R. Bruners. Ebreji vai…

Jautājumā par ebrejiem jāpiekrīt Grantiņa kungam pēc būtības. Taču gribētu paskaidrot, kāpēc lietoju apzīmējumu “ebrejs” uz visiem tiem, kurus arābu valodā un ivritā sauc par “jahudi”.

Ebreji un žīdi mēdz būt dažādi. Ir tā saucamie aškenazi, kuri nāk no Austrumeiropas un Krievijas, hazāru pēcteči. Mūsdienu “Izraēlā” tā ir augstākā kasta, kas atšķiras ar agresivitāti un bravūru. Ir sefardi, kas nāk no Spānijas. Atsevišķi es izdalītu arī ortodoksālos ebrejus, kuri nēsā peisus, melnas platmales un staigā uzlocītās biksēs. Viņi pēc savas uzvedības atgādina musulmaņus. Tad vēl ir melnie no Eritrejas, kuri “Izraēlā” rīko tračus, un kurus neieredz aškenazi. Vēl ir visādi hasīdi

Latviešu valodā vārds “ebrejs” šķiet piemērotākais, lai nosauktu visus augstāk minētos vienā vārdā. Latviski un krieviski runājošajiem ebrejiem nepatīk apzīmējums “žīds”. Tas esot apvainojošs, lai gan citur Eiropā to lieto bez problēmām. Arī paši ebreji sauc sevi un viens otru par žīdiem. Es to sauktu par “nigera efektu”. Tas ir kā Amerikā apzīmējums “niger” ir apvainojums, ja to saka baltais. Turpretim melnie sauc viens otru par nigeriem bez problēmām.

Jāpiekrīt Grantiņa kungam, ka “semītiskie ebreji” varētu vairāk attiekties uz mūsdienu palestīniešiem. Vēsturiski droši vien pareizāks būtu apzīmējums, kas arābu valodā skan “kan’ani”. Arī bībelē figurē “kanaānieši”, ja nemaldos. Mūsdienās ir kanaāniešu, semītisko ebreju, grieķu un vēl kādu tautu sajaukums, kuri ir musulmaņi un runā arābu valodā.

20.09.23

You may also like...

12 komentārs

  1. Anonīms saka:

    Nūja! Ah? Žīds no Jude un Ebrejs no Habiru, kas ir Habiru? Garīgs atkritums, kas pēc izrunas vien tuvs vārdam Pabira – Pabiru, kā to seneja pasaulē dzirdēja dažādas tautas un liecināja par tādiem, kas kaujas laukā pāriet izdevīgāko pusē, tad tādus arī iesauca par Habiru. Pēc savas būtības Latvijā dzīvojošie ir tieši tādi, kas savlaicīgi par kārtojas Garb ochova laikos un arī savlaicīgi pie kārtojas Ulmaņa laikos uz Soviet izkārtnēm. Russijas impērija tie arī visos karos ir izcēlusies ar savām preteklibam, kad iedevu veselu kaudzi literatūras par žīdu noziegumiem Jelgavas bibliotēka, tad tās vēlāk plauktos tur neredzēju. Kā nekā nevar jau neredzēt to, ka apkalpojošais personāls sastāv no vienām zidenem, kad pasaki to vārdu žīds, tad tiem nodreb nervs. Literatūra ta bij po russki sarakstīta iz vēstures liecībām un tai revolūcijā tak daudzi lahttvieshi sasmerejas. Protams viņi visi nevar būt vienādi un ir sajaukušies pa visu pasauli, kad sāk tēlot no sevis īstos lahtviesus, tad jau rodas daudz jautājumu. Līdzīgi ar kaimiņu nr. 6 kurš sevi izceļ par velikyjo russu, bet pats ir karliks un cenšas vēl iestāstīt, ka viņa dzimts ir dzivojusi Livonijas laikā audzējot vīnogas un bij vīna darītāji. Tā teikt narkomāna padebilas fantāzijas! Diemžēl lielākā problēma šajos laikos nav viņos, bet pašos latviešos kuriem tas kompass ir nojūdzies un izpratne par laiku kurā ir dzīvojuši viņu senči. Kad sūdu mezeju tauta sāk no sevis tēlot aristokrātijas izdzimtenus, tad nekas labs nevar būt un arī nekā laba šodiena nav.

  2. Aelita saka:

    Pēc iepriekšējā raksta kāds kritizēja reliģijas. Ir jau reliģijās trūkumi, dogmatisms utt.,bet – domāju, ka musulmaņi ar savu stingro reliģiju izdzīvos, kamēr vairums Eiropas tautu izmirst, tai skaitā arī mēs, latvieši. Jo – vērtības ir sašķobījušās. Vajadzētu orientēties uz stiprām ģimenēm, veicināt bērnu dzimstību, ja negribam zaudēt savu tautu ar senām kultūrvērtībām. Šai ziņā NA ir panākusi lielākus bērnu pabalstus. Bet nacionāļiem var pārmest to, ka par maz domāts par bērnu, jauniešu patriotisko audzināšanu, vajadzētu iet skolās un runāt ar bērniem, jauniešiem. Tagad pa skolām iet tādi aktīvisti, kas māca bērniem par seksu un sagroza galvas , kaitējot bērnu identitātei, tās aplamības, ka katrs var izvēlēties savu dzimumu… Protams, mēdz būt daži īpatņi, bet tāpēc nevajag musināt visus.
    Kad parunā ar jauniešiem, ir bēdīgi, kad viņi saka – nu kas gan ir tā Latvija, lielās valstis ir nozīmīgākas… Un – nē, bērnus mums nevajag, kamēr nevaram ģimeni pilnvērtīgi nodrošināt- ja mēs un mūsu senči tā spriestu, būtu jau izmiruši. Tā arī mantu kulta ietekme, labāk jaunu mašīnu, māju nekā bērnu… Protams, ne visiem var būt bērni, tāpēc vēl jo vairāk būtu jāatbalsta stipras ģimenes, lai mūsu tauta neizmirtu tik strauji. Latvijā jau visās nozarēs pietrūkst kvalificēta darbaspēka. Tad nu jaunā valdība sāks veicināt imigrāciju…

  3. Skumji, ka tas vēl aktuālāk šodien! saka:

    lasītājs
     2014. gada 2. septembra 22.02
    Situācija Baltijas reģionā gada laikā dramatiski mainījusies un var kļūt vēl bīstamāka, ja Krievijas prezidents Vladimirs Putins netiks apturēts tagad, – šādu pārliecību pirms ASV prezidenta Baraka Obamas vizītes Igaunijā intervijā izdevumam “Eesti Päevaleht” izteicis bijušais ASV diplomāts, Tallinā bāzētā Starptautiskā aizsardzības pētījumu centra direktors Metjū Briza.
    “Man skudriņas noskrēja pār muguru, kad (..) Krievijas vēstnieks NATO šogad Briselē paziņoja, ka Baltijas valstīs dzīvo simtiem tūkstošu cilvēku, kuru tiesības pārkāptas tādēļ vien, ka viņi runā krieviski. Šis paziņojums man kļuva par zināmu signālu. (..) Ja Putins netiks apturēts, Baltijas valstis nonāks riska zonā. Kas notiktu, ja tā dēvētie zaļie cilvēciņi ienāktu Austrumlatvijā, pārņemtu savā kontrolē kaut kādas ēkas vai laukus? Putins kādu laiku to noliegtu, bet reiz atzītu, ka viņi tur ir. Tad NATO saskaņā ar alianses līguma piekto pantu būtu jāpieņem lēmums, vai karot ar Krieviju par mazu Baltijas valstu teritoriju. Vērojot Putina uzvedības modeli, domājams, viņam būtu jāsaskata te iespēja – varbūt pat bez viena vienīga šāviena – sagraut NATO līguma piekto pantu,” viņš spriedis.

    “Es iezīmēju briesmīgāko scenāriju. NATO, protams, par savu mērķi pasludinājusi būtiskus soļus, kas garantētu, ka Putins pat nedomātu par to. Otra lieta, kas diez vai ir iespējama, jo Vācijas kanclere atklāti pret to izteikusies… Obamam būtu skaidri jāpasaka, ka galvenais līgums starp NATO un Krieviju, kurā runāts par aizliegumu jaunajās dalībvalstīs veidot jaunas militārās bāzes, šobrīd zaudējis spēku. Krievija ar savu rīcību pārkāpusi Budapeštas memorandu, kas garantēja Ukrainas teritoriālo nedalāmību.Kādēļ lai mēs LV turētu savu vārdu, ko devuši Krievijai 1997.gadā, kad bija gluži citi laiki?” vaicājis M.Briza.
    “Tātad ceru, ka Obama vismaz piedāvās Austrumeiropā veidot pastāvīgas bāzes. Lielu bāzu ar tūkstošiem ASV karavīru tik drīz nebūs, bet NATO var spert soļus, kas kļūtu par atbildi uz notikumiem Ukrainā,” viņš norādījis.
    ——————–

    Mēs ceram, ka ASV veicinās vispusīgu tiesiskuma atjaunošanu Latvijā, tajā skaitā palīdzēs latviešiem atgūt nozagto Latvijas valsti no prettiesiski naturalizētajiem okupantiem un Andra Šķēles, Aivara Lemberga, Aivara Borovkova, Ivara Godmaņa,Jāņa Urbanoviča,Valērija Kargina utt.un citiem Latvijas tautas apzadzējiem.

    Lai piepildās Eižena Finka pareģojums!
    ….Finks vairākkārt runāja par Krievijas nākotni. Reiz viņš teica: “Kā reiz sabruka cariskā Krievija, tā sabruks komunistu Krievija…”

    Vēl citreiz Finks ierunājās par Krieviju: “Tu pats redzēsi (uzrunāts tiek grāmatas autors) -varenā Krievija sabruks kā kāršu namiņš… . Pēdējās Krievijas robežas es redzu tikai ap Maskavu, Ļeņingradu un Baltkrieviju. Tur paliks visi lielie mahinatori, kuri negribēs strādāt, un viņi kļūs pēdējie nabagi. Tad meklējot labāku dzīvi, krievu tauta izklīdīs pa visu pasauli”. Vēl kādā reizē Finks ieteicās: “Es redzu, ka Maskava nogrims… . Būs milzīgs sprādziens, kas satricinās visu Krieviju. Miljoniem cilvēku aizies bojā.”

    Tad viņš starp citu bilda: “Tu vēl tik daudz pieredzēsi. Tu redzēsi, ka pasaule Latviju atkal atzīs kā brīvu valsti. To sākumā arī pieredzēsi tepat Arkādijā. Tu iesi caur parku: tu būs atkal Latvijas karogs, cilvēki. Tur runās tie, kas bijuši izsūtīti un atgriezušies… . Tur tu dzirdēsi par to, cik daudz savu cilvēku latviešu tauta krievu varmācības dēļ zaudējusi. Es tev varu pateikt to skaitli. Tas ir ap 200 000.”
    “Latvijā atkal plivinās sarkanbaltsarkano karogu, bet pie varas būs komunisti. Tas ilgs vairākus gadus. Komunisti nedarbosies latviešu tautai, bet krievu interesēs. Daudz būs runu par brīvību un neatkarību.Tas būs tukšas muldēšanas laiks. Joprojām būs tas pats viss sliktais pret latviešiem. Komunisti padarīs latviešus plikus un nabagus. Paši viņi savāks lielas vērtības. Tās iegūs krievi un žīdi. Tās nebūs godīgā ceļā iegūtas vērtības.Tad- es nevaru pateikt, kā tas iznāks- bet viņi būs spiesti atdot visu atņemto latviešiem atpakaļ. Būs milzīgs pasaules spiediens- krievi un visi svešie dabūs braukt prom”…

  4. Пенис Большой, Это Хорошо saka:

    А действительно, если раздражает местная русня – принимайте тогда на европособия квалифицированных негров, индусов, баклажанов всяких с несгибающимися эбонитами, цыган из Румынии, арабов, узбеков, таджиков. Заодно всех местных неустроеных баб переебут, детишек понаплодится в домах ребёнка как на человеческих фермах в ЮВА. Каждой жирной дуре по негру, каждой прогрессивной феминистке-чайлдфри – по арабу. Полный интернационал. Вот тогда и заживём!

  5. AG saka:

    Normāli, sevi cienoši latvieši nebaidās ne no vārda “nēģeris”, ne “žīds”, un viņiem pohuj, ka kādam tas nepatīk !!!

  6. Par rus lopiem cilveeku paskataa! saka:

    Пенис Большой, Это Хорошо 2023. gada 21. septembra 12.50
    А действительно, если раздражает местная русня – принимайте тогда на европособия квалифицированных негров, индусов, баклажанов всяких с несгибающимися эбонитами, цыган из Румынии, арабов, узбеков, таджиков. Заодно всех местных неустроеных баб пер…

    Cik saprotams, tad ari ite ir ieliidis kaads krievvalodiigo dziivnieks un kautko sasmirdeejis savaa vergiem domaatajaa kirilicaa, ko tie barbari nu par savu meeli uzskata. Nejeedzot vai negribot zinaat patieso kirilicas veesturi un iemeslus, kaapec vergiem vajadzeeja izdomaat vienotas sapratnes paveelu formu, tiem komandu doshanai sho stulbo, dziivniecisko dazdzazaadas cilmes primaatu vergu baram! Sho keemu agresorvalsts visa veesture raada, ka krievvalodiigajiem vergiem lai cik ilgs laiks paietu, tas neko nemaina no vinu necilveeciigaas un dziivnieciskaas buutiibas!

  7. Krieviskie agresori visā sava stulbuma un gnīdismā saka:

    https://www.youtube.com/watch?v=Txrf220fv2s

  8. Roberts vilks saka:

    Finka pareģojums piepildīsies,visai drīz. Jo Finks teica autoram,ka tu to pieredzēsi. Un visi krievu okupanti “naturalizēti denaturizēti un vēl kādi tur”,dabūs pat nevis braukt,bet mukt projām. Krievžīdi hazāri kādu laiciņu dzīvos Maskavā,Minskas teritorijā…līdz nauda izbeigsies . Pasaules spiediens jau ir un būs tik liels,ka izputēs Krievija. Baltkrievija,kā valstis. Pašas izputēs.

  9. Anonīms saka:

    Penis i Penistij – Sinepe – Vot posidel na Penke i podumol starik. Visādi jau protams šajos laikos stuke no rietumiem krāsainos un krievs redz smej, ka mēs esam labāki par viņiem. Tomēr sovietiem vara sagādāja svešas tautas zemē visu izdzidama iezemiešus no savas zemes iedzenot dzīvot nožēlojama komunālā mājā, kur dirsh visi viens otram virsū. Kur ir lielākais narko – alko noiets? Guļam rajonos! Kur plaukst sifelisa un gonorejas tripera zieds? Dzelzsbetona daudzstavenu sienās! Tomēr tā realitāte ar musulmanismu ir tāda, ka ārēji viņi ir musulmaņi, bet tai pašā Anglijā saskaroties ar pakestanieti vish īpaši skatās uz polietess pakaļām un ar draugiem brīvdienas dzer šņabi skatīdamies futbolu un zālīti tie pīpē gandrīz katru dienu. Tikai latvieši paši neapjēdz, ka tur viņi arī ir vien datējams caurums! Lielākā bēda ir jūsos pašos, kad braucu ar kolēģi auto no rajona kurā kūsā tas internacionālā is tripers, tad atkal par vēstures nebūšanām un pishanos. Kādi ir šodiena īsti angļi, vācieši? Ja mums Soviet laikos ieveda nu vēl daudz maz baltos cilvēkus, tad Vācijā turki un Anglijā indusi ar nigeriem. Būdams tai Anglijā vien bij jāpārliecinās, ka baltajam cilvēkam ir smagi un sievietes īpaši tur ir kroplas. Fiziski pretīgas! Pašiem angļiem tās riebj un tāpēc tie braukāja maukoties pa austrumu Eiropas tautām. Latvietes arī dzemdē angļiem, bet vai latviešus? Latvietes velk aiz sevim negerenus, kas tie pēc tautības? Māte jautā radiniecei par viņas meitu, kas tavi mazbērni ir pēc tautības, ja tava meita ir sasapisusies ar rumani Vācijā? Lahtviesi, ka pārsteigta atbild latgaliešu radiniece, bet mana kurlandiesa riebekliba no spļauj to, ko visu vairāk negrib dzirdēt mana māte – Žīdi! Sasapisusies latgaliete ar Rumānijas žīdu Vācijā ne dzemdē pasaulē latviešus, bet rumāņu zhidus vai labākā gadījumā čigānus, bet vaicādams mātei par tām pishanos nebūšanām vien viņai uznāk skumji. Skumji par padirstam sētām un mājām, kas vēl Soviet laikos bij apdzīvotas ar brāļiem un māsām, bet šajos laikos aizbraucot uz dzimtām pusēm jaunatne atļaujas runāt netīrības pret vecāko paaudzi. Tās bēdas ir visur, ka tai jaunatnei nav sapratnes par elementārām uzvedības normām un pakestaniesi Anglijā nedzīvo nodalīti no savējiem, ka tie ienakdami kāda cilvēku vidē sāk kultivēt savus kebabus. Hashish kebabish! Tomēr jaunatnei patīk mērcēt savas desiņas sveskylturu mērcēs.

  10. Pārmaiņas saka:

    Lukjanova doktrīna & Viktors Alksnis
    https://youtu.be/3I-XZF2Eu14

    Rašistiskajai krievijai piemērota himna.
    https://youtu.be/kxtAIRibho0

  11. Pārmaiņas saka:

    I.Kolomoiskis veicis lielākos finansu noziegumus, banku pastāvēšanas vēsturē.
    https://youtu.be/LSRJJT6jZHY

  12. http://www.failiem.lv/u/zsgdf94n4 (Latvju Dievi)
    Ja kādam tas ir aktuāli, tad te var iepazīties ar baltu tautu neopagānismu.
    Lai sokas! Lai Latvju Dievi ir ar mums!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *