R. Bruners. Atbilde LRTT lasītājam

LRTT lasītājs

A. Priedītis reiz izpauda traku ideju – ka latviešus varētu glābt nacionālsociālisms. Uzreiz visiem padomā Ādolfs, Vācija pāri visam, holokausts… Patiesībā tā bija nacionālsociālisma kā idejas degradācija, sagraušana, tāpat kā sociālisma degradācija kur citur. Ja Vācija toreiz būtu attīstījusi savu valsti, netīkojot pakļaut citas, parādītu citiem pozitīvu piemēru, tad NS ideja nebūtu degradēta.
Par tautas pašpārvaldi – Latvijas tauta ir krietni sašķelta, gan nacionālā ziņā, gan pēc materiālā nodrošinājuma. Un pilsētā mēs pat nepazīstam savus kaimiņus… Kaut kāda kustība notiek, kad Rīgas domē mainījās vara, pie mums arī parādījās ieinteresētie, kas sāka pārņemt namu apsaimniekošanu. Uzradās tādi namu vecākie, nezinu, kas viņus izvirzīja, vārdu sakot, namu iedzīvotājiem atlika viņus atzīt, un namu apsaimniekošana pārgāja no Rīgas namu pārvaldnieka uz kādu firmu. Bet kas to visu būšanu organizē, nav zināms, varbūt krievi negribēja pārvaldi nodot latviešu rokās, kas tagad Domē saimnieko.
Nē, nu protams, ja kāds iedzīvotājs nav mierā, teorētiski var sasaukt mājas sapulci, pats mēģināt uzņemties iniciatīvu, bet tas nav tik vienkārši, lai namu apsaimniekotu, ir jāgatavo dokumenti, jāslēdz līgumi utt.
Es negribu apgāzt RB idejas, tikai mūsu reālā dzīvē var sanākt kā parasti, kad kāds bīda savas intereses…

R. Brunera atbilde lasītājam

Nacionālsociālismu labāk nepieminēt laikā, kad mums cenšas uzspiest globāla mēroga fašismu. Starp citu, nacionālsociālisms / fašisms nav suverēna ideoloģija. Tā ir atvasināta no zili-rozā pasaules uzskata.

Pārējam pilnībā piekrītu, jo realitātē notiek tieši tā kā notiek. Skaidrojums no manas pozīcijas ir sekojošs. Kad izvirzīju savu kandidatūru valsts prezidenta amatam, tad galvenais mērķis bija tautas pašpārvaldes ieviešana. Mēģināšu īsi aprakstīt, kas vēlamajā gadījumā notiktu manas prezidēšanas laikā. Vai precīzāk izsakoties, kas notiktu, ja par prezidentu kļūtu “nosacītais RB”, jo manai personībai nav izšķirošas nozīmes. Visu nosaka lietu objektīvā virzība uz neizbēgamo rezultātu.

Pēc bruņoto spēku sakārtošanas tiek nodibināta (militāra) kontrole pār spēka struktūrām, valsts kasi, galvenajiem infrastruktūras objektiem un komunikācijām. Pēc Saeimas un Rīgas domes atlaišanas sākas pašpārvaldes dibināšana. Lūk, tieši šeit ir būtība. Būdams latvietis un patriots, “nosacītais RB” no savas pozīcijas sekotu procesam tā, lai par “namu vecākajiem(ciemu, rajonu, pagastu ..) kļūtu pārsvarā latvieši un patrioti, puslīdz uzticami un godīgi, kur tādi vēl saglabājušies.

Šī situācija ir principā atšķirīga no pašreizējās situācijas, kad par prezidentu ir “nosacītais Levits” vai jebkurš cits no sistēmas ieliktajiem rumpīšiem. Varas maiņa “namu” (ciemu, rajonu ..) līmenī notiks neizbēgami. Par attiecīgajiem “vecākajiem” kļūs pavisam citi ļaudis. Iespēju savās interesēs nekavējas izmantot Latvijai naidīgas aprindas, krāpnieki un citi salašņas.

Citiem vārdiem sakot, mēs vērojam un (diemžēl) vērosim (reversu) darvinismu. Priekšgalā nonāks ar iniciatīvu un enerģiju apveltītākie indivīdi. Var nojaust, kas tie par ļaudīm un kāda varētu būt LRTT lasītāju attieksme pret tiem.

Man personiski nepatīk dot padomus, esot citā valstī. Tā savulaik darīja Iļičs, kad no Šveices kūrorta rakstīja savus “nomaļus stāvošā padomus” kā pareizi taisīt revolūciju Krievijā. Gribētos, lai Latvijā būtu kāds atbilstošs līderis. Vai tas varētu būt Aldis Gobzems, kuram esmu izteicis atbalstu? Varbūt, jo pats Aldis par sevi saka apmēram tā: “jums nav jātic Gobzemam, viņš ir tikai instruments, ar kura palīdzību (iniciatīvu un organizēšanas spēju) jūs visi (katrs un katra) variet izveidot tādu sabiedrību un valsti, kas atbilst jūsu vajadzībām un interesēm”. Apmēram tā.

MO DEWJI NA C.E.O SIMBA WAFUNGUKA HAYA BAADA YA USHINDI MBELE YA MTIBWA -  NgheNhacHay.Net

Patlaban realitāte ir tāda, ka manis teikto viscītīgāk studē krieviski runājošā auditorija. Reizēm tas tiek ieviests dzīvē burtiski, varbūt arī bez pielāgošanas u. c. Reizēm tiek tulkoti mani latviskie teksti, turklāt to dara Krievijā, nevis Latvijas krievvalodīgie. Es nerunāju par specdienestiem un citām apslēptās varas struktūrām. Tie ir mani pastāvīgie abonenti.

Esmu vienmēr apliecinājis, ka netiecos pēc tautas mīlestības. Netaisos kļūt par deputātu, un šis nav priekšvēlēšanu materiāls. Cenšos pastāstīt man zināmās likumsakarības tādā veidā, lai no tā visa būtu iespējami lielāks sabiedriskais labums.

14.02.22

You may also like...

13 komentārs

  1. nu nu saka:

    Tiem zili- rozā biedrīšiem parādīt svastiku būtu tas pats, kas parādīt bullim sarkanu lupatu :)
    Arturs Priedītis ir diezgan kritizējis sabiedrības un tās kultūras deģenerāciju, arī šādā virzienā, varbūt pat pārāk kategoriski.
    Mūsu Nacionālā apvienība ir nacionāli labēja, tāpēc ir atbalsts bagātajiem. Bet mūsu pseidoliberālās partijas ir par globālismu, internacionālismu, tur nekāds nacionālsociālisms nesanāk. Nacionāli kreisas partijas mums nemaz nav, varbūt JKP tā kā centās sākumā būt tautas pusē, solīja palielināt minimālās algas un pensijas. Bet neviens neuzdrošinās atņemt netaisnīgi gūto bagātajiem… Jo viņi, tie bagātie, taču ir strādājuši ne 8, bet vismaz 48 stundas dienā.

  2. ... saka:

    Ir tada ,biski,dilemma… ka tie,kas mil, saudze un stradaa savas Valsts delj ,un LJOTI perfekti to parvalditu un sakartotu- PASHI PIE VARAS
    neraujas…
    Un VIENS OTRU NERAUJ…
    Netrakosim. Viss notiks pareizi. Nu, jau tikai kakja klepus ir skaljakais trauceklis…

  3. Maiss ir caurs. saka:

    Zili -roza un svastika ir monolits betona bloks. Satans. Vinja kalpi. Vina zime.

  4. strādājuši? saka:

    Kā tad – “bagātie strādājuši 48 stundas diennaktī“. Procenti griezušies 48 stundas diennaktī, nevis strādājuši.

  5. AG saka:

    Ja mēsls Priedītis bija nacionālsociāllists, tad es esmu Romas Pāvests !!! :)))

  6. RB - nu nu saka:

    Nacionālsociālisma / fašisma ideoloģija sakņojas to indivīdu apziņā, kuri ir bezcerīgi apdalīti no dabas, un šajā sakarā nespēj atrast savu vietu cilvēciskā sabiedrībā. Vienīgā iespēja pašapliecināties ir saģērbties vienādās drēbēs, nostāties ierindā, un, ar savu absolūto gatavību izpildīt kāda idiota izkliegtās pavēles, iedvest šausmas cilvēkos.

  7. nu nu - RB saka:

    Ja mēs varētu izmest no apziņas vēstures radītas klišejas un pievērsties vārda “nacionālsociālisms” jēgai – tautai labvēlīga, sociāli atbildīga politika.
    Hitlerisms nebija pat savai tautai labvēlīgs, sūtot savus cilvēkus karā.
    Un līdzšinējā oligarhu vara Latvijā nebija tautai labvēlīga, veseli, darbaspējīgi cilvēki brauca prom. Politiķiem gan ir izdevīgi balstīties uz bagāto naudas.
    Par Gobzemu neko daudz nezinu, jurists prot labi runāt, tikai kā ar to saprašanu par tautsaimniecību, nav jau K.Ulmanis. Nezin kāpēc viņš nepatīk tiem, kas daudz zin, piem. L.Lapsam.

  8. RB - nu nu saka:

    Jums taisnība, manā kontekstā “NS / fašisma” vietā vairāk iederētos “neierobežots genocīds”. Varbūt tas ir veiksmīgāks apzīmējums mūsdienu zili-rozā varas vertikāles mēģinājumiem iedibināt jauno pasaules kārtību.

    Manuprāt, pašreiz nav svarīgāka uzdevuma, kā cīņa pret šo kārtību. Atbalstu Gobzemu tikai tādēļ, ka viņš ir vienīgais, kurš spēj pacelt Latvijas cilvēkus cīņai pret to. Nešaubos, ka Aldis ir cilvēks ar bagāžu.

    Domāju, ka nav svarīgi, kādā vārdā mēs saucam tautai labvēlīgu, sociāli atbildīgu politiku. Pārejas posmā tā būs ar diktatūras elementiem, tur nekā nevar darīt.

  9. RB - ... saka:

    Viss atkarīgs no tā, ko cilvēks gatavojas darīt, nokļūstot prezidenta amatā. Manā piemērā “nosacītais RB” varētu izjust biklumu grandiozā uzdevuma priekšā, šaubas par to, vai pietiks spēka, bailes izdarīt kādu fatālu kļūdu, riska robežas .. To visu pastiprina neziņa par sagaidāmo iznākumu, kā attiecībā uz veicamo uzdevumu, tā arī uz personiskiem efektiem, kuri labākajā gadījumā būs vienādi ar nulli, bet ļaunākajā gadījumā ..

    Savukārt sistēmas rumpīšiem ir daudz spēcīgu stimulu. Piemēram, augstākā statusa iegūšana, ietekme uz bagātajiem un varenajiem, turēt savās rokās daudzas sviras, uzlabot savas finanses, novākt konkurentus, apkarināties spīdīgām bļembām ..

  10. RB saka:

    Nedaudz skumdina Gobzema partijas jaunā reklāma https://www.facebook.com/gobzems/videos/189211533419739 . Kas tas ir? Tautas partijas versija nr.2 ?

  11. Mēs, rīdzinieki saka:

    Neredzam neko pozitīvu avanturista gobzema spilgtajā reklāmā, kura der Visiem, der katram zilajam, katram blēdim no rietumiem, katram okupantam no psrs, BET neder un NEKO pat nesola latvietim! Ne zilbes, ne vārda par vienīgo vietu uz zemes latviešu tautai – nekas latviskai un neatkarīgai Latvijai! Pat ne solījumu līmenī, 100% uzruna visiem kampējiem, nodevējiem, vienaldzīgajiem un klaidoņiem! Netīkami, neticami, ka tik visgudri rakstošais RB to nekādi nemana un pat vēl slavē mantas un varas kāro gobzemu?!

  12. Tikai Fakta konstatācija! saka:

    Mēs, rīdzinieki 2022. gada 15. februāris 19.44
    Neredzam neko pozitīvu avanturista gobzema spilgtajā reklāmā, kura der Visiem, der katram zilajam, katram blēdim no rietumiem, katram okupantam no psrs, BET neder un NEKO pat nesola latvietim! Ne zilbes, ne vārda par vienīgo vietu uz zemes latviešu tautai – nekas latviskai un neatkarīgai Latvijai! Pat ne solījumu līmenī, 100% uzruna visiem kampējiem, nodevējiem, vienaldzīgajiem un klaidoņiem! Netīkami, neticami, ka tik visgudri rakstošais RB to nekādi nemana un pat vēl slavē mantas un varas kāro gobzemu?!

    Tur nav ko piebilst, viss pareizi teiksts! Nav, nu NAV Latvijā NEVIENA redzama godīga, patriotiska politiķa un NAV NEVIENAS partijas, kas DARBOS būtu par latvisku latvju Tēvzemi!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *