Ko tad pasacīja Masļeņikos “kremļa kurmis- nācijas tēvs” ?

Viņš(Levits) nav nācis lai mums palīdzētu, bet gan lai turpinātu sava tēva iesākto- MŪS PILNĪGI IZNĪCINĀT !

Levits: “Diemžēl toreiz visvājākā griba un atvērtība kompromisiem izrādījās tiem, no kuriem tauta visvairāk gaidīja tieši pretējo. Valsts politiskā vadība izšķīrās palikt savā vietā un pielāgoties, nevis cīnīties pret agresiju un protestēt pret notiekošo.”

Tu redz’ tikai ko, NĀCIJAS FĀTERS, kas attiecas uz 1940. gada boļševistiski- cionistiskās PSRS Latvijas okupāciju, pielieto apzīmējumu: DIEMŽĒL ! Un, ne jau tas attiecās uz okupantiem, kuru sastāvā bija viņa tēvs- poļitruks Jonas Levits, bet uz Latvijas valsts vadību ar K. Ulmani priekšgalā. Šis JAUTĀJUMS sen jau ir izsmelts un pierādīts, ka tieši tas, ko veica Kārlis Ulmanis un Vilhelms Munters, bija vienīgais un pareizais risinājums, lai saglabātu nākotnei mūsu tautu un valsti. Bet redziet, šim pretīgajam cionistam- KREMĻA KURMIM, tas nebija un nav pa prātam ! Viņš aizskrien uz Masļeņikiem un turpina savas žīdiskās žļurgas pret latviešiem- naidojot tos savā starpā. Patiesība jau bija pavisam cita, bet tā jau šim KURMIM neinteresē, jo viņa uzdevums ir sēt melus un naidu. Boļševistiski- cionistiskās Krievijas ordas, kuru sastāvā bija arī šī deģenerāta tēvs- poļitruks J. Levits, vienkārši, pretēji STARPVALSTU LĪGUMAM, apšaudīja robežsargu posteni un nošāva Latvijas pilsoņus, kuri sargāja savu Dzimteni. Ja šim nekoptam lopam- “prezidentam” Levitam, kas bija jādara Masļeņkos, tad tas bija:

Jāatvainojas visai latviešu tautai, it sevišķi jau tur noslepkavoto upuru ģimenēm, par sava tēva noziegumiem pret Latvijas valsti un latviešu tautu !

Vai ir vēl kāds pretīgāks izdzimums par šo KREMĻA KURMI- NĀCIJAS TĒVU ?

Ja kāds hazār- izcelsmes deģenerāts vēlas šajā jautājumā ko iebilst, tad lai izlasa Modra Slavas rakstu šajā jautājumā.

29.06.20

Tiesai jābūt un viņa arī būs ! Šie cionistiskie deģenerāti, Latvijas valsts sabotieri un nodevēji saņems to, ko NODEVĒJS PELNĪJIS !
Foto

Valsts politiskā vadība izšķīrās palikt savā vietā un pielāgoties, nevis cīnīties pret agresiju un protestēt pret notiekošo

16.06.20 Egils Levits*

Latvijas patrioti! Godātie klātesošie! Pirms 80 gadiem – 1940. gada vasarā – mūsu Latviju un mūsu tautu gaidīja smags pārbaudījums. Noziedzīgā Hitlera un Staļina vienošanās 1939. gada 23. augustā bija atraisījusi rokas abiem noziedzīgajiem totalitārajiem režīmiem – sadalīt pasauli. Un pret Latviju tika vērsta nelietīgā PSRS agresija.

Toreiz no katra Latvijas pilsoņa vēsture sagaidīja dziļi personisku un liktenīgu izšķiršanos.

Katram bija jāizdara sava izvēle. Vai nu principiāli un bez kompromisiem cīnīties par Latviju un tās nākotni, vai mēģināt izdzīvot sarežģītos laikos, pielāgoties varas maiņai un saglabāt šķietamu normalitāti.

Mēs šodien šeit, Masļenkos, atceramies un godinām mūsu varoņus – robežsargus, kuri palika savos posteņos un aizsargāja līdz galam Latvijas robežu ar ieročiem rokās pret padomju okupantu varu un viltu.

Robežsargi Valdis Grīnvalds, Kārlis Beizaks, Pēteris Cimoška un Jānis Macītis toreiz izdarīja savu izvēli un cīnījās.

Mūsu robežsargi negaidīja pavēli vai atļauju cīnīties par Latviju. Konstatējot padomju okupantu uzbrukumu, viņi aizstāvēja Latvijas valsti un tās robežu.

Un tādi viņi nebija vienīgie. Arī vesela virkne citu robežsargu bija gatavi cīnīties par Latviju, piemēram, Augšpils aizsargi, kapteiņa Rūdolfa Grīšļa robežsargu grupa u. c.

Diemžēl toreiz visvājākā griba un atvērtība kompromisiem izrādījās tiem, no kuriem tauta visvairāk gaidīja tieši pretējo. Valsts politiskā vadība izšķīrās palikt savā vietā un pielāgoties, nevis cīnīties pret agresiju un protestēt pret notiekošo.

Toreiz notikušo neļāva saukt īstajos vārdos, un ziņu aģentūra nākamajā dienā vēstīja nevis par neslēptu kaimiņvalsts agresiju un robežsargu varonību, bet tikai par šķietami kļūmīgu atgadījumu pie Latvijas un Krievijas robežas.

Latvijas Republikas Satversmes ievads nosaka, ka Latvijas tauta nekad neatzina okupācijas režīmus un pretojās tiem.

Pretošanās okupācijas režīmiem un cīņa par savu valsti sākās tieši šeit pirms 80 gadiem.

Mūsu robežsargi šajā vietā savā liktenīgajā kaujā pret pārspēku, nevis valsts vadītāji kompromisa meklējumos toreiz reprezentēja Latvijas valsti un visu Latvijas tautu.

Latviešu nācijas negrozāmo valstsgribu tajās izšķirīgajās stundās īstenoja Jānis Macītis un viņa biedri.

Es vēlos pateikties katram, kurš savu iespēju robežās ir rūpējies par vēsturiskās atmiņas saglabāšanu par Masļenku notikumiem, piemiņas vietas iekārtošanu un uzturēšanu, kā arī zināšanu nodošanu nākamajām paaudzēm par to, kas šeit norisinājās pirms 80 gadiem.

Es aicinu turpināt iesāktos darbus un mūsu vēsturiskajā atmiņā neatgriezeniski ierakstīt Masļenku robežsargu vārdus. Viņu cīņai toreiz bija milzīga, vēsturiski simboliska un arī konstitucionāla nozīme.

Atcerēsimies uz visiem laikiem, ka Latvija nepadevās bez pretošanās agresoram, bet jau no paša sākuma cīnījās par sava valstiskuma saglabāšanu. Un šī cīņa sākās šeit.

Masļenku robežsargi, saskaroties ar agresoru, pauda visas tautas gribu aizstāvēt savu valsti un uzturēt savu valstiskumu, vēršoties pret tā apdraudētājiem. Viņu upuris laupīja ilūzijas par kompromisu iespējamību un mudināja cīņai par Latviju.

Šeit, šajā vēsturiskajā vietā, kur mēs tagad stāvam, tika apliecināta mūsu nācijas negrozāmā valstsgriba uzturēt savu valsti, pretoties svešas varas agresijai un neatzīt ar brutālu spēku atņemto mūsu valsts neatkarību.

Šajā vietā ar ticību Latvijai un pārliecību par savu taisnību tika likti pamati mūsu valstiskuma nepārtrauktības doktrīnai un prasībai pēc vēsturiskā taisnīguma un valstiskās neatkarības atjaunošanas.

Godināsim šodien mūsu varoņus un paturēsim viņus mūsu vēsturiskajā atmiņā!

Lai Latvijai vienmēr saules mūžs!

Lai Masļenku robežsargu piemērs mūs iedvesmo visos laikos būt par Latviju!

* Uzruna Masļenku traģēdijas 80. gadadienas piemiņas pasākumā Baltinavā

Un tas, latviet, atslodzei, pēc KREMĻA KURMJA melu žļurgas !

Nu ja jau reiz Vālodzīte bija, tad Cielaviņai arī jābūt…😊!"Cielaviņa" ir Raimonda Paula dziesma ar Leona Brieža vārdiem.Tā ieskaņota 1982. gadā Jāņa Paukštello izpildījumā un uzvarēja tā paša gada "Mikrofona aptaujā". Dzejnieks Leons Briedis atceras, ka dziesmas piedziedājuma atkārtojumā cenzori nav ļāvuši izskanēt Latvijas vārdam, tādēļ pēc tam, kad visi tradicionālie novadi salīdzināti ar cielaviņu — oriģinālversijā dzirdams, kā dziesma pamazām izdziest.( Wikipedia)

Gepostet von Anna Wohl am Freitag, 22. Mai 2020

You may also like...

12 komentārs

  1. ``neguli ceļa maliņā...`` saka:

    – tā dziesmā par cīrulīti.

    Par cielaviņu: dzied jau tā neko caca – tikai tādā slāviski dekorētā ietvarā. Tomēr prasās pēc cielaviņas ar latvisku fonu. Latvijas simbols taču, latviešu mazputniņš.

    Kad interfrontiešu daiļavu (kuras uzcirtuši varenplašās kaimiņzemes šajā zemītē iemitinājušies militāristi un viņu pēcnācēji) ansamblis ar demonstratīvu lielinieciskumu nosacīti latviski liek vaļā “visiem labi, visiem labi mana tēva zemītē“ , muraški razbegajutsja… Nepārprotami liek saprast, kas šeit ir tēvi un kam šī zeme.

    https://www.youtube.com/watch?v=3ivglELE1tE

  2. Anonīms saka:

    tam ,kurš guļ gravī! Tu te esi experds latviskuma kvalitātēs ? Leitnanta Duba cienīgs exszemplārs. Katram ir sava gaume un par to nestrīdās.

  3. Armands saka:

    Kas augšā tas apakšā. Par pēdējo 30 gadu latviešu garīgo būtību viņi paši sev ir pelnījuši tādu žīdu prezidentu. Tā laikam varas smaile, kas atspoguļo sabiedrības saimnieciskās un garīgās dzīves būtību? Vien runāt par miroņu laikiem, bet šodien kas? Smeresim uz maizes Ulmaņa laika varenības stāstus. Nopirku sviestu 20 kg pa akcijas cenu no Rīgas piena kombināta. Nu taisīšu anglim firmas torti, bet karstums nežēlīgs! Tas sviests ne rūgst, ne skābst, ne pelē. Tam nav iekš sevis nekāda dabīgā rūgšanas procesa, kas to pārvērš uz trudvielu. Nu i kas notiek no tāda sviesta ēšanas?

  4. ... saka:

    Rīgas piena kombināts jau sen nepieder Rīgai.
    Un indes pie ēdiena klāt liek VISI pārtikas ražotāji VISĀS valstīs.
    Latviešu TAUTASTRIBUNĀLS ,lūk arī, kā pret šo noziedzību un cilvēku
    iznīcināšanas veidu ,cInās. Un cīnās pret NOZIEDZINIEKIEM, kuri veic
    šādu ,un visu pārejo slēpto genocīdu pret Cilvēci!!!
    Ja tu par nopietnām lietam ironizē un latviski apvaino latviešus,tad tu esi
    tikai sūda vērts trollis. Un ja naudu pelni ar šādu ,,rūpalu,, tad sūduspaini,
    vienujaukudienu,uz galvas saņemsi un visi citi anonīmusi…..

  5. peteris saka:

    Ar Levitu ir izspēlēts Latviešu traģikomēdijas kārtējais cēliens.Kas tik vēl būs!? Grūti bija iedomāties,ka nonāksim tādā murgu Latvijā.
    Par 1940.gadu.Bija jāturās pie starptautiskām tiesībām,un,kaut vai, neizdevīgo līgumu burta.Protestēt vajadzēja.

  6. steidzami? steidzami! saka:

    Kad ieraugi, ap ko čubinās “nāciju tēvi“, armandi un visādi citādi anononīmie un ko vēsta cilvēki, kuri sauc steidzami glābt cilvēci, tad jādomā – kas ir steidzami, kas steidzamāk, kas “primāri“, kas mazsvarīgi vai pat nesvarīgi?

    Varbūt anonīmajiem, kuri te ir pastāvīgie “kārtības“ uzturētāji, ir viedoklis vai vismaz “pareizā“ informācija par pašreizējo stāvokli pasaulē? Kaut kā ieilgst še tā čubināšanās ap etnobasņām, pusgadsimtu vai pat gadsimtiem seniem grēkiem un citām figņām. Vai varbūt vispār nav nekā steidzama pasaulē? Un jāstāv pie ratiem?
    Vai jāļauj notikt, kā notika ar to slīcēju, kurš, neņēma pierē nevienu no Dieva padomiem, bet tikai sauca “Dievs, palīdzi, Dievs, palīdzi!“, kamēr noslīka?

    https://www.draugiem.lv/blogs/post/Mobilizeju-anglu-valodas-zinatajus-izrakstit-video_16570472

  7. Es paCs saka:

    steidzamajai(am ) anonīmajam! :))) Ieej internetā un tur visas atbildes sen ir priekšā . Ieslēdz filtru ,ja tāds ir , un izfiltrēsi aptuveni to ,kas notiek pasaulē.

  8. AGedroics saka:

    Ukraiņi arī lieli malači, bez cīņas padodas maskaļiem !!! :)))

  9. Es(am) paCs(am) saka:

    Kāda konsekvence bezgaumībā – pateikt savu, ķipa, jociņu un paCsam arī par to pasmieties.

  10. Es paCs saka:

    konsekvencei. Kur tu redzi jociņu? Laikam , ja uz Tevi parādīs ar pirkstu , tad to Tu uztversi kā joku un konsekventi rādīsi zobus it kā būtu pie zobārsta. Nē ,es smaidīju klusībā , kad sāku teikumu par internetu un ko tur var atrast .Es ceru , ka Tu peldēt māki …. ne tikai vannā ! 😎

  11. anonymous saka:

    Anonymous dzeltenajam ir sava gaume,kam nav sakara ar latviešiem……

  12. Anonīms saka:

    To> anonymous 6,34. Piekrītu Tev ! Viņam ir sakars ar cilvēkiem….

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *