Lasītājs. R. Bruneram taisnība

RB – Odze. sagt: 2019. gada 29. Oktober um 10.32 Uhr (Bearbeiten)

Ditta Rietuma runā par galvenajām tēmām, par kurām visi runāt baidās. Tas ir, par naudu, neatkarību – patstāvību, bankām .. Ja kāds no akadēmiskās vai ierēdņu/ politiķu vides uzdrošinās kaut ko patstāvīgi spiest par to, viņu nekavējoties pasludina par nekompetentu, muļķi un tādā garā, un viņš zaudē pieeju labumiem.

Es personiski nepiekrītu lielākajai daļai no Dittas teiktā, bet būtība ir citur. Viņa parāda, ka jebkurš cilvēks ir tiesīgs spriest un lemt (!) par galvenajām lietām praktiskajā dzīvē. Šādu domāšanas veidu es saucu par konceptuālu domāšanu. Ja cilvēks ne tikai domā, bet arī atbilstoši rīkojas, viņš pārstāv konceptuālo varu https://tautastribunals.eu/?p=49754 , vismaz tādā mērogā, kas attiecas un viņu pašu.

Cilvēku tirdzniecība, korupcija u.c. negatīvas parādības sabiedrībā diemžēl ir tikai sekas tam, ka mēs kā cilvēki paši nekontrolējam sabiedrību un valsti. Tas ir, mēs nekontrolējam galvenās lietas, kas ir nauda, saimniecība, spēka struktūras ..

Lasītājs. Ridam taisnība

Katrs spriež atbilstīgi savam sapratnes, informētības un izglītības (ne jau diploma) līmenim. Tas attiecas pilnīgi uz visu – kā sadzīvi, tā jebkura veida politiku, reliģisko un maģisko ieskaitot. Un tikai nesakiet, ka nav tādas reliģijpolitikas vai maģijpolitikas. Visos laikos (varbūt vienīgi, izņemot, kā te klipo – hiperboreju, kuri ne karoja, ne slimoja, /;)/ laikus) bija un ir – kā es te stāvu ! Ne kremļi, ne pentagoni, ne reihstāgi, ne vatukāni utml. objekti nav eksistējuši bez astro, ufo un visādām līdzīgām manipulācij-zinātnēm. Avoti un tuvošanās pasaules galam liecina, ka tieši šo (nevis kultūr-, ģeo-, deo- vai kāda vēl cēlāka) politiku nozīme pasaules pārvaldīšanā bijusi primārā un reāl-politika.

Uz visu var skatīties katrs no sava sapratnes punkta. Kā jau Rids teicis. Arī uz DR izteicieniem, atrašanās vietām un apkārtnē esošajiem. Vienalga, vai tie ir no plineru un ždanoku, bērziņu, putiņu vai trampiņu dzimtas.

Pateiktais vārds, ja tas pateikts neveiksmīgi, itin bieži rada neizpratni. Iedarbojas pretēji domātajam.

Arī šeit minētais teiciens par Latvijas Nāciju. Neredzu viņas teiktajā mērķi asimilēt vienus vai otrus, bet gan dot tai krievu apvienībai sapratni, ka viņi šeit var dzīvot līdzvērtīgi, kā jebkuras etniskās izcelsmes cilvēki, ja viņi ievēro pamatiedzīvotāju satversmi, viņu dzīves kārtību, neapdraudot viņus ar pārkrievošanu.

Ir bijis iespējams dzīvē redzēt, kā vairākās paaudzēs Anglijā dzīvojošs nigērietis, sašutis sit pie krūts un saka: „Es neesmu nigērietis, es esmu anglis ! Es te esmu dzimis, mani vecāki šeit dzimuši, es runāju angļu valodā, es ievēroju Anglijas likumus un kārtību! Es esmu anglis !„

Latvijas krievi dara otrādi – sit sev pie krūts un bliež, ka viņi ir krievi un viņiem Latvijā ir tiesības uz krievu „kārtību„ , krievu „likumiem„ , krievu valodu. Turklāt, salīdzinot ar nigērieti, nav miermīlīgi ieceļotāji, bet iekarotāju pēcteči.
Tāpat ir Amerikā. Neviens ieceļotājs, lai cik paaudzēs tur dzimis, neignorē tās valsts iedibināto kārtību. Viņi runā tur valsts valodā un lepojas ar to, ka ir amerikāņi. Izklausās, ka DR runāto, vienkārši ir slinkums noklausīties vai Dievs vienkārši nav devis spēju saprast. Nevar nedzirdēt, ka DR runā, ka cilvēkiem, izdzīvošanas nolūkos, nevajag sagraut Dieva iedibināto tautu kārtību – katrai savu zemi, katrai savu valodu, katrai savus iztikas līdzekļus un tautisko gudrību. Katrai. Kādas vienas uzmešanās uz citu skausta var novest pie iznīcības gan pašu parazīttautu, gan visas pārējās.

Varētu jau nereaģēt uz cuiskas ķiļķenu, ko viņa te viļā jau kuro reizi, ja vien tas nezombētu vēl kādu šeit kaut vai nejauši ieklīdušu sugasbrāli vai māsu. Turklāt konsekventi lietojot aizskarošus un nepatiesi apvainojošus „epitetus„. Vai rožkrustiešu, dažādu ciparklubu, reliģisko atzaru, etnisko kopu un „brālību„, kurās savākušies vispazīstamākie valstu augšgalu, pat ne tik augstu galu darboņi, izrīcībās nav maģijas ? Ir jābūt traki aprobežotam, ja par DR uguns, ūdens, deju vai dziedājumu „rituāliem„ ir jāšausminās, bet par politiķu rituāliem jāizliekas kurlam un mēmam.

Bildergebnis für ditta rietuma"

30.10.19

You may also like...

18 komentārs

  1. tāpat saka:

    Tāpat ridam un dittai nav šeit pagātnes un nebūs arī nākotnes……

  2. tikai saka:

    Amerikāņi nerunā Amerikas pamatiedzīvotāju valodā, bet gan angļu valodā :)

  3. šo `tikai` saka:

    Nav ko smaidīt par savu “asprātību“. Kurš tad to nezina? Bet to gan zina retais, kāpēc tur nerunā pamatiedzīvotāju valodā. Ja pamatiedzīvotājus izkauj un atlikušos debilizē, kā tagad pasaulē, tad arī nerunā. Vai tagad tautām jāļaujas, lai izkauj, lai debilizē?! Beidzot krievi no šī vājprāta kaut ko sapratuši. Satraukušos ļaužu kongresā jau skan “mūs iznīcina, un to dara vlastj!“.

  4. Valdis Freimantāls saka:

    Ikviens, kurš ignorē un apkaro latviešu kultūru Latvijā ir jātiesā par KAITNIECĪBU!

  5. tikai saka:

    Ak vai, es nepareizi ieliku iekavu. Vajadzēja tā – :(
    Bet pasmaidīt var par amerikāni, kas sit sev pie krūtīm un angliski saka – I’m American!

  6. par kultūru saka:

    Kultūru nemaz nevar apkarot, jo kultūra jau ir visur – laukos ir agrokultūra, kultūra ir arhitektūrā, dizainā, interjerā u.t.t.
    Tomēr domāju, vajadzētu apvienot kultūras ministriju ar izglītības ministriju, lai būtu kāds taisnīgums, jo tagad Latvijā skolas klapē ciet, bērniem ir grūtības, kamēr vecāki var iet uz kultūras namiem dejot un dziedāt. Ar dejām, dziesmām un teātra spēlēšanu vien arī valsti neuzturēs, tāpēc to nozīmi nevajag pārspīlēt.

  7. >> par kultūru saka:

    “… Ar dejām, dziesmām un teātra spēlēšanu vien arī valsti neuzturēs, tāpēc to nozīmi nevajag pārspīlēt… ”

    Tieši tā – nevajag pārspīlēt !!!

    To “kultūru” ražo profāni(pašdarbnieki) katrs pēc savas
    izpratnes/neizpratnes par mākslu.
    Ja arī pulciņa (maksas) vadītājam ir pareiza izpratne, tas vēl
    nenozīmē, ka to var “ar karoti ieliet smadzenēs” visiem
    dalībniekiem.
    Īpaši pēc pus gadsimta zombēšanas, ka māksla ir kompartiju
    slavinošie saukļi un marši…

    Uz tiem tautas namiem, lielāko tiesu, (reizi nedēļā) cilvēciņi
    (tumšos) vakaros skrien ārpus ģimenes kontaktus meklēt,
    nevis augstās mākslas taisīt…

    Protams, tautas namu vadītājiem, pulciņu vadītājiem ir
    vajadzīgs skaits, lai attaisnotu savu eksistenci, tāpēc slavē
    katru, kurš var pakustēt vai izdvest kādu skaņu.

    Rezultātā – “teātros” vieni prokurori māca otrus prokurorus
    “pareizi” dzīvot, bet labākie dancotāji ir tie, kuri augstāk
    palecas…
    Fakts.

  8. debilizācija tuvplānā... saka:

    Spalva saslienas, ieraugot kārtējās nesakarīgās frāžkopas, turklāt ar didaktisku piesitienu. Proti – ar norādi, kā vajag vai nevajag…

    Viedi ļaudis var brīdināt, cik spēka, par apkaroto kultūru – aicināt pamanīt, ka dzīvojam subkultūrā, kas ir tā pati multikultūra ar savu nenorietošo pop, rok, sex, blek, blja un tām līdzīgajām ne ar ko nesagraujamajām, jo tās pašas grauj kā bumbas, bet te vienam šķiet, ka visur ir kultūra. Un domā un aicina citus domāt, ka ministriju apvienošana glābs no subkultūras, ja tās pašas vairo subkultūras. Un kam tad no vēl pāri palikušās kultūras vispār ir ļauts kad ko pārspīlēt? Ja kam ir atļauts, tad tiem, kuriem plānos ir pilnībā lupatu lēveros sagraut visas “padomdevēja“ nosauktās un nenosauktās kultūras.

    Ilustrācijai var pakonkretizēt:

    – agrokultūra saķīmijota un sareglamentēta pa cm, pa mm, pa indevju poligoniem
    – arhitektūra netiek tālāk par sķekļaškām
    – dizainā – jo škībāk, greizāk, pārspīlētāk, jo skaistāk
    – ne tikai skolas klapē, klapē nost arī “kultūras namus“, pastus, – aptiekas, poliklīnikas, da ciemus ar visu savu godību

    Un vai tad k ā d s g r a s ā s uzturēt valsti ar dziesmām, dejām un teātra spēlēšanu??? Ne jau valsti uzturēt ir nosaukto elementu uzdevums. Tie ir kā validols, kā ātrā palīdzība, lai garu uzturētu pie dzīvības. Jo bez gara (garīguma) valsts var palikt par trako namu, kur nav ne prāta, ne gara. Vai pat par valsti bez pavalstniekiem.

    Atvainojiet. Izklausās dusmīgi. Bet debīlisms ir infekcioza sērga. Ja tas ir demagoģisms, kas ir uzstāšanās ar nesakarībām, pasludinot tās par mācībām – tad vēl ļaunāk. Tā ir nāvējoša sērga.

  9. ui, ui , ``11.13`` saka:

    “ es esmu runājis!!!“ – va ne? Bet ar tevi tāpat viss skaidrs – nav jau tev citas “misijas“ kā iebuldurizēt visos caurumos savus palagus, lai aizstumtu aktuālo.

  10. ... saka:

    Ak, kas par Bildi !!!

  11. par kultūru saka:

    to 12.01
    Man laikam ir sanācis jūs aizvainot. Varbūt esat kāds kultūras darbinieks, varbūt producents, kas pelna ar to naudu. Tiešām, tajā mūsdienu agrokultūrā (un visās citās) ir nopietni trūkumi, bet tāda nu tā mūsdienu kultūra ir.
    Bet, runājot par debilizāciju (jūs laikam esat arī psihiatrijs speciālists) , būtu vietā pārdomas par masu pasākumu kultūru. Ja lielas ļaużu masas regulāri pierod dziedāt un dejot diriģentu un horeogràfu vadībā, kā tas ietekmē viņu psihi? Ļaudis pierod, ka viņus vada, viņiem pašiem var zust iniciatīva (ne visiem, bet pakļāvīgākajiem). Un tad mēs brīnamies, kāpēc tauta pacieš visas varas nejaucības. Gaida, kad kāds viņus diriğēs.
    Atceros senos laikus, kad laukos svētkos cilvēki paši pie galdiem dziedāja, arī dejas uzrīkoja. Tagad pat Jāņos visi saiet lielā barā, un skatās, ko viņiem sniegs priekšā.

  12. to 2019. gada 31. Oktober um 12.11 Uhr saka:

    Bet ar tevi tāpat viss skaidrs – nav jau tev citas „misijas„ kā iebuldurizēt visos VVF, zālīšu u.c. caurumos kur 4.maija
    produkts ir varens un stiprs !
    Tas ir tavs vdk aktuālums !

  13. nēnujā saka:

    Varētu jau māt ar galvu. Vai nepievērst vispār vairs uzmanību, ja notiek spriedelēšana tādā bezjēgā. Bet tiem, kas atļaujas visu visot, jejbogu! roka tomēr prasās iešaut pa muti.

    Nejauciet olas ar pautiem! Nav smieklīgi, pat ja pretendējat uz savdabīga humorista statusu.

    Dziesmu un deju svētki (ar virsvadītāju un virsdiriģentu klātbūtni) nav! lielas ļaužu masas ar pieradināšanu pie diriģēšanas. Lielas ļaužu masas ar pieradināšanu ir tas, ko te izliekaties nezinām. Lielas ļaužu masas ar pieradināšanu ir nepārtrauktie uzmācīgie (kā tur krievu klipos izteicās zinātnieces un pētnieces) galkini/palkini, gan pašmāju, gan klejojošie, sīkas, lētas izprieciņas, bet slāņiem, slāņiem, slāņiem kā gruži atkritumu poligonos piecu gadu garumā s t a r p!!! dziesmu un deju svētkiem. Un pat Svētku dienās.

    Nezaimojiet dziesmu un deju tradīciju kopējus! Nezaimojiet cilvēkus, kuriem vienkārši patīk tās lietas.

    Kaut ko tizlāku par to, ka tauta diriģēšanas dēļ pacieš varas nejaucības, vairs nevar ne izdomāt, ne pateikt. Tāpat kā izdomāt, ka VISI!!! gaida, kad kāds diriģēs.

    Diriģēšana (tā, kā to dara varas diriģenti, ja tas tā bija domāts) tieši visiem ir piegriezusies, nevis kāds gaida uz to.

  14. Valdis Freimantāls saka:

    Atbilde – “Par kultūru”.

    Absolūts stulbums pateikts tika – “kultūra esot visur”!

    KGBista murgi. nekas vairāk!

    Paldies “debilizācija tuvplānā” par objektīvo redzējumu! (Viss ir pretīgs teatris, ko dara apmaksātie pretlatviskie mērgļi)!

    Latviešu kultūra netiecās pēc naudas!!! Ikviens patiess kultūras cilvēks veic kultūras darbu bez maksas!

    Un tieši to apkaro 4. maija politbanda!

    Visas Latviešu Biedrības bija brīvprātīgas kultūras iniciatīvas REZULTĀTS!

    To visu iznīcināja komunistu un čekistu bandīti , gan 1940. gada, gan tagadējās 4. maija valsts laikā – 1993. gada 18. februāra naktī!

    Kultīra latviešu vidū nav saistīta ar naudu, vai materiāliem labumiem!

    To zina un saprot ikviens LAQTVIETIS!

    To saprot Helsinki 86!

  15. tā viš i saka:

    Citās valstīs tauta iziet ielās, lai aizstāvētu savus apcietinātos un vajātos patriotus (kā Katalonijā) , bet Latvijā tā vietā svin svētkus un dejo un dzied.

    Vējiņš vējelim aizpūta lapiņas , tā viņam vajdzēja , kam neattaisnoja AAB.

  16. par kultūru saka:

    to Valdis
    Uguns grēks. Reizēm arī tiem lepnajiem kultūras darbiniekiem nepaveicas. Latviešiem ir tāds teiciens – saki nu, ka Dieva nav!

  17. Aelita saka:

    Sveiciens Linardam vārda dienā! Un paldies par to, ka varēju šeit kaut daļēji izpausties.
    Vairāki kultūras darbinieki man ir nodarījuši pāri. Viņiem viss ir kā spēle, viņi domā, ka ir tiesīgi spēlēties ar cilvēkiem un viņu likteņiem.
    .
    .
    .
    Linards
    Paldies !!!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *