R. Bruners. Brīdinājums Jaunajā gadā

R. Bruners. Brīdinājums Jaunajā gadā

Gribēju nākt klajā ar jauku jaungada apsveikumu, bet neizdodas. Gads ir pārāk īss laika periods, lai tajā varētu sasniegt “laimi, panākumus, labklājību, mīlestību” un visu pārējo, ko šajā gadījumā mēdz novēlēt. Panākumus nodrošina skaidrs plāns nākamajiem 10 gadiem ar iespējamiem variantiem 20 gadu laikā un stratēģisko virzienu apmēram 30 gadu garumā. Šādā perspektīvā ir iespējams panākt pozitīvas izmaiņas gan personiskajā dzīvē, gan sabiedrībā kopumā. Tāpēc mani laba vēlējumi Jaunajā gadā būtu tikai liekulība.

Turpretim negatīvās tendences var attīstīties ļoti strauji. Esošās varas degradācija nonāk kritiskā fazē, kad tā cenšas radīt katastrofas, lai parautu sev līdzi pēc iespējas vairāk nesagatavotu un labticīgu cilvēku. Tieši šādu notikumu attīstību vērojam pēdējā laikā. Varētu plaši spriest gan par pretrunu saasināšanos Latvijā un citur Eiropā, gan par Krievijas jaunajiem likumiem un kara draudiem, par enerģētiku, kovidu, nodokļiem, gāzes un elektrības cenām, cilvēktiesībām .. Taču skaidrs ir viens, ka viss tiek darīts ar mērķi nīdēt un pakļaut cilvēkus. No vēstures zinām, ka nekas jauns tas nav.

Iestājoties ziemai, iespējamo nelietību sekas būs sevišķi smagas. Pastāv varbūtība, ka esošā vara pacentīsies to izmantot. Tāpēc, izlaižot argumentāciju un spriedumu gaitu, gribētos padalīties ar saviem secinājumiem par to, kāda veida un apjoma apdraudējumus varam sagaidīt tuvākajā laikā, un kā samazināt nodarīto ļaunumu.

Nav iespējams sniegt kādu universālu recepti, jo cilvēku situācijas ir ļoti dažādas. Vēlos, lai mēs visi sāktu domāt kā pašpietiekami, brīvi cilvēki, cik nu tas mūsu apstākļos ir iespējams. Brīdināts un domājošs cilvēks ir nopietns pretinieks sistēmai, jo saprot, ka tikai viņš pats spēj parūpēties par sevi un saviem tuviniekiem.

Esmu vienmēr aicinājis un aicināšu plānot savu dzīvi uz priekšu, pēc iespējas tālāk. Plānojiet arī savu nāvi, iedomājieties kā tas notiks, tomēr lai jūsu plāni iet tālāk par nāves brīdi, jo dzīve turpinās. Tas dos realitātē balstītu priekšstatu arī par sagaidāmajiem notikumiem. Piemēram, man prātā nāk kāds komentārs, ko ierakstīju pirms 3 ar pusi gadiem. Toreiz bija vispārīgs priekšstats par sagaidāmo, bet patlaban ir konkrēta situācija, kurā uzskatu par nepieciešamu rakstīt sekojošo.

Iespējamais apdraudējums

Pārtraukumi centralizētajā apgādē ar elektroenerģiju, apkuri, (siltu) ūdeni un gāzi. Īsi pārtraukumi no dažām stundām dienā, atkārtojoties, līdz ilgstošiem pārtraukumiem uz apmēram 5 dienām. Traucējumi pārtikas un pirmās nepieciešamības preču piegādē.

Minēto pārtraukumu cēloņi nav tādi, kurus mēs varētu saukt par “objektīviem”. Tas ir, kuri rodas energonesēju trūkuma, kā arī nolietotas infrastruktūras vai dabas stihiju rezultātā. Šajos gadījumos attiecīgās remonta brigādes tos agri vai vēlu salāpīs. Cēloņus varētu dēvēt par “voluntāriem”, kas rodas amatpersonu rīcības vai bezdarbības rezultātā.

No kurienes rodas šis “voluntārisms”? Pēdējā laikā daudziem ir ataususi atziņa, ka valstu valdības, t. sk. Latvijas valdība, vienlaicīgi un bez ierunām izpilda kādas centrālas (pasaules) varas uzdevumus. Ir vienota “varas vertikāle”, ko var izsekot no augšas līdz apakšai. Piemēram, attīstoties kovidafērai, pasaules galvenais programmētājs un virusologs, ķiķinot stāstīja, ka nākamais vīrusa paveids nesīs vēl lielāku mirstību, hi-hi.

Savukārt vietējais sodomīts, kurš tagad ir pazīstams kā Latvijas galvenais špricētājs, jau iepriekš izcēlās ar aicinājumiem aizliegt krāsns apkuri, gāzes un centrālās apkures uzspiešanu, “sauso” tualešu aizliegšanu. Jūs nespēsiet samaksāt par gāzi un mēs aizgriezīsim krānu, un tad jūs salsiet nost, hi-hi.

Ja spējam iedomāties kādu tēlu, kas vislabāk raksturo cilvēku mijiedarbībā ar dabu, tad prātā nāk cilvēks, kurš sildās pie ugunskura vai krāsns. Siltums, ēdiens, mājas .. cilvēciskās esības pamats ir tas, pret ko vēršas minētās radības. Arī “sausās” tualetes kaitējums videi ir viegli novēršams ar maināma konteinera palīdzību. Rezultātā var iegūt mēslojumu dārzam u. c.

Smagā riska grupas

Minētie apdraudējumi vissmagāk varētu skart pilsētu iedzīvotājus, no kuriem vairāk cietīs daudzu dzīvokļu ēku iemītnieki. Savukārt no šīm kategorijām vissmagāk cietīs vecie, vientuļie un maz nodrošinātie. Ko varētu viņiem ieteikt? Lūgt Dievu.

Vēl varētu ieteikt organizēties kopienā, lai izvirzītu vienu vai vairākus puslīdz uzticamus un puslīdz enerģiskus cilvēkus, kuri sāktu pētīt minēto atslēgumu iemeslus un mēģināt tos novērst. Mērķtiecīgi darbojoties, tie īsā laikā varētu apgūt nepieciešamās zināšanas un pieredzi. Kur atrodas komunikācijas, kā tām piekļūt, ar ko jārunā, kurš var palīdzēt, bet kurš traucē. Ļoti iespējams, ka ar to pietiks, lai problēmu novērstu. Par tās cēloni var izrādīties aizgriezts krāns, norauts rubiļņiks

Esmu vairākkārt minējis nepieciešamību veidot iedzīvotāju kopienas, tāpēc nebūtu vērts lieki atkārtot. Sagaidāmās problēmu situācijas varētu būt lielisks iemesls, lai ķertos pie darba, kas būs jāpaveic jebkurā gadījumā. Kopienai varētu būt arī preventīva loma problēmu novēršanai. Vietās, kur iedzīvotāji izrāda pastiprinātu interesi par krāniem, slēdžiem, apakšstacijām un sūkņiem, “voluntāristi” diez vai līdīs ar savām nelietībām.

Krājumi un preventīvie pasākumi

Būtu lietderīgi veidot dzeramā ūdens krājumu vismaz 2 nedēļām, kas varētu būt kādi 30 litri uz cilvēku. Vienkāršākais veids ir sapildīt krāna ūdeni liela tilpuma pudelēs un uzturēt krājumu puslīdz svaigu, pamainot saturu reizi 2 nedēļās.

Pārtikas rezervi varētu veidot uz 3 nedēļām. Nav jāskrien uzreiz uz veikalu, lai krautu pilnus ratiņus ar produktiem. Iepērkoties varētu paņemt lieku paciņu rīsu, makaronu, pudeli eļļas un līdzīgus produktus, ko tā vai citādi izlietosiet, nemainot savu ierasto diētu. Pāris nedēļu laikā nepieciešamais daudzums būs uzkrāts.

Līdzīgi ir ar pirmās nepieciešamības precēm, kuru starpā tradicionāli pirmo vietu ieņem tualetes papīrs. To izpērk nekavējoties pie pirmajām trauksmes pazīmēm. Vietā vai nevietā, bet gribētu ieteikt pāriet no tradicionālās atslaucīšanās procedūras uz apmazgāšanos, pie reizes uzlabojot personisko higiēnu, un atslogojot kanalizāciju. Atkarībā no iemaņām, papīra patēriņš būs ievērojami mazāks. Vēlamā gadījumā, tualetes papīrs zaudēs savu stratēģiskas nozīmes preces statusu.

Apkure, ūdens sildīšana, ēdiena gatavošana

Līdzīgi kā Ivars Godmanis pirms 30 gadiem, varētu aicināt izmantot metāla taupības krāsniņas. Apkurei ārkārtas apstākļos nekas labāks par “buržuiku” nav izdomāts. To var kurināt ar visu kas ir pie rokas, izmantot arī ūdens sildīšanai, un pat ēdiena gatavošanai.

Vēl gribētu pieminēt automātiskos apkures katlus, kas dedzina gāzi un šķidro (vai citu) kurināmo. Tos bieži lieto vidējas rocības cilvēki privātmāju apkurei. Jāpiemin tāpēc, ka ārkārtas situācijā tie var kļūt par īstām lamatām. Gāze un cita degviela ir, bet katls nedarbojas, jo tam ir nepieciešama arī elektrība. Turklāt jābūt iespējai atslēgt katlu no mājas elektroinstalācijas, un pieslēgt autonomam elektrības avotam.

Ūdens sildīšanai un ēdiena gatavošanai nevajadzētu paredzēt izmantot elektriskās plītis un sildītājus. Autonoma gāzes plīts būs piemērotāka šim nolūkam. Vēlams, ka plīts darbojas ne tikai ar maināmajiem gāzes baloniem, bet arī ar vienreizējas lietošanas gāzes bundžām, kas ir krājumā.

Elektroenerģija

No savas pieredzes varu ieteikt jebkuru ģeneratoru, kas darbojas ar šķidro degvielu. Populāri ir ķīniešu ražojuma “Hondas” tipa ģeneratori ar 4-taktu motoru, kas iet ar benzīnu. Agri vai vēlu tam aizsērēs karburators, un tas būs jātīra. YouTube ir video ar pamācībām, kā to darīt. Ja apgūst karburatora izjaukšanu un tīrīšanu, reizēm maina eļļu, ģenerators var kalpot daudzus gadus bez lielām problēmām.

Būtiski ir izvēlēties atbilstošas jaudas ģeneratoru. Šim nolūkam vajag aptuveni izrēķināt patērējamo jaudu, pareizināt ar 2, un rezultātā iegūst meklējamā ģeneratora jaudu (rated output). Lieta tā, ka ķīnieši mēdz rakstīt uz ģeneratora krietni pārspīlētu jaudu, kādu tas nav spējīgs ražot. Tāpēc slogojot ģeneratoru ar norādīto jaudu var sasvilināt tinumus.

Neuzticieties lieljaudas elektroiekārtām

Ar visai lielu pārliecību gribētu apgalvot, ka ārkārtas situācijā nebūs iespējams izmantot jebkuru elektroiekārtu, kuras patērētā jauda pārsniedz 3kW. Vēl jo vairāk, gribētu aicināt neuzticēties arī tām sadzīves ierīcēm, kas patērē ap 1kW. Tās ir, bet neaprobežojas ar elektriskajām tējkannām, plītīm, gludekļiem, putekļu sūcējiem, gaisa un ūdens sildītājiem.

Gribētu brīdināt arī elektrisko automašīnu īpašniekus, bet sevišķi tos, kuri gatavojas par tādiem kļūt. Būdams elektroauto īpašnieks vairāk kā gadu, esmu nonācis pie būtiskām atziņām. Elektroauto ekspluatācijā viss ir atkarīgs no uzlādes iekārtas. Daudzi cenšas ierīkot sev pēc iespējas jaudīgāku lādēšanas iekārtu, tērējot šim nolūkam lielu naudu, un ierīkojot trīsfāzu elektrības pieslēgumu.

Vienkārša loģika saka priekšā, ka problēmu gadījumā trīsfāzu pieslēgums pārstās darboties pirmais. Nāksies iegrožot savas vēlmes iepriekš minēto 3kW robežās, un lādēt auto ar tā saucamo “vecmāmiņas kabeli”, kad uzlāde ilgst diennakti.

* * *

Tādas īsumā ir manas pārdomas Jaunajā gadā, kas balstītas galvenokārt uz personisko pieredzi. Tēma ir pietiekoši svarīga, un te būtu vēl daudz kas papildināms, un varbūt arī labojams.

Nobeigumā tikai vēl viens brīdinājums, kas ir sakarā ar iepriekš izteiktu viedokli. Izvairieties no nedabiski biezas miglas, kas līdzinās pinkainai vatei. Tā uzkrājas zemās vietās, un atšķirībā no parastās miglas, tā neklājas horizontālos, gandrīz caurspīdīgos slāņos. Sevišķi uzkrītoši smagā migla redzama no autovadītāja skatpunkta. Iebraucot šādā miglā, vēlams pārslēgt ventilatoru uz gaisa iekšējo cirkulāciju.

06.01.22

You may also like...

13 komentārs

  1. Anonīms saka:

    Nu ja! Vismaz noderīgi norādījumi tiem, kas vēl grib pacinitieties par savu būtību. Īpaši Anglija ir piemērs tam, kad vīrs nonāk pilnīga chip kartes atkarībā, ja nav ienākuma, tad momentali kļūsti par luzeri un klasiskā malkas kurināšana, kā tas ir ierasts domāt par Angliju sen ir luksusa lieta. Tas spricetajs pidars vien tikai izsaka savas sektas nolūkus uz ko viņi grib pārvērst Latvijas ļaužu dzīvi, ka ar likumu viņi aizliegs mazgāt dirsas caurumu. Ak vai! Anālo atveri ar likumu varēs slaucīt tikai sertificētu toletes papīru un ikvienā tolete būs aprīkotas ar realitātes showa virtuālajam kamerām. Tam īpaši tiks algoti speciāli novērotāji ar augstu morāles izjūtu, kas 24 stundas diennaktī izlūkos Cctv kameras, kā pareizi ir jaslauka anālā atvere. Latviešu tautas vecmāmiņām būs papildus iespējas nopelnīt!

  2. Odze. saka:

    Lai nak ,kas nakdams – visam tiksim cauri !!!
    Bailem NAV pamata.
    MUMS nav ne mazaka iemesla uztraukties vai panikot. PASAULE IR PILNA AR RESURSIEM !
    Vienigi tas salashnju bars,kas pie stures – liek sprunguljus un censas kavet PROCESU !!!
    Tas, … tad ari, lai uztraucas !
    Paris meneshi – nav muziba. Suns jau maja, tik aste vel aiz durvim…………. ;-)

  3. Latvijas pilsoņi saka:

    Vairāk vai mazāk noderigas atziņas un kritiskam brīdim noderīgas, jo sliktums nebūs, ievērojot šos drošības pasākumus, otrādi gan var iznākt! Par to paldies! Vienīgi palika neskaidrs ieteikums par mums nemanīto slāņaino miglu, pāŗāk mīklaini un bez jebkāda paskaidrojuma, kas ar to domāts?!

  4. Tā nav slāņaina migla, gluži pretēji, tā ir pinkaina un nedabiski bieza. Tādai izbraucām cauri abi ar sievu pirms 2 nedēļām šeit Skotijā. Nākamajā dienā abiem sākās klepus, galvas sāpes, vājums. Tikai pirms pāris dienām palika labāk. To var apskatīt šeit https://youtu.be/vY1sSnr7hZI , tas gan ir Spānijā un ņemts no liela augstuma.

    Savā laikā ASV taisīja eksperimentus, izplatot toksīnus un citus draņķus ar miglas palīdzību. Tas bija Sanfrancisko, ja nemaldos. Par to dāma stāsta video https://youtu.be/LxL9hPo8Z_Q . Neatceros, kurā vietā tieši tas ir, bet video ir vērts noskatīties.

    Mans iepriekš izteiktais viedoklis bija par to, ka vīrusa simptomi pārāk precīzi atgādina indīgo kaujas vielu radītos simptomus. Plaušu indes līdzīgi iedarbojas uz plaušām kā minētais “vīruss”. “Pandēmijas” sākumā bija arī nervu paralītisko kaujas vielu radītie simptomi, krampji pirms nāves. Par indēm un miglu stāsta arī kāds blogeris, ja nemaldos tas bija šeit https://youtu.be/vtvkq38sYB8

  5. Artūrs Malta, VLT Valdes loceklis saka:

    Ar lamāšanos nekur tālu netiksim! Ar lamāšanos nodokļus nesamazinās, bet ar tādu rīcību, kas notiek Kazahijā, mēs paglābsim valdošo kliķi no atbildības, jo būs iestājies Fors-mažors. Protams, ārkārtas stāvokli vēlas valdība un viņas rokaspuiši, lai nebūtu jāatdod prihvatizētais un nelikumīgi ņemtie kredīti!
    Cik miljardu ir Valdības ņemtie parādi???
    Pēc LU prof. Andra Sprogā metodes rēķinot, tagad jābūt ap 90 miljardiem, jo ņemot kredītus, lai atdotu citus kredītus, tad Kredīta % pieaug aritmētiskā progresijā. Tā kredīta procentiem dienā ir jābūt vairāķ par 6 miljoniem, tas ir mēnesī ap 180 miljoniem un gadā tas būtu ap 2,136 miljardi!!!
    Kādi ir faktiskie lielumi mēs nevaram zināt, jo Satversme nedarbojas, tas ir Valdība nedod Atskaiti par izlietoto budžetu ( Satversmes 66.pants) un Valdības ņemtos kredītus Satversmes 68.pants pieprasa Saeimā apstiprinājumu, tātad arī nopublicēt!
    Sakarā ar to ka tas nav izdarīts 30 gadu laikā, tad šādi kredīti Latvijas Valstij nav saistoši! Rodas jautājums:
    Ko darīt?

    Tautas kustība “Mēs Paši” aicina veidot ēnu Saeimu un Valdību, jo tad varam mierīgā ceļā nomainīt Saeimu un atjaunot Satversmes darbību!
    Atjaunojot Satversmes darbību , jaunā valdība būs spiesta pārtraukt maksāt kredīta procentus un atmaksāt nelikumīgi ņemto kredītus.
    Kreditori varēs prasīt no kredītu ņēmējiem, bet Valdība piedzīt zaudējumus no tiem, kas Valstij ir tos radījuši!!!
    Lai atbildētu uz šo jautājumu vispirms noskaidrosim, ko mēs vēlamies?
    Vēlēšanu tautas kopa “Mēs Paši” piedāvājam sekojošu programmu stratēģijai:
    1) Ir jāatjauno Latvijas valsts Satversme un Likumu kopas darbība.
    2) Likvidēt LPSR mantotās iestādēs.
    3) Valsts pārvaldē var iesaistīt sabiedriskās organizācijas, kas pašas ir spējīgas sevi uzturēt un netērēt Valsts budžetu. 4) Pārtraukt politisko partiju finansēšanu no Valsts budžeta!
    5) Atjaunot tiesiskas valsts un sociāla taisnīguma priekšnoteikumus.
    Tad varēs darbotos neatkarīgas Latvijas valsts princips: „VIENS LIKUMS- VIENA TAISNĪBA un VIENĀDAS IESPĒJAS VISIEM”! Kā to veikt ir nepieciešama taktika? I. PROGRAMMAS projekts 14. Saeimai. Jaunās Saeimas pamatuzdevumi:
    1. Atjaunot Latvijas valsts likumus: par pagastiem; apriņķiem, ministrijām, sabiedriskām organizācijām, Latvijas Banku, Valsts Kontroli, Pavalstniecības un Valodas likumu, Celtniecības komiteju un citus likumus, kas bija spēkā līdz 1940,gada 17.jūnijam 2. Atjaunot 9 ministrijas: Ārlietu; Iekšlietu; Rūpniecības, enerģētikas, tirdzniecības un finanšu; Kara; Zemkopības; Izglītības; Satiksmes; Tieslietu; Labklājības.
    3. Atjaunot 516 pagastus un 19 apriņķus; 4. Atjaunot 6 sabiedriskas organizācijas, tas ir Kameras: -Lauksaimniecības; Tirdzniecības un rūpniecības; Amatniecības; Darba; Profesiju; Literatūras un Mākslas, un sabiedrisku organizāciju: Latvijas Aizsargu Organizāciju, kā policijas palīgus, sabiedriskās kārtības uzturēšanai uz vietas;
    5. Atjaunot Sabiedriskā Tirgus Ekonomikas (STE) pamatus;
    6. atjaunot norēķinu sistēmu, izmantojot iekšējiem norēķiniem latu ar noteiktu vērtību, kā etalonu, kas bija spēkā līdz 1940.gada 17.jūnijam, tas ir 1grams zelta = 5,7 lati;
    7. Atjaunot Zemesgrāmatas zemes saimniekiem- 273 642 īpašniekiem.
    Atjaunojot Neatkarīgas Latvijas valsts pamatus, ir iespēja tikt vaļā no Valsts ārējiem parādiem, kurus radīja pašreizējās valdības un Saeimas pārkāpjot Satversmes 68.pantu, tas nozīmē to, ka līdz šim valdības ņemtie kredīti nav ar Latvijas valstij saistoši. Atbilstoši Civillikuma 1779.pantam, zaudējumi ir jāpaģēr no tiem, kas tos radīja!

    Aicinām Latvijas valsts pavalstniekus piedalīties aptaujā un iesūtīt savus priekšlikumus un ierosinājumus vēlēšanu kopai “Mēs Paši”
    uz adresi:
    Daugavas ielā 28, Mārupe, Mārupes nov,. LV-2167 ; Tālrunis: 26347783; e-pasts: zemnieks@latnet.lv

    Rīgā, 2021. gada 23.decembrī. LZS, LLK, LAO un VLT Valde

  6. tad jau saka:

    Sveces derētu iegādāties. Ar sveci var arī nelielu ūdens daudzumu uzvārīt, ir mēģināts. Tikai jāuzrīko balsts katliņam.

  7. RB - tad jau saka:

    Ne tikai sveces, bet arī pirmās nepieciešamības preces, medikamentus, siltas segas .. visu nav iespējams uzskaitīt. Ja ir zināmi resursi internetā, vai pašam ir pieredze, vēlams dalīties

  8. Baidos, ka ir pagājuši tie laiki, kad varējām kaut ko atjaunot, mēģinot izveidot sabiedrību uz bijušās Latvijas valsts pamata. Mūsu dienās robeža iet starp cilvēkiem un necilvēkiem. Tas nozīmē, ka mums būs jāveido sava cilvēciskā sabiedrība no pašiem pamatiem.

  9. Artūrs Malta, VLT Valdes loceklis saka:

    RB – atgādinu, ja mētelim sapogā nepareizi pirmo pogu, tad pārējās visas pogas ir greizi!!! Jā neticat – tad pamēģināt mājās!

    Visām valstīm iekārtas pamatlikums ir konstitūcija. Mums Latvijā ir Satversme.

    Sabiedrību mums jaunu nevajag ir jāatjauno Satversmes darbība Latvijā!!!

    Par to jau es rakstīju laikrakstā Rīgas laiks, jau 1993 gadā “Kādi ir spēles noteikumi?”, kad redzēju, ka viss iet greizi.

    Arī klaidas latvieši, kas bija Saeimā ievēlēti, caur partiju Latvijas Ceļš, sniedza atbalstu boļševikiem – pārkārtošanas direktīvu izpildē!!!

    Te nu mēs esam! Zemnieks bez zemes, kā putns bez spārniem. Vācijā reģistrētā korporācijas firma “Latvijas Republikas Saeima”, kuras vien no darbības virzieniem ir nekustamā īpašuma tirdzniecība?!

    Vai RB var pateikt, kādus īpašumus iztirgo Vācijas firma???

    jau tagad Latgalē ir iztirgota zeme vairāk par 68%. kam pieder zeme, tas ir saimnieks!!!

  10. Jūsu piemērs par mēteļa pogāšanu diezgan prezīci attēlo cilvēciskas sabiedrības aizsākšanu. Pirmā poga ir rakstā minētais nama vecākais (kopienas vadītājs). Ja viņš būs veiksmīgs, un viņam uzticēsies, tad tālākā sabiedrības organizēšanās varētu iet raiti.

    Par “Latvijas Republikas Saeimu” kā Vācijā reģistrētu korporāciju man ir pirmā dzirdēšana. Tāpēc nezinu ko viņi tirgo. Derētu norāde uz dibināšanas / reģistrācijas dokumentiem.

  11. Liene saka:

    Laikam,RB teikā ir vērts ieklausīties,jo viņš ir tuvāk t.s.epicentram,vai pat tajā iekšā.

  12. RB saka:

    Man jautā attiecībā par automātiskajiem gāzes apkures katliem. Saka, kāda problēma atvienot katlu no mājas elektroinstalācijas? Atvieno vadus, pieslēdz ģeneratoram un viss. Ja tā izdarīsiet, apkures katls visdrīzāk nestrādās. Lieta tā, ka pieslēgumam jābūt “fāze – nulle”, katla automātika to pārbauda. Bet no ģeneratora ārā nāk divas fāzes “fāze – fāze”. Viens no ģeneratora galiem ir “jānullē”, tas ir, pareizi jāiezemē. Ja nav skaidrs kā to darīt, var pameklēt internetā ir video pamācības vai paprasīt kādam, kurš saprot no elektrības.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *