arī lielāku projektu gadījumā, ko finansē pilsētas, rajoni un valsts, minēto principu iespējams realizēt bez būtiskiem sarežģījumiem.

Tas der arī valsts pārvaldes iestāžu un amatpersonu finansēšanai. Šajā gadījumā informācija par priekšnieku, direktoru, prokuroru, vēstnieku, prezidentu .. izmaksām ir pieejama ikvienam valsts pilsonim. Kopā ar oficiālo un mēdiju informāciju par attiecīgo amatpersonu sasniegumiem, ikvienam pilsonim ir pilna informācija par viņu atbilstību, kā saka, “value for money”. Droši vien, lēmumus par personālijām būs iespējams pieņemt bez lielām domstarpībām.

Īsi formulējot iepriekš minēto vispārīgā veidā, sabiedrības vadības standarta 7. punkts papildināts ar budžeta kontu sistēmas aprakstu. Standarts ir krievu un angļu valodās.

29.12.20

RRTT piebilde

Lai ko tādu īstenotu pie šodienas Latvijas iedibinātās čekistu kārtības, būs vajadzīgs pulks ASV jūras desanta specvienība un pilnīgi viss Latvijas Zemessardzes sastāvs ar “kauluzāģiem” un ugunsmetējiem. Latvijas armija, komunista Ļoņas Kalniņa vadībā, ir pilnīgi nokomplektēta ar bijušajiem čekistiem- uzticīgiem krievu kadriem, tā kā tā būs pirmā jāneitralizē. Birokrātiskais “covid-ērču” aparāts sasniedz 200 tūkstošus ! Skat’ tikai kā uzpampis parazītiskais NĀCIJAS TĒVA kantoris. Vienas sekretāres(viņa vajadzībai ir nepieciešama tikai sekretāre un tā pati uz pusslodzi) vietu šodien aizvieto jau ap 30 padomnieku, palīgu, virspalīgu un ar pāris “matracēm“- vecās šprotes(sievas) aizvietotājām ! Iedomājieties tikai, kādas summas izmaksā tikai šī ebreja iestāde vien, nemaz jau nerunājot par citām “klusākām” brandžām. !?

You may also like...

28 komentāru

  1. ziņa saka:

    Latvijā ir ap 25000 nevalstisko organizāciju (NVO). Daļa no tām nodarbojoties ar naudas atmazgāšanu (nauda, kas iegūta noziedzīgā ceļā, no prostitūcijas, narkobiznesa, cilvēku tirgošanas).

  2. replika par kovidu saka:

    Va,vai,vaūū…laimīgie ,,nelaimi izmantojošie cionisti,, ,kā paveicies!

  3. Anonīms saka:

    Drīz Cash nebūs vispār un būs tikai mobilā nauda vai bonus, tad nu nopirkt vai pārdot ko vajadzēs rakstīt lūgumu nācijas fireram! Iziet no mājas pastaigāties arī nevarēs bez fīrera atļaujas! Visi būsiet caurspīdīgi un caurskatāmi bez smadzeņu būtnes.

  4. pēc tam tos zilpelēkos saka:

    Skolotāja. Bērni sakiet,kas nav samierinājies ar savu bijušo privilēģiju zaudēšanu?
    Jānīts. – Tie ir nemūsu mūsu okupanti,skolotāj.
    Sk. – Pareizi, Jānīt,vai ir vēl kāds,padomā labi.
    J. – Tētis saka,ka tādi esot 4.maija kliķenieki, tad jau laikam tie.
    Sk. – Teicami,Jānīt,teicami. Vai ir vēl kādi ko neminēji?
    J. – Ir,bet to jautājiet ,,ēbreju akadēmisko kadru (sub)produktam” Priedīšam,viņš zina labāk.
    Sk. -Labi,Jānīt,sēdies,lai paliek teicami.
    Jānīts(sēžoties) -Jūs ,skolotāj, izrādās esiet 100 procentīga antisemīte.
    Sk. -Jānīt,turi muti ! Divi!
    Jānīts
    (dzied un klase uztver) -Mēs sitīsim tos utainos…

  5. Pārmaiņas saka:

    Mēs 1940.gadā, krievu okupācijas rezultātā, pazaudējām teicami funkcionējošu valsti priekš tiem laikiem. Pieļauju, ka atsevišķas lietas ir jāpielabo atbilstoši laikmetam un šodienas prasībām.
    Un tagad jautājums, kādēļ uzkrītoši pēdējā laikā daudzi cenšas izgudrot jaunu “velosipēdu” ? Daži pat aiziet līdz valsts nosaukuma maiņai uz “LATVE”, visādām cilvēku sabiedrībām un kopienu pašapgādes un pašpietiekamības projektiem.
    Es personīgi tajā saskatu tikai vienu vienīgu mērķi, noziedznieku netiesāšanu un okupantu – kolonistu atstāšanu Latvijā, citu izskaidrojumu tam neredzu.
    Kaut vai šis Rida Brunera piedāvājums. Nu pieņemsim Rīgas kopiena, kur sakoncentrēti gandrīz visi nodokļu maksātāji, pret jebkuru lauku teritoriju ar 100 nodokļu maksātājiem. Tas tak ir absurds, mēģināt kaut ko stāstīt un radīt, neatbrīvojoties no parazītiem un nepiederošām personām. Ak vai, piedošanu, okupanti un mankurti vairs nebūšot personas, bet gan cilvēki kā visi citi.

  6. RB - LRTT saka:

    Cilvēki ir sajutuši brīvību, un centīsies paši organizēt savu dzīvi. Tas vairs nav apturams. Nekas cits neatliks, kā sākt domāt par praktiskajiem jautājumiem, kuri vienmer saistīti ar finansēm. Tad visi manis aprakstītie jautājumi nāks priekšā. Būs jādomā, kā veidot attiecības ar (pagaidām) esošo varu, no tā izbēgt neizdosies.

    Mūsdienās visās valstīs ir apmēram vienāda iekārta. No šī viedokļa problēmas gan Latvijā, gan ASV ir apmēram vienādas. Atšķirība ir zagšanas metodēs, apjomos, tradīcijās .. Arī ASV un citās valstīs notiek līdzīgi cilvēku pašapziņas veidošanās procesi. Līdz ar to manis rakstītais ir attiecināms gan uz Latviju, gan ASV, gan citām valstīm. Citiem vārdiem sakot, uz cilvēku sabiedrību.

  7. Tas ir vēl viens iemesls, kāpēc ir lietderīgi dibināt cilvēku kopienas, kas var izdot savu naudu un lietot kā patīk

  8. Pārmaiņas mums demonstrē tipisku anonīma troļļa piemēru. Tas maļ vienu un to pašu ar mērķi noliegt un runāt pretī, neko jēdzīgu nespējot piedāvāt vietā. Tāpēc man būtu divi priekšlikumi.

    1. Nosauc sevi un raksti ar atbildību par saviem vārdiem.

    2. Ja tik ļoti gribas izvest okupantus, tad lūdzu iesākumam izved pats kādu pārīti, kā to savulaik izdarīja Andrejs Ručs. Tad runāsim.

  9. Bruneram saka:

    Grantiņa kungs arī prasīja vārdu un e-pastu , kad Priedīti nosauca par stukaču ,bet tagad pats to dara un karina kartiņu kaklā gandrīz. Bruner , pagaidām jau Taviem kopieniem arī nav nekā taustāma . Tev pietrūkst metafiziskais aspekts . Un ne jau Islams tur līdzēs šodien.

  10. Kopienas veidojas diezgan aktīvi, bet par tām nerunā. Par kopienām Krievijā reizēm pavīd kāds video materiāls, bet saprotamu iemeslu dēļ viņi sevišķi neafišējas. Ir arī krievu YouTube kanāli, kas uz to aicina un māca, kā veidot pašpārvaldes.

    ASV īstas kopienas jau ir, uz reliģiju balstītas, ebreju kopienas .. visu var atrast, ja pameklē. Starp citu, arī pēdējie notikumi ASV ir saistīti ar kopienu veidošanos. Tiesa gan, parodiju veidā, piemēram, Sietlas republika. Arī Latvijā notiekošais izskatās pēc parodijas vai farsa, bet tas viss ir vienota procesa sastāvdaļas.
    .
    .
    .
    Admins
    Ja nemaldos, tad Latvijā tas jau pamazām sācies- valdība tiek ignorēta. Laukos jau sākās barters… .

  11. Patiesībā nekur tālu nav jāmeklē. Šajā video Andris Ciekurs stāsta par savu darbošanos tā, it kā viņam prekšā būtu standarts RB-01

    https://youtu.be/ytEP-yEBfTU

  12. Pārmaiņas saka:

    Dēļ manas un man līdzīgo nostājas ikdienā, daudzu desmitu gadu garumā, Latviju jau ir pametuši tūkstošiem okupantu. Tas ir daudz vai maz, redzams no mankurtu satraukuma, kas ar katru dienu paliek nervozāki, vēl redzot kā krievu okupantus neieredz arī baltkrievi, nemaz nerunājot par ukraiņiem un citām okupētajām tautām. Runājot par piedāvājuma neesamību, varu tikai ieteikt vēlreiz izlasīt vismaz pirmo teikumu un ja arī tad nepielec, tad nevaru palīdzēt.

  13. Bruneram saka:

    Es to jau dzirdēju. A. Ciekurs un Pļaviņš dara labu darbu. L. Grantiņš gan viņos redz čekistu jauno paaudzi . :)
    .
    .
    .
    Admins
    Vai tad Tu domā, ka jaunā čekistu paaudze slepkavos ?
    Viņu uzdevums ir paglābt no soda mūsu tautas bendes.
    Čiekurs labi saprot savu uzdevumu un algu.
    Viņš intervē un atmazgā tos, kuri cieši sadarbojušies un darbojušies okupantu labā.
    Viņš zina, ko dara un tāpēc ir noziedznieks.

  14. Pārmaiņas saka:

    Kā tieši tas notiks nezinu, bet zinu, ka drīz notiks.
    https://youtu.be/owuGcCFDNcc
    Iznīcinātas tiks visas viņu dzimtas, neskatoties uz to, ka vārdos tie runā par mīlestību un burvīgus plānus kaļ, tomēr darbos tiem prātā parazitēšana un laimīgas dzīves turpināšana no tautai nozagtā.

  15. Ciekurs veic lietderīgu darbu ar savu projektu zemkopis.lv , un šajā nodarbē būtu atbalstāms. Vismaz manu iespēju robežās.

    Kā jau teicu, idejai ir vienalga, kurš to paņem. Savukārt atbalsts ņēmējam būs tiktāl, ciktāl tas strādās idejas labā.

  16. Andris un draugi saka:

    Piekrītam “Pārmaiņām”! RB ņirdzienam atb. par okupantiem un mankurtiem mazākais bija nekorekts, ja ne sliktāk!

  17. Māris M. saka:

    Ridam Bruneram

    Jautājums gan nav par raksta tēmu, bet būtu interesanti uzzināt jūsu zināšanas un viedokli par Ruča un Dobeļa darbībām to divu okupantu “izvešanas” sakarā. Kāds ir Jūsu šo divu cilvēku vērtējums vispār?

  18. Admin saka:

    Tu atbalsti vakcināciju , no tā izriet , ka atbalsti hazāru mafiju. Un ir vēl visādu dīvainību .
    .
    .
    .
    Admins
    Uz idiotismu parasti neatbildu un tādus komentārus arī neapstiprinu. Bet šis ir jautājums, kurš šodien jauc cilvēkiem prātu. Un Prāta jaucēji jau ir tie paši hazāri(krievžīdi- izraēlieši) un, protams, arī idioti. Atbildēšu uz šo jautājumu- apvainojumu aplinkus- netieši. Kāpēc Izraēlā notiek masveida vakcinēšana ? Vai tamdēļ ka vēlas “brīvprātīgi nomirt”, vai saprot šīs slimības nopietnību ? Kā šo slimību iedzīvošanās nolūkos izmanto hazāri(komunisti- čekisti), tas jau ir pavisam cits jautājums.

  19. Jautājums vietā. Man ir gadījies pazīt abus. Dobelis ir profesionāls provokators, kurš sāka savu karjeru vienā no Olaines ķīmiskajām rūpnīcām. Viņš zaga spirtu pats, un mudināja jauniešus uz spirta zagšanu no rūpnīcas. Tos tad ņēma ciet, vervēja ut.t.

    Ručs ir pārvaldes lietās kompetents cilvēks, taču apveltīts ar šim nolūkam neatbilstošu, eksplozīvu temperamentu. Viņa idejas tiek realizētas nekavējoties, turklāt maksimāli radikālā ceļā. Jo trakāk, jo labāk.

    Par “izvešanas” gadījumu uzzināju tikai no avīzēm, bet varu nojaust kā tas notika. Tā varēja būt Ruča ideja, kurš konfliktēja ar armijniekiem, bet Dobelis izmantoja izdevību un pieslēdzās.

  20. Andris saka:

    Nu, ko var atmazgāt? Tas , kas ir tas ir un priekš tam būs Tiesa . Patiesību sakot , kad priekškars krīt , tad atrodies tajā vidē ,kurai atbilsti … , tavs pasaules apraksts un to katrs jau tagad var saprast.

  21. Admin. saka:

    Nepārliecināji. It kā Tu nezinātu , kā savējos, itkā žīdi, met zem tankiem. Pēdējā reize bija ww2 laiki un pirms. Izraēlā īstu žīdu ir ļoti maz , pārējie tur ir jūdaisti. Un Tev neērts viedoklis un aizdomas ir idiotisms un apvainojums. Tomēr pats Tu tos bārsti ikdienā ar plašiem žestiem(virtuāliem).
    Informācija ,kam kovids domāts ir ,ir pieejama visur plaši , bet Tu to ignorē un ne tikai to … .
    .
    .
    .
    Admins
    Kungs, es ignorēju idiotus un idiotismu un tāpēc Jūs esiet tur, kur esiet un es, tur, kur es… .

  22. Admin. saka:

    Abpusēji .

  23. Māris M. saka:

    Ridam Bruneram

    Paldies. Kādreiz tiku dzirdējis par Dobeļa izdarībām Rīgas domē – maksas autostāvvietās iekasēto naudu esot regulāri pagrābis sauju, neko ne piefiksējot dokumentos ne izskaitot. Vienkārši ņēmis cik grib.

    Bija laiks, kad viņu uzskatīju par Latvijas patriotu un goda vīru, vienīgi nevarēju saprast, kā viņš dabūja gatavu, ka vēl krievu laikā Jelgavas kultūras namā notika Jelgavā pirmais LNNK saiets, kurā viņš piedevām vēl ļoti skarbi un precīzi nokritizēja Padomju varu, runājot arī par lietām, kuras vecāki pat saviem bērniem baidījās teikt.
    Laiks dziedē. Arī muļķību.

  24. Artūrs Malta, VLT Valdes loceklis saka:

    Man pat asara izbira, no prieka,-(ekonomikās krīzes smagākais punkts PĀRVARĒTS)-cik saldie meli.
    Kamer ražotais valstī turets par klaiņojošo suņi-uzplaukuma negaidam.

    Nodokļi socialisma:
    socialais-4,7% -darba devejs;
    ienakuma-13% -stradnieks;
    bezbernu-6% -stradnieks;
    Kopā- 23,7%

    Banditiska kapitalisma:
    socialais-24% -darba devejs;
    socialais-9% -stradnieks;
    ienakuma-23% -stradnieks;
    P V N – 18-21% -stradnieks-pateretais;
    Kopa- 74-77%.

    Saciet tikai kaut ko ražot – reķet ka no valsts struktūrām, tā bandīti no valsts pajumtēm būs klāt.
    Vai tas nav smagākais punkts mūsu ekonomikā?
    Tā man atsūtīja zemnieks no Bauskas!
    Zemnieks no Dagdas rakstīja Saeimai par vidējo algu:
    Dagdas pagasts zemnieka vērtējums savā skatījumā uz notiekošo Latvijā.
    Par vidējo algu Latvijā!
    Vidējā alga Latvijā, tas ir, kad viens cilvēks no 100 saņem 12 000 eiro/mēnesī, bet pārējie 99 saņem 160 eiro/mēnesī, tad vidēji viņi visi saņem vidēji 278,40 eiro, prastāk sakot, jā Andrim ir 10 āboli, bet Jānim 0 ābolu, tad vidēji viņiem katram ir pieci āboli.
    Ja Deputāti ēd gaļu, bet tauta ēd kāpostus, tad vidēji mēs Latvijā ēdam kāpostu tīteņus.
    Ja direktora sieva Māra guļ ar visiem pēc kārtas, tad pēc tāda skatījuma, bezdarbniece Baiba ne ar vienu, tad vidēji viņas ir ielas meitas.
    Tā arī mēs vidēji dzīvojam Latvijā!

    Es apsolu uzrakstīt rakstu par nodokļiem un tausaimniecību, kas balstīta uz Latvijas Valsts un Rietumvācijas pieredzi saīsinātā formāmā!

    Vāciešiem ir teiciens: Nāve un nodokļi ir neizbēgami! Tāpēc vācieši apzinīgi maksā nodokļus.
    Arī Latvijas Neatkarīgas Valsts laikā mani senči maksāja nodokļus labprātīgi!
    Nodokļu summa nedrīkst pārsniegt 37% no saražotās preces vērtības, jā pārsniedz, tad sabrūk tirgus!
    Ja banka dod kredītu ar gada 16% un vairāk – tad iestājas uzņēmuma bankrots!!!

  25. Artūrs Malta, VLT Valdes loceklis saka:

    Saeima nekaunīgi maldina sabiedrību par ministru algu iesaldēšanu
    Autors: Ilze ŠTEINFELDE
    Datums: 29.12.2020
    Izdevums: Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai
    Rubrika: IZPĒTE
    Saeima pagājušajā nedēļā atbalstīja grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, ar kuriem, kā paši saka, atbalstīja valdības locekļu, tas ir Ministru prezidenta, ministru un ministriju parlamentāro sekretāru algu iesaldēšanu šā gada līmenī. Patiesībā šis apgalvojums ir klaja un nekaunīga sabiedrības maldināšana, jo ar šo savu balsojumu Saeima nolēma piešķirt valdības locekļiem algas pieaugumu.
    Saeima pagājušajā nedēļā atbalstīja grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, ar kuriem, kā paši saka, atbalstīja valdības locekļu, tas ir Ministru prezidenta, ministru un ministriju parlamentāro sekretāru algu iesaldēšanu šā gada līmenī. Patiesībā šis apgalvojums ir klaja un nekaunīga sabiedrības maldināšana, jo ar šo savu balsojumu Saeima nolēma piešķirt valdības locekļiem algas pieaugumu.
    Valsts amatpersonām (izņemot Valsts prezidentu) algas aprēķina, pamatojoties uz Valsts kancelejas aprēķināto bāzes mēnešalgu, piemērojot katram amatam attiecīgu koeficientu, piemēram, Ministru prezidentam tas ir 4,93, Ministru prezidenta biedram, ministram un īpašu uzdevumu ministram – 4,68, parlamentārajam sekretāram – 3,63. Šī gada bāzes mēnešalga amatpersonu algu aprēķinam ir 976 eiro. Līdz ar to premjera alga uz papīra šogad ir 4814 eiro mēnesī, ministru – 4570 eiro mēnesī, parlamentāro sekretāru ‒ 3545 eiro mēnesī.
    Saeimas deputātu vairākuma atbalstītie un prezidenta izsludinātie grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā paredz, ka no 2021. gada 1. janvāra līdz 2021. gada 31. decembrim, nosakot Ministru prezidenta, ministru un parlamentāro sekretāru mēnešalgu, bāzes mēnešalgas apmērs ir Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicētais valstī strādājošo 2018. gada mēneša vidējās darba samaksas apmērs (1004 eiro). Tas nozīmē, ka premjera alga nākamgad būs 4950 eiro uz papīra, ministru alga ‒ 4699 eiro, parlamentāro sekretāru alga ‒ 3645 eiro, tas ir par 100 līdz 136 eiro mēnesī vairāk nekā šogad.
    Šie likuma grozījumi ir pretstatā šī likumprojekta anotācijā paustajam, proti, ka apstākļos, kad vīrusa Covid-19 izplatība ir ekonomiski negatīvi ietekmējusi plašu sabiedrības daļu, valsts augstākajām amatpersonām ir jābūt solidārām un jāatsakās no likumā paredzētā atalgojuma pieauguma.
    To, ka Saeima apzināti un nekaunīgi maldina sabiedrību par valdības locekļu algu iesaldēšanu, apliecina fakts, ka šajos grozījumos ir iestrādāta norma, kas tiešām nosaka atalgojuma iesaldēšanu atsevišķām amatpersonām. Tikai tā attiecas nevis uz ministriem, bet gan uz valsts kontrolieri un Valsts kontroles padomes locekļiem. Viņiem saskaņā ar likuma grozījumiem bāzes mēnešalgas apmērs ir Valsts kancelejas publicētais bāzes mēnešalgas apmērs 2020. gadam (976 eiro). Līdz ar to šīs amatpersonas tiešām nesaņems algas pieaugumu. Kā šogad, tā arī nākošgad Valsts kontroles padomes locekļu alga uz papīra ir 3240 eiro mēnesī, valsts kontroliera alga – 4860 eiro.
    ieteikt draugiem:

    http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2020/12/29/saeima-nekaunigi-maldina-sabiedribu-par-ministru-algu-iesaldesanu

  26. Artūrs Malta, VLT Valdes loceklis saka:

    Par 48 tūkstošiem eiro plāno nomāt auto bijušā prezidenta Ulmaņa vajadzībām
    (124)

    Žanete Hāka
    Biznesa ziņu nodaļas žurnāliste

    189
    Foto: Pixabay
    Valsts prezidenta kanceleja izsludinājusi iepirkumu par jauna automobiļa pilna servisa nomu, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.
    Lasi vēl

    Valsts pērn bijušo prezidentu garantijām iztērējusi vismaz 172 000 eiro
    (61)

    Latviju no bankrota šķīra viena diena; prezidents bija pēdējā glābējinstitūcija, vērtē Zatlers
    (344)

    Bijušie politiķi darbu rod Aigara Kalvīša vadītajā ‘Latvijas Gāze’
    (187)
    Iepirkuma paredzamā līgumcena ir 48 tūkstoši eiro bez PVN. Paredzamais līguma darbības laiks ir 48 mēneši.
    Automašīnas tips noteikts vidējā apvidus, tai jābūt ražotai 2020. gadā, bez iepriekšējas reģistrācijas un ekspluatācijas, krāsa – tumšā metāliska. Iekšdedzes dzinēja tilpumam jābūt ne mazāk kā 2,5 l, ne vairāk kā 3 l, dzinēja veidam – dīzeļdzinējs, tam jābūt pastāvīgai 4 x 4 pilnpiedziņai, bet garumam – 4,8-4,9 metri.
    Pretendenti savus piedāvājumus var iesniegt līdz 18. janvārim.
    Kā portālam “Delfi” skaidro Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, tā kā tuvojas līgumsaistību izpilde ar līdzšinējo pakalpojuma sniedzēju SIA “Pilna servisa līzings”, Valsts prezidenta kanceleja 29. decembrī izsludinājusi jaunu, atklātu konkursu par jauna automobiļa pilna servisa nomu. Konkursa rezultātā tiks noslēgts automobiļa nomas līgums bijušā Latvijas Valsts prezidenta (1993.–1999.) Gunta Ulmaņa vajadzībām.
    Saskaņā ar likumu “Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu”, personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, valsts nodrošina lietošanai “vienu automašīnu, kuras iegādes vai nomas vērtība nepārsniedz tādas automašīnas divkāršu iegādes vai nomas vērtību, uz kādu, saskaņā ar Ministru kabineta izdotajiem normatīvajiem aktiem, ir tiesības valsts pārvaldes iestādes amatpersonai (darbiniekam)”.
    Pašreizējais automobilis pēc saistību izpildes, saskaņā ar vēl spēkā esošo līgumu, tiks nodots atpakaļ SIA “Pilna servisa līzings”. Līgumsaistību termiņš bija pieci gadi.

    Nu sakiet< vai VVF neteica pareizi: Mēs esam diženi, vareni bagāti!!!!

  27. Dažas būtiskas iebildes.

    Pirmkārt, nav principiālas atšķirības, vai mēs maksājam nodokļos daudz vai maz. Mēs nekontrolējam nodokļu naudas izlietojumu, un ierēdņi rīkosies ar to pēc saviem ieskatiem arī tad, ja nodokļi būs mazi.

    Otrkārt, kurš to saka “Nāve un nodokļi ir neizbēgami!” ? To saka sistēmas pārstāvji, jo tieši caur nodokļu maksājumiem realizējas vara. Tāpat kā bandīti iekasē nodevu tirgū. Kam pieder tirgus? Bandītiem, nevis tirgotājiem un ražotājiem.

    Ikvienam ir jāsaprot to pārmaiņu dziļums, kuras patlaban notiek sabiedrībā. Te nav vietas nekādiem “modeļiem”, vēl jo vairāk “ekonomikas modeļiem” un “attīstīto valstu” pieredzei. To visu mēs jau esam mācījušies rūgtā pieredzē.

    Ilustrācijai noder šāds vienkāršs piemērs. Kad mēs ejam uz veikalu, mēs izvēlamies no plaukta tās preces, kas atbilst mūsu vajadzībām par tādu cenu, kādu esam gatavi maksāt. Mes taču nepārskaitīsim veikalam noteiktu naudas summu katru mēnesi, lai veikals pats izvēlas kādas preces un par kādu cenu mums piegādāt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *