Lasītājs. Par svešajiem starp mums

Šis “kungs”, skatāmajā video, skaidri un gaiši pasaka, kuri ir tie, kas visu nosaka. Ne jau velti visi Latvijas “vadoņi” ir ciemiņi Sinagogā. Šodienas Latvijas valdošajā elitē nav neviens cilvēks, visi reptiloīdi ar PAPILDUS HROMOSOMU. Tas nav sacīts ar sarkasmu, bet pilnīgi nopietni. Viņi nevar nezagt, viņi nevar nemelot- darīt ļaunu ir viņu būtība ! Vai tā nav mūsdienu tieslietu sistēmas sātaniska DEFORMĀCIJA, kas attiecas uz zemāk minēto Jūliju Kalnozolu ?

Vai tad tas nav sātanisms, ja L. Grantiņu šodien tiesā pēc 1987. gada apsūdzības ? Par kādu demokrātiju Latvijā var runāt, ja par prezidentiem pēcAtmodas laikā ir bijuši vieni vienīgi laupītāji- komunisti un viņu ielikteņi ?

Ne jau Putins nolēma uzbrukt Ukrainai ! Tā bija Izraēla !

Kārtējais, publikā izlauzies stāsts par neliešu kangaru bandām tieslietu sistēmā, apkarojot latviešu patriotus no okupācijas pirmsākumiem līdz šodienai! Te fakti, kas liecina par šo padlatvijas kangarasko mēslu režīmu.

Kuru dzimteni nodeva Kalnozols?
Jūlijs Kalnozols bija mežabrāļu grupas vadītājs Talsu novada Lībagu pagastā. Pirmo reabilitācijas atteikumu Jūlija Kalnozola toreiz vēl dzīvā sieva Irēna Kalnozola saņēma 1991. gada 7. jūlijā. Atteikumu bija parakstījis LR ģenerālprokurora pienākumu pildītājs Jānis Skrastiņš, pamatojoties uz Krievijas federācijas kriminālkodeksa (1926. gada redakcijā) 58. pantu (par padomju dzimtenes nodevību, par terora aktu izdarīšanu pret padomju varu utt.). Skrastiņa atteikuma teksts saturēja “pierādījumus” Jūlija Kalnozola “teroristiskajai darbībai”, kurš turklāt “organizēja un vadīja bruņotu bandu, kuras sastāvā izdarīja teroristiskus aktus pret partijas un padomju darbiniekiem”.

Jā, nepārlasījāties. 1991. gada jūlijā, kad vairāk nekā pirms gada bija pieņemta LR Neatkarības deklarācija, ģenerālprokurora pienākumu pildītājs Skrastiņš, nebūdams drošs, ka neatgriežas “krievu laiki”, tomēr izlēma, ka reabilitāciju Kalnozolam nedos. Un nedos tāpēc, ka, raugi, viņš ir nodevis dzimteni (kuru gan?) un cīnījies pret padomju varu, to visu pamatojot ar kaut kādu apputējušu Krievijas kriminālkodeksu.

Ar grūtībām, tomēr var izskaidrot prokurora piesardzību 1991. gadā: nesen “de iure” bija atgūta valsts neatkarība, Latvijā vēl bija palikušas krievu armijas daļas, un neviens nevarēja būt drošs par rītdienu, tāpēc bija bail attaisnot cilvēku, kurš gadu desmitus bija “noziedznieks” padomju varas izpratnē.

Ne tikai reabilitāciju, bet arī Viestura ordeni
Kas bija Jūlijs Kalnozols? 1928. gadā viņš tika iecelts par grupas komandieri Lībagu aizsargu nodaļā. Pēc tam bija mežabrāļu grupas vadītājs, kas darbojās Strazdes, Laucienes un Lībagu pagastos. 1948. gada 15. augustā čekas aģentu un kaujinieku operācijā Jūlijs tika apcietināts Lībagu pagasta “Lauceniekos”, viņa sievas Irēnas Kalnozolas mājās, kur bija ierīkots slēpnis. Aizturēšanas laikā viņš smagi ievainoja valsts drošības ministrijas majoru, operācijas vadītāju un vēl divus čekas aģentus. Jūliju nosūtīja apcietinājumā uz Dubrovlagu, kas atradās Mordovijas apgabalā. Viņš mira 1950. gada 23. oktobrī pēc smagas pneimonijas.

Jūlija mazmazdēls Andris Kalnozols pēc prokuratūras 2023. gada atteikuma reabilitēt Jūliju Kalnozolu ierakstīja savā feisbuka kontā: “Kam mums likums “Par nelikumīgi represēto personu reabilitāciju”, ja Daudznozaru specializētā prokuratūra atsaka reabilitēt manu vecvectēvu Jūliju Kalnozolu, nacionālo partizānu grupas komandieri Kurzemē? Kam šis likums ir paredzēts, ja neattaisno Latvijas patriotu, organizācijas “Aizsargi” Lībagu pagasta nodaļas priekšnieku, kuram 1949. gada 29. janvārī valsts drošības ministrijas “osoboe soveščaņije” (īpašā sapulce – krievu val., E.V.) piespriež 25 gadu apcietinājumu “īpašā nometnē” Sibīrijā? Kā var neattaisnot cilvēku, kurš ir notiesāts pēc Krievijas PFSR kriminālkodeksa? Ko viņš Latvijas Republikai ir nodarījis? Likvidēja ar savu grupu pāris čekistus un iznīcinātāju bataljona kaujiniekus? Veica diversijas, lai ieriebtu čekistiem? Cīnījās pret atkārtotu komunistu nākšanu pie varas un vēlējās dzīvot brīvā Latvijā?”

Jūlija mazmazdēls Andris Kalnozols uzskata, ka ne tikai 1991., bet arī 2023. gadā atteikums reabilitēt Jūliju Kalnozolu ir absurds un netaisnīgs. “Kad saņēmu atteikumu reabilitēt vecvectēvu, pirmajā mirklī nodomāju: neko vairs nedarīšu, nav spēka un iespēju,” teic

Andris, “bet, aprunājoties ar cilvēkiem, sapratu, ka man ir daudz atbalstītāju. Tāpēc turpināšu cīnīties par Jūlija Kalnozola reabilitāciju. Būs iesniegums uz nākamo līmeni – uz Rīgas tiesu apgabala prokuratūru. Es, protams, būtu priecīgs, ja man palīdzētu kāds jurists. Bet tādi pakalpojumi šodien maksā ļoti dārgi. Ja pēc pārsūdzības atkal tiks atteikta mana vecvectēva reabilitācija, manas ilūzijas par tiesisku valsti sagrūs pilnībā.”

Jūlijam Kalnozolam cīņa pret boļševikiem maksāja ļoti dārgi – sieva ar dēlu tika arestēti kopā ar viņu, izsūtīti uz Sibīriju, dzimtās mājas tika izdemolētas. “Bet manās acīs viņš tāpat ir varonis. Varonis, kuram pietika drosmes stāties pretim iznīcinātāju bataljona kaujiniekiem, čekistiem un viņu pakalpiņiem,” saka Andris. Taču blakus lepnumam ir arī rūgtums: “Šodien man būtu kauns paskatīties Jūlija Kalnozolam acīs un pateikt to, ka Latvija joprojām uzskata viņu par vainīgu. Patiesībā Jūlijs ir pelnījis ne tikai reabilitāciju, bet arī Viestura ordeni.”

Vieglāk balstīties uz 1948. gadā gūtajiem “pierādījumiem”?
Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins (NA) atgādināja, ka savulaik tika gatavots likums, kas Latvijā atceltu visus notiesājošos spriedumus, kas balstās uz KPFSR 1926. gada kriminālkodeksu. Taču Saeimā atradās “biedri”, kam nepatika tāda lietu virzība, un šis likums tika burtiski nomuļļāts. Taču tagad, kā apgalvo Kiršteins, viņš kopā ar domubiedriem atkal virzīs šādu likumu.

Bet, konkrēti runājot par Jūliju Kalnozolu, likumā “Par nelikumīgi represēto personu reabilitāciju” ir teikts, ka attiecīgās personas ir reabilitējamas par darbībām, kas paredzētas KPFSR kriminālkodeksa 58.1-58.14 pantā, izņemot personas, kuras starptautiski tiesiskajā izpratnē vainīgas noziegumos pret mieru, genocīda noziegumos, noziegumos pret cilvēci, kara noziegumos un kriminālnoziegumos pret nekombatantiem (neapbruņotas civilpersonas – E.V.), kā arī personas, kuras vainīgas krimināllietu viltošanā. Neviens no šiem apsūdzības vārdiem neattiecas uz Jūliju Kalnozolu.

Bet tas nozīmē, ka Daudznozaru specializētās prokuratūras “zinātnieki un pētnieki” vai nu nav vēlējušies, vai nu nav bijuši pietiekami kompetenti, lai iedziļinātos Kalnozola lietā. Protams, vienkāršāk ir balstīties uz KPFSR 1926. gada kriminālkodeksa tiesiskajām normām un 1948. gadā iegūtajiem “pierādījumiem”, kurus ieguva ar metodēm – paši zināt, kādām…

Pats Kalnozols nošāva Strazdes pagasta partorgu Biedriņu, ko nevar uzskatīt par neapbruņotu nekombatantu. Visi partorgi un izpildkomiteju priekšsēdētāji tajā laikā bija bruņoti. Lībagu pagasta sagādes aģents Kalniņš, ko nenošāva Kalnozols, bet kāds cits no viņa grupas, arī nebija nekombatants: kā iznīcinātāju bataljona kaujinieks viņš bija bruņots. Un atgādināsim, ka mežabrāļi – nacionālie partizāni – cīnījās pret padomju varu nevis draiski vicinādami puķu pušķīšus, bet gan ar ieročiem rokās.

Taču prokuratūrai, lai atteiktu Jūlija Kalnozola reabilitāciju, pietika ar paviršu atrakstīšanos, balstoties uz 1991. gada reabilitācijas atteikumu. 2023. gadā arī nenotika nekāda iedziļināšanās lietas būtībā, tikai formāla atrakstīšanās… Nu, īsti padomiska domāšana. Bet mēs visi tā cīnāmies pret padomju paliekām, tā cīnāmies, vai ne?

-no neatkariga.nra.lv-prokuratura-atsakas-reabilitet-mezabrali-kurs-cinijas-pret-padomju-varu

16.05.23

You may also like...

3 komentāru

  1. Ir vēl arī nacionāli domājoši LV! saka:

    https://www.la.lv/levits-savirmo-soctiklus-panema-un-uzmeta-lupu/komentari

    heh 12:30, 11. maijs 2023
    ko dod erudīcija un ārzemju politiķu cieņa? viņam vajag strādāt, lai iegūtu cieņu no savas valsts cilvēkiem. ar simpātiskumu jau visi atceras lv pensionāres par Gorbunovu “nu tik skaists vīrietis, gan jau… ” jā.. gan jau…

    tas gan IR Fakts 11:16, 17. maijs 2023
    Dorisai 18:55, 11. maijs 2023 Te galvenokārt komentē 3A &kremļa maksas lumpeņi. Normāls cilvēks taču saprot, ka Levits ir viens no inteliģentākajiem Latvijas prezidentiem.———– ———–tas ir fakts, ka vairumu komentaru ir no zaglu-kangaru bandas, bet pats tevis dumi slavetais levits nu gan bija bezgala talu no inteligenta, bet gan siks rausejs, tuksmuldona un skops kampejs! Tautā necienits tips!

    nevajg stulbi riet 11:49, 17. maijs 2023
    jo Fakts ir viens, NAV bijis un nevar būt neviens latvisks prezidents kangaru un okupantu valstī amatā celts! Var būt tikai kremliski šlesertipa shēmotāji, zilirozā slimnieki no rietumu idiņiem un prasti zagļi, stulbi karjeristi. Bet nevar būt neviens PATRIOTS un goda cilvēks šādā varas miskastē! Tipiskā politmēslu vircas kokteilī, kas varu sagrābuši un kas visus masu mēdijus ar saviem nodevējiem un slimajiem pārņēmuši!

  2. Anonīms saka:

    Nūja! Savējie? Braucot no Pasu daļas virzienā, kur rakstīts uz dizveikala – Par Savējiem – atkal stāv priekšā sieviete ar zivīm. Braucu pēc piena, bet jāpērk atkal zivs dēļ savējo smakas! To zivi var arī jau neēst, bet tomēr, lai pie tevis pirktu visu pirms vajag pasēdēt padzert kafiju un pavērot, kā tu sieviet runā un ko, kad apkalpo pircējus? Zivis var neēst ilglaicīgi, bet tomēr tās balsis, kas ir sadzirdamas no cilvēkiem kuri noņemas ar zivs lietām izraisa kādas savdabīgas vibrācijas. Vai tik jūs neesat Andim sieva, ja jau Lapmežciema? Vienkārši negribas atbalstīt tādus cilvēkus, kas ir saistīti ar augstprātīgi uzputigu i alkatigu veci, kam vien gribas būt par lielkungu, bet patiesībā ir nožēlojams mēsls, ko pienāktos atspardit ar kājām izrakstot proletariskus pizdulej. Tomēr sievietei paveicās un dažreiz atbalsta pēc piena vietā jānopērk laša gabaliņš, kas protams nav jau Baltijas jūras lasis. Kādas savdabīgas īpatnības pēc ēdot zivi vienmēr jāatgriežas atmiņas iz 80 tajiem un ja nopūšas ar skumjām, ka asarai slidot pār vaigu neaizrijies bleg ar tām jobanajam asakām! Kungi jūs esat nožēlojami piedirseji un pieminiet, ka senči 17.gadā kungus sita zemē iekšā!

  3. no malas saka:

    https://xtv.lv/rigatv24/video/mO7rQo1DNMK-ilga_kreituse_verte_izvirzitos_kandidatus_valsts_prezidenta_amatam

    -visos veejos pareizi locoshaa i.gore-grava-kreituse reizeem izspiez arii ko sakariigu, kaa shajaa prezu verteejumaa

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *