LRTT. Kas tie tādi Antiglobālisti ?

MIGLA SARKANĀ

Anti

Foto: N. Kabānovs, J. Kaļķis un S. Graudiņš.

Lai runā pati fotogrāfija.  Tātad, kas uz tās ir redzams un kā tur nav ? Ir redzams krievu nacists(mēsls) Nikolajs Kabānovs, kurš noslaucīja savu krievžīdisko degunu Latvijas valsts simbolā- karogā ! 

Ja Antiglobālisti būtu Latvijas patrioti (par tādiem viņi sevi uzdod), tad viņi šim krievžīdu izdzimtenim salauztu degunu pirms viņš  paspētu atvērt savu smirdošo okupanta muti.

Bet tas nenotiek !

Kāpēc ?

Vienkārši tāpēc, ka N. Kabānovs ir no tās pašas brandžas, kuru pārstāv Antiglobālisti !

Un kas tad nav redzams šajā foto ?

Uz Antiglobālistu plakāta ir redzams “nosodījums”  SVF, EU un US, bet trūkst pats lielākais un asiņainākais Latvijas valsts un latviešu tautas ienaidnieks, bandītiskā Krievija !

Un kāpēc tad trūkst uz šī plakāta bandītiskā Krievija ? 

Nu tāpēc trūkst Krievijas, jo Antiglobālisti ir šīs pašas Krievijas “izperēti”. 

LRTT     15.06.11

You may also like...

66 komentāru

  1. Eduards saka:

    Paldies LRTT par informāciju!
    Es savā naivumā domāju,ka Graudiņš ir vienkārši vāji attīstīts cilvēciņš-pašpuikas līmeni!
    TĀDI PATRIOTI ir visu pulitisko veodojumu augšgalā-tā varturi nodrošinās pret negaidītiem ,,pārsteigumiem”

  2. Talmuds saka:

    pilnīgi piekrītu, tikai šaubos vai viņiem ir sakars ar Krieviju, viņi vienkārši ir slimi cilvēki

  3. zonnenbergs saka:

    M http:// ipvnews.org/M Free Speech
    Mani mac saubas,ka abi nak no viena kantora(REVOLUCIJAS BANKAS),
    kura 1917 gada iznicinaja monarhiju,ar citu rokam bez saubam.

  4. A.Kalniņš saka:

    AMARILLA saka:
    2011. gada 13. jūnijs 0.39

    -nu tikai peec shii 12.junija 22.32 rakstelja sapratu, no kurienes veejsh puush un kas par jaunradushos varonjsesku ir tas S.Graudinhs:

    Starp citu, vēlēšanās varam balsot tikai par tām partijām, kas garantē oligarhu darbības izmeklēšanu un tautai nozagto īpašumu nacionalizāciju. Protams, varam arī nebalsot par ZZS, LPP, TP un oligarhu ilggadējo uzticamo sabiedroto „Saskaņas Centru”.

    Proporcionāli tam, kā oligarhu rokās paliks mazāk naudas un politiskās varas, dzīve Latvijā uzlabosies. Ar vienu nosacījumu – tiem, kas atnāks pie varas oligarhu vietā, šī vara ir jālieto tautas labā.

    Kā to panākt? Zatlers mums jau parādīja – slikti strādājošu Saeimu var un vajag atlaist. Šoruden mums būs iespēja ievēlēt labi strādājošus likumdevējus. Iespēja atņemt oligarhiem politisko varu.

    Normunds Grostiņš
    Latvijas Nākotnes Institūta valdes priekšsēdētājs

    -re, skali, tukshi lozungi, bez noraades, kaa to panaakt, te nu ir atslega-”eiroskeptikis” un krievmiilis N.Grostiņs biida to jaunizcepto ciiniitaaju “pat tautas laimi” S.Graudinu, jo visas reizes caurkritushais N.Grostinjsh, kura politiskaa platforma ir SC-2, ar meerki novirziit, maldinaat un saskaldiit latvieshu balsotaajus, par ko tiek finanseets un soliita siltaa deputaata vieta SC, peec labi veiktaas ilgstoshas pirmsveeleeshanu provokaacijas un nu tuvojas atkal laiks muldonam liist uz skatuves, shoreiz ar primitiivaa S.G.paliidziibu
    ——————————–
    Te jau būtībā galvenais ir pateikts, piebildīšu , ka uz pagājušām vēlēšanām n.grostiņa “eiroskeptiķu” banda Āgenskalnā rīkoja visai primimitīvu reklāmas kampaņu, bļaujot megafonos un tā cerot savākt sev balsotājus ceļā pie kārotās valsts siles . Kad tur apkārtklīstošiem vairākiem viņu reklāmas bukletu izplatītājiem jautāju, ko un par ko tie reklamē, izrādījās, ka tie, gados jauni puiši nesaprot latviski vai nevēlas atbildēt latviski! Kad sašutis par to, piegāju n.grostiņam to noskaidrot, viņš un vēl viens nepatīkama paskata tips ņēmās aizrautīgi skaidrot, ka tam neesot nekādas nozīmes un mums visiem jšadzīvo draudzīgi utt. Kā teikt-komentāri lieki!

  5. zonnenbergs saka:

    David Icke:Spirituality&2012
    Tur pa vidu ir plakats,Tevocis Sems
    Pie mums tas pats pirksts,tikai personazi citi.

  6. Miervaldis saka:

    Jā, visi saemas pidari ir pelnijuši, lai tiem uzsit viņu purnus!

  7. Miervaldis saka:

    jūs tik vien tagad to, kad antiglobalisti nav patrioti tik vien tagad sapratāt?Sen bija laiks!

  8. Sigurds Graudiņš saka:

    Tas IESĀKUMAM…
    http://baltijalv.lv/news/read/16880

  9. rakaris saka:

    Nu klausieties, Jāņi tuvojas. Vai tiešām pat tagad mēs nevaram parunāt par kaut ko citu? Tas attiecas uz visiem tribunālistiem. Nu beidziet liet savu žulti, parunāsim Jāņu priešvakarā par kaut ko patīkamāku. Tā politika jau līdz brošai. Mošk beigsim riet viens uz otru, iedzersim kādu aliņu, paspaidīsim kādu papardes ziediņu…. Nu vismaz es jau lēnām uzsāku jau šodien, lai var laicīgi nobeigt. Hei tribunaļņiki, PRIECĪGI NOSVINĒT JĀŅUS!

  10. informācija saka:

    1998 gada 15 .oktobris 6.Saeimas debates par Satversmes -Cilvēktiesību sadaļu.

    G.Valdmanis (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

    Prezidij! Sadarbības padome! Kolēģi Saeimā! Tauta! Mēs tagad pieņemsim, un arī es balsošu “par” visiem šiem patīkamajiem vārdiem, ka nedrīkst nevienu pakļaut nežēlīgam sodam. Bet es jums Saeimā lūgtu padomāt, vai maz var būt nežēlīgāks sods par to, kā likt kādam audzināt bērnu par tādu naudu, kā mēs to liekam darīt? Vai var būt nežēlīgāks sods par to, kā likt cilvēkam dzīvot ražīgas dzīves beigās ar tādu pensiju, kādu mēs uzspiežam šiem pensionāriem? Bet šeit aiz muguras man augstie kungi, partijas pirmie sekretāri, saka: “Beidz, beidz!” Bet, skat, tautai tās sāpes ir īstas. Kāpēc gan mēs tagad, spiezdami to pogu, nevarētu klusi lūgt, lai mēs patiešām dzīvotu tā, ka tas nebūtu tāds sods, tāda nasta, tāda nekaunība, bezcieņa, kas tagad ir uzlikta mūsu tautai? Sods tautai nāk tāpēc, ka viņa balsoja tā, kā viņa ir balsojusi beidzamo reizi, arī iepriekšējā reizē… kā viņa balsoja šoreiz. Es ceru, ka tā nebūs un ka nākošā Saeima rūpēsies par savu tautu, bet tas sods, tā nežēlība, ko mēs esam cilvēkiem uzlikuši… Skaties, kā Čevera kungs rāda un saka: “Pietiek!”, jo viņam jau nekā netrūkst. “Kāp nost!”

    Man ir žēl, ka mēs tik cietsirdīgi pret mūsu tautu izturamies. Man ir žēl, ka tautai ir tik smaga nasta un sods uzlikts. Un man ir žēl, ka šeit ir tādi, kas te sēž un saka: “Kāp nost un nedomā par to!” Atbalstīsim skaistos vārdus, bet darīsim to, patiešām cerēdami, ka tie piepildīsies.

  11. nevermind saka:

    Zini urlu “rakari” vai drīzāk “kakeri”, iej prom uz mietpilsoņu izpriecu lapām, vēlams ru un tur sev imitē, ka viss ir o.k. un Jāņu dēļ var visu notiekošo aizmirst! Tev pašam taču nekad nav politika bijusi līdz brošai, jo tev vienkārši maksā par to, lai tu urlik citus atturētu un tiem tev jāiestāsta, ka ikdienas lienošā okupācija un rusifikācija esot tiem līdz brošai! Tāpēc nav ko par ikdienu, tas ir-par politiku ko te domāt, to lai dara gudrāki veči, vēlams no PPL un SC, vai ne?

  12. rakaris saka:

    Neko tu nezini,nevermind! Un tas, ko tu par mani pateici, viss ir fuflo. Tev nav pat vismazākās nojausmas, kas es esmu.

  13. rakaris saka:

    Un ja arī esi visu uzminējis, nevermind, vienalga to neizpaudīšu un jūs visi trakie tribunālisti un bezjēdzīgie “okupantu” nīdēji paliksiet neziņā.

  14. zonnenbergs saka:

    MES TA VAI SITA VISU ZINAM.

  15. Ernis Purnis saka:

    G.Valdmanis bija godavīrs, taisnprātīgs un par Latviju domājošs cilvēks, tāpēc lieks un kaitīgs “baltais zvirbulis” Saeimas nodevēju un zagļu barā!

  16. Ernis Purnis saka:

    Zini s.graudiņ, tu tā nemocies, ar grostiņu vienalga pie siles netiksi, viņš ir ieprogrammēts lūzeris, tam 100% garants. Nesies uz reiz pie urbanoviča un sc tev rukši saspiedīsies un tu tiksi pie kārotās valsts dziras, nevajadzēs arī tik ilgi tizloties ar smieklīgiem piketiem, nevajadzēs visur lēti zīmēties, ar ļeņinu azotē pa taisno ej uz ilgoto mēreķi

  17. Talmuds saka:

    Erni Purni, Ļeņins bija izcila personība, bet kas esi tu? pirdiens gaisā

  18. zonnenbergs saka:

    IZCILA PERSONIBA AR LIELU DIRSU.KURU DRATEJA TAI RAZLIVAS
    ZARU TELTI.

  19. Sigurds Graudiņš saka:

    Latvijas DIŽĀKAIS PRĀT , VISLATVIJAS GLĀBŠANAS KOMĪZJONA VISU PRIEKŠU PRIEKŠNIEK , Eduardo Felipe di Gonsales…!
    Satīri sava nama priekšu , un tad SMIRDI…POLITSEKSUĀLAIS teorētiķi …
    Ak , jā – paķer līdzi savu idejisko PRIHĻEBAĶEĻU – PROVOKATORU Atvaru Zariņu…!

  20. informācija saka:

    Laikraksta “LA” intervijas citāti ar bijušo Saeimas deputātu Jāni Lagzdiņu.

    http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=318538:politii-sviedrus-lej-karojot-nevis-arot&catid=95:intervijas&Itemid=113

    “Šobrīd zaudējusi ir arī mana bijusī Tautas partija (TP), ka arī Pirmā partija. Šlesers un Šķēle ne kopā, ne atsevišķi, ne ar citu nosaukumu nekādā gadījumā vairs neiekļūs parlamentā,” sacīja Lagzdiņš.

    Lagzdiņš sacīja: “Ja drīkstu izteikt publisku lūgumu TP līderiem, jo tā ir partija, kurā esmu pavadījis arī daudzas labas dienas, – lūdzu, aizejiet no šīs pasaules godam. Kongresā ar paceltu galvu, skaisti noorganizētu mūziku, gaišu noskaņu ir jāpieliek punkts Tautas partijai. Pretējā gadījumā kapu zvans skanēs otrajā dienā pēc vēlēšanām, kritīs Damokla zobeni – tas ir jebkuram skaidrs.”

    Savukārt, kas attiecas uz ieguvējiem, parasti, pēc Lagzdiņa domām, tie ir trešie un viltīgākie.

    “”Saskaņas centrs” 11.Saeimā uz šī rēķina var iegūt papildu vietas. Bet var arī zaudēt. Ja vienlaikus ar vēlēšanām notiek referendums par vienu vai otru valodas jautājumu, ja izveidojas jauna, radikāla krievu partija, tad tā spētu atņemt balsis «SC”,» pauda politiķis.

    Viņš turpināja: “Tomēr domāju, ka Krievija darīs visu, lai šāds šķeltniecisks spēks neizveidotos, jo tas mazina «Saskaņas» un caur to arī Maskavas ietekmi Latvijā. Te runāsim skaidru valodu.”

  21. Eduards saka:

    Palasiet VALDMAŅA-STARP DZIRNAKMEŅIEM-tur ir viss PATIESI uzrakstīts!
    Sigurdiņ.revolucionāra mazdēļiņ,ja saproti vārda,,zolīds”nozīmi,tad pamēģini būt tāds!Saprotu,ka nav patīkami redzēt,ka tevi ir,,atšifrējuši”!
    Attiecībā uz ,,nama priekšas ”satīrīšanu-man tāda nav, ŠI VARA,nav devusi iespēju pie sava nama tikt…

  22. Filips Bobinskis saka:

    Šī bilde, šķiet, ir no I. Kravaļa rīkotās akcijas pie MK š.g. 3. jūnijā, kurā bijām arī ar pērkonkrustiešiem, lai parakstītu ultimātu valdībai (nopublicēšu nākamajā komentārā). Pieklīdušo Kabanovu gan nepamanīju, bet nācās konstatēt, ka ar ne vienu vien atnākušo t.s. “tautas kustību” turpmāk nevar būt pa ceļam, jo no daža laba bija jādzird tādi murgi (piem no “Tautai pietiek” pārstāves par nepieciešamību ieviest nulles varianta pilsonību), ka radās pamatots jautājums, kas tie par spēkiem, kas šīs kustības radījuši.

  23. Filips Bobinskis saka:

    Iepriekš pieminētais ultimāts:
    Šobrīd Latvijas tauta ir nonākusi trūkumā un bezcerībā, esošā valdošo partiju kliķe, domājot tikai par savu pašlabumu, ir aizmirsusi, ka pārstāv tautu. Liela daļa mūsu valsts iedzīvotāju, izmisuma dzīti un lai varētu nodrošināt sev un savām ģimenēm cilvēka cienīgu eksistenci, ir spiesti atstāt dzimteni. Pie varas esošās partijas, pieņemot daudzus bezatbildīgus un nepārdomātus lēmumus, ir iedzinušas Latvijas tautu izmisumā un parādos.
    Šobrīd ir radīta situācija, kad varu Latvijā ir pārņēmusi saujiņa ļaužu, kas rūpējas tikai par savu pašlabumu, pakļaujot Latvijas valsti un tās tautu savām un tā saucamo starptautisko aizdevēju interesēm, tādejādi Latvija zaudē savu ekonomisko un juridisko neatkarību. Tas ir nepieļaujams solis!
    Mēs, apakšā parakstījušies, pieprasām – Latvijas valdībai nekavējoties sākt strādāt pie mūsu prasību izpildes!

    1. Atcelt visus Satversmes 9.panta labojumus.Un atjaunot 1922 gada Satversmes vēlēšanu likumu.
    2. Deputāta atbildības ieviešanu (līguma ar tautu) stājoties amatā. Nesot atbildību par saviem balsojumiem ar savu mantu un brīvību.
    3. Akceptēt tautas veidotu kontroles orgānu, deputāta līguma prasību izpildei un kontrolei. Ka arī akceptēt šī kontroles orgāna represīvo darbību likuma ietvaros.
    4. Visiem iepriekšējo sasaukumu saeimas deputātiem aizliegt balotēties nākošajās saeimas vēlēšanās. Jo šo cilvēku rīcība ir bijusi prettautiska.

    Šīm prasībam jābūt izpildītām un akceptētām 10. saeimā, līdz tautas nobalsošanas( par saeimas atlaišanu) datumam.

    Par ultimāta izpildi ir jāpaziņo visos TV kanālos, radio stacijās, laikrakstos un interneta ziņu portālos visā Latvijas Republikā dienu pirms tautas nobalsošanas( par saeimas atlaišanu).

    Pretējā gadījumā pamatojoties uz 1966.gada 16.decembra ar ANO rezolūcijas 2200A(xx1), kuru Latvijas saeima pieņēma 1994.gada 10.maijā, Latvijas tauta sāks radikālu pretošanos pastāvošajam partiju režīmam, lai nodrošinātu savu kā tautas pastāvēšanu.

    2011.gada 3.jūnijā.

  24. kāda cilvēka cits skatījums saka:

    Aplūkosim tuvāk 10. Saeimas konfigurāciju. „Vienotības” loma šai aplaupīšanas shēmā ir uzturēt ilūziju par rietumvalstu labvēlību, ka tās mums it kā palīdz un nepametīs nelaimē, kā arī mūs pasargās no austrumu pūķa nekrietnajiem tīkojumiem. Tajā pašā laikā paši sadarbojas ar Krievijas mafiju, piesedzot kontrabandu uz Latvijas (arī Eiropas Savienības) un Krievijas Federācijas robežas. Tā saucamā Nacionālā apvienība VL/TB/LNNK (šobrīd juridiski partiju vada Roberts Zīle, kuram māte ir Odesas žīdiete) it kā uztur latviešu nacionālās jūtas un aizbaida latviešiem labvēlīgos Ulmaņa laika krievus, kā arī novērš latviešu uzmanību no notiekošās laupīšanas. PCTVL un „Saskaņas centrs” absorbē un manipulē krieviski runājošo neapmierinātību, tracina latviešus, kā arī novērš krieviski runājošo uzmanību no notiekošās laupīšanas. „Par labu Latviju” it kā pārstāv vietējo uzņēmēju intereses, bet šīs apvienības līderi ir cilvēki, kas savu bagātību guvuši, izlaupot Latviju un iztirgojot Latvijas resursus ārzemniekiem. Zaļo zemnieku savienība ir kā bezsatura receklis, kas pielāgojas katrai tendencei un krāsai, ja vien tas nodrošina palikšanu pie siles. Lai kāda būtu šo partiju retorika un lozungi, patiesībā tā ir viena politisko algotņu komanda, kas veic vienu darbu: metodiski iznīcina Latviju ārvalstu lielbiznesa interesēs. Ja arī kādas partijas spicē vēl palicis kāds disidents, tad tas nemaina kopīgo krāpnieciskās shēmas būtību.

  25. zonnenbergs saka:

    UZ KO SPIEZ GLOBALISTI
    NELAUJ IZVEIDOT NACIONALU,STIPRU VALSTI
    NOSTADA VIENUS PRET CITIEM,LAI KONTROLETU SITUACIJU KOPUMA
    VISIEM VALSTS TURIGAJIEM PIELIEK VIENU BIRKU,LAI TAUTA VINUS PASUS NONEM
    LIETA DARITA UN PASAULE MUSU
    TADAS TAS LIETINAS

  26. Miervaldis saka:

    Rakari – šī mājaslapa saucas “Tribunāls”!Tās darbs IR atmaskot tautas neliešus!Takā zini, par Jāņiem meklē citā mājaslapā!

  27. MIERVALDIS saka:

    Talmud – ļeņins bija noziedzenieks, un pasaules parazītu (gan čigānu gan žīdu) perētājs!Priekš tevis viņs varbūt ir izcila personība, ja esi afērists, un gnīda, kurš sēž citam uz kakla!

  28. Talmuds saka:

    Visiem latviešiem mātes, vecāsmātes,vecvecmātes ir no Odesas.

  29. Talmuģila saka:

    Grāls, 18.06.2011 02:4
    Šie tā saucamie “antiglobālisti”, tāpat kā “antifašisti” ir kremļa inspirēta alkatīgu un godkārīgu pajolīšu kompānija, kuras mērķis ir trokšņojot radīt sev PR, lai uz vēlēšanām mulsinātu mazāk informētos cilvēkus un būtībā tie ir PLL/SC apvienotā fileāle, kuri netieši reklamēs šo kangaru un svešo intreses. It kā vēršoties pret globalizāciju, viņi pamatā noniecina visus rietumu sabiedrības panākumus un dzīves veidu, izceļot tikai negatīvo un lobē kremļa intreses, aiztāvot okupantu atrašanos Latvijā un visur deklarējot par vienādām tiesībām dzīvot LV gan okupantiem, gan likumīgajiem pilsoņiem!

  30. zonnenbergs saka:

    KO NU UZTRAUCIES-ATLIDOS NIBIRU UN SAVAKS TEVI AR TAVU RADITAJU.
    2014 VASARA TEVIS JAU TE NEBUS.

  31. Talmuģila saka:

    Talmuds saka:
    2011. gada 16. jūnijs 23.26

    Erni Purni, Ļeņins bija izcila personība, bet kas esi tu? pirdiens gaisā

    tu talmuģila malas neredzi un oža tev redzams nodzerta, tad tu tā savu žaunu nepalaistu, kā veca bāba, jo tev lopam var būt tas žīdu liliputs ir izcils izdzimtenis, bet ne normālu tautu normāliem ļaužiem
    varbūt tev zobi žaunā dikti spiež un tāpēc tu tā klabi pret citiem, nedomājot par sekām?

  32. Latvietis saka:

    Tie ir smirdoši atkritumi savas tautas nīdēji un nodevēji, ka talmuds, blak joker un citi jūdasi un kangari.Protams Maskava un komunisti ir šo neliešu ideāli.

  33. Ilze saka:

    Kaļķis ari Draugiem portālā sludina naidu pret latvju tautu. Laikam jau Maskava savam takšelim kādu jūdasa grasi ari atmet. Liekās, ka viņu mērķis ir naidot latviešus un tieši uzbrūk latviskiem latviešiem. Pretīgs izdzimtenis. Viņa tieksme visur citēt Valdmani, ka Jēzu Kristu.Ko pieminēt smirdekļus graudiņu un gosniņu vai bullīti, kuru īstā vieta ir pie urlām, SC,PVCTL,komunistiem, lai laizītu utaino un žīdu kājstarpi.Pretīgi izdzimteņi.

  34. no tautas saka:

    Ļoti vajadzīgs raksts, kas atmasko padibenes.

  35. zonnenbergs saka:

    TA NAUDA,KO JUS SANEMAT,NAV TO VERTA LAI KLUSETU.

  36. asirietis saka:

    Nu re kaa apstiprinaas manas domas,ka sis porals ir taa pasa sorosiitu varzas kompanija-ar merki rikot provokacijas un apmelot.
    Tas kABANOVS TUR GAIDIJA PIETURAA MIKROAUTOBUSU-ieraudzidams piketu pienaca klaat un uzdeva dazus jautajumus-vienaa no tiem mineja kaut kadu cilveku no savaspartiju-atbilde no antiglobalistiem bij,ka ir janomet partiju sistema ieskaitot vina mineto cilveku un vina partiju.Tas ir nofilmeets un ja kads domaa apmelot varu iegrust vinam to materialu vinja ziida purnaa

  37. asirietis saka:

    man prieks,ka antiglobalisti speej tik labi iesist,ka visi ziidelji,sorosiesi-kas sapulcejusies sajaa portalaa lec no bikseem araa-lec ari viltuspatrioti VL,un lec visadi valdibas izdzimteni portalos

  38. asirietis saka:

    Krāsainā revolūcija Latvijā

    Tātad – apsveicu visus. Manas prognozes pirmā daļa ir piepildījusies – Latvijā notikusi krāsainā revolūcija. Sākusies laika atskaite. Ārzemju saimnieki aktivizējuši Latvijas bankrota procedūru.
    Iespaidīgās KNAB veiktās kratīšanas un Saeimas atlaišana nogranda kā pērkons no skaidrām debesīm. KNAB rīcība kļuva tik skaļa un negaidīta, ka uzreiz radās loģisks jautājums: kas sekos pēc tam? Un kādi ir KNAB mērķi?

    Var izcelt trīs galvenās notiekošā versijas. Sāksim no beigām un izskatīsim visnereālāko un fantastiskāko versiju. Kā pavēstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, patiesībā nekas īpašs nav noticis – tiesībsargājošie orgāni vienkārši pilda savu darbu. Šāda versija rada virkni jautājumu. Fakts, ka Latvijā ir ļoti iespaidīgi oligarhi, nevienam nav noslēpums. Augstais korupcijas līmenis Latvijā arī nav nekāds jaunums. Pie mums, sākot no 1991. gada, to vien tik dara kā zog. Presē regulāri tiek apspriesti oligarhu darījumi, un cik daudz baumu par šo tēmu klīst. Šlesers tautā ticis pat pie iesaukas – Ostaps Benders.Nav jābūt nekādam specaģentam, pietiek vien parakņāties plašsaziņas līdzekļos, lai atrastu neskaitāmus mūsu oligarhu kompromatus. Rezultātā rodas iespaids, ka žurnālisti par korupcijas un valsts naudas izzagšanas gadījumiem zina daudz vairāk nekā tiesībsargājošās iestādes.Līdz šim mūsu specdienesti strādāja pēc principa: karavīrs guļ, dienests turpinās. Tikai slinkais nav apvainojis KNAB bezdarbībā. Patiešām – līdz šim KNAB ar korupciju cīnījās kaut kā vāji un negribīgi un tādu patiesi lielu un skaļu lietu nebija. Lūk, KNAB atskaite par 2010. gadu. 2010. gadā KNAB veica aptuveni 510 pārbaudes valsts iestādēs un pašvaldībās, kā arī pārbaudīja amatpersonu darbu. Pārbaužu gaitā tika pieņemti 199 lēmumi par konstatētajiem administratīvajiem tiesībpārkāpumiem, uzliekot 86 amatpersonām par pārkāpumiem korupcijas novēršanas jomā naudas sodu kopsummā par 5860 latiem. Pārējām amatpersonām (102) izteikti mutiski aizrādījumi. Novērtējiet darba mērogu – vidēji 68 lati soda naudas uz vienu pārkāpēju. Ne jau oligarhi sodīti.Un tagad, kad valsts praktiski pilnībā ir izzagta un gandrīz nekas nav palicis, KNAB pēkšņi atmodies. Kur jūs bijāt agrāk? Turklāt izvirzītās apsūdzības Latvijas mērogiem nav pārāk lielas.

    Var nosaukt veselu virkni lietu, kas kaut kādu iemeslu dēļ paslīdējušas garām KNAB uzmanībai. Nacionālās bibliotēkas vai Dienvidu tilta būvniecība vien ir ko vērta – projekti par simtiem miljonu latu. Vai Parex bankas pārņemšanas process, kad valsts nezin kur iegrūda gandrīz miljardu latu. Bet, ja atgriežas pie bezrūpīgajiem 90. gadiem, kad aktīvi notika valsts īpašuma prihvatizācija. Ja grib godīgi strādāt, tad visi politiķi būtu jāieliek cietumā. Taču – nekā. Rodas iespaids, ka KNAB devies ķert lielo zivi, taču no makšķerēšanas piederumiem līdzi paņemts tikai tauriņu ķeramais tīkliņš. Iznāk, ka KNAB vēlējies tikai pabaidīt oligarhus. Nu, neticu es godīgiem un bezprincipiāliem cīnītājiem pret korupciju, kas pēkšņi pamodušies pēc garā ziemas miega un sākuši pildīt savus pienākumus.

    Kā otra versija tiek izvirzīta cīņa par varu pašā KNAB. Pēdējā pusgadā KNAB piedzīvo iekšējos konfliktus. KNAB vadītāja vietniece Juta Strīķe pat paziņojusi, ka viņa saņem draudus, tādēļ lūgusi nodrošināt sev apsardzi. Pēc tam arvien biežāk sāka izskanēt viedoklis, ka KNAB vispār ir jālikvidē – nav nekādas jēgas, tērē tikai valsts naudu. Un tā vietā, lai strādātu, nemitīgi strīdas savā starpā. Tāpēc arī KNAB nolēma parādīt, ka tas tomēr strādā.Kratīšanas laikā KNAB vadītājs Normunds Vilnītis bija atvaļinājumā. Visu kratīšanu veic viņa vietniece Juta Strīķe. Iznāk, ka vietniece vienkārši vēlējusies iegriezt savam priekšniekam un parādīt, ka viņa var strādāt labāk. Interesants fakts – pats Normunds Vilnītis par kratīšanu uzzinājis no plašsaziņas līdzekļiem.Mani pārsteidz KNAB vadības informētības pakāpe. Tiek rīkota vērienīgākā operācija KNAB vēsturē, bet vadītājs par to neko nezina. Minētā versija arī ir maz ticama – pārāk bīstama un riskanta spēle pie tik mazām likmēm. Kā saka ļaunas mēles, KNAB bezdarbība bija saistīta ar bailēm aiztikt oligarhus.

    Diez vai Juta Strīķe būtu sadūšojusies cīņai ar oligarhiem tikai karjeras apsvērumu dēļ. Tāpēc daži politologi saka, ka aiz KNAB rīcības ir jāslēpjas kādam milzīgam aizstāvim. Varbūt KNAB steiga un negaidītā rīcība saistīta ar pasūtījumu, kas nācis no ārpuses?

    Un tagad rodas trešā, visticamākā, notiekošā versija – KNAB sācis kratīšanu pēc kāda pasūtījuma. Kam var būt izdevīgas KNAB darbības? Jau daudz reižu ir teikts, ka Latvijas neatkarība ir tikai formalitāte. Bez ārzemju kreditoru akcepta pat soli nedrīkst spert.Protams, politikā kreditori nestrādā pa tiešo, bet gan caur kabatas partijām, organizācijām, fondiem. Pēc būtības viņi uzvedas kā tie paši oligarhi, tikai ārzemju. Ļoti iespējams, ka aiz ārzemju kreditoriem stāv starptautiskie oligarhi.Man jau gada sākumā bija sajūta, ka mūs sagaida ļoti interesanti un jautri notikumi, par ko jau izteicos savā prognozē. Ekonomika aug tikai valdības un Latvijas Bankas skaistajās atskaitēs. Patiesībā Latvijas iedzīvotāji kļūst arvien trūcīgāki. Algas samazinās, nodokļi un cenas pieaug, normāli apmaksātu darbu nav iespējams atrast. Cilvēkiem krājas parādi, aizbraucēju skaits katastrofāli pieaug. Attiecīgi pieaug saspīlējums sabiedrībā, kas pilnīgi noteikti var pārvērsties vieglā revolūcijā.

    Valdība tāpat ir strupceļā. Budžets netiek pildīts, deficīts ir milzīgs, vēl būs jāveic jauni samazinājumi budžeta ietvaros nākamajam gadam un jāpieņem nepopulāri lēmumi. Arī parādi būs jāatdod jau nākamgad, tikai nav ar ko.Revolucionāra situācija, ko mākslīgi radīja mūsu ārzemju saimnieki. Bet, lai revolūcija neizietu no kontroles un nenotiktu pēc neplānota scenārija, tā ir jāvada un jāorganizē pēc krāsaino revolūciju principa. Proti, masas ir jānovirza uz nepareizo pusi.Tāpēc KNAB mērķis nav iesēdināt oligarhus, bet radīt troksni ap tiem un tādējādi izraisīt neapmierinātību sabiedrībā. Bet par galamērķi jākļūst parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām. Tā kā Šlesers ir deputāts, lai veiktu kratīšanu viņa mājā, jābūt Saeimas atļaujai. Parlaments šo atļauju nedeva.Radās labs iegansts Saeimas atlaišanai – pērkamie deputāti piesedz apzagušos oligarhus. Prezidents Zatlers noreaģēja momentāli – jau sestdienas vakarā viņš uzrunāja tautu, paziņojot par Saeimas atlaišanas procedūras iniciēšanu. Agrāk šāds prezidenta lēmums būtu bijis vairāk nepieciešams. Kad Parex bankā iegāza budžeta naudu, Zatlers klusēja. Iznāk, ka Kargins un Krasovickis nav oligarhi. Kad Latviju bez tautas piekrišanas pārdeva SVF verdzībā, Zatlers klusēja. Kad Seima samazināja pensijas (pārkāpjot Satversmi), Zatlers klusēja. Kad Saeima pieņēma briesmīgo budžetu, saskaņā ar kuru vajadzēja slēgt slimnīcas un skolas, paaugstināt nodokļus, Zatlers klusēja. Kad specdienesti izgaiņāja cilvēkus, kas protestēja pret slimnīcas slēgšanu Bauskā, Zatlers klusēja. Un šo sarakstu var turpināt ilgi. Un te pēkšņi Zatleram pamodās sirdsapziņa. Bet varbūt vienkārši saņemts pasūtījums no daudz ietekmīgākiem cilvēkiem nekā oligarhi? Tāpēc KNAB un Zatlera steidzīgā rīcība bija viegli prognozējama jau gada sākumā. Tātad – apsveicu, manas prognozes ir piepildījušās – Latvijā ir notikusi krāsainā revolūcija.

    Nav šaubu, ka Saeima tiks atlaista. Saeima šobrīd ir viens no nepopulārākajām institūcijām Latvijā – tai uzticas apmēram 10% iedzīvotāju. Tāpēc referedumā vairākums nobalsos par parlamenta atlaišanu. Protams, plašsaziņas līdzekļos tiks organizēta iespaidīga Saeimas atlaišanas atbalsta kampaņa.Tiks izmantoti krāsaino revolūciju lozungi – cīņa par demokrātiju, tiesiska valsts, iesēdināsim visus oligarhus. Bet par ekonomisko problēmu risināšanu – ne vārda. Lūk, uzcelsim tiesisku valsti un ekonomika sakārtosies pati no sevis, paaugstināsies pensijas, parādīsies labi apmaksātas darba vietas, tiks apmaksāti kredīti un nez no kurienes parādīsies ražošana.Visas krāsainās revolūcijas – no Ukrainas līdz Ēģiptei – ir notikušas pēc viena un tā paša scenārija. Un Latvija nav izņēmums. Viss notiek pēc plāna ­ Latviju pamazām gatavo bankrotam un pēc tam tiešas SVF pārvaldes ieviešanai. Tas, ko vērojam šobrīd, ir rūpīgi organizēta izrāde un nekas vairāk.Cerēt uz ārkārtas vēlēšanām nav vērts – tur iekļūs tie paši politiskie spēki. Nav jau no kā izvēlēties. Un pats skumjākais ir tas, ka šīs partijas ir tikai marionetes, kuras meitarīgi pārvalda no ārienes. Par oligarhiem nav ko pārdzīvot – nevienu no viņiem neiesēdinās un netaisās iesēdināt.

    Tāda pasūtījuma nav bijis. KNAB vajadzēja tikai sacelt troksni, destabilizēt politisko situāciju un panākt ārkārtas vēlēšanas. Ja iesēdinās oligarhus, ar ko tad biedēs iedzīvotājus? Ieņemiet vietas un vērojiet notiekošo cirku, taču neuztveriet to nopietni. Un pamazām gatavojaties krīzes otrajam vilnim un valsts bankrotam. Tas ir tikai sākums, viss sliktākais vēl priekšā.

    Dmitrijs Smirnovs

  39. asirietis saka:

    AMERIKĀŅI ZAUDĒ LATVIJAI.

    Kā Jūs komentētu pirmsvēlēšanu situāciju un noritējušās prezidenta vēlēšanas?

    Politikā,kura izvērsusies Latvijā es saskatu tikai ārējus faktorus.Latvija tradicionāli atrodas amerikāņu ietekmes sfērā.Iepriekš šī ietekme bija jūtami atslābinājusies.Oligarhi bij izvēlējušies prezidentu,kurš nozīmēja oligarhus valdībā.Bijušais premjers A.Kalvītis sāka vairāk neatkarīgu politiku,nedaudz pārorientēdamies uz Krieviju.Viņš nebij sevišķi pieņemams amerikāņiem,un viņu centās novākt-taču nevarēja.Pēc tam tomēr ielika viņa vietā I.Godmani.Ari Godmani amerikāņi beigās nometa,taču tas jau bij ekonomiskās krīzes apstākļos.

    Un te pr.Zatlers sāka spēlēt amerikāņu spēli.Viņam pamainijās apkrtējie cilvēki-aparāta cilvēki,padomnieki.Pats viņš ir diezgan vāja figūra un politikā nav spēcīgs,tapēc viegli padodas citu iespaidam.Tuvojās prezidenta vēlēšanas un viņš domāja,ka balstoties uz amerikāņiem viņš nodrošinās sev pārvēlēšanu.Tad viņš ierosinātu premjera amatam V.Dombrovski,kurš jau strādāja amerikāņiem-protams,ne tadāda nozīmē,ka viņš detu tiem parakstu,bet tadā,ka Dombrovskis pārstāvētu to intereses.Taču pirms vēlēšanām kļuva skaidrs,ka valdošā koalīcija nesavāks vajadzīgo balsu skaitu.

    Un tad viens no vietējiem oligarhiem,Ventspils mērs A.Lembergs izirzija savu labu paziņju ,pārstāvi no ZZS Bērziņu uz ministru prezidenta posteni.Tas radija konfliktu vadošo partiju starpā-konfliktu,kuru amerikāņi nezināja,kā atrisināt.Tika organizētas kratīšanas ,un spiediena izdarīšanas kampaņas pret šiem trīs oligarhiem,lai piespiestu tos nobalsot par V.Zatleru,un amerikāņu itekme mūsu valstī saglabātos,kā lidzšinējā.Oligarhi sarunāja savā starpā,un cik es saprotu,pievilināja arī savai koalīcijai SC.Rezultātā prezidenta vēlēšanās uzvarēja A.Bērziņš.

    Un kā situācija Latvijā attīstīsies turpmāk?

    Šajā sitācijā loģiskākais pieņēmums būtu,ka vadošā koalīcija izirs-Inscinētais konflikts ir pārāk liels priekš birokrātie,kurus pārstāv Dombrovskis,bet no otras puses pārstāv mūsu oligarhi.Tapēc loģiski būtu ,ka Ministru Kabinets demisionētu.Bērzi,nš varētu piedāvāt kabinetu vadīt Lembergam.Un tam būtu četri mēneši laika līdz vēlēšanām,lai noformētu jauno kabinetu.

    Pa šo laiku-oligarhu pārstāvis-labā nozīmē -varētu novākt proamerikāniski noskaņotās prokuratūrā un KNAB. Viņš varētu patīrīt kādus ministru postus,kuri pēdējos gados tika izmantoti lai privatizētu ,nopelnīt naudu ko laist pirmsvēlēšanu kampaņjā, un rezultātā Lembergs varētu jaunajā saeimā iegūt absolūto balsu vairākumu un aizsūtit opozīcijā proamerikānisko Vienotību un tās satelītu VL.

    Šis scenārijs pilnīgi virmo gaisā. Vajag tikai pagaidīt menesi,līdz A.Bērziņš stāsies amatā.Ja Lembergs-pati atslēgas figūra,šajā izkārtojumā, nenoformēs valdību un atstās premjera posteni V.Dombrovskim,tad viņš paspēlēs.Pa to laiku viņu paspēs iesēdināt,viņš noies no skatuves,tapēc,ka amerikāņu ietekme valsts apakšējā slānī ir saglabājusies spēcīga.Taču es domāju,ka viņš ir pietiekami gudrs cilvēks,un rīkosies pēc tā scenārija,kuru stāstiju.

    Bet,kas varētu viņam patraucēt-jūs minējat par lielu ārējo spēku ietekmi?

    Šeit ļoti lielu ietekmi spēlē ārējie faktori.Atgādināšu,ka no 13. līdz 18. jūnijam Baltijas jūrā notiek kara mācības NATO Baltops 2011,kurās piedalās ASV desanta un gaisa karaspeks,un 11 Baltijas jūras reģiona valstīm.Es nedomāju,ka tās būs mācības ar desnta izsēdināšanu pie mums Jūrmalā ,taču psiholoģiska ietekme-vairāk vai mazāk notiek.Šis faktors ietekmēja-pirmkārt to,ka Dombrovskis paziņoja par to,ka netaisās demisionēt.Otrkārt to,ka ZZS priekšsēdētājs paziņoja-mēs arī netaisamies mainīt valdību.Domāju mēneša gaidīšanas faktoram nospēlēja lomu notiekošās mācības.

    Daudzi komentētāji apgalvo,ka aiz Bērziņa uzvaras vēlēšanās stāv Maskavas Domaju pie šiem apstākļiem Krievijas ietekme ir minimāla -.Nekādu lielu sakaru ne Bērzinam,ne Lembergam nav.Lembergs savā laikā Krieviju arī uzmeta un nepārdeva tai savu Ventspils naftas trubu un terminālu-tālajā-2003g.Uz viņu protams apvainojās,un apvainojums nav pārgājis līdz šim.Lembergs un pārējie vietējie oligarhi spēlē savu personīgo spēli.Tiesa,viņi var arī apelēt pie krievijas,jo vieniem pret merikāņiem tiem nenostavēt.

    23 jūlijā saeimu vidrīzāk atlaidīs.Emocionālais vēlētaju stāvoklis ir zināms.Jūs neko neizdarijāt-no krīzes neizvedāt.Milzīgs bezdarbs.Ejiet prom.Kaut ari neloģiski.Saeimai bija tikai 7 mēneši laika.

    Es domāju pa četriem mēnešiem,kad notiks saeimas vēlēšanas Lembergs nostiprināsies-viņš būs nacionālais varonis.Otrkārt SC paņems elektortu,kurš agrāk balsoja par Šķēli un Šleseru.Domāju Šķēle vispār neies politikā.Šlesers prasīsies uz SC-bet vai pieņems?Es nepieņemtu.Taču jebkurā gadijumā oligarhi būs spiesti iedot ,kādus reursus SC ,par cik tie viņus šajā situācijā atbalstija.Un iespējams būs koalīcija no divām partijām-ZZS un SC,kuri saņems 55 balsis,jeb iespējams visus 66 mandātus no 100.

    Nu un protams stipri uzceļas poltiskā nacionalistiskā partija VL.Tapēc,ka latviešu tauta emocionāli ir neapmierināta,tajā skaitā ari ar Vienotību.Visi massveidīgie gājieni,kurus viņi mēģina pasniegt,kā gājienus pret korupciju nevienam daudz-maz domājošam cilvēkam pārliecību nerada.Kad viņi ieradās pie prezidenta pils,izteikt uzticību Zatleram bija atveduši lidz zemniekus no laukiem.Es gāju garām un ievēroju,ka tie ir ne visai adekvāti-emocionāli cilvēki,kurus atveda un no rīta aizveda atpakaļ,kā statistusJa rēķināties uz tādiem spēkiem savā politiskajā spēlē ,tātad likme liekas nevis uz vidējo klasii,bet uz lumpeni.Un tādā gadijumā viņu kārts ir sista.

    Vai Vienotība ari var pārdzīvot pārmaiņas?

    Visdrīzāk Pilsoniskā Savienība no šis apvienības izkritīs.Tad radikālais spārns saplūdīs ar VL.Iespējams pat,ka zem cita brenda.Atlikušā JL daļa un Sabiedrība Citai Politikai iespējams arī var tikt uzņemta koalīcijā.Tas vispār būtu ideālais variants-vilks paēdis,un kaza dzīva.Un nekādu krasu pārmaiņu politikā nenotiks.Kaut ari amerikāņu ietekme caur JL būs,taču tā būs niecīga.Notikumu gaitu var izskaitļot zinot kādas ir JL un amerikāņu ttiecības,taču es viņas nezinu.Es interpretēju bildi,izejot no kopējiem faktiem.

    Ko jūs domājat par to,ka Zatlers varētu izveidot savu partiju un kļūt pat konkurentu,kaut vai tai pašai Vienotībai?

    Tā ir nepatstāviga figūra.Aiz viņa neviens nestāv.Un pat ja amerikāņi viņam iedos lielu naudu,viņš nespēs to pārvērst partijā-tas ir profesionāli sarežģīts un garš process.Valdošā elite,kura patreiz ir sakoncentrējusies Vienotībā ,varētu viņu piesaistīt savā partijā.Taču viņš tur būtu parasts deputāts,tāpat,kā eksprezidents G.Ulmanis patreiz.

    Tātad Zatlers lokomotīve nebūs?

    Viņam priekš tā nav personisko īpašību,harizmas.Darbus veikt viņš nav spējīgs.Atšķirībā no Lemberga-kaut kādās krāsās viņu krāsotu.Tas cilvēks ir ar Harizmu.Domāju Zatleram paredzama politiskā nāve,tāpat,kā nekurienē aizgājušajam G.Ulmanim un V.V.Freibergai, kura paliekot bez amerikāņu resursiem pārvērtās par parastu pensionāri.

    Uz jautājumiem atbildēja juriste Jeļena Bačinska.

  40. asirietis saka:

    Lelles rausta aiz diedziņiem.

    Eirops izmeklēšanas lietu direktors Aleksandrs Gopņenko informācijas aģentūrai Regnum paziņoja,ka Lavija iegājusi ilgtermiņa nestabilitātes periodā,un,ka valsts prezidenta paziņojuma iemesli atlaist saeimu meklējami ārzemēs.Uz šo dienu amerikāņiem ir ļoti liela interese gāzes sektorā-teica Gapoņenko-vajadzīgs placdarms tā sucamās, nekonvencionālās slāņju gāzes eksportam,ar kuru viņi sevi jau ir apgādājuši.Par placdarmu bij izraudzitas Baltijas valstis-kā pirmā Latvija.Pēdējās trīs nedēļas gāja sarunas par šķidrināts gāzes termināla celtniecību Baltijas teritorijā.Taču gāzi vajag ne tikai realizēt,bet ari kaut,kur glabāt-un Inčukalna gāzes krātuve tam pilnībā atbilst

    Lai realizētu vairāku miljardu eiro vērtu projektu ir nepieciešams atbalsts premjera un prezidenta līmenī.

    Bet-pirmkārt Dombrovska valdība nolēmusi norēķināties par milzīgajiem Latvijas parādiem ar līdzekļiem kurus iegūtu pardodot Skandināviem valsts energoresursus-tapēc amerikaņiem vajadzēja nomest šo valdību,lai ko tas nemaksātu.

    Bet otrkārt amerikāņi mēģinājumā realizēt šo projektu saskārās ar mūsu trīs oligarhu pretestību,kuriem ir savas intereses enerģētiskajos projektos.Visi šie KNAB uzrīkotie ari ir amerikāņu spēlītes.Nosacīti netakarīgo KNAB vadītāju Vilnīti nosūtija atvaļinājumā.Palika proamerikāniskā ieliktene Juta Stīķe.Lai neitralizētu politiskajā telpā trīs oligarhus tika sarīkotas masveida kratīšanas.Bet lietu pret Šleseru ierosināja tikai tapēc atstādinātu pēc iespējas to no Rīgas brīvostas lietām.Ir zināms,ka Šlesers veda pārrunas ar kr Krieviju par gāzes termināla celtniecību

    Tikšanās laikā Varšavā amerikāņi pastūma Zatleru uz saeimas atlaišanu un situācijas destabilizēšanu valstī-Zatleru vienkārši izmantoja.

    Kas būs ar mums un Latviju?

    Vara pilnībā pāries nelielas birokrātu grupas rokās,kuri iztirgos Latvijas bagātibas par sīkiem kukuļiem.Līdz šim vara piederēja grupai oligarhu+birokrātiem.Pēdējie piesavinajas Latvijas bagatības,bet nepardeva tās ārzemniekiem.Tagad sāksies kompromadoru legalizācijas process,par cik apvērsums nenotiek atklāti bet ir piesegts ar formālām demokrātijas procedūram.

    Vikipēdijā vārds kompromadors skaidrojās,kā ierēdņi-birokrāti un biznesmeņi-oligarhi,kuri iedzīvojas pārdodot ārzemēm dzimtos dabas resursus un importa preču tirgošanas.

    Tiks pārdoti ,Inčukalna gāzes kratuve,HES kaskade Daugavā,Rīgas ostas teritorija

    Paliek pats galvenais jautajums-agrāk visu valdīja vietējie oligarhi-ja tagad visu iztirgos amerikāņiem-kas izmainisies Latvijas tautai?

    Būs vairāk nabagu-ir pārliecinats A.Gapoņenko.

    Šodien Latvijā nav tik slikta situācija,kā Panamā,Kolumbijā un pat nedaudz labāka,kā Krievijā.Mēs tomer varam paēst-bet tad būs briesmīga nabadzība.

    Olga Kontus.

  41. asirietis saka:

    ar Sorosa finansētajām struktūrām saistīti cilvēki solījuši dažādus labumus
    16. jūn 10:19
    Soross finansē nemierus visā pasaulēCeturtdiena, 16.jūnijs (2011), plkst.08:17 Uldis Dreiblats, Ritums Rozenbergshttp://zinas.nra.lv/latvija/politika/497…
    Latvijas Studentu apvienības prezidenta Edvarda Ratnieka stāstītais, ka ar miljardiera Džordža Sorosa finansētajām struktūrām saistīti cilvēki solījuši dažādus labumus par studentu iesaistīšanu masveidīgās protesta akcijās Latvijā, kā arī protestētāju ēdināšanu un dzirdināšanu, nebūs pārsteigums tiem, kuri ir kaut nedaudz pētījuši Sorosa fondu darbību pasaulē.

    Internetā pieejamie plašsaziņas līdzekļu resursi ir pārbagāti ar liecībām par polittehnoloģijām, kuras ar nelielām izmaiņām tiek pārnestas no valsts uz valsti. Uzsākot darbību kādā valstī, iesākumā Sorosa struktūras darbojas kā labdarības organizācijas. Vēlāk tās pāriet uz politiskā procesa ietekmēšanu, piesedzot to ar «pilsoniskās sabiedrības veidošanas» plīvuru. Bet nestabilākās valstīs šīs struktūras ķeras pie radikālākiem līdzekļiem, organizējot pseidodemokrātiskas revolūcijas.

    Arī Latvijā līdz 1998. gadam Sorosa fonds un citas miljardiera finansētās organizācijas darbojās gandrīz tikai labdarības, kultūras, izglītības laukā. Tad miljonu finansējums sāka plūst «pilsoniskās sabiedrības» veidošanas programmās, it īpaši politikas un sociālo zinātņu stipendiju programmās (jāatgādina sorosologa Mārča Bendika spilgtais salīdzinājums – Dž. Soross privatizēja Sociālo zinātņu fakultāti, kas izrādījās efektīgāk nekā uzņēmumu privatizācija un dod iespēju šobrīd viņam svinēt uzvaru Latvijas politikā). Bet pirms četriem gadiem Sorosa organizācijas Latvijā ķērās pie protesta akciju organizēšanas, sākot ar – kāda likteņa ironija! – toreiz tikko ievēlētā Valsts prezidenta Valda Zatlera noķengāšanu.

    Gruzijas variants

    Masu medijos ir gandrīz neaptverams informācijas apjoms, kas liecina par Dž. Sorosa naudas klātbūtni gan t.s. Gruzijas rožu revolūcijā, gan t.s. Ukrainas oranžajā revolūcijā. Ukrainā Sorosa fondi darbojušies kopā ar Borisa Berezovska fondiem – jāatgādina, ka arī cilvēks, kurš mēģināja savervēt protestiem Latvijas Studentu apvienības prezidentu E. Ratnieku, stāstīja, ka finansējums varētu nākt no Dž. Sorosa vai B. Berezovska.

    Ārvalstu informācijas avoti pēta Dž. Sorosa lomu pēdējā laika Ziemeļāfrikas nemieros.

    Kā vienu no veiksmīgākajām Dž. Sorosa organizētajām operācijām ārzemju preses izdevumi min Gruzijas prezidenta Eduarda Ševardnadzes gāšanu un Atvērtās sabiedrības institūta (Sorosa centrālā institūcija) protežē Mihaila Saakašvili iecelšanu prezidenta amatā.

    Ārzemju prese raksta, ka E. Ševardnadzes gāšanai Dž. Soross un viņa cilvēki gatavojušies no 1994. līdz 2004. gadam. Pasākumā bijušas iesaistītas tādas struktūras kā Projekts Centrālajai Eiropai (Central European Project) un Gruzijas atvērtās sabiedrības fonds. Kopumā E. Ševardnadzes gāšanai esot iztērēti vismaz 40 miljoni dolāru. Sākotnēji apvērsumam Gruzijā Dž. Soross aktivizējis tā dēvētos demokrātijas kaujiniekus, kuriem bijusi uzkrāta pieredze Balkānu kara laikā. Piemēram, Kanādas laikraksts Globe and Mail t.s. rožu revolūciju Gruzijā apraksta šādi: «Tbilisi notikumu hronika – februārī miljardieris un finansists Džordžs Soross ielēja pamatus Gruzijas prezidenta Eduarda Ševardnadzes gāšanai. Toreiz par Atvērtās sabiedrības institūta naudu Serbijā ieradās

    31 gadu vecais Giga Bokerija (viens no rožu revolūcijas organizatoru līderiem). Viņš tikās ar organizācijas Otpora aktīvistiem un pētīja viņu pieredzi ielu demonstrāciju izmantošanā diktatora Slobodana Miloševiča gāšanā. Pēc tam vasarā Sorosa fonds apmaksāja braucienu uz Gruziju Otpora aktīvistiem, kur viņi piedalījās triju dienu kursos, apmācot 100 studentu mierīgo revolūciju organizēšanā. Sorosa institūta palīdzība un Bokerija kungs nospēlēja galveno lomu ielu protestu organizēšanā, un beigu beigās Ševardnadzes kungs bija spiests parakstīt papīrus par savu atkāpšanos.»

    Kā norāda preses izdevums, ar Sorosa gādību kaujinieki trenēti ne tikai rožu revolūcijai Gruzijā. Šis scenārijs atkārtots arī Ukrainā un citās bijušajās PSRS republikās.

    Personīgs labums

    Kā 2007. gada 14. novembrī savā interneta vietnē rakstījis Rietumu žurnālists Marks Almonds, pēc M. Saakašvili nākšanas pie varas Dž. Soross un viņa draugs, toreizējais ANO ģenerālsekretāra vietnieks Marks Mellkoss Brauns visiem M. Saakašvili valdības ierēdņiem, sākot no ministriem un beidzot ar policistiem, sarūpēja daudzu miljonu grantus. Vairāki desmiti miljonu ASV dolāru šiem mērķiem plūda no Atvērtās sabiedrības institūta un ANO Attīstības programmas kontiem.

    M. Almonds arī norāda, ka M. Saakašvili algotie ierindas policisti ar stekiem rokās saņēmuši tiem laikiem Gruzijā netipiski daudz – aptuveni 1000 ASV dolāru mēnesī. Līdz ar to labi apmaksātie policisti bijis galvenais M. Saakašvili arguments cīņā ar opozīciju vēlēšanu laikā Gruzijā 2007. gadā.

    Laikraksta Financial Times arhīvos rodami fakti, kas apliecina lielo Dž. Sorosa draudzību ar lordu M. M. Braunu. Tie izskaidro, kāpēc Dž. Sorosa plānus gandrīz visur finansiāli atbalstījusi arī ANO Attīstības programma. Izrādās, ka lords bijis ne tikai biežs viesis Dž. Sorosa dzīvoklī Ņujorkā – turpat, kur viesojās arī cits miljardiera draugs no Latvijas Valdis Zatlers. 2007. gada aprīlī lords M. M. Brauns iecelts par Dž. Sorosam piederošā Quantum fonda viceprezidentu. Tieši caur šo fondu, pēc Financial Times datiem, plūst Dž. Sorosa miljardi. Financial Times arī norāda, ka «sers Brauns tāpat ir arī Atvērtās sabiedrības institūta viceprezidents».

    Vaļasprieks

    Kā uzsvērts citos interneta avotos, M. M. Brauna galvenais vaļasprieks esot valdību gāšana. Vairākos interneta avotos uzsvērts, ka bez Dž. Sorosa un M. M. Brauna palīdzības M. Saakašvili nākšana pie varas nebūtu iedomājama. ASV plašsaziņas līdzeklis Inner City Press norāda, ka 2004. gadā M. Saakašvili prezidenta amatā saņēmis ne tikai savu oficiālo valsts prezidenta algu, bet arī papildus pusotru tūkstoti dolāru mēnesī no ANO Attīstības programmas.

  42. asirietis saka:

    Sorosa un Brezovska nauda nosaka pārliecību un patriotismu.

    Aktīvists pie studentu līdera vērsies pārliecības, nevis politiskās piederības dēļ (21)

    Palielināt foto
    Foto: DELFI
    Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) students Jānis Griķis uzsver, ka ir bezpartejisks un politiskās akcijas un studentu protestus vēlējies rīkot, lai panāktu lielāku atklātību par Latvijā notiekošajiem procesiem.
    Kā ziņots, laikraksts “Neatkarīgā” vēstīja, ka Latvijas Studentu apvienības vadītājam Edvardam Ratniekam kāds vārdā neminēts, bet pazīstams cilvēks esot zvanījis 27.maija vakarā un informējis, ka prezidents plāno rosināt Saeimas atlaišanu. Ratnieks esot mudināts rīkot protestus ar mērķi “padzīt lielos oligarhus”. Cilvēks, kurš esot teicis, ka ir saistīts ar Sorosa fondu, esot solījis lielus labumus gan studentu līderim, gan masu akciju dalībniekiem. Pēdējiem esot solīta Sorosa apmaksāta bezmaksas ēdināšana un dzirdināšana.

    Vēlāk jau pēc Saeimas atlaišanas viņam esot bijusi saruna klātienē ar pirmā zvanītāja paziņu – Jāni no RJA. Saruna esot notikusi par gaidāmajiem notikumiem politikā, kā arī Jānis esot izteicies, ka “apvienība” (iespējams, domāta studentu apvienība) “naudiņu” var dabūt, “cik tev vajag”, no Sorosa vai Berezovska.

    Ratnieks ir Latvijas Zaļās partijas biedrs. Pats viņš gan apgalvo, ka partijā esot vien “de iure”, bet ne “de facto”.

    Griķis skaidroja, ka ar Ratnieku ir sazinājies, jo vēlējies noskaidrot, kāds ir studentu pašreizējais noskaņojums. Viņš ar studentu protesta akciju organizēšanu vēlējies panākt lielāku atklātību valstī, lai noskaidrotu situāciju ar “Parex banku” un Kirgizstānas gāztā diktatora Kurmanbeja Bakijeva naudu, kā arī to, kas notika ar Latvijas cukura rūpniecību. Motivācija kaut ko valstī mainīt viņam esot radusies pēc vairākkārtējas viesošanās ārzemēs, taču viņš vēl esot pārdomu procesā, kādu Latviju viņš vēlas veidot.

    RJA students norādīja, ka ir nevalstiskās organizācijas “International Youth Union” prezidents un ka runā tās vārdā. Šajā organizācijā esot ap 30 cilvēku, kuri atbalsta viņa iniciatīvu. Ar “Sorosa fondu Latvijā” viņš par savām aktivitātēm neesot kontaktējies, bet esot iecerējis tikt pie Džordža Sorosa starptautiskā fonda līdzekļiem, kontaktējoties ar bijušo fonda darbinieku no ASV. Šis darbinieks esot izteicis iespēju Latvijas aktīvistus savest kopā ar “lieliem cilvēkiem” ar mērķi īstenot atklātību un demokrātiju veicinošas reformas. Tomēr sarunas laikā ar Ratnieku viņš ir pieminējis arī vairākus citus potenciālos naudas avotus, kurus gan nevēlējās konkretizēt.

    Griķis uzsvēra, ka telefonsarunas laikā “izteiktā pareizā prognoze par to, ka tiks rosināta Saeimas atlaišana”, esot laimīga sagadīšanās. Ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (V) vai kādu citu politiķi viņš personīgi neesot runājis, bet centies sazināties ar viņiem caur citām personām, kuras RJA students nenosauca. “Neatkarīgajā” teikts, ka Griķis esot apgalvojis, ka ir pielicis lielas pūles, lai pārliecinātu “Vienotības” vadītājus par atbalstu Saeimas atlaišanai: “Braucu ar taksometru no Igaunijas un visu ceļu zvanīju visiem pēc kārtas, sākot ar [premjerministra Valda] Dombrovska preses sekretāru, beidzot ar Āboltiņu, un skaidroju, ka tā vajag. Izklausījās tā, ka viņa sāks raudāt.”

    Viņš skaidroja, ka Ratnieks ir pārpratis viņa teikto un puse viņa sniegtās informācijas esot “apgriezta otrādi”, un par izveidojušos situāciju viņam ir liels pārsteigums. Piemēram, rakstā minētā Briseles direktīva nevis nāk uz Latviju, bet šeit jau esot nonākusi. Viņš gan nevarēja uzreiz ar pārliecību nosaukt, kura organizācija ir pieņēmusi šo dokumentu. “Neatkarīgā” trešdien vēstīja, ka saskaņā ar Jāņa teikto “pēc kādiem diviem mēnešiem no Briseles atnāks direktīva ieviest abas valodas”. Jānis arī prognozējis, ka no šīs direktīvas pildīšanas nebūs gandrīz nekādu izredžu izvairīties, jo, “ja taisa politiskas jukas, nu tā, pietiekami, lai viens otru abižotu”, tad Brisele “uz mums spiedīs, lai mēs paši kaut kā tiekam galā”.

    Komentējot laikrakstā minēto, ka viņš ir dižojies ar daudzām papīra banknotēm, viņš norādīja, ka rokās turētā naudas summa bijusi mazāka par 100 latiem un ka viņš tā parasti glabā naudu. Ar LSA vadītāju viņš sākumā sazinājies caur starpnieku, jo pēdējais esot labāk pazinis Ratnieku.

    Viņš norādīja, ka viņa aktivitātēm nav nekādas saistības ar RJA, un pieļāva iespēju, ka rīt par visu situāciju sniegs plašāku informāciju.

    Valsts prezidents Valdis Zatlers trešdien žurnālistiem sacīja, ka ir izlasījis šo rakstu, taču tas ir bijis “tik samudžināts”, ka prezidents neesot neko sapratis. Viņš norādīja, ka viņam nav nekādas saistības ar šo situāciju un ka tas ir jautājums raksta autoriem un avīzei, kura to publicējusi.

    Kā ziņots, “Sorosa fonds Latvija” (SFL) noraida viņu saistīšanu ar it kā notikušu naudas piedāvāšanu studentu līderim, lai viņš pēc prezidenta Valda Zatlera paziņojuma par Saeimas atlaišanas rosināšanu organizētu protesta akcijas, trešdien žurnālistiem sacīja SFL izpilddirektors Andris Aukmanis.

    Aukmanis preses konferencē norādīja, ka “SFL nepiedalās un nefinansē politiskās partijas, politiķus, manifestācijas, vai kaut kādas kampaņas” un ka organizācija sniedz atbalstu pilsoņu līdzdalībai politiskos procesos. Viņš uzsvēra, ka neviens SFL nav piedāvājis finansiālu atbalstu šādām politiskām spēlēm un runa esot par stāstu, kurā citi cilvēki savā sarunā piesauc “Sorosa fondu Latvija”.

    SFL neesot reaģējis uz jau septiņus astoņus gadus ilgu nomelnošanas kampaņu, taču šoreiz jutis, ka “ir pārkāpta sarkanā līnija”, sacīja Aukmanis. Viņš norādīja, ka nepazīst publikācijā minēto Jāni, taču ir uzzinājis, ka tas ir Jānis Griķis, un sazinājies ar viņu. Aukmanis no Griķa uzzinājis, ka viņš pārstāv kādu nevalstisku organizāciju, kura vēlējusies iegūt finansējumu politiskām darbībām no Sorosa fonda un miljonāra Borisa Berezovska.

    Preses konferencē klātesošais Ratnieks izteicās, ka viņu pilnībā nav pārliecinājuši SFL skaidrojumi. Viņš gan ir pieļāvis, ka notikušās sarunas ar viņu varētu būt provokācija, tomēr uzskatījis par nepieciešamām tās publiskot. Viņš atteicās nosaukt pazīstamo cilvēku, kurš ar viņu sazinājās telefoniski.

    RJA Studentu asociācija (SA) ir paziņojusi, ka Ratnieks, sasaistot RJA SA ar politiskajiem procesiem, ir diskreditējis sevi kā neatkarīgs studentu interešu pārstāvis. RJA SA uzskata, ka pēc šādas rīcības Ratniekam ir jāatkāpjas no sava amata.

    Studentu pašpārvalde uzsver, ka tā ir apolitiska organizācija, kura neatbild par katra studenta personīgi pausto viedokli un politiskajiem uzskatiem. “Esam ieinteresēti izglītības līmeņa celšanā un tikai ar izglītību saistītajos jautājumos. RJA SA vārdā nekad nav izteikti aicinājumi iesaistīties politiskajos procesos,” teikts paziņojumā.

    Publikācijā minētais Jānis avīzē aprakstītās sarunas laikā nav ieņēmis nekādu RJA SA amatu un līdz ar to nevarēja paust RJA SA viedokli, tāpēc RJA SA neuzņemas atbildību par iespējamās sarunas saturu, par kuru atbild attiecīgā persona pati.

    Aģentūrai LETA trešdien zvanīja arī kungs, kurš stādījās priekšā kā krievu miljonāra Berezovska izveidotā Starptautiskā Pilsonisko brīvību fonda vadītājs Aleksandrs Goldfarbs, kurš uzsvēra, ka Berezovska nauda nekādām aktivitātēm Latvijā nav dota. Fondam gan nesen esot zvanījuši “kaut kādi cilvēki no Rīgas”, “studentu aktīvisti”, un lūguši finansiālu palīdzību it kā Zatlera darbības atbalstam, taču organizācijas pārstāvji to novērtējuši kā provokāciju un sarunas neesot turpinājuši.

    Kā uzsvēra Goldfarbs, kopš 2005.gada, kad Berezovskis tika iekļauts Latvijai nevēlamo personu sarakstā, viņš jebkādu darbību mūsu valstī ir pārtraucis. Līdz tam gan Berezovska fonds Latvijā esot ieguldījis 0,5 līdz 1 miljonu dolāru – pārsvarā kultūras projektos.

    Kā ziņots, Valsts prezidents Valdis Zatlers 28.maijā paziņoja par lēmumu rosināt Saeimas atlaišanu.
    http://www.delfi.lv/news/referendums-201…

  43. asirietis saka:

    Jo vairaak juus melosiet par mums,juus jo vairaak mees staastisim patiesibu par jums -pardotaas dveseliites

  44. Dakteris Labais saka:

    Asirietis pats ar sevi sarunājas. Pazīstama epizode. Kas tā bija Rīgā pa ielu,pa iestādi,kurā mitinās dažādi ļautiņi. Liekas Jelgavā un Liepājā arī bija, vai vēl tagad ir?

  45. Garāmgājējs- asirietim saka:

    Par kādu taisnības stāstīšanu biedrs Kučinskis-asirietis runā ? Par taisnību krievu gaumē ? Tu,protams, ka labi raksti, tikai viens no galvenajiem personāžiem trūkst tavos rakstos,proti,Krievija… .Pirdiens tu esi,asirieti, kurš iespundēts konservu kārbā.

  46. asirietis saka:

    garamgajeej-tavu maati draza krievziidu pirdieni-tapeec ari tada aborta atlieka,kaa tu ir radusies

  47. GOD saka:

    cik jums samaksāja par Antiglobālistu nomelnošanas mēģinājumu, smirdīgie salašņas?
    mums prieks censties, tātad tādiem Kangariem kā jūs traucējam!

  48. god@heavennet.com saka:

    vecais, labais triks ar “KRIEVI NĀK” :DDD
    vismaz repertuāru atsvaidziniet, nav jau tā nozombētā tautele TIK stulba

  49. god@heavennet.com saka:

    Ko baidiet ar krieviem, Latvija jau sen ir ASV kolonija :)
    vai tad var būt vēl sliktāk?

  50. god@heavennet.com saka:

    Un kāpēc tad trūkst uz šī plakāta bandītiskā Krievija ?
    ————–

    Vai Krievija mūs iegrūda parādos? Vai Krievija lika iznīcināt rūpniecību, tautsaimniecību? Vai Krievija izzaga Latviju? Vai Krievija ir nospiedusi neskaitāmas valstis uz ceļiem, uz bankrota robežas, un liek pildīt murgainas prasības, liek iznīcināt tām savu ekonomiku, padzīt savus iedzīvotājus trimdā? Vai pēc Krievijas direktīvām dzīvojam???

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *