No sērijas- ar nolādētības zīmi apzīmogotie.Nr-2

Laimonis Purs (Strazdiņš)Sāka un pabeidza

Triju Baltijas valstu sasaistē visvājākais posms – Latvija. Vispirms jau tāpēc, ka pie mums dzīvo ietekmīgs daudzums krievu valodā runājošie, izveidojusies divkopienu sabiedrība, skan divvalodība, vispirms Baltijas lielākajā pilsētā Rīgā.

Apņēmības pilni gājām uz neatkarības apjaunošanu, mūs spārnoja dziesmotā revolūcija, mēs sadevāmies Baltijas vienotības ceļā roku rokā ar lietuviešiem un igauņiem. Tauta ticēja gaišai rītdienai.

Latvija iekrita dziļākā ekonomiskā bedrē nekā kaimiņi. Naskākie racēji bija pēc padomijas skumstošie, tālaika nomenklatūras krēslos sēdošie, PSRS drošības un slepenos dienestos algotie, aktīvākie sadarbnieki, diemžēl arī kultūras jomā izvirzītie. Tiem kažoka pārmešana uz otru pusi bija tikai ārēja, vārdos ietērpta. Internacionālismu sāka saukt par globalizāciju, kosmopolītismu par multikulturālismu. Būtība abiem jēdzieniem viena – noliegt nacionālo, cilvēktiesības pacelt pāri nācijas tiesībām saglabāties.

GodmTautsaimniecība ir pamats, uz kura stāv tauta. To savās rokās kā vadošam iedeva Ivaram Godmanim un viņš pārņēma. Neuzskaitīšu daudzos aizdomas raisošos faktus un faktiņus, par kuriem var izlasīt ne vienā vien grāmatā, par premjera rīcību, pieminēšu tikai kuriozo metāla eksportu, pat kapsētu čuguna krustus ieskaitot, un vēl prātā palikusī Latvijas KP CK izbijušā finansu instruktora Valērija Kargina ierašanās pie valdības galvas Ivara Godmaņa, saskaņojot brīvu valūtas maiņu, tātad bankas tapšanu. Abi vienojās.

Foto: Šis ir tas izdzimtenis par kuru runā L.Purs. Latviešu tautas bende, zaglis miljardu apmēros, slepkava, Krievijas specdienestu darbinieks. Pēc Tiesiskuma atjaunošanas Latvijā tiks tiesāts par pastrādāto genocīdu pret latviešu tautu un Latvijas valsti ! Šī noziedznieka drauģeļi-koriši (kā viņš pats mēdz izteikties) “saņems” to pašu !

 

Abi vienojās arī tagad, 2008. gadā.

Un Latvija iekrita tik dziļā finansiālā un ekonomiskā bedrē, ka no tās būs jārāpjas ārā mūsu bērnubērnu bērniem.

Baltijas valstu sasaistē pārrauts visvājākais posma – Latvija.

Tā nav akla nejaušība.

Pēc Padomju Savienības sabrukuma un Austrumeiropas valstu iekļaušanās brīvajā tirgū Rietumiem pavērās iespēja 20 gadus pārdot savu saražoto, pelnīt un kāpināt savu iedzīvotāju labklājību. Nevajadzēja būt lietpratējam, lai noprastu, ka pienāks kārtējā pārprodukcijas nediena, iestāsies finansu un ekonomiskā krīze. Tai bija jāgatavojas. Latvijā tas vispirms prasīja finansu jomā neuzticēt valsts un pašvaldību naudas līdzekļus bankai, kurā klientos ir uzkrītoši liels skaits nerezidentu, t.i. citas valsts pilsoņi ar apjomīgām naudas summām, tātad „Parex bankai”. Jo, – sākoties globālam finansu gigantu sabrukumam –, šo banku viegli izputināt, nerezidentiem izņemot savus miljonus un tā sagraujot Latvijas ekonomiku. Ideāls veids, lai mūs grūstu aizvainotā lāča sirsnīgajos apkampienos.

Neko nedzirdam vairs par mūsu pirmskara uzkrātā zelta simtiem kilogramu Anglijas bankās.

Ko visus šos gadus ir darījis Satversmes aizsardzības birojs un visi citi speciālie un analītiskie dienesti?

vvfPasaule, tajā skaitā valstis, nepastāv tikai uz likumiem un regulām, tā vispirms balstās uz veselā saprāta, sirdsapziņas un patriotisma. Tieši tas  vairāk vai mazāk ir pietrūcis mūsu valsts 3 prezidentiem, valdībām un Saeimas 100 galvām. Valsts vadošajās institūcijās pārāk biezs uzblīda pašlabuma alcēju, par zudušo padomju laiku skumstošo un sadarbnieku ar bijušajiem slepenajiem dienestiem slānis. Tas nesaplok, vectēvus un tēvus nomaina viņu dēli un mazdēli. Tie darbojas pat atklāti un nekaunīgi, spļaujot demokrātiski tautas sejā. Bet mēs tikai noslaukāmies.

Daudziem ir maldīgs uzskats, domājot, ka tikai VVF ir vainīga pie “latviešu valodas mīkstināšanas” likuma. Latviešu valodas bendes ir Krievijas KGB kapteiņa sieva Māra Zālīte un latviešu tautas kangars Jānis Peters. Viņi asistēja šajā jautājumā VVF. Tas bija šo divu kangaru ieteikums VVF. Māra Zālīte ar savu vīru arī šodien uzticīgi kalpo Krievijas asiņainajam režīmam. Tā Diena nav vairs aiz kalniem, kad mēs to visu uzzināsim. Un tad arī sāksies latviešu tautas “attīrīšanās” proces !

janis_peters

Foto:Krievijas Putina asiņainā režīma padevīgs “līdējs”,latviešu tautas kangars nr.2 Jaņis Peters. Šī cilvēka iekšējā būtība ir pilnīgi pārņēmusi šīs kreatūtas ārējo veidolu… .

 

Kāds ir Ivara Godmaņa kā valdības galvas pamatveikums? Pirmajā reizē naski izsaimniekoja vairāku paaudžu tautsaimniecībā uzkrāto, notika tā sauktā valsts nozagšana. Otrreiz ieķīlāja, tiešāk izsakoties, pārdeva Latviju ar tās iedzīvotājiem un viņu bērnubērniem parādu jūgā.

Laimonis Purs.

LRTT 14.04.2010

Par fotomateriālu un komentāriem pie tā atbild Helsinki-86 un LRTT dibinātājs.

 

 

You may also like...

11 komentārs

  1. Miervaldis saka:

    vai likumi nebalstās pēc saprāta, sirdzsapziņas, un patriotisma?Tas pirmkārt.”kristīgajiem” nacionālistiem es atgādināšu, ka tieši Vaira Vīķe Freiberge sarakstija grāmatu ”trejādas saules”, un citus Latviskus garadarbus.Domāju, VVF bija parāk neitrāla sava darba darītāja, un vispar ko no tādas, lielajā politikā nepieredzējušas Kanādas Latvietes var gaidīt…Varētu tā būt, ka VVF pieredzes trūkums varētu būt Krievijas specdienestu pirksts.Es jūsu vairākuma viedoklim nepiekrītu, jo jūs vadaties pēc trejdeviņu aizjūras valstu bībeles, bet es gan ne!Un es domāju, ka Vaira Vīķe Freiberga ir labs cilvēks, bet valsts prezidenta amatam neatbilstoš cilvēks.Kas attiecas uz krieviem, tad vini gan priecājas par to, ka var uzkundzēties sava vairākuma dēļ, bet spest uz abām pārējām baltijas valstīm baidās, jo ir gļēvi.

  2. AG saka:

    Visi Saeimas deputāti vainīgi, kas balsoja par Valodas likuma mīkstināšanu!

  3. lipsts saka:

    Ko nozīmē vārdi: “Vaira Vīķe Freiberga ir labs cilvēks, bet valsts prezidenta amatam neatbilstošs cilvēks”?
    Kādēļ tad viņa līda tajā amatā? Un ja jau ielīda, tad par savu darbību vai bezdarbību tai jāatbild pēc pilnas programmas. Kā prezidente viņa rīkojusies kā pēdējā nodevēja. Un nekādām frāzēm “labs cilvēks” vai “laba profesore” te vairs nav vietas.
    Cilvēks, kļūstot par politiķi, pārstāj būt profesors, ārsts, komponists, zoodārza darbinieks u.t.t., viņš ir vērtējams tikai un vienīgi kā amatpersona.

  4. Anonīms saka:

    aizliegt krievu vaLODU vispaar!

  5. Miervaldis, Lipstam saka:

    Bet Lipst, vai es nerakstiju svā iepriekšējā kõmentārā, ka Vaira Vīķe Freiberga ir valsts pirmajam amatam neatbilstos cilvēks.Un ja tā, tad viņa taču turpināja veco arodu, jo tas viņai padevās labāk, kas ir tipiski valsts pirmajam amatam neatbilstošiem audiokātiem, vai ne?

  6. A.Balts saka:

    Ir ienaidnieki,ir pretīgi nodevēji, ir svārstīgie, ir neapzinīgie, bez sava skatijuma, ir vienaldzīgie, bet…, bet ir arī daudz konsekventi, krietni un godīgi pilsoņi un krietni mūsu tautas dēli un meitas. Bet tie ir nemanāmi un pat šķiet, ka tādu nav lielajā negāciju plūsmā. Ierosinu LRTT turpinot atmaskot kangarus, gan līdzsvaram un pašapziņas celšanai izcelt arī mūsu pozitīvos cilvēkus izcelt no pagātnes tumsas, no vēstures aizmirstības putekļiem un vēstures kropļojumiem, kuri bieži ir profesionāli radīti no mūsu tautas un valsts naidniekiem, ar nodomu mūs pārliecināt, ka ne pagātnē, ne mūsdienās mūsu tautai nav bijuši nezogoši un nenododoši un nepērkami valstvīri.

  7. A.Būmanis LR pilsonis saka:

    VVF pirmais darbs stājoties prezidentes amatā, bija atmest atpakaļ valsts valodas likumu, tā mīkstināšanai un visā tālākajā savā darbības laikā, augstajā postenī, kura pamatnozīme un uzdevums ir -kalpot Latvijas tautai un Latvijas valstij, kas jau pats par sevi ir liels gods. Bet tā arī NE REIZI VVF nepieminēja nenotikušo deokupāciju un dekolonizāciju, ne ar vārdu neizteica sapratni, kā jūtas latvietis savā Tēvzemē, iebrukušo un naidīgo svešinieku aplenkts un joprojām visos līmeņos apspiests, pat tai skaitā dzimtās valodas lietošanā! Mums-latviešiem kauns,ka tikai tādi kolaboranti un mīkstmieši vien ir bijuši cienijamajā prezidenta amatā atjaunotajā, bet tomēr 4.maija republikā.
    Valsts ir izzagta Maizīša un šo “pirmo” personu darbības laikā, neviens no vainīgajiem nesēž cietumā, neviens miljons nav tiem konfiscēts, bet vēl grib pārvēlēt to vēlreiz. Ja Maizītis būtu godīgs, tad redzot savu nespēju veikt savu pamatdarbu, to paziņotu, vai atkāptos no amata, nevis vēlreiz kandidētu! Es tā to redzu!

  8. Kad VVF atgriezās Latvijā no vizītes pie Buša, viņa pavēstīja, ka mums attiecībā uz naturalizāciju un integrāciju ir jārada precedents.Kam vajadzīgs tāds precedents, ka kolonizācija un Abenes nolaupīšana kļūst likumīga ?Tas, protams, ir vajadzīgs pasaules iekarotājiem- globālistiem.Taču šiem noziegumiem nav noilguma, bet cik ilgi tas turpināsies? Kad tauta nāks pie saprašanas,ka krāpšana turpinās???

  9. Fuka saka:

    Tikko VVF iekļuva amatā, viņa kā pirmo ņēma priekšā Valodas likumu – atvilka uzLatviju Van der Stūlu, sapostīja Valsts valodas centru, tieši dēļ valodas likuma saplēsās ar Juristu biedrības vadītāju, pēc tam metodiski vērsās pret leģionāriem.

  10. Vaterlo saka:

    Patiesi nodevīgi un pretīgi ir tas,ka VL neguva atbalstu no kangaru puses-“vienotības”,leģionāru atceres dienu izveidot par piemiņas dienu! Tālāk vairs nav kur! Tikmēr okupantu asinssuņi dzer un ālējās netraucēti.

  1. 2012. gada 28. janvāra

    […] FOTO: Komuniste M. Zālīte, kura vēl šodien sastāv šīs noziedzīgās partijas rindās.http://tautastribunals.eu/?p=1299 […]

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *