R. Bruners. Spiegu stāstiņi, 3.daļa

R. Bruners. Spiegu stāstiņi, 3.daļa

Tas varēja būt 1988. gada beigās vai 1989. gada sākumā, kad tikko nodibinātā Latvijas tautas fronte (LTF) mēģināja diskutēt ar tā saucamās interfrontes pārstāvjiem. No tiem diskusijās izcēlās Tatjana Ždanoka. Viņas histēriskā kliegšana atgādināja sievieti, kurai hroniski trūkst vīrieša uzmanības. LTF bija tāds Raimonds Garenčiks. Starpbrīdī viņš piegāja pie interfrontes Aleksejeviem un Belaičukiem, un jautāja – paklau, veči, vai tiešām jūs nevarat atrast viņai kārtīgu haharu?

Acīmredzot, hahars netika atrasts, un Ždanokas politiskā karjera turpinājās. Visus neatkarības gadus viņa ir bijusi pro-krieviskā pozīcijā visaugstākajos vēlētos amatos, kur nokļuva ar Krievijas politisku un materiālu atbalstu. Pirms dažām dienām uzzinājām, ka viņa atmaskota kā krievu spiegs un ietekmes aģents. Latvijas dienesti veikuši kārtējo varoņdarbu, atklājot to, kas jau 35 gadus ir zināms ikvienam.

Delaveras plānprātiņš un citi

Ir tāds likums – ja tu kaut ko dari, tad pasaki, ko tu dari. Skaidrs, ka noziegumu darītāji ir ieinteresēti savus plānus slēpt. Tāpēc nereti atklājam, ka šodienas notikumi jau aprakstīti vecās grāmatās, konferenču tēzēs, ko neviens nelasa, mākslas un multiplikācijas filmās, kur tie grūti identificējami. Tomēr formāli viss ir kārtībā. Ja nelasījāt vai nesapratāt, tad paši vainīgi.

Krišjānis Kariņš tika speciāli gatavots, lai nodarītu Latvijai nelabojamu ļaunumu. Izvēle krita uz viņu, droši vien tāpēc, ka normālu cilvēku uz kaut ko tādu sagatavot nevar. Šo informāciju izplatīja jau 90-tajos gados. Man to pateica ar mājieniem par kaut kādu Knariņu vai Kankariņu, ņirdzīgā formā, it kā starp citu. Man nebija ne jausmas, kas tā par personu. Domāju, ka politiķiem ir bijusi daudz labāka informācija par to, ka Krišjāņa Kariņa misija ir pielikt Latvijai punktu.

Pašreiz misija ir gandrīz pabeigta, un mēs vērojam, kā deputāts Aleksandrs Kiršteins gūst politisko kapitālu, nosodot Kariņa sastrādāto pēc fakta. Ja mēs jautātu Kiršteinam, vai viņš zināja par Kariņa misiju, atbilde būtu – kas par mulķībām, protams, ka nē. Domāju, ka tā gluži nav. Ja tomēr viņš būtu mēģinājis to novērst, runājot no augstajām tribīnēm pirms fakta, tad šodien mēs deputātu Kiršteinu vairs neredzētu. Viņš būtu padzīts ar smagām sekām attiecībā uz savu materiālo labklājību, ģimeni un visu pārējo.

Pašreiz Latvija līdzinās uzņēmumam, no kura pirms likvidēšanas izņem naudu un visu, kam ir vērtība. Tā atgādina beigtu organismu, ko plosa hiēnas. Ārējais parāds ir tikai redzamā daļa no kopējā saistību apjoma, par ko varam tikai nojaust. Valstij ir uzliktas saistības un apgrūtinājumi ar starptautiskiem līgumiem, vai līdzīgā veidā. Par reālo apjomu naudas izteiksmē mēs uzzināsim tikai ilgtermiņā.

Šādā situācijā pozitīvi motivēti vadītāji neuzņemas vadošus amatus. Tas būtu tāpat, kā sūtīt ārstu pie miroņa, kas jau sācis sadalīties. Kādi cilvēki nonāk vadībā? Piemēram, nesen ieceltā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) priekšniece nāk no Akcizēto preču pārvaldes https://pietiek.com/raksti/vid_jauna_vaditaja__baiba_smite-roke_vai_bus_jauns_vid_darba_stils .

Kas tās par akcizētajām precēm? Degviela, alkohols, tabaka. Tāpēc to varētu saukt arī par Kontrabandas preču pārvaldi. VID un Finanšu ministrija kopumā, organizētā noziedzība un Krievijas intereses veido vienotu sistēmu, kurā bez šaubām darbojas arī minētā dāmiņa.

Rosība saistībā ar kara draudiem sola jaunu katastrofu. Tāpēc vēlreiz gribu pievērst uzmanību draudošā kara būtībai. To vajadzētu saprast, lai pieņemtu pareizus lēmumus attiecībā uz sevi un apkārt esošajiem.

Kāpēc krievi nešauj pa Zeļenski?

Varētu jautāt arī, kāpēc nešauj pa augstāko Radu un valdību, kas turpina taisīt savas rebes? Kāpēc nešauj pa armijas un citu spēka struktūru vadību? Tur ir pilns ar krievu spiegiem, kuri perfekti zina komandpunktu un komandieru atrašanās vietas. Atbilde mums visiem ir labi zināma, tikai negribas to atzīt. Kara būtība ir nogalināt noteiktu daudzumu cilvēkus abās karojošajās pusēs, sagraut Ukrainas saimniecību, un iedzīt to parādos. Citiem vārdiem sakot, nogalināt Ukrainu, kurai bēres jau nosvinētas https://tautastribunals.eu/?p=61958 .

Ja notiks ļaunākais, un karš sāksies arī Latvijā, tas būs līdzīgs Ukrainas karam pēc savas būtības un mērķiem. Varētu iedomāties, ka bumbas metīs kaut kur Jelgavā un Rīgas apkārtnē, bet jaunieši mirs ierakumos. Kas notiks ar deputātiem un citām vadošajām amatpersonām? Ko viņi darīs?

Ar lielu varbūtību, viņi turpinās darboties ierastajā režīmā. Viņiem būs pateikts, ka valdības mājas un bankas nebumbos. Viņiem būs informācija par iespējamiem apdraudējumiem, un kā no tiem izvairīties. Elitārās vietās, kā piemēram Jūrmala, būs droši. Citiem vārdiem sakot, deputāti atkal spriedīs par kārtējiem izaicinājumiem, saistībā ar jauno situāciju, kā pielāgoties un atrast jaunu saimnieku.

Šodienas notikumi noder kā laba ilustrācija, rakstot atmiņas. Visa iepriekš minētā dēļ daudzi meklē iespēju, kā aizbraukt no Latvijas. Cerēsim, ka nebūs par vēlu. Man tas bija skaidrs jau pirms vairāk kā 20 gadiem.

* * *

Bēgšana no Latvijas 2004.gada novembra beigās

Kļuva skaidrs ka darbu man vairāk nedos, un jādodas prom. Vismaz šajā jautājumā bija skaidrība, un sāku meklēt darbu Eiropā. Devos pie pirmā darbā iekārtošanas aģenta, un daudz nedomājot parakstīju līgumu ar kādu būvuzņēmumu Skotijā. Tur vajadzēja trīs mūrniekus, un pēc kāda laika aģents mani iepazīstināja ar nākamajiem darba biedriem Raivi un Armandu. Biju paredzējis braukt ar auto, un abi jaunekļi pieteicās man par ceļa biedriem.

No dokumentiem bija vajadzīga izziņa no Iekšlietu ministrijas (IeM), ka neesam sodīti, veselības izziņa un vēl kaut kādi papīri. Izziņas no IeM mums bija visiem trim, tomēr tik vienkārši nebija vis. Vēlāk, pārrunājot ar Raivi un Armandu atklājās, ka šādi tādi grēciņi abiem tomēr bija. Būdīgais Raivis, būdams pillā, bija smagi sadevis kādam pa purnu, bet Armandam esot bijuši piedzīvojumi ar nepilngadīgu meiteni.

Ceru, ka esmu to sapratis pareizi, jo sarunas parasti notika pie pudeles. Lai nu kā, bet bija skaidrs, ka abi ir iebaidīti ar kriminālu perspektīvu. Citiem vārdiem sakot, man bija darīšana ar ziņotājiem – stukačiem un potenciāliem provokātoriem. Nekāds pārsteigums tas nebija, tomēr piesardzību vajadzēja ievērot. Sarunās Raivis daudznozīmīgi pieminēja Pelčeru, kura būvuzņēmumā Latvijā viņš bija kādreiz strādājis, liekot grīdas.

Foto: Raivis un Armands uz prāmja Kalē ostā, 2004.gada 30.novembris – 1.decembris

Pēc kāda laika, esot Skotijā, atklāju, ka arī par mani no Latvijas ir nācis kaut kāds kompromāts. Tas varētu būt uz ātru roku sacerēts kaut kur IeM vai daudzajās Latvijas čekās. Es vēlos uzzināt, kāds apmelojums par mani ir nodots Lielbritānijas iestādēm no Latvijas iestādēm, un kurš ir mans apmelotājs. Orientējoši, tas varētu būt izdarīts 2004.gada novembrī – 2005.gada maijā, varbūt arī vēlāk. Par ziņām atlīdzību naudā piedāvāt nevaru.

Piedzīvojumus Skotijā varētu aprakstīt gari un plaši. Varbūt kādreiz to arī izdarīšu. Lai nobeigtu šo stāstu, atliek tikai piebilst, ka Skotijas būvuzņēmumā noturējos pāris mēnešus, līdz mani no turienes izmeta. Bija skaidrs, ka neesmu celtnieks, un celtnieku vidē nemūžam nebūšu savējais. Būvuzņēmumā pavadīto laiku izmantoju, lai apgūtu akmeņu mūrnieka amatu un vispārējo darba organizāciju objektos. Uz atvadām man būvlaukumā iebuktēja automašīnu. Kopš tā laika esmu pašnodarbināts mūrnieks. Nu jau 20 gadus restaurēju un ceļu jaunas akmens būves Aberdīnas pilsētas tuvumā. Daži no maniem darbiem ir redzami šeit: rbwalling.co.uk

06.02.24

You may also like...

9 komentāru

  1. Anonīms saka:

    Nūja! Ja bombardes Latviju, tad slēpties vajag pāri okeānam. Nu skraidot apkārt Manchestrai ar leafletem ieskrēju kādā rajonā kurā mājas izceļas ar biezu mūri, tad nu galvā rodas zināt kāre, ka tik tās nav būvētas Ulmanu laikos, kā to teikt iz Latvijas? Kāds pavecaks vīrs parādījās acu priekšā i savām angļu valodas spējām apvaicajos par mājām un karu? Vai otrajā pasaules karā Hitlera bumbas līdz jums tā īsti ir nonākušas? Vecais vīrs vien norādīja, ka mazliet Londona tika pabombordeta, bet tā īsti nemaz tā Anglija bombardēšanu nav piedzīvojusi. Ta nu pretēji Anglija gan gāza Eiropai virsū visu, kas militāri bij uzgazams no debesīm slaukot nost pilsētas ar visiem civil iedzīvotājiem. Nu šodiena tā bilde no Baltijas līdz Melnajai jūrai vien ir tā pati kara līnija, kas jau ne vienu reiz i bijusi, bet tie īstie pasūtītāji atrodas kaut kur vien tur pat no kurienes ieradās barona fon Rosena pēctecis ar vēlmi atgūt senču īpašumus. Kā viņu senči tos ieguva protams tas ir kristiešu varon darbs! Nu sūtīs latviešu jauniešus uz fronti nāvē un jusmos meitenes, kā aiziet vīriešu būtība kapos, lai atstātu vietu sieviešu tiesību aizstavem. Grāmatiņas? Soviet laikos arī bij grāmatiņas norādīts par to pašu moderno vakcīnu, ja tādas nelasīju, tad savdabīgi nonāca kāda rokās pirms tās vakcīnas, kad iekueinaju krāsni.

  2. Aelita saka:

    Attiecībā uz vajāšanām un citām manipulācijām ar cilvēkiem, gribētu pieminēt vienu lietu – ir novērots, ka reizēm manipulatori sataisa tev draņķības, bet vēlāk paši uzdodas par draugiem un glābējiem. Tāpēc ir pamats neuzticēties tādiem “labdariem”.
    Un vēl – gadās, ka upuri pārdzīvo savus vajātājus. Mani bija apsēduši dzērājkaimiņi, kas bieži traucēja aizņemoties naudu (labi vismaz, ka atdeva). Nezin kāpēc mūsu daudzstāvenē bija izveidots sociālais dzīvoklis, kur tā banda mitinājās un ālējās, pie mājas bieži piebrauca gan policija, gan ātrie, jo viņi regulāri kāvās, sadūra viens otru un tādā garā. Nataša, kas bieži pamanījās ielīst manā virtuvē, reiz sadūra savu draudzeni un uz gadu iesēdās cietumā, tad kādu laiku bija mierīgāk. Pēc tam turpināja dzert un nomira no aknu cirozes, nesasniedzot 50 gadus. Viņas vīrs, no dzeršanas kļuvis par invalīdu, nomira nesen, bija vēl jaunāks. Tagad tas dzīvoklis ir atbrīvots, cerams, ka tur neievietos kādus vēl trakākus.
    Par tiem kariem – es nekur nebraukšu, ja kas. Kas man vairs daudz ko baidīties. Kamēr dzīvošu, visiem teikšu, ka te ir Latvija. Jauniem varbūt savādāk…

  3. Pārdomas par RB rakstīto saka:

    Tas, ka cilvēks reklamē savus darbus ir saprotams, bet kāpēc te un pie tam jau atkārtoti? Un visu to viņa piedzīvojumu stāsta mērķis tā arī netapa skaidrāks. Kāpēc to abu portreti te eksponēti, jo iemesli miglaini iezīmēti, kā mīklu minēšanas vietnē? Arī nesaprotu, kāpēc no visiem Saeimas darboņiem, nodevējiem un shēmotājiem tiek negatīvi izcelts vienīgi Kirsteins, kurš no visiem tā sauktajiem parlamenta nacionāļiem ir tomēr tas sakarīgāķais, par pārējo partiju kampējiem, kremliniem un blēžiem pat nerunājot! Lūgums būtu skaidrāk. pamatotāk dot informāciju?

  4. Vai no Jūsu rakstītā jāsaprot, ka nesaņemšu atbildi uz savu pieprasījumu atklāt pret mani vērstos apmelojumus?

    Kiršteins vienmēr ir pamanījies saņemt ovācijas ar izteikumiem par ebrejiem, homoseksuālistiem u.c. jūtīgām tēmām tad, kad pēc būtības attiecīgie jautājumi jau izlemti. Viņš prot iegūt simpātijas, bet ko viņš ir paveicis pēc būtības? Kiršteina harizmas cienītājiem varu ieteikt palasīt sekojošo

    https://pietiek.com/raksti/manas_vaimanas_par_latviesu_leto_politturismu_uz_kinu/

    https://pietiek.com/raksti/aleksandrs_kirsteins_melo_partijas_vai_padomju_varas_uzdevuma/

    https://pietiek.org/raksti/ari_nacionala_apvieniba_zog_un_shemo_kirsteina_dela_un_kola_masas_gadijums

    Ja gribas vēl, lūdzu rakstiet, papildināšu

  5. Anonīms saka:

    Nūja! Slesers un Ķīna? Pirms kāda laika, kad Zelenskis devās kaut ko runāt ar ķīniešiem nonācu savdabīgā murgā. Kāds ļoti milzīgs Budas tēls bij satvēris mani savās lielajās rokās un sāka auklēt, bet īpaši man tas nepatika un centos izsprukt no tā milzīgajām rokām un viņa mīļās lielās rokas pārvērtās par cietsirdīgu spēku. Tas sāka mani grozīt un gorit visādi, lai pataisītu par paklausīgu viņu ielikteni. Tomēr es taču neesmu nekas īpašs, lai no manis censtos taisīt kādu Soviet laiku stila politisko lellīti, bet ta īsi pārlidojums notikās pāri Prussijai. Izsplavu iz sevis tam pretī gajam Budai, ka mēs no šejienes aiziesim, bet jūs mēs paņemsim sev līdz! Pamodies atkal sapnis visai dienai atstāja pretīgas sajūtas, ka nepatīk tie Budas tēli ar resnajiem vedariem, kā krievu dzērājiem, kam tāds sapnis? Ka nu tais 80 tajos tak runāja par dzeltenās rases valdīšanu 21 gadsimtā un visa Eiropas rūpniecība ir parnesta sen jau uz Ķīnu. Bez tiem pašiem žīdiem tai Ķīnai nebūtu nekāda lēciena, bet tomēr tā ražo pārsvarā sūdus visai pasaulei pretī no pasaules sagrābj ot krīzes brīžos labāko. Ja arī tie ir gudri daudzās lietās, tad tomēr tiem jānorāda, ka visas viņu gudrības ir izaugušas no tā paša gaismas vārda – Jānis! Kā Russija tā arī Ukrainas zhidi kalpo saviem ķīniešu kungiem. Tas pūķis no Anglijas mēdz par lidot uz austrumiem un jāpiezīmē, ka Russijas impēriju arī sāka graut ar nelielu Karinu pret Japānu.

  6. Aelita saka:

    Pārdomām. Kāpēc gan RB nevarētu te rakstīt? Pietiek -ā tagad galvenais ir hiēnu kriminālstāsts, arī interesants. Vēl ir tāds Telos.lv , tur vairāk tāda gara prātuļošana, filozofēšana, nezinu, vai tas nav tāds kā konservatīvs pielikums liberālajiem Satori.
    Pie Tribunāla būtu īsti vietā celt gaismā nelabas lietas.

  7. Pārmaiņas saka:

    Avdījivka – 600 aviobumbas vienā mēnesī.
    https://youtu.be/sOh492RvNRE

    Bet tajā pašā laikā, ANO nosoda ukraiņu uzspridzinātos kolaborantus un saspridzināto maizes ceptuvi Lisičanskā, kas apgādāja okupantu karaspēku ??!! Arī ASV turpina stiept gumiju un nespēj vienoties par palīdzības piešķiršanu. Nu kā lai netic sazvērestības teorijām, ja pat pasaules mēroga institūcijās (ANO), maskējoties aiz cēlām frāzēm, izlien kā āža kājas un kas zīmīgi, ka visur vienlaicīgi. Bet kas notiek patiesībā ?
    https://youtu.be/GpNHDTX-plY

  8. slepkavas bradā pa Latviju saka:

    Šokējoša, grāmatā neiekļuvušA intervijA 2008-03-05

    Lūk portalā http://www.bulvaris.lv publicētā neintervija ar Neoskaru Negrīgu

    – Es esmu dzīvē saticis cilvēkus, kuriem nav principu, jūs saprotat? Es tādus cilvēkus apbrīnoju. Es arī varu palikt dusmīgs, varu bišķīt naidu turēt, bet es vienmēr cienīšu sevi un nostāšos pāri tām nelietīgajām rakstura īpašībām – soļot pāri līķiem. Viņš ir tāds.

    – Viņš iet pāri līķiem?

    – Jā, es domāju – simt punkti.

    – Par kuriem jūs domājat?

    – Vienalga, ka tikai piķis nāk.

    – Nu tad sanāk, ka, piemēram, Peimanis varētu būt uz viņa sirdsapziņas?

    – Ja? Šķesteris arī?

    – Paklusēšu par Šķesteri, bet uzskatu, ka Peimanis…

    – Bet viņi ar Peimani bija čomi, ja?

    -Jā.

    – Tas viņam neko nenozīmē?

    -Neko.

    – Tas viss tikai naudas dēļ?

    – Ģēģers viņam nebija? Es uzskatu, viņš Ģēģeru tā pārmeta pāri kā… Kas tad bija ministrs, cik tad Ģēģers bija ministrs. Ģēģers man zvērēja: „Tu zini, lai tie visi pārstrādes uzņēmumi nonāk latviešu rokās!” Es gan biju par kooperāciju, ja, zemnieku saimniecības, attiecīgi gaļas kombināti – baigi labā lieta. Nu, kur ir tie? Kur ir kāds? Ko, a? Un kur ir zemniecība? Šķēle zvērēja: „Viss paliks mūsu rokās.” Nu, kur šodien ir?
    Bet ar Andri tie procesi tad ir jāsāk no paša gala. Tad ir jāceļ augšā astoņdesmit pirmais un astoņdesmit otrais gads.

    – Kas tad bija? Tad viņš puķes audzēja.

    – Nē, viņš bija students.

    – Un ko viņš darīja kā students?

    – Es nezinu, par ko tur Ādamsons viņu nosauca, par ko?? Es gan neticu, ka viņš varētu tāds būt, bet nu kaut kas bija, astoņdesmit pirmajā, otrajā gadā, tur Jelgavā. Bet tā es viņam to lietiņu, tā teikt, noglušīju. Es to nevaru teikt, jo tā lieta ir, bet varbūt viņa ir iznīcināta, jo viņi jau paspēja politikā daudz ko iznīcināt…

    – Nu, tā tāda tāla pagātne. Par tuvākiem laikiem – tiešām Šķēle visu dara naudas dēļ, kā tiek uzskatīts?
    – Nu kāpēc ne?

    – Vai tad nu tiešām? Slims?

    – Slims, man liekas, ka slims, es neesmu ārsts. Viņu uzmeta Krūze. Nu ko citu Krūze paņēma tad? Vot, tik daudz viņš paņēma. Un cik Ģēģers paņēma? Vot, tik daudz. Vienā vārdā varētu teikt tā – viņš ir briesmīgs cilvēks. Man no viņa bail nav, bet viņš ir briesmīgs cilvēks. Dainis arī uz viņu, es jau to lietu pētīju pakaļ. Nu izbraucu to maršrutu, to īsto slepkavu maršrutu, arī tas Rīkurs nebija šāvējs. Tā bija podstavnaja utka.

    – Paga, viņš pat Peimani nešāva, tas Normunds Rīkurs?

    – Vairāk kā skaidrs, ka ne. Dabiski, puišeļiem piesola mašīnu, sastāsta viņiem, ka Peimanis ir iesaistīts kaut kādā baismīgā… nu, sastāsta tādas lietas: „Mēs esam valsts struktūra, mēs esam drošības struktūra, mēs jums uzticam, un mēs jums dosim par to mašīnu, un tur vajadzēs izsekot, nu, mēs esam no struktūrām…”

    – Un kas šāva?

    – Killers speciāli pasūtīts…

    – Atbrauca, ja?

    – Jā.

    – Un kāpēc tad to Rīkuru novāca? Viņš vienkārši par daudz zināja?–

    Ha, ha. Nu, kā tad savādāk? Ja kārtīgi izstrādā operāciju, – un tā bija labi izstrādāta operācija. Perfekti. Es pēc pusstundas biju tur, jo man Sandra [Peimane] piezvanīja. Oskars, dēls, viņš jau mans vārda brālis. Viņas puiku vēl te glābu no tiem… Attiecīgu cilvēku grupa gribēja uzsēdināt uz adatām, gandrīz jau uzsēdināja, lai viņš noraksta tās akcijas daļas, lai Sandra netiek kā mantiniece, jo bija sadalīts trīs daļās – meitenei, puikam un Sandrai. Tā tas bija.

    – Ārprāts…

    -Ja to visu celtu augšā, dabūtu gandarījumu par atbildību, tad es būtu ar mieru iet cīņā.

    – Bet kāpēc…

    -Nevar būt, ka nogrims nebūtībā un viņi priecāsies par to, ko ir aplaupījuši, it sevišķi to, ka izlaupīja laukus, nu, tas nozīmē – lauku cilvēkus nogremdēja.

    – Kāpēc jūs esat tik pārliecināts, ka Peimani…?

    – Tāpēc, ka tā viņš man pateica. Es Daini brīdināju. Liecinieku klātbūtnē teicu – Daini, tevi šaus, man ienāca informācija. Kāpēc neziņoja vēl kaut kur citur? Es arī neesmu pārliecināts. Es politikā iegāju un nacionālajā drošībā strādāju tikai tāpēc, ka mani augstu pielaida, un man ļoti daudz informācijas nāca. Un pat apbrīnojami, it kā jau es nekas neesmu, pāķis, zemnieks, emocionāls un tā un tā, bet man nāca informācija. Man pie durvīm pienes mapīti un saka, ka man noderēs, es saku: „Paga, paga, kas tad jums te kaut kas sakāms ir?” Viņš saka: „Nē, nu paskaties, noderēs!” Es kā attaisu vaļā, johaidī! Es domāju muļķības, domāju viltots, lai Dievs stāv klāt!

    – Kas tad tur bija?

    -Nu tas pats, par International, par dažādiem objektiem, par iesaistītiem cilvekiem, pat paraksts vēl virsū. Es to vienu mapi kā reiz aiznesu Skrastiņam.

    – Varējāt Šķēlem uzreiz nest…

    – Nē, nē, tur par Šķēli nebija, tur par attiecīgu cilvēku bija, apmēram par vienpadsmit miljoniem ar visiem parakstiem, no sākuma, kad to naudu izlaupīja. Skrastiņš mani aizsūtīja pie viena virsprokurora. Tā, šitā uzceļ kāju, atgāžas: „Nu, Grīga kungs, jūs tur laukos pie govs astes, jūs turpināt sēdēt pie astes un nebāžat te pilsētā degunu.” Un tad es nolēmu, ka velti ir tur iet, tas cilvēks ir cieši saistīts ar viņu, kas nosedz. Zem katra miljona apakšā ir, zini, kāda frāze? Melns uz balta rakstīts: nav nozieguma sastāva.

    – Bet par ko tad Peimani nošāva?

    – A kā tad jūs domājat, par ko?

    – Kādam traucēja tas viņa bioetanola projekts?

    – No kā tas bioetanols sastāv?

    – Nu, vietējā ražojuma degviela.

    – Paga, paga, tā ir tikai degviela. No kā sastāv degviela?

    – Nu, graudi, spirts.

    – Un kāda tad vēl tā kontrabanda ir?

    – Jūs gribat teikt, ka ar to saistīts Andris?

    – Kā tad savādāk?

    – To var kaut kādā veidā pierādīt?

    – Mierīgi. Tagad nē, tagad priekš kam vajadzīgs, nu ir miljoni, guļ, Priekš kam tagad vajadzīgs, bet kā tad tie miljoni tapa? Un Balzāms kā izgāja? Nu es saku – kaut kā pa blatu.

    – Atnāca krievs un nopirka.

    – Kāpēc viņš nopirka?

    – To gan es nezinu.

    – Āāā, nu redziet.

    – Un kāpēc?

    – Nu, tāpēc, ka miljoniem hektolitru gāja ārā kontrabanda uz Roterdamu.

    – Kāpēc Dainis tam pretojās?

    – Tāpēc, ka viņš bija godīgs. Tad viņam bioetanola projekts tapa tikai teorētiski. Es viņam zināmā mērā palīdzēju, palīdzēju bīdīt to projektu cauri. Jā, toreiz biju lobētājs. Man par to nekas netika, absolūti nekas netika. Es vēl iesniedzu toreiz to likuma labojumu, ko Leiškalns, šis zemiskais obers… es iesniedzu trīs labojumus alkohola aprites likumā. Teiksim, spirtu ražot tikai no Latvijā ražotiem graudiem, un alkoholu ražot tikai no Latvijā ražotā spirta. Un akcijas nodokli attiecīgi uzlikt ārzemju. Kas tur slikts, priekš mūsu tautsaimniecības, nu ļoti labs, ne? Es atbalstīju to bioetanola projektu tikai tāpēc, lai Zemgales un Kurzemes zemniekiem būtu kur grūst graudus, ne lai kalst! Bet šis, kuru kādreiz Miks tiesāja par pižika zagšanu un par mūzikas centra nozagšanu, tā viņš tur sēž iekšā, nu ko ta mēs runājam vairāk. Man uz viņiem nav naids, es arī esmu kādreiz ziepes taisījis, meitās gājis, iedzēris šņabi, bet tādas ziepes es neesmu taisījis. Un Dainis tam nepiekrita, kad Dainis saprata, pēc kā tas ož, tad viņam pateica: „Nu, vecīt, tu neesi ar mums, tu esi pret mums, nu tu skaties!”

    – Brīdināja?

    – Jā, brīdināja.

    – Kāpēc viņš neņēma pierē?

    – Neņēma pierē, uzskatīja, ka viņam ir baigais jumts, vot, tieši viņa vārdi tie ir. Nu viņš ir nelaiķis, neaprunājam nelaiķus. Es kādreiz esmu ar viņu sēdējis, saku: „Daini! Pamaini maršrutu. No Jaunpagasta nāk trīs ceļi ārā. Pamaini maršrutu.” A viņš ar lielo Audi vienmēr uz simt piecdesmit.
    Un tad balzāmu pārdeva viņiem, krievu bandītiem, tiem pašiem. Peimanis mēģināja spuroties pretī ar šo bioetanola projektu, tas nozīmē to, ka tie paši baņģugas nopirka Igaunijā spirta rūpnīcu un grūda degvielu uz Ukrainu. Ukraina grūda atpakaļ lēto spirtu un dragā iekšā Latvijā. Tāpēc jau mūsu zemnieki nosmaka, tāpēc jau Peimani nevajadzēja…

  9. Pilnīgi nesaprotama reakcija atbildes vietā?! saka:

    Bet liekas, ka ļoti loģiski jautājumi un nekādi apvainojumi nav saskatāmi un atbildēts arī nav, jo tikai par to kiršteinu izlases veidā?

    Pārdomas par RB rakstīto 2024. gada 7. februāra 3.18
    Tas, ka cilvēks reklamē savus darbus ir saprotams, bet kāpēc te un pie tam jau atkārtoti? Un visu to viņa piedzīvojumu stāsta mērķis tā arī netapa skaidrāks. Kāpēc to abu portreti te eksponēti, jo iemesli miglaini iezīmēti, kā mīklu minēšanas vietnē? Arī nesaprotu, kāpēc no visiem Saeimas darboņiem, nodevējiem un shēmotājiem tiek negatīvi izcelts vienīgi Kirsteins, kurš no visiem tā sauktajiem parlamenta nacionāļiem ir tomēr tas sakarīgāķais, par pārējo partiju kampējiem, kremliniem un blēžiem pat nerunājot! Lūgums būtu skaidrāk. pamatotāk dot informāciju?

    RB – Pārdomas par RB rakstīto 2024. gada 7. februāra 11.00
    Vai no Jūsu rakstītā jāsaprot, ka nesaņemšu atbildi uz savu pieprasījumu atklāt pret mani vērstos apmelojumus?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *