Māris M. Tas iespējams tikai Latvijā…

Nezinu, vai kaut kas tāds iespējams vēl kur citur Eiropā.

https://jauns.lv/raksts/zinas/392440-mernieka-vainas-del-talsu-novada-atnem-zemi

Nepazīstu latvieti Vilni Zeltzaķi un nezinu apstākļus vairāk, kā uzrakstīts ziņās, bet viņa stāstā atpazīstu pie varas arvien esošo komunistu noziedznieku metodes, lai ar dažnedažādām riebeklībām jebkuru latvieti izdeldētu no senču īpašumiem.

Zinot, kā tas pie mums parasti notiek, nākas secināt, ka šāda mērnieka „kļūda“ nav nejaušība, bet apzināti radītas sistēmas darbības produkts. Normālā valstī, manuprāt, mērnieks nonāktu cietumā, nevis būtu ziņās jālasa kaut kādi Latvijā pilnīgi neiespējami pekstiņi par mērnieka sertifikāta iespējamu zaudēšanu (tas būtu iespējams tikai tad, ja būtu aizskartas kāda komunistu mafijas locekļa intereses), jo viņa darbību rezultātā ir nodarīti pamatīgi zaudējumi – izcirsti koki un piegānīta vide, kuras sakārtošana prasa līdzekļus.

Bet pats būtiskākais tajā visā ir ņirgāšanās un spļāviens sejā latvietim, kurš vēl nav padevies un savu senču zemi nosargājis no nepārtrauktiem, galēji uzmācīgiem piedāvājumiem to pārdot ar vienlaicīgu ekonomisko gremdēšanu ar dažnedažādām, arī kriminālām metodēm (arī rakstā minētais gadījums pēc būtības ir krimināls), kurās ar neapbruņotu aci saskatāma Latvijā pilnībā valdošās organizētās noziedzības rūpīgi izplānota darbība – ar negodīgu ļautiņu rokām panākt sev vēlamo rezultātu.

Protams, noziegumos pret latviešiem ieinteresētie man tūdaļ iebildīs un runās par naudu, kapitālismu, nicinoši izteiksies par Eiropas vērtībām un vēl varbūt piepiņķerēs klāt „amerikosus“, „pindosus“ un vēl nez ko. Jau laikus tāpēc atgādinu, ka ne ķīnīzeris, žīds, krievs, dānis, zviedrs vai Jānis, kurš ieguvis zemi kaimiņos, nevarētu tā izrīkoties, ja ar likumdošanu nebūtu radīta bāze tādām izdarībām.

FOTO:Lūk, viņi, LIKUMDEVĒJI !

Slēptās ziņas

01.07.20

You may also like...

12 komentārs

  1. grants saka:

    Jaunā konservatīvā partija (JKP) trešdien, 1. jūlijā, oficiāli paziņoja, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās mēra amatam virzīs Saeimas deputāti Lindu Ozolu.

    Linda Ozola
    @LindaOzola11
    ·
    Jun 18
    Apsveicu Latviju ar jaunu ģenerālprokuroru – Juri Stukānu! Vienbalsīgi.

    ===============================

    Zinot patiesību, jābūt muļķim, lai ticētu, ka Linda Ozola ir tas gaišais cilvēks tikai tāpēc, ka viņa ir Jāņa Bordāna vadītās partijas cilvēks. Viņa ir kopā ar Juri Stukānu, bet Juris Stukāns ir Solvitas Āboltiņas ģimenes draugs. Vai atgādināt, kas ir Solvita Āboltiņa, Edgars Jaunups un citi, kuri ar tiesiskuma vārdu mutē apzaga latviešu tautu? Cilvēki jau bija noticējuši Raivim Dzintaram un viņa vadītai partijai, bet stipri vīlās. Lūdzu nepiedzīvojiet jaunu vilšanos noticot Lindai Ozolai, kura jūsmo par savas mafiozās sistēmas cilvēku Juri Stukānu.

  2. Armands saka:

    Nu lūk, tak tas pirmais koments pasak to, ko sak es, ka sasapnoties par to, ka Bordans un viņa biedri gremdes neliešus var novest pašus vēl pie dziļākas bedres, kurā tā jau esam. Paši izlīst ārā neesam spējīgi aiz savas garīgās truluma būtības. Tas Bordans man zīmīgi sapnī parādījās, kur vish nakts laikā pie pilnmēness gaismas kāpa pa trepēm augšup ar kolēģi. Kāpa virzienā uz templi, kas ir grieķu romiešu stilā. Tad pagriezas un radīja V ar pirkstiem, bet kāds vecs vīrs aiz muguras, kā sentēvu viedais noteica ka tu viņiem nekāpj līdz. Viņi spēlē savu teatri, bet vadīt viņus vada citi spēki i runāt viņi nerunā iz sevis. A nekustamais īpašums ir tas, kam viņi brūk virsa. Kaimiņš nr. 6 vien lien ar zināt kāri manā virzienā un sarunājis ir pietiekami netīrības i par senčiem, i man mācīt māca dzīvot, ka redz nav pieklājīgi viņu pasūtīt uz X burtu. Tomēr tais afēras ar nekustamo bieži paši latvieši iekuļas aiz savas vēlmes kļūt lieli un vareni. Savu individualitāti grib izcelt spožumā, bet nesaprot, ka pret viņu stāv labi pārdomāta sistēma, kā iegrūst saimnieku caurumā. Iekļuvis viņš biežāk klusēs un neteiks citiem, lai neiet viņa dumibas taku, bet vēl priecāsies, ka cits lohs ir iekritis tai pašā caurumā. Kopīgi sēdot tanī viņi vien spriedeles kuram lielāki sūdi krīt virsa, kad atnāk lielburzujs iztīrīt savu vēdera saturu. Pats protams tas lielburzujs ir nožēlojams proletariesu vazankis ar kriminālu dvēseli, bet lat iesi ir pārāk iejūtīgi. Gan jau Dieviņš viņus visus sodīs! Gaidīsim pastaro dienu un viss mums būs labi, jo godīgi pildām valsts korporatīvo sistēmas noliktas pavēles. Mums pienāksies vismaz stūrītis paradīze par labvēlīgu likuma pildīšanu.

  3. dokumenti saka:

    Brīnumi notiek pat ar VDK! Vidzemes pusē nejauši, remontējot māju, atrasti trīs sējumi Madonas čekas nodaļas dokumentu. 40. -50 gadu materiāli par nacionālo partizānu cīņām, tāpat 60. – 70. gadu atskaites, kurš kurā Madonas rajona kolhozā runājis sliktu par padomju varu, un vēl šis tas. Tika pašam vien zināmu iemeslu dēļ kāds čekists, šķiet 1990. gadā, dokumentus noslēpa, kaut tie bija jāiznīcina. Vairāk rītdienas “Latvijas Avīzē”. Un paldies Latvijas Nacionālajam arhīvam par pretīmnākšanu. Ceru, ka tie, kam VDK pētniecība ir darbs, balstoties šajos papīros, spēs sagatavot vienu otru interesantu publikāciju.
    Portāls vēsta, ka mājā atrastas trīs apjomīgas mapes ar dokumentiem, par kuru eksistenci līdz šim nekas nebija zināms. Par dokumentu autentiskumu ekspertiem neesot gandrīz nekādu šaubu.

    Savulaik šajā mājā dzīvoja čekas darbinieks, un, visticamāk, ka viņš šos dokumentus arī savulaik noslēpis, šobrīd gan vēl nenoskaidrotu iemeslu dēļ, vēsta “lsm.lv”.

    Dokumenti attiecās uz tā saukto VDK 5.daļas līniju jeb ideoloģisko pretizlūkošanu. Saskaņā ar PSRS sabrukuma laika čekas vadītāja Vladimira Krjučkova rīkojumu tie visi 1990.gadā bija jāiznīcina.

    “Acīmredzot kaut kādu iemeslu dēļ viens no VDK darbiniekiem to nav izdarījis un šos dokumentus noslēpis. Tā tie nonākuši pie mums,” sacīja Latvijas Nacionālā arhīva vecākais eksperts Gints Zelmenis.

    Portāls vēsta, ka dokumenti aptver plašu laika posmu. Vecākie datēti ar 1943.-1944.gadu, kad Sarkanā armija Otrā pasaules kara laikā sāka atgriezties Latvijā. Tajos galvenokārt atrodami ziņojumi par nacionālās pretošanās partizāniem un viņu atbalstītājiem. Piemēram, Abrenes partizānu līderi Pēteri Supi.

    60. un 70.gadu dokumenti apraksta situāciju dažādās Latvijas ciemu padomēs, galvenokārt Vidzemes pusē, par padomju varai nevēlamām personām katrā konkrētajā pašvaldībā.

    Jaunākie dokumenti ir no 1989.gada beigām – ziņojumi par “Helsinki-86” un Latvijas Tautas frontes darbību, kā arī dažādiem disidentiem.

    Zelmenis portālam stāstīja, ka 1988.gada februāra vidū kādā dokumentā pieminēts Gunārs Astra, kurš tā gada 1.februārī tika atbrīvots no ieslodzījuma, un “jau pāris nedēļas vēlāk visiem dots uzdevums viņu novērot”. Vēl kādā dokumentā pieminēta Lidija Doroņina-Lasmane.

    Zelmenis arī pastāstīja, ka dokumentos var atrast izziņas no VDK izmeklētajām krimināllietām. Krimināllietas atrodas arhīvā jau kopš 90.gadiem, bet šādi dokumenti ļauj salīdzināt pašu krimināllietu ar izziņu, “salikt kopā un redzēt, kā visa šī informācija saskan, pārbaudīt šo dokumentu autentiskumu”.

    “Ir arī izziņas par aģentiem, par dažādiem cilvēkiem. Var arī VDK personālsastāva pētniecībā izmantot. Jo, kā zināms, Latvijā VDK personālsastāva dokumenti nav saglabājušies, tādēļ mēs personālsastāvu lasām no daudziem citiem avotiem,” skaidroja Zelmenis.

    Viņš sacīja, ka jaunus aģentus šobrīd nosaukt nevar. “Ļoti iespējams, ka viņi ir, bet es nevaru pateikt pilnīgi droši. Bet ir atrasti tādi aģenti, kuru vārdi atrodami jau publicētajā aģentūras kartotēkā. Tā ir kā papildu iespēja dokumentu salīdzināšanai un autentiskuma pārbaudei,” uzsvēra Zelmenis.

    Pēc tehniskās apstrādes laboratorijā šie dokumenti tiks pievienoti pērn no Totalitārisma seku dokumentēšanas centra pārņemtajam arhīva “čekas fondam” un digitalizēti. Plānots, ka no septembra tie būs pieejami pētniekiem un interesantiem arhīva VDK materiālu lasītavā.

  4. to grants saka:

    Cik zināms, tad Āboltiņai nebija siltas jūtas pret Jaunupu.

  5. Ofšors. saka:

    Par ,,jūtām,, nezin neviens,bet oberi restorānos… zinās daudz ko pastāstīt.
    Piemēram ,,Čarlstooons,,. Sarunā iegrimušus šos divus redzēju personiski.
    Viņi sēdēja ilgi un nesteidzās aiziet. Es arī.

  6. Pilsonis {īsts} saka:

    Vai mūsu LV vispār ir nacionāli spēki Vai ir īsti patrioti

  7. citāts saka:

    Un nesauciet uzņēmējus maldinošajā vārdā “darba devēji”. Darbu dod tas, kurš to padara, bet uzņēmējs strādniekam/darbiniekam dod naudu par padarīto, bet tikai daļu. Dažreiz pat visai nelielu, lielāko daļu atstājot sev. Īpašī raksturīgi tas ir Latvijā, kas arī ir viens no iemesliem masveida ekonomiskajai Latvijas iedzīvotāju emigrācijai uz ārzemēm. Vispār latviešu mentalitāte ir viena no draņķīgākajām pasaulē. Pat ārzemju latvieši mēdz pret saviem tautiešiem izturēties negodīgi un pie iespējas viņus izmanto, lai iedzīvotos. Tādēļ neiesaka ārzemēs strādāt Latvijas uzņēmumos, bet pie vietējā – zviedra vai vācieša. Viņiem pat prātā neienāk tādas cūcības, kādas var izstrādāt latvietis latvietim. Piemēram – nesamaksāt norunāto algu.

  8. ``ko palīdz man gosniņ,..`` saka:

    ka citi to slauc, ko palīdz man ķēvīt, ka cits ar to brauc..“

    Un nu jau ir tā, ka vai jādzied: `ko palīdz man tribunāls, ja anonīms ar to brauc`.

    Palasies tikai viņus, ko vervelē (paver vaļā, ko viņi te slānī iekšā), un cita iespaida nav: nudien, tiem latviešiem gals ir klāt, kāds prieks, ka tīrs no viņiem – neviena patriota, (par īstajiem pilsoņiem, īstajiem patriotiem, īstajiem sakarīgajiem viņi uzdod sevi), neviena sakarīga, neviena “tīrā“ (“izlīst ārā neesam spējīgi aiz savas garīgā truluma būtības“ , aut. `Armands/ “viņiem (zviedriem un vāciešiem) pat prātā neienāk tādas cūcības, kādas var izstrādāt latvietis latvietim. Piemēram – nesamaksāt norunāto algu“, autors – “citāts“/ “ Vai mūsu LV vispār ir nacionāli spēki Vai ir īsti patrioti “, autors “Pilsonis -(īsts) – haha tā sacīt jāsaka!, utt. utt.

    Un tā veidojas tā sauktā sabiedriskā doma. “Sabiedriskā doma“, kuru veido anonīmie. Ne jau tikai šeit, visur. Kā lejāk video vēsta – instancēs, saeimās, uz ielas, ķēķos, un galvenais – interneta pampās, kuras iesūc visus kā putekļsūcējs. Domāt pretīgi, kad zini, kas izbirst no putekļu sūcējiem.

    Bet. Par velti ceriet, anonīmie! “Tā nevar palikt un nepaliks! Līdz pašiem pamatiem jauns viss tiks!“ (Rainis. Starp citu).

    https://www.youtube.com/watch?v=2dGnp-nOUa8
    https://www.youtube.com/watch?v=PbfgF8rDKP4
    .
    .
    .
    Admins
    Nu redzi, tad atspēko visu to, uzraksti kādu nopietnu rakstu, jo savādāk jau tāds pats vien esi kā tie, kurus Tu kritizē… .

  9. Maiss ir caurs. saka:

    ,,JA NEVARI APTURĒT INFORMĀCIJU – DISKREDITĒ TO ! ,, Reptīļu postulāts.

    Kur spieto troļļi,tur kaut kas īsts ,kas jānoslēpj,
    spraucas ārā no mēslu kaudzes apakšas. Tur arī vajag rakt…

  10. Admin?! saka:

    Ir tāds teiciens – tādu cūcību no jūrascūciņām negaidījām. Proti, ka neieraudzīsit, ka šis JAU ir mans nopietnais raksts.

    Pavisam nopietns raksts (labi – bišku par īsu priekš raksta, toties lietišķs un lietisks, ar pierādījumiem apakšā), par tēmu, kā anonīmie diskreditē tribunālu. Kā diskreditē latviešus un jēdzienus. Par latviešiem un vispār par tautām.

    Negaidīju, ka neieraudzīsit, ka “viss tas“ (nav saprotams, ko Jūs esat ielicis tajā “viss tas“) jau ir atspēkots. Ar anonīmo kalamburiem citātos, ar Ciekura un Brāļu Laivinieku vēstījumu apakšā. Ka neieraudzīsit, ka es spēlēju latviešu vārtos.

    Un visbeidzot – neesmu gan “tāds pat vien, kā tie“. Pat anonīms neesmu. Gan “tie“, gan Jūs itin labi zināt, kas esmu. Un tas, ka ievietoju viedokli, nenozīmē, ka kritizēju. Nevajag katram viedoklim, kurš neglaimo vai nesakrīt ar kādējo, piekarināt kritikas nozīmi. Es šeit esmu ilgi – vajadzētu prast lasīt manu rokrakstu. Ja tas tik neciešams, varu arī neapgrūtināt. Sakiet, kā ir. Ceru – neapvainojāties jau no teiciena vien par cūciņām. Tas ir tikai teiciens. Teiciens, kas, šķiet, iederējās stilā, rakstot par tēmu.
    .
    .
    .
    Admins
    Raksti, sāc ar lielo burtu, saki zem kāda pseidonīma jāpublicē… Ja kāds uzraksta komentāru: “ko man palīdz gosniņ”, tad es to arī uztveru kā viekāršu kritisku komentāru… .

  11. nopietni? :) saka:

    Ar lielo burtu? Fragmentu no teksta (šajā gadījumā – no brāļu L. dziesmas teksta)? To drīkst sākt arī ar mazo burtu, ja tas ir no teksta vidus.

    Un tās dziesmas teksts ir kritisks komentārs?
    Tajā taču liela, dziļa doma. Un lielisks pašnovērtējums: proti – lai cik spiedīgi mūs (mūsu govis, ķēves, sievas utt.) izmanto citi (sociālismā kolhozi, kapitālismā patvaldības, savienībās – komisijas un komitejas, un kur tad vēl bankas ar ierobežojumiem un augļošanas procentiem), mums taču pietiek pašapziņas pašironiski uzdziedāt – turklāt ar pārliecību, ka vēl paliek lietas, kas ir nemainīgas un stabilas (kā tas, ka “alus ir rūgtens un liķieris salds“, ka “mālderis mālēs un skroderis šūs“).

    Un priekš kam pseidonīmi? Vai tad galvenais nav doma?

    Varbūt “tulkojam“ cits citu tomēr, kā slāvi saka, bļiže k ģelu? Kad sačipizēs, tad paši vairs netulkosim. Tulkos, kā čips pavēlēs. ? Skat. – apukšā.

    https://www.draugiem.lv/www.labie.lv/gallery/?pid=463233189

  12. Anonīms saka:

    Nezināju , ka Bordāns ir viens no “Latvijas ceļa” dibinātājiem, stāvēja pie komunistu, čekistu un pederastu ekonomiskās un politiskās varas šūpuļa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *