Pārmaiņas. Fanātisms,- tā ir aptaurētība

Traģisks ir brīdis, kad cilvēki pazaudē mērenību un pāriet fanātismā, kaut kādā vienā virzienā. Dažiem fanātisms izpaužas aizrautībā ar darbu, citiem ar naudas krāšanu, ticību vai kādu izklaidi, tas vairs nemaina būtību.
Fanātiķi un apmāti reliģiozie ar iekaltām dogmām, parasti ir galēji neiecietīgi pret visiem citiem, kas traucē viņu idejām. Tādi cilvēki no varas un lēmumu pieņemšanas ir jātur pa gabalu.

Savu stulbumu lieliski pierādīja boksa fanātiķis M.Briedis un arī sporta fani nav tālu no tādas stadijas. Tādēļ arī čekisti izmanto šādus mūzikas, sporta un reliģiozos fanātus saviem mērķiem.

Tāds pats neiecietīgais un citus saprast negribošs izrādījās arī Ilons Masks.

https://youtube.com/shorts/Qu99lb4ajDE?feature

Tas nenozīmē, ka fanātiķi būtu jāapkaro vai kā citādi jāvēršas pret tiem, bet tikai to, ka sabiedrības intereses šādi cilvēki nedrīkst pārstāvēt, dēļ savām specifiski šaurajām interesēm un šauro redzes loku, kura dēļ viss pārējais tiek upurēts.

Līdzīga situācija ir ar pilsētās dzīvojošiem, kam darbs un dzīvoklis ir praktiski viss, ko tie redz un saprot. Atbrauca pie manis tādi pilsētnieki un jutās kā uz citas planētas, lielāko daļu lietas, ierīces un instrumentus tie redzēja pirmo reizi mūžā, jautājumi bira kā bērnudārzā. Vismaz prieks, ka cilvēcisko interesi nebija zaudējuši, bet nereti gadās arī tādi eksemplāri, kas ir pilnīgi vienaldzīgi pret apkārtējo pasauli.

LRTT

“Tas nenozīmē, ka fanātiķi būtu jāapkaro vai kā citādi jāvēršas pret tiem, bet tikai to, ka sabiedrības intereses šādi cilvēki nedrīkst pārstāvēt, dēļ savām specifiski šaurajām interesēm un šauro redzes loku, kura dēļ viss pārējais tiek upurēts.”

Tieši tādi šodien tiek no starptautiskās cionistu mafijas(hazāru mafija) bīdīti visās Latvijas varas struktūrās. Viņi ir ļoti agresīvi(fanātiķi & fatālisti: Fanātiķis ir tāds, kurš uzskata, ka visu iespējams mainīt, bet fatālists ir no tiem, kurš uzskata, ka viss jau iepriekš nolemts. Gan vieni, gan otri ir jebkuras sabiedrības lāsts !), var sacīt -garīgi slimi cilvēki !

08.10.22

You may also like...

19 komentārs

  1. no malas saka:

    AG 2022. gada 8. oktobris 12.02
    Ja Bordāns pats šito izlasītu, kā viņš zviegtu! :)))

    Nu, redz, var taču pat a.g. laboties un uzrakstīt pavisam normālu tekstu
    un pat par apspriežamo tēmu! Starp citu. Bordāns lasa šo vietni.

  2. :))) saka:

    nu , gluži vai Tribunāļa admina raksturojums … :)))

  3. Anonīms saka:

    “Visiem cilvēkiem ir jāieborē,lai saprastu,ka tieši viņš ir lieks dzīvei uz Zemes.”
    Klauss Švābs
    .
    .
    .
    Admins
    Švābs nekad to nav sacījis. Tas ir tavs alkoholizētā saprāta murgs- sazvērestības teorijas bara izgudrojumi.

  4. Valodas stūrītis saka:

    “Es bļeģ nopirku cigaretes,nahuj,pirms gada bija trīsreiz lētākas,bļeģ…”
    —Ja savā runā lieto svešvārdus,tad proti savu runu iztulkot!

  5. Anonīms saka:

    Nūja! Briedim neskatoties uz viņa sportiskajām traumām vēl ir normāla uztvere salīdzinājumā ar bantisu patriotiem, kas paši nekad nelauzisies karot, bet bēgs un6jau6ir aizbēguši. Nekad tavs6apjusmotais Rinkevics nav skolā redzēts kaujamies boksa ringā, bet bazties virsū ar savu nostāju Ukrainas kara dēļ jis ir gudrs. Tikpat gudrs esi tu Grantin, bet vismaz Briedis lienot uz boksa ringa sevi trenēja un neskatoties uz to viņam ir savi kaulu lūzumi. Tu esi uzlīdis uz politiskā ringa, bet līdzjutēju tavai lietai pat ir mazāk par Briedim atbalstītāju. Briedi atbalstu 100 % Ukrainas lieta un tieši to arī norādu, ka latvieši lielās, cik viņi ir izpalīdzīgi ukraiņu bēgļiem, bet savus večiņus izliek ārā uz ielas. Cik pa gadu desmitiem vīriem pienākas ciest dēļ tādas politikas, ko apjusmo tu Grantin tai Rinkevica? Latvietim nav darbs bieži vien dēļ pašiem latviešu vadītājiem, kas savā gara būtībā ir ne disciplinēti vīri un biežak nav vadītāji, bet vadītājas ar plastmasa daiktu starp kājām. Paldies Briedim par to, ka palīdzējis ir izgaismot latviešu nacionālo stulbību! Kā piemēru vien no viņa paša teiktā par boksu, ka nonākot starptautiskā publikā par Latviju neviens nekā nezina! Valdis Valters nožēlojams Sovietu stukacs reiz pārmeta Gundaram Vētram, ka viņam būtu jāatvainojas latviešu priekšā! Par ko? Savā laikā bij Sovietu imperija viens no spožākajiem basketbolistiem un pie pārmaiņu laika izlēma palikt tai komanda ar kuru trenējas kopā. Jums nacionāli aprobežotiem pašiem būtu jāpaskatās uz savām gara trulibam! Ja daļai latviešu kāds ir Valdis Valters un Edgars Rinkevics ir izdevigi bļaut – Slava Ukrainai – lai bļauj, bet nevajag savus uzskatus uzdot par visaptveroši pareiziem. Garīgās kultūras ziņā Briedis ir piederigs pie citas ticības un tā lielākajai daļai latviešu nav bijusi pieņemam pirms kara laika Latvijā, kā arī šodiena. Ne tu būsi tas, kas spriedīs Mairim tiesu par piederību nodevibai. Tev pašam savos spriedelejumos netrūkst fanatisma un piemērs tas pats jūsu apmilotais Ulmanis ar ģenerāli Balodi, kas arī bij lielākie judasi izpildidami Maskavas norādīto apvērsumu pirms tam nogalejot Svēto Rīgas Jāni! Visādi jums aprobezotahiem nacionālistiem visi ir nodevēji, ja nav pieņemama jūsu nacionālā izkārtne. Ulmanim latgali arī bij nodevēji, jo arī viņi norādīja Ulmanim to pašu, ko norādīja Svētais Rīgas Jānis – Nodevējs! Da i ieskrien ies tu ar savu nāc bantiti kad skrien uz mazo mājinu un līdzi Ulmaņa tēlu ar Nikolaju paņem!

  6. novērotājs saka:

    Te lasu un nesaprotu,ar ko žīds Bordāns ir citādāks,kā žīds Levits. Kuri,tad ir labie žīdi un,kuri sliktie???

  7. Aelita saka:

    Nevajag apvainot Grantiņa kungu nacionālismā. Grantiņš nav nacionālists,nacists un nacionālists “aprobežotais”. Bet citi rakstītāji ir tādi naci-extreme. Demokrātiski,ka viņš visu to vēl publice.

  8. Vēstis no Putinistānas saka:

    Krievijas augstākās militārpersõnas nosaukušas divas valstis,pret kurām,iespējams tiks izsludināta “pretterorisma operācija”. – Bulgārija un Gruzija.

  9. AG saka:

    Bordāns ar mieru izlaizīt pidara Linardeļa pakaļu !!! :)))

  10. Odze. saka:

    Ilans pateica sakarigi,taisnigi,cilveciski… tad pieskreja Parmaina un nobreecaas- APTAUREETS !!!

    Es domaju ,ka visas dzives sisteema ir APTAURETA.
    Pasaules lielaakaa valsts, ar tik pat ka visiem iedzivotajiem ir APTAURETA.
    Un te Parmaina mums atgadina ,ko jau no berna kajas, mes esam dzirdejushi to,ka ja iesi pret straumi,tad parejie sauks Tevi par
    APTAURETU. Un vedis uz cietumu un bojas dzivi…

    Ir tada isfilma,kur visa sabiedriba ir slima ar dauna sindromu. Arsti,politiki,skolotaji. Visi. Un vienam parim piedzimst normals berns.
    Un. VISA SABIEDRIIBA SO BERNU REDZ KAA SLIMU UN ARSTEE…………

  11. Amoralis saka:

    Odze! Kā nosaukums tai filmai? Liekas,esošajā drāmā iederas***

  12. nu nu saka:

    Masks par Ukrainas teritoriju nesen ir kaut ko pļurkstējis un vēl , viņa satelīti kriskos brīžos frontē ir pārstājusi sniegt informāciju izlūkosanas ukraiņiem un tas jau kaut ko nozīmē …
    Bet tā visa ir globālistu spēle ,baltie un melnie kauliņi uz šaha galda …

  13. Labi draņķi te sevi izgaismo! saka:

    Par trulā kremlina “Anonīms” sakāvniecisko kaucienu, drīzāk bezspēka smirdoņu ir bezmaz līdzjūtību kangarelim jāizsaka, tik sašauts un satraumēts ir nabags par savu elku sagrāvi un pelnīto nicinājumu! 
    Šis raškas izperētā viņu verga, komunjaku-zagļu un to defektu famīlijas nodevēja atbalsta spiedziens vien ko vērts: “Briedi atbalstu 100 % Ukrainas lieta… Garīgās kultūras ziņā Briedis ir piederigs pie citas ticības…Jums nacionāli aprobežotiem “utt. tik reiz pazīstamā komunistu stila muldoņa un meli!
    Ej pakaries kangar, i tev draņķim būs miers i pasaule taps tīrāka, i citiem nebūs rokas jāsmērē!

  14. - EDINI NOVINI - saka:

    “…tādēļ,ka pēc bombardēšanas ar raķetēm vairs nedarbojās Internets,daudzi neuzzināja par nākamo tuvojošos raķešu triecienu…”
    Rādio viļņi (it sevišķi Īsviļņi un Vidējie viļņi) spēj nogādāt informāciju pat uz otru planētas pusi. Turpretī viss Internets var nobrukt negaidīti un uzreiz.

  15. Skolnieciņš saka:

    Apsveicu Mairi Briedi ar uzvaru (nejaukt ar 9. maiju)! Mairis Briedis beidzot nokautēja Saskaņu (Saskaņas Centru)/Saskaņu — Vienoto Krieviju! Urā! Urā, biedri! Šoreiz Saskaņa netiks Saeimā! Šī ir pirmā uzvara daudzu Saeimas sasaukumu laikā! Urā! Paldies Mairim Briedim! “Russkij mir” aģentu nokauts Latvijā ir brīnišķīgs!!! Paldies!!!
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 🙂
    P.S. Es ceru, ka Mairis Briedis neapstāsies pie Saskaņas nokauta. Es ceru, ka viņš nokautēs arī Stabilitāti un Latviju Pirmo.

  16. Pie valodas stūrīša saka:

    “Objektīvajā praksē līzings progresējis defaultā.”
    —Ko viņa sacīja? Kādā valodā tas ir?

  17. Aelita saka:

    Re kā, vēl viena Aelita te atnākusi, vārda māsa!
    Es gan nejūtos tik zinoša, lai vērtētu, cik kurš klātesošais ekstrēms jeb galējs.
    Norādīto video man neizdevās dabūt…

  18. Anonīms saka:

    Nūja! Krievu valodas skolotājs bij arī militārās stundas pasniedzējs un skolā jis sēdēja augstākajā stāvā, kur aiz atslēgām stāvēja ieroči. Šaut man patika un trenēties trāpīt 10 trenējos arvien vairāk lienot vecāku kabatās, lai tik uz šautuvi tiktu, bet pie Kalasnukova klāt nelaida, jo slikti mācījos vai ne mācījos vispār. Tomēr teicamnieki i tuvu nevarēja trāpīt 10, bet viņus apmācīja izjaukt un salikt Kalshnikovu. Kā es nevarēju ciest tos teicamniekus! Šodiena arī viņi ir patrioti, kas pamāca, kā man jārunā ar krieviem, bet no viņu Nacionālām izjūtām maz dzīvē ir bijis labvēlības, kā tik vien īpatnēja Nacional Moralizesana. Morāle ir līdzīga tam boksa ringam un skaistai jaunai meitenes rozā pizdai, kur neviens kroplis līdz Chempionan nav ielīdis. Kāda krievu valodas stundā kāds klases biedrs muldēja un muldēja netīrības, tad viņam izteicu vēlreiz pastāstīt, kā viņš lielās ar to, ka pis savu māsīcu! To viņš darīja skolā visiem dzirdot, ka abi ar brāli pisa savu māsīcu, kas bij vēl nepilna gadīga tāpat, kā viņi. Turpretī viņš izsplava, ka es esmu Mother fuxkers, kā tas būtu pēc šā laika valodas. Blakus sēdošais skolas biedrs kura māte nodūra savu vīru greizsirdības dēļ izteica – To nekad ne piedotu! Stundas beigas bij jāsagaida, bet netīras valodas runātājs aizlasijas zibenīgi, ka patiesi man vurdija doma viņu nosist! Tās dusmas virmoja nedēļas garumā un visādās fantāzijas domas bij, kā es to mēslu nositisu? Turpretī līda galvā arī citas domas, kas būs tad, kad viņš būs nosists? Domu bij daudz, bet tomēr apstiprinajas visu pareizākā, kad Latviešu valodas skolotāja sasauca visu klasi un nolika netīrās valodas runātāju visas klases priekšā un oficiāli viņš un viņa māte atvainojas man savas ģimenes vārdā! Iekšā protams sēdēja tas vurdalaks, kas visādi sak, ka nevajag piedot tadam meslam. Tomēr pienākas paspiest rokas un turpināt iet uz skolu, ko nevar ciest. Tā nu pienākas dzirdēt netīrības visu vairāk tiem, kas kāpj un raujas virsotnes un ne vienmēr filtrs spēj izturēt, tad ar tos, kas no malas sauc, lai sit pa pautiem pašus vajag pa to vietu atsist. Vārdi krājas tāpat, kā pilieni un tam Gedroicam tā netīrība sakrasies tā, ka belziens reiz būs smags. Tukšas valodas muldetaji vienmēr ir bijusi vairumā un tie, kas Chempim pārmet, ka viņš bokseris lien politika, lai paskat, cik pirms viņa ir startējuši un nekā nav panākuši? Manā skatījumā Mairim Briedim piestāvētu sporta kepins ar uzrakstu – Rigonda! Sarkanīga krāsā un tais iepakojumos jābūt īstam Sviestam, ko eksportet uz rietumu valstīm kamēr vēl viņa vārds zibsni interneta. Arī boksa sabiedrība būtu ja ienes sviests – Rigonda, kā ikdienas neatņemama sastāvdaļa, bet tā, lai ēdot var sajust Latvijas zaļo lauku smaržu pa īstam nevis vien skaistos vārdos ietītu. Latvija ir ieradusies Vera Brezneva no grupas Viagra un jābūt piesardzīgiem, lai neaiziet tik tālu, kā tas ir Ukrainā.

  19. Odze. saka:

    Amoralim.
    Un VISIEM, kas savadaaki.

    Sci-Fi Fantasy Short Film ” Downside Up , / DUST

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *