Vai “Baķka”(J. Straume) labprātīgi aizgāja uz labākiem medību laukiem ?

Vai Straume labprātīgi nolēma aiziet no šīs pasaules ? Neviens cilvēks bez iemesla no dzīves nešķiras. Tam ir bijis kāds nopietns iemesls. Interesanti ir arī tas, ka es viņa foto izvilku no LRTT arhīva un publicēju to 29. jūnijā Feisbukā.

Jurkān, taisies, tagad tava kārta !

Nevarētu būt, ka viņš manis dēļ nolēma sev darīt galu, bet viss jau var gadīties.(tas tā, smaidam) Tātad, bija kāds nopietns iemesls, kāpēc viņš nolēma tā darīt ! Tātad, kādam bija “pārgājis ceļu”… . Šodien, lai kādu novāktu, ir daudzas iespējas to izdarīt tā, lai visu norakstītu uz pašnāvību. Atceros ko tā sātaniskā krievžīdu banda darīja ar mani 2015. g. RCC. Ja kādam to saku, tad redzu, ka cilvēkam tas vienkārši “nepielec”. Netieši to jau arī apstiprināja Astrīda Babāne savās liecībās, norādot: no kura stāv kurš logs tika izmantots pret manu kameru.

To, ko es piedzīvoju ir vienkārši neticams murgs.

Protams, ka visās šajās slepkavībās ir iesaistīta Latvijas DP ar Mežvietu, Bunku un Borovkovu(Cionista Godmaņa laikā radītais slepkavu perēklis) priekšgalā ! Latvijas Drošības Policija ir pilnīgā Izraēlas & Krievijas pakļautībā. Darbinieki visi pamatā krievi un nodevēju pēcteči, tāpat kā Latvijas Armijas ģenerālštābā.

Reiz pienāks diena, kad būs atmaksa. Neviens viņus uz tiesu nevilks. Pietiks ar to, ka esi šai kodlā(DP) atradies, lai saņemtu lodi pierē ! Atcerēsimies, kas notika ar Induli Roni… . Kas notika ar P. Rebenoku, kad viņš atteicās sadarboties ar viņiem. Kas notika ar Pietiek.com publicistu Uldi Sēni, kad tas tikai ieminējās L. Grantiņam: Linard, ja tu zinātu to ko es, tad saprastu, ka man taisnība ! Es viņam toreiz uzrakstīju, ka ar šo teikumu tu esi sev parakstījis nāves sodu ! Tā tas arī notika.

Kas notika ar Vili Vizuli, kad tas gribēja publicēt LRTT to, kas notiek Aizsardzības ministrijā, bet, ak vai, pēc pāris dienām saļima uz ielas ar “sirds švakumu”. Varam minēt vēl daudzus mazāk uzkrītošus piemērus,(mīklainās nāves) bet pietiek ar šiem, lai saprastu krievžīdisma(okupantu- kolaboracionistu) īsto seju Latvijā ! Nekāds Latvijas patriots Straume nekad nav bijis un vismazāk jau H- 86 biedrs, kā to raksta Godmaņa “matrace”, sterva E. Veidemane. Straume bija drīzāk bandīts, nevis latvisks politiķis. Un tajā tad arī slēpjas viss traģiskais notikums. Ja tu kaut mazliet nostājies pret Latvijas izlaupītājiem, tad zini, ka tavas stundas ir skaitītas. Par to vistiešāk pasacīja bijušais Arlieti ministrs G. Andrejevs: ja nepiekrīti viņiem, tad tavs liktenis tiek izlemts jau 24. st. laikā !

Latvijas valdošā elite ir krievžīdiska un nāvi nesoša latviešu tautai ! Lai viņu ātrāk velns parauj !

Slava Ukrainai, Dievs, svēti Latviju !

14.07.24

home/Neatkarīgā/Komentāri

Jānis Straume. In Memoriam. Elitas Veidemanes atvadu vārdi Jānim

Elita Veidemaneschedule10.jūlijs

Jānis vienmēr kaut ko mēģināja pierādīt. Politiski, protams. Viņš bija kaislīgs strīdnieks, un to visi zināja. Vairākus gadus mitinādamies Saeimas Jūrmalas rezidencē, Jūras ielā, viņš kopā ar draugiem un domubiedriem bija nodibinājis tādu kā klubiņu, kur tika aicināti visi, kam patika izpurināt smadzeņu krokas politiskos strīdos.

Jūras ielā tika dibinātas virtuālas partijas, slēgtas vienošanās, tur tika dalīti iespējamie amati un nosaukti kandidāti. Visam un visiem pa vidu bija Jānis. Jautrs, asprātīgs un darbīgs. Patriots, bezgala uzticīgs Latvijai.

Jānis piedzima 1962. gadā Siguldā, politiski represēto ģimenē. 1980. gadā beidza Siguldas 1. vidusskolu. 1986. gadā Rīgas Medicīnas institūtā ieguva ārsta izglītību, no 1986. līdz 1990. gadam strādāja par funkcionālās diagnostikas ārstu Rīgas 3. klīniskajā slimnīcā.

Pirms 1990. gada viņš jau bija pievērsies politikai, viņš ne tikai vēroja, bet jau piedalījās straujajos Atmodas notikumos. Tāpēc visi tie, kuri 90. gados Jāni pazina kā politiķi, jau sen bija aizmirsuši, ka viņam ir ārsta profesija, jo Jānis Straume vairuma acīs pirmām kārtām bija politiķis.

Atlika tikai atcerēties: viņš bija grupā “Helsinki – 86”, LNNK, Pilsoņu kongresā, “18. novembra savienībā” un partijā “Tēvzemei un Brīvībai”. 1993. gadā Jāni Straumi ievēlēja 5. Saeimā no saraksta “Tēvzemei un Brīvībai”. Pēc tam viņu ievēlēja arī 6. Saeimā. No 1998. līdz 2002. gadam Jānis Straume bija Saeimas priekšsēdētājs. Līdz 2006. gada decembrim partijas “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” priekšsēdētājs.

2006. gadā 9. Saeimas vēlēšanās Jānis Straume neiekļuva Saeimā. Partijas vadītāja amatā viņu nomainīja Roberts Zīle. Jānis pameta aktīvo politiku. Tomēr bez darba viņš nepalika: viņam bija amati vairāku nozīmīgu valsts uzņēmumu vadībā – Latvijas pastā, lidostā “Rīga”, Rīgas brīvostā. 2007. gadā viņš kļuva par Rīgas domes priekšsēdētāja Jāņa Birka padomnieku. 2011. gada 10. martā J. Straume izstājās no partijas TB/LNNK.

Mēs nekad neuzzināsim, kāpēc Jānis aizgāja no dzīves. Visticamāk, tā bija vilšanās un nespēja realizēties. Bet patiesību zina tikai Visaugstais. Lai Jānim gaišs ceļš Mūžībā. Un Laiks lai nes mierinājumu visiem Jāņa tuvajiem.

You may also like...

20 komentārs

  1. Ruslans Straķis saka:

    – Krievu mafijas boss Iļja Trabers jeb Antikvārs īrē māju Puķu ielā, Jūrmalā. Tur Iļja un Grigorija Lučanska (Šlesera sponsors un Lemberga biznesa partneris) meitene Aļika kopā pavada laiku, slēpjoties no publikas.

    – Trabers pēc 2022.gada maija paziņoja, “ka uzņēmējiem arī jāatbalsta Krievijas armija Ukrainas karā” un izveidoja fondu “Ļeņingradas robeža” jeb «Ленинградский рубеж» armijas atbalstam.

    – VDD un Normundam Mežvietam vispār nospļauties, ka Trabers ir Latvijā un atpūšas Jūrmalā? Edgars Rinkēvičs? Evika Siliņa? Rihards Kozlovskis?

  2. Ruslans Straķis saka:

    Edgars Jaunups, Latvijas Attīstībai partijas vadītājs un krievu mafijas Latvijas kasieris Juris Fogelsons ar iesauku Ļeņins, kurš apprecēja otru Leiškalna meitu. Krievu mafijai garas rokas. Fogelsons strādā kopā ar krievu mafijas vienu no bosiem Vjačeslavu Šestakovu ar iesauku Sļiva. Juris Jurašs (VDD darbinieks) kopā ar Sļivu atmazgā Ukrainas/Donbasas naudu, izspieda no Gulami naudu Berlīnē utt. Arī Juraša kolèģis no VDD Mārtiņš Tenbergs kārtoja dokumentus Sļivam, lai tas var dzīvot Latvijā. Un kas bieži apmeklēja Jurašu KNAB telpās? Jaunups un cits VDD darbonis Māris Martinsons. Un šie visi kungi organizē Latvijas budžeta naudas izzagšanu un atmazgāšanu. Kā jau minēju vairākas naudas atmazgāšanas komandas ir VDD, viena Tenbergam, cita Martinsonam (Karību fondi). Krievu mafijas un VDK pārstāvis Andrejs Makarenko ar VDK virsnieku Juriju Šabašovu bija izvirzījuši Sandri Ģirģenu par Iekšlietu ministru no KPV LV. Tur vēl bija Gobzems, no krievu mafijas NA juristu Fantomasa biroja. KPV LV valdes loceklis bija arī Karību fondi džeks no Ogres. Makarenko ir Haritonova grupas kasieris, tie strādā zem krievu mafijas lielākā Maskavas Solncevas grupējuma. Mafija ir nemirstīga un ļoti ietekmīga. Kontrolē Ministru kabinetu.

  3. Ruslans Straķis saka:

    Krievu mafijas Sanktpēterburgas lielākā Tambovas grupējuma līderis Iļja Trabers ar iesauku Antikvārs (bildē pa vidu) dzīvo Jūrmalā. Viņš kontrolē Sanktpēterburgas ostu, narkotrafiku, praktiski Putina komandu. Apgroza simtiem miljardu gadā. Tagad ir attiecībās ar bijušā Latvijas ebreju padomes vadītāja un Tambovas mafijas biedra Igora Rapoporta sievieti. Tieši Rapoports (miris gadu atpakaļ) bija patiesais Parex/ABLV grupas īpašnieks un realizēja Dienvidu tiltu. Dibināja Habad Ļubavič nodaļu Latvijā. Tieši Rapoports izvēlējās un apstiprināja Latvijas premjerministrus. Antikvārs ir nepieskarams, VDD ir viņam pakļauts, Latvijas valdība un tiesu sistēma ir viņam pakļauta. Lielākā un ietekmīgākā mafija Eiropā ir tieši krievu mafija, aiz tās itāļu. Nacionālās apvienības juristu mafija strādā Antikvāra labā, Parex/ABLV čekas un krievu mafijas labā. Bunkus gribēja administritēt viņu naudu? Aizrāvās, neizprata patieso lietu kārtību. Vai vajadzēja aizvērt ABLV? Uzskatu, ka nevajadzēja. Jo tās bija darba vietas un nodokļi un Skanstes rajona attīstība. Tagad to pašu naudu atmazgā rietumu baņķieri, lielākie ofšori ir Lielbritānija un ASV, arī Šveice un Nīderlande, Luksemburga. Tie noņēma konkurentus Latvijā, lai atmazgātu + kontrolētu naudas plūsmas. Un tie neieguldīs Latvijā peļņu, bet ieguldīs rietumos. Jābūt pragmatiskam un racionālam. Just business.
    90 gadu sākumā Vladimirs Putins būdams Sanktpēterburgas vicemērs gaidīja rindā, lai atskaitītos Antikvāram. Vēlāk Karginam parakstīja dokumentus Parex filiāles atvēršanai Krievijā. Vēlāk miljardiem naudas izsūknēja caur Parex un NA pelēko kardinālu izveidoto Magņitska čaulas uzņēmumu tīklu. VDD to visu organizēja. NA juristi gatavoja dokumentus. Krievu mafijas pārstāvji (Kremlis arī ir krievu mafijas kontrolē) bija pasūtītājs.

    Šlesera sponsors un Lemberga biznesa partneris no VDK Grigorijs Lučanskis iepazīstināja meiteni vispirms ar Igoru Rapoportu, tagad ar Antikvāru. Šie kungi pārvalda Latviju. Latviešiem laiks to izprast. Parex/ABLV/Rietumu čekas baņķieriem veidojot partiju Vienotību tika uzdots rīkojums Latvijas stratēģiskās degvielas rezerves uzglabāt bildē redzamo kungu uzņēmumā Gunvor, kura īpašnieks ir Genādijs Timčenko.

  4. smīns saka:

    Svētā Elita vēl arvien uz strīpas… kā nu ne, ja ir plaši sakari ietekmīgās aprindās, arī kultūras darbinieku, mūziķu, mecenātu vidū. Nesen youtubē Mediju nama intervija ar Juri Rijnieku, arī no Elitas draugu loka. Tur runāja, kā ar psiholoģijas un teātra palīdzību saliedēt sabiedrību. Tad nu, mūslaiku disidenti, saturieties! Saliedēs visus tā kopā, ka ne vārdiņa nevarēs iepīkstēties! Visiem būs jādomā viena doma un jāslavē dižie vadoņi. (Šķiet, kaut kas tāds jau ir bijis?)
    Ja paskatās, kas latviski izlasāms youtubē, tāda vāvuļošana, mums tak jādraudzējas ar varenu kaimiņu, un tie ukraiņi reizēm esot gan tādi nacistiski.
    Brīnums vēl, kā tā LTV tomēr atbalsta Ukrainu, vai tur slēptos kāda viltība?.

  5. Lūgums Ruslanam saka:

    Kuri tieši ir NA juristi, varbūt varētu palūgt Ryslanu precizēt, nosaucot arī viņu vārdus?
    “Antikvārs ir nepieskarams, VDD ir viņam pakļauts, Latvijas valdība un tiesu sistēma ir viņam pakļauta. ” – un kā tas izpaužas, kas un kā to kontrolē un izpilda no LV puses?

  6. Anonīms saka:

    Nūja!Ka nu pats kārtējo reizi izliek ārā to, ko tam Grantinam norāda, kad tas īpaši skandē patriotisma gonga. Cik ilgi nostāvēt var īsts patriots, ja arī paši patrioti lokās un goras izdevīguma pēc?Kaut kad bērnībā ejot garām ar tevu ēkai, kas atrodas iepretī krievu skolai Jaundubultos vien izelsa, ka tā ir ļoti tumsa ēka. Nekā jau daudz zināt nedrīkstēja, bet kaut kādas runas bija, ka tanī atrodas kgbeshbiki ar īpašām darba spējām, kas strādā ar kaut kādām iekārtām. Jurkans arī slavas kāres tipiņš, kam tika atvēlēta smalkā aristokrāta loma tikšanās starp soviet un jeņķu politikāņiem. Aizej nosaujies!Ka nu Grantinam un līdzīgiem vien iz dzīves stāsts. Kaut kādā vēstures laikā strādājot zivju apstrādes uzņēmuma, kas bija slavens uz Soviet tirgu ceha vadītājai bija dēls ar izteiktu latvisku auguma .Tā teikt, ka brangs puika bij, ja pats nedarītu muļķības!Vazājas arī krieviem pipedams zālīti, dzerstot aliņus I klausījās Heavy metal pilnā nopietnībā sevī gruzot nelaimes paterus. Ka Dies par viņu ir slikti padomajis. Māte bija gaisha sieviete, ka savā āriene tā pēc savas uzvedības, bet kādu dienu dēls viņai izdara sāpes dvēselei. Redz vai meitene atstāja viņu ar savām dzīves gaudam par netaisno dzīvi pret viņu un vish nespēja izturēt vīrišķo pazemojumu. Aizgāja un nometās no tilta!Vai zhidi un krievi bij vainīgi?Tad nu iz dzīves ir vēl piemēru par latviešiem, kas muļķīgi dzīvojot izdarījuši galu sev, bet cilājot tās būs jādzird, ka atkal vainīgi ir zhidi. Tad nu arī tās garīgās samazgas, ko kultivē Grantinsh sludinadams cilvēku tiesības un sieviešu tiesības arī pārveido smadzeņu darbību sabiedrībā .Kad jādara darbs, tad runas ir latviešiem par tiesībām!Daudziem cilvēkiem ir pašiem ikdienā grūti, bet tev slavas Ukrainai. VAI tā Ukraina steidzas man palīgā, kad ir sūdīgi?Augumā klūp virsū nožēlojams letish i lien lasīt morāles lekcijas pats dzīvodams neka nedarot lietderīga. Lien kabatā lietuvietis un arī klūp auguma, ja tam nedod to, ko tas nav pelnījis. Cik Latvijā darbojas leišu uzņēmu caur kuriem tiek oficiāli apzagti ļautiņi?Slava Ukrainai, kad paši dzīvo nožēlojami?

  7. Trump saka:

    “Третье. Мне иногда приходится читать у сторонников дерусификации, что русский язык хуже украинского языка, что он беден синонимами, что им нельзя выразить все оттенки смысла, что, в конце концов, он не славянский (!), противный для слуха, зато украинский богатый, благозвучный, и даже получил какое-то место на международном конкурсе и является чуть ли не древнейшим языком мира и прочее. Это, извините, чушь.

    Аргументы за дерусификацию должны быть иными.

    Они у нас есть. Отношение к русскому языку как такому, присутствие которого в публичном пространстве Украины следует минимизировать, – вполне справедливо, на мой взгляд, и оправдано не тем, что это язык государства, которое напало на нас и уничтожает нашу страну (сам по себе язык за это не ответственная), и не тем, что “язык плохой” (он не плохой, им можно выразить все, на нем написана качественная литература, которая, надеюсь, останется, когда исчезнет Российская империя, – да, прикиньте: Римская империя исчезла, а Катулл остался), а тем, что этот язык до сих пор, несмотря ни на что, претендует на господство, на то, чтобы быть “языком межнационального общения”, и многие – и не только из его носителей – считают русский в Украине общепонятным.”
    https://www.svoboda.org/a/irina-berlyand-pro-bratskiy-narod-uzhe-stydno-govoritj-/33033375.html

    —-
    Trešais. Man dažreiz nākas lasīt no derusifikācijas piekritējiem, ka krievu valoda ir sliktāka par ukraiņu valodu, ka tā ir nabadzīga sinonīmos, ka tā nevar izteikt visas nozīmes nokrāsas, ka tā tomēr nav slāvu valoda (!) , nepatīkama ausij, bet ukraiņu valoda ir bagāta, eufoniska , un pat ieguvusi kādu vietu starptautiskā konkursā un ir gandrīz vecākā valoda pasaulē utt. Atvainojiet, tas ir muļķības.

    Argumentiem derusifikācijai jābūt dažādiem.

    Mums tās ir. Attieksme pret krievu valodu kā tādu, kuras klātbūtne Ukrainas publiskajā telpā ir jāsamazina, manuprāt, ir diezgan godīga un attaisnojama nevis ar to, ka tā ir valsts valoda, kas mums uzbruka un iznīcina mūsu valsti (valoda pati par to nav atbildīga), nevis tāpēc, ka “valoda ir slikta” (nav slikta, tā var izteikt visu, tajā ir rakstīta kvalitatīva literatūra, kas, es ceru, būs paliek, kad izzūd Krievijas impērija – jā, padomājiet: Romas impērija pazuda, un Katuls palika), bet ar to, ka šī valoda joprojām, neskatoties ne uz ko, pretendē uz dominējošo stāvokli, ir “starpetniskās komunikācijas valoda”, un daudzi – un ne tikai tiem, kam tā dzimtā valoda – uzskata, ka krievu valoda Ukrainā ir vispārēji saprotama.

  8. Burtiski neticami?! saka:

    Pat neticami, ka veidemane ir tik melīga un tik stulba, ka mums, kas zina batjku- straumi, ko tadu var idiotisku uzrakstīt??!

  9. No LA.LV publicētā saka:

    https://www.la.lv/sis-kadrs-bija-latvija-un-nesez-laudis-pamanijusi-ka-nedelas-nogale-latvija-viesojies-uz-krieviju-aizbegusais-andrejs-mamikins/komentari

    Precizē :Personisko viedokli 13:25, 15. jūlijs 2024
    – kremļa Inkvizīcija visā pasaulē ir barbaru vienota.

    Par okupantu padauzu precīzi: 13:42, 15. jūlijs 2024
    austrumu atkritumi 10:13, 15. jūlijs 2024 Skaidrs,ka krievmongoļu aziāts mamkins nav bijis Latvijā.Jo krievmongoļu pusdzīvnieki ir gļēvi, zemiski, melīgi, arī garīgi utaini un morāli netīri radījumi, kuri drosmīgi ir tikai barā un savā etniskajā u roģinā-milzīgajā atkritumu izgāztuvē krievijā.

    Paldies okupantiem, ka neslēpjas 13:46, 15. jūlijs 2024
    где-то так 10:21, 15. jūlijs 2024 Губернатор “Латвийской Автономной области” – un stiprina pelnītu un patiesu naidu pret kremļa vatņikiem!

    Draudzīgs un precīzs vatņika tulkojums: 13:34, 15. jūlijs 2024
    vatans 12:19, 15. jūlijs 2024 Яньчуки, Гансы вам не братья и не друзья😊 Они вас выебут, высушат и выкинут, как отработаный материал🤣Смотрите на восток, на своё светлое будущее🕊 ——————– Cienijamie Jānīši, mes neesam kulturālo vācu Hansi, bet nebralīgo barbaru – iebrukuso kremļa fašistu pēcteči jūsu skaistajā zemē un ja jūs mums neklausīsiet un gribēsiet būt brīvi no mums un neatkarīgi, mes jums ādu norausim, izžāvēsim un miskastē izmetīsim, ja uz mūsu, uz austrumu pusi nelocīsieties un neklanīsieties mums

  10. Ruslans Straķis saka:

    Mans secinājums, ka Jaunlatvija ir VDD naudas atmazgāšanas projekts. PSRS 2.0 ietvarā Latvija kā ofšors pārstāj pastāvēt, izdomāja ātri salu ofšoru ar potenciālu kļūt par valsti, kur slēpsies latvieši pēc okupācijas. Un naudas atmazgāšanas stāsts turpināsies.

    – VDD darbinieks Aivars Smans un Ernests Rieksts.
    – VDD naudas atmazgātāju komanda Karību fondi un Ernests Rieksts. Fondu telegram grupā tiek reklamēts arī Brēmanis ar Jaunlatviešu projektu.
    – VDD politprojekts Jaunlatvieši un Ernests Rieksts tos atbalsta/reklamē.
    – VDD žurnālists no VDD slepenās centra mītnes intervē 3 citus VDD politiskos aktīvistus un Ernestu Riekstu.
    – Pēc hosteļa nodegšanas pirmais notikuma vietā ierodas VUGD darbinieks, kas ir VDD aģents, vēlāk palīdz likt VDD partijas Tautas kalpi priekšvēlēšanu teltis publiskās vietās.
    – Ernesta Rieksta retorika atbilst Kremļa jeb tās filiāles VDD naratīvam.
    – Ernestu Riekstu intervē Andris Kivičs, kas tik kaislīgi intervē citus VDK/VDD cilvēkus kā Lembergs, Kramiņš un daudzus citus.

    Secinājumus dariet paši, bet manas acis pa gabalu atpazīst šo VDD tirliņu projektus un darba stilu. Karību fondi cilvēks bija VDD partijas KPV LV valdē, cits talkoja ar Šlesera komandu un reklamēja Latvija pirmajā vietā. Citi strādā zem VDD darbinieka Māra Martinsona un VDK pulkveža Jura Savicka pie kura hokeja ložā pabijuši visi Latvijas premjeri un prezidenti.

  11. JAUTĀJUMS saka:

    PALDIES PAR INFORM., BET VAI STRAĶA KUNGS VARĒTU KO IETEIKT MINETO PERSONU PRETDARBĪBAI,TO ATMASKOŠANAI, VAI KO CITĀDI?

  12. Viņi ir līdzatbildīgi par Latvijas valsts izzagšanu saka:

    Latvijā

    Visticamāk, ka Valsts drošības dienesta šefu nemainīs

    Ziņu aģentūra LETA scheduleVakar, 21:28

    Siliņas vadītā valdība otrdien lems par Valsts drošības dienesta (VDD) Normunda Mežvieta apstiprināšanu amatā uz vēl vienu piecu gadu termiņu.

    Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) aģentūrai LETA teica, ka, dzīvojot hibrīdkara apstākļos, ir nepieciešama profesionāla un patriotiska dienestu vadība, kas gādā par valsts drošību.

    Mežviets dienestu vada profesionāli un pārliecinoši, tādēļ pieņemts lēmums virzīt viņu apstiprināšanai amatā uz nākamo termiņu.
    Likums paredz, ka VDD priekšnieku amatā uz pieciem gadiem ieceļ Ministru kabinets pēc attiecīgās nozares ministra ierosinājuma.

    Mežviets VDD (tolaik Drošības policijas) priekšnieku kļuva 2014.gada novembrī.

    LETA arhīvs liecina, ka Latvijas specdienetos priekšnieki amatos atrodas samērā ilgu laiku. Mežvieta priekštecis Jānis Reiniks amatā atradās laikā no 1999. līdz 2014.gadam.

    Militārās izlūkošanas un drošības dienesta (MIDD) priekšnieks Indulis Krēķis amatā atrodas kopš 2003.gada sākuma. Valdība pērn decembrī nolēma uz pieciem gadiem pagarināt viņa atrašanos šajā amatā.

    Jānis Kažociņš Satversmes aizsardzības biroju vadīja no 2003. līdz 2013.gadam. Viņa pēctecis Jānis Maizītis amatā atradās no 2013.līdz 2021.gadam. 2018.gadā Saeima viņu apstiprināja uz vēl vienu pilnvaru termiņu, taču viņš to nesagaidīja, jo nomira.
    1973.gadā dzimušais Mežviets 2000.gada sākumā strādājis Aizsardzības ministrijā, Izglītības un zinātnes ministrijā un Valsts kancelejā.

    Viņš studējis Latvijas Universitātē, kur ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu politikas zinātnē un humanitāro zinātņu maģistra grādu vēsturē.

    Ar nacionālās drošības jautājumiem Mežviets bijis saistīts kopš 2002.gada, savukārt dienestu VDD sāka 2005.gadā. Dienesta sākumā Mežviets strādājis ar pretterorisma jautājumiem, sniedzot būtisku ieguldījumu Pretterorisma centra un nacionālās pretterorisma sistēmas izveidē un attīstībā.

    Drošības policijas ilggadējais priekšnieks Jānis Reiniks 2014.gadā paziņoja, ka personīgu apsvērumu dēļ nolēmis doties izdienas pensijā. Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) par viņa pēcteci izvēlējās Mežvietu un valdība šo kandidatūru akceptēja.

  13. www.kasjauns.lv saka:

    “Viņam bija depresija un ļoti lielas finansiālas grūtības,” – meita Madara par bijušā Saeimas spīkera Jāņa Straumes pašnāvību

    Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena.

    Madarai zaudējums ir milzīgs trieciens, jo tētis viņai dzīvē bijis vistuvākais cilvēks. Abi dzīvoja kopā vienā mājā Jūrmalā; meita bija vienīgā, kam Jānis beidzamajos gados uzticējās, neslēpdams viņai pārdzīvojumus par iespaidīgu parādsaistību jūgu, kā arī slikto pašsajūtu, mokoties ar depresiju, kas beigu beigās viņu ieveda nāvē.

    Viņsaulē Straume devās pats – 10. jūlija rītā viņu Jūrmalā notrieca vilciens. Kāda traģiskā notikuma aculieciniece raidījumam “Degpunktā” stāstīja – redzējusi, kā gar sliežu malu satraukti staigājis kāds vīrietis, it kā ko gaidot. Kad pēc laika izdzirdējusi vilciena signālu, atskatījusies, vai tas nav domāts viņai, un redzējusi, kā vīrietis atsitas pret vilcienu un aizlido uz sāniem. Arī vilciena mašīnists stacijas darbiniekiem atzinis – cilvēks, visticamāk, bija nolēmis darīt sev galu un gaidījis īsto brīdi, lai lēktu priekšā vilcienam…

    Tēva lēmums labprātīgi aiziet no dzīves ģimenei ir liels trieciens, taču ne pārsteigums. Meita bija lietas kursā par Jāņa mocīšanos ar depresiju. “Redzēju, ka tētim bija smagi; viņam bija arī ļoti lielas finansiālas grūtības. Viņam iepriekš dzīves laikā bija bijušas vairākas smagas epizodes, kas saistītas ar depresiju. To arī varēja redzēt un just, ka viņš ir ļoti nomākts, ļoti kluss un arī mazāk ēda. Viņš bija ļoti uztraucies un dzīvoja nepārtrauktā pārdzīvojumā. Tētis vienmēr bija rūpējies par citiem – kā ģimeni nodrošināt, kā tikt galā ar visām finansēm –, bet pēdējā laikā viņam ar to gāja ļoti smagi. Darbs viņam bija, strādāja par administratoru sporta kompleksā. Bet viņam bija izveidojušies citi aspekti, ko nepratīšu juridiski pareizi nodefinēt, kur viņam bija nopietnas finansiālas problēmas. To ar administratora algu nebija iespējams risināt,” žurnālam “Kas Jauns” atklājusi Madara Straume.

  14. lapsene saka:

    “Latvieši lien atkal rāpus
    Vai piedzēruši trepēs snauž.
    Pļurkst pārstāvji un žurnālpļāpas.
    Di…gaisā, ierindā stāv rāpus.
    Vairs samocītie nejūt sāpes,
    Un piejaucētie neapjauš.
    Lien latvieši un lien. Pusrāpus.
    Vai piedzērušies trepēs snauž.
    Mans tautas brāli, ko tu mokies?
    Par sevi slikti liecinies?
    Bij karš- tad tu tā neiztrūkies,
    Mans brāli, ko tu tagad mokies,
    Ko tu par svešiniekiem lokies,

    Pats sevī neiepriecinies?”/I.Ziedonis “Zvaigžņu zaglis”185.lpp/
    Kāpēc tu lokies, ko tu mokies,
    Par sevi sliktu liecinies?

    To Imants Ziedonis var attiecināt pats uz sevi, jo bija čekas aģents un sadarbojās ar čeku. Viņa kolaboranta rievas piemīt arī paša dēlā Rimantā Zoedonī, kā teikt, ābols no ābeles tālu nekrīt.

  15. AG saka:

    Visi šiziķi dzīvi beidz vienādi..Ja Minsterē ir metro, tad Linardelis drīz vien arī metīsies zem tā vagona.. :)))

  16. ziņa saka:

    Šogad no šīs dzīves aizgājuši jau trīs bijušie Saeimas priekšsēdētāji, turklāt viņi amatā bija nomainījuši viens otru — vēl 26. aprīlī 80 gadu vecumā nomira Alfrēds Čepānis (Saeimas priekšsēdētāja amatā no 1996. gada 26. septembra līdz 1998. gada 3. novembrim), bet 10. jūlijā 61 gada vecumā traģiski noslēdza dzīvi Jānis Straume (Saeimas priekšsēdētāja amatā no 1998. gada 3. novembra līdz 2002. gada 5. novembrim), savukārt Ingrīda Latimira (Ūdre) Saeimas priekšsēdētājas amatā bija no 2002. gada 5. novembra līdz 2006. gada 7. novembrim.

  17. mjā saka:

    Tas,ko raksta R.Straķis,tā varētu būt;būtu skaidrojums žilbinošam Latvijas Veiksmes Stāstam.Latvija nav izņēmums. Apdrukāto papīrīšu atgriešanas mehanismam ir jādarbojas,lai drukmašīna neapstātos gatavot ceļu uz varas virsotnēm.
    Mehanismi ir jāeļlo ar sērgām,kariem,dzīvībām un muļķiem.
    Dievs svētī Latviju….mūžos lai dzīvo. Laikam,jau atkārtojums ir komēdija. Bet,vai atkārtojums,un kāds? 18.nov. ,vai LPSR,vai ņū Hanza?
    Ps.Upes malā obligāti nav jāsēž;drošāk būs ja strādāt.

  18. AG saka:

    Tur visiem tiem sūdiem arī ceļš !!! :))

  19. nelieši nodzeras no sazagtās naudas saka:

    Vairāki informācijas avoti apliecina, ka kādreizējā Tautas partijas iekšlietu ministra, pēcākā ne pārāk veiksmīgā advokāta Mareka Segliņa auto varētu nonākt varonīgo Ukrainas aizstāvju rīcībā. Iemesls prozaisks – kungs pirms pāris dienām aizturēts pie stūres kunga prātā.

    Kā tas bieži vien ir ar šādām nosacīti augsti stāvošām personām, kurām turklāt ir daudz labu draugu un paziņu Armanda Ruka vadītajā Valsts policijā, nekāda oficiāla informācija sniegta netiek.

    Taču informācijas avoti apliecina, ka ir bijusi runa par ievērojamu reibuma pakāpi, kas būtiski pārsniegusi to, ar kādu pie stūres savulaik tika aizturēti tādi slaveni dzērājšoferi kā Veiko Spolītis un nelaiķis Jānis Straume.

    Turklāt bijušais iekšlietu ministrs mēģinājis likt lietā savas profesionālās zināšanas, lai izvairītos no ekspertīzes. Laiks rādīs, vai ar tām būs bijis pietiekami, lai atrastu pareizos „kontaktus” šajā korumpētajā sistēmā.

    Red.piez. Ne svētdien, ne pirmdien Mareks Segliņš neatbildēja uz telefona zvaniem un īsziņu.

  20. Anonīms saka:

    Nūja!Iz bērnības pienācās dzirdēt par Ziedoni, ka tas mācījās tēva skolā, bez tēvs necieta skolā fizkultūras skolotāju. Kāds rada gabals bij uztaisījis tēvam lidmašīnu kurā iekšā sēdēja pat kokā izgrebts pilots, tad nu tēvs savā bērnības prātā lidinājās arī to lidmašīnu uz skolu. Kā jau bērniem piemīt īpatniba palielīties ar rotalmantam, bet tam fizkultūras skolotājam īpaši nepatika tas kokaizgrebtais pilots. Pajautājis tēvam, kas tas par cilvēciņu sēd lidmašīnā vish saņēma atbildi, ka tas ir Tēvs, kas lido mājās no Sibīrijas!Skolotājs protams lidmašīnu atņēmis un lasījis morālās lekcijas tēvam, ka vish atļaujas slikti domāt par komunistiem. Fizkultūras skolotājam piemita sadisma īpatnības un arī bija no vietējiem ļaudīm!Skolā pašam vel80tajos pienācās saskarties ar tādām latviešu īpatnībām, bet Grantinam norādot par Ulmanu laiku īpatnībām vienmēr būs jādzird, ka judasi savā vidē nevarēja būt un pats Ulmanis arī nevarēja būt pienesejs komunistiem, kas noliek visu info tiem uz galda. Gedroicam nevajadzes mosties zem vilciena, ka uzkritīs kaut kas smags uz galvas. Ielikt Gedroicu par Latvijas valsts prezidentu, tad vish spīdēs visai pasaulei!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *