“Es visu atceros”: (J. Kadelis) Levits kā Latvijas bende !

Jūlijs Kadelis





Jūlijs Kadelis bija autoritāte un nelokāms līderis, virsnieka dēls – jauns, diplomātisks un nelokāms.

Pameta izcilu profesionālo karjeru un pievērsās latviešu sabiedriskajam darbam un presē tika atzīts par Baltijas neatkarības līderi trimdā.

Pievērsa mediju uzmanību ar Baltiešu brīvības un miera kuģa braucienu un vēlāk kā Eiropas Latviešu jaunatnes apvienība(ELJA) vadītājs, sadarbojoties ar ārzemju diplomātiem veidoja Baltiešu tribunālu, lai starptautiski tiesātu PSRS par genocīdu pret baltiešu tautām.

Īsi pirms tribunāla Kadelis mira un mira arī dokumenti.

Toties uzreiz pēc tam par ELJA neformālo līderi kļuva Egils Levits, bet visus nopelnus par kuģu braucienu un tribunālu sāka sev pierakstīt Gunārs Nāgels, Vilnis Zaļkalns un vēl daži, kuri patiesībā noraka tribunāla būtību, padarīja tribunālu par viedokļu konferenci un nenoveda lietu līdz starptautiskai tiesai, kā to ar ārvalstu juristiem bija iecerējis veikt Kadelis.

Viens piemērs: Bailīgais VDK aģents Arturs Priedītis savā atreferējumā spilgti parāda savu čekista dabu, šo notikumu atspoguļojumā ne reizi(!) nepieminot abu notikumu galveno autoru Jūliju Kadeli.

http://www.laikmetazimes.lv/2017/11/13/baltiesu-tribunals-un-brivibas-kuga-brauciens/


Baltiešu brīvības un miera kuģa (BBMK) brauciens kļuva par pasaulē redzamu akciju, kas atgādināja par mūsu tiesībām un vēlmi tās atgūt. Latvija ir atguvusi neatkarību un Padomju Savienība vairs nepastāv.

Negaidītā un neizskaidrotā nāvē neilgi pēc šiem notikumiem mira gan Pasaules brīvo latviešu apvienības Informācijas biroja vadītājs Jūlijs Kadelis, kurš nodarbojās ar materiālu sagatavošanu Baltiešu tribunālam Kopenhāgenā.


Pēc Latvijas okupācijas 1940. gadā Kadeļu ģimene bija spiesta doties bēgļu gaitās uz Vāciju. Maz zināms ir Kadeļu jaunākā dēla Jūlija ieguldījums vēlākajā Latvijas neatkarības atgūšanā. Kad vecāki pameta Latviju, viņam bija seši gadi. Pēc ģimnāzijas beigšanas Jūlijs aktīvi darbojās baltiešu trimdas organizācijās – vadīja Eiropas Latviešu jaunatnes apvienību un Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) informācijas biroju. 1979. gadā Jūlijs pameta prestižu darbu firmā Bosch un kļuva par PBLA informācijas biroja vadītāju. Piecu gadu darba laikā tieši viņš panāca, ka gan Rietumu prese, gan politiskās aprindas pievērš uzmanību okupētās Latvijas stāstam.

Kadelis ir idejas autors 1985. gadā Kopenhāgenā notikušajam Baltiešu tribunālam, kurā tika izvirzīta apsūdzība Padomju Savienībai par Baltijas valstu okupāciju un represijām pret to iedzīvotājiem. Drīz pēc tam 1986. gadā Jūlijs Kadelis Minsterē mira mīklainā nāvē.

Laikraksts “Frankfurter Allgemeine” viņu nodēvēja par apņēmīgāko Baltijas neatkarības cīnītāju.

Rezultāts: izcilais latvietis Kadelis nogalināts; starptautisks projekts izgāzts; Egils Levits netraucēti kļūst par Eiropas latviešu līderi un par šo darbu iegūst atbalstu no PSRS puses. Šī iemesla dēļ, vēlāk tieši Levits ir vidutājs jeb tilts starp trimdu un LPSR funkcionāriem, „atjaunojot“ Latvijas Republiku un sapludinot LPSR noziedzniekus kopā ar trimdas pretkomunistisko noskaņojumu.

Lai to izdarītu, Levits izmantoja no Kadeļa pārņemto autoritāti un ieguva trimdas uzticību. Lūk iemesls kāpēc PSRS nav starptautiski tiesāta un kāpēc līdz galam netika veikta pilnvērtīga 1918.gada 18.novembra valsts turpināšanas nodrošināšana.

https://www.tvnet.lv/6741501/postita-un-izsmieta-nometnu-ielas-maza-francu-pils

01.10.19





LRTT piebilde:

Latviec Levits ir latviešu patriots vai latviešu slepkava ?

Noslepkavot Kadeli bija cionistu/ sātanistu rūpīgi izstrādāts plāns pret latviešiem.

Šajā “operācijā” vistiešāko roku pielika tieši šis poļitruka pēcnācējs… .

Viņu- cionistu prāta spējas ir niecīgas, ja salīdzina ar latviešiem, jo Ļaunums ir destruktīvs.

Gunārs Nāgels, Vilnis Zaļkalns un vēl daži, kuri patiesībā noraka tribunāla būtību, padarīja tribunālu par viedokļu konferenci un nenoveda lietu līdz starptautiskai tiesai, kā to ar ārvalstu juristiem bija iecerējis veikt Kadelis.”

Tieši tā, gan Nāgels, gan Zaļkalns, Kaža, Lejiņš…ir/bija čekas cilvēki- coonistu marionetes !

 

You may also like...

4 komentāru

  1. Valdis Freimantāls saka:

    Precīzs raksts!
    Levits absolūti precīzi raksturots.

    Pretlatviskie, KGBisti strādā vienoti.

    Rigas Latvießu Biedrības likvidācija 1993.gada 18. februāra naktī ir vismagākais trieciens Latvießu kultūrai!

  2. Avots saka:

    Levits ir bandinieks,atslaukāmais papīrs.Tāda ir viņa loma. Kadeļa,Leščinska,Andersona uc.mīklainās nāves,kā arī Levita,Rožkalna,uc.leļļu aktivizēšanās ir saistāma ar ASV politiskās taktikas maiņu pēc abpusēju ar PSRS pilnvaroto norunām-pakta.
    PS.Strādāja,un ļoti,abās pusēs.
    Ironija smaida,Levits savu netīro roķeli netieši ir pielicis arī Krimai.

  3. Valdis Freimantāls saka:

    Pretlatviskais terors vērßas plaßumā!

    Komunistu banda sazarojusies un maskējusies – to grūtāk ieraudzīt!

    Bet viñi it visur!

    Helsinki 86 tos atmasko.

    Tagad pienācis laiks viñus tiesāt!

    Atmaskoti, tie sañem lielu naudu valsts amatos un turpina pretlatvisko, graujoßo darbību!

    Tāpēc H 86 aicina ikvienu celt trauksmi starptautiskā līmenī.

    Latviju pārvalda kriminālnoziedznieku bandas.

    Tās baidās tikai no starptautiskā spiediena par izdarītajiem noziegumiem.

    Tad pacienāsim tos ar ßo “desertu”!

    Izdoma rodās procesā?

  4. jautājums saka:

    Ko darītu I.Leščinskis ASV 1987-1991 utt.,zinot viņa raksturu,kā uzvestos un rīkotos,kam traucētu? Nedaudzu to gadu laikā Amērikā notika vairāku latviešu patriotu mīklainas nāves,kuru uzvedība,sakarā ar politikas maiņu, un progrāmmā paredzēto Baltijas valstu nodevību,būtu traucējoša.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *