A. Priedītis. Tautas Sirdsapziņas funkcija

Latviešiem nav tas, ko sauc par „tautas sirdsapziņu“. Tā var būt valsts institūcija, sabiedriskā organizācija, atsevišķas personības ar konsekventi ideālu morālo autoritāti un reputāciju. Ļoti bieži “tautas sirdsapziņa” ir baznīcas pārstāvji. „Tautas sirdsapziņas“ galvenā funkcija ir apturēt un nosodīt amoralitāti. “Tautas sirdsapziņa” kļūst sava veida arbitrs sociāli tikumiskajos procesos, palīdzot sabiedrībai strikti nošķirt morālu izpausmi no amorālas izpausmes. Pēcpadomju Latvijā “tautas sirdsapziņa” principā nevar rasties, jo kriminālais kapitālisms ar noziegumu brīvību izslēdz kāda fenomena morālās autoritātes un reputācijas iespējamību. “Tautas sirdsapziņa” nevar būt valsts institūcija vai sabiedriskā organizācija. Nevar būt arī atsevišķas presonības, jo to nepieļautu valdošās kliķes varā esošie masu komunikācijas līdzekļi.

Lai kāda personība kļūtu “tautas sirdsapziņa”, medijos ir nepieciešama šīs personības publiskā prezentācija. Citiem vārdiem sakot, sabiedrībai ir jāzina par attiecīgās personības eksistenci – morāli kristāltīro darbību, uzvedību un komunikāciju ar līdzcilvēkiem. Medijiem ir jāsniedz informācija par cilvēku, kas var būt morālais paraugs visai tautai.

Dzīve bez “tautas sirdsapziņas” ir bezgalīga un neierobežota morāli duļķaina dzīve. Tā, piemēram, Rīgas pils nelieti neviens neapturēs, un viņš turpinās melot. Necilvēka Lapsas komerciālā darbība amoralitāti vēl vairāk uzspodrina, jo necilvēks Lapsa melo naudas dēļ, kas noteikti ir pretīgāk par melošanu varas krēsla dēļ. „Tautas sirdsapziņas“ trūkums ir viens no galvenajiem faktoriem morālajam pagrimumam, bet visas amoralitātes sākums ir noziedzīgā valsts iekārta (kriminālais kapitālisms ar tā noziegumu brīvību), netraucēti un plaši paverot ceļu ekonomiskajiem, humanitātes un morālajiem noziegumiem.

LRTT

Lūk, šeit tad arī Jūs, Priedīša kungs, esiet skaidri norādījis mūsu cīņas uzdevumu- atjaunt TAUTAS SIRDSAPZIŅU, kura kontrolētu valsts institūcijas. Ja ir cilvēki, kuri par to cīnās, tad nekas vēl nav zaudēts…

10.08.20

You may also like...

13 komentārs

  1. Armands saka:

    Mora =tā sievišķā energija, kura dod dzīvības asnus un arī cilvēka dzīvību izsupo. Briest no rīta, ko arī angliski sveicina pārnesot valodas stilistikā būtu – Gods Mārai! Jānis ir tas vīrišķais spēks, kas to Moras avu sargā, bet, ja tie Jāni ir nepārtrauktā smiga? Tā sāka kaut kur piekakaties ar paaudzi, kura 70 – 80 tajos vilka no rietumiem visādas stila nebūšanas. Nu viņi arī sēd pie radio mikrofoniem. Tā nu vispār jau sievietei par saviem caurumiem jārūpējas, lai tā labvēlīgā energija, ko sēj Jānis dzimtu veselīga. Šajos laikos rikotajas ir no 10 variantiem 8 vai 9 virietes, bet tas 1 vīrietis arī kāds pajols nožēlojams. Sovietu laikos tomēr tie vadītāji bij veči un valodās ne atļāvās runāt tādas netīrības, ko runā šajos laikos jaunie rīkotāji. Uzmest!? Vēsi bez jel kādiem pārmetumiem.

  2. to Arturam Priedītim saka:

    Artur Priedīti, lūdzu uzrakstiet rakstu, ko Jūs zinat un domājat par Aivaru Gardu, Juri Lapinski, Aivaru Borovkovu, Rihardu Bunku, Robertu Kļimoviču?

  3. info saka:

    Dombrovskis, Kariņš un Maizītis gadiem ilgi cīnās, lai aizsargātu Lukašenko galvenos naudas atmazgātājus Belokons un Kargins.

  4. 4 Atmoda saka:

    Baltkrievijā Lukašenko jau zaudējis, baltkrievu tauta ceļas, arī Krievija ceļas Habarovskas atbalstam. Nav tālu laiks, kad sāksies 4 Atmoda Latvijā. Mums jābūt gataviem pārmaiņām, kad tādi godmaņi, borovkovi, lembergi, šķēles, plauži, leviti tiks tiesāti par noziegumiem pret latviešu tautu.

  5. Anonīms saka:

    turies!“ – tā dzejnieks. Bet cik ilgi var turēties viena tauta, ja jādzīvo biezā miglā. Daiļrunāšana arī ira migla. Gluži kā jūras malā. Kur:

    Asi, salti sveši vēji
    Biezu miglu sapūtuši –
    Aiz tās biezas, dzedras miglas
    Sav` bāliņa nesadzird.

    Asi, salti sveši vēji
    Melnu miglu sapūtuši –
    Aiz tās melnas, dzedras miglas
    Sav` māsiņas nesaredz.

    Asi, salti sveši vēji
    Smagu miglu sapūtuši –
    Aiz tās smagas, dzedras miglas
    Sav` zemītes neatrod.

    Nāc, saulīte, sakauj miglu!
    Lai saredz sav` māsiņu.

    Nāc, saulīte, sakauj miglu!
    Lai sadzird sav` bāliņu.

    Nāc, saulīte, sakauj miglu!
    Lai atrod sav` zemīti.

    “tiks tiesāti par noziegumiem pret latviešu tautu“?

    Sakiet lūdzami – kas tad tiesās?

    Ja latvijiešu tauta JAU ilgi un pazemīgi pilda kādas vārdā nenosauktas valdības/varas/institūcijas (var saukt, kā grib) diktātus, postulātus, regulas un reglamentus un lepojas, ka tautu paslavē kā izpildpaklausīgu. Vai tad latviešu tauta ieviesa globālo vīrusrežīmu? Vai tad latviešu tautai ir sava izpildvara? Vara jau ir, bet tā NAV latviešu tautas vara.

    Kā jau te skaidrots – “kriminālais kapitālisms nepieļauj“ to. Bet dzīve bez latviešu tautas sirdsapziņas ir un paliek “bezgalīga un neierobežota morāli duļķaina dzīve“. Liekulīga un nodevīga. Jo “latvijiešu tautai` vai “Latvijas tautai“ ir minimums šešpacmit sirdsapziņas, kuras savā starpā kāvās, kaujas un kausies, kamēr neapstādinās “kriminālo kapitālismu ar noziegumu brīvību“.

    Taisnība jau ir, ka “ir cilvēki, kas par to cīnās“. Bet arī tie – kā Robinsōns Krūziņš – vientuļi. Un neaizsargāti. Pat apkaroti.

    Kuram ir variants, kā var izdzīvot tautas sirdsapziņa, ja mistiskajai dikatoriskajai varai plānā ir likvidēt pašu jēdzienu `tauta`. Tai varai tautu vietā ir vajadzīgs kaujamo bars ar bara īpašnieku un kāvējiem priekšgalā. Un brīnumainā kārtā tautas pārvēršas par kaujamo baru.

  6. Maiss ir caurs. saka:

    Ja kāds vel nav labi sapratis notiekošo,nav vēl riktīgi ,,nācis pie jēgas,, –
    tad ,lieku reizi, atgādināšu kādu svarīgu detaļu :

    NEVIENS, PATS SEVI, AUGSTĀ KRĒSLĀ NEIECELS… –
    DIEVS IECELS. JŪS PAŠI TO SKAIDRI REDZĒSIET TUVĀ NĀKOTNĒ.

    Visi ,kas plānus vēl kaļ,vēl kādus dubļus cenšas maisīt,kaut ko melot,kaut ko slēpt,kaut ko murgot,kaut ko vel te ,,uzmetīs,,… NEPŪLIETIES VELTI!
    Nekas vairs nenotiks ,pēc JŪSU prāta un ,,gudrības,,.
    Tumsas kalpi savu ceļu ies ,kā gajuši. Pēc tā būs ļoti viegli viņus pazīt!…

  7. Toleranto saka:

    Priedīša kungs,noprotams; patiešam zina no patiesības daudz. Nu neprasiet,lai viņš sevi iznīcina! Cik gribēs,tik pats pateiks. Baltkrievija tiek uzturēta kā buferzona,starpā. Pašlaik,un,kopš 2.Pasaules kara beigām viss iet pēc reptiloīdu globālā plāna. Vajaga,jau ļaut cilvēkiem nolaist tvaiku,tas taču viņiem dod iespaidu,par viņu svarīgumu politikā,iespaidus,ka viņi cīnās…

  8. 800 gadi saka:

    Vēl līdz šai dienai saka ka 800 gadus mocījuši vācieši,bet tie bija ebreji ………Cik ilgi????????????????

  9. Anonymous!!!!!!!! saka:

    Kā tas tev izdevās????????????? Tu zodz citu tekstus??????????????? Es savu viedokli iesāku nevis ar “Anonymous“ augšā, bet ar dzejnieka vārdiem augšā “Turies, mana tauta!“ un tālāk, kā jau tekstā: “turies!“ – tā dzejnieks.“ utt. utt.

    Kas notiek?????!!!!! Kas ir `Anonymous“???

  10. Dainuvīte Grieze saka:

    Malacis,Lukaš!! Nepadevies Jevro-jevreiskiem draudiem. Viens sūdīgs paradums,gan tev ir: Tu svini jevrejskuju “pobedu” 9.maijā.

  11. Tu redz tikai saka:

    kā hazāri runā vēsturisko ebreju vārdā ! https://www.youtube.com/watch?v=mizxAP_o8EQ

  12. Maiss ir caurs. saka:

    Ūdens.
    Lietojams .pret Tumsas Spēkiem,kā dzrems tā arī SKAŅA.
    Ja esat kāda burvja ,,upuris,,visbiežāk tas ir daudzdzīvokļu mājā,kur SVEŠIE( tautas,kas nākušas mūs nogalināt-iekarotāji) dzīvo vairakumā.
    Un naktīs notiek mentālās mocīšanas. Nav iespējams atpūsties,aizmigt.Un arī pieradīt to nevar,jo skaņas nevar ierakstīt nevienā skaņu rakstīšanas iekārtā. Varbūt,ja kāda jums superuztveroša…tad varbūt.
    Skaņas ,kas naktīs ir ļoti mokošas; klakšķi,brakšķi,skrāpēšanās, urbieni,klauvējieni,āmura klapējieni,radio pāarraide ar nepārtrauktu balsi,kas
    runā stundām ilgi, kaķis ņaud,suns rej-stundām ilgi.Stunām ilgi darbojas kāds mašīnas motors,līdz eksplozijām un mēbeļu gāšanām vai nepārtrauktām vai ar pārtraukumiem -mebeļu stumdīšanām… Raganu un burvju fantazijām nav robežu… lai kalpotu Tumsai un sūktu mūsu
    spēku. UZ NEKO CITU ŠIE SŪDU MAISI NAV SPĒJĪGI!
    Tad PRET šo visu slēdzam Mūsu Aizsardzību ,kā vairogu pretī .

    Pagrieziet vaļā ūdens krānu,lai labi skan Ūdens Skaņa. Pastāviet pie tā,paklausieties .Jūsu prāts norims. Gari,kas Jums apkārt sasūtīti, sāks
    atri izzust. Raganas ,,dabūs pa nagiem,, jo tie atgriezīsies pie viņām. Skaitiet ūdenī lūgšanas,svetījiet to,lai tek prom svētīts ūdens- cauri dzīvokļiem,cauri zemei….. Mazā straumītē lai ūdens tek visu nakti,kamer guļat.

    Kad,vienā no daudzajām mocīšanām,es skaļā balsī ,zem velnakalpu dzīvokļa,lasīju Bībeli. Tad raganas laida ūdeni man,jo arī raganas centās
    aizstāveties,jo mana balss skanēja cauri sienām. Viņi zina noslēpumus,bet pret visiem noslēpumiem Kristus Asins ir vairogs,
    ko lietot var tikai tas,kas nezin noslēpumus,bet atklāj tos.Tikai tāpec,ka tie ir daudz. Un velnakalpi,kas tos lieto,ir daudz.

    Tad aizej pie strauta. Pie ūdenskrituma.Pie šalcoša ūdens. Paklausies. Domā par mocošajam skaņām.Lai tās izput! NEBAIDIES.
    ILGI VIŅI NEIZTURĒS! AIZVĀKSIES! ( Mana dzīve ,pilna ar liecībam ,ka TAS TĀ NOTIEK !)

    nakts ga

  13. Jautā Jums saka:

    Tas, ka pie mana teksta, kas sākas ar “turies ! – tā dzejnieks“, “ Vārda“ lodziņā “Anonymous“ vietā tagad parādījies “vārds“ “Anonīms“ nemaina faktu. Un fakts ir tāds un acīm redzams, ka šeit arī notiek negodīgas lietas. Te taču lielākā daļa cilvēku (vai necilvēku?) izsaka savus viedokļus, feikviedokļus un dažkārt pat vienkārši rupjības ar ķepiņu un punktiņu veidīgiem un visādiem citādiem dīvainiem “vārdiem“, bet viņus publicē bez represijām. Es šeit arī ne ar kristāmo vārdu publicēju savus viedokļus (visbiežāk gan , aizstāvot dzimto valodu un atgādinot tekstus no mūsu literārajām vērtībām, vai iepeistojot kādu klipu ar mūsu skaistākajām dziesmām un dejām, ļaudīm vai asprātībām, tādējādi padarot šo vietni, kā paši nu jau dēvējat, arī par literārisku). Un bez kristāmā vārda ne bez pamatojuma: kamēr ar kristāmiem vārdiem manipulēs interneta infantiļu bari, es varu paust tikai savu viedokli. Jo ceru , ka ka tas var kādam palīdzēt atbrīvoties no klapēm uz acēm. Arī epastu nevaru rakstīt, jo represijas nākas piedzīvot katru dienu arī caur epastu. Negribat palīgus nodevības paņēmienu atklāšanā, tautas prāta apskaidrošanā vai vismaz darboņu atslodzes mazināšanā, variet nepublicēt. Gribēju tikai atgādināt – neieviesiet šeit negodīgumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *