Latviet, neielaidies kompromisos ar neliešiem

7-Latvijas-brinumi-3

Apzinies, latviet, kas TU esi !

Un iegaumē, ka pasaules “varenie” ne būt nav vareni. Viņi ir visīstākie noziedznieki, kuri pārtver citu idejas.

Izmantosim šos noziedzniekus savā labā, sarīdīsim viņus savā starpā.

Skan amorāli, bet mazām tautām ir jāmāk izdzīvot ar GUDRĪBU- PATIESĪBU, aiz kuras stāv DIEVS, jo spēks un viltība ir noziedznieku pusē. Cilvēkiem, kuri nav politiskās norises “virpulī”, ir grūti saskatīt notiekošās nianses šajā “dimensijā”.

Helsinki- 86 paziņojumi ir padarījuši trakus cionistus- komunistus.

Galvenais ir pastāvēt PATIESĪBĀ un neslēgt kompromisus ar noziedzniekiem, tad paliksi neaizskarams.

Zaļš, tautastribunals.euUn tagad pārdomas par likumsakarībām

Vai nav interesanta parādība, ka pēc pirmā H- 86 ziņojuma 2012.g. maijā http://tautastribunals.eu/?p=9718 uz Latviju kā apsvilusi, bez iepriekšējas saskaņošanas, “atskrien” ASV valsts sekretāre Klintone, kura ir vistiešākā cionistu interešu aizstāve. Paziņotais apmeklējuma iegansts bija tik smieklīgs, ka pat …, Valmieras skolniekiem esot bijis jāapskaidro biznesa “pamati”.

STAĻINS, HITLERS. ČĒRČILS, TRUMENS, RUZVELTS, RUSLAND,DEUTSCHLAND, ENGLAND, AMERIKA, LATVIA, RĪGATūlīt pēc tam DP tika pieņemta rezolūcija cīņai pret LRTT.

Juristi, Aivara Borovkova un Riharda Bunkas aicināti, pieņēma tādu pašu “rezolūciju”.

Pēc nākošajiem H-86 paziņojumiem un ULTIMĀTA starptautiskā cionisma aktivitātes turpinājās. Latvijā ierodas daudzas pazīstamas “personības” no ES slepeno kuluāru brandžas . Ierodas arī tādi “politiskie ekstrasensi” kā cionists Peress no “dievizredzēto” asinszemes Izraēlas, bijušie DDR(Vācijas Demokrātiskā Republika) pavalstnieki kanclere A. Merkele un prezidents J. Gauks, tad ANO ģenseks Bans Ki Muns un tagad Eiropadomes priekšsēdētājs Hermans van Rompejs un Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozo.

Katru latvieti pārņem gandrīz vai dievišķs lepnums: “Redz kādi mēs vareni un plaukstoši, ka mūs apmeklē pasaules varenākie pārstāvji !”

Nē, latviet, tie nav civilizētās pasaules varenākie pārstāvji, bet gan noziedzīgās pasaules “elementi”, kuriem latvieši un Latvija ir neērts traucēklis.

Varētu sacīt, ka tādu viesu apmeklējumi ir normāla parādība, bet nekā nebija, nez kāpēc par mūsu kaimiņiem tiek izrādīta daudz mazāka interese.

Tātad, iemesls ir cits.

Un šis iemesls, latviet, mirkst asinīs… .

PUTINS, MERKELE,OBAMA, KAMERONS USA, DEUTSCHLAND,RUSLAND, ENGLAND,LATVIA.RIGA.Mēs jau tagad esam tik pat kā iznīcināti. Viņi to zina, bet neviens no šiem “viesiem” nerunā par palīdzības sniegšanu, bet gan tieši pretējo- pilnīgu iznīcināšanu. Visi šie “augstie” viesi brutāli- asiņaini pārkāpj visas starptautiskās Konvencijas- Likumus, kas nosaka neatkarīgu tautu statusu un it sevišķi jau pēcokupācijas periodu.

Par to visi šie “dižie Latvijas draugi”- cionisti reiz atbildēs Starptautiska Tribunāla priekšā.

Šie varenībā apskurbušie noziedznieki ir aizmirsuši, ka dzīvo interneta laikmetā, kurā nelietības nevar noslēpt, kā tas vēl bija pirms 60- 70 gadiem, kad visi šie draņķi čērčili, staļini, ruzvelti un hitleri dalīja pasauli.

Ja iepazīstamies ar vēstures materiāliem, tad bez vilcināšanās var sacīt, ka Čerčils, Trumens un Ruzvelts, ne par mata tiesu nebija labāki par Hitleru un Staļinu, jo visi bija starptautiskā cionisma radītas “vienas komandas” spēlmaņi, kuri ar saviem lēmumiem iedzina nāvē miljoniem nevainīgu cilvēku.

MERKEL, PUTI, ROSIJA, DEUTSCHLANDŠo izdzimteņu pēcteči šodien turpina savu priekšteču aizsākto darbu.

FOTO: Līdzīgi gļotām krievžīdiskais cionisms cenšās pārņemt ES savā varā. DDR pārstāve Merkele pārkāpusi visas kauna robežas.

Latvieši ir tikai sākums, vēlāk sekos arī citi un pirmkārt jau vācieši.

Ar citiem viņi tiks daudz vieglāk galā, jo tiem kultūrvēsturiskais un garīgais mantojums ir daudz niecīgāks. Neviena pasaules tauta nav ar tik lielu Garīgo bagāžu kā latvieši. Šie pasaules tautu slepkavas- cionisti- komunisti grib mums atņemt visas šīs zināšanas, nemācot mums skolās mūsu vareno vēsturi.

Šīs varenās vēstures dēļ latvieši ir šo sātanistu galvenais traucēklis.

Pie pirmās izdevības cionistu noziedznieki mūs apmelo- pazemo: apvainojot gan žīdu šaušanā, gan nosaucot mūs tautu meitu par slaucēju, gan par idiotiem ekonomiskajos jautājumos.

Cionistu(žīdu) mērķis ir sagrābt Latviju un pārvērst to par jauno Kananu.

Tāpēc jau arī šī “lielā” interese par Latviju.

Un, kādas briesmas, “kaut kāda tur” Helsinki-86″(LRTT) liek viņu mērķiem šķēršļus.

Latvija

Latviet !!!

Mēs noteikti aizliksim šiem noziedzniekiem šķēršļus ceļā uz latviešu tautas iznīcināšanu.

Ne tikai vietējos cionistus- komunistus aizvilksim uz EŠAFOTU, bet arī uz foto redzamos Hitlera, Staļina, Čerčila un Rūzvelta pēcnācējus.

Visi šie “demokrāti” ir Antikrista(cionisma) kalpi, kuriem nākotnes Pasaulē nebūs vietas.

Tas, latviet, Dvēselei:                        http://www.youtube.com/watch?v=tAHPIxbsFpo

LRTT      20.01.14.

You may also like...

20 komentārs

  1. vēsture saka:

    Latvijas valsts vēsturnieki, sociologi un politologi rīkotos visnotaļ saprātīgi, ja veiktu šādu zinātnisku darbu, kurā pamatīgi un godprātīgi apcerētu Latvijas vēsturi gan atsevišķu nozīmīgu sacerējumu sakarā, gan Molotova-Rībentropa pakta slepeno protokolu sakarā, gan Jaltas un Potsdamas konferenču, gan lielinieku, melīgo komunistu un nacionālsociālistu sakarībās.
    Protams, šai kontekstā nepieciešama godprātīga un profesionāla Latvijas Zinātņu Akadēmijas, Latvijas Universitātes vēstures zinātnieku un ne tikai Latvijas zinātnieku vien kopdarbība. Tad nerastos tik diskutējams un primitivizēts Latvijas pirmās brīvvalsts norieta vēsturiskais skaidrojums, kādu to rādīja un redzēja kinofilmu «Baiga vasara», «Ilgais ceļš kāpās» un citu kinofilmu scenāriju autori un kinofilmu režisori.

    Agri vai vēlu un ne vienu reizi vien galvenokārt pašiem latviešu zinātniekiem nāksies godprātīgi un atbildīgi šos jautājumus izzināt, izvērtēt un komentēt, vai nu viņi paši tā grib vai negrib.
    Manuprāt, Meinkampfgeita un Staļingeita, kā arī holokausts un «baigie 1940., 1941., 1946. un 1949. gadi un paši noziedzīgie genocīdi» vēl ilgi dzīvos latviešu apziņā.

    esot nodibināta vēsturnieku komisija, kas nopietni strādāšot pie Latvijas Republikas vēstures jautājumu apzināšanas, izpētes un komentēšanas. Cerams, ka darbs būs virzīts uz akadēmiska satura un zinātnisku Latvijas valsts vēstures apzināšanu un tajā būs ietverti gan 1939. gada Molotova-Rībentropa pakta slepenie protokoli, gan 1940. – «baigais» gads, gan 1941. gada vācu laiks, gan pēckara 1946. un 1949. gada Latvijas iedzīvotāju genocīds – «padomju lielinieku okupācija un genocīds», ka tiks iztirzāti šie periodi gan atsevišķi gan kopumā; arī pirmie atjaunotās Latvijas Republikas pastāvēšanas desmit gadi, sākot ar 1990. gada 4. maiju.
    Domājams, ka tiks zinātniski atmaskoti galvenie padomju lielinieku komunistiskie un nacistu nacionālsociālistiskie mīti, kas visus šos kara un pēckara gadus ir pamatīgi piesārņojuši gan latviešu, gan krievu, gan ebreju, gan vāciešu, gan igauņu, gan lietuviešu un daudzu citu pasaules cilvēku prātus.
    Es patiešām nesaprotu, kādēļ ar šo vēsturisko problēmu loku līdz šim nav nodarbojušies akadēmiskie «iestādījumi», kas pēc Latvijas Republikas Satversmes atjaunošanas 1990. gadā saņem valsts nodokļu maksātāju darba algu? Latvijā ir pietiekami daudz profesionāli sagatavotu, kvalificētu vēstures speciālistu.
    Lielāko ļaunumu vēstures izzināšanā var nodarīt tikai politiķi un vēstures pētniecības amatieri ar savām bieži vien nepamatotajām ambīcijām un voluntārismu.
    Manī rada izbrīnu tas, ka lielie komentāru kārotāji ne ar vienu vārdiņu nepiemin to, ka visa pasaule jau 1934. gadā varēja izlasīt gan vācu, gan angļu, gan krievu, gan latviešu un citās valodās publicēto «Brūno grāmatu» par reihstāga dedzināšanu un Hitlera teroru (ar lorda Marleja priekšvārdu).
    Lords Marlejs bija Ādolfa Hitlera fašisma upuru palīdzības komitejas priekšsēdis pasaulē.
    «Brūno grāmatu» latviešu valodā nodrukāja jau 1934. gadā ar tulkotāja Latvijas brīvvalsts Saeimas deputāta A. Deglava kunga gādību.
    Protams, kopš 1940. gada grāmata Vācijā un Krievijā bija aizliegta. Diktatoru Ādolfa Hitlera un Josifa Staļina režīmi to vajāja, tāpat kā Ādolfa Hitlera sacerējuma latviskojumu vajā Latvijas Republikas «cilvēktiesību aizstāvji» šodien.
    Melīgais un noziedzīgais padomju lielinieku režīms jau 1940. gadā uz 50 gadiem «Brūno grāmatu», kopā ar “Mein Kampf” (1932), ievietoja reto izdevumu un sacerējumu glabātavā, lai gan abas šīs grāmatas − Ādolfa Hitlera «Mana cīņa» un lorda Marleja «Brūnā grāmata» − mūsdienās ir būtiski vēsturiskas informācijas avoti, kaut vai no antisemītisma teorijas attīstības vēsturiskā viedokļa.
    Ļoti naivi būtu apgalvot, ka 1939. gadā par «Brūno grāmatu» neko nezināja Josifs Staļins un Vjačeslavs Molotovs, ka par Josifa Staļina režīma briesmu darbiem Jaltas un Potsdamas pārrunu laikā neko nezināja nedz Vinstons Čērčils, nedz Franklins Delano Rūzvelts un šo valstu vadītāji un parlamentārieši.
    Naivi būtu apgalvot, ka par šīm un citām tamlīdzīgām grāmatām un attiecīgiem komentāriem neko nezina un nezināja arī Latvijas vēsturnieki, sociologi, žurnālisti un politologi. Naivi būtu apgalvot, ka par šīm grāmatām un attiecīgiem komentāriem nezināja Latvijas prokuratūras, Drošības policijas darbinieki, gan rakstnieki un žurnālisti.
    Šīs grāmatas un publikācijas ir brīvi pieejamas Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, tāpat kā 2000. gada martā latviešu valodā publicētā Simona Vīzentāla grāmata «Saulespuķe».
    1933. gadā, kad Vācijā novembra vēlēšanās pie varas nosacīti demokrātiskā ceļā nāca Ādolfs Hitlers un viņa Vācijas nacionālsociālistiskā strādnieku partija, ģeopolitiskā situācija gan pašā Vācijā, gan Eiropā bija ļoti sarežģījusies. Politiskie spēki, kas noteica Eiropas attīstības procesa norises, tajos gados bija būtiski mainījušies.
    Anglija turpināja īstenot savu tradicionālo evolucionāro ģeopolitiku. To darīja arī Francija un vairums Eiropas valstu. Tādu politiku «piekopa» arī Baltijas valstis − Latvija, Lietuva un Igaunija. Šo valstu iedzīvotāji pamatā atbalstīja savu valdību politiku un savu valstu suverenitāti.
    Divdesmito gadu beigās un trīsdesmito gadu sākumā Krievijas attīstībā valdošo lomu sāka spēlēt lielinieki (boļševiki, tas ir sociāldemokrātijas vairākuma spārns, jeb vēlāk vēsturē dēvētie komunisti).
    Lielinieku Krievija gan savā ikdienas darbībā, gan ideoloģiskās attīstības koncepcijās bija kategoriski atteikusies no cariskās Krievijas tradicionālās, evolucionārās ģeopolitikas un viennozīmīgi nostājusies uz revolucionārās ģeopolitikas ceļa. Tā neslēpa šo ievirzi no pasaules sabiedriskās domas un izvirzīja priekšplānā cīņu par komunisma uzvaru visā pasaulē.
    Vācijā divdesmito gadu nogalē valdošo lomu sāka spēlēt vācu nacionālsociālisms, kas arī pakāpeniski atteicās no tradicionālās evolucionārās ģeopolitikas Eiropā un, neslēpjot šo ievirzi no pasaules sabiedriskās domas, savas attīstības priekšplānā izvirzīja revolucionāro ģeopolitiku, tas ir, cīņu par jaunas kārtības (!) ieviešanu Eiropā un pasaulē.
    Gan boļševisms Krievijā, gan nacisms Vācijā varu ieguva nosacīti demokrātiskā ceļā, tiktāl izmantojot vēlēšanas, ciktāl to atļāva paši visnotaļ viltīgie un melīgie totalitārie režīmi.
    Sabiedriskie režīmi, — boļševisms un nacisms, jau divdesmitā gadsimta trīsdesmitajos gados savā būtībā viens no otra neatšķīrās, jo nacisms un boļševisms bija vienas partijas diktatūras un viena vadoņa diktatūras, abas bija izteikti melīgas, reakcionāras un noziedzīgas diktatūras.
    Vienīgā atšķirība bija tā, ka nacisma un boļševisma diktatūras bija savā starpā ļoti naidīgas, bet tām bija kopīgs galamērķis – kundzība pār pasauli.
    Vēsturē Latvijas likteņus vienmēr ir iespaidojusi tās ģeogrāfiskā atrašanās vieta un Eiropas ģeopolitiskā situācija. Latvija vēsturiski ir izvietojusies gar Baltijas jūras krastu. Latvijas sauszemes robežu garums pārsniedz 1800 kilometrus, jūras robeža – 500 kilometrus, attālums starp Latvijas galējiem punktiem nav liels – no Z līdz D robežai ir 210 kilometri, no R līdz A robežai ir 450 kilometri, Latvijas Republikas kopējā teritorija ir 64,6 tūkstoši kvadrātkilometru (neieskaitot Abrenes novadu).
    Latvijas teritoriju šķērsojošās upes Venta, Lielupe, Daugava un Gauja veido galvenās ūdens artērijas, kas ietek jūrā. Senatnē tās bija galvenie ūdensceļi, kas nodrošināja tirdzniecību starp Rietumiem un Austrumiem. Tie kalpoja kā seni, dabiski komunikāciju ceļi, kas ietekmēja gan pašas Latvijas attīstību, gan tuvāko kaimiņvalstu − Lietuvas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Igaunijas, Zviedrijas, Somijas un Vācijas attīstību. Ar Igauniju, Lietuvu, Somiju, Zviedriju, Vāciju un Poliju Latvijas Republikai no 1924. gada bija jūras robežas, bet ar pārējām kaimiņvalstīm Igauniju Lietuvu Krieviju un Batkrieviju sauszemes robežas.
    Latviešu ciltis dziļā senatnē ar tradicionālo komunikāciju starpniecību ir sadarbojušās ar senajām varjagu, slāvu, bet vēlāk – ģermāņu, zviedru, poļu, krievu, lietuviešu, igauņu un citām ciltīm. Gar jūras krastiem, upju grīvās un šo upju krastos jau mūsu ēras pirmajā gadu tūkstotī izveidojās noturīgi apdzīvoti centri, pilsētas, teritorijas. Tās ir bijušas noturīgas gan savā attīstībā, gan patstāvīgu valstu veidošanās procesā, gan Baltijas tautību identitātes veidošanās un apzināšanās vēsturiskajā procesā.
    Te mēs neapšaubāmi varam saskatīt objektīvu likumsakarību, kas raksturīga visām tautām, kas dzīvojušas ģeopolitisko komunikāciju krustcelēs, kas ir saglabājušas savu etnisko identitāti un nav asimilējušās jeb, citiem vārdiem sakot, kas dzīvojušas tradicionālajā ģeopolitiskajā saskarsmes telpā un līdz pat mūsdienām ir saglabājušas savu etnisko identitāti.
    Turklāt viens no būtiskiem Latvijas suverēnas pastāvēšanas noteikumiem, ko ievērojuši latvieši, ir tas, ka viņi vēsturiski vienmēr ir atzinuši savu kaimiņtautu dabiskās tiesības uz to etnisko un teritoriālo identitāti un vienmēr ir iestājušies par savām dabiskajām tiesībām uz
    savu etnisko identitāti un etnisko teritoriju, kas, neieskaitot bijušo Abrenes apriņķi, aizņem aptuveni 65 tūkstošus kvadrātkilometru, ko apdzīvo aptuveni 2,5 miljoni cilvēku jeb 38 cilvēki uz vienu kvadrātkilometru.
    Par Latvijas vēsturiski ģeopolitisko interešu saskarsmes telpu varētu uzskatīt Austrumu Baltiju (kur satikās Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Prūsijas, Krievijas un Vācijas intereses). Tieši te pirms Pirmā pasaules kara saskārās Krievijas un Zviedrijas, kā arī Vācijas un Krievijas izsenās intereses. Tā bija un ir stratēģisko komunikāciju telpa, bez kuras nav iedomājama nosaukto trīs lielvalstu − Vācijas, Krievijas, Polijas, Somijas un Zviedrijas normāla funkcionēšana, kā arī tādu valstu kā Lietuvas, Latvijas un Igaunijas dabiska attīstība. Otrais pasaules karš no šo valstu skaita izslēdza Prūsiju, un tās ģeopolitisko vietu ieņēma Polijas Republika un Krievijas Federācija. Tā kā Vācija karu zaudēja, tā it kā uz visiem laikiem zaudēja Austrumu Prūsijas teritoriju. Tā tas būs vismaz tik ilgi, kamēr netiks pārskatītas Potsdamas līgumos nospraustās un nostiprinātās pēckara robežas. Protams, Kēningsbergas (Austrumu Prūsijas) jautājums, kā arī Abrenes apriņķa jautājums, manuprāt, agri vai vēlu parādīsies Eiropas procesa dienaskārtībā, jo Austrumprūsijas, un daļēji arī Abrenes pamatiedzīvotājus pēc šo teritoriju «atbrīvošanas», Staļina totalitārais režīms deportēja uz Kazahstānu un uz Sibīriju.
    Tādējādi Baltija ir bijusi un arī tagad paliek Krievijas un Vācijas dabisko globālo interešu saskarsmes telpa gan diplomātijā, gan Baltijas valstu drošības un teritoriālās aizsardzības jomās. Vēl arvien nav juridiskā risinājuma par Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas, Igaunijas Republikas okupāciju − varmācīgu iekļaušanu (inkorporēšanu) padomju Krievijas sastāvā 1940.gadā, kas pēc būtības bija trīs suverēnu valstu okupācija. «Ieiešana» Padomju Savienības sastāvā pēc «pašu gribas» ir lielinieku mīts, tieši tāds, kādu to bija izgudrojuši tautu «tēvi» Ādolfs Hitlers un Josifs Staļins un tolaik, pieticīgi klusējot, sankcionējušas pārējās Eiropas lielvalstis.
    Starp citu, divi pēdējie pasaules kari aptvēra Baltijas valstu teritoriju kopumā un visā pilnībā. Baltijas valstis nekādā mērā nebija vainojamas abu pasaules karu izraisīšanā, tāpat kā iepriekšējās planetārajās kataklizmās, kas plosījās Eiropā.
    Lai tādas traģēdijas nekad neatkārtotos, Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas un Igaunijas Republikas pilsoņiem vajadzētu rūpēties par jebkuras objektīvas informācijas piejamību − gan vēsturiskas, gan mūsdienīgas − brīvu pieejamību, kā arī tās izmantošanu izziņas jomā, savas etniskās identitātes un savu valstu teritoriju aizsardzības stiprināšanas jomās.
    Otrais pasaules karš pierādīja, cik neefektīva un primitīvi naiva bija šo mazo trīs Baltijas valstu vieglprātīgā individuālās aizsardzības politika un tās realizācija 1940. gadā. Manuprāt, tad, ja Latvijai, Lietuvai un Igaunijai būtu bijusi vienota un efektīva pašaizsardzības sistēma, arī Otrais pasaules karš būtu varējis norisināties citādi.
    Šodien var ironizēt: kas būtu, ja būtu… ja būtu vectētiņam vijole, ja būtu vecmāmiņai Bībele, un kas būtu, ja vienam no viņiem tās nebūtu. Arī šodien Baltijas valstu starpā nav vajadzīgās vienotības. Diemžēl Otrais pasaules karš mums neko nav iemācījis, atkal mēs paši savās valstīs spēlējamies ar savu pavalstnieku nākotni un neapjēdzam, ka nākotnes var arī nebūt.
    Kopīga Baltijas valstu (Latvijas, Lietuvas un Igaunijas) integrēšanās NATO arī ir uzskatāms, kā vienīgais nopietnais garants Baltijas valstu suverenitātes saglabāšanai gan tuvākajā laika periodā, gan tālākajā nākotnē. Te es redzu vienīgo konkrēto perspektīvu latviskās identitātes un Latvijas Republikas teritorijas aizsardzības stiprināšanā, it sevišķi no globalizācijas viedokļa.
    Baltijas valstīm pēc iespējas ātrāk ir noturīgi jāatgriežas savā dabiskajā ģeopolitiskajā klēpī no kura tās tika varmācīgi izrautas 1939. gada augustā, tas ir mūsdienu Eiropas Savienībā un NATO.

  2. vēsture saka:

    Надо думать, что будут научным образом разоблачены главные коммунисти-ческие мифы советских большевиков и национал-социалистические мифы нацистов, которыми за военные и послевоенные годы были основательно засорены умы латышей, русских, евреев, немцев, эстонцев, литовцев и многих других людей, как в Латвии, так и во всем мире.
    Удивляюсь, что великие любители комментариев даже не заикаются о том, что весь мир уже в 1934 году имел возможность ознакомиться с опубликованной на немецком, английском, русском, латышском и других языках Коричневой книгой. Книга о поджоге Рейхстага и гитлеровском терроре, на латышском языке была опубликована уже в 1934 году, благодаря переводчику, депутату Сейма свободной республики Латвии господину Аугустсу Деглавсу.
    Естественно, что в Германии и в России эта книга была запрещена. Режимы диктаторов Адольфа Гитлера и Иосифа Сталина ее преследовали.
    Лживый и преступный режим большевиков уже в 1940 году Коричневую Kнигу на 50 лет поместил в хранилище редких изданий и сочинений Национальной библиотеки. Эти книги − Меin Kampf (Моя Борьба) Адольфа Гитлера и Коричневая Kнига лорда Марлея − в наши дни являются существенными источниками исторической информации, хотя бы с точки зрения развития теории критики антисемитизма.
    Было бы наивно утверждать, что в 1939 году о Коричневой Kниге ничего не знали Иосиф Сталин и Вячеслав Молотов, что во время Ялтинских и Потсдамских встреч, о страшных делах режима Иосифа Сталина ничего не знали ни Уинстон Черчиль, ни Франклин Делано Рузвельт, ни руководители и парламентарии этих великих государств.
    Было бы наивно утверждать, что об этих и других подобных книгах и соответствующих комментариях к ним не знают и не знали также латвийские историки, социологи, журналисты и политологи.
    Эти книги и публикации свободно доступны в Национальной библиотеке Латвии, начиная с 4 мая 1990 года, так же как и опубликованный в марте 2000 года перевод книги Симона Визенталя Подсолнух (The Sunflower).
    Геополитическая ситуация в Германии и в Европе в 1933 году, когда в Германии в результате ноябрьских выборов относительно демократическим путем к власти пришли Адольф Гитлер и его национал-социалистическая партия Германии, была очень сложной. Политические силы, которые определяли процесс развития Европы, существенно изменились.
    Англия, Франция, и большинство Европейских государств продолжали следовать своей традиционной эволюционной геополитике. Такого же пути держались и Прибалтийские государства − Латвия, Литва и Эстония. Жители этих стран в основном поддерживали политику своих правительств и суверенитет своих государств.
    В конце двадцатых и в начале тридцатых годов в развитии России ведущую роль стали играть большевики, крыло большинства социал-демократии, или позже в истории, – коммунисты.
    И в своей практической деятельности, и в отношении концепций идеологического развития, большевистская Россия категорически отказалась от эволюционной геополитики царской России и однозначно стала на путь революционной геополитики. Она не стала скрывать этого направления своего развития от мировой общественной мысли и выдвинула на первый план борьбу за победу коммунизма во всем мире.
    В конце двадцатых годов в Германии ведущую роль стал играть немецкий национал-социализм. Его также характеризовал постепенный отказ от традиционной эволюционной геополитики в Европе. Такое направление в политическом развитии также было демонстративным; на передний план выдвигалась революционная геополитика, т.е. борьба за введение нового порядка в Европе и в мире.
    И большевизм в России, и нацизм в Германии к власти пришли условно демократическим путем, используя такой демократический инструмент получения власти, как выборы.
    И большевизм, и нацизм уже в тридцатых годах двадцатого века в своей сути ничем не отличались друг от друга, оба режима характеризовались тоталитарным правлением одной партии и одного лидера – диктатора – и были явно лживыми, реакционными и преступными диктатурами.
    Единственное их различие состояло лишь в том, что диктатуры нацистов и большевиков были враждебны по отношению друг к другу. Общим у них была конечная цель – господство над миром.
    На историческую судьбу Латвии всегда оказывали влияние ее географическое место расположения и геополитическая ситуация в Европе. Латвия расположена у побережья Балтийского моря. Длина ее сухопутной границы превышает 1800 километров, морская граница составляет 500 километров. Расстояние между конечными пунктами Латвии невелико − от севера до юга 210 км, от запада до востока 450 км. Общая территория страны – 64,6 тысяч квадратных километров.
    Главными водными артериями Латвии являются реки Вента, Лиелупе, Даугава и Гауя, которые впадают в море. В древности эти реки были главными водными путями, которые обеспечивали торговлю между Западом и Востоком. Они служили древними естественными путями коммуникаций, и это оказывало влияние на развитие самой Латвии, а также на развитие ближайших соседних государств – Литвы, Польши, Белоруссии, России, Эстонии, Швеции, Финляндии и Германии. С 1924 года Латвийская Республика имела морские границы с Эстонией, Литвой, Финляндией, Швецией, Германией и сухопутные границы с Россией и другими ранее названными соседними государствами.
    В глубокой древности латышские племена при помощи традиционных средств коммуникации сотрудничали с древними варяжскими и славянскими, а позже – с германскими, шведскими, польскими, литовскими, эстонскими и другими племенами. Уже в первом тысячелетии нашей эры вдоль побережья моря, в устьях и на берегах рек образовались постоянные населенные центры, города, территории. Эти образования были стабильными и в своем развитии, и в процессе образования самостоятельных государств, и в историческом процессе формирования и осознания идентичности Прибалтийских народностей.
    Здесь мы, несомненно, обнаруживаем объективную закономерность, присущую всем народам, которые жили на перекрестках геополитических коммуникаций и сохранили свою этническую идентичность, не ассимилировались или, иначе говоря, жили в естественном пространстве геополитического соприко¬сновения и вплоть до наших дней сохранили свою этническую идентичность.
    К тому же одним из существенных условий суверенного существования Латвии, которого придерживались латыши, является то, что они исторически всегда признавали естественные права своих соседних народов: их этническую и территориальную идентичность. При этом латыши всегда настаивали на своих естественных правах на свою этническую идентичность и этническую территорию. Эта территория, не считая бывшего Абренского уезда, до сих пор оставшегося оккупированным Россией, составляет около 65 тыс. квадратных километров, где проживают около 2,5 миллиона населения или 38 человек на квадратный километр.
    Пространством историко-геополитических коммуникаций Латвии можно считать Восточную Прибалтику (Эстонию, Латвию, Литву, Пруссию, Польшу, где соприкасались давние интересы таких больших держав, как России и Германии). Именно здесь до Первой мировой войны соприкасались давние интересы России и Швеции, а позже в истории Германии и России. Это было и есть пространство стратегических коммуникаций, без которого не мыслимо нормальное функционирование названных двух крупных государств − Германии, России, а также естественное развитие таких государств, как Литва, Латвия, Эстония и Польша. Вторая мировая война исключила из числа этих государств Пруссию, и ее геополитическое место заняло Польша. Так как Германия проиграла войну, она якобы навсегда потеряла территорию Восточной Пруссии. Такое положение сохранится, по крайней мере, до тех пор, пока не будут пересмотрены послевоенные границы, определенные и подтвержденные Потсдамскими соглашениями. На мой взгляд, вопрос о Калининграде (Восточной Пруссии), также как и Пыталого (Абренский уезд Латвийской Республики) рано или поздно должен появиться на повестке дня европейского процесса.
    Прибалтика была и сейчас является пространством соприкосновения естественных глобальных интересов и в дипломатической сфере, и в сферах госбезопасности и территориальной защиты России, Германии и, прежде всего, самих Прибалтийских государств. До сих пор нет юридического решения вопроса об оккупации − насильственном включении (инкорпорации) в состав СССР Латвийской Республики, Литовской Республики и Эстонской Республики в 1940 году. Это на самом деле являлось оккупацией трех суверенных государств. Добровольное вхождение в состав Советского союза является преступным большевистским мифом, каким его сфабриковали отцы народов Адольф Гитлер и Иосиф Сталин и скромно молча санкционировали остальные Европейские страны.
    Между прочим, военные действия двух последних мировых войн целиком охватили всю территорию Прибалтийских государств. Прибалтийские государства не несут ни малейшей ответственности за развязывание обеих мировых войн, ровно, как и предшествующих планетарных катаклизмов, бушевавших в Европе.
    Для того, чтобы такие трагедии никогда не повторялись, гражданам Латвийской, Литовской и Эстонской Республики следовало бы заботиться о доступности любой объективной информации, как исторической, так и современной, а также об ее использовании в сфере познания и в сферах укрепления своей этнической идентичности и укрепления системы защиты своих территорий.
    Вторая мировая война показала неэффективность и примитивную наивность политики обороны своих стран, которой эти три малые Прибалтийские государства придерживались в 1940 году. Я уверен, что в случае единой и эффективной системы самозащиты Латвии, Литвы и Эстонии Вторая мировая война могла бы иметь несколько другой ход развития.
    Сегодня можно иронизировать: что бы было, если бы было… если бы дед имел скрипку, а бабка − Библию, и что бы было, если бы у одного из них этого не было бы. И сегодня мы наблюдаем отсутствие необходимого единства Прибалтийских государств. К сожалению Вторая мировая война мало к чему нас научила. Опять политики наших государствах играется с будущим своих граждан и не понимает, что будущего может и вообще не быть.
    Все более серьезным становится вопрос об ускоренной интеграции Прибалтийских Республик в Европейский союз, и − о вступлении в НАТО. Это является главным на теперешнем этапе развития Европейского процесса в связи с движением Латвийской Республики и остальных двух Прибалтийских государств, ожидая на вступление в Европейский Союз.
    Совместное вступление Прибалтийских государств (Латвии, Литвы и Эстонии) в НАТО является единственным гарантом сохранения суверенитета Прибалтийских государств как в ближайшем будущем, так в дальнейшей перспективе. Я здесь просматриваю конкретную перспективу исторического возвращения Прибалтийских государств в Европу. Это реальный путь обеспечения обороноспособности территории этих суверенных государств, особенно с точки зрения Европейского процесса.

  3. gorbunovs ir tas visnotaļ saka:

    Vēsture ir tas pats kas strazdiņonkuls……

  4. Vilnis saka:

    Ja latvieši ar skubu neatgriezīsies pie savām saknēm, tad pēc eskpertu aplēsēm uz 2050. gadu latvieši kā tauta vairs nepastāvēs. Nevienā karā un represijās Latvija nav bijusi tik iznīcināta un sasista, kā to pēdējos 20 gados ir pamanījušies izdarīt demokrāti un liberāļi. Degradācija ir vienkārši katastrofāla.

    Irēnas Saprovskas grāmata
    SAULES GADSKĀRTA LATVISKAJĀ DZĪVESZIŅĀ

    Irēnas Saprovskas grāmata SAULES GADSKĀRTA LATVISKAJĀ DZĪVESZIŅĀ ietver aprakstus par Saules gada ritu, tā saikni ar lielajiem Visuma ritiem un pielikumā nelielu ieskatu kā Mēness ritu senči pielietoja sadzīvē. Grāmatas pielikumā ir grozāmais kalendārs, kas savieto Gregora kalendāra datumus ar Saules gada ritu. Aicinām ielūkoties video materiālā, kas dos īsu skaidrojumu kā lasīt kalendāro apli.

    http://www.youtube.com/watch?v=FF_064l9btU

    Noteicošais katras tautas pastāvēšanā ir bijis un būs kalendārs, jo tas izteic VIETU, LAIKU un TRADĪCIJU katrā konkrētā zemē. Dzīvojot pēc tradīcijām, mēs dzīvojam saskaņā ar savu zemi, dabu un kultūru; tas ir mitoloģiskais jeb cikliskais laiks – mūžīgais RITS. Veicot rituālus, mēs savienojamies ar lielo Visuma ritu un atjaunojam pirmatnējo harmoniju.

    Grāmatas autorei šī grāmata seko latviskās dzīvesziņas apkopojumam „Sapratne”, kur Saules gadskārtai bija atvēlēta vien neliela nodaļa, tomēr kalendāra loma tautas pastāvēšanā ir nepārvērtējama, tāpēc tapa grāmata, kas ne vien skaidro Saules gadskārtas nozīmi un galvenos ritus, bet piedāvā iespēju katram jau šodien dzīvot saskaņā ar mūžīgo Saules ritu, kas ir tautas dzīvības ceļš.

    Grāmata ir daļa no projekta „Saules gads latviskajā dzīvesziņā”, kas paredz par iegūtajiem līdzekļiem veidot gadskārtas svinības, atjaunojot seno Saules gada ritu – iedzīvinot to mūsdienās.

    Iegādāties grāmatu varat Jāņa Rozes grāmatu galdos vai izņēmuma gadījumos pie mums, zvanot 29511148.

    Saules Gadskārta Latviskajā Dzīvesziņā. Grāmatas prezentācija 29.11.2013. marasloks.lv

    http://www.youtube.com/watch?v=3ndIX680yHk
    .
    .
    Admins
    Atgriezīsimies, noteikti atgriezīsimies, jo zeme ir apaļa.
    Bet dzīvot tikai ar pagātni(pagātnes formā) ir maldu ceļš.
    Mums ir jāiet uz priekšu, protams, neaizmirstot pagātni.
    Mēs to spēsim daudz labāk kā citi.
    Ulmaņlaika latviešu tautas sasniegumi to spilgti pierādīja.
    Krievžīdu komunistiskie noziedznieki mūs “nogāza” uz laiku, bet mēs ceļamies…. un aiztrieksim viņus uz Elli.

  5. ANDRIS 7 saka:

    Atbilde vesturei!
    Tira demagogija,ka izrautas dalas,un tas pasas nevar sastellet kopa.
    Ariesiem bija sava imperija,no Atlantijas,lidz Klusajam okeanam,no Ledus
    lidz Indijas okeanam.Mes nebijam nekadas ciltis.Musu senci,no lidaparatiem
    zimeja kartes,Antarktidu bez ledus 10 000 gadu ieprieks,no kuram Piri
    Reiss XVI gs.taisa kopijas.Hitlers ar trockistiem bija uz vienu roku,
    kuri karam sakoties izformeja armiju.Hitleram nebija terinu ziemas formam,bet saubos,ka vins un vina armija zinaja, par ,ko vini karo,
    jo vins bija parliecinats,ka Maskava kritis,bet….Stalins aiziet,no sis
    “komandas” un apsauj visus trockistus,jo tiesi vini gribeja pasaules
    revoluciju.Slepena pasaules valdiba saka virzit to,no 1905 gada.No 1991
    gada sis ir pedejais posms vinu centieniem,kas neiznaca 1941 gada.
    Visas pasaules zinatniskas akadamijas masoni tur savas rokas.Hitlers
    vareja ari nezinat savu panakumu sekmetajus visa apjoma.
    http://pandoraopen.ru/2014-01-19/o-genocide-slavyan-nemeckimi-nacional-socialistami/
    Tas,ka latviesi palidzeja Trockim uzvaret ir fakts,un vini lieliski
    zinaja,ko Trockis grib,un kadiem merkiem,no Amerikas bija sutits.
    Visa Stalina komanda bija judas.Vieni gribeja iznicinat parak daudz
    zinosos latviesus,citi,ka balto rasi,citi,kas varetu traucet Stalina
    imperijai,kurs gribeja veidot musu Imperijas kopiju.Nevajag kaunetirs,no
    sava plasuma,jo ta visa ir musu dzimtene.Visam tautam,tas jasaprot.
    Iznemot judiem,jo vini ir ienaceji.

    VELAK VEL/TENcINU

  6. grāmatas saka:

    Cik daudz jau latviešebreji tādas grāmatas ir sarakstījuši……

  7. Os saka:

    Vesture ir jaatspogulo no 850 gada-kad Norvegu vikingi,tie pasi varjagi atved uz sis dienas krievijas teritoriju paris simtus Bizantijas militaros-laupitajus un slepkavas sklavenus jeb tos pasus senslavus,kas ir zidu produkts-necilveki Cilveka izskata jeb dzivnieki,un ka sie protokrievi taisa jauno uz Zemes “Tautu” krievu-nogalinot un aplaupot saizeme dzivojoso Cilvekrasi-Baltu rasi. Vispar jau krievus,kas ir ar zidiem radits produkts maksligs nedrikst saukt par Tautu-ja nav vini Cilveki,bet ir zidiskie viepli,rapuli,muzigie un absolutie launuma iemiesojuma paraziti. Tadi pasi ka Irina Saprovska,krievijas rupors,kurai slavi ir tuvaki genetiski,neka Prusu tauta. Tani maras loka,ar sadu skaistu virsrakstu,tiek maldinata sabiedriba ar Velniskigu viltibu,jo saprovska nav nemaz pat Latviete,bet ir zidiete pec butibas-libiete,un libiesi ari ir zidu produkts ar tiem pasiem vikingiem ievazats Latvija,ka militarie vergi,pamukusi no Romas zidu-svetas. Un nav ne 1990,ne 1991 gada atjaunota Satversmes likumu darbiba,ari tie ir meli,tamdel nav sadu vestures gramatu,it ipasi ietvertu obligataja skolu programma,tas krievzidu vieplu irinu planos neietilpst.
    .
    .
    Admins
    Latvietim viņa dzīves dziņa(nejaukt ar dzīves ziņu) ir iekodēta gēnos. Saprovska pat slavē Putinu un tā nav laba ziņa.

  8. Vilnis saka:

    O, kā liberasti sasparojušies. Nu nepatīk deģenerātiem šādas grāmatas, nu ļoti nepatīk… arī saprovskas, mūri, brastiņi, gobas, kronvaldi, u.c. , kas meklēja un meklē latvietības skaidros gara avotus. Ja kritizē šos „latviešebreju” darbus, tad esam uz pareizā ceļa. Tā turpināt!!!

    “Nodibinājuma Māras loks” dibinātāja Irēna Saprovska viesos radio MERKURS raidījumā “Gaismas pils”, 2011. gada 27. novembra ieraksts (sākumā ir skaņas negludums, vēlams klausīties no 9 minūtes):
    http://failiem.lv/u/wdwjwsb

    P.S. Lielos vilcienos Irēna neko nepareizu nesaka, pirms izdariet secinājumus, derētu pašiem pastudēt latviešu tautas gara mantas – dziesmas, teikas, ticējumus un parašas. Un nekādu Putinu viņa neaizstāv, nevajaga kurināt kārtējo naidu pret tiem, kuri kaut ko mēģina darīt, nevis tikai skribelē tukšus, neargumentētus „Mario 1” un „Mario 2” komentārus LRTT. Slimām galvām latviešu gēns diemžēl nepalīdzēs.

    http://www.youtube.com/watch?v=GyDP2jW0hps

    Admins
    .
    .
    Tēma, kuru viņa kultivē ir laba, bet pašas Saprovskas EGO neko labu neliecina.
    Un Putinu viņai nevajadzētu pat galvā ielaist, kaut dažreiz arī morāles jautājumos ar pašu lielāko ienaidnieku domas var sakrist par 90%.

  9. lēcēji saka:

    Vai tad saprovskai galvenais uzdevums nav lēkāšana visos kristiešu svētkos?Var jau var ar vilnīti palēkt kādu kazačoku,bet ar grāmatu rokās.
    Ir tāds ss komentētājs kas raksta,ka ebrejiem vienmēr esot rokās grāmatas,un pēc tam, kā jau redzams saprovskas daiļdarbi.

    Viens vecs vīrs rakstīja,ka visu mūžu ir lasījis,un izlasījis gandrīz visas grāmatas,un viņa secinājums-ka bijis vērts lasīt tikai SEŠAS grāmatas.Ja kāda grāmata ir ,tad tā ir Silakrogā.Tiem grāmatu nesējiem vajadzēja no tilta samest Daugavā,ko tik tālu staipījās.

  10. Os saka:

    Saprovska irina ir ista Latviesu Tautas apmelnotaja,Kremla agente. Ka tad Vilnit izskaidrosi so-1. Prusu tauta bija krievi. 2.Slavi ir Ariesi. 3.Lietuvas tautu uztaisija 500 Romiesu atpeldejusi tur ar kugiem.4.Man Slavi ir loti tuvi,neka Prusi.5. Krivu Krivs(Augstakais priesteris) ar Ramavu(Romuvi) bija viltigs krievs iesutits no Romas un sis ” gudribas” vinai pastastija Krievu Zinatnieks. Zini vilnit,tu esi tads pats mesls ka saprovska irina,neteiksu ka gudrs,bet pietiekami labi informets-lai grautu,maldinatu un bazunetu-par skelsanos. Daudz ko varetu piebilst par irinas saprovskas-gara darbiem,falsificejot vesturi-revizionisms. Ari ta Sapratne ir jalasa tiesi tapat ka Bibele,viens vards taisniba un 3 meli. Jeb,ja neesi Vilnit mesls,tad zinasanu tev nav un ir jamacas,bet intelektu nevar iemacities,kaut 5 akademiskajas slolas pabeigtas. Esi jau gan vienas sugas ar irinu un tur tev cels

  11. Os saka:

    To KGB-snicas gramatu par Latviesu tautas kalendaru,irinas, neesmu skatijis,bet jau tagad zinu neapsaubami-ka tur ir 9 dienu cikls. Cik briesmigi tas ir-ka Kremlim naudas resursi ir milzigi un spej nodrosinat bezrupigu tadu irinu sedesanu interneta un citur,taisot okupantu vesturi-patiesibu,ar tik cildeniem nosaukumiem ka-Maras loks. Steins ari ta pasa Kubla raudzes produkts. Latviesiem ar libiesiem(Laupitaji,slepkavas un zidu tauta-pec butibas. Ari Okupanti Latvija) nav neka kopiga,ja neskaita to-ka Libiesi ir ielauzusies mana Tevzeme,sencu mantojuma un ir muzigie Latviesu ienaidnieki. Libiesi,tapat ka Kananiesi bibeles( kas bija tik viena no zidu nacijam/ciltim),ari pieludza paganu Dievu,lai cik divaini tas nebutu,bet diezgan sakroplota veida gan. Latviesu Tautas(Seli,Letgali,Zemgali,Kursi un viss) Kalendars ir 5 dienu nedelas cikla vispar. Libiesi,kas ir irina,steins,ka ikviens okupants saprot,ka Latvija atrodas gan pretlikumigi,gan pret morali etiskam tiesibam un Nicina ara visu Latvisko-to izdeldejot,melojot,revizionejot un falsificejot,ar vienreizeju tieksmi apvienojoties ar jebkuru okupantu,nu krievi-slavi-slovaki-sklaveni,sie kara vergi slepkavas muzigie asinainie,asi apvienojas pret Latviesu etnisko tautu-Latviesiem-ar libiesiem.

  12. Os saka:

    Gluzi tapat,ka ar vaczidiem 12 un 13 gadsimta

  13. ANDRIS 7 saka:

    Sanak kopa nabagi,kur katrs,no viniem dzivo sava rajona.Visiem viena
    gariga un materiala beda.Paridarijuma iemesls ari visiem viens,bet
    katrs grib sanemt ubaga davanas sava rajona,neviens negrib iznicinat
    uzspiesto rajonu sistemas kartibu un kopeji veidot reiz bijuso veselo,
    no reiz bijusiem varenibas un bagatibas pamatiem.
    http://ruspravda.info/Simvoli-Slavyan-i-Ariev-3095.html
    Kosmiskiem pamatiem
    http://pandoraopen.ru/2014-01-12/skvoz-ternii-k-zvyozdam/
    Pierast atkal
    https://www.google.co.uk/search?q=old+rus+slavic+calendar+calendar&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=sUjfUvngFoLDhAeOlICoDw&ved=0CFUQsAQ&biw=999&bih=751#facrc=_&imgdii=_&imgrc=mnjPOZV4EdTQ7M%253A%3BLZp_U8dw7-N7WM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.slavorum.com%252Fblog%252Fwp-content%252Fuploads%252F2013%252F09%252Fclock-03.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.slavorum.com%252F%253Fp%253D3473%3B350%3B346
    Irenai visu laiku prasa,no kurienes vina zin.Vienkarsi vinai ir stipra
    genetiska atmina,kur ker patiesibu,no pusvarda,no pus zilbes,no vienas
    zimes veido pilnigu vardu un zimju kopumu,ko pieraksta atminai.Mazie
    patiesibas gabali,ko vina saka ir pilnigi pareizi,bet vina nemak tos
    ielikt pasaules mozaika.
    Visas parazitiskas valstis kalpo,ne savai tautai,kura ievel valdibu,
    bet starptautiskai finansistu mafijai,kura visu laiku raujas uz pasaules
    kundzibu.Lai tauta butu rama,masu informacijas lidzekli visu laiku melo.

  14. ANDRIS 7 saka:

    Atbilde Osim par Prusiju!
    Vietvardi bijusie un esosie.
    http://ruspravda.info/PRusskaya-toponimika-PRussii-3130.html

    TENcINU

  15. Roberts Milbergs saka:

    Par LTF muzeja ēkas un eksponātu likteni

    Biedrības “Grupa A” valdes priekšsēdētājs Roberts Milbergs ir arī Tautas frontes muzeja sabiedriskās padomes biedrs.

    Kā zināms Tautas frontes muzejs atrodas vēsturiskajās Latvijas Tautas frontes ēkas telpās, kas ar speciālu likumu tika nodots Tautas frontes muzejam. Tieši par godu LTF 25 gadu jubelejai ēkas remontā ir ieguldīti ap 300 000 LVL.

    Tagad, kad ēka ir savesta kārtībā, ir parādījusies iniciatīva ēku nodot Valsts nekustamo īpašumu pārziņā, bet muzeja eksponātus nodot Valsts muzejam.

    Vispārzināms, ka Valsts nekustamie īpašumi visai neveiksmīgi apsaimnieko tās pārziņā esošos īpašumus. Kā piemēru var minēt Valsts prezidenta pili un daudzas citas ēkas, kurām nav izstrādāts pat individuāls apsaimniekošanas plāns, lai gan VNĪ darbinieki ir ļoti labi atalgoti un tiek prēmēti neatkarīgi no valsts īpašumu tehniskā stāvokļa.

    Man nav zināms, kam pieder šī ideja, bet man ir viedoklis, kuru publiskoju zemāk, līdz ar Biedrības Tautas frontes muzeja sabiedriskās padomes valdes locekļa Romualda Ražuka man atsūtīto uzaicinājumu uz biedrības kopsapulci 24. janvārī plkst 17.00 Tautas frontes muzejā Vecpilsētas ielā 13/15 un darba kārtībai izvirzītajiem jautājumiem.

    Temats: Fwd: Re: TFM – par kopsapulci
    Datums: Tue, 21 Jan 2014 21:50:24 +0200
    No: Roberts Milbergs
    Kam: LTF Muzejs , Romualds Ražuks , Ivars Redisons

    Cienītie kolēģi!

    Atbildot uz aicinājumu, nosūtu Jums savu iesniegumu-viedokli (skatīt pielikumu) par darba kārtībai izvirzītajiem jautājumiem.
    Lūdzu apstiprināt iesnieguma saņemšanu un informēt mani par tā izskatīšanu.

    Ar cieņu,
    Roberts Milbergs
    mob.29119364

    Citējot LTF Muzejs :

    Godātie, Tautas frontes muzeja sabiedriskās padomes biedri,
    lūdzam ierasties uz biedrības kopsapulci 24. janvārī plkst 17.00 Tautas frontes muzejā Vecpilsētas iel ā 13/15 .

    Darba kārtības jautājumi :
    1. Tautas frontes muzeja ekspozīcijas dāvinājums Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam.
    2. Ēkas atgriešana valstij muzeja funkciju veikšanai.

    Biedrības Tautas frontes muzeja sabiedriskā padome
    valdes loceklis
    Romualds Ražuks

    Elektroniski esmu iesniedzis šādu iesniegumu -viedokli:

    Biedrības “Tautas frontes muzeja sabiedriskā padome”

    valdei un biedriem

    Vecpilsētas ielā 13/15, Rīga

    Biedrības biedra

    Roberta Milberga

    Muižas iela 16/1-1, Jūrmala

    Iesniegums – viedoklis

    2014.gada 17.janvārī esmu saņēmis LTF Muzeja aicinājumu ierasties uz biedrības kopsapulci 24.janvārī, kuras darba kārtībā ir divi jautājumi:

    1.Tautas frontes muzeja ekspozīcijas dāvinājums Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam.

    2.Ēkas atgriešana valstij muzeja funkciju veikšanai.

    Uzskatu par nepamatotu un nepieļaujamu LTF muzeja ēkas Rīgā, Vecpilsētas ielā 13/15 atgriešanu valstij it kā muzeja funkciju veikšanai. LTF muzejs ir neatkārtojama, vienota vēsturiska ekspozīcija kopā ar ēku, telpām, atsevišķiem vēsturiskiem atribūtiem tajās, kas sakārtoti atbilstoši tai kārtībai, kad tur darbojās LTF.

    Ekspozīcija ir unikāla Latvijas vēstures liecība un saglabājama patreizējā statusā, kad ar speciālu likumu ēka tika nodota biedrībai “LTF muzeja sabiedriskā padome” muzeja funkciju nodrošināšanai.

    Kas ir noticis, lai mainītu esošo stāvokli un atgrieztu muzeja ēku valstij? Tagad, kad ēka savesta teicamā stāvoklī, ieguldot remonta darbos ievērojamus līdzekļus, man rodas pamatotas aizdomas par iespējamu negodīgu darījumu. Tikai pateicoties līdzšinējai muzeja Sabiedriskās padomes un muzeja darbinieku pašaizliedzīgajai darbībai ir saglabāta un izveidota lieliska ekspozīcija, kura nemitīgi tiek pilnveidota. Vēlreiz iebilstu pret LTF muzeja ēkas statusa maiņu atgriežot to valstij.

    Uzskatu, ka šajā sapulcē šie jautājumi nav izskatāmi, jo nav zināma argumentācija, kāpēc šie jautājumi lemšanai tiek izvirzīti tieši tagad, pēc LTF 25.gadadienas atzīmēšanas, kad par muzeja ēkas nodošanu valstij neviens pat neieminējās. Par problēmu jāinformē sabiedrība, sniedzot tai saprotamu skaidrojumu un ļaujot tai sniegt savu vērtējumu un attieksmi šiem jautājumiem. Nav izlemjami šie jautājumi, nenoskaidrojot atbildi uz jautājumu: “Ko par to domā Latvijas tauta?”

    Lūdzu Jūs ņemt vērā manu viedokli un neizlemt šos darba kārtībā iekļautos jautājumus pirms detalizētas analīzes veikšanas, skaidras cēloņu un iespējamo seku analīzes.

    Iesniegums nosūtīts elektroniski uz Biedrības “Tautas frontes muzeja sabiedriskā padome” LTF muzeja e-pastu: ltfmuz@mail.eunet.lv

    Lūdzu apstiprināt saņemšanu.

    2014.gada 21.janvārī, Jūrmalā

    Ar cieņu,

    Roberts Milbergs

    Aicinu sabiedrību nebūt vienaldzīgai, pēc iespējas piedalīties šajā procesā un paust savu viedokli, tai skaitā klātienē ierodoties 2014.gada 24. janvārī plkst 17.00 kopsapulcē, Vecpilsētas ielā 13/15.

    22.01.2014,

    Roberts Milbergs,

    Tautas frontes muzeja sabiedriskās padomes biedrs un biedrības “Grupa A” valdes priekšsēdētājs.

  16. Os saka:

    Nav saubu,cik vienoti-genetiski visi zagli,laupitaji,slepkavas( zidi,libiesi,krievi-slavi-sklaveni) apvienojas-ar “Genetiskam Atklasmem-saknem”,ja runa iet par Latviesu Tautas(Seli,Letgali,Zemgali,Kursi) ar visas Baltu Rases-Ariesu( vienigas uz planetas Zeme) iznicinasanu,Baltu Rases-kura ietilpst 3 Tautas-Prusi ar 12 nacijam,Lietuviesi-ar 2 nacijam un Latviesu tauta-ar 4 nacijam. Ruskaja pravda gan Andri ir tikai Tava pravda ar ko kopa,to jau pats labi zini. Ja,es esmu riebigs zidisma un vinu veidigo nemilis,nav nekadas sapratnes zidu milas. Prusija-kaliningrada,toponimi,ja sita turpinasies,sita-apmaksata ar Kremli melu dezinformacijas Informativa invazija ar Vestures viltosanu,tad pec 50.gadi Latvija vestures gramatas jau bus Ruskaja zemla ruskix latisei ar galvaspilsetu-Rodomir,nevis Riga. Irinai daudz gudribu-genetisku ir pastastijis viens krievu zinatnieks-ka vina pati saka,es gan domaju ka nebija vins viens. Juti,Andri,lidzibu,zinatnisku genetisku,bet arstet var tikai slimo,patiesam genetiku nevar mainit,tikai iznicinat var.

  17. ANDRIS 7 saka:

    Mana atbilde Robertam Milbergam!
    Ir frontes lietas,kuras mes nevaram saprast,ne jau tapec,ka mums butu
    vaja domasana,bet tapec,ka tas nelaiz musu dzives aprite.
    Savu merku sasniegsana,ar svesam rokam.Pec Harvardas projekta un cianas
    gudro protokoliem.LTF muzejs ir vilku bastiona muzejs,nodevibas un
    viltus smarda piesucinats,pret savu ,ta laika pazemoto tautu pa otram
    lagam,to iegruzot nabadzibas un beztiesibas purva.Ja eka izremonteta,
    iesaku to nodot Sveices vestniecibas riciba,kur reiz pa reizei var
    ierasties scenarists,no Zenevas,kuram pieder spidosas barikazu lugu
    saceresanas talants,kuru var papildinat muzeja ipasa aura.
    http://antisionizm.info/Struktura-vlasti-taynogo-mirovogo-pravitelstva-918.html

    Visu cienu Jums,un Jusu “celajiem” merkiem.

  18. Os saka:

    “Maskavas loks” ar irinu saprovsku prieksgala,ir safabricejis tadu melu,krapnieku nelietigu Kremla diktetu veclaiku vesturi,ka Genetiski irinas mazmeita jau rakstis sadu jaunolaiku vesturi-ka bija latviesu jugs dizajai krievu tautai,celajiem etniskajiem slaviem Latvijas etniskaja senslavu zeme! Un krievu zinatniekiem nav isti skaidrs-no kurienes tie riebigie Latviesi atnaca un kur pazuda! Gluzi tapat,ka jau izskan izcili meli masu manipulacijas telpa-ka Latviesi esot nabaga libiesus asimilejusi un ekspluatejusi. Hroniku zinas tiek falsificetas-ka pie libiesiem jau esot nakusi pec padoma,palidzibas,ka zintniekiem no visas Pasaules. Pazud Kursi-pie kuriem tad gaja,izmainot tik vienu vardu. Tik daudz melu kalnu ir safabricejis sis maras-maskavas loks nosedzot patiesibu,tik daudz viltus info.,ir sarakstijusi Kremla darboni,ka 200.gadu muzs bus par isu,lai to visu izlasitu. Gandriz vai japiekrit teiktajam par veco viru-ka vajag izlasit vien tas 6.gramatas,bet patiesibas. Tanis melu kalnu manuskriptos patiesiba tik dzili tiek aprakta,ka jadzivo ka Kovarnim vieni 700.gadi,lai visu izlasitu ar visam Ruskajam “Pravdam”. Prusi krievi,Lietuviesi-romiesi,tur patiesam logiskam sapratam nav ko darit,domaju,ka si izcili ” zinatniska” vesture,uz sada Aka vesels Cilveks nemaz neuzkersies.

  19. Os saka:

    Un tev dauni voloda, Brastina gramatu-Musu dievestibas tukstosgadiga apkarosana,kuru nav vel paspejusi noviltot irina,ka Sapratni Brastina sarakstito partaisot,jateic,nekas jums krievu mesliem nesanaks,jo Mums Latviesiem ir tads Purs dzivesdzinas-genetiski ar kulturvesturisko mantojumu,ka nesanaks parrakstit jums melu vesturi okupantiem izdevigo. Liberali sarosijusies,tu pat neatskir aiz savas nezinasanas kas tas ir-liberalis,liberalis ir zidu apdullinats daunis,bet irina ar Kremla loku ir sovinisti krievu ar nacistu tieksmem pret etniskam tautam. Gluzi tapat,ka nabaga slavi-krievi bija tataru-mongolu juga,kad slavi laupidami un slepkavodami taisija krieviju uz aiz Uralu kalniem dzivojosam etniskam tautam,sis tautas izslepkavojot.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *