Vai kopā ar Nelabo nonāksim pie Labā ?

250px-Raivis_Dzintars_1Von: Raivis Dzintars (raivis.dzintars@gmail.com)
Gesendet: Sonntag, 17. Januar 2010 13:10:18
An: Linard Grantins (l.grantins@hotmail.de)

Paldies par viedokli, Linard! Man, protams, žēl, ka savus domubiedrus uzskati par lielākajiem ienaidniekiem. Nejūtos nemirkli nevienu nodevis ar to, ka esmu runājis ar Osipovu vai ar jebkādu citu. Runāšu kaut ar pašu nelabo, ja vien tas dos labumu manam mērķim. Nejūtos vainīgs arī par to, ka strādāju Latvijas Avīzē, kurā man ir iespēja bieži uzrunāt cilvēkos latviskumu un atgādināt, ka jaunajā paaudzē ir nacionālo ideālu sekotāji. Neviena cita avīze tik lielu auditoriju ar maniem viedokļiem uzrunāt neļauj. Vai tad pareizāk būtu šo auditoriju neizmantot?

Nejūtos arī pazemojis latviešus ar to, ka sakopju vidi, savu zemi un ka uzturu jauniešos tautisko garu.

Ja Jums šķiet pavisam citādāk, tad tur neko nevaru darīt. Man tikai skumji par to, ka latvieši plēšanas savā starpā viens otru nolamādami, kamēr ienaidnieki apvienojas un pieņemas spēkā. Ceru, ka tas mainīsies.

———————————————————————————————————————————————

Es varu ikvienu nosaukt par “jefiņu” un “ieteikt nošauties” un nebūšu ne ar vārdu samelojies, jo tas neliecina par faktiem, bet tikai un vienīgi par rakstītāja kultūras līmeni.

Ar ko esam vienojušies – ar visām lielākajām patriotiskajām organizācijām – Daugavas Vanagi, LNKB, LNPA, LVA, Klubs 415 un citi. Organizācijas rindās ir tik daudz gados jaunu Latvijas patriotu, kā nekur citur vienkopus. Ja tas viss nav vienotība, tad kas ir?

Kas tieši šajā fotogrāfijā no manas puses bija tas noziedzīgais? Tas, ka stāvēju līdzās Osipovam? Tas, ka mani pret manu gribu nofotogrāfēja? Vai tas, ka ar viņu runāju? Ja tas ir “noziegums”, tad sanāktu, ka visi ir “noziedznieki”. Tu gribi atrast Dievus sev līdzās, bet kur tad viņi ir? Ir vajadzīgi darītāji, kas spēj vienoties, kas spēj pievērt acis un nelielām uzskatu atšķirībām, savstarpējām antipātijām lietas labā. Vai Jums tiešām šķiet, ka ar šo apsaukāšanos kaut vienu gudru latvieti sev pievērsīsiet. Es zinu, cilvēkus, kas Jums ticēja, bet pēc šādām publikācijām novēršas. Man, kurš arī tiek nolamāts, nākas būt par Jūsu advokātu, aicinot apdomāties, ka cilvēkam ir grūti klājies un ka viņā ir pamatotas dusmas, kas diemžēl bieži izpaužas nepareizā virzienā.

Labi, nav vērts laikam mums diskutēt. Darīsim viens katrs kā uzskatām par pareizāku. Ja mērķis mums ir viens, tad vēlu veiksmi – nevis līdzekļos, bet rezultātā!
Visu labāko!
Raivis.

——————————————————————————————————————————————

Vai kopā ar Nelabo nonāksim pie Labā ?

 Dzintara kungs, ja vēlējies man atbildēt, tad vajadzēja to darīt tā vārda īstajā nozīmē. Tu esi atbildējis īsta demagoga manierē, bet ne pēc būtības. Kā man saprast Tevis teikto, ka es savus domubiedrus uzskatu par saviem lielākajiem ienaidniekiem ?

Vai tad es Tevi esmu vainojis par to, ka Tu strādā LA ?

 Vai es Tevi esmu vainojis par to, ka Tu sakop vidi ?

 Tev kā politiskam darbiniekam ir jāsaprot, kad un kā “sakopt vidi”, lai nedegradētu savas tautas Garīgās vērtības un pašu tautu.  

Tev žēl, ka latvieši plēšas savā starpā ? Kuri ir tie Tavi latvieši ? Krustiņš, Pupurs, Garda, Dzintars, Iesalnieks….vai šie ir tie latvieši ?

Pret Tavu gribu nofotografēja Tevi ar Osipovu !?

 Pēc Tevis teiktā iznāk, ka vainīgs ir fotogrāfs nevis Tu. Kas Tev ar to krievu fašistu bija apspriežams ? Tu, Raivi, saki, ka jāpiever acis uz nelielām uzskatu atšķirībām….! Es nekad nesēdēšu pie viena “galda” ar Krustiņu, Pupuru, Rožkalnu, Gardu, Tevi vai Iesalnieku. Jo jūs neesat tie par ko uzdodaties.

 Tu esi ar mieru runāt ar pašu Nelabo, lai sasniegtu savu mērķi. Tādā gadījumā Tavs mērķis nav cēls un Taisnību saturošs. Ejot kopā ar Nelabo Tu agrāk vai vēlāk nonāksi Ellē un aizrausi sev līdzi latviešu tautu, un to es Tev un tev līdzīgajiem neatļaušu. Tāpēc arī Tev un tev līdzīgajiem ir tāds naids uz mani un maniem domubiedriem. Tieši Tava partija ar Iesalnieku un pārējiem “jāņiem” ir tā, kura mani un LRTT cenšas nomelnot. DP un VL intereses ir apbrīnojami līdzīgas !

 Vai nebūtu labāk, ka jūs savu enerģiju izmantotu cīņa pret latviešu tautas ienaidniekiem?!

Tu, Raivi Dzintar, centies mani pazemot, piesaucot rakstītāja kultūras līmeni. Kāds tad ir Tavs kultūras līmenis, piesaucot Nelabo un “definējot” par draugiem tādus Krustiņu vai krievu militārista dēliņu, Maskavā savervēto Krievijas impērijas aizstāvi, VDK-J. Ziemeļa nodibinātās H-86 Rīgas nodaļas biedru- Konstantīnu Jevgēnija d. Pupuru ?

To, ka viņš ir provokators, pat atļāvās paziņot no prezidenta Pils.

Lūk, šāda ir atbilde Bībelnieka kungam, kad viņš gribēja K. Pupuru izvirzīt Triju Zvaigžņu ordeņa apbalvojumam:

kpupurs

” A.god Bībelnieks kungs!  

Ne jau viss ir zelts kas spīd. Arī patriotiskās un disidentu grupās čekai izdevās iefiltrēt savus aģentus un ziņotājus. Diemžēl tā tas ir un par to ir liecības.

 Ar cieņu, Vaira Vīķe Freiberga.”.

 Kāda kangara foto !

Šeit K. Pupura e-vēstule man, kad es viņam aizrādīju par neprecizitātēm viņa teiktajā:

Von: pupurs@aol.com
Gesendet: Montag, 13. April 2009 06:35:45
An: l.grantins@hotmail.de

Tu labak atsuka manu….zilais duriks! :-))

 Un šeit viņa rakstītais komentārs:

Linardam Grantinam 11.jūl, 15:54

baigi ieinteresejos, kas tie tadi ir Pupurs, Grantins, Rozkalns un co. Iegaju gugula un…..tagad viss ir skaidrs.
Vislielaku iespaidu atstaja K.Pupura vestule L.Grantinam, tipa “apsveikums jaunajam gadam” (var atrast www.glabvalsti.lv). Grantin, zini, tu siem cilvekiem pat blakus nestav, ari E.Veidemanei! Un gribu tev pateikt tikai vienu, suka, suka un velreiz suka…nav jau pirmo riezi… zilais luzers!

Raivi, to visu Tu zināji, bet neskatoties uz to, jūsu partija šo gara kropli nosauca par savu draugu ! Tad,Raivi, kas esi Tu pats ??? Es nevienu neapvainoju tikai tā,- aiz gara laika. Tiek cītīgi krāti “šo cilvēku gara darbi” un kad visi tie tiek salikti kopā, tad atbilde ir nolasāma… .

Konstantīns bija arī viens no LRTT piesēdētājiem. Noticēju kādreiz viņam, jo domāju, ka viņš Ziemeļa grupā nejauši nokļuvis… . Smagi maldījos. Gandrīz ar savu dzīvību samaksāju (par to kādu citu reizi)…. . No LRTT vienreiz viņu “izsviedu” par pārmērīgu alkohola lietošanu ! Vairāki “cīnītāji” mani par to nosodīja… . Kad viņš apgalvoja, ka esot ticis galā ar alkohola problēmu, tad pieņēmu viņu atpakaļ. Izrādās, ka tā bija mana “melnākā” diena, no kuras vēl šodien neesmu atguvies (bet par šo tēmu arī kādu citu reizi)… .

Tu, Raivi, tāpat kā Aivars Garda, strādājiet kopā ar DP, kuru savukārt vada bijušie VDK- latviešu tautas slepkavas. Ja nebūtu tādi “gaisa nolaidēji” kā Tu, Garda vai Krustiņš, tad latviešu tauta jau sen būtu “uzsprāgusi” un samalusi miltos komunistu salašņas. “Dobeles variants” to labi parādīja. Tas arī reiz notiks un no “turienes” arī nāks īstie patrioti.

 Pienāks diena, kad zem hipnozes vai arī ar kādas “tabletes” palīdzību, mēs visi tiksim nopratināti. Es darīšu to labprātīgi. Šāda metode tiks pielietota, lai netiktu apvainoti un tiesāti nevainīgie. Tad arī tiks atvērti tie saucamie “čekas maisi” bez pašiem maisiem.

L. Grantins

24.01.2010

You may also like...

13 komentārs

  1. AG saka:

    GRIBĒTOS ZINĀT SĪKĀK, KĀDĀ VEIDĀ GARDA SADARBOJAS AR DP, KĀ ARĪ TO, KĀPĒC GRANTIŅŠ ZIEMELI UZSKATA PAR VDK AĢENTU? DRĪZĀK JAU TĀDS VARĒTU BŪT KOSMOPOLĪTS UN EIROFĪLIS VIDIŅŠ?

  2. Raitis saka:

    2009. gada 29. decembris 14.12
    Linard, Jums nepieciešama medicīniskā palīdzība. Ja nopietni, tad ko es atradu internetā un ko raksta KP skan daudz pārliecinošāks par visu šo LRTT stulbumu:

    “Grantin, goda vards, es vel joprojam kaut ko nevaru saprast un proti, pasaki atklati, vai tu esi psihiski slims jeb tomer provokators? Nu tad pasaki ludzu, Grantin, vai tu uzskati sevi par godigu cilveku? Es vienmer tevi uzskatiju par ne visai, intelektuala zina, stipru cilveku, bet ka pret grupas vienu no dibinatajiem man tomer bija zinama ciena. Shoreiz attieciba uz manu personu ar saviem klajiem apmelojumiem tu izgazies pamatigi. Tu apvainojies, ka es nepiekritu taviem uzskatiem, saudzejot kaut kur tavu reputaciju, publiski ieteicu tev atpusties kada laba sanatorija un lidz ar to tu izgazi visu zulti un naidu uz mani. Tatad, iznak ka ari pret citiem cilvekiem tu esi bijis visu laiku meligs un gnidigs…pret visiem kas nepiekrita tavam viedoklim un uzskatiem! Tagad saku atcereties tos laikus un, teikshu tev atklati, man paliek nelabi. Tava taktika vienmer ir bijusi, izmest lauka nepamatotus apvainojumus un pec tam laisties lapas, vai ta nav glevulibas pazime! Ta bija pret Juri Ziemeli, ta bija pret Gunaru Astru, ta bija pret Jani Veveri, ta bija pret Jani Rozkalnu, Alfredu Zarinu, Antu Bergmani, Pavilu Bruveri, Dzantaru Geidi un daudziem citiem. Tu saskeli musu grupu (CTAG Helsinki-86) tikai tapec, ka bijushie Latvijas politieslodzitie uzskatija tevi par VDK zinotaju pec tavas bedigi slavenas uzstashanas Latvijas PSR valsts televizija 7.novembri 1987gada. Tu velak visiem Rietumos gribeji iestastit, ka ta luk bija provokacija un dazi kadri tika izgriezti. Iespejams, ka dazi kadri tika iznemti, bet parejo tachu pateici tu un tikai tu, nevis kads VDK darbinieks tava vieta! Tu izgaji uz kompromisu nevis tikai ar chekistiem un toreiz pastavosho varu, bet tu izgaji uz kompromisu pirmam kartam ar savu sirdsapzinu un lai izcelotu no PSRS tu parakstiji kontraktu ar pashu velnu! Pats tak atzinies Marim Ludvikam, ka biji spists parakstit sadarboshanas dokumentu ar Latvijas VDK, lai tiktu ara no PSRS uz Vaciju, ka ari vel pirms tam, ar to pashu noluku, appreceji Idu, Krievijas vacieti, ar kuru tu velak, jau Minstere, tik nesmuki un ciniski izrikojies. Gribas tev jautat, Grantin, vai shis kontrakts vel ir speka shodien un tas LRTT ir shi kontrakta turpinajums? Atceries, ko Gunars Astra teica Tev prom braucot no Latvijas? Izsledzot Juri Ziemeli no grupas tu saskelsi grupu. Rikojoties caur Dr.Juri Vidinu un vina paligu Ivaru Zukovski (kas velak pats atzinas, ka stradaja uz VDK) tu sanaidoja helsinkieshus sava starpa un panaca, ka visi bijushie disidenti ar “legeru stazu” atgaja no Vidina un vina piekritejiem (kas bija sava mazakuma). Bet tomer mes izdarijam savu darbu ka grupa. Velak jau naca lauka LTF, LNNK, Pilsonu Komitejas utt un neatkaribas ideja vairs nebija apturama. Iebraucot Minstere, 1987.gada, tu ari tur turpinaji savu skeltniecisko darbibu jaucot gaisu trimdas latvieshu vidu par to kas ir labs un kas ir slikts Latvija, kuru vajag atbalstit, bet kuram neko nedrikst ne sutit ne palidzet, jo luk, esot chekas agenti. Rezultata, PBLA , ALA un citas organizacijas uz laiku apjuka un Helsinku Palidzibas Fonds tika iesaldets, Tu sanaidoja sava starpa ari jaunpolitiebraucejus no Latvijas panakot indigu gaisotni un savstarpejo neuzticibu vinu vidu. Vai tev nemaz neinterese, kapec Rolands Silaraups pa visiem shiem gadiem nemaz negribibeja ar tevim runat, ari Cirvelis un citi helsinkieshi? Es saprotu, ka tev skauz un kaut kur pat sap, ka ta luk toreiz, nepiedalijies pats neviena no musu akcijam (bet vai vispar gribeji?!), bet vel 1987ja atri vien aizbrauci uz Rietumiem. Es ari aizbraucu julija 1988.gada, es ari varbut negribeju vairs paciest musu savstarpejo apkaroshanu un VDK spidienu, bet es vismaz to atklati tagad nozeloju un sapnoju reiz atkal but kopa ar savu tautu, sava dzimtene. Redzi, cik omuligi tagad sedet Vacija un telot cinitaju par taisnibu, pec taviem pashu vardiem runajot “zidu-masonu okupetaja Latvija”. Sedet Vacija un rakstit apvainjumus kurus tu nemaz nevar pamatot ne ar dokumentiem, ne ari ar citiem faktiem, balstoties uz tenkam un baumam kadus luk kada tur tantina Vaira esot teikusi babai Verai, jeb onkulim Janim Agenskalnas tirgu. Tu aizgaji pat tik talu, ka tagad, no talas Vacijas, tu pat megini sanaidot un ieset savstarpeju neuzticibu starp Visu Latvijai un pat bijushajiem NSS biedriem, aprunajot, apvainojot un noliedzot sho cilveku agrako un tagadejo darbibu! Kadas tev ir tiesibas, it seviski kad pats neesi godigs, apmelot un aizvainot tev personigi nemaz nepazistamus cilvekus, vai tos, kas Latvijas laba darija un cieta daudz vairak neka tu var iedomaties?! Kadas Tev ir tiesibas jaukties Latvijas patriotu aktivitates?! Tatad atkal skeli, atgal grauj?! Man sap, Grantin, ka es tev uz kadu laiku uzticejos, tada nu ir mana daba, es ticu cilvekiem, tachu man visvairak sap, ka tavas, piedod par sho vardu, idiotiskas darbibas rezultata sakara ar LRTT, tu atkal, ka agrak, gribi sanaidot un saskelt labus cilvekus sava starpa un diskreditet visu bijusho disidentu kustibu ne tikai Latvijas cilveku prieksha, bet ari pasniegt visu musu kustibu un idealus, ka nenopietnus un mus visus, ka tadu pajolinu baru atsevisku speku acis arpus Latvijas robezam. Grantin, nepamatoti apvainojumi, rupja valoda un atklati draudi nemaz nelidzes tavai reputacijai….un ari nelidzes latvieshu tautai. Atceries to!
    Konstantins Pupurs (CTAG Helsinki-86, ASV Armijas Leitnants)
    PS Grantin, savu iepriekshejo vestuli uzrakstiju Tev nu jau kadu krietnu laiku atpakal, bet uzreiz nenosutiju, kaut kas mani attureja. Tagad redzu, ka Tu turpini bezkaunigi apmelot mani un citus cilvekus. Godigi teikshu, man nav tagad ne laika ne veleshanas nodarboties ar tavu personu, jo esmu tagad loti nepiemerota vieta un loti nepiemerota situacija, bet tagad iestajies klusums un ari miers uz kadu laiku, tapec nolemu vel nedaudz ko pierakstit klat. Ka saka, ak vai, bet lai. Zini, tagad domaju, ka tu pedeja laika, vel vairak un vairak mani izraisi pret sevi tadu ka zelumu un pat skumjas. Es vienkarshi brinos, cik dzili viena persona var krist sava uzvediba lai pilnigi pazaudetu jebkuru pashcienas sajutu un savu godu! Es sava dzive vel nevienu neesmu saticis, kursh tik apbrinojama veida un tik veikli citu cilveku acis var pazemot pats sevi! Piemeram, kaut nu vai uzbazties ar saviem zvaniem laudim, kas ne tikai nevelas dzirdet tavus murgus (tu to labi zini, bet tik un ta uzbazies), bet pa telefonu ari runa ar tevi, ka ar nervu slimnieku. Vo, talants! Nu gan es ta nevaretu! Paklau, veco zen, tu vel piezvani Vairai VF un pachalo ar vinu ari, jo abiem jums bus ko atcereties no jusu varondarbiem vienas zinamas iestades laba. Tev, Grantin deretu atcereties, ka uz katru viltigu un rafinetu galvinu vienmer atradisies pienaciga skruvgrieze un es loti loti shaubos, ja pat Latvija tuvakaja laika kaut kas krasi mainisies, ka tu kadam bus tur vajadzigs, jo zemiskie intriganti un Brutas tipa nodeveji nepatik nevienai varai. Parasti shadiem tipiem ir bedigs gals un velak muziga neslava. Ar to es tev ari gribu novelet Laimigu 2009 gadu!”

  3. Konstantins Pupurs (CTAG Helsinki-86, ASV Armijas Leitnants) saka:

    Raivis sava vestule loti izsmelosha un diplomatiska veida ,un kas ir pats galvenais, tavu slimu personu neaizvainojot, visu labi paskaidroja. Esmu pilnigi parliecinats, ka to vinsh darija pirmo un pedejo reizi, jo tak pats saproti, Grantin, ka neviens normals cilveks ar tevi diskutet neies….nav verts, vai ne? Nu ja, tu jau to pats labi zini, tapec turpini visus provocet, ka saka, no distances.
    Nu labi, no savas puses tomer nolemu tev atbildet pa punktiem un mana valoda diemzel shoreiz nebus tik pieklajiga un diplomatiska, ka Raivim.
    1. Paklau, aksts, pirmam kartam, kas tu tads esi un ko tu esi izdarijis Latvijas laba lai visus tev PERSONIGI NEPAZISTAMUS cilvekus tik familjari uzrunat uz “TU” un ka ari saukt vinus par “Jankam”, “Kosjkam” , “Raivitis” utt? Pienemsim, ja pat tu butu kaut ko daudz un pozitivu darijis musu dzimtenes laba un butu iecienita persona Latvieshu tautas acis un sasniedzis sava dzive daudz ko apsveicamu, ari tad, ta darit vienkarshi nedrikst. Pieklajibas formas prasa uzrunat uz “JUS” ari tos kurus tu, ar visam savam gnidiskam fibram, nevar uz acu gala paciest.
    2. Raivi kads nofotografeja ar Osipovu? Nu un tad? Tev ko, vienkarshi nav par ko cilvekam piekasities? Tu tur biji klat un precizi zini par ko gaja runa? Un ja objektivi, ar ko tu atskiries no Osipova kunga? A nu ja, Osipovs vismaz ir politiska figura aiz kura tomer stav zinams speks un kas mit tomer Latvija (gribam mes to vai negribam), bet tu tak nekas neesi, pat neesi kopa ar savu tautu.
    3. “Es nekad nesedesu pie viena galda ar……” Milumin, a kas tev aicinas sedet ar siem kungiem pie viena galda, un vispar pie kaut kada galda? Neesi tak smiekligs, tev pat vacu drosibas iestades “neaicina sedet”… nekur.Pat to tu neesi pelnijis (izsauca vienreiz un palaida ar Dievu, jo saprata uzreiz, ka darishana viniem ir ar parasto nervu slimnieku, kas gul un sevi redz Firera loma) Bet gribas, vai ne? Gribas tak kartejo reizi un ar blikski patelot cieteju par tautas interesem, jo toreiz 80s kaut ka dushas nebija. Ai, ai, redzi ka, nopietnam iestadem ne Vacija ne Latvija tava persona nemaz neinterese un pat vajadzigs tu nevienam neesi, nu vienigais Tvaikas ieals profesionaliem un varbut vel saviem radiem.
    4. Tu Raivim parmeti, ka luk vinsh “ar mieru runat ar pashu NELABO”. Atceries, divkosi, ko tu shlupsteji ar to pashu NELABO svetibu 7.novembri 1987.gada, uzrunajot Latvijas iedzivotajus pa TV? Vai tu atceries “musu, par taisnibu cinitajs” savu valsirdigu atzishanos macitajam Marim Ludvigam par savu piekrishanu (rakstiska veida lai izcelotu no PSRS) sadarboties ar valsts Droshibas Komiteju? Pats tachu runaji pa TV un pats tak toreiz runaja ar macitaju. Tur pat lietiskie pieradijumi ir lieki, piekriti?
    5. “…krievu militarista delinu…” Nuuu, Linard, nu ka ta var melot! A tagad godigi visiem pasaki, kadas tautibas tomer bija mans tevs? Tu tak loti labi to zini! Varu savu metriku tev atsutit, ja velies :-) “…Maskavas saverveto Krievijas Imperijas aizstavi…” Vispar super! Tatad mani Maskava tomer saverveja, ja? Labi, kada datuma, kas, kur ir tas sadarboshanas dokuments ar manu parakstu, kads uzdevums, rakstiskie zinojumi Ljubjankai vai Srura majai ar manu parakstu, segvards, kads kaitejums latvieshu tautai (nu, tur kads tika arestets, izsutits, iesedinats) utt. Ludzu , citreiz , kad atkal saks lamaties, ludzu dod faktus, sarunats? “…VDK-J.Ziemela..” Nopietni, ohh, man un citiem, kads atklajums!! A citreiz, jus necienijamais nevaretu atkal, konkreti pateikt, kad saverveja Juri, rakstiskus zinojumus prêt citiem cilvekiem, segvards un nopelni Vienotas un Nedalamas laba, ok milais?
    6. “To, ka vinsh ir provokators, pat atlavas pazinot no prezidenta Pils” Nuu, par to es nemaz nebrinos (ja ta ir vispar taisniba) un vel pie tam no VVF (atkal, ja ta ir taisniba bet nevis provokacija)! Zini, man tas pat glaimo! Bet ja nopietni, es vel 1997.gada oficiali devu savu atlauju (rakstiska un notarizeta veida Zalisha kungam) publicet visu, kas ir uz manu personu tajos “maisos” un vispar VDK arhivos. Man tak nav ko slept un tu atkal to labi zini, jo pats redzeji tas seshas lapas agentu zinojumus prêt manu personu no TSDC (krievu valoda) lidz pat laikam, kad es jau biju emigrejis. Acim redzot, ka kads ari no “trimdas” rukaja “kantora” laba, moshka TU Grantin? A vot tavus dokumentus no TSDC, starp citu, neviens neredzeja, A VISPAR BIJA? A ja bija, tad neesi tik kautrigs, nopublice sava majas lapa, lai mes visi varetu redzet, kas, ka un ko…..toreiz, Padomju Latvija ir bijis, sarunats, biedr (tovarish)?
    7. “Kada kangara foto!” A tu paskaties uz sevim spoguli:-) Ko tu tur redzi? Nu, tu teiksi nakotnes Latvijas Fireri redzu! Bet es tev teiksu, nevelk to uz Fireri, jo Adolfam Aloizovicham vismaz bija harisma un pat zinams talants, bet kas tev? Nu tu jau pats zini:-) …divas ziro’s :-)
    8. “…kad vinam aizradiju par neprecizitatem…” Pekshni tik pieklajigs tu esi, ka saka “pieklaigi vinsh aizradija” Nu nesmini tak manas kurpes! Atceries labak ko tu man uzrakstiji un kada veida. Tas ir viens, otrs, piekritu, savas rupjibas tev es nosutiju privata veida, bet tu, ka pedeja gnida, uzreiz to publiceji neta (once a traitor, always a traitor). A tu zini, es savus vardus atpakal nenemu, jo tu ne tikai to esi pelnijis, bet ari citadak ar tevi runat nevar. Tu saproti tikai rupjibas un speku, gluzi, ka ar satanu apsestais, necilveku butne.
    9. “Baigi interesanti, kas tie tadi ir…..Nu, veco zen, vai nu tu pats to esi sacerejis, vai nu, es ari pienemu tadu varbutibu, ka kads cits bija apveltijis tevi ar lidzigiem KOMPLIMENTIEM. Bet tu tachu esi pieradis pie ta, vai ta nav? :-))
    10. “Es nevienu neapvainoju tikai ta….” Tik tiesham!? Labais tu musu.
    11. “Tiek citigi krati “sho cilveku gara darbi”…un atbilde bus nolasama” Kads citigs students! Klau, prieksh Bakalaura grada strada? Vot sheit ir tas galvenais jautajums kas ir tas uz ko tu strada un kas tev to Magistra gradi pashas beigas tomer pieskirs…nu, kad visu un visus sava starpa sastrides, saskels un sagraus?
    12. “Tu Raivi, ta pat ka Garda, stradajiet kopa ar DP”. Nu johaidi, atkal 5×5=25. Vienigais, par savu muldeshanu tomer kadreiz naksies atbildet, piekriti, tovarish?
    13. “…gandriz ar savu dzivibu samaksaju” Nu, nu, nakoshreiz, izgudro vel kadu jaunu pasacinu par “tris siventiniem”, Minhauzens tu musu :-)
    14. “No LRTT vienreiz vinu izsviedu…” Atkal melo ar pilnu muti, visgodigakais pasaule :-) Atceries, kapec es tev teicu lai tu neliec vairs manu parakstu? A gluzi vienkarshi, tapec ka visi shie sarakstitie spriedumi un murgi, bija vienkarshi murgi (bez faktiem un legaliem/formaliem pieradijumiem), bet pedejais bija tas, ka tu saci lamat Kristigo baznicu. Tu labak nopublice manu vestuli tev sakara ar sho jautajumu, labi?
    15. “…par parmerigo alkahola lietoshanu” Ohh ka! Tik tiesham iespaidigi un parliecinoshi! A tu mani pats, vispar, kadreiz esi redzejis piedzerusham, ko? Ne, neredzeji. Vienreiz zvaniju no ASV (toreiz vel tik tiesham ticeju tev) un tavai sievai pats atzinos ka shovakar makenit iedzeru, jo man bija gimenes situacija. Redz, ka tu izmanto cilveku viena briza vajibas un atklatibu! Nu pats, pasaki godigi, ka to var nosaukt? Pareizi! Gnidisms! Bet blaustities (neta) tu saci tad, kad es LA intervija ieteicu tev atpusties sanatorija. Pec tam tu man svinigi pazinoja ka es vairs neesmu LRTT…kaut gan, es jau sen tur neesmu bijis.
    16. “Shodien neesmu atguvies…” a tu vel panaudi, varbut kads tev vel pazelos, “cinitajs” par Tiesisko Valsts no Vacu zemes Minstere.
    17. Pashas beigas gribu tev atgadinat to savu vestuli kuru es rakstiju tev vel no Irakas, t.i. “Apsveikums uz Jauno 2009.gadu”, un proti, par katru teikto vardu es tur pilnigi apnemos nest jebkuru atbildibu, bet pasaki man, VAI TU ESI GATAVS NEST ATBILDIBU PAR SHIEM VISIEM SAVIEM MURGIEM UN AIZVAINOJUMIEM PRET CITIEM? Tu doma, ka cilveki vienkarshi aizmirsis tavus apmelojumus un eshafota spriedumus un draudus? Shaubos. Vardu sakot, dzivo vesels un tomer arste savu nestabilo psihi.

  4. Hauss saka:

    Nav vērts strīdēties ar trakajiem. Viņš tevi nolaidīs līdz savam līmenim un pēc tam sakaus ar pieredzi.:))

  5. Lacplesis saka:

    Tu esi nozhelojams provokators kursh censhas sev pieverst uzmanibu

  6. annamarija saka:

    Ārprāts! Arī šeit LATVIEŠI SAVSTARPĒJI APSAUKĀJAS UN NĪSTAS…Es lienu atpakaļ alā, lai tupētu tur, līdz atnāks kaulainā ar izkapti…

  7. garāmgājējs saka:

    Nezinu, ko Jūs neesat savā starpā sadalījuši, bet nu Raivja taisnošanās par foto ar osipovu ir smieklīga un Pupurs ar saviem komentāriem tiešam parāda sevi ne taj labākajā gaismā un gribās ticēt autoram par Pupuru…

  8. to Pupuram saka:

    Kaut ko tik analfabētisku gan latviešu literarās val.,gramatikas un satura ziņā ,pat negadījās lasīt pamatskolas sacerējumos.Tiešs ,nekvalitatīvs tulkojums no Krievu valodas.Un viņš sevi dēvē par ASV armijas virsnieku,par cilvēku ar labu izglītību!
    Faktu sargrozīšana,drausmīgi meli pat stulbums,jo uzdot Grantiņam oligofrēniskos jautājumus par pierādījumiem no sadarbības ar VDK,var tikai pats VDK apmautais.2/3 no Latvijas pilsoņiem slaistās pa Latviju ar iededzinātu zīmi pierē – ESMU VDK algotnis!
    Pupura k-gs,nesmīdiniet pasauli !

  9. Pilnīgi atklāti par mafiju Latvijā saka:

    Es, Džons Kristmass (John Christmas, personas kods 170169-12604), paziņoju, ka sekojošā informācija ir patiesa, cik man zināms:

    Es strādāju Parex bankā (“Parex” no 2002. gada maija līdz 2004. gada oktobrim. Šī perioda beigās es biju Starptautisko sakaru grupas vadītāja amatā un mans uzdevums bija saziņa ar reitingu aģentūrām un starptautiskajiem aizdevējiem ar mērķi panākt maksimāli lielu aizdevumu Parex.

    Es biju Parex galvenā kontaktpersona 25 bankām, kas 2004. gada jūlijā izsniedza Parex 117 miljonu eiro sindicēto kredītu.

    2004. gada augustā man bija tikšanās ar Georgiju Krasovicki, Parex īpašnieka Viktora Krasovicka dēlu. Es uzzināju, ka Parex banka aizdevusi summu, kas pārsniedz visu bankas kapitālu, uzņēmumiem, kas bija slepenas ieinteresētās puses. Turklāt aizdevumi ieinteresētām pusēm tika aktīvi palielināti. Šī informācija papildināja arvien pieaugošo citu krāpšanas darījumu skaitu, ko es biju atklājis Parex bankā.

    Pamazām es uzzināju arī, ka Parex atrodas Latvijas korupcijas centrā. Piemēram, piedaloties JP Morgan un Parex apspriedē, es uzzināju, ka Latvijas Valsts kases vadītājs Aivars Veiss tika atlaists no darba par korupciju, bet soda vietā ieguva augstu amatu Parex bankā. Es kādā apspriedē uzzināju arī, ka Savienoto Valstu valdība zināja, ka Parex bija naudas “atmazgāšanas” banka Kempmayer digitālās televīzijas skandālā. Parex amatpersonas to nenoliedza, bet drīzāk aizstāvēja bankas iesaistīšanos, apgalvojot, ka šo kontu esot atvēris pats Valērijs Kargins.

    Jūtot, ka mans tiesiskais un morālais pienākums ir atturēt Parex no turpmākas aizņemšanās, es sāku izplatīt informāciju par krāpšanu. Sākumā es to darīju slepeni, jo biju dzirdējis baumas, ka Parex var rīkoties varmācīgi, tai skaitā arī baumas, kas nākušas no Parex un Ernst and Young Baltics darbiniekiem.

    2004. gada augustā es mutiski nosaucu krāpšanas darījumu sarakstu Ernst and Young Baltics partnerim Valteram Kronbergam. Es biju liecinieks tam, ka viņš pierakstīja šo minēto sarakstu. Es pieņēmu, ka Kronbergs no sirds ienīst Parex, jo viņš pastāstīja man, ka viņam esot tieša informācija par to, ka Parex 90. gados esot organizējis cilvēku šaušanu Latvijā.

    Svarīgākie krāpšanas darījumi bija šādi:

    NEGATĪVA PAŠU KAPITĀLA IZRAISĪŠANA

    Parex bija aizdevis visu bankas pašu kapitālu pārsniedzošu summu slepenām ieinteresētām pusēm, tostarp: VIP Avia, Extro Leasing, Extro Bank, Northern Investment Bank, Nezavisimost, Allen Finance. Iesaistīti bija Jevgeņijs Zolotarevs, Līga Puriņa, Ēriks Brīvmanis, Eugene Olevsky, Georgijs Krasovickis un Eižens Slava. Es uzzināju, ka Parex Kredītu komiteja slepeni darbojās kā filiāles Extro Bank kredītu komiteja un līdz ar to visa Parex Kredītu komiteja zināja, ka Extro Bank ir slepena filiāle. 2005. gadā Parex “nopirka” dažus NVS līzinga uzņēmumus. Šis pirkums bija krāpšanas darījums, jo šie uzņēmumi jau bija filiāles un pirkums tika izdarīts, reaģējot uz manu 2004. gada trauksmes signālu (Jevgeņija Zolotareva e-pasta ziņojums 2003. gada 18. augustā un mans e-pasta ziņojums sindikāta bankām 2005. gada 17. novembrī).

    AIZDEVUMA LIMITU PĀRKĀPUMI

    Parex dažādos veidos pārkāpa aizdevumu limitus un, lai slēptu šos pārkāpumus, izteica nepatiesus apgalvojumus savos gada pārskatos un iekļāva prospektos nepatiesus sarakstus. Pārkāpumus, kas saistīti ar Riga Transportation (Rīgas Satiksmi?) un Latvijas Balzamu / Juriju Šefleru, var ļoti viegli pierādīt, izmantojot publiski pieejamu informāciju. Arī aizdevumi Parex īpašniekiem Karginam un Krasovickim bija pārkāpums, ja tos pieskaita aizdevumam viņu uzņēmumam VIP Avia. Daudzi Parex darbinieki, to skaitā Valērijs Hudorožkovs, ir man teikuši, ka VIP Avia pieder Karginam un Krasovickim. (mans e-pasta ziņojums sindikāta bankām 2005. gada 17. novembrī.)

    REVERSAIS HEDŽINGS

    Gada pārskatos Parex apgalvoja, ka hedžējot procentu likmju risku. Tas neatbilst patiesībai. 2004. gadā Parex izmantoja derivatīvus, lai PALIELINĀTU pārcenošanas neatbilstību starp aktīviem un pasīviem. Šo krāpšanas darījumu varēja ļoti viegli pierādīt un tas neapšaubāmi bija būtisks, jo apdraudēja bankas maksātspēju.

    APLOKŠŅU MAKSĀJUMI DARBINIEKIEM

    Parex bija iedalīts četrās nodaļās. Es strādāju Kapitāla tirgu un investīciju banku nodaļā. 2003. un 2004. gada sākumā nodaļā bija bonusu svinības, kad darbiniekus pa vienam aicināja Jevgeņija Zolotareva kabinetā. Es katru gadu redzēju Zolotarevam lielu kasti ar aploksnēm, no kuras viņš man izsniedza vienu aploksni, pilnu ar simt dolāru banknotēm. Es redzēju, ka arī citi manas grupas darbinieki saņem līdzīgas aploksnes. Šis noziegums ir ne tikai izvairīšanās no nodokļiem, bet arī krāpšana un naudas “atmazgāšana”. Man ir Skype sarunas teksts ar bijušo kolēģi Kristu Rubšteinu, kurā viņa atzīst, ka ir zinājusi par aplokšņu bonusiem.

    DEPOZĪTU BIZNESS, KAM PAMATĀ NELIKUMĪGA IZVAIRĪŠANĀS NO NODOKĻIEM

    Strādājot Parex, es uzzināju, ka 80% depozītu pieder nerezidentiem un galvenokārt šie depozīti nākuši no Parex pārstāvniecībām NVS valstīs. Man pastāstīja, ka Parex piedāvāja Amerikas štatos reģistrētas LLCs (sabiedrības ar ierobežotu atbildību?) kā gatavus kontu turētājus. Šie konti bija ASV dolāros un procentu maksājumi bija nulle. Es esmu bijis liecinieks, kā Parex amatpersonas, to skaitā Zolotarevs, vairākkārt atklāti paziņojuši citu banku pārstāvjiem, ka šo kontu mērķis ir izvairīšanās no nodokļiem.

    NELIKUMĪGIEM MĒRĶIEM PAREDZĒTI KOMERCKREDĪTI

    Strādājot Parex, man bija vairākas tikšanās ar Parex viceprezidenti Līgu Puriņu. Viņa bija kreditēšanas vadītāja. Viņa zināja, ka tika doti aizdevumi slepenām ieinteresētām pusēm, un pastāstīja man dažas detaļas. Viņa pastāstīja arī, ka Parex filosofija ir tāda – uzņēmumi, kas dod kukuļus, ir labi un gūs panākumus, bet uzņēmumi, kas nedod kukuļus, ir slikti un cietīs neveiksmi. Viņa apgalvoja, ka Parex speciāli deva komerckredītus uzņēmumiem, kuri deva kukuļus, tādējādi finansējot šos kukuļus.

    NELIKUMĪGA ATLAIŠANA

    2004. gada oktobrī es iesniedzu krāpšanas darījumu sarakstu Moodys Ratings un Fitch Ratings galvenajām kontaktpersonām. Es to izdarīju, nosūtot faksus bez paraksta ar pietiekami zīmīgām norādēm, lai saņēmēji saprastu, ka šo faksu sūtītājs esmu es.

    Moodys Ratings pilnībā ignorēja sarakstu un paaugstināja Parex reitingu.

    Fitch Ratings piezvanīja Parex iekšējam revidentam Denisam Vološinam. Nākamajāa dienā pēc zvana Vološinam es ierados darbā un atklāju, ka mans dators ir atslēgts. Mani nekavējoties izsauca uz personāla daļu un lika pieprasīt “atvaļinājumu”, it kā manu nepietiekami labo latviešu valodas zināšanu dēļ. Patiesībā mani nelikumīgi atlaida par trauksmes celšanu. Tāpat es uzzināju arī, ka Parex iekšējais revidents drīzāk pilda slepenpolicijas, nevis īstas revīzijas funkcijas.

    No 2004. gada oktobra līdz 2005. gada aprīlim es galvenokārt slēpos ārpus Latvijas. Pakļaujoties Parex Valdes priekšsēdētāja Guntara Grinberga spiedienam, Daiga Joniškāne manā vietā parakstīja iesniegumu par aiziešanu no darba (Daigas Joniškānes e-pasta ziņojums 2004. gada 29. novembrī).

    2005. gada aprīlī Savienoto Valstu Valsts kase iekļāva melnajā sarakstā divas Latvijas bankas (VEF Banku un Multibanku) kā naudas “atmazgātājas”. Šķita, ka pēc tam Latvijā vajadzēja uzsākt aktīvu cīņu pret naudas “atmazgātājiem”, taču nekas tāds nenotika. Šodien pusei Latvijas banku ir iecienītu naudas “atmazgātāju” reputācija.

    2005. gada maijā es uzzināju, ka Ernst and Young Baltics apstiprinājis Parex 2004. gada pārskatu. Es aizsūtīju Kronbergam e-pasta ziņojumu ar jautājumu par krāpšanas darījumu sarakstu, un viņš noliedza krāpšanas darījumu saraksta saņemšanu (Kronberga e-pasta ziņojums 2005. gada 9. maijā).

    Tāpēc es parakstīju Parex krāpšanas darījumu sarakstu un aizsūtīju to pa pastu šādiem adresātiem: ģenerālprokuroram Jānim Maizītim, Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam, ekonomikas ministram Krišjānim Kariņam un aizsardzības ministram Eināram Repšem. 2005. gada jūlijā es saņēmu e-pasta ziņojums no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, kas apstiprināja vēstules saņemšanu no Prokuratūras (Gvido Romeiko e-pasta ziņojums 2005. gada 27. jūlijā).

    2005. gada vasarā es paliku Latvijā, galvenokārt mitinoties kāda drauga dzīvoklī, jo man bija bail ilgi uzturotēties savos dzīvokļos. Biju gatavs tikties ar prokuroriem vai banku uzraudzības iestāžu pārstāvjiem, ja viņi vēlētos uzzināt kādas detaļas, kas varētu palīdzēt izmeklēšanā. Taču neviens mani neaicināja tikties.

    Ap 2005. gada augustu kāda Latvijas Prokuratūras darbiniece (Antra Ģipsle) pastāstīja manai juristei (Daigai Joniškānei), ka Latvijas Prokuratūra nodarbojas ar aizsardzības naudas izspiešanu no noteiktām bankām apmaiņā par to neapsūdzēšanu naudas “atmazgāšanā”. Konkrēti Latvijas Prokuratūra 2005. gada vasarā pieprasījusi naudu no Parex bankas un Aizkraukles bankas. Pēc Ģipsles vārdiem, tajā laikā Parex bija drošībā, jo piekrita samaksāt, bet Aizkraukles bankai draudēja apsūdzība, jo tā atteicās maksāt.

    2005. gada novembrī es aizsūtīju e-pasta ziņojumu sešām galvenajām bankām, no kurām Parex centās aizņemties naudu. Es iesniedzu tām informāciju par Parex krāpšanas darījumiem. ING Bank un KBC Bank atbildēja ar pateicību un, manuprāt, pārstāja aizdot naudu Parex. Mizuho Corporate Bank atsūtīja dusmīgu atbildi un ievērojami palielināja aizdevumus Parex. Es droši nezinu, vai Standard Bank, CSFB un JP Morgan sūtītie e-pasta ziņojumi nonāca pie adresātiem (mans e-pasta ziņojums 2005. gada 17. novembrī un vairāki atbildes ziņojumi).

    2005. gada decembrī es saņēmu e-pasta ziņojumu no Latvijas Valsts ieņēmumu dienesta. Viņi bija jautājuši Parex īpašniekam Valērijam Karginam, vai Parex ir maksājis man skaidru naudu aploksnē, un viņš parakstījis dokumentu, kurā apgalvots, ka tas nav noticis. Es nespēju iedomāties, kā Zolotarevs varēja izdalīt aploksnes ar skaidru naudu, Karginam nezinot, tāpēc es uzskatu, ka Kargins parakstījis nepatiesu dokumentu (Zanes Salmiņas e-pasta ziņojums 2005. gada 20. decembrī).

    Valsts ieņēmumu dienesta interese par situāciju mani iedrošināja, un es piezvanīju bijušajam Parex kolēģim Guntaram Vītolam, lai pajautātu, vai viņš kļūs par Valsts ieņēmumu dienesta ziņotāju. Vītols necieta Parex, un kāds viņa radinieks strādāja augstā amatā Valsts ieņēmumu dienestā.

    NELIKUMĪGIE DRAUDI NR. 1

    2006. gada 25. janvārī man piezvanīja bijusī Parex kolēģe Jekaterina Ecina. Viņa izbiedētā un satrauktā tonī paziņoja, ka kāds no Parex mani medījot, viņa ieteica man uzturēties ārpus Latvijas un neizmantot Latvijas mobilo tālruni, jo Parex varot izspiegot mobilos tālruņus. Viņa teica, ka kāds Parex pārstāvis esot viņu iztaujājis par mani – kur es dzīvoju, vai man ir automobilis, vai man ir draudzene, vai man Latvijā pieder kāds īpašums. Viņa tieši neteica, ka Parex gatavojas mani nogalināt, taču skaidri lika to noprast.

    Viņa man atsūtīja divas īsziņas. Es domāju, ka tās abas tika sūtītas no datora un viņa neizmantoja savu mobilo tālruni, baidoties, ka Parex to var izspiegot.

    2006. gada 25. janvārī
    Džon, lūdzu, esi uzmanīgs.
    Arī ar tālruņa zvaniem – nebūtu nekāds brīnums, ja viņi tos noklausītos!
    Es viņiem neko nepateicu! K.

    2006. gada 25. janvārī
    159.148.174.220
    Es pateicu tikai to, ko viņi jau zināja – izlikos par muļķi.

    Ecina kādā iepriekšējā reizē pastāstīja man, ka tad, kad viņa sāka strādāt Parex, Guntars Grinbergs darba atlīdzības ietvaros palīdzēja viņai privatizēt mājokli Jūrmalā (šī atlīdzība bija nelikumīga daudzējādā ziņā).

    Ecina pastāstīja arī, ka privatizācijas gaitā radās sarežģījumi un ka Grinbergs kaut kādā ziņā esot saistīts ar viņas mātes pēkšņo nāvi (šo veselīgo pusmūža sievieti vienā mirklī nonāvēja trombs).

    Es par to visu esmu sūdzējies daudziem Latvijas valdības pārstāvjiem, taču izmeklēšana netika uzsākta.

    NELIKUMĪGIE DRAUDI NR. 2

    2006. gada martā es saņēmu vēl vienus nelikumīgus draudus. Izrādījās, ka toreiz, kad es lūdzu Vītolu kļūt par Valsts ieņēmumu dienesta ziņotāju, viņš devās pie Viktora Krasovicka izstāstīt, ka es cenšos nogremdēt Parex. Tad es arī sapratu, kāpēc Ecina janvārī man zvanīja un bija tik pārbijusies.

    Vītols teica, ka Krasovickis liks kādam prokuroram piezvanīt man un piedraudēt, un ka šis zvans gaidāms jau drīz. Es nopirku zvanu ierakstīšanas ierīci.

    Taču pēc tam sekoja nevis prokurora, bet paša Vītola zvani. Viņš pastāstīja, ka pēc Krasovicka prasības prokuratūrā pret mani uzsākta krimināllieta un man būs jāparaksta “vienošanās”, pretējā gadījumā pret mani ierosinās lietu. Šī “vienošanās” bija melīga atzīšanās, ka mana sākotnējā trauksmes celšana nebija patiesa. Vītols pats zināja, ka Parex nodarbojas ar negodīgiem darījumiem, un sarunās pieminēja pāris konkrētus krāpšanas gadījumus. Es atteicos parakstīt “vienošanos” un līdz ar to sapratu, ka nevaru atgriezties Latvijā (sarunu ieraksti un atšifrējums un “vienošanās” ir pieejami).

    No 2006. gada janvāra līdz aprīlim es nosūtīju e-pasta ziņojumu sēriju Latvijas Satversmes aizsardzības birojam. Izteicu bažas, ka Parex problēma saasinās ar ātrumu “100 miljoni eiro mēnesī”. Cik man zināms, Satversmes aizsardzības birojs neko neuzsāka.

    2006. gada maijā es nosūtīju e-pasta ziņojumu sēriju BaFin – Vācijas finanšu uzraudzības iestādei. Domāju, ka viņus tas ieinteresēs, jo Parex atvēra filiāli Vācijā un daži no sindicētajiem aizdevējiem bija no Vācijas. Saņēmu atbildi, ka šis signāls tiks nosūtīts “vietējai uzraudzības iestādei” Latvijā (Gerda Lipsa e-pasta ziņojums 2006. gada 23. maijā).

    2006. gada jūnijā es nosūtīju e-pasta ziņojumu sēriju Lielbritānijas FSA. Domāju, ka viņus tas ieinteresēs, jo Parex bija reģistrējis parādzīmi Londonas Biržā, izmantojot nepatiesas finanšu deklarācijas. FSA vairākus mēnešus pētīja situāciju un atbildēja, ka es neesot pirmais, kas izsaka bažas par Parex banku. 2006. gada novembrī mani uzaicināja uz sarunu FSA birojā Londonā. Šī bija pirmā reize kopš trauksmes sacelšanas 2004. gada augustā, kad kāds vēlējās mani iztaujāt (Denzila Sleida e-pasta ziņojums 2006. gada 30. oktobrī).

    2006. gada beigās FSA secināja, ka situācija ir nopietna, un tāpēc ziņoja par to Ernst and Young Global (Londonā) un Amerikas valdībai. Taču Parex parādzīme netika izslēgta no Londonas Biržas un Parex netika liegti korespondentkonti. Es lūdzu FSA ierosināt Ernst and Young Global un Amerikas valdībai sazināties ar mani, lai uzzinātu noderīgas detaļas, ja tiks uzsākta krāpšanas darījumu izmeklēšana.

    2007. gada februārī es sāku sūtīt e-pasta ziņojumus dažādiem Wall Street Journal darbiniekiem, jo viņi iepriekšējo gadu rakstos bija pieminējuši noziedzību Latvijā un Parex. Wall Street Journal tomēr tika pierunāts nepublicēt manu informāciju, jo iejaucās Arnis Lagzdiņš un Aivis Ronis, kas ar pretrunīgām ziņām aizstāvēja Parex. Es saņēmu divus ar to saistītus e-pasta ziņojumus. Ar Lagzdiņu saistītajā e-pasta ziņojumā bija noprotams, ka Lagzdiņš pieļauj, ka mans trauksmes signāls vismaz daļēji bija patiess, taču tam nevajag pievērst uzmanību, jo Parex kopš tiem laikiem ir mainījies. Tas ir interesanti, jo Parex gribēja piespiest mani parakstīt “vienošanos”, ka mans trauksmes signāls bija nepatiess un pret mani tika uzsākta krimināllieta. Ar Roni saistītajā e-pasta ziņojumā bija norādīts, ka Ronis mani apmelojis žurnālam Wall Street Journal. Tur arī bija norādīts, ka viņš nelikumīgi strādājot Parex labā, jo esot viņu uzdevumā izdarījis noziegumu (Glena Simpsona e-pasta ziņojumi 2007. gada 1. un 4. martā; tika publicēts raksts par Krievijas organizētās noziedzības grupējumiem un Vašingtonas lobijistiem, pieminot arī Parex).

    2007. gada martā es pūlējos panākt, lai par Parex krāpšanas darījumiem ieinteresējas Latvijas Banka vai KNAB. Abas šīs iestādes atteicās tieši sazināties ar mani. Es varēju sazināties tikai ar starpnieka palīdzību, kurš bija tik ļoti pārbijies no Parex, ka atteicās sazināties pa tālruni vai e-pastu (tikai ar Skype). Viņš apgalvoja, ka Parex noklausoties tālruņa zvanus un novērojot e-pastu un katram, kurš kritizējot Parex, draudot briesmas.

    2007. gada aprīlī es sazinājos ar organizāciju Delna (Transparency International Latvijā), lai uzzinātu, vai viņi publiskos Parex krāpšanas darījumus un draudus. Delna atteicās. 2007. gadā viņi sāka saņemt ziedojumus no Parex, un es nezinu, vai tā bija sagadīšanās.

    Beidzot uzzinājis no FSA Ernst and Young Global kontaktpersonas vārdu, es 2007. gada aprīlī piezvanīju. Ernst and Young Global atteicās runāt ar mani 2006. gada pārskata revīzijas laikā un ļāva Ernst and Young Baltics atkal izlaist pozitīvu revīzijas slēdzienu – jau trešo kopš mana trauksmes signāla. Es piezvanīju kontaktpersonai Džinam Erbsteseram (Gene Erbstoesser) un ļoti nožēloju, ka neierakstīju šo zvanu. Es biju šokēts, ka FSA lika viņiem izpētīt situāciju ar Parex krāpšanas darījumiem, bet viņi atteicās runāt ar mani, lai gan es jau biju nelikumīgi atlaists no darba un bijis spiests atstāt valsti par informācijas sniegšanu viņiem. Erbstesers pastāstīja, ka viņi nedomājot, ka es meloju par krāpšanas darījumiem un ka vismaz daži no tiem noteikti atbilst patiesībai. Pēc tam viņš teica, ka Parex ir mainījies laikā no 2004. līdz 2007. gadam, un ieteica man vienkārši aizmirst visu šo situāciju (Denzila Sleida e-pasta ziņojums 2007. gada 26. martā).

    2007. gada aprīlī beidzot ar mani sazinājās FIB kontaktpersona. Viņš rakstīja, ka uzzinājis manu vārdu Savienoto Valstu Tieslietu departamentā, kur tas saņemts no Savienoto Valstu Valsts kases. Tur savukārt tas droši vien uzzināts no Lielbritānijas FSA. Tā kā vairāki Savienoto Valstu vēstniecības Latvijā pārstāvji šo gadu laikā bija man pauduši nopietnas raizes par Parex, es cerēju, ka Savienoto Valstu valdība būs ļoti ieinteresēta beidzot atrast bijušo Parex darbinieku, kas ir gatavs atklāti runāt par noziedzību Parex. Mūsu e-pasta sarakste ilga vairākus mēnešus. 2007. gada oktobrī mani uzaicināja uz Savienoto Valstu vēstniecību Londonā uz veselu dienu ilgām sarunām ar FIB un Savienoto Valstu Tieslietu departamenta pārstāvjiem liecības sniegšanas formātā (Kurta Ronova e-pasta ziņojums 2007. gada aprīlī).

    2007. gada septembrī iznāca Lato Lapsas grāmata “Tiesāšanās kā ķēķis”. Tajā bija apkopoti telefonsarunu atšifrējumi. Tie skaidri liecināja par Parex bankas īpašnieka Valērija Kargina un bijušā ģenerālprokurora Jāņa Skrastiņa noziedzīgo saistību un Parex līdzdalību spridzināšanā. Grāmatā liela uzmanība bija veltīta arī VEF Bankai un Multibankai, šādi parādot visu triju bēdīgi slaveno banku saistību ar vienu juristu. Tas vēlreiz apstiprināja informāciju, ko es uzzināju 2005. gadā – ka Latvijas Prokuratūra aizsargā naudas “atmazgātājus” apmaiņā pret kukuļiem. Man šķita šokējoši, ka arī pēc šīs informācijas publicēšanas Eiropas Savienība arī turpmāk atļāva Latvijas pārvaldītajām bankām atvērt filiāles visā Eiropā.

    2007. gada oktobrī man izdevās panākt, ka laikraksts Dienas Bizness publicē nelikumīgo draudu atšifrējumus, ko es 2006. gada martā saņēmu no Vītola un Krasovicka. Lasītāji http://www.db.lv pievienoja šim rakstam komentārus, ka mani droši vien nogalinās. Es cerēju, ka šo nelikumīgo draudu publicēšana piespiedīs Latvijas Prokuratūru vai Ernst and Young rīkoties, taču abas iestādes to ignorēja.

    2007. gada decembrī es sazinājos ar Europol. Viņus tas nemaz neieinteresēja (Karlo van Hoikeloma (Carlo van Heuckelom e-pasta ziņojums 2007. gada 12. decembrī).

    2005., 2006., 2007. un 2008. gada laika perioda notikumi bija apbēdinoši, jo (1) Latvijas valdība atteicās izmeklēt krāpšanas darījumus; (2) Latvijas valdība atteicās izmeklēt draudus; (3) manā bijušajā Parex ārzemju aizdevēju kontaktpersonas amatā stājās bijušie premjerministri Andris Bērziņš un Valdis Birkavs; (4) Latvijas vēstniecība Maskavā rīkoja Parex reklāmas pasākumus; (5) Parex turpināja aizņemties arvien vairāk un vairāk.

    2008. gada novembrī, pēc regulārās lielas peļņas izziņošanas, Parex šokēja Latviju ar paziņojumu par nacionalizāciju. Es sadusmojos uz FIB par tā gauso rīcību, līdz mana valsts bija nonākusi uz bankrota sliekšņa. FIB ar mani vairs nesazinās.

    Presē parādījušās ziņas par vēl vairākiem būtiskiem krāpšanas darījumiem, ko varētu pieskaitīt maniem sākotnēji ziņotajiem. Piemēram, lai gan Parex gada pārskatos vienmēr bija apgalvojumi, ka Kargins un Krasovickis nesaņem atlīdzību no Parex, tika atklāts, ka viņi saņem milzīgu atlīdzību tirgus likmes pārsniedzošu procentu veidā par saviem depozītiem Parex bankā. Ernst and Young Baltics droši vien zināja par to jau gadiem ilgi. Tāpat tika atklāts, ka pirms nacionalizācijas Parex nodeva Valērija Kargina dēlam greznus automobiļus, kas liek aizdomāties, vai nacionalizācija netika plānota jau krietnu laiku iepriekš, kad Parex vēl ziņoja par peļņu.

    2009. gada janvārī nemiernieki cīnījās ar Latvijas policiju, lai izsistu Parex logus.

    2009. gada februārī es izlasīju, ka Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) veic padziļinātu izpēti par kādu investīciju Parex bankā. Es piedāvāju sniegt informāciju ERAB par Parex krāpšanu un vardarbīgiem noziegumiem. ERAB atteicās (Roba De Sanktisa e-pasta ziņojums 2009. gada 27. februārī).

    2009. gada laikā Latvijas žurnālisti atteicās ar mani kontaktēties. Manuprāt, tas varētu būt korupcijas vai iebiedēšanas dēļ, jo īpaši jaunā likuma dēļ, kas ļauj valdībai piespriest cilvēkam sešu gadu cietumsodu par ekonomikai kaitīgu ziņu izplatīšanu. Es domāju, ka šis likums ir speciāli izveidots, lai apklusinātu cilvēkus un neļautu runāt par Parex.

    Interesanti piebilst, ka visā šajā laikā neviens man ne reizi neteica, ka Parex netiks sodīts, jo tas nav vainīgs. FSA un FIB pārstāvji šķita pārliecināti, ka Parex ir noziedzīgs. Ernst and Young pārstāvji šķita pārliecināti, ka Parex ir noziedzīgs. Vienkāršie latvieši, to skaitā arī Parex darbinieki, nešaubīgi uzskatīja, ka Parex netiks sodīts, jo tas nodarbojas ar kukuļdošanu un nogalina tik daudzus cilvēkus. Tāpat nevaru saskaitīt, cik daudz reizes esmu dzirdējis spriedelējumus, ka varbūt Parex netiks sodīts, jo, lai gan tas kādreiz bija noziedzīgs, tagad tas pēkšņi ir mainījies un vairs tāds nav.

    Tagad, 2010. gada janvārī, Parex nekas nav mainījies, lai gan tas jau vairāk nekā gadu pieder Latvijas valdībai un ERAB. Parex pamatdarbība vēl joprojām ir palīdzēt cilvēkiem, galvenokārt krieviem, nelikumīgi izvairīties no nodokļiem. Bijušais viceprezidents finanšu jautājumos Roberts Stuģis palicis turpat, tāpat arī ārējā revidente Diāna Krišjāne firmā Ernst and Young Baltics. Es esmu piedāvājis informāciju par krāpšanas darījumiem ERAB un jaunajam Parex prezidentam, bet viņi atsakās mani uzklausīt.

    Jauno Parex īpašnieku biznesa mērķis nav slēgt nerezidentu kontus, kas kalpo kā izvairīšanās no nodokļiem līdzekļi, bet gan drīzāk izvērst šo darbības veidu. Pagājušajā mēnesī es tikos ar Parex Asset Management darbinieci, kas to man pastāstīja. Viņa teica arī, ka Krievijas valdība iesaka Latvijas valdībai izpaust nodokļu izvairīšanās kontu identitāti, bet Latvija atsakās. Pārsteidzoši, ka tajā visā iesaistīta arī ERAB.

    Tā kā Latvijas valdība turpina aizdot Parex naudu un Parex tagad cenšas piesaistīt depozītus ar likmēm, kas pārsniedz tās peļņu no pašu kapitāla, lai nepieļautu bankas aktīvu likvidāciju, es arī uzskatu, ka var droši pieņemt, ka aktīvi iegrāmatoti ar nepatiesu vērtību.

    Ceru, ka patiesība par Parex tiks atklāta pēc iespējas drīzāk. Vislabākā metode būtu visu aktīvu likvidācija nekorumpētu Eiropas vai Amerikas iestāžu uzraudzībā, lai pārliecinātos par aktīvu patieso vērtību un noteiktu aizdevumu apjomu, kas uzskatāmi par izšķērdēšanu vai korumpējošiem maksājumiem. Es domāju, ka aktīvu vērtība būs mazāka nekā pasīvu. Zaudējumi būtu jācieš ārzonas noguldītājiem, nevis Latvijas nodokļu maksātājiem. Latvijas valdošo eliti tas apbēdinās, jo viņi var nokļūt cietumā. Tomēr šis risinājums ir vislabākais Latvijas tautai.

    (paraksts)

    Parakstījis: Džons Kristmass

    Maltā, 2010. gada 25. janvārī

    Parakstu, personību apliecina:

    (paraksts)

    (zīmogs)
    Not. Dr. Jean Paul Farrugia B.A.LL.D
    Maltas notārs
    Commissioner for Oaths
    36, St. Cathald Street, Rabat, Malta.
    2nd Flr BSL Centre, St. Julian’s Rd. Kappara/ San Gwann.
    Tel. 2145 6865 / 2138 3524 / 9946 6161

    Apostils
    1961. gada 5. oktobra Hāgas konvencija

    1. Valsts Malta
    Šo publisko dokumentu
    2. parakstījis Jean Paul Farrugia
    3. rīkodamies publiskā notāra amatā
    4. uz tā ir viņa zīmogs / spiedogs
    Apstiprinājis
    5. Ārlietu ministrijā, Valetā
    6. 2010. gada 25. janvārī
    7. Kenneth Burnell
    legalizācijas ierēdnis
    8. Nr. 125777
    9. Zīmogs / spiedogs10. Paraksts
    (paraksts)
    (zīmogs)

  10. Hello,

    Esmu Mrs izvēle lee sertificētas un reģistrētas aizdevumu aizdevējs es dotu no aizdevuma visu veidu ļoti ātri un viegli veids, Home Loan, Student Loan, Business Loan, Investor aizdevuma etc.i piedāvāt aizdevumu visas privātpersonas, uzņēmumi, un uzņēmumu, kas ir nepieciešama finansiāla palīdzība i zemu procentu likmi 3% apmērā Dārgie lasītāji. ņemiet vērā, ka šis piedāvājums ir nopietni domājošiem atsevišķiem uzņēmumiem un companies.Do neļaut šo iespēju iet jums by.get jūsu aizdevumu, lai atrisinātu jūsu finanšu problēmas.

    Es esmu piedāvā jums visu, kas man zināms un Jūsu apmierinātību visām ieinteresētajām personām, uzņēmumiem un uzņēmumiem, kas ir ieinteresēti iegūt aizdevumu manā uzņēmumā vajadzētu sazināties ar mani asap pa e-pastu: choice.loanlender@gmail.com
    Jums ir aizpildīt prasīto informāciju zemāk, lai mēs varētu turpināt.

    1) pilns vārds un uzvārds
    2) Valsts:
    3) adrese:
    4) valsts:
    5) Dzimums:
    6) Vecums:
    7) Ģimenes stāvoklis:
    8) Nodarbošanās:
    9) Tālruņa numurs:
    10) Ikmēneša ienākumi:
    11) tuvāko radinieku:
    12) Kredīta Nepieciešamā summa:
    13) Kredīta ilgums:
    14) mērķis Loan:

    Jums ir aizpildīt prasīto informāciju zemāk, lai mēs varētu turpināt. Es

    tiks gaida dzirdēt no jums.
    Sveicieni,
    Mrs.choice lee.

  11. Ernis Purnis saka:

    Palasiju un pārlasiju abu strīdnieku saraksti un pirmais, kas duras acīs ir patiesi zemais Pupura inteliģences līmenis, izteicienu prastums un dīvainie, nelatviskie vārdu,teikumu salikumi, bet galvenais-viss teksts tiešām ir pārlikums no krievu valodas. Piem: opjaķ 25, xorošij ti naš
    -“Es nevienu neapvainoju tikai ta….” Tik tiesham!? Labais tu musu.
    un te redzams, ka Pupurs pat nejēdz, ka tas ir Dzintara teksts.
    Nu sliktu iespaidu atstāj šāds jocīgs tekstelis un prasot no Grantiņa faktus, pats nevienu nevar nosaukt, pat taisnojoties par savu tēvu-krievu militāristu, piemin visādas metrikas, kuras rādīšot Grantiņam, nevis skaidri un gaiši nosauc tēva tautību, nodarbošanos un vārdu, uzvārdu?
    Arī Dzintara teksts nepārliecina un ir pārpilns ar kompromisu attaisnoošanu un lielīgi izteiktā gatavība sadarboties ar nelabo neskan labi, jo ja tas der viņa privātmērķiem, tad Latvijai noteikti tas neder.
    Bet tas viss būtu nieki, ja no Dzintara un partijas VL puses būtu redzami, kaut kādi nopietni nacionāli darbi Latvijas labā, bet nav, tik runu runas un nu raušanās pie valsts siles kopā ar partiju, kas sen un viegli ir nodevusi cildeno Tēvzemes un Brīvības nosaukumu, ar savu nekrietno rīcību degradējot nacionālos jēdzienus un principus pilsoņos, īpaši latviešu jaunatnē!

  12. Throughout this grand scheme of things you secure a B- just for effort. Where you actually misplaced everybody was first in your particulars. You know, it is said, details make or break the argument.. And that could not be much more accurate at this point. Having said that, permit me say to you exactly what did give good results. The authoring is definitely really powerful which is probably the reason why I am taking an effort in order to opine. I do not make it a regular habit of doing that. Next, whilst I can notice a leaps in reasoning you make, I am not convinced of exactly how you seem to unite the details which make the conclusion. For right now I shall yield to your position but hope in the near future you actually connect your dots much better.

  13. LARRY ELLISON saka:

    Vai jums ir nepieciešams īsts aizdevums, lai nomaksātu rēķinus, uzsāktu uzņēmējdarbību vai jebkāda veida aizdevumu, sazinieties ar Larry Ellison kungu ar { larryellisonfinance@gmail.com }

    E-pasts: larryellisonfinance@gmail.com
    .
    .
    .
    Admins
    Lari Elison, necentieties tik briesmīgi šo vietni noslogot, jo šī ir pirmā un pēdēja reize, kad tiekat apstiptināts.Šadi komentāri tiek iemesti gružkastē. Apstiprināju tāpēc, ka redzu, cik lielas pūles esiet pielicis, lai informācija būtu tieši šeit… .

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *