A. Priedītis. “Raiņa dzimšanas dienas KLUSUMS !”

11.SEPTEMBRIS – RAIŅA DZIMŠANAS DIENA !

12. SEPTEMBRIS – RAIŅA NĀVES DIENA !

Rīgas interneta lielajos medijos klusums ! Neatradu nevienu materiālu par Raini viņa dzimšanas dienā ! Bet tas nav pārsteigums ! Latviešu inteliģences uzmanības centrā tagad ir pederastu nācijas tēvs. Par latviešu inteliģences mežonīgo attieksmi pret Raini varu sarakstīt grāmatu: paša pieredze + publikācijās pieejamais materiāls.

LRTT

Viss ir pareizi: 4. maija sātanistu KLIĶE, kurai ar tautu nav nekas kopīgs !

Prusaki ! Vai viņiem interesē tauta un tās dižgari ?

12.09.20

You may also like...

11 komentārs

  1. Klusums medijos 11. septembrī liecināja, ka valdošo kliķi masu komunikācijas izdevumos apkalpo visīstākie cilvēces izdzimteņi, kuri nekaunīgi sevi dēvē par žurnālistiem, bet kuri faktiski ir mežoņi bez jebkādas cieņas pret savas tautas kultūras mantojumu. Rīgas lielākie portāli “Delfi”, “Diena”, “nra.lv”, protams, tagad ir ļoti aizņemti, popularizējot galvaspilsētas jauno pederastu bandu ar pretīgiem “steiķiem” priekšgalā. Tiesa, pilnīgs klusums nebija. Kā parasti, ap Raini dīdījās visādi šarlatāni, intelektuālie pederasti. Izdevums “Skaties” vēstīja: “Raiņa un Aspazijas muzeja speciāliste Elvīra Bloma pastāstīja, [..] ka Padomju Savienības laikā sabiedrībā vēsturiskas personības pēc Ļeņina parauga tika glorificētas, kā arī veidoti memoriālie muzeji un memoriāli personībām kopumā. “Mūsdienās rodas jautājums, kas tad īsti ir memoriālais muzejs. Ja ņem vērā, ka Raiņa un Aspazijas memoriālo muzeju apmeklētība nemaz nav tik augsta, tad ir svarīgi saprast, kā tas ir. Sevišķi manai paaudzei, jaunākajai paaudzei rodas šie jautājumi. Tāpēc mēs arī rīkojām Raiņa “cepiena” brīvo mikrofonu, lai paskatītos, kā sabiedrība iesaistīsies. Aicinājām cilvēkus pieteikties, jokot par Raini, uzstāties ar saviem stand-up,” sacīja Bloma.” Kādi riebekļi! Vai krievi teiktu: “Mēs “cepināsim” Puškinu viņa dzimšanas dienā!”? Vai vācieši teiktu: “Mēs “cepināsim” Gēti viņa dzimšanas dienā!”? Retoriski jautājumi! “Cepināt” savu izcilāko literāri radošo personību var tikai cilvēces atkritumi, no planētas noslaukāmi mēsli! Neapšaubāmi, nekas cits jau neatliek, jo nopietna analītika par Raini joprojām neeksistē. Mietpilsoņu kulta “rainisti” Grīnuma Gundega un Zālītis Jānis var saskaitīt tikai pogas dzejnieka biksēs. Tādos apstākļos vulgārie šarlatāni “cepinātāji” jūtas kā debesīs, jo nesastopas ne ar kādu kritiku un pretestību šausmīgajai mežonībai.
    .
    .
    .
    Admins
    Vakar vélu, jau pusnaktī, kad pārrados no darba “izskrēju” caur Feisbuku un uzdūros uz A. Priedīša sacīto par Raiņa dzimšanas- miršanas dienām un arī NORĀDI uz “Skaties”, sapratu, ka šo informāciju nedrīks atstāt tikai zūdošajā dzeltenajā “pļurināšanas” presē, bet šis notikums, kur Rainis tiek pilnīgi ignorēts no “dižās” m. zālītes veidīgās INTELIĢENCES un pat izņirgts ar CEPIENIEM, jāieliek šīs VIETNES galvenajā LAPĀ. Šis teikums: ““Cepināt” savu izcilāko literāri radošo personību var tikai cilvēces atkritumi, no planētas noslaukāmi mēsli! Neapšaubāmi, nekas cits jau neatliek, jo nopietna analītika par Raini joprojām neeksistē. Mietpilsoņu kulta “rainisti” Grīnuma Gundega un Zālītis Jānis var saskaitīt tikai pogas dzejnieka biksēs. Tādos apstākļos vulgārie šarlatāni “cepinātāji” jūtas kā debesīs, jo nesastopas ne ar kādu kritiku un pretestību šausmīgajai mežonībai.” vēl ir “medusmaize” šiem noklusētājiem un cepinātājiem !

  2. LINARDS GRANTIŅŠ ir izpildījis nacionālo pienākumu sakarā ar Raiņa dzimšanas dienas noklusēšanu š.g. 11.septembrī. Tik šausmīgi izteikta mežonība vēl nebija piedzīvota latviešu tautā pēc dzejnieka nāves 1929.gadā. Rīgas latviešu inteliģence ir sasniegusi atbaidoši pretīgu līmeni. Tāpēc Grantiņa kunga rīcība ir pilnā mērā apsveicama, nosūtot nosodījumu latviešu inteliģencei.

  3. lasitājs saka:

    Daži aizbildinās,ka Raiņa sniegums nav vienveidīgs,tomēr viņa galveno darbu morāli ētiskaiā satura līmenis,ne tikai mūsu literatūrā,paliek nepārspēts. Faktiski tas ir etalons.Šodienas ,īpaši rakstošā,inteliģence ar savu morālo netīrumu,no Raiņa gara vairās kā žīds no krusta,un savā mazspējibā Raini apskauž. Raiņa etalona priekšā viņi ir niecības,un liela daļa ,nelietīgas.

    Palasot un paklausoties ko mūslaiku,,rakstnianecības,, korifeji ir uzcepuši,gan paliek kauns,gan gribas kliegt,un tāda ir gandrīz visa mūsu kultūras telpa.Izņēmums ir atsevišķi indivīdi.
    Tādas elvīras blomas skaitās latvieši,varbūt,nemaz neskaitās,bet jebkurā gadījumā,mēžamais atkritumu slogs tautu var nosmacēt.
    Jo ātrak ,jo labāk.

  4. Džons Veinis saka:

    Leviatānijas konstitūcijā no laika gala patiesīgi ir sacīts,ka valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai. Paskaidrojums vajadzīgs; ka mistiskā Latvijas tauta ir salašņu mafija,un,tad jau pareizi vien būs. Latvieši pastāv ēnā,taču Leviatāniskā žīdija rullē.

  5. pareizi saka:

    Komunisti jau uzcēla rainim pieminekli…….

  6. Armands saka:

    Kas kuram ir dižākais! Varbūt neesmu es īpaši literatūras cienītājs un visādu māksliniecisko fantāziju rakstu krajejs, bet tomēr man patīk klausīties, kā latvieši lēš par Vili Lāci. Vienkārši esmu sajūsmā dzirdēt tās runas par tautas nodevēju no latviešiem, kuri paši lokās uz visām pusēm, lai tik bļoda zupas pilna būtu. Braucot uz skolu agri no rīta ar 4 autobusu, kad gribās vēl gulēt un neieredzi latviešu valodas skolotāju pirms izkāpšanas bij jādzird spriedums – Sledujushaja ostonovka Sosnji u Rainisa! Tad aiz tās pietuvojās tā, kurā jākāpj ārā un drūmi jāiet atkal uz skolu, kur cakares skolotājas smadzenes ar polit nodarbības ievad mācību. Kam man bērnam tās netīrības? Tad vēl baltās disciplinārās līnijas, kas jau šodien tiek atkal atkārtots ar uzpurniem. Kam tas Rainis šodien vajadzīgs, kā vien nelielaj sabiedrības dalaj, kura rokas literārā burta? Lielākajai dalaj pornogrāfija ir daudz interesantāka. Skolā arī tā bija, kad teicamniecem parādīja kārtis ar kailiem ķermeņiem, tad tas teicamnieces negribēja atdot atpakaļ. Sevišķi viņām interesēja, kā tas vecis bāž iekšā teicamniecei. Mācīties viņas mācījās labi, bet izaugot pieaugušas vien ir tādas pašas dumas teicamnieces, kuras var gudri spriedelēt par kultūru, bet kultivēt vien kultivē tiesības.

  7. Odze. saka:

    Kur bija tāda pietura Sosni u Rainisa?

  8. viedoklis (kas ēnā) saka:

    P a r Raini nevajag runāt. RAINI PAŠU v a j a g runāt, v a j a g lasīt.

    Šodien esot Tēvu diena. Lūdzu, tēvi! Lasiet šodien Raini! Savām sievām (ja viņas ir jums sievas, nevis attiecības), lasiet meitām, dēliem! Lai viņi dzird jūsos tēvu, vīru, vīrieti. Lai nav mediķiem profesoriem jāierauga jūsos vienīgi radību ar “iegurņa domāšanu“. Lai jūsu sievas un bērni beidzot uzzina kaut bisjku vairāk par tagadējās “inteliģences“ abrakadabru “galvā spainis“.

    Rainis:

    Ak, kā es spētu – izciest un dzīvi nest?
    Kad nebūt` manim – daiļums pa laukiem bērts:
    Še lejā puķes, augšā zvaigznes,
    Sievietes skaistums pār visu pāri..

    ***

    Viss dzīves daiļums nāk no sievietes,
    Bez tās mēs dzīves nastu nepanestu,-
    Viss dzīves mīļums nāk no sievietes,
    Bez tās mēs tumsībā un naidā dvestu.

    ***

    Jums – sievietēm –
    Jūs dzimtenei un dzīvei simbols esat,
    Jūs visu lietu skaistā pamatskaņa.
    Jūs mazās rokās pasauls loku nesat.

    ***

    Es mīlu tevi –
    Kā vilnis jūrmalu,
    Kā ziediņš smaršu,
    Kā mēness nakti mīl,
    Kā rudens sauli.

    Es mīlu tevi tā,
    Kā vārds mīl ausi,
    Kā stars mīl aci,
    Kā pukstiens tavu sirdi mīl –
    Es mīlu tevi.

    ***

    Vai kāds ir pateicis labāk?

    Un vajag pārstāt Raini modernizēt – pušķot, cirpt vai krāsot. Un vajag beidzot saprast, ka nedz Rainis, nedz jelkāds cits cilvēks ir pielāgojams citam kādam laikposmam. Ikviens ir vērtīgs (vai nevērtīgs) vienīgi kopā ar laiku, kurā dzīvojis. Ar visu, kas bijis t a j ā Laikā.

    Nu tad – lai izdodas! Lai priecīgi!

  9. Tedis saka:

    RAINIS: par demokrātiju jeb tautas valdību. Lasīt laikrakstā DDD Bez cenzūras

  10. viedoklim saka:

    To dziesmiņu bija uzrakstījusi Aspāzija , rainim cēla pieminekli tie paši meļi komunisti ……..

  11. lasitajs saka:

    Rainim pieminekli cēla tā laika latviešu intelekts, tā laika tautas centīgais gars,kas bija tālu priekšā tam,kas ir tagad.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *