Senākās dzīvās valodas(Krievi- baltu tautu ģenētiskais atkritums)

Eriks Belindzevs

Par mums. Senākās Civilizācijas aizsācējiem – tā sauktajām baltu tautām.

Atgādinājums. Zināšanu nostiprināšanai, iegūšanai, vai pašapziņas celšanai. Ko, diemžēl, mūsu līdz ārprātam degradētajā un nolaistajā tā sauktās izglitības sistēmā vispār ne tikai nemāca, nevienā no tās līmeņiem, bet, kas ir vairāk kā nožēlojami, par zinātniekiem izliekošies klerki pat neapzinās.

Pēdējā laikā Rietumu vēsturnieki lieto etnisku lielgrupu apzīmējumus, kā makroķelti, makrobalti, un citus. Dažreiz makrobaltiem vēl pievieno Balkānu grupu.

Savā lielajā, salīdzinoši nesen iznākušajā darbā „Indoeiropieši” (Les Indo – Europeens) Bernars Seržans (Bernard Sergent) raksta:

„…vairs nepiedienas runāt par baltslāvu saimi, kopš daudzi autori, kuriem es pievienojos, ir atzinuši, ka slāvu valoda nav nekas cits kā viena no baltu saimes valodām, kas sekundāri saskaldījusies vairākos zaros.”

Tālāk viņš saka:

„ Arheoloģija pierāda… (ka) kādreiz slāviem piedēvētā teritorija nav nekas cits kā daļa no baltu arheoloģijas vides.”

Bernars Seržans arī norāda, ka makrobaltiem vistuvākie ir ģermāņi un šī tuvība sniedzas līdz jaunākajam Akmens laikmetam. Makrobalti Eiropā veidoja „indoeiropiešu centrālo vienību”. Viņš arī atzīst, ka „ makrobaltu un indoirāņu saites ir tuvas.”

Savukārt, franču valodnieks prof. Antuāns Meijē (A. Meillet) savā darbā “Introduction à ľ étude comparative des Langues Indo-Européennes”, kas izdota 1934. gadā Parīzē, raksta:

“Baltu valodas tautas, pirms tās no vienas puses ieslēdza ģermāņu tautas un no otras – slāvu tautas, ir izspēlējušas savu vēsturisko lomu. Baltu tautām – latviešiem un leišiem pieder Eiropas vecākā civilizācija, kas ir senāka par grieķu un romiešu civilizāciju. Tam, kurš vēlas zināt, kā runājuši mūsu senči, jāatbrauc paklausīties, kā runā lietuviešu iedzīvotāji.”

Mūsdienās viedokli, ka baltu valodas (dainas) ir vecākas par vēdu sanskrita valodu, pārstāv t.s. Leidenes skola.

Strādājot pie hetu ķīļraksta plākšņu šifrēšanas, čehu valodnieks Bedržihs Hroznijs ir pierādījis, ka heti vai vismaz to valdošais slānis, bijuši indoeiropiešu cilmes, to valoda bijusi tuvu rada hindu, sengrieķu un latīņu valodām. Pētījumu rezultātā viņš nonāk pie secinājuma, ka hetu valoda pieder pie baltu valodām. B. Hroznijs ir izpētījis, ka heti locījuši vārdus ar galotņu palīdzību un ir runājuši vairākos baltu dialektos, kas diemžēl jau izzuduši. Rakstība viņiem ir bijusi vismaz kopš 3500.g. p.m.ē. Bagazkejas Latas galvenā tempļa drupās ir atrasta pat bibliotēka. Tajā, parasti simbolu veidā, ir atrodami saimnieciskās un politiskās dzīves apraksti, zinātniskā literatūra astronomijā, botānikā, zooloģijā, matemātikā, kulta medicīnas literatūra, dainas un teikas, kas ir bijuši patiesi notikumi vēsturē. Zinātnieki ir bijuši stipri pārsteigti par hetu zināšanām matemātikā. Viņiem nav bijušas svešas sakrālās lietas, ārstniecība, kulta rituāli, laika skaitīšana, buršana, astroloģija, astronomija un likumi. Likumi ir bijuši hetu dzīves kodekss, radīts vismaz 1000 gadus pirms slavenā Babilonijas Hammurapi kodeksa, kurš arī pamatos aizņemts no baltiem. Daudzās tāfelītes ir ķēniņu, priesteru un priesterieņu dzīves, cilšu radurakstu un izcelsmes apraksti, kā arī teikas, nostāsti, himnas un dainas. Diemžēl viņu bagātīgās garamantas vēl šodien guļ muzejos pārsvarā nesaprastas un neiztulkotas. Bet senatnes atslēga ir baltu rokās!

Un ne tikai attiecībā uz valodniecību, bet arī uz vēsturi droši var apgalvot, ka vēsture, kas aplūkota, neņemot vērā baltistiku, ir melīga.

Eiropas un Āzijas godīgākie valodnieki, vēsturnieki un antropologi nešaubās par to, ka Eiropā ir saglabājušās tikai dažas reliktas tautas – latvieši un lietuvieši, daļēji arī īslandieši, skoti un īri, bet visas pārējās ir jaunas, un mēs šeit vēl esam saglabājuši kultūru ar ļoti spēcīgu enerģētiku.

Vairums mūsdienu ārzemju valodnieku latviešu un lietuviešu valodas atzīst par visvecākajām dzīvajām valodām pasaulē, jo pierādījumu tam ir pietiekami daudz, un tie ir neapšaubāmi.

Vēl joprojām pasaulei ir pieejami 3 senās Baltu civilizācijas dārgumi, ko glabā latviešu tauta. Tie ir: viens miljons tautasdziesmu, pasaules visvecākā valoda, kas ir atslēga senvēstures atklāšanā, un viens miljons vietvārdu, kuri ir ārkārtīgi seni.

17.06.23

You may also like...

10 komentārs

  1. Jānis Silakadiķis saka:

    Nav šaubu,ka visai drīz (pēc krievijas noslaucīšanas no zemes virsas ar ASV protams),visi žīdi uzdosies par 100 latviešiem.
    Pat krievu okupanti kliegs,es nau krieva. Un tad bez jebkādas žēlastības pret šiem velnaa izdzimumiem.
    Kliegs,gluži kā Īvāns,gorbunovs,godmans,kalniete un citi kolaboranti,kolaborantcionisti. Ar šleseru un šarikoviem pirmie…ka sen jau cīnījās par LR atjaunošanu un krievu okupācijas izbeigšanu.
    Gluži kā 1987 gada 18 novembrī. Es biju pie Brīvības pieminekla. Bet tie salašņas bija 450 metrus tālāk,pie cita pieminekļa pulcējušies. Pie Ļeņina. Īvāns lasīja savus slavas dzeĵoļus komunistiskajai partijai un Padomju Latvijai….8 oktobrī laikam.
    Un skat,VDK uzdevumā 1988 gada pavasarī,jau stingri nosodīja krievu okupantus un savus līdzšinējos cīņu biedrus.

    Piepildīsies Finka pareģojums un visai drīz…būs pilni cietumi ar šiem okupantiem un nodevējiem. Visus notiesāsim. Iepriekš gadiem izdarot rūpīgu izmeklēšanu,kriminālprocesa ietvaros protams. Ne jau esošā LPSR. Bet LR īsta krim.procesa un sodu kodeksa. Neviens krievijas okupants nekur prom nebrauks. Un neaizmuks. Visus sakersim un atvedīsim atpakaļ,noziegumu izdarīšanas vietā Latvijā. Riktīgi izresocializēsim šos sātanistus ar cietuma sroku 25 gadi. Un nebūs viņiem nekādas Nirnbergas 2,vai citas tiesas. Pat neceriet. Tepat,tiesāsim Latvijā un sēdēsiet tepat…izbaudīsiet paši savu radīto cietuma dzīvi,sistēmu. Visi kopā ar tādiem pašiem noziedzniekiem.
    Viss un par visiem ir zināms un iegrāmatots.
    Tas tik būs laiks,latvju tautas gaviļu laiks… Atņemsim visu mantu viņiem,latviešu tauta kļūs bagāta. Ar plaukstošu savu valsti.
    Laternās pakārt arī šādu sodu viņi nav pelnījuši. Tā ir paviegla nāve. Tikai cietums. 25 gadi bez tiesībām uz vēstulēm,sarakstīties. Un pēc kriminālsoda izciešanas 25 gadi. Ikviens krievu okupants,tiks deportēts prom no Latvijas. Un ja būs vēlme viņam atgriesties,tad likuma noteiktā kārībā varēs iesniegt lūgumu mūsū Iekšlietu ministrijai. Un Politiskā atjaunotā policija izvērtēs šo indivīdu. Atļaut iebraukt Latvijā vai nē.
    Tādas tās lietas tuvākajos gados notiksies…

  2. Māris M. saka:

    Paldies par šo rakstu. Tiem, kas lasa Tribunālu regulāri, tas nav nekas jauns, bet tiem, kam tas ir jaunums, par šo tēmu ieaku pameklēt visu, ko šajā vietnē un internetā var atrast par Andreju Kavaci un Olģertu Ziļicki (Ļaujiet jel atvases dzīt). Bet tie nav vienīgie avoti.

  3. Anonīms saka:

    Nūja! Tai kartē paskatoties, kur rakstīts i mare rosa netālu atrodas kalns Jānis. Ko tas īsti nozīmē cilvēkiem, kas ikdienā runā po lotishki? Tā teikt, ka da huja i bolshe! Tomēr inteligenti telojosie latviešu aristokrāti kuru senči i bijusi gadu simteņiem sūdu mezeji neizprot šīs elementārās vārda nozīmes. Ka nesagaididams no rīta cilvēku, kas apsolījās izdarīt darbu braukšu līdz stūra bodei nodot taru i izdzert rīta kafiju. Ka rīts meditējosi skaists pēc lietus smidzinasanas atdzīvojas viss dabā! Kāds vīrs sēd pie stūra veikala pieturā ar pulksteni uz rokas i jāpajautā, cik tas laiks? Nuja, ka svētdiena nav darba diena i veikals strādā pēc cita laika. Ta nu vīrs ar pulksteni sāk runāt valodas, kā tas mēdz būt, kad no rīta tauta velkas pēc ielapa. Aizskarot atkal tēmu, kā bija, kas būtu, ja nebūtu Sovietu pieskaras Anglijai. Vīram dzīvo Anglijā bērni un mazbērni, bet pats tur dzīvot negrib ne par ko! To pašu arī norādu, ka tās zemes īpatnība ir ļoti tumsa un depresīva, bet būdams tur nevar ne saredzēt tas kopīgās iezīmes etnografiskajos vijumos, ko sauc par keltismiem. Īpaši tas ir krievu un īru etnogrāfijas vijumos, bet šā laika krievs nu nekādi nav jau salīdzināms ar krieviem par kuriem ir pieņemts saukt viņus iz mūsu valodas īpatnības. Visi viņus sauc par russkijiem, bet mēs par krieviem, kas dzīvoja kaimiņos blakām latgaļiem i tās latgaļu zemes bij vēsturiski dziļāk iekš Russijas. Ta nu ieslēdzot telefonu parādās kāda vācu izdzimtena vēlme atgūt senču mantojumu – Rozens. Skan atkal jau tie R, kā Robertiki! Protams viņu vēlme nav jau nepareiza, bet tomēr tiem vācu izdzimteņiem jāatgādina, ka viņu senči uzsēdās uz kakla mūsu senčiem! Komunisti protams pastrādāja lielas nelietības, bet arī tie komunisma iedīgļi nāk no vāciešiem un žīdiem. Mani senči 1917. gadā kungus sava nost i šajos laikos Latvijas kungus lielākoties pienākas šaut nost! Jābūt piesardzīgiem ar tām kungosanam, ka ne uzrodas īstais saimnieks un nenoliek jūs visus pie vietas! No Morāles viedokļa tādu Rozenu vēlmi atgūt senču mantojumu atbalstu, bet vai tur brauks cilvēk ēdāji no visas pasaules svinēt – Black Celebration!? Vēl ir jāizpēta, kas ir tie īstie Anglijas troni sēdošie un izrādīsies, ka īstā karaliskā asins sen ir iznideta līdzīgi arī citās tautās, ja tavi senči bij piederīgi pie turīgo ļaužu dzimts, tad slakteja ārā pašus labākos.

  4. Māris M. saka:

    Neliela piebilde.

    Ja kādam interesē tieši krievu rašanās, visizsmeļošāk par to raksta Olģerts Ziļickis savā grāmatā Ļaujiet jel atvases dzīt. Tā ir ļoti ietilpīga zinātniska grāmata un ne visiem ir pa spēkam to izlasīt. Ietekšu tur sameklēt tieši
    3.15. pastāstu – Krievu laiku aizvēsture

    Šī sadaļa sākas ar tautasdziesmu:

    Ai, māsiņa, ai, māsiņa,
    Kam tu krievu ēdināji:
    Kur tas ēda, tur tas dirsa,
    Tur teiks savu tēvu zemi,
    No laiciņu laiciņiem.

    Ļoti interesanta ir arī angļu (arī jauna tauta) izcelšanās vēsture. Kam ir pacietība, tas sameklēs tajā pašā grāmatā. Tikai piebildīšu, ka salas pamatiedzīvotāji ir skoti, īri un velsieši – baltu radinieki.

  5. Odze. saka:

    Eropai ar INDIESIEM ir sakars tikai uz papira , ko var uazkaart uz naglinas ,ar musaam pilnaa naminjaa.
    Hindu valoda un geneetika ir no citas operas…
    Nevar tomer vesturnieki nemullaat kopaa suudus ar medu.
    . Iri ir IRELAND varam lasiit arii kaa ARELAND. SKOTI , VELSIESHI ,IIRI ir tiiri GALLI- AARIESHI. Un arii tikai Islandieshi nes tiirako ,vecaako
    skandinavu valodu
    Krievu vardi ir no- skandinavu,tjurku,arabu, polju, prushu tataru,ungaru,francu,anglu un juudu valodam…

    LIIVI – Livoniesi ar visu putru ,kas viniem paari gajusi, tomer ir IZNESUSHI ,cauri tuukstosgadeem savu valodu, buudami ,uz Savas
    Zemes niicinati un slakteeti , apsuudzeeti un nomelnoti -visu so laiku.
    Atcereeesimies arii to APRAKTO FAKTU, ka KRISTUS naaca no Nathareth . Un Senie Raksti mums saka – Kristus no GALILEJAS.
    Vai GALLIAS. Un Kristus bija GALLS.

  6. Anonīms saka:

    Nūja! Iespējams Kristus bij Latgalietis! Tomēr šai tribunālā nonācu izlasitai grāmatai, ko sarakstījis žīds Andrejs Kavacis. Nu deguns tam changalisks, bet tās kursu i prūšu īpatnības sejās i atšķirīgas, kas ir līdzīgas Nevzorova vai Sveca, tad nu arī Kgbesniki atlasīja pēc ārienes cilvēkus kurus sūtīt uz rietumiem. Jurkans arī iedomājies sevi par aristokrātijas izdzimteni, bet bez kgbesnikiem nebūtu tas, kas vish ir. Tas Kavacis noradija, ka žīdi ir cēlušies no latviešu senčiem un līdzīgas tēmas velk savās runās zhidi no rietumiem, ka ķeltu =Galu izcelsme ir arī radījusi zhidus. Prūsijā pēc nostāstiem ieradās kāda tur Romas dižciltīgo atzars, kas arī ir tie kimbri no kuriem veidojās labiesu sabiedrība =Rikste – Rikijs =Valdnieks. Kungs ir ienests no vāciešiem – Koning – Kon – Canon – likumus liek tautai acu priekšā, lai tai būtu pareizā sekmesanas dzīves lietās =S myk il – tās S enerģijas, kas veido savisanos un pisanos – pīšanos veido vārdu =Labi – ibaL. Nacionālās pārliecības cilvēkiem nepatīk, kad viņiem norāda uz vārda īpatnību =Labi! Tomēr es izvēlos iet iepirkties pie cilvēkiem, kas runā cilvēka valodu un nevajag tās dievišķās augstprātības, kad iedomājusies sevi par kungu kārtas ļaudīm tikai tāpēc, ka brauc ar super dārgu auto vai lieto exckusivas rotaļu mantas, kas iegūtas ir par sazagto naudu. Kā iesaucās tā atsaucās =Prussia 88 un protams vajag piekrist tam pirmajam komentam, ka neliešus vajag tiesāt šeit pat uz vietas. Ne vienu vien reizi iz bijušais Kgbesniks splaudijas, ka no latviešu pozīcijas pirmais6nosaujamais ir Raimonds Pauls! Kam i sapratne tas sajēgs kamdēļ tas vecais maestro ir ja nošauj publiski.
    .
    .
    .
    Admins
    Tev pa\sam smiekli nenāk, kad atkārtoti lasi savus rakstus ?
    Vai arī Tu nekad nepārlasi uzrakstīto ?
    Tu taču esi īsts “mūžīgais žīds”, jo tiem viss latviskais ir kā terpentīns dirsā…

  7. Jozefs saka:

    Varbūt pajautāt Dievam cilvēku radītājam, kas tad ir pirmā tauta jeb pati senatnīgā tauta kopš tika radīta vai izdomāta zeme un cilvēki, a varbūt teikt pareizāk pirmie bija cilvēki nevis tautas, tad veodojās tautas un valstis, utml,t.sk. kas tad bija pirmā valoda un kā tā izskatījās rakstībā un valodā, … Kas tad ir vēsturiskā patiesība un taisnība … Ja cilvēkam dots domāt tas nenozīmē ka viņš zina pareizi un patiesi, utml, jo tas viss varbūt ilūzija …un ļaunums ir tas, kaut kas tāds, spēks un vara, kas liek cilv3kiem domāt un darīt tā, ka konfliktēt, utt, un karot savā starpā, jo tas viss skalda un valda cilvēkus … jo katrā tautā un valsti lielākā daļa vēlas vienkāršu laimīgu dzīvi, strādāt, mīlestību, ģimeni – bērni=sieviete + vīrietis, mīlēties, draudzēties, utt, un neinteresē citus pakļaut vai ko pierādit, utt, .. tad kas ir tas kas spēlē uz to ka esam tik atšķirīgi .. daļa … varbūt pajautajiet Dievam kāpēc tā notiek nevis vainojat cilvēku, tautu, utt, bet kā saka, tas ir cikvēcīgi vainot cikvēku, jo tas tuvāks un objektīvs ar ko sastopamies dažādos uzskatos un apstākļos, utt, un neredzam kaut ko augstāku… Tad kas ir jūsu Dievs, vai tas kas nogenka citus
    .
    .
    .
    Admins
    Nu tad, lūk, Tavs uzdevums, Jozef, pajautāt to visu Dievam un Viņa teikto ierakstīt šeit.
    Bet pagaidām mēs vadīsimies pēc arheoloģijas un lingvistikas “pēdām”…
    Tas ir tāpat kā gudrs suns tikai pēc pēdām noved pie meklējamā !

  8. Artūrs Kļava saka:

    Redz Josif…Ģenētisks atkritums ir kaka. Smirdīga,tāda pat kā tu un tavi sugas brāļi. Pat ja šī kaka ir cilvēka izskata..divas rokas,kājiņas… . Piesaucot visu cilvēku draudzību,būtībā intertautiskumu jeb kā dzīvnieki saka ( zvērus suņus,kaķus,trušus un citus nejaukt iekšā) Internacionālisms.
    Nav mērķis stāstīt taisnojoties kādam smirdīgam žīdam kaut ko. Te iet runa,tikai priekš cilvēkiem.Un pat,ja nebūs ķēniņa Grantiņa. Tad būs pat ne cita,bet int.vietne būs,kur viss turpināsies,runāšana. Līdz mēs atjaunosim neatkarīgo no Maskavas Latvijas Republiku.
    Bet saknes mums letiņiem,ir dziļas…arī garīgais potenciāls. Ne tāds niecīgs,kā mūsu viss nīstākajiem ienaidniekiem krieviem un slāviem.
    Ikviens letiņš ,kas tāds ir protams,ir lepns vai gandarīts ,ka tas tā ir. Bet ja viņš vēl ir ieguvis viedumu,tad viņš precīzi zin,mērķi un ienaidniekus.
    Slāvi ir vergi. 18 eiropas valodās slave nozīmē vergs. Žīdiskajā svētajā Romā un impērijā,cilvēku bērni tika uzskatīti par vērtīgu biomateriālu. Bez šaubām tas tā ir. Nu noķēra un sagūstija cilvēkus žīdu bandīti. Izvarojot dzima bērni. Tie bērni muka prom. Samuka Pripetas purvos,Baltkrievijā šodienas arī. Balkānos. Līdz skandināvu Rūrihs kārtējā laupīšanas braucienā uz šobŕid kartē redzamo Vāciju,sagūstija vienu bandu slāvu,kas tur arī laupīja. Atveda tos izdzimteņus uz Valdaja augstieni. Šobrīd Maskava tur atrodas. Un tā šie vergi /slave ,sāka vairoties…uz cilvēku rēķina. Viss jau ir aprakstīts Zeļinska grāmatā…par to otru Kavaci….nu tas ir tas pats,ka žīds zeļinskis cīnās pret žīdisko putina Moskoviju. Vieni žīdi pret otriem. Nu paldies Dievam cilvēku,to pēdējo es pats nositīšu,bet ja būs daudz atlikuši,paņemšu automātu. Darīšu visu,lai nevajadzētu spridzināt….KGB/LPSR VDD LR=FSB KF.
    Un ar Israēlu,te sakars ir tāds,ka vajaf veikt rekorporācijju sākotnēji. Un tad arrī aiziesim līdz pašpasludinātai Israēlai par tiesību subjektu. Kā arī esošo LR,kā pēcteci LR….kurā krievu okupanti ir pārākums un letiņi lielā pateicībā šiem krievu žīdiem maksā no savas pensijas,nodokļiem,lai krievu okupanti un viņu VDD/FSB šeit būtu.

    Sveiciens nāves atbrīvotājiem un krievijas filiālei pār okupēto Latviju VDD/VDK/FSB.
    Drīz jums būs vieta RCC. Varēsiet par labu darbu pabraukāt ar tatiņiem……

  9. Jons briesmīgais dzīvniekiem saka:

    Tas ir tāpat kā gudrs suns noved pie pēdām…
    Un nav ko piebilst VDD\FSB Pēctecības valsys institūcijām drošības.

  10. :DDD saka:

    Likteņa ironija ir tāda, ka tikai pēc Marijas Gimbutas pētījumiem zinātniskajā pasaulē baltu valodas tika atdalītas no slāvu valodām. Pirms tam balti tika attiecināti uz slāviem, tāpēc, visticamāk, viduslaikos vācu koloniālistu saspiestās baltu tautas kalpoja par paraugu versijai Slave- slāvi. Rietumiem Livonija bija vairāk pazīstama nekā Krievijas kņazistes, kur zemnieku paverdzināšana un pārvešana uz vergu valsti notika tikai Pētera I laikā.
    Ukraiņi varētu kalpot arī par paraugu versijai Slave – slāvi, jo ​​poļi viduslaikos ukraiņu dzimtcilvēkus sauca par vārdu BYDLO.

    Nu ko, administrators, patiesība dur acis?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *