R. Bruners. Vārda brīvība ir viena no deklarētajām pamatvērtībām

Vārda brīvība ir viena no deklarētajām pamatvērtībām. Kā ir patiesībā, mēs visi labi zinām. Tāpēc es neatbalstu vēstuļu, memorandu, deklarāciju un līdzīgu papīru sūtīšanu iestādēm. Tomēr šoreiz izņēmuma kārtā nolēmu nosūtīt vēstuli, kuras oriģināls ir skatāms šeit https://societyandnature.org/fcdo.jpeg . Seko tulkojums latviešu valodā.

VĒSTULES TEKSTA SĀKUMS

Ārlietu, Sadraudzības un Attīstības ministrija
Londonā

2023.gada 24.septembrī

Godājamie kungi,

Es vēlētos pievērst Jūsu uzmanību nopietnam apdraudējumam vārda brīvībai Latvijā.

Divi interneta resursi latviešu valodā konsekventi atklāj visaptverošo korupciju un Krievijas ietekmi Latvijas valsts augstākajā vadībā. Viens no šiem resursiem ir tautastribunals.eu. To vada Linards Grantiņa kungs. Otrs resurss ir pietiek.com, ko vada Lato Lapsas kungs.

Viņus abus vajā Latvijas tiesu sistēma jau daudzus gadus. Pašreiz situācija ir pasliktinājusies, un abiem draud ieslodzīšana cietumā. Ja tas notiks, abu iepriekš minēto interneta resursu darbība visdrīzāk izbeigsies. Tie ir divi pēdējie neatkarīgie mēdiji latviešu valodā.

Notikumu attīstība atgādina notikumus Krievijā. Prezidents Putins izveidoja savu diktatūru, monopolizējot masu mēdijus. Diemžēl, uzbrukumi vārda brīvībai Latvijā nav vienīgais simptoms, kas liecina par Latvijas valsts degradāciju Krievijas virzienā.

Mana personiskā pieredze, strādājot Latvijas valsts administrācijā, ļauj man secināt, ka situācija ir draudīga. Taču mana gandrīz 20 gadus ilgā prombūtne no Latvijas liedz man piedāvāt pamatotas rekomendācijas. Manuprāt, šī lieta pelna Jūsu Rīgas biroja uzmanību, lai, tiekoties ar Latvijas amatpersonām, noskaidrotu situāciju.

Patiesi Jūsu,
Rids Bruners

VĒSTULES TEKSTA BEIGAS

27.09.23

EPSON MFP image

You may also like...

7 komentāru

  1. Anonīms saka:

    Nūja! Vārda brīvība? Kam tā brīvība patīk, ja pats Grantinsh visus grib sapotet? Iedosi varu Grantinam izrādīsies vēl lielāks tirāns par visiem tiraniem.

  2. AG saka:

    Nobīsies tagad ļoti… :)))

  3. Adīna saka:

    =>AG
    Nu bet pabaidīt tak viņus vajag. Pamēģini kur citur pakomentēt! Ja iesi uz Delfiem, uzreiz prasīs naudu. Un kā ir ar radio mutes aizbāzējiem, pats zini. Radio tagad uztraucas, ka viņus grib apvienot ar tv. Bet garā jau viņi sen ir vienoti. Tagad cenšas spodrināt savas spalvas uz ukraiņu rēķina.
    Un Anonīm, tevi vēl Grantiņš nav nopotējis, ne arī cietumā iebāzis, ne?

  4. Apēsts no paša suņiem. saka:

    Latvijas Radio1 šodienas raidījums par to, kā dzīvnieku patversmes “Ulubele”vadītāja Ilze Džonsone un viņas vīrs Aivars Borovkovs apzog Rīgas domi un patversmes ziedotājus. Bet dzīvnieku likteņi “Ulubeles” darboņiem ir pēdējā vietā. Ka tik Borovkovam neiznāk kā viņa kolēģim slepenpolicistam “Šveikā”, kurš, lai izspiegotu krietno kareivi, pirka no viņa suņus, līdz tapa “apēsts no paša suņiem”.

    https://lr1.lsm.lv/lv/raksts/atvertie-faili/133-tikai-puse-no-ulubelei-ziedotas-naudas-nonak-dzivniekiem-un-.a181979/

  5. ES saka:

    Un, otru kopiju uz Apvienotām Nācijām!!!

  6. Ramšans, Džamšuts, Ašans, Faruhs, Askars un AI saka:

    Kā pie velna Bruners zina, vai Kurzemes kenīni bija līdzstrādnieki par labu Livonijas ordenim? Apmēram 6 klani, kas saņēma īpašumus un brīvību kā kazaki. Protams, vācu baroni viņus neuzskatīja par līdzvērtīgiem. Kenīni apprecējās galvenokārt savā starpā, un, iespējams, no viņiem nāca balelīni un māsas tautasdziesmās. Ģenerālis Peniķis ir labi kalpojis jau kopš cara laikiem. Ģenerālštāba priekšnieks. Militārais inspektors, pētījis militāro vēsturi. 1943. gadā viņš atteicās no piedāvātā Latviešu SS leģiona ģenerālinspektora amata. Viens no Latvijas Centrālās padomes 1944. gada 17. marta memoranda parakstītājiem. Par to viņš izskatās pēc Latvijas pretošanās (vācu fašismam) varoņa, ja kas tāds būtu bijis. Kurzemes keniķi, iespējams, tagad ir ideāls, kam sekot līdzi citiem latviešiem: lai būtu zeme un lai ciemos īrnieki, apakšīrnieki un sezonas strādnieki to uzartu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *