Maisi vaļa, vai tikai apakšā nevīžīgi ieplēsti ?

https://www.delfi.lv/delfi-tv-ar-jani-domburu/pilnie-raidijumi/maisi-vala-zanis-un-viola-vai-cekai-zinoja-ari-disidenta-sieva-atbild-ints-calitis?id=51534917

“”Deltā” atrodamie ziņojumu atreferējumi rāda arī aģenta “Žanis” sniegtās ziņas, piemēram, 1988. gada 10. septembrī reģistrēts detalizēts ziņojums par Neformālās tautas frontes pasākumu Mežaparkā, kurā piedalījušies ap diviem tūkstošiem cilvēku. Bet tā paša gada aprīlī “Žanis” ir avots ziņojumam par notikušo vizīti ASV vēstniecībā Maskavā, kurā bez Cālīša piedalījās arī citu padomju republiku pārstāvji. Vēstniecībā tika apspriests arī disidenta Gunāra Astras veselības stāvoklis un aizdomas par viņa apzinātu saindēšanu. 1987. gada martā fiksēts vēl kāds “Žaņa” ziņojums – aģents informējis par vienu no tā brīža redzamākajiem aktīvistiem Linardu Grantiņu un viņa plāniem izplatīt uzsaukumu par protesta akciju pie Brīvības pieminekļa.“

Un Juris Vidiņš jau arī no tās pašas zortes:

Nu, protams, kas tad cits Intam Cālītim atliek, kā visu noliegt. Pie Inta Cālīša es patiešām ierados un nodevu viņam dokumentus ar pietiekoši plašu informāciju. Tajā bija arī materiāli priekš pirmā opozīcijas izdevuma, kuru es nodēvēju par AUSEKLI. Bija daudz foto materiāla un pirmie raksti. Tas viss bija foto negatīvu formātā. Ints Cālītis šos materiālus nenodeva ārzemju latviešiem, bet gan VDK darbiniekiem. Pēc tam čekas kontrolētie disidenti sāka kaut ko līdzīgu “veidot”, ieskaitot ari Ausekļa izdošanu. Uzzinot, ka dokumenti nav nodoti pēc adresāta, es tos centos no Cālīša atgūt. Biju pie viņa, bet mani nelaida iekšā. Pēc vairākiem mēģinājumiem man tos tomēr atdeva, bet tie jau bija zaudējuši tā brīža aktualitāti, jo bija čekistu atšifrēti.

Mēs redzam, ka Cālītis un Ziemelis nebija parasti čekas upuri, bet gan čekas sabiedrotie, jo aktīvi piedalījās latviešu tautas Atmodas pretinieku pusē- bija aktīvi ziņotāji !

Čekas maisu vētītāji un pētītāji ir darījuši zināmus tikai dažus sadarboņus. Pie tādiem pašiem pieder arī Jānis Rožkalns, kurš tika aizsūtīts pie KLAIDA LATVIEŠIEM ar mērķi- sēt naidu un neuzticību starp viņiem. Viņš aktīvi izplatīja informāciju par mani(Linardu Garantiņu), ka es esot visīstākais čekists. Esot speciāli nodibinājis H- 86, lai tiktu uzņemts čekistu rindās. Viņa paziņojumi bija līdzīgi slima cilvēka murgiem…, ka esmu necilvēks un sitot savus bērnus un sievu… .

Un, cik neatlaidīgi šo maisu pētītājs Linards Muciņš centās ko atrast par L. Grantiņu, bet “pilnīgs tukšums”. Ar to viņš nu nekādīgi nevarēja samierināties un Gardas “dāmai” L. Apinei uz viņas neatlaidīgo jautājumu par Grantiņu, “izdomāja”: ”Man sacīja kāds izraidītais disidents, ka bez sadarbīas paraksta neviens netika no Latvijas izraidīts !”

Tagad jau arī nevienam vairs nav noslēpums, kas J. Rožkalns bija un ir vēl šodien. Ne jau aiz gara laika viņš kartografēja L. Grantiņa dzīvesvietu, bet tika pieķerts un līdz ar to arī izjaukts nodoms mani nogalināt. Kā apbalvojumu viņš kopā ar Ždānoku saņēma ielūgumu uz inaugurāciju pie čekas iebīdīta “prezidenta” Levita.

Laiks visu saliek pa vietām… ! Visa Rīgas H- 86 nodaļa, kuru vadīja Juris Ziemelis, bija viena vienīga čekas stukaču varza, ar nu jau Peklē mītošo Konstantīnu Pupuru priekšgalā, kurš ne vienu reizi vien centās mani nogalināt, bet liktenis “bija samainījis kārtis” un pats tika no sievas “aizvadīts pa skuju taku”!

Piebildīšu tikai, ka pati ČEKAS KARTĪTE vēl nenorāda uz noziegumu, bet gan šīs KATĪTES īpašnieka ziņojumi. Kā redzam, tad I. Cālītis un J. Ziemelis bija ziņotāji ar degsmi- tātad NOZIEDZNIEKI.

Gan jau arī parādīsies “interesantas” lietas par G. Astru, L. Lasmani- Doroņinu un to pašu J. Rožkalnu, jo pagaidām MAISI nav atvērti, bet tikai ieplēsti, pa kurieni izbirušas gadījuma(apzināta) kartītes… .

Lielie notikumi ar Tribunāliem vēl stāv priekšā !

Šeit kāds ļoti labs, lietas būtību izsakošs komentārs: par tām kundzēm !

NjaZiņo redaktoram 11.10.2019 09:24:38

cālītis un rozkalns vareja jau nu paklusēt…! Faktu sagrozišana, falsifikācija…! Nauda nāca pa dažādiem ceļiem – V.Kupris savulaik ieveda, Teikā bija viena privātmāja, kur tikās caur Vāciju atbraukušie brīvas vācijas ziņneši un naudu deva (1986,87,88) mūsu sacelšanās dalībniekiem (sponsorēja gan no ASV, gan no Eiropas valstīm lai tik te būtu haoss). Mežaparkā pie Pavlovska arī vācas disidenti + nauda u.c. un tur minetajiem kungiem,ak staisnojas (cālis un rožkalns) galīgi nelaga slava bija un viņu abu kundzēm…! Eh… Ja vien Delfi painteresētos par patiesību! Tad tiem, ko tagad mazgā nevainīgus, mute būtu ciet! Ir vel dzīvi liecinieki par nodevībām, naudas saņēmeji u.c.! Tā pat ja Delfi tiktu pie īstajiem Matīsa ielas policijas ziņotāju arhīviem (operatīvo darbību veda omon biedrs Kuzmins). Viņiem bija iekārtots arī ziņotāju štābs pie tagadējās Saeimas (Jēkaba, torņa ielas krustā) veikalā , dibentelpās. Patreiz visi raksti pūš miglu acīs tā pat kā Zālīte mazgājas balta, kaut visi tie, kas tad strādāja Preses namā….

31.10.19

You may also like...

1 Response

  1. AGedroics saka:

    Par tevi arī gan jau drīz parādīsies, kurš lika tev 17.11.1987. uzstāties TV ar komunistu uzrakstīto runu! :(((
    .
    .
    .
    Admins
    Nu nebūs , Gedroic, lai arī kā jūs visi censtos mani pataisīt par nelieti, jo to runu(pareizāk sakot publikāciju, bet viņi man piedāvāja runu) pierasīju es… . Un tā jau ir dienas un nakts atšķirība. Bet par to visu esmu jau rakstījis šajā vietne.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *