Atceroties Arturu Priedīti. A. Priedītis. valodgribis

LRTT

Visam A. Priedīša sacītajam var piekrist PA VISIEM 100%, izņemot pēdējo teikumu ! Mēs pašlaik, patiešām, kas attiecas uz valodu, esam drausmīgā situācijā. Un, galvenais, tā saucamā INTELIĢENCE uz to nereaģē ! Bet ir vēl cits jautājums: vai mums šodien vispār ir tādas inteliģences “? Šeit es ar pāris foto demonstrēšu “mūsu inteliģenci”:

Pazīstat tak šo “inteliģentu” !

пятница, 15 октября 2021 г.

78. Valodgribis

   Latviešu valodai ir ļoti drūms liktenis. Ap to vienmēr dīdās kaut kādi neadekvāti tipi gan savtīgi politiskā nolūkā, gan savtīgi materiālā nolūkā. “Valodai” aizvadītajos 30 un vairāk gados ir sadalīti simtiem miljonu: gan sorosu nauda, gan “eiropas” nauda, kā arī savējā nauda. Rezultāts ir acīmredzams- publiskajā telpā latv.literārā valoda neeksistē. Eksistē tikai kaut kāda piesārņota ielas valoda, deklasētu būtņu valoda, neizglītotu, neinteliģentu mežoņu valoda.

Nācijas tēvs ir vislielākais valodas kropļotājs.

Trimdas streipi, kariņi u.c. vispār lieto kaut kādu reti kroplu valodu. Un, lūk, tagad atkal pilnīgi neadekvāts primāts aptaisa latviešu valodu. Kāpēc valodai ir tik drūms liktenis un ap valodu smirdinās visādi pretekļi ?

Kā to izskaidrot ?

Vai tas ir saistīts ar tautas neattīstību ?

Vai tas ir saistīts ar latviešu tautas inteliģences niecību ?

Kā to ir jāizskaidro ?

Bija zināms vienmēr, ka “nācijas tēvs” noteikti centīsies apskatīt visu pasauli un brokastot pēc iespējas biežāk ārzemju viesnīcās ar īstām angļu brokastīm. Jau no paša sākuma formulētā prognoze par “nācijas tēva” patieso ieguldījumu “nācijas” labā pilnā mērā realizējas. Pirmkārt, viņš centīsies ar savu glamūrīgi pseidointelektuālo šļācienu aptašķīt visu svētāko latviešiem. Otrkārt, viņš centīsies savas miesas komfortam nokāst pēc iespējas lielākas summas. Un, saprotams, viss notiks “nācijas” valstsgribas ēstgribas progresa vārdā. Tagad ir pienākusi kārta latv.valodas aptašķīšanai, kas, protams, latviešu miljonam ļoti patiks.

18.07.22

You may also like...

5 komentāru

  1. No "Tauta Runā" Foruma saka:

    AB Skolotajs
    Tikko atradu šo tekstu LV portālā, ko teiksiet par šo pilsoņu aicinājumu?

    Viss pareizi, bet…
    13:58, 19. augusts 2022
    Risinājums 15:00, 18. augusts 2022 Starp citu lieliska iespēja sākt risināt lielkrievu fašistu problēmu. Nekādi aresti, naudas sodi. Izlīdi pasmirdēt, nekavējoties anulēt pilsonību, jebkādas uzturēšanas atļaujas un marš ārā uz Krieviju! Izvilkies ar Gejorģija lenteni, Z svastiku, krievijas trikoloru vai tamlīdzīgiem fašistu simboliem – ārā uz krieviju! Mēs pārāk ilgi esam auklējušies ar lielkrievu fašistiem līdz esam nonākuši pie reāla apdraudējuma paši sev. Nedrīkst turpināt jēlā Kariņa un jēlās Vienotības ļurbāšanos. —————————- Pareizi, bet kas to darīs, ja esam pieļāvuši izdzīt pusmiljonu letiņu ārzemēs un bez tiesiskuma, bez referenduma naturalizētos okupantus sabāzt visur svarīgos amatos armijā, policijā un valdībā, Saeimā? Visas psrs okupantu pilsonības ir anulējamas un visi to saņēmušie ir pārbaudāmi caur DD kontroli.Tikai ar visu m’ūsu īsto pilsoņu atbalstu un ar draugu-ārzemju politisko spēku palīdzību to varam veikt! Un šis krievu kremļa bandas karš viņu brāļu zemē Ukrainā ir devis laiku un iespējas to nekavējoties mums uzsākt!E.P.

  2. Anonīms saka:

    Nūja! Nu runā mēs ikdienā tai hujnu lamas, bet tās ir pašas efektigakas pret īpaši inteligenti iedomigiem, kas vien tēlo smalki jutigos nacionalus, ka pasūtīt na huj viņiem skan liela nekaunība. Valoda i kultūra sākas ap Tēva galdu, ja runā necienig valod pie mana galda, tad tinies! Senču valodas i runas īpatnības atšķiras no literārās burtniecibas, kā ar latgaļu valodas un pašu cilvēku garīgajām īpatnībām ir atšķirība no maniem Kurshiem. Tomēr visa kultūras netīrība sākas no necieņas pret savu Tēvu galdu, kad visur slavē svešas tautas ēdienu samazgas – Junk food. Angļu brokastis ir prīmā brokastis i viņu ēdiena kultūra ir tuva mūsu pašu zemnieka būtībai, bet ar elegances piesitien. Tā nu būdams tai Anglijā paņēmu no viņiem pīrāgu, ko Godaju visu augstāk par visiem pīrāgiem! Paši viņi ir nožēlojami un ēd visādas samazgas, ka viņu miesas formas ir nereāli kroplas un sievietes agresīvas kuces. Paņem līdz! Labi jau apsēsties i apēst parkā svaigā gaisā garšīgu ko, bet tomēr tai Soviet ednicai bij labāka nozīme kultūras ziņā. Vienkārši apsēdies pie galda i paēd pieklājīgi! Samos laikos sabiedriski labāk ir ne kontaktēties ar cilvēkiem, jo nezin, kad tas monstrs izlīdīs ārā un labāk sēdēt katram savā kaktā grauzst savu augu tauku prjaniku. Rietumu latvietība!? 90 tajos kādu ipatni braucot autobusā Rīga – Talsi sarunājos par tām senču nebūšanām, ka vecais Amerikā pārdevis visu, lai atgriestos Latvijā uz senču zemes i nodzīvotu savu norietoso dzīvi. Vienīgais sakarīgais vecis, ko esmu saticis no tiem kas dzimuši rietumos. Tā bieži sanāk vien visādi demokrātijas izdzimteņi ar visādām tiesībām čakarēt smadzenes. Street food un Kebabish, burgers wrapini ir protams ēdams, ja tas ir pagatavots no dabīgām izejvielām, bet tomēr baltmaizi sasmeretu ar margarīnu sauc par sviestmaizi. Sviests un speķis vāciešiem kara laikā okupētajās zemes bij pirmais, kas interesēja vācu armijas uzturēšanai. Tad nu ar tai galda kultūra tomēr no vāciešiem ar savs zolidums bij mantots uz Soviet ēdināšanas galda, ko klaja latvieši. Galds un angliski Gold, ka viss ir pakārtots ap Tēva galdu un tā gaisma, ko Saeime slavē ir Jānis. Ja Jānim sāk dirst virsū, tad jis pagriež muguru un aiziet prom no piedirsejiem. Sākās bēdas un viss ap pizdas nebūšanām!

  3. Adminam saka:

    Kāpēc Anonīmu nenosēdināji blakus kroplim uz žoga?
    .
    .
    .
    Admins
    Ir vienkārši jāzina, ka ir arī tādi cilvēki.

  4. fāters saka:

    Nu ko tur runāt par Priedīti atkal. Kas viņu lasījis, dzirdējis,tam pietiek.
    Skolas vecuma cilvēki taujā; kā dara sliktais un labais policists. Na’,kad vēlēšanas atkal,der tieši atgādināt. “Sliktais” policists lamājas,sit,izraksta sodu,draud ar cietumu. Tad atnāk “labais” policists. Viņš izsaka nožēlu par notikušo,līdzcietīgi uzklausa,piedāvā jums izdzert glāzi limonādi. Tad viņš laipni pierunā sēsties poliču auto,lai nogādātu jūs (uz mājām,bet varbūt aiz restēm). “Deputāti vāra,vāra. Putru,putru garu garu. Deputātiem prātā niķi. Stiķi,stiķi,stiķi,stiķi!”

  5. Odze. saka:

    No ,,neatkarigajam republikam,, pluust matushkas tauta- virzienaa uz roZZeju. No Doneckas,no Luganskas un Krimas .
    Redz. Tie,kas pirmie tausta pec Cemodaana, ir tie gudraakie. Tiem,var gadities ,ka sanaak arii sasniegt merkja galu.
    Bet ,ja kads,kam MIR NASH, paliek nelugts tur,lai necer uz neskadetu kazoku un balkonu uz juuru.
    Tadi – mi nedagjim ,mi pobegjim, kaa parasts, kur gulj un ed tur +irsh. Bus ilgi smaku jaavedina…
    GDJE RUZZKIJ FLAG , TAM ROZZIJA !

    Te,kas kalpo Z agresorvalstij par Udenju dulkjotaajiem, un savas jeelaas vaarsmas izgaazj spainiem,lai saak APSKATITIES APKART,
    kamer nav par veelu… TIE PIRMIE,kas briesmas sajuut ,riskee mazaak.
    Titanika pirmajaas laivaas ,ko laida uz udens, gandriz nebij cilveku. Negribeejaas un bij neerti un bij bailes,un citi nekapj vai labi tepat…

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *