R. Bruners. Mamuška

R. Bruners. Mamuška

Ir 10. aprīlis un Ukrainas austrumos notiek karaspēka koncentrēšana izšķirošai milzu kaujai. Nav skaidrs, kāpēc tāda kauja būtu vajadzīga, tomēr abas puses apbrīnojamā vienprātībā savelk spēkus, apšauda viens otru, iznīcinot cilvēkus, resursus un infrastruktūru.

Milzu kaujas rezultātā Ukrainas spēkiem atkal ir iespēja nonākt aplenkumā, līdzīgi kā tas notika 2014. gadā Ilovaiskas katlā. Toreiz ukraiņi esot vienkārši apšauti, kad tie centās izkļūt no aplenkuma, saskaņā ar krieviem panākto vienošanos. Ak vai, kāda vienošanās ir iespējama starp karotājiem?! Mūsdienās karotāju uzdevums ir iznīcināt vienam otru, nevis vienoties.

Tiek paziņots, ka pēc paredzamā slaktiņa notiks abu prezidentu sarunas. Tas jau tuvojas klajam ārprātam, un izskatās pēc šausmu filmas iestudējuma. Neizdevās blickrīgs pēc maksimālās programmas? Nu ko, sadzīsim kaujas spējīgās vienības vienuviet. Tām nebūs izredzes pretinieka gaisa spēku un artilērijas pārākuma priekšā. Uzspridzināsim tiltus pār Dņepru un dzelzceļa līnijas. Bez apgādes viņi vienkārši ies bojā.

Milzu kauju – slaktiņu rīkošana ir kļuvusi par tradīciju pēdējo karu laikā Eiropā un Krievijā. Otrā pasaules kara laikā bija milzu kaujas pie Staļingradas, Maskavas, Kurskas. Lielās kaujas nereti notika vienlaicīgi ar starptautiskām apspriedēm par ģeopolitiskiem jautājumiem. Reizēm rīko eksperimentus, kā piemēram, tanku kauja pie Prohorovkas. Tā notika Kurskas kaujas ietvaros, un lai to sarīkotu, gan krievu, gan vācu pusē savāca lielāko iespējamo kaujas mašīnu skaitu.

Mūsdienu notikumi risinās salīdzinoši netālu no 2. pasaules kara izšķirošajām kaujām. Volgograda, Belgoroda, Voroņeža, Kurska, Orla – kas tas ir? Kāda īpaša upurvieta? Arī dabas brīnumu šajās vietās netrūkst. Kopumā minētais atgādina nešķīsteņu balli, kur pāris galveno dēmonu – horeogrāfu griež danci, desmiti tūkstoši cilvēku iet bojā, bet pārējie izdzimteņi līgsmo un pašapmierinās.

“Mamuška !

To mums iemācīja mūsu kazaku brālēni.

Mamuška ir bijusi mūsu ģimenes tradīcija jau dies’zina cik sen.

Mēs dancojām Mamušku kad ..

Mēs dancojām Mamušku pie Vaterlo.

Mēs dancojām Mamušku priekš Džeka Slepkavnieka.

Un tagad šī Mamuška ir priekš tevis ..”

Donas kazaki esot cēlušies no tiem hazāriem, kuri savulaik padzīti no kaganāta. Tekstam ir paplašināta versija ar idiša elementiem. Īsumā, iestudējums ir diezgan atbilstošs situācijai, tomēr aktualitātes varētu būt vairāk.

Šo trūkumu ar uzviju kompensē izcila performance, kas parādījās pirms kādiem 2 mēnešiem. Pēc oficiālās versijas, iet runa par “bērēm, ko kādā iedomātā valstī rīko pazudušai seksa darbiniecei”. Tas ir, prostitūtai. Dziesmas izpildītājs “prieka dēls” apdzied savu māti. Citiem vārdiem sakot, iet runa par to pašu Mamušku, tikai šoreiz tā personificē māti – prostitūtu – valsti, par kuras bērēm iet runa.

Dziesmas tekstam ir nozīme, tāpēc esmu to pārlicis latviešu valodā. Video ar latviešu subtitriem ieliku Telegram https://t.me/rb7539/4 , jo YouTube to publicēt nav iespējams autortiesību problēmu dēļ.

Starp citu, iesaku atvērt Telegram kontu visiem tiem, kuriem šāda konta vēl nav. Oficiālie mēdiji – jūtūbes un feisbuki kļūst neprognozējami savās kaprīzēs, ar aizliegumiem un kontenta iznīcināšanu. Telegram, protams, arī ir kontrolēts mēdijs, bet cenzūras (pagaidām gandrīz) nav. Ierakstiet meklētājā “kā atvērt telegram kontu”.

Vēl starp citu, vai zināt, ar ko atšķiras mūsdienu cenzūra no, piemēram, padomju cenzūras pirms 40 gadiem? Mūsdienās minētajos oficiālajos mēdijos bez problēmām publicē, piemēram, gan Krieviju, gan Ukrainu atbalstošus viedokļus. Būtība ir tā, ka cenzētajam viedoklim ir jābūt tik seklam un primitīvam, lai to bez problēmām pieņemtu viena no (naidīgajām) pusēm.

Viedoklis un fakti ar interpretāciju kļūst cenzējami, ja to pieņem (atbalsta, respektē, izmanto) vairākas puses. Šajā gadījumā populāru kontentu likvidē bez žēlastības, jo tas veicina problēmu atrisināšanu un cilvēku apvienošanos.

Atgriežoties pie jaunās Mamuškas ar attiecīgo “maukas dēlu”, nevajadzētu pārāk iedziļināties tekstā. It sevišķi, nevajadzētu mēģināt atrast jēgu ar automātiskā tulkotāja, piem. Google Translate palīdzību, ja netiekat klāt manam tulkotajam video. Būtība ir pašā performancē. Ja ir interese, ko tas viss nozīmē, lūdzu ierakstiet komentāros. Tad rakstam par Mamušku būs turpinājums. Oriģinālais video ir šeit.

14.04.22

You may also like...

35 komentāru

  1. Finks saka:

    Es nevaru pateikt,kā tas tieši notiks,bet būs tā,ka Putina varas vairs nebūs. Tad Krievija pasludinās valsts bankrotu. Krievija nokļūs Ķīnas juridikcijā. Un nebūs atrodami galvenie vaininieki,kurus saukt pie atbildības.

  2. Cīņubiedri saka:

    “Karš un mēs: Latvijas krievvalodīgo atklātā vēstule” – tāda ir Delfu versiju sadaļā:

    https://www.delfi.lv/news/versijas/kars-un-mes-latvijas-krievvalodigo-atklata-vestule.d?id=54226364
    =================       =================
    Viss, tā kā būtu jauki, var teikt, beidzot pirmā nešovinistiskā kolektīvā “bezdelīga” no 1941-45.gada līdz pat 2022.gadam no okupantu un to pēcteču puses!?
    Kā pirmo pozitīvo vēsti no psrs iebrucēju masas, no to pēcteču puses, tā protams ir apsveicama ziņa. Dīvaini tikai, ka gandrīz visi nedaudzo parakstījušos vārdi maz zināmi vai ir pavisam nezināmi! Bet kur tad visa lielā, sen labi zināmo krivvalodīgo masa, kur Saeimas partiju krievvalodīgo deputātu paraksti, kur krievu skolu direktoru, skolotāju paraksti, kur krievu teātra aktieru, darbinieku paraksti? Tie taču ir visu laiku mūsu Latvijas sabiedrībā bijuši, esoši un pat jau milzu skaitā daudzkur atbildīgu iestāžu vadībā atrodas, nerunājot par Saeimu un valdību? Pilna policija, drošības dienesti, arī armija un robežsardze ar šiem pilsonībā naturalizētajiem krievvalodīgajiem, tāpat biznesa sfērā to pārpilns, bet klusums… un tas ir nenoliedzams fakts. Kur ir viņu paraksti, kāda tad ir šo latviski labi, slikti runājošo jaunpilsoņu pozīcija? Kremļa pozīcija??!
    Vai Ukrainas varonīgais karš ar iebrukušajiem krievu okupantiem nav perfekts lakmusa papīrs, kas pat mūsu “neredzīgajiem” un stulbeņiem parāda 4.maija režīma nodevību pret Latviju un pret latviešu tautu, masveidīgi naturalizējot pilsonībā Latvijas neatkarības pretiniekus, slēptus krievu šovionistus un kremļa 5.kolonnas maskējušos diversantus? Vai beidzot atvērsies acis latviešu cilvēkiem, kas ikdienā strādā tiem blakus visos minētajos dienestos un darba vietās? Vai atbildīgo dienestu godīgajiem pilsoņiem nav BEIDZOT steidzmi jāizdara secinājumi un jāveic pretpasākumi, paredzot masveidības iemeslus pretlatvisko personu iefiltrēšanos valdības un militāro resoru vadības, ierindas darbinieku amatos? Latvijai tas dārgi maksās, ja šis nodevīgo amatpersonu koruptīvais aklums tiks netraucēti saglabāts un okupantu tīši paviršā, nelietīgā masveida naturalizācija netraucēti turpināsies!
    Kādas tam būs sekas latviešu tautai jau tuvākajā desmitgadē, var katrs iedomāties.

  3. Krieviem ir bail, tāpēc arī raksta tādas vēstules.

    No šejienes raugoties liekas, ka latvieši ir iedzīti zemē tiktāl, ka nepieļauj domu, ka kāds no viņiem varētu baidīties. Kur nu vēl izmantot situāciju savās interesēs.

  4. A.Gedroics saka:

    Mjā, tipisks šiziķa paraugmurgojums! Bruners un Grantiņš labi jutīsies vienā palātā, un dakteriem būs ko pētīt viņu gara ražojumus! :))

  5. A. saka:

    Piekrītu Cīņubiedriem.

  6. intrsanti saka:

    ,,Abas puses”?

  7. Kad ģlēvulis ag atbildēs par saviem vārdiem?! saka:

    Kā krievu okupantiem Ukrainā un arī te būs jāatbild par noziegumiem un nelietībām, tā arī tev a.gedroic būs jāatbild par savu pretlatvisko dežūrriešanu! Un tev taču uzdeva jaut. kāpēc tu “varonīgais” balamute pats neesi Ukrainā, bet ķengā cienījamo J.Jurašu, tātad arī citus drosmīgos kuri gan tur tiešām ir??! Droši vien tev nabagam ir plakanā pēda un nav formas bikšu, kurās treko vēdetu varētu iebāzt, vai ne?

  8. Odze. saka:

    Pa vienam vien ,,glauni,, kungi ar Maskavas… izglitibam,kam aspirantu ,,prestizi,, sak znaugt vietu,kur apsien slipsi-
    atver ,,apgaroto ,, vakuumu,kur vajadzetu but dveselei… un…
    MIi un ZEeeeeeee-
    ufff.
    Nu ,bet KAS TAD CITS TUR VAREJA BUT? Apceres par VALDISANU un spriedieni par seksualaas dzives ,,bagatinasanu,,. VOT.

  9. 85 saka:

    “Krievija” nevar “bankrotēt”, tā ir ģeotelpiska vietne ar savām dzīvdabas bagātībām, kuras pieder tās taisnacaicainiem pamatdzīvotājiem. Ja kādi cilvēklīdzības grupējumi mēģinās kaitēt Krievijai arī no iekšpuses, tiks griezti ārā no būšanas pasaulē. Visi Krievijas ārpuses iekarotāji, kuri te pēdējo mēnešu laikā piesaistīti ( -tījušies ) iekarot Krieviju, aizstāvot melu impērijas dēmonkrātiju un kaitniekpsiholoģijas sērgas virspretlikumīgi programmēto naidu, fašisma un Nato okupantu ideoloģijas, arī tiks griezti ārā no būšanas pasaulē. Krievija tuvāko kalendāro gadu laikā ataktivizēs savu pasaules lielvalsts formu kā būtību, kuru nebūtībā zūdošā parazītmehānisma organizācijas centušās savā pēdējā laikā terorizēt un pakļaut slimi puvušā dēmonkrātijas sociuma piemēram un ietekmei. Protams, tālāk patazītmehānismam zūdot nebūtībā, nebūs arī t.s. valstis un organizētās ierēdniecības, nodokļi, visas virspretlikumīgās kaitniekuzņēmējdarbības nocivilizētības sekas, kopformas un tā tālāk.

  10. 85 saka:

    Tev ir pieredze parazītsabiedrības aizvadīšanā nebūtībā dabīgā veidā?

  11. RB - 85 saka:

    Ja tas ir jautājums man, tad atbilde ir viennozīmīgi “jā”. Tieši to es cenšos skaidrot LRTT pēdējos 3 gadus.

  12. Bailīgajam ruslopam 85 saka:

    Šo tekstu precīzi man bija 85 te jānodod:

    “Visi Krievijas ārpuses iekarotāji, kuri te pēdējo mēnešu laikā piesaistīti ( -tījušies ) iekarot Krieviju, aizstāvot melu impērijas dēmonkrātiju un kaitniekpsiholoģijas sērgas virspretlikumīgi programmēto naidu, fašisma un Nato okupantu ideoloģijas, arī tiks griezti ārā no būšanas pasaulē.”

    – šis tavs gļēvuli bez apdoma izmūldets draudu murgojums beidzot atvcer pelnīta soda un taisnīgas atriebībes služas pret tevi i tev līdzīgiem kremļa lopiem Ukrainā un Baltikā, Latvija! Jūsu nezveru un maldīgā cilvēkpaskata ordas īstu, normālu cilvēku valstīs ir jaiznīcina un kremla krievu bandu uzsāktā kara apstākļos bez tiesa un bez izmeklētas! Vot jus krievnazi lopi pacelāt zobenu un no zoben mirsit! Slava Ukrainai!

  13. Gunis saka:

    Jā Rid! Tā var būt,ka senajā kuršu zemē Kurskā bija kā tanku izmēģinājumu poligons,nosakot stiprākos modeļus. (Viens no labākajiem tankiem pierādījās čehu modelis “T-34”) Pie reizes varēja apnikušo karu saīsināt. Abu žīdu; Putina un Zeļenska saspēle Ukrainas atbrīvošanā no ukraiņiem ļoti līdzinās agrākajām saspēlēm starpvalstu līmenī…

  14. pagāns Skolnieciņš saka:

    Kas ir ticības brīvība? Vai mūsdienu Eiropā ir ticības brīvība? Vai mūsdienu Latvijā ir ticības brīvība? Eiropas Cilvēktiesību Konvencijas 1. sadaļas «Tiesības un brīvības» 9. panta «Domu, pārliecības un ticības brīvība» 1. daļā ir teikts, ka ikvienam cilvēkam ir tiesības uz domu, pārliecības un ticības brīvību; šīs tiesības ietver arī brīvību mainīt savu reliģisko piederību vai ticību un nodoties savai reliģijai vai pārliecībai, kā vienatnē tā kopā ar citiem, publiski vai privāti, pielūdzot, izpildot reliģiskas vai rituālas ceremonijas, ievērojot paražas un sludinot mācību. Savukārt, Eiropas Cilvēktiesību Konvencijas 1. sadaļas «Tiesības un brīvības» 9. panta «Domu, pārliecības un ticības brīvība» 2. daļā ir teikts, ka brīvību nodoties savai ticībai vai pārliecībai var ierobežot tikai likumā paredzētajā kārtībā un tiktāl, cik tas ir nepieciešams demokrātiskā sabiedrībā, lai nodrošinātu sabiedrisko drošību, sabiedrisko kārtību, sabiedrības veselību vai tikumību, vai aizsargātu citu cilvēku tiesības un brīvības. Latvijas Republikas Satversmes 8. nodaļas «Cilvēka pamattiesības» 99. pantā ir teikts, ka ikvienam ir tiesības uz domas, apziņas un reliģiskās pārliecības brīvību. Baznīca ir atdalīta no valsts. Bet Latvijas Republikas Satversmes 8. nodaļas «Cilvēka pamattiesības» 100. pantā ir teikts, ka ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta.
    Skan jauki. Bet gan ir dzīvē? Mūsdienu Latvijā dominējošā reliģija ir kristietība. Lielu nozīmi kristietības popularizēšanā nospēlēja Padomju Krievija, jo, okupējot Latvijas Republiku 1940. gada 17. jūnijā, Padomju Krievija pilnībā aizliedza un iznīcināja dievturību. Protams, ateistiskās, komunistiskās partijas veiktās represijas skāra arī kristietību un jūdaismu, tomēr šo represiju apjoms bija nebūtisks. Šīs represijas nedz kristietībai, nedz jūdaismam neradīja izzušanas draudus. Rezultātā 50 gadus ilgās okupācijas un aneksijas laikā tika iznīcināti visi kristietības un jūdaisma konkurenti. Tādējādi padomju vara netieši nostiprināja kristietības un jūdaisma pozīcijas. Dievturība tā arī mūsdienās nav atkopusies no pārciestā.
    Kopš sen seniem laikiem mūsu senči bija pagāni jeb daudzdievji. Politeisms ir mūsu zemes un tautas pamatticība. Situācija mainījās 12. gadsimta vidū, kad varmācīgie krustneši un liekulīgie kristīgie misionāri ielauzās Baltijā. Romas pāvests Inocents Trešais uzsāka baltu tautu genocīdu. Vatikāns un Vatikāna vasaļi rīkojās zemiski. Diemžēl mūsdienu Latvijā ticības brīvība ir vien uz papīra. Valdība nodrošina spēcīgu kristietības un jūdaisma protekciju. Politeiskajām reliģijām (dažādām pagāniskajām ticībām) atbalsts netiek piešķirts. Valdība konsekventi atbalsta vien ābramiskās reliģijas.
    Ar Dievietes Ostaras svētību, pagāns Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #GoddessOstara #GoddessofSpring #GoddessofDawn #Eostre #Oestre #EasterHare #EasterBunny #EasterEggs #Easter #Ostern #Easter #DievieteOstara #pavasaraDieviete #rītausmasDieviete #LieldienuZaķis #LieldienuTrusis #LieldienasOlas #Lieldienas #17.04.2022. #18.04.2022.

  15. pagāns Skolnieciņš saka:

    Kas ir ticības brīvība? Vai mūsdienu Eiropā ir ticības brīvība? Vai mūsdienu Latvijā ir ticības brīvība? Eiropas Cilvēktiesību Konvencijas 1. sadaļas «Tiesības un brīvības» 9. panta «Domu, pārliecības un ticības brīvība» 1. daļā ir teikts, ka ikvienam cilvēkam ir tiesības uz domu, pārliecības un ticības brīvību; šīs tiesības ietver arī brīvību mainīt savu reliģisko piederību vai ticību un nodoties savai reliģijai vai pārliecībai, kā vienatnē tā kopā ar citiem, publiski vai privāti, pielūdzot, izpildot reliģiskas vai rituālas ceremonijas, ievērojot paražas un sludinot mācību. Savukārt, Eiropas Cilvēktiesību Konvencijas 1. sadaļas «Tiesības un brīvības» 9. panta «Domu, pārliecības un ticības brīvība» 2. daļā ir teikts, ka brīvību nodoties savai ticībai vai pārliecībai var ierobežot tikai likumā paredzētajā kārtībā un tiktāl, cik tas ir nepieciešams demokrātiskā sabiedrībā, lai nodrošinātu sabiedrisko drošību, sabiedrisko kārtību, sabiedrības veselību vai tikumību, vai aizsargātu citu cilvēku tiesības un brīvības. Latvijas Republikas Satversmes 8. nodaļas «Cilvēka pamattiesības» 99. pantā ir teikts, ka ikvienam ir tiesības uz domas, apziņas un reliģiskās pārliecības brīvību. Baznīca ir atdalīta no valsts. Bet Latvijas Republikas Satversmes 8. nodaļas «Cilvēka pamattiesības» 100. pantā ir teikts, ka ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta.
    Skan jauki. Bet gan ir dzīvē? Mūsdienu Latvijā dominējošā reliģija ir kristietība. Lielu nozīmi kristietības popularizēšanā nospēlēja Padomju Krievija, jo, okupējot Latvijas Republiku 1940. gada 17. jūnijā, Padomju Krievija pilnībā aizliedza un iznīcināja dievturību. Protams, ateistiskās, komunistiskās partijas veiktās represijas skāra arī kristietību un jūdaismu, tomēr šo represiju apjoms bija nebūtisks. Šīs represijas nedz kristietībai, nedz jūdaismam neradīja izzušanas draudus. Rezultātā 50 gadus ilgās okupācijas un aneksijas laikā tika iznīcināti visi kristietības un jūdaisma konkurenti. Tādējādi padomju vara netieši nostiprināja kristietības un jūdaisma pozīcijas. Dievturība tā arī mūsdienās nav atkopusies no pārciestā.
    Kopš sen seniem laikiem mūsu senči bija pagāni jeb daudzdievji. Politeisms ir mūsu zemes un tautas pamatticība. Situācija mainījās 12. gadsimta vidū, kad varmācīgie krustneši un liekulīgie kristīgie misionāri ielauzās Baltijā. Romas pāvests Inocents Trešais uzsāka baltu tautu genocīdu. Vatikāns un Vatikāna vasaļi rīkojās zemiski. Diemžēl mūsdienu Latvijā ticības brīvība ir vien uz papīra. Valdība nodrošina spēcīgu kristietības un jūdaisma protekciju. Politeiskajām reliģijām (dažādām pagāniskajām ticībām) atbalsts netiek piešķirts. Valdība konsekventi atbalsta vien ābramiskās reliģijas.
    Ar Dievietes Ostaras svētību, pagāns Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #GoddessOstara #GoddessofSpring #GoddessofDawn #Eostre #Oestre #EasterHare #EasterBunny #EasterEggs #Easter #Ostern #Easter #DievieteOstara #pavasaraDieviete #rītausmasDieviete #LieldienuZaķis #LieldienuTrusis #LieldienasOlas #Lieldienas #17.04.2022. #18.04.2022.

  16. Skolnieciņš saka:

    Kas ir ticības brīvība? Vai mūsdienu Eiropā ir ticības brīvība? Vai mūsdienu Latvijā ir ticības brīvība? Eiropas Cilvēktiesību Konvencijas 1. sadaļas «Tiesības un brīvības» 9. panta «Domu, pārliecības un ticības brīvība» 1. daļā ir teikts, ka ikvienam cilvēkam ir tiesības uz domu, pārliecības un ticības brīvību; šīs tiesības ietver arī brīvību mainīt savu reliģisko piederību vai ticību un nodoties savai reliģijai vai pārliecībai, kā vienatnē tā kopā ar citiem, publiski vai privāti, pielūdzot, izpildot reliģiskas vai rituālas ceremonijas, ievērojot paražas un sludinot mācību. Savukārt, Eiropas Cilvēktiesību Konvencijas 1. sadaļas «Tiesības un brīvības» 9. panta «Domu, pārliecības un ticības brīvība» 2. daļā ir teikts, ka brīvību nodoties savai ticībai vai pārliecībai var ierobežot tikai likumā paredzētajā kārtībā un tiktāl, cik tas ir nepieciešams demokrātiskā sabiedrībā, lai nodrošinātu sabiedrisko drošību, sabiedrisko kārtību, sabiedrības veselību vai tikumību, vai aizsargātu citu cilvēku tiesības un brīvības. Latvijas Republikas Satversmes 8. nodaļas «Cilvēka pamattiesības» 99. pantā ir teikts, ka ikvienam ir tiesības uz domas, apziņas un reliģiskās pārliecības brīvību. Baznīca ir atdalīta no valsts. Bet Latvijas Republikas Satversmes 8. nodaļas «Cilvēka pamattiesības» 100. pantā ir teikts, ka ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta.
    Skan jauki. Bet gan ir dzīvē? Mūsdienu Latvijā dominējošā reliģija ir kristietība. Lielu nozīmi kristietības popularizēšanā nospēlēja Padomju Krievija, jo, okupējot Latvijas Republiku 1940. gada 17. jūnijā, Padomju Krievija pilnībā aizliedza un iznīcināja dievturību. Protams, ateistiskās, komunistiskās partijas veiktās represijas skāra arī kristietību un jūdaismu, tomēr šo represiju apjoms bija nebūtisks. Šīs represijas nedz kristietībai, nedz jūdaismam neradīja izzušanas draudus. Rezultātā 50 gadus ilgās okupācijas un aneksijas laikā tika iznīcināti visi kristietības un jūdaisma konkurenti. Tādējādi padomju vara netieši nostiprināja kristietības un jūdaisma pozīcijas. Dievturība tā arī mūsdienās nav atkopusies no pārciestā.
    Kopš sen seniem laikiem mūsu senči bija pagāni jeb daudzdievji. Politeisms ir mūsu zemes un tautas pamatticība. Situācija mainījās 12. gadsimta vidū, kad varmācīgie krustneši un liekulīgie kristīgie misionāri ielauzās Baltijā. Romas pāvests Inocents Trešais uzsāka baltu tautu genocīdu. Vatikāns un Vatikāna vasaļi rīkojās zemiski. Diemžēl mūsdienu Latvijā ticības brīvība ir vien uz papīra. Valdība nodrošina spēcīgu kristietības un jūdaisma protekciju. Politeiskajām reliģijām (dažādām pagāniskajām ticībām) atbalsts netiek piešķirts. Valdība konsekventi atbalsta vien ābramiskās reliģijas.

  17. Сколниециньш saka:

    Что такое свобода веры? Есть ли в нынешней Европе свобода веры? Есть ли свобода веры в Латвии? 9. статья Европейской конвенции по правам человека говорит нам, что каждый имеет право на свободу мысли, совести и религии; это право включает свободу менять свою религию или убеждения и свободу исповедовать свою религию или убеждения как индивидуально, так и сообща с другими, публичным или частным порядком в богослужении, обучении, отправлении религиозных и культовых обрядов. А также свобода исповедовать свою религию или убеждения подлежит лишь тем ограничениям, которые предусмотрены законом и необходимы в демократическом обществе в интересах общественной безопасности, для охраны общественного порядка, здоровья или нравственности или для защиты прав и свобод других лиц.
    99. статья Сатверсме Латвийской Республики говорит, что каждый имеет право на свободу мысли, сознания и религиозных убеждений. Церковь отделена от государства. А 100. статья Сатверсме Латвийской Республики говорит, что каждый имеет право на свободу слова, которая включает в себя право на получение, владение и распространение информации, высказывание своих взглядов. Цензура запрещена.
    Звучит задорого. А как дела обстоят в жизни? В настоящее время в Латвии доминирует христианство. Очень большую роль в популяризации христианства сыграл Советский Союз. После оккупации и дальнейший аннексии Латвийской Республики 17. июня 1940. года, советская власть запретила диевтурибу – Латвийскую языческую веру. В результате полувековой оккупации и аннексии Латвии у христианства и иудаизма не осталось конкурентов. Таким образом советская власть того не хотевши укрепила позиции христианства и иудаизма. Диевтуриба так и не смогла оправиться от пережитого. С древних времён наши предки были язычниками, то есть многобожниками. Политеизм (многобожие) — это коренная вера нашей земли и нашего народа. Ситуация поменялась в середине 12. века, когда безжалостные крестоносцы и лицемерные христианские миссионеры вторглись в Балтию. Римский папа Иноцент Третий начал геноцид народов балтов. Ватикан вместе со своими вассалами поступил омерзительно. К сожалению, свобода веры существует только на бумаге. Правительство всеми средствами поддерживает христианство и иудаизм. Язычникам в поддержке отказывают. Политеистические религии правительство не поддерживает. Правительство консеквентно поддерживает только авраамические религии.

  18. RB - Gunis saka:

    Lasot komentārus, jāsecina ka mums visiem kopumā ir pareizs priekšstats par notiekošo. Reizēm ar viedokļa formulēšanu un pamatošanu ir grūtības. Tas ir galvenais iemesls, kāpēc rakstu par šīm tēmām. Skaidrība galvenajās lietās mums palīdz saglabāt mieru laikā, kad oficiozs kurina histēriju ar vīrusiem, kariem ..

  19. pagāniskais Skolnieciņš saka:

    Lieldienas ir īstais laiks, lai lūgtu Dievieti Ostaru sniegt mums savu svētību un aizgādību. Pavasara un rītausmas Dieviete Ostara ar prieku uzklausīs mūs un dāvās mums savu labvēlību. Vajag tikai lūgt Dievieti Ostaru savās mājās. Un iedegt svecīti par godu Dievietei Ostarai pie dzīru galda.
    Lūgšana Dievietei Ostarai: «Welcome, welcome, warm fresh earth!
    Today we celebrate rebirth!
    Blowing wind, rising sun,
    Bringing the spring to everyone!
    Rabbits hopping, chicks in the nest,
    Spring is the season we love the best!
    Celebrate the green of the earth with me –
    Happy Ostara, and blessed be!».
    Ar Dievietes Ostaras svētību, pagāns Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #GoddessOstara #GoddessofSpring #GoddessofDawn #Eostre #Oestre #EasterHare #EasterBunny #EasterEggs #Easter #Ostern #Easter #DievieteOstara #pavasaraDieviete #rītausmasDieviete #LieldienuZaķis #LieldienuTrusis #LieldienasOlas #Lieldienas #17.04.2022. #18.04.2022. #pagānsSkolnieciņš #Skolnieciņš

  20. языческий Сколниециньш saka:

    Пасха — это то самое время, когда нам надо просить у Богини Остары благословение и покровительство. В это время Богиня весны и рассвета Остара благосклонна к людям. Она с радостью выслушает наши молитвы. Надо только дома помолиться Богине Остаре. И зажечь свечечку во славу Богини Остары на праздничном столе.
    Молитва Богине Остаре на Пасху: «Welcome, welcome, warm fresh earth!
    Today we celebrate rebirth!
    Blowing wind, rising sun,
    Bringing the spring to everyone!
    Rabbits hopping, chicks in the nest,
    Spring is the season we love the best!
    Celebrate the green of the earth with me –
    Happy Ostara, and blessed be!».
    С благословением Богини Остары, язычник Сколниециньш
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #GoddessOstara #GoddessofSpring #GoddessofDawn #Eostre #Oestre #EasterHare #EasterBunny #EasterEggs #Easter #Ostern #Easter #БогиняОстара #БогиняВесны #БогиняРассвета #ПасхальныйЗаяц #ПасхальныйКролик #ПасхальныеЯйца #Пасха #17.04.2022. #18.04.2022. #язычникСколниециньш

  21. pagāns Skolnieciņš saka:

    Ir pienākušas Lieldienas. Daba mostas, bet cilvēku sirdis piepilda cerība. Pavasara un rītausmas Dieviete Ostara ir atnesusi mums pavasari un gaismu. Zāle sazaļo, asni mostas no ziemas miega, kokiem plaukst pumpuri. Taureņi lido. Saule spīd. Pavasara noskaņojums mums sniedz dvēseles gaismu. Lieldienu zaķi (Lieldienu truši) ir paslēpuši krāsainas, raibas olas. Dzīvība svin savu uzvaru. Dievietes Ostaras svētība virmo starp mums. Šajā svētīgajā svētku laikā pateiksimies Dievietei Ostarai par visu to labo, ko Dieviete Ostara mums ir sniegusi. Būsim pateicīgi Dievietei Ostarai par viņas rūpēm un gādību. Dieviete Ostara ir labestīga un jauka. Viņa mīl katru cilvēku neatkarīgi no tā ticības, izcelsmes, rīcības, dzīves uzskatiem vai citām pazīmēm. Viņa ir pretimnākoša pret jebkuru ticīgo, kas viņu lūdz un godā. Dieviete Ostara spēj padzīt tumsu un skumjas, viņa spēj dot auglību un dzīvību. Atliek tikai viņu lūgt, un viņa palīdzēs. Lai arī kā mums dzīvē klātos, nezaudēsim dvēseles gaismu. Nezaudēsim cerību un ticību. Mēs neesam vieni. Dieviete Ostara ir ar mums. Un viņas spēks piepilda katru sirdi ar gaismu.
    Ar Dievietes Ostaras svētību, pagāns Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #GoddessOstara #GoddessofSpring #GoddessofDawn #Eostre #Oestre #EasterHare #EasterBunny #EasterEggs #Easter #Ostern #Easter #DievieteOstara #pavasaraDieviete #rītausmasDieviete #LieldienuZaķis #LieldienuTrusis #LieldienasOlas #Lieldienas #17.04.2022. #18.04.2022.

  22. язычник Сколниециньш saka:

    Наступила Пасха. Просыпается природа, а сердца людей наполняются надеждой. Богиня весны и рассвета Остара принесла нам весну и свет. Трава зеленеет, ростки проснулись от зимнего сна, листва распускаться. Бабочки летают. Солнце светит. Весеннее настроение наполняет нас душевном теплом. Пасхальные зайцы (Пасхальные кролики) спрятали везде разные, разноцветные яйца. Жизнь празднует свою победу. Благодать Богини Остары окружает нас. В это праздничное время поблагодарим Богиню Остару за всё хорошее, что Богиня Остара нам сделала. Будем благодарны Богине Остаре за её заботу и усилия. Богиня Остара очень добродушная. Она любит каждого человека независимо от веры, происхождения, поступков, мировоззрения или других признаков. Она приветлива к каждому верующему, кто ей молиться и кто её почитает. Богиня Остара способна прогнать тьму и грусть, она способна даровать плодородие и жизнь. Надо только ей помолиться, и она поможет. В жизни может идти по-разному. Несмотря на всё сохраним в душе свет. Сохраним надежду и веру. Мы не одни. Богиня Остара всегда с нами. И её сила наполняет каждое сердце светом.
    С благословением Богини Остары, язычник Сколниециньш
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #GoddessOstara #GoddessofSpring #GoddessofDawn #Eostre #Oestre #EasterHare #EasterBunny #EasterEggs #Easter #Ostern #Easter #БогиняОстара #БогиняВесны #БогиняРассвета #ПасхальныйЗаяц #ПасхальныйКролик #ПасхальныеЯйца #Пасха #17.04.2022. #18.04.2022.

  23. pagāns Skolnieciņš saka:

    Kas ir Lieldienas? Kāpēc Lieldienas angļu valodā sauc par «Easter», nevis par «Passover»? Kāpēc Lieldienas vācu valodā sauc par «Ostern»? Šodien es atbildēšu uz šiem jautājumiem. Kopš aizvēsturiskiem laikiem Eiropas ziemeļrietumos (Britu salu arhipelāgā) un Centrāleiropā (tagadējā Vācijas, Austrijas, Šveices, Beļģijas, Luksemburgas, Lihtenšteinas teritorijā) pielūdza un godāja pavasara un rītausmas Dievieti Ostaru. Anglosakšiem Dieviete Ostara bija pazīstama kā Eostre, bet ģermāņiem Dieviete Ostara bija pazīstama kā Oestre. Šī labsirdīgā, sirsnīgā un mīļa Dieviete dāvā pasaulei pavasari un gaismu. Viņa atmodina dabu no ziemas miega un atnes auglību. Dievieti Ostaru pavada Lieldienu zaķi (Lieldienu truši), tie ir viņas uzticamie pavadoņi. Leģenda vēsta, ka Lieldienu zaķi (Lieldienu truši) dēj krāsainas, raibas olas. Kas tās atrod, to sagaida laime. Lieldienas ir Dievietes Ostaras svētki. Lieldienas ir Dievietes Ostaras laiks. Šo svētku svinēšana notika vel tad, kad rabīns Jēzus Kristus nebija vel dzimis. Pat iestājoties kristietības laikmetam, senās tradīcijas nekur nepazuda. Nedz krusta kari, nedz inkvizīcijas tiesas nespēja iznīcināt cilvēku mīlestību pret Dievieti Ostaru. Kristiešu piedāvātais termins «Passover» Lieldienu apzīmēšanai tā arī nespēja iedzīvoties ļaužu prātos. Lieldienas tik un tā nes Dievietes Ostaras vārdu. Lieldienu būtība ir tuvināt cilvēku tuvāk dabai un atziņai, ka cilvēks ir dabas daļa. Svinēsim Lieldienas atbildīgi. Rūpēsimies par apkārt esošo dzīvo dabu. Un tad Dievietes Ostaras svētība pavadīs mūs visur, kur vien mēs ejam. Priecīgas Lieldienas!
    Ar Dievietes Ostaras svētību, pagāns Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #GoddessOstara #GoddessofSpring #GoddessofDawn #Eostre #Oestre #EasterHare #EasterBunny #EasterEggs #Easter #Ostern #Easter #DievieteOstara #pavasaraDieviete #rītausmasDieviete #LieldienuZaķis #LieldienuTrusis #LieldienasOlas #Lieldienas #17.04.2022. #18.04.2022.

  24. язычник Сколниециньш saka:

    Что такое Пасха? Почему Пасху на английском языке называют «Easter», а не «Passover»? Почему Пасха на немецком языке называется «Ostern»? Сегодня я отвечу на эти вопросы. С незапамятных времён на северо-западе Европы (Архипелаг Британских островов) и в центральной Европе (нынешняя территория Германии, Австрии, Швейцарии, Бельгии, Люксембурга, Лихтенштейна) покланялись Богине весны и рассвета Остаре. Богиню Остару искренне почитали. Англо-саксонцам Богиня Остара была известна как Eostre, а германцы Богиню Остару знали как Oestre. Эта добрая, весёлая Богиня приносит в мир весну и свет. Она пробуждает природу от зимнего сна и дарует плодородие. Богиню Остару по всюду сопровождают Пасхальные зайцы (Пасхальные кролики), они её верные спутники. Легенда гласит, что Пасхальные зайцы (Пасхальные кролики) кладут разноцветные, пёстрые яйца. Кто их находит, того ждёт счастье. Пасха — это праздник Богини Остары. Пасха — это время Богини Остары. Этот праздник отмечали ещё тогда, когда раввин Исус Христос не был родившись. Даже после наступления эпохи христианства, древние традиции никуда не пропали. Не крестовые походы, не суды инквизиции не могли уничтожить людскую любовь к Богине Остаре. Христианский термин «Passover» для обозначения Пасхи так и не смог прижиться в умах людей. Пасха все ровно несёт имя Богини Остары. Смысл Пасхи — это воссоединение человека с природой и понимание того, что человек — это часть природы. Будем праздновать Пасху ответственно. Позаботимся о природе вокруг нас. И тогда благодать Богини Остары будет сопровождать нас везде, где мы есть. Счастливой Пасхи!
    С благословением Богини Остары, язычник Сколниециньш
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #GoddessOstara #GoddessofSpring #GoddessofDawn #Eostre #Oestre #EasterHare #EasterBunny #EasterEggs #Easter #Ostern #Easter #БогиняОстара #БогиняВесны #БогиняРассвета #ПасхальныйЗаяц #ПасхальныйКролик #ПасхальныеЯйца #Пасха #17.04.2022. #18.04.2022.

  25. A. saka:

    Tas, ka Skolnieciņš vairākkārt atkārto savu tekstu, liecina par agresivitāti. Internetā nav novērots,ka citi ticīgie censtos tik agresīvi uzspiest savu viedokli.
    Kā saka – sliktāks par trako ir trakais ar iniciatīvu, apmēram tā. Nevar apgalvot, ka Skolnieciņš būtu pavisam traks, bet pārlieku agresīvs gan.

  26. 85 saka:

    ->Slavinātājam, kurš varbūt īsti neapzinās ko slavina 15.09.
    “Kas” ( konkrēti ) liek tev te reklamēt “valstis”? Un kuras, tavuprāt ( ja tev tāds ir ) būtu tās īsto un normālo cilvēku “valstis”?
    Krievijas “valsts” neuzsāka karu, tā turpināja adekvātus un visiem loģiski paredzamus aizsardzības procesus no nebūtībā zūdošās dēmonkrātijas pasponsorētā un kaitniekpsiholoģijas sērgas īstenotā organizētā fašisma ( tevis dēvētā zobena pacelšanas ) infekcijas izplatības Ukrainas iekšienē jauniešu un neapzinātu cilvēku starpā. Un Ukraina reālvēsturiski ir slāvu zeme, tā nav nedz ES, nedz arī ASV izcelsmes ģeotelpiska vietne, kur šīm un tmldz atklāti vai slēpti bandītiskām organizācijām muhļīt kaut kādas sātanpolitiskās manipulācijas oriģinālā miera traucēšanai tur un pasaulē.

  27. Skolnieciņš saka:

    «A. 2022. gada 17. aprīlis 8.37» Citiem ‘’pareizi ticīgajiem’’ ir pieejams valsts atbalsts. Viņiem ir nauda saviem mēdijiem – internetvietnēm (piemēram, Telos.lv), radio «radio Marija», savas drukātās avīzes un brošūras. Šos ‘’pareizi ticīgos’’ bezmaksas atbalsta Latvijas sabiedriskie mēdiji (LSM). Un neviens šos ‘’pareizi ticīgos’’ nekad nekritizē. Par valsts dotācijām, nodokļu atvieglojumiem un ziedojumu afērām es vispār nerunāšu.
    Mani komentāri ir skaidri un viegli uztverami. Esmu saskaries ar to, ka mani dzēš. Bet es tik un tā ik palaikam rakstu. Un neviens man nevar neko aizliegt vai pārmest. Palasi 100. satversmes pantu!!!
    Svētīgas Lieldienas!!!
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš

  28. Artūrs Malta saka:

    ATKLĀTA VĒSTULE LATVIJAS REPUBLIKAS VĒLĒTĀJIEM!
    Lai ievērot Latvijas valsts Satversmi un glābtu Latvijas valsti, mēs sabiedriskā kārtā atbalstam tautas kustību „Mēs Paši”! Aicinam piedalīties diskusijās un Saeimas deputatu izvēlē, palīdzēt ar padomiem, ierosinājumiem. Esam par sadarbību 14. Saeimas vēlēšanās.
    Vai bijušie un esošie Saeimas deputāti ir pildījuši savus solījumus? Tāpēc mūsu sarakstā „ Mēs Paši“ nav paredzāts neviens bijušais vai esošais Saeimas deputāts!
    Mūsu lozungs: Viens likums –viena taisnība un vienādas iespējas visiem!
    To, kā zog, ir komercnoslēpums! Tas, kā apzog mūs, ir valsts noslēpums!
    Šodien neviens nedrīkst palikt malā. Neko nedarot, jūs tomēr atbalstāt Valsts izsaimniekotājus. Kāda būs rītdiena, atkarājas no jūsu rīcības šodien.
    Informācijas telefons: +371 26 34 77 83; e-pasts: zemnieks@latnet.lv

  29. cīņubiedriem saka:

    Cik ātri un viegli var apvārdot (lai sāktu ”sķist, ka šovinisms beidzies)… Ar uzrunu Latvijas krievvalodīgajiem no Latvijas krievvalodīgajiem, kuri vardotāju izpratnē tad ir īstenā Latvijas nācija, jo frāze “tai pašā laikā mums šķiet svarīgi vērsties ARĪ pie MŪSU latviešu LĪDZPILSOŅIEM – lūdzu, uzticieties MUMS“ nepārprotami pauž, ka latvieši ir tikai līdzpilsoņi, kuriem jāuzticas Latvijas nācijai – krievvalodīgajiem. Pie reizes, lai parādītu, gģe raki zimujut, “gribam uzrunāt ARĪ CITĀDI DOMĀJOŠOS Latvijas krievvalodīgos. `Bet “Dariet visu iespējamo, lai viņi (“Latvijas nācija“ vai “mūsu latviešu līdzpilsoņi? – iest.) nevarētu aizvērt acis un saglabāt neitralitāti, atrasties ārpus politikas (?) un CITOS VEIDOS AR KLUSĒŠANU atbalstīt Krievijas kara noziegumus“ ir atklāts mājiens parastam intravertam cilvēkam, pacifistam vai totālam bezcerim, kam viss vienalga, vai apjukušam no “uzticamo pasaules mediju“ pretrunībām ziņu plūdos un tāpēc zaudējušiem interesi par visu, kļūt par kara noziegumu atbalstītāju. Vai nākotnes konclāģeru kandidātu.

  30. RB - Artūrs Malta saka:

    Vai internetā var palasīt par tautas kustību “Mēs paši”? Man neizdevās neko atrast.

  31. Artūrs Malta saka:

    RB – kas Tevi interesē? Var laikrakstā ” Āres”.
    LATVIJAS VĒLĒTĀJI, LŪDZU IZVIRZIET SAVUS DEPUTĀTUS!
    Ņemot vērā pašreizejo situāciju Latvijā, aicinām visus Latvijas partriotus atbalstīt un piedalīties tautas kustību „Mēs Paši“ darbībā, kas domāta jaunas Saeimas ievēlēšanai un Latvijas valsts atjaunošanai.
    Tautas kustību „Mēs Paši“ veido Latvijas patrioti.
    Arī Jūs varat izvirzīt pats sevi un savus deputātus savā vēlēšanu iecirknī ar nemazāk, kā 100 atbalsstītājiem. Pirmie trīs sarakstā ir galvotāji. Izvirziet tos, kas var prasīt atbildību no ierēdņiem likuma priekšā!

    Izvirziet savus deputātus, neatkarīgi no tautības, reliģiskās un partijas piederības, kas gatavi ievērot Latvijas pamatlikumu Satversmi!
    Deputātu skaitu pa vēlēšanu iecirkņiem sastādījām atbilstoši CVK informācijai no vēlētāju sakita atbilstošos vēlēšanu apgabalos un iecirkņos.

    Rīgas vēlēšanu apgabalā: 35 +3 deputāti;

    RĪGA =27 deputāti. Vēlētāju skaits – 414 750.
    Uz vienu kandidātu vidēji – 15 564 vēlētāji un 158 vēlēšanas iecirkņi.
    tajā skaitā:
    Centra rajons -1 deputāts; Vēlētāju skaits – 14 952;

    Kurzemes- 5 deputāti; Vēlētāju skaits –73 528;

    Vidzemes- 7 deputāti; Vēlētāju skaits – 110 178;

    Latgales – 7 deputāti; Vēlētāju skaits – 108 700;

    Zemgales – 4 deputāti; Vēlētāju skaits – 63 560;

    Ziemeļu – 3 deputāti; Vēlētāju skaits – 45 716;

    Ārvalstīs = 8 deputāti, vēlētāju skaits – 128 101.

    Uz vienu kandidātu vidēji 16 337 vēlētāji, 44 valstīs un 115 iecirkņos,
    tajā skaitā:
    Lielbritānijā- 3 deputāti; Vēlētāju skaits – 48 743;

    Īrijā -1 deputāts; Vēlētāju skaits – 13 739;

    ASV – 1 deputāts; Vēlētāju skaits –13 332;

    Austrālijā – 1 deputāts; Vēlētāju skaits – 5 313;

    Kanādā – 1 deputāts; Vēlētāju skaits – 4 637;

    Vācijā – 1 deputāts; Vēlētāju skaits – 13 003.

    Iztrūkstoši veletaji jāaicina no citiem vēletajiem ārvalstīs dzīvojošiem vēlētājiem:
    ĀRVALSTIS Iedzīvotāji Vēlētāji
    AFGANISTĀNA 1 1
    ALBĀNIJA 5 5
    ALŽĪRIJA 2 2
    AMERIKAS SV 14975 13332
    ANDORA 10 7
    ANGILJA 149 113
    ANGOLA 2 1
    APVIENOTIE AE 153 121
    ARGENTĪNA 178 174
    ARMĒNIJA 6 4
    ARUBA 1 1
    ASV VIRDŽĪNAS 2 2
    AUSTRĀLIJA 5649 5313
    AUSTRIJA 774 515
    AZERBAIDŽĀNA 11 5
    BAHREINA 4 1
    BALTKRIEVIJA 912 697
    BEĻĢIJA 1171 719
    BERMUDU SALAS 1 1
    BOSNIJA UN HERC 2 1
    BRAZĪLIJA 360 321
    BULGĀRIJA 63 50
    ČEHIJA 332 241
    ČĪLE 59 45
    DĀNIJA 1932 1188
    DIENVIDĀFRIKA 63 33
    DIENVIDKOREJA 17 13
    DOMINIKĀNA 1 1
    DŽĒRSIJA 21 13
    EKVADORA 2 1
    ERITREJA 2 0
    ĒĢIPTE 43 23
    FILIPĪNAS 4 0
    FRANCIJA 2511 1505
    FRANC.D.JŪR. TER 1 1
    GANA 8 5
    GĒRNSIJA 68 59
    GIBRALTĀRS 6 5
    GRENLANDE 1 1
    GRIEĶIJA 331 223
    GRUZIJA 43 26
    GVATEMALA 2 1
    HONKONGA 17 10
    HORVĀTIJA 16 13
    IGAUNIJA 2294 1903

    INDIJA 19 12
    INDONĒZIJA 5 4
    IRĀKA 3 3
    IRĀNA 1 1
    ITĀLIJA 1728 1071
    IZRAĒLA 4221 3290
    ĪRIJA 20019 13739
    ĪSLANDE 314 199
    JAMAIKA 1 1
    JAPĀNA 39 23
    JAUNZĒLANDE 253 226
    JORDĀNIJA 5 3
    KAIMANU SALAS 5 4
    KAMBODŽA 3 2
    KANĀDA 5048 4637
    KATARA 25 17
    KAZAHSTĀNA 49 42
    KENIJA 1 1
    KIPRA 669 430
    KIRGIZSTĀNA 6 5
    KOLUMBIJA 8 6
    KOSOVA 3 3
    KOSTARIKA 12 8
    KRIEVIJA 4199 3337
    KUBA 10 9
    KUVEITA 1 1
    ĶĪNA 49 30
    LIBĀNA 14 6
    LIBĒRIJA 7 2
    LIELBRITĀNIJA 71107 4874
    LIETUVA 711 614
    LIHTENŠTEINA 3 1
    LĪBIJA 1 0
    LUKSEMBURGA 390 224
    MAJOTA 2 0
    MAĶEDONIJA 4 3
    MALAIZIJA 8 5
    MALDĪVIJA 2 2
    MALTA 117 80
    MAROKA 6 5
    MAURĪCIJA 5 2
    MEKSIKA 68 47
    MELNKALNE 7 5
    MENA 11 8
    MJANMA 1 1
    MOLDOVA 32 28
    MONAKO 34 27

    MOZAMBIKA 1 1
    NAMĪBIJA 4 4
    NIKARAGVA 1 0
    NĪDERLANDE 2067 1493
    NORFOLKAS SALA 1 0
    NORVĒĢIJA 3770 2435
    OLANDES SALAS 3 1
    OMĀNA 1 1
    PAKISTĀNA 1 1
    PALESTĪNA 2 1
    PANAMA 4 3
    PAPUA-JAUNGVINEJA 1 1
    PARAGVAJA 1 1
    PERU 3 3
    POLIJA 270 203
    PORTUGĀLE 219 143
    PUERTORIKO 4 2
    REINJONA 1 1
    RUMĀNIJA 18 10
    SANMARĪNO 3 1
    SAŪDA ARĀBIJA 13 9
    SERBIJA 10 5
    SINGAPŪRA 30 25
    SJERRALEONE 1 1
    SLOVĀKIJA 67 48
    SLOVĒNIJA 33 20
    SOMIJA 1182 824
    SPĀNIJA 1928 1355
    ŠRILANKA 5 4
    ŠVEICE 1369 926
    TADŽIKISTĀNA 2 2
    TAIVĀNA 3 3
    TAIZEME 27 22
    TANZĀNIJA 4 3
    TUNISIJA 5 2
    TURCIJA 106 44
    TURKMENISTĀNA 2 2
    UGANDA 1 0
    UKRAINA 653 485
    UNGĀRIJA 82 61
    UZBEKISTĀNA 7 6
    VĀCIJA 17446 13003
    VENECUĒLA 340 263
    VJETNAMA 5 4
    ZVIEDRIJA 4266 3085
    Ārvalstīs kopā 175393 128101

    P.S. Vispirms vajadzīgs apzināt un sazināties ar iespējamiem deputātu kandidātiem, kas sazinās ar vēletājiem iecirkņos citās valstīs.
    Vēlēsanas kopas – tautas kustības „ Mēs Paši” organizatori sekos Centralās Vēlēšanu Komisijas (CVK) izdotiem rīkojumiem.
    Tautas kustības „ Mēs Paši” darbība tiek balstīta uz Īrijas Valsts lielo pieredzi, kā nevardarbīgi var tikt vaļā no valdošās kliķes.

    Pilsēta Rīga apgabals „Rīgas 158” vēlēšanu iecirkņi.
    1. Ziemeļu raj.; Normunds Vīrs Rīga, tel.:26471740; nordvirs@inboks.lv 45 716 vēlēt. 3 deput. 2. Vidzemes Andris Tomsons, Rīga, tel.: 26389185; 110 178 7 deput. 3.Centra Inguna Šlessere, Rīgā, tel.: 26360431; ingunaslessere@inbo.lv 14 952 1 deput. 4. Latgales Zigfrīds Laicāns, Rīga tel.: 26551207 108 700 7 deput. 5. Kurzemes Valdis Taupmanis, Rīga tel.:26517296; ladf@inbo.lv 73 528 5 deput. 6. Zemgales Ēruks Lūriņš, Rīga,tel.: 63 560 4 deput. Kopā Rīgā: 416 634 27 deput.
    ĀRVALSTĪS pieskaitīti Rīgas vēlēšanu apgabalam
    1. Lielbritānijā 48 743 vēlētāji 3 deputātui
    2. Īrijā 13 739 1
    3. ASV 13 332 1
    4. Austrālija 5 313 1
    5. Kanāda 4 637 1
    6. Vācija 13 003 1
    Kopā ārvalstīs: 128 101 8

    VIDZEMES = 29 +3 deputātu kandidāti,
    tajā skaitā:
    Alojas, Burtnieku un Rūjienas – 1 deputāts, Vēlētāju skaits – 14 105 ;

    Alūksnes – 1 deputāts, Vēlētāju skaits – 12 964;

    Amatas, Līgatnes, Raunas, Vecpiebalga –1 deputāts, Vēlētāju skaits –13 056;

    Apes un Smiltenes – 1 deputāts, Vēlētāju skaits – 13 000;

    Ādažu un Carnikavas – 1 deputāts, Vēlētāju skaits – 13 768;

    Babītes, Baldones, Īkšķiles, Ķekavas – 2 deputāti,Vēlētāju skaits –33 023;

    Beverīnas, Kocēnu un Valmieras – 2 deputāti, Vēlētāju skaits – 26 038;

    Cesvaines,Lubānas,Madonas, Varakļāni– 2deputāti,vēlētāju skaits–26 353;

    Cēsu, Ērgļu,Jaunpiebalgas, Mālpils – 1deputāts, Vēlētāju skaits – 7 025;

    Garkalnes, Sējas, Krimuldas,Inčukalna –1deputāts,vēlētāju skaits– 16 668;

    Gulbenes – 1 deputāts, Vēlētāju skaits – 17 374;

    Jūrmala – 2 deputāti, Vēlētāju skaits – 35 097;

    Ķegums un Lielvārde – 1 deputāts, Vēlētāju skaits – 12 240;

    Limbažu – 1 deputāts, Vēlētāju skaits – 13 788;

    Mazsalacas, Naukšēni, Salacgrīva un Saulkrasti – 1 deputāts, Vēlētāju skaits – 15 620;

    Mārupes -1 deputāts, Vēlētāju skaits – 12 141;

    Ogres – 2 deputāti, Vēlētāju skaits – 25 647;

    Olaines -1 deputāts, Vēlētāju skaits – 11 499;

    Pārgaujas un Priekuļu -1 deputāts, Vēlētāju skaits – 10 458;

    Salaspils, Stopiņu un Ropažu – 2 deputāti, Vēlētāju skaits – 25 374;

    Siguldas – 1 deputāts, Vēlētāju skaits – 13 587;

    Strenču un Valkas – 1 deputāts, Vēlētāju skaits – 8 973;

    LATGALES = 14 + 3,
    tajā skaitā:
    Aglonas, Dagdas un Krāslavas – 1depuāts, vēlētāju skaits– 20 233;

    Baltinavas, Balvu un Viļakas – 1 deputāts, vēlētāju skaits – 15 649;

    Ciblas, Ludzas un Zilupes – 1 deputāts, vēlētāju skaits– 14 781;
    Daugavpils pils. -4 deputāti, vēlētāju skaits – 57 309;

    Daugavpils, Ilūkstes un Līvānu – 2 deputāti, vēlētāju skaits – 31 796;

    Kārsava, Rugāju un Rēzeknes – 2 deputāti, vēlētāju skaits– 28 152;

    Preiļu, Riebiņu, Vārkavas un Viļānu – 1 deputāts, vēlētāju skaits– 18 918;

    Rēzeknes pilsēta – 2 deputāti, vēlētāju skaits– 22 961.

    ZEMGALES = 14 +3,
    tajā skaitā:
    Aizkraukles, Kokneses un Pļaviņu – 1 deputāts, vēlētāju skaits– 14 599;

    Aknīkstes, Neretas, Salas un Viesītes –1 deputāts, vēlētāju skaits–10 878;

    Auces, Dobeles un Rundāles – 2 deputāti, vēlētāju skaits– 23 219;

    Bauskas un Iecavas – 2 deputāti, vēlētāju skaits– 24 271;

    Engures, Tukuma, Kandavas, Jaunpils un Tērvete – 3 deputāti, vēlētāju skaits– 39 620;

    Jaunjelgavas, Ozolnieku, Vecumnieku un Skrīveru – 2 deputāti, vēlētāju skaits– 20624;

    Jelgava pils. – 3 deputāti, vēlētāju skaits– 39 216;

    Jelgavas nov. – 1 deputāts, vēlētāju skaits– 16 909;

    Jēkabpils, Jekabpils un Krustpils -2 deputāti, vēlētāju skaits– 25 009;

    KURZEMES = 12 + 3,
    tajā skaitā:
    Brocēnu, Saldus un Skrundas – 2 deputāti, vēlētāju skaits– 27 926;

    Grobiņas, Nīcas, Rucavas, Vaiņodes un Priekules -1 deputāts, vēlētāju skaits– 17 103;

    Aizputes, Alsungas,Rojas, Pāvilostas un Mērsraga – 1 deputāts, vēlētāju skaits– 15 075;

    Talsu un Dundagas – 2 deputāti, vēlētāju skaits– 27 751;

    Ventspils un Ventspils novads – 2 deputāti, vēlētāju skaits– 33 052;

    Kuldīga – 1 deputāts, vēlētāju skaits– 19 120;

    Liepāja – 3 deputāti, vēlētāju skaits– 45 539.

    Deputātu – kandidātu sarakstu „Mēs Paši“ veido biedrība Latvijas patrioti!
    Pieteikumi deputātu sarakstam iesniedzami mūsu birojā. Pasta adrese:
    Daugavas iela 28, Mārupē, Mārupes novads, LV-2167;
    E-pasta adrese: zemnieks@latnet.lv Kontakttalrunis: +371 26 34 77 83
    Rīgā, 2022. gada 17.aprilī. Tautas Kustība „ Mēs Paši“

  32. Artūrs Malta saka:

    RB- varat iepazīties ar programmu!
    Vēlēšanu kopas „Mēs Paši” PROGRAMMA 14. Saeimas vēlēšanām.
    Vēlēšanu kopa „Mēs Paši”, deputātu – kandidātu sarakstu veido Latvijas vēlētāji savos vēlēšanu iecirkņos. 15.februārī Latvijas Valsts Satversmei 100 gadi! Vai Satversme darbojās?
    Gatavojamies vēlēšanām atbilstoši Satversmei!
    Kopa „Mēs Paši”, uzskata, ka ir jāatjauno Latvijas valsts Likumu kopa, stingri jāievēro Satversme, kā arī jāatsakās no visām LPSR mantotām iestādēm un likumiem. Tas ir tiesiskas valsts un sociāla taisnīguma priekšnoteikums. Tad varēs darbotos princips:
    „VIENS LIKUMS- VIENA TAISNĪBA un VIENĀDAS IESPĒJAS VISIEM!”
    Pamatuzdevumi un programma:
    – atjaunot Latvijas valsts likumus: par pagastiem; apriņķiem, ministrijām, sabiedriskām organizācijām, Latvijas Banku, Valsts Kontroli, Pavalstniecības un Valodas likumu.
    – 9 ministrijas: Ārlietu; Iekšlietu; Rūpniecības, enerģētikas, tirdzniecības un finansu; Kara; Zemkopības; Izglītības; Satiksmes; Tieslietu; Labklājības.
    – 516 pagastus un 19 apriņķus;
    – 7 sabiedriskas organizācijas: tas ir Lauksaimniecības; Tirdzniecības un rūpniecības; Amatniecības; Darba; Profesiju; Literatūras un Mākslas kameras, Latvijas Aizsargu Organizāciju (LAO), kā Policijas palīgus un Sabiedriskā Tirgus pamatus – Turību;
    – norēķinu sistēmu, izmantojot iekšējiem norēķiniem latu ar noteiktu vērtību, kā etalonu, kas bija spēkā līdz 1940.gada 17.jūnijam un tas ir 1 lata = 5,7 grami zelta;
    -atjaunot Zemesgrāmatas zemes saimniekiem- 273 642 īpašniekiem.
    Atjaunojot Latvijas valsts tiesiskos pamatus ir iespēja tikt vaļā no ārējiem parādiem, kurus radīja līdzšinejā valdošā kliķe. Tas nozīmē, ka ņēmtie kredīti pārkāpjot Satversmi, Latvijas valstij nav saistoši!
    Pārtraukt pašreizējo parādu sloga atmaksu no Latvijas valsts budžeta, tā ietaupot katru dienu ap 6,5 miljoni eiro!
    Atcelt valdošās kliķes darbību Latvijas teritoriālajā plānošanā šodien, kas ir apzināta krāpšana vai nekompetences izpausme.
    Dudžeta izdevumi ir jāplāno atbilstoši tautsaimniecības reāli noslogojumu summām. Tautsaimniecības atveseļošana iespējama vienīgi ar ilgstoši stabiliem un maziem nodokļiem uzņēmējiem. Atjaunot Latvijas valsts iedibināto kārtību, pagasts pats rūpējās par savu labklājību, tas ir – nodokļus iekasēja uz vietas. Likums par pašvaldībām liedz tām nodarboties ar uzņēmējdarbību, tērējot valsts budžetu. Tad pagasta, aprinķa ierēdņi rūpēsies par ražošanas attīstību, kā tas bija līdz 1940.gada. 17.jūnijam. Budžetu veido: Ienākuma nodoklis no strādājošiem – 30% no algas. Uzņēmējs maksā – peļņas nodokli – 15%. Tie ir galvenie budžeta ieņēmumi. Iekasēto nodokļu sadalījums no pašvaldībām varētu būt šāds: – aprinķim 30%; Aprinķis no sava ienākuma maksā valdībai – 70%, atlikums paliek aprinķim.
    Atjaunojot Valsts iekārtu, var samazināt ierēdņu skaitu 15,8 reizes.
    Tas dod iepēju ietaupīt vairāk nekā 1,5 miljardi eiro budžetā un varēs maksāt sociālo pabalstu mēnesī – 250 eiro katram bērnam, skolēnam, studentam un sociāli aprūpējamam, kā arī bērna mātei maksāt auklītes algu 593 eiro mēnesī līdz bērna 4 gadu vecumam.
    Atbrīvotie ierēdņi varēs darboties atjaunotajos un jaunajos ražošanas uzņēmumos, kā arī zemnieku saimniecībās. Savus priekšlikumus, piedāvājumus un ierosinājumus varat sūtīt uz vēlēšanu biroja adresi:
    Daugavas ielā 28, Mārupe, Mārupes novads, LV-2167. Tālrunis: 26347783, E-pasts: zemnieks@latnet.lv Vēlēšanu kopa „Mēs Paši”.

  33. Artūrs Malta saka:

    IV. Kādas iespējas realizēt šo programmu „Mēs Paši“ Latvijā?
    Dārgie Vēlētāji! Lai to izpildītu ir jānāk pie realas varas! Ja esat iepazinušies ar augstāk minētiem, kustības „Mēs Paši“trīs piedāvātiem punktiem, tad viss ir mūsu pašu rokās.
    Te labs piemērs ir Īrijas atbrīvošanās no Angļu jūga.
    Tas ir ceļš, kā ievēlēt Saeimas Deputātus, kas ir cienīgi pārstāvēt mūsu Latvijas valsts intereses un uz kuriem mēs varam uzticēties, un no kuriem prasīt atbildību!
    Ņemot vērā pašreizejo situāciju Latvijā, aicinam visus Latvijas partriotus atbalstīt kustību „Mēs Paši“,un izvirzīt savus deputātus, kas būs spējīgi prasīt atbildību no Valdības ierēdņiem likuma priekšā.

    Lai sakātotu tautsaimniecību ir jāievēl Saeima, kas būs no pašu izvirzītiem Deputātiem vēlēšanu iecirkņos, veidojot tautas kustības sarakstu „Mēs Paši“. Izvirziet savus deputātus, neatkarīgi no tautības, reliģiskās un partijas piederības, kas gatavi ievērot Latvijas pamatlikumu Satversmi!
    Neatkarīgajā Latvijas valsti bija izstrādāti un apstiprināti likumi, kas bija vērsti uz tautas labklājību!
    Bet spēkā ir daudzi LPSR Augstākās Padomes pieņemtie likumi un radītās iestāde, kas rada jucekli un neizpratni par visu notiekošo Latvijā.
    Piemēram, Latvijā uz 1938.gadu ( iesakaitot Abreni un 6 pagastus) bija pavisam 18 908, bet tagad to ir pāri par 300 000 ierēdņi!

    Latvijas valsts laikā nebija Ekonomikas ministrijas – toties bija ekonomika!
    Latvijas valsts laikā nebija Kultūras ministrijas – toties bija kultūra!
    Latvijas valsts laikā nebija VARAM ministrijas – toties bija kārtība un labklājība!
    Latvijas valsts laikā nebija Veselības ministrijas – toties bija veselības aprūpe!
    Latvijas valsts laikā nebija Ģenerālprokuratūra – toties bija Valsts kontrole!

    Latvijas valsts laikā nebija daudza asociācijas, federācijas un Zemnieku Saeima, kas tiek uzturētas no Valsts budžeta līdzekļiem!

    Latvijas valsts laikā nebija Zemessardzes– toties bija Latvijas Aizsargu Organizācija (LAO), kas satāvēja no pagasta nodaļām, bet pagasta nodaļās bija vietējie iedzīvotāji, kuri ievēlēja savas nodaļass priekšnieku. kuras biedri uzturēja paši sevi un bija Policijas palīgi!

    Pagasta vai iecirkņa policists saņēma pieklājīgu algu, kas nodrošināja ģimenes uzturēšanu un ar Aizsargu palīdzību nodrošināja kārtību savā pagastā vai iecirknī.
    Atjaunojot Latvijas Valsts iekārtu, mēs varam samazinat ierēdņu skaitu 15,8 reizes!
    Nav jāguro jauni likumi! Viņī ir piejami arhīvos! Vienkārši jāsāk ar Sarversmes darbības atjunošanu! Nekādas vardarbības, bet tikai likumīgi un atbilstoši Satversmei ievēlēt 14, Saeimu! Vardarbība var izsaukt nepārvaramus apstākļus, kas glābs kredītu ņemējus un zemes iztirgotājus no atbildības!
    Aicinām Latvijas valsts pavalstniekus piedalīties aptaujā un iesūtīt savus priekšlikumus un ierosinājumus uz adresi: Daugavas ielā 28, Mārupe, Mārupes nov,. LV-2167 Tālrunis informāciijai : 26347783; e-pasts: zemnieks@latnet.lv
    Vēlēšanas kopa „ Mēs Paši“.

  34. Odze. saka:

    Maltas arturs vel dzivo galiigaa komunistu sovokaa.
    Ar to PASHU bljaura udenaino runas tekstu,to PASHU varonjizteiksmi, to PASU magijas elementu iemudzinasanu un to PASHU
    preteklu sabiedribu,kuraa visi TIE PASHI mulljaajas no Staljina Laikiem… Viens otram nododami ,, vertigus sakarus,,,.
    Jusu LAIKS beidzies- varat saprast vai nevarat ,tas neko vairs neizskir !

  35. Artūrs Malta saka:

    Biedri odzite!

    Latviešiem ir teicien, ka iestādi koku, izaudzē delu un nosit odzi! Odzes tagad ir boļševiki, kas veido valdošo kliķi!

    Atceries odzīt, ka 15 maijā Latvijastautaiir valsts svētki – VIENĪBAS DIENA!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *