Māris M. Tauta nikna

Tauta nikna. Medicīna ir vienas šausmas. Cenas veikalos – īsta šoka terapija, kas liek plaši ieplest acis bezmaz vai katru dienu no jauna. Uz visa tā mākslīgi radītā fona daudzi neaizdomājās, ka nauda medicīnai nav tāpēc, ka tā ir izzagta, nevis tāpēc, ka to “noēd” armija. Šo domāšanas veidu, ka armija pie vainas visās nelaimēs, čekisti tautā sēj jau diezgan ilgu laiku un būs kas uz šī Straķa saimnieku pamestā mušpapīra uzķersies.


Patiesība sajaukta ar meliem – viss pēc veco čekistu tradīcijām. Nekas jauns jau tas nav. Tādā veidā politikā ir uzradušies visi pēdējo gadu desmitu vispretīgākie tautas nodevēji. Atceramies taču, kā uz politiskās skatuves uznāca un kļuva plašākai sabiedrībai pazīstams kaut vai tas pats “šofera dēls”. Kliegdams, bļaudams, ar pirkstu rādīdams uz tā brīža pašu “šofera dēla” saimnieku radītajām lielākajām nejēdzībām, savās klaigās nolīdzinot līdz ar zemi savus priekšgājējus, tādus pašus čekas pakalpiņus. Tagad viss, pēc visa spriežot, atkārtojas no jauna.

Vēl par armiju runājot. Ja nebūs armijas, nebūs ieguldījums aizsardzībā. Ja nebūs ieguldījums aizsardzībā, nebūs arī NATO līguma 3. pants. Ja nebūs 3.pants, nepastāvēs pat nekāda cerība uz 5.pantu, jo nebūs vairs tāda līguma vispār. Tagad vismaz ir cerība. Tātad, ja klausīsimies Straķī, pret krievu ordām varēsim aizstāvēties vien ar kaut kādu, gan jau ka VDD vai pat paša borovkova kantorī no pakauša izkasītu vai no deguna izurbinātu jaunvārdu “turbopatriots”. Cita jau tad mums nekā vairs nebūtu. Tagad, lai arī kādi ir tie čekas aģentu pievazātie bruņotie spēki, vismaz ir arī patiesiem latviešu patriotiem kam pievienoties, lai aizsargātu savu tautu un valsti. Tā, kā to dara ukraiņi. Bet tieši tas jau kremlim vismazāk vajadzīgs. It īpaši ja vēl, pateicoties armijas esamībai, esam NATO sastāvā.

Ir tāds sakāmvārds – kura maizi ēdi, tā dziesmu dziedi.

Šīs Straķa šedevrs man atgādina uzbāzīgi skaļi dimdošu PSRS himnu, atskaņotu pa vidu starp pieklusinātām latviešu tautasdziesmām.

Kā jau Linards raksta, šim kungam no maisa ne tikai viens vien īlens izlīdis. Ja jūs tas nebiedē un viņa laipni doto maisu no viņa paņemsiet, ļoti, ļoti liela varbūtība ka bez īleniem vēl kārtīgu dunci mugurā sajutīsiet nedaudz vēlāk.

LRTT

Straķis ir Lato Lapsas nepadevies kopētājs- “patiesības cīnītājs”(surogāts). Abi ir visīstākie cionistu “darba instrumenti”. L. Lapsa, kā reiz rakstīja A. Priedītis, ir zvērinātu komunistu pēctecis,- tātad, cionistu vadīts un apmaksāts. Un, kā redzat, neviens viņam neuzdrošinās uzlikt roku dzelžus. Man ir zināms, ka L. Lapsa Atmodas laikā “stažējās” tieši pie krievu čekistiem ! Viņa vēsturiskās grāmatas ir viens vienīgs melu murgs, ar ko mums būs jātaisnojās gadu simtiem… .

Mums ir viņi jāizmanto un tajā pašā brīdī arī jāatmasko.

Nav jau ļaunums bez sava labuma. Viņi tiek pie informācijas, kura vēlāk viņus pašus atmaskos. To ko viņi publicē, nāk no cionistu “aizslēgtiem” avotiem.

Tas ir cionistu pamatprincips, cīnīties pret pašu vadīto patreizējo varu, lai atkal tiktu pie varas jaunajā sistēmā !

Tas saucas krievžīdisms, par kuru runā Smirnovs von Rauhs: Если смотреть на русско-еврейскую народность(kriev- žīdi) в исторической перспективе, то возможно, что она и рассеется по миру, а возможно, и начнет вести самостоятельное существование на своей территории, как не похожий ни на кого в мире народ.

Cionismu taču neradīja ebreji, bet ga kriev- žīdi(русско-еврейскую народность).

Tieši šie izdzimteņi ir tie, kuri izlaupa Latviju ! Ne cik sen atpakaļ, Latvijas veselības ministrs Hosams Abu Meri jautāja: kāpēc visa farmaceit atrodas krievžīdu rokās ? Un redzējāt, kādu brēku šie deģenerāti pacēla ?! Arī LRTT jautā: kāpēc tas viss atrodas krievžīdu pārziņā ? Bet vienreiz tas viss beigsies !

29.03.24

You may also like...

12 komentārs

  1. Anonīms saka:

    Nūja! Ka nu pirms kādas dienas zina par kādu jaunieti, kas mantojuma dēļ nošāvis savu veco tēvu iesēdināts uz 18gadiem. Ak tu nejēga! Tad nu Grantinam piemērs par to, kas ir šā laika jaunatne un tieši arī tur tā bēda, ka tie komunisti visādi sāka gvelzt tās domas par militārā dienesta ne vajadzību. Tomēr prezidents pidorasts ir armijas virspavēlnieks! Militāro dienestu laikam atcēla Šķēles laikā, kad arī novāca Kaulam dēlus? Visādi Dimiters rausta stīgas un repo par draudzību ar saviem svētajiem krieviem, bet vēl nesenā pagātnē tie shava nost ticīgos ļaudis, ja neticēja viņu mērkaķu ideoloģijai. Šodien tie šauj nost tos, kas negrib ticēt Romanovu izredzetibas hyjnai. Protams viņi visu grib Draudzības vārdā dabūt sev un kaimiņs nr. 6 arī reiz iesaucās, ka nošaus mani pirmais, kad tam norādu uz to, ja sāksies karš jūs labie atbrīvotāji sausiet mums mugurā. To viņi izpauž ne vienu vien reizi, kad sāk muldēt par Ameriku un anglosaxsiem kuru apkārtnē nevar saskaitīt pat uz vienas rokas pirkstiem. Tomēr arī latviešiem tik rakstīt savos veikalos izkārtnes angliski un lozungus, lai labi ripo izvēlas angļu valodā. Komunisti par monarhiju arī bieži nemelo ja, bet paši komunistu izdzimteņi visu biežāk ir monarhijas atvases.

  2. Aelita saka:

    Šogad pavasaris atnācis pie mums ātrāk. Iesēju balkonā zaļumus un iestādīju pāris kartupeļus :) Tak jau zemniecisks instinkts.
    Lai priecīgas Lieldienas jaukā laiciņā!
    Gribētos arī iziet laukā un apsveikt satiktus cilvēkus svētkos, bet nezini jau, kādā valodā uzrunāt…

  3. Maija saka:

    Patiesība ir ar mums, un Dievs ir ar mums! Veselību un sirdsmieru, Dieva svētību visiem. Zelta Sauli un cerību sirdī.

  4. Ruslans Straķis saka:

    Kremļa čekistu veidotā partija Jaunā Vienotība turpina pretoties Saeimas balsojumam par mangāna rūdas tranzīta apstādināšanu. Krišjānim Kariņam, kurš apšaubāmi ieguva īpašumā un pārdeva krieviem kinoteātri “Pionieris” naudas ir tik daudz, kā nekad. Kas tā ir par naudu, ja valsts ārējais parāds pieaudzis vairākas reizes tieši Kariņa valdības laikā?

  5. Ruslans Straķis saka:

    Valdība nolemj pārdot VDK Stūra māju. Vēsturisks objekts, vēl ne tik sen tur tikuši turēti un daudzi nomocīti vai nošauti idejiski patrioti-cīnītāji, turklāt tur ļoti daudz ārzemju tūristu. 2022.gadā biju apmeklējis to, vieta, kura neatstāja vienaldzīgu. Kāpēc vajag slēgt ciet? Vai PSRS 2.0 neparedz šādu objektu pastāvēšanu? Muzejs ir autentisks, nevis mākslīgi veidots.

  6. Aelita saka:

    Par tām okupācijas piemiņas vietām. Manuprāt, tādas vietas ar negatīvu enerģiju ilgi nevajadzētu uzturēt. Drīzāk jau iekārtot kādu muzeju, ar ko varam lepoties, tautas Atmodas muzeju gan ar senākiem, gan jauno laiku materiāliem par barikādēm utt.
    Par to, vai uzturēt stūra māju, gan laikam jājautā tiem, kas tur tikuši represēti.
    Ja dzīvē nav likvidētas okupācijas sekas, vecie kolaboranti var mierīgi darboties, vai tad liela nozīme tam, ka mēs atgādinām par tiem tumšajiem laikiem, un varam teikt, ka nu viss ir kārtībā?
    Viela diskusijai…

  7. Jozefs saka:

    Vai latvieši ir pati svētā nevainiba

  8. Anonīms saka:

    Nūja! Vai atgādināt par Stūra māju? Cik daudzi no šā laika jaunās paaudzes, kas ir dzimusi 90 tajos zin par tiem Soviet laikiem? Grāmatās rakstīto un foto bilžu stāsti! Protams visādi cenšas šodiena graut visu, kas ir bijis Soviet times, lai nākamās paaudzes nekā nezinātu, bet vismaz no savu senču stāstītā par tiem kara laikiem, ko daudz ar stāstīt nevarēja tās lietas uzpeld augšā. Kad uzini savā dzīves laikā par to, kas tiem senčiem ir piederējis, ka tā labklājība ir grūti sūri celta augšā un viss ir padirsts īsā laikā, ko sauc par to 40.gadu, tad īpaši negribas man sasveicināties ar tiem labajiem Soviet izdzimteņiem. Runādams ar iz bijušo Kgbeshniku par vēstures netīrībam viņam īpaši uz sirds sēdēja tie sūdi par laiku, kur viņa ģimene bija sašķelta ienaidniekos. Ka viņa brālis ideoloģiski bij lielākais ienaidnieks un Soviet laikos izcelt savu buržuāzijas izcelsmi vish īpaši nevarēja. Vienkārši tanī laikā viņu nošautu par tām lietām kuram mēs runājam pie kafijas! Bērēs viņa dēls vien pa spiežot roku izsplava no sevis, ka tēvam tās lietas ļoti sāpēja, kad to visu saka cilāt 80 tajos. Kā nu ne? Ja Dievs bij lēmis vēl satikties ar savu brāli ienaidnieku tai 88. gada. Tie sūdi tiem komunistiem ir pārāk lieli, lai tos neizceltu sabiedrībai, bet iespējams Briedis gatavojas ieņemt Kara ministra amatu Padomju Latvas republika, ka tam arī uztrauc izdevumi militārām vajadzībām. Ja arī Strakis norāda, ka visur apkārt ir vieni sūdi, tad tā problēma, kā no tiem sūdiem tikt vaļā? Kā atirities Latvijai un latviešiem no tās netīrības bez citu tautu līdzdalības vai tas ir iespējams?

  9. Anonīms saka:

    Linerd..par tiem zvaigžnu ordeņiem VDK,mēs vēl parunāsi.

    Latviešu tauta

  10. Beidzot parādās arī patriotiski komentāri?!! saka:

    https://tautaruna.nra.lv/citi/451605-video-redzetais-preti-krievijas-vestniecibai-riga-latviesos-izraisa-milzu-niknumu/

    Kārlis: Jā, diemžēl ir ļoti daudz Latvijai nelojālu krievu. Turklāt tas ir neatkarīgi no vecuma, no izglītības, no latviešu valodas zināšanām, u.t.t. Galu galā nevajag aizmirst, ka 2012. gada valodas referendumā, vairums krievu balsoja ”PAR”. Pat tie kuri lieliski runā latviešu valodā.

    Maija: Ar sūdainu mietu atpakaļ uz miskasti Krieviju visus šos vecos perdeļus.

    Silvija: Apbriebušies šitie krievi! Kad viņi aizvāksies?! Vācieties prom un nebūs sevi šādi jāapgrutina. Un gaiss paliks tīrāks.

    “Izraidīt visus krievu no Latvijas. Pietiek indēt Latviju. Prom šos necilvēkus. Neciena, iznīcina, piedirš visu kas mums dārgs,” uzskata Silvestrs.

  11. no malas saka:

    https://www.la.lv/armands-puce-lemums-kas-satracinas-mangana-rudas-bucotajus-ari-pasivos 

    1000% Par!!! 11:35, 2. aprīlis 2024
    A.Balts 

    Raksts labs, ass un aktuāls, tikai nelaime, ka paver no visas kremļa okupantu skatuves Latvijā, tikai vienu nodevības netīrā priekškara stūrīti! Paldies raksta autoram arī par šo “zvanu”, bet…par galveno, par patieso un būtisko, par valsts varas un partiju nodevību pret latviešu tautu arī Puče un citi pučes klusē? Un visi, kas tā vai citādi barojas uz latviešu valsts rēķina (uz savas tautas rēķina ) pretīgi nodevīgi, nelietīgi klusē visus šos 33.nodevības gadus! Visas valsts un tās īsteno pilsoņu nelaimes, neveiksmes un fiziskā un arī garīgā nabadzība ir tikai un vienīgi nodevīgi neveiktās dekolonizācijas un deokupācijas dēl. Un šodienas kremļa vairs nemaskētās agresijas dēļ to būtu viegli beidzot veikt, ja pie valsts un partiju stūres būtu patrioti, vai kaut vienkārši godīgi pilsoņi, nevis alkatīgi nodevēji un maskējušies kremļa spiegi!

  12. raksts saka:

    Lēmums, kas satracinās mangāna rūdas bučotājus. Arī pasīvos…

    Armands Puče, la.lv · 02.04.2024. ·

    Mangāna rūdas pārvadājumi cauri Latvijas un Igaunijas teritorijai atgādina par mūsu vietu uz kartes, un ne mazāk svarīgs ir fakts, ka šis tika aktualizēts nevis ar politiķu vai drošības dienestu modrajām acīm un jūtīgo degunu, bet gan ar rokošo un izmeklējošo žurnālistu centību. Tas tad būtu jāzina par korumpētajiem un zaglīgsjiem Putina pakaļas laizītājiem Alekseju Loskutovs, Normundu Mežvietu, Jēkabu Straumi, Juri Stukānu un citiem čekistu Aivara Borovkova sabīdītiem neliešiem.

    Protams, nevajag būt arī tik naiviem un domāt, ka prese pati tika kaut kam uz pēdām un tad nu paņēma rādāmkociņu, lai iebakstītu ar to kādam acī. Tā nenotiek. Kas notiek? Vai vēl precīzāk – kas notiks? Lūk, te ir vērts iespringt.

    Nu jau bēdīgi slaveno mangāna rūdu dienas gaismā izcēla igauņu kolēģi*, kam šo informāciju piespēlēja tie, kas pieķēra bijušo Igaunijas premjeru Tītu Vehi un viņa aktivitātes Sillamē ostā. Tad arī sākās visa brēka – kā tas var būt? Un izrādījās, ka bijušais premjers iet pie saitītes krievu oligarhijai, jo ostā, kurā viņam pieder kaut kādi aktīvi, patiesā labuma guvēju sliedes aizved pie konkrētiem pižikiem un kāju autiem.

    It kā jau neko sliktu Vehi nebija izdarījis, jo mangāna rūda nekādos sankciju sarakstos nebija iekļauta. Cita bilde, ja apjēdz – kur to materiālu Krievijā izmanto? Šī rūda ir vajadzīga Putina tankiem. Tas, ka no visa apjoma, ko viņiem vajag, deviņdesmit procentu tiek izrullēti caur Igaunijas un Latvijas ostām, kur latviešiem tiek lielākais treknums, parāda, ka krievam pašam šobrīd nemaz citu variantu nav. Un vēl tas parāda, ka, neskatoties uz mūsu dalību pasaules varenākajā militārajā aliansē, šādu kara materiālu ar mūsu rokām mierīgi nogādāja līdz adresātam – tikai svētku salūts vēl pietrūka.

    Šāda uzņēmējdarbība skaidri atklāj, ka ne Igaunijā, ne Latvijā līdz noteiktajam laikam tā īpaši neviens neiespringa – ko tur īsti velk cauri mūsu sētai. Vēl tas parāda, ka šāda biznesa organizatori labi apzinās, ka šajā ceļa posmā viņus neviens netvarstīs, jo te ne tikai viss ir sakārtots, lai balstītu Krievijas intereses, – te Kremļa zīmuļiem ir teikšana. Jo izrādās, ka lācplēšiem un kalevipoegiem ir atdotas parlamentārās tribīnes, bet īstie politiskā un saimnieciskā procesa saimnieki ir pavisam citi.

    Tāpat mēs varam apsmaidīt mūsu izlūkdienestu profesionalitāti, jo mangāns netika pārvadāts rokas somiņās vai iešūts kreklu vīlēs. Tie bija valsts uzņēmumi, kas šo visu kārtoja. Vai viņi nezināja? Protams, ka zināja! Tās iestādes ir pilnas ar krievu pasaules ietekmes aģentiem. Tagad prasītos, ka ripo galvas, jo to mazākā mērā var saukt par nolaidību, taču – ripo vagoni.

    Tie turpina ripot ar visu rūdu Krievijas virzienā, bet Latvijas politiskā elite neko vairāk nav spējīga izdomāt, kā mēģināt šo jautājumu saskaņot visas Eiropas Savienības līmenī. Varētu uzreiz paši, bet nē – vilks garumā… To, ka šāda saskaņošana ir izdevīga Krievijas militārajai rūpniecībai, jums neviens nezin kāpēc skaļi nesaka.

    Arī Eiropas birokrātijas modelis ir ļoti parocīgs Putinam un viņa galma bikšu gumijām, jo viņi ir daudz darījuši un joprojām dara, lai šī kontinenta lielākā savienība būtu ar koka smadzenēm un kājām. Var tikai apbrīnot, ka šo izliekas nesaprotam mūsu cirka klauni. Ja saprot, tad te atkal ir vietā vārds – nolaidība. Vai vēl stiprāks – nodevība.

    Premjere tagad ir uzdevusi Satiksmes ministrijai un Ekonomikas ministrijai izstrādāt plānu “transporta un loģistikas sektora pārorientēšanai no Krievijas un Baltkrievijas”. Dārgā Evika – šāda mēroga tautsaimniecības izmaiņas nevienam neuzdod. Tās vada! Pašai tas ir jādara. Jo kurš cits, ja ne minētās ministrijas ir kārtojušas šos jautājumus līdz šim? Vai tad nav skaidrs, ka šie grupējumi – nejaukt ar partijām, kas tur pieslēdzas koalīcijas līgumu ietvaros, – nav un nebūs spējīgi šādas izmaiņas paveikt?

    Viņi darīs visu, lai tas nenotiktu, vai – notiktu tā, lai būtu izdevīgi Krievijai. Latvijas banka jau pirms diviem gadiem ir izstrādājusi ekonomisko pamatojumu šādām pārmaiņām, un neviens ierēdnītis nav teicis, ka vajadzētu ar šiem pētījumiem tagad kvalificēties nākamajam posmam – darbiem. Viņi to neteiks, jo tas nav viņu interesēs – kaut ko mainīt. Bet darba grupu vai tematisko komiteju – to gan viņi izveidos uz karstām oglēm un vēl šašliku uz iesmiem saspraudīs. Ja premjere šo gadījumu nesavāks – nekas tur galā nesanāks!

    Kam ir jāsanāk? Latvijas dzelzceļš ir vienkārši jāizmēž, jo tā, kā tas izskatās un darbojas tagad, – tas nav nopietni. Perspektīva ar tranzītu ir jāizmirst uz visiem laikiem, jo Krievijai šī infrastruktūra ir nevis bizness, bet ļoti praktisks veids, kā viņi mūs vēl vienu reizi okupēs un izvaros… Ja mēs netaisāmies ar viņiem tirgoties – un mēs netaisāmies! –, tad šie sliežu ceļi Austrumu virzienā ir vienkārši jānojauc.

    Tāpat kā pilnībā ir jāizmaina ostu vide, kas ir šo dzelzceļa līniju atbalsta tramplīni. Mēs tagad kaut ko runājam par mangānu un tā ceļu, bet nebrīnīšos, ka tie graudu vagoni no Krievijas, pilnīgi iespējams, cauri Latvijai pārvadāja ne tikai graudus. Un tās esošās Krievijas platuma sliedes ir vajadzīgas tikai krieviem. Mēs no tā kā valsts neesam neko ieguvuši, jo dzelzceļš strādā ar zaudējumiem. Tad kāpēc tas būtu jāuztur? Ā, pareizi – tāpēc, ka ir uzņēmēji, kam to vajag. Tur ir darbinieki… Patiešām? Kam īsti to vajag?

    Gandrīz lielākā daļa no ostām, kas atrodas Latvijā, ir bijušais PSRS mantojums. Vēl skaidrāk – šo ostu īpašnieki ar piestātnēm un visiem krāniem, kas tur kustas, pārsvarā ir saistīti ar Krievijas ietekmi vai kapitālu. Privatizētas par šo uzņēmumu pelņu vai privatizācijas sertifikātiem, kas nozīmē – nozagtas likumā noteiktajā kārtībā.

    Tur ir pilns ar bijušajiem čekistiem un komunistiskās partijas nomenklatūru, kas tagad tēlo biznesmeņus, bet patiesībā kalpo Krievijas fašismam vai nekalpo Latvijas interesēm. Daudzi šajos uzņēmumos strādā par latviešiem, lai piesegtos ar kaut kādām nacionālajām interesēm un tautas dejām. Tā kā ostās ir nauda, tad šīs aprindas ļoti precīzi ietekmē Latvijas praktisko politiku – ar visādām asociācijām, arodbiedrībām un tamlīdzīgiem murgiem kā mūsu tautsaimniecības slaucēji, kaitēkļi.

    Protams, tagad atradīsies bļauri, kas kaut ko stāstīs par cilvēku tūkstošiem, kas strādā uz dzelzceļa un ostās, un – ka nedrīkst tik vieglprātīgi izturēties pret šādu nozari. Precizēsim vēlreiz – mēs runājam par izmirstošu nozari… Tas ir tas pats, kas deviņdesmitajos par jebkuru cenu saglabāt stacionāros telefona centrāļu montierus kā nākotnes profesiju… Kur šie telefoni ar visiem montieriem ir tagad?

    Latvijas dzelzceļš un ostas nekad nav kalpojušas Latvijai, lai gan ir ministrijas, kurās zīmē kaut kādu tarifus, un ir izdomātas ostu padomes, lai pielīmētu pie zemes politiķus.

    Latvijas dzelzceļš un ostas tā pašreizējā pielietojumā ir tīra Krievija – tīrāka nemēdz būt. Tai raksturīgs – korupcija, krāpšana, valsts līdzekļu izpļekarēšana, bezatbildība, slinkums, pamatšķiras vienaldzība. Mūsu Austrumu kaimiņš nekad nav bijis un nebūs adekvāts partneris, sabiedrotais – diemžēl ar to ir jārēķinās. Tāpat kā jāsaprot, ka ir bariem cilvēku Rietumos, kas ir ļoti ieinteresēti, lai pie Krievijas robežas būtu tāda zona, ko sauc par Latviju. Tieši zona, nevis valsts. Zonas vai teritorijas viņi ātri iemainīs, ar valstīm būs grūtāk – ar stiprām valstīm, vēl grūtāk.

    Tāpēc, ja Evika Siliņa grib, lai kaut kas mainās šajā nozarē – un tās ir valstiska mēroga izmaiņas, liels pavērsiens –, tad nu ir tā reize, ka valsts interesēm ir jānonāk priekšplānā. Pie reizes uzzināsim, kādi Krievijas pakalpiņi vēl te visus šos gadus slēpti ir tēlojuši munterus, pliekšānus, smiļģus un tatjanas…

    * Patiesībā „Latvijas Avīzes” žurnālists Raivis Šveicars jau daudz senāk (red.piez.)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *