Jens Zvirgzdgrauds. Nevienkāršosim skatu uz baltiem

LRTT: Ne jau par to tieši ir runa šajā rakstā, ko Jūs apspriežat, bet par valodām un to pirmsākumu. „…vairs nepiedienas runāt par baltslāvu saimi, kopš daudzi autori, kuriem es pievienojos, ir atzinuši, ka slāvu valoda nav nekas cits kā viena no baltu saimes valodām, kas sekundāri saskaldījusies vairākos zaros.”

Kur un kā, un cik “atšķaidīts” ir BALTU GĒNS, arī šajā vietnē varam atrast & co. Šis jautājums aktualizējas ar KRIEVU PASAULES asiņaino pagātni un šodienas zvērībām Eiropā. Un tik nicinošs secinājums: “pielīst ģermāņiem”, norāda, Zvirgzdgrauda kungs, uz milzīgu iekšējo agresiju pret latviešiem ! Tāda agresija bija arī R. Ķīlim… . Naida pārņemti cilvēki nekad nav objektīvi… !

Krievu valoda kā tāda nav ne slāviska un vēl mazāk piederīga baltu valodai. Tāpēc šī valoda ir jāizstumj no sadzīves, jo nes sevī neiedomājami negatīvu starojumu. Tā ir un paliek asiņaino notikumu nesēja mūsu Dzimtenē. Ne pašiem krieviem un arī ne viņu valodai nav vietas ne tikai Latvijā, bet arī uz visas plašās pasaules. Šeit teikto labi papildina Māra M. komentārs:

Māris M.

2023. gada 18. jūnija 11.05(Labot)

Neliela piebilde.

Ja kādam interesē tieši krievu rašanās, visizsmeļošāk par to raksta Olģerts Ziļickis savā grāmatā Ļaujiet jel atvases dzīt. Tā ir ļoti ietilpīga zinātniska grāmata un ne visiem ir pa spēkam to izlasīt. Ietekšu tur sameklēt tieši
3.15. pastāstu – Krievu laiku aizvēsture

Šī sadaļa sākas ar tautasdziesmu:

Ai, māsiņa, ai, māsiņa,
Kam tu krievu ēdināji:
Kur tas ēda, tur tas dirsa,
Tur teiks savu tēvu zemi,
No laiciņu laiciņiem.

Ļoti interesanta ir arī angļu (arī jauna tauta) izcelšanās vēsture. Kam ir pacietība, tas sameklēs tajā pašā grāmatā. Tikai piebildīšu, ka salas pamatiedzīvotāji ir skoti, īri un velsieši – baltu radinieki.

Jens Zvirgzdgrauds: Rakstā ir vienkāršots valodniecisks skatījums uz baltiem. Citētas ir valodniecības mācību grāmatas, bet arheoloģija nav apskatīta, tikai garāmejot piesaukta, ģenētika nav ņemta vērā, un pievienotais attēls nav nekādā sakarā ar rakstu. Pirmais jautājums, ko vajadzēja apskatīt, ir t.s. baltu gēns, kas ne tuvu nav visiem latviešiem (tikai apm. 6 %, saistīts ar pieaugušu cilvēku laktozes toleranci), un kas varētu būt radies vēl pirms ZA Eiropas iedzīvotāji sāka runāt indoeiropiešu valodās. Ir teorija, ka indoeiropiešu valodā runājoši balti ilgstoši dzīvojuši Dņepras augštecē. Baltijas jūras krastos tie sajaukušies ar somu ciltīm. Vīriešu Y hromosomās šiem stepes-kurgānu kultūras indoeiropiešiem raksturīgi haplogrupas R1a varianti. Savukārt ziemeļrietumu Sibīrijas haplogrupa ir N, kas varētu būt pat radusies tag. Ķīnas ZR. Abas minētās haplogrupas ir plaši izplatītas Latvijā. Dziedošie konformisti un jūsmīgie strēlnieki un dažādi modernības līdzskrējēji un valodnieki tipiski varētu būt ar R1a, bet individuālisti, kas paļaujas tikai uz sevi un domā ar savu galvu, inženieri un izdzīvošanas meistari drīzāk / biežāk varētu būt ar somugru N haplogrupu, tomēr tas ir tikai vispārinājums, tendence, kas balstās uz paaudžu paaudzēs pārmantotu vēstures pieredzi. Baltu gēns protams ir tikai R1a nesējiem. Ko no tā varam secināt ? Latviešu valodā, agrāk – baltu, vēl agrāk – indoeiropiešu centrālajos dialektos runājošie iedzīvotāji Baltijas jūras krastos vēsturiskas migrācijas kontekstā – un līdz ar to arī ģenētiski un kulturāli – vairāk saistīti ar Austrumiem, nekā Rietumiem. Atcerēsimies, ka Rietumos darba tikums nekad nav bijis cieņā, bet krievietes ar maģistra grādu uzkopj dzīvokļus piem., portugāļu ģimenēs, kurās nevienam nav augstākās izglītības, nerunājot jau par ķīniešu strādīgumu. Rietumi vienmēr ir parazitējuši (vikingu sirojumi, ģeogrāfiskie ‘atklājumi’ koloniālās ekspluatācijas nolūkos, nevienlīdzīga attieksme pret A-Eiropu Eiropas savienības iestādēs mūsdienās…) Ģermāņi baltiem ilgstoši ir bijuši kaimiņos, tāpat arī slāvi, bet daļēja ģenētiska radniecība baltu valodās runājošiem ir tikai ar slāviem, nevis ar ģermāņiem. Ģermāņiem nav ne N, ne arī vairāk par ļoti mazu procentu R1a, tiem ir vairumā R1b, I u.c. haplogrupas. Faktiski, ja runā par seno indoeiropiešu kultūras un ģenētikas atsķaidīšanos un izviršanu, tad germāni ir pirmā numura problēma. Uzdrošinos teikt, ka ukraiņi, poļi, baltkrievi, tīrie krievi (ne ebreji un tatāri utml.) un arī čigāni (kā ‘radinieki’ no citas puses) ir daudz īstāki ‘ārieši’ un baltu radinieki, ja ar to domājam ģenētisku, valodniecisku un kultūras tiesu pēctecību no senajām indoeiropiešu ciltīm, nekā ģermāņi.

Latvieši kā tauta būs nelaimīgi tik ilgi, kamēr izmisīgi mēģinās pielīst ģermāņiem un izlikties par to, kas tie nav, noliegdami savu izcelsmi un raksturu, kas nāk no Austrumiem. Piederība Austrumu kultūrai nebūt nenozīmē, ka jāatbalsta Krievijas politika. Tas ir tikai aicinājums saprast vēsturi, neviltot vēsturi propagandas vajadzībām, lai nepieņemtu klūdainus lēmumus šodien.

Ārijai Elksnei ir dzejolis: Nelepojies, Eiropa, tik ļoti… es to lasu kā aicinājumu nekļūt par lielgabalu gaļu, ne priekš ģermāņiem, ne kādiem citiem.

21.06. 23

You may also like...

7 komentāru

  1. :DDD saka:

    Teiksim, visi cittautieši, puslatvieši un arī visi netīrie pēc dokumentiem latviešī atrauga no Latvijas uz citu planētu. Tātad, kas būs tālāk? Vai palikušiem latviešiem Admina prezidents uztaisa ģenētiskās pases un sastādīs standartu gandrīz kā mājlopu šķirnēm?
    Ļoti interesanti. Tas varētu būt detalizētāks!

  2. Anonīms saka:

    . Nūja! Lai arī tam krievam tie sūdi vēsturē ir lieli, tad tomēr tie sūdi viņos arī ir no tiem gwrmaniem, kas tieši Baltijas teritorijas sapisas kopīgas interesēs. Visa Krievijas cariska vara ir tie paši vācieši, kas valdīja Prussija. Valda vācieši par pasauli vēl joprojām un Putins ir viņu rādījums. Putins ir tikai simbols tam nozelojamam debilismam ko tie veido tai Krievijas zemē. Krievi vai angļi ir tikai instruments ar kuru palīdzību to pasauli ir paklavusi i nebūt tā ģermāņu pasaule nav nekāda mīļā un jaukā. Cauri gadu simteņiem tie ir bijuši lielākie ienaidnieki senčiem un visi sūdi nāk visu pirms no viņiem, kas arī augstprātība iezīmējas daudzos latviešos, kad sāk runāt par vācu tehniku un apjusmot visu vacisko. Nu krievu valodu nevar vienkārši neizmantot, ja arī vajag pasūtīt augstprātīgu letinu, tad krievu valodai ir liels spēks. Ta nu arī krievu sievietes ir daudz piseligakas par latvietēm un skaistuma ziņā jau nu rietumos cilvēki ir ļoti daudz fizisku kroplu. Kroplu ir ļoti daudz jau no dzimšanas, lai arī to Padomju laiku apspriež, kā ļaunuma periodu, tad tomēr man tā rietumu pasaules īpatnība nav pieņemama. Viņu netīrības un eksperimenti ir daudz smagāki.

  3. Pauls saka:

    Nīstākais ienaidnieks latvietim ir krievs.
    700 gadus vācu okupācijas laikā,netika mēģināts iznīcināt latviešu tautu. Netika iepludināti vācu okupanti.
    Krievs gan ir iepludinājis un apsēdis LV. Ka latvieši Latvijā ir kļuvuši par minoritāti.
    Bet,ja manai tautai būtu jāiet bojā. Tad labāk es izšķīstu vācu dzidrajos ūdeņos. Nekā noslīktu krievu sūdos smirdīgajos.
    .
    .
    .
    Admins
    Mana ōme stēstīja, ka visi baroni runāja latviski !

  4. no malas saka:

    Šāda sarakste nopublicēta Jauns.lv krievu variantā – ЧЕТВЕРГ, 22 ИЮНЯ “otkrito.lv”

    “Иди в ж*пу!”: Эрик Стендзениекс публично “послал” борца с русским языком Лиану Лангу

    Eriks Stendzenieks
    @E_Stendzenieks
    ·
    Follow
    Cilvēki sava starpā sazinās savā valodā?
    Ko Tu gribi, lai RIMI dara?
    Tu absolūti ne ar ko neatšķiries no vissūdīgākajos padomijas gados piedzīvotās etniskās diskriminācijas faniem.
    Varbūt pieturies ja ne pie LTV7 un LR4 kritizēšanas, tad vismaz pie ēdienkartēm.
    Ej dirst, Liāna.
    Liāna Langa
    @liana_langa
    Vakar ceļā pie Intas Skujenieces biju iegājusi Salapsils @RimiLatvija, tur aiz vairākām letēm bez mazākām bremzēm krieviski sabļaustījās pārdevējas. Atstāja nomācošu iespaidu, radot urlisku vidi. Jums ir kaut kādi uzvedības noteikumi, Rimi? Kāpēc mums Latvijā jājūtas kā paRašā?
    —— =================== ——
    – pārbarotais vepris – kliķes rupors stendzenieks izdabājot krievokupantiem – šī kangara darba devējiem, ru portālā iztapīgi “solidāri un biedriski” priekš okupantu varzas zīmējas! Nepiemirstiet tauta šo vepri un citus kangarlopus, kad pienāks tiem tautas tiesas diena!

  5. Lych saka:

    Tagad, lai kādas sliktas lietas notiktu pasaulē, mucas tiek ripinātas uz PSRS it visā. Lai gan teorētiski šodien pie visa ir vainojama kleptokrātija. Mērķis ir pilnīgi diskreditēt pagātni un sniegt sagrozītu priekšstatu par reālo pasauli, lai nebūtu redzami īsti tumši darbi, kā arī lai jaunieši pūstu un atsakās cīnīties. Varētu pat šķist, ka aiz tik nevainīga un it kā cēla tolerances lozunga pret invalīdiem, defektīviem un citiem Dieva aizvainotiem patiesībā slēpjas izglītības novājināšana (izglītības pielāgošana bērniem ar speciālām vajadzībām visās skolās), kuras mērķis ir audzināt ārkārtīgi nezinošus cilvēkus, samazinot izdevumus izglītībai. Lai cilvēki būs ir tikai stulbi patērētāji.
    Iespējams, ka karš Ukrainā tika izprovocēts, lai pārpludinātu Rietumu valstis ar balto kristiešu darbaspēku, kā arī to bordeļus ar skaistām sievietēm. Putins arī nekautrējas aiztaisīt savas demogrāfiskās bedres ar ukraiņu bērniem. Ja Ukrainas zeme tiks piesārņota ar kodolpelniem no netīrām bumbām, tad Ukrainas lauksaimniecība tiks pabeigta uz tūkstoš gadiem. Eiropa pirks Nīderlandes un Polijas dārzeņus.
    Vai esat lasījuši jaunākās ziņas, cik simtus tūkstošus darba migrantu plānots ievest uz Latviju, lai tā panāktu Igauniju?

  6. Krievu pasaule saka:

    Daži Krievijas cari kā Rūrihs (skandināvs)…pirmais krievu lopu tautas cars. Bez kura krievu tauta būtu vispār badā nosprāgusi. Nikolajam sieva vāciete…un vēl daži rietumu cilvēki,kas ieprecējās Krievijā. Un tas arī ir viss. Krievu tauta jau pati valda Krievijā. Un cik garīga viņa ir kopš aizlaikiem? To zin visas tautas apkārt dzīvojošas Krievijai. Krievs. Krievu tauta ir uzbrukusi pilnīgi visām valstīm un tautām apkārt dzīvojošām. Un šito krievu sadismu…kas nav līdzvērtīgs nevienai citai tautai.
    Visur kur ielīdis krievs,ir nabadzība,beztiesība un nelikumība. Pedarasti krievi ir jau kopš dzimšanas,tāpēc viņiem pat likumā bija jāieraksta,ka tas ir sodāmi krimināli. Ģenētiskie kropļi kaut kādi,99,9 procenti.

    Ieviest Pases ģenētiskās…jā protams. Lai zinātu uzreiz,kas ir kas?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *