Lasītājs. Vai pat 4.maija kangarvara pamodusies ??!

Vai pat 4.maija kangarvara pamodusies??!

Krievijā tapis analītisks ziņojums par to, kā stiprināt “maigo varu” Baltijā, un tajā secināts, ka Latvijā noteiktie propagandas ierobežojumi krieviem rada nopietnas problēmas. Tādēļ jāizmanto viltīgāki paņēmieni izglītībā, kultūrā un sociālajos tīklos, lai aizliegumus apietu, par noplūdušo ziņojumu svētdien ziņo TV3 raidījums “Nekā Personīga”.

2023. gadā Krievijas federālā budžeta finansētajā Pleskavas universitātē tapis “analītisks ziņojums” par Baltijas valstu politiku attiecībā uz krievu valodu un kultūru. Ziņojumu platformā “Telegram” publicējis A.Djukovs . Vēsturnieks, kas strādā Krievijas prezidenta administrācijā izveidotā konsultatīvā padomē starptautisko attiecību jautājumos. Djukovs Latvijā, Lietuvā un citās Eiropas valstīs pamatoti iekļauts melnajā sarakstā.

Viens no ziņojuma autoriem ir Nikolajs Meževičs, kurš Krievijā vada Baltijas valstu pētījumu asociāciju. Viņš uzkrītoši bieži krievu TV un “Youtube” kanālos stāsta par “šausmīgo”rusofobiju, nacismu un citām kremļa propogansista saskatītām negācijām “fašistiskajā” Baltijā, piedalās V.Putina izveidotajā “Valdaja” klubā. Bieži izcēlies ar skaļiem paziņojumiem, piemēram, par to, ka no “varenās” Krievijas skatu punkta Baltijas valstis “vairs neeksistējot” utt.propogandistu muļķības.

136 lappuses garajā dokumentā kremļa angažētie zinātnieki analizē, kādus “maigās varas” instrumentus Krievijai jāizmanto jaunajos apstākļos, kad tiem tradicionālie viņu propagandas kanāli Baltijā ir slēgti.

Uzbrukumu jauno perspektīvu kremļa analītiķi saskata sociālajos tīklos. Atšķirībā no citām platformām, “Telegram” aizvien ir prokrievisks resurss, teikts ziņojumā. Dokumentā uzskaitītas populārākās sociālo tīklu “Telegram” un “Vkontakte” lapas, kas Baltijā popularizē krievu pasauli.

Tie ir “Antifašisti Pribaltiki”, kam ir apmēram15 tūkstoši sekotāju. Latvijā pret vismaz sešiem šīs organizācijas pārstāvjiem notiek izmeklēšana ne tikai par kara noziegumu noliegšanu Ukrainā un etniskā naida kurināšanu, bet arī par informācijas vākšanu krievu specdienestu interesēs. Politiskā partija “Latvijas Krievu savienība” (tagad daļa no apvienības “Pamats-LV”) šos kremlim strādajošos cilvēkus mēģina pasniegt par politieslodzītajiem.

Ziņojumā minēts arī “Baltnews”, kam arī seko gandrīz 18 tūkstoši cilvēku. Mazākas, bet arī ievērojamas auditorijas ir grupām “Šproti v izgnaņije”, “Tribaltiskije Vimirati”, “Baltologija”, “Okupacija Pribaltiki voiskami NATO”, “Russkaja Pribaltika”, “Litva – poligon NATO”.

Krievijas agresīvās varas uzdevumā strādājošie pētnieki secina, ka Baltijas valstīs cilvēki dzīvo informācijas burbulī, kurā krievu propagandai iekļūt jau ir grūtāk. Esot jāizmanto jaunas metodes, lai efektīvāk iedarbotos uz tiem, kas informāciju patērē latviešu, igauņu un lietuviešu valodās!

“Kopš 2018. gada ir iespējams redzēt, ka Krievijas tā saucamās psiholoģiskās informācijas un ietekmes operācijas ir mainījušās. Ja agrāk kremļa stratēģija balstījās uz domu izmantot tā saucamās minoritātes (Baltijā, īpaši Latvijā saglabāto ļoti apjomīgo krievvalodīgo atvaļināto militāristu un civilpersonu masu no PSRS), lai veicinātu savas intereses Latvijā, šobrīd ir pilnīgi citādāk. Šodien tie izmanto tādu stratēģiju, kas nav vairs Par Krieviju, bet ir Pret rietumiem un pret rietumu vērtībām,” kā par šo tēmu minēja Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra darbinieks J.Bērziņš.

Tagad Krievijas psiholoģiskās ietekmes operācijas paredz uztaustīt Baltijas, īpaši Latvijas sašķeltās sabiedrības vājos punktus un sēt neuzticību politiķiem, valsts mēdijiem un citām institūcijām. Krievija tos izmanto, pārveido, uzpūš un ievirza sev vēlamā gultnē – pret globalizāciju, pret pastāvošo demokrātisko sistēmu utt.

“Pret visu to, kas nāk no šīs politiskās struktūras, kas vada rietumu pasauli,” papildināja Bērziņš.

Šo darbību mērķis Bērziņa ieskatā ir sagraut esošo politisko sistēmu, lai pie varas tiktu spēki, kas būtu Krievijas interesēm atbilstošāki. Krievija vēlas visas savas kaimiņvalstis padarīt par tādiem satelītiem kā Baltkrievija vai vismaz Ungārija.

LRTT:

Protams, ka Hazārijas pēcteči, kuri šodien sevi dēvē par krieviem, mierā neliksies. Paši viņi neko radīt nemāk, māk tikai kā ērces dzīvot uz “citu miesas” ! Slepkavošana un laupīšana ir viņu ģenētiskais aicinājums. Ja kāds to nesaprot, lai painteresējas par bijušās Hazārijas “nodarbošanos”… . Viņi savu “genētisko kodu” Latvijā spilgti parādīja 1940. gadā un šodienas Ukrainas karā. Zvērības ir prātam neaptveramas ! Pareizi rakstā sacīts. ka šodienas viņu stratēģija nav “par Krieviju”, bet vērsta uz Rietumu vērtību nonicināšanu. Iepriekšējā rakstā par vienu no tādiem draņķiem, Ilvi Freibergu, rakstīju un tādu Latvijā vesels lērums.

Šos draņķus pēc leksikas var atpazīt

Tu biedri grantiņ.nepļūti. vienīgais Lāčplēsis atradies.Atsēdēju no zvana līdz zvanam. Pats Vācijā atpūties par čekas pensiju. Labi esi iefiltrējies. Tikai čekas kuratoriem fušieris 2reizes sanāca. 1 kad aģitēji par bordānu un 2 kad tevi ataisnoja….. Tā kā karāsies .biedri grantiņ Karāsies.

Kas attiecas uz šo A. Djukovu, tad viņš sevi parādīt kā “pareizo”, pieminēja ka par viņu esot rakstīt LRTT: “В прошлом году латышский сайт “Народный трибунал” написал о моей скромной персоне потрясающую по своему накалу статью: ! Šodien mēs visi varam pārliecināties, ka LV “tiesību sargājošie un represīvie orgāni”, ir viņu rokās !

09.01.24

You may also like...

3 komentāru

  1. Un bija taču Latvenergo tautas īpašums! saka:

    100 257 eiro par muldēšanu -lūk fantastika! 19:24, 9. janvāris 2024
    “Latvenergo” brīva vakance; atalgojums virs 10 000 eiro mēnesī​​​​​​​”Latvenergo” izsludinājis konkursu uz valdes locekļa amatu. Valdes locekļu mēneša atlīdzība tiek noteikta atbilstoši Ministru kabineta 2020. gada 4. februāra noteikumi Nr. 63 “Noteikumi par publiskas personas kapitālsabiedrību un publiski privāto kapitālsabiedrību valdes un padomes locekļu skaitu atbilstoši kapitālsabiedrības lielumu raksturojošiem rādītājiem, valdes un padomes locekļu mēneša atlīdzības maksimālo apmēru”. Lēmumu par atlīdzību valdes locekļiem pieņem AS “Latvenergo” padome. Valdes locekļa mēneša atlīdzība uz konkursa izsludināšanas brīdi ir 10 287 eiro.

    Pie tam, tāda aldziņa ir ne tikai “nenormāli” grūtā darba veicējiem, bet arī “pareizās politikas” siles ļautiņiem, kurus noformē šadas “smaga darba” vietās, kur tiem jāierodas veselas dažas reizes mēnesī. Un protams, šis visu laiku celtais atalgojums tiek ņemts no visas tautas līdzekļiem, arī tai ceļot ciparus, tikai pretējā progresijā!

  2. Anonīms saka:

    Nūja! Pirms Ziemassvētku murgiem parādās valsts policijas brīdinājums par krāpnieku aktivizēšanos netā, tad nu savdabīgi saņēmu no Tele 2 nepamatotu rēķinu. No kurienes!? Par kādiem mauku pakalpojumiem? Zvanot uz to Tele 2 tie man stāsta, ka kaut kur esmu zvanījis uz ārzemēm, bet… Pirms Jaunā gada atnāk izina, ka jūsu vieta flirt ir pagarināta 2.95. Bleg, bet es tādus pakalpojumus neizmantoju un pat nevery tādu mauku lapu vaļā! Atkal zvanot uz to Tele 2 tiem stāstu, ka tā nu nevar būt, ja jūs esat valsts mērogā darbojos kantoris un nevarat atslēgt tos maukas no mana telefona un tie tak tad piestādīs man rēķinus katru mēnesi. Es saprotu, kad maksāju maukai par pakalpojumu, bet šeit viss izskatās, ka jūs visi esat viena kopīga banda kura sūc ārā naudas no cilvēkiem ar kaut kādu tur izveidotu mauku tīmekļa vietu. Ja vismaz tās maukas atbildētu, bet tas viss izskatās pēc mākslīgā intelekta veidojuma, ka vienreiz iemaldījies nepareizajā tīmekļa vietā dēļ skaistas beibes feisa tev būs jāmaksā rēķini visu atlikušo dzīvi, ja pat arī nereizi ne pieskaries tai flirta vietai? Vecim viss ir primitīvi, ja nevarat tās maukas atslēgt no mana telefona, tad man jūsu Tele 2 pakalpojumi nav vajadzīgi. Ejiet dirst! Kas ir Latvijā telekomunikāciju kompānijas? Kam ir piekļuve pie banku kontu informācijas? Tā nu Latvijā darbojas tais jomās tie degradetie rietumnieki vai labie Soviet izdzimteņi? Banku sfērā, ātrie kredīti, azart spēļu zāles, narkotiku izplatīšana, nekustamā īpašuma aferisti tie visi ir ievestie no Amerikas vai Soviet izdzimteņi? Šai valsts varai galvā ir nožēlojams Soviet centrālās stacijas internacionalais klozet caurums un tie sūdi vienkārši neaiziet uz elli, jo kanalizācijas trubas ir novecojušas, ka tie sit atpakaļ no elles dzelmes pa valsts vadītāju mutēm.

  3. pārdomas saka:

    Vai nav tā,ka Krievijai propagandā,attiecībā uz Latviju un rietumiem,pārāk daudz nav jāpiepūlas.Tur viss ir,Izņemot,par t.s.krievu apspiešanu,par ko krievu prpogndoniem un šeit rakstošiem uzskati ir pretēji,bet kliedoši vienādi ar t.s.mūsu,t.s.stratēģiskiem partneriem rietumos.
    Vai nav tā,ka mūsu liktens ir būt starp diviem dzirnakmeniem,un tādai atziņai ir jābūt latvieša pasaules uztverē?
    Ps.Ne par to,kad mūs pārdos,tas sen ir noticis,bet,kad atdos.
    Pps.Izskatās,ka Grantiņa piedzīvojumi Brīvā Latvijā vēl nav beigušies,un būtu labi,ka tie beigtos pirms beigsies tā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *