Lasītājs: Jā, Latvijas vārds ir Cēls !

Jā, Latvijas vārds ir cēls,

bet cik cēli ir šo sātanģīmju vārdi ?

https://tautastribunals.eu/?p=54518

Lasītājs

Tik daudz taisnību, ka traks var palikt, ja nav savējās. Tā vai, drīzāk, tam līdzīgi, dzīvi dzīvodams, secinājis viens Gudrinieks. Nesaukšu vārdā – kas zin, lai zin. Citādi izkūpēs gaisā galvenais. Jo varētu sākties jampadracis vienīgi ap Gudrinieku, nevis ap gudrību. Bet tā tiešām ir gudrība saprast taisnību. Ja gudri sapratīsi, tad tā arī būs tā pašam savējā.

Un tā visur, par viskautko. Kas vieniem zelts, citiem s… . Kas vieniem labdaris, citiem – ļaundaris (kā Rīgas un Latvijas izputinātājs). Kas vieniem nacionālais varonis, citiem bandīts un noziedznieks. Kas vieniem barotājs, citiem laupītājs (kā komentāros zem artiķeļa par neatkarību draugiem.lv).

Kādai `Dainai` tur šķiet, ka psrs palīdzējusi savienotajām republikām. Kaut gan patiesībā bija otrādi – republikas palīdzēja turēt pie dzīvības `visvareno un nesagraujamo – mogučuju un ņerazrušimuju`- veidojumu, ko dēvēja par psrs. Veidojuma tā saucamā sabrukuma periodā kāds šoferis ļeņingradietis, caurbraucot kādai Latvijas dižpilsētai, ieraudzījis tukšos veikala plauktus, noplātīja vien rokas un secināja – `nu i dožiļis latiši`. Un atkal bija jādomā – vai tad `latiši dožiļis` ? Vai tad latišiem vispār bija sava lēmējvara ? Kūkai recepti vajadzēja apstiprināt Maskavā. Vai tad tā saucamo `sagruvumu` latiši projektēja ? Un pašu psrs-u vai tad latiši projektēja ? Vēl tur kam no komentētājiem/vervelētājiem sašķitis, ka psrs-a ietvaros, kas tikai mums, latišiem, iedots: izglītība, medicīna, kultūra, industrija utt., utt. Un atkal – kam kas ir kultūra un, kam kas ko deva ? Vēl šodien, pirms Vīnes Jaungada koncerta pasaulei, kuru vienkārši ģeniāli diriģēja latvietis Andris Nelsons, kāda likteņa ironija ! – piekārtojot kādu arhīva plauktu, izbirst no kādiem arhīva vākiem dzīvas liecības par `iedoto` – aploksnes tikai krievu valodā, pateicības par labu bērnu audzināšanu no latviešu (ha!) bērnudārza – tikai krieviski, uzņēmumu, instanču blankas – tikai krieviski, un, vervelētājai/-am vajadzētu atcerēties, ka arī sabiedriskajās vietās – īpaši tirdzniecības un ierēdniecības vietās bija iedota iespēja runāt vienīgi krievu valodā. Kā arī izglītības sistēmā mācību literatūra augstskolās.

Tāpat tagad: regulas, regulas, regulas. Tiiiiiiiiik!!! daudz no dzīves angliski (plus krieviski!!!!) un tik! latviski (labākajā gadījumā – ķēķos un guļamistabās, sliktākajā – puslatviski vai pat ceturtdaļlatviski no gugles tulkojuma – valstiskos, juridiskos, saimnieciskos un visādi svarīgos papīros). Kā arī masu pasākumos. Kā dziesmu svētkos un daudzos citos – jau ar puslatviskiem ornamentiem un puslatviskiem repertuāriem.

Labi – visos laikos mūs ir pātagojuši visi, kam nav bijis slinkums. Visos laikos pa mūsu guļamistabām vaļājušies, kam vien nav slinkums. Un visos laikos, ja esi mēģinājis pretoties, esi dabūjis lodi pierē, Sibīriju vai bēguļošanu pa pasauli. Vai vienkārši pazemojumus tepat uz vietas.

Var saprast bailes no tā, bet nevar saprast melus. Melošanu pašiem sev. Par suverenitātēm, par neatkarībām, par laimībām, par tikumiem un netikumiem. Par labā saukšanu par ļauno. Par ļaunā saukšanu par labo.

Iesākot 2020-to, atliek vien lūgt Jaunajam to pašu, ko pirms nu jau turpat 100 gadiem lūgusi Aspazija:

„Nāc šurp pie mums ne jautrā dejā
Un nests no viegliem mākoņiem,
Kā bruņots vīrs nāc bargā sejā
Mūs vest uz dzīves cīniņiem!

Mēs neprasām tev laimes dienu,
Lai paliek tā priekš snauduļiem,
Mēs prasām tikai algu vienu,
Kas gūta pašu pūliņiem.

Mēs nežēlojam pagājību
Un vītušo tās cerību,
Ar iegūstamo nākamību
Mēs slēdzam jaunu derību.

Dod krūtīs nebeidzamu spēku
Caur klintīm ceļu cauri lauzt
Un spēku atkal – trīskārt spēku,
Ko melu, tumsas mūrus grauzt.

Kā strauja milzu banga esi
Mums dzīves jūrā lielajā,
Arvienu mūs uz priekšu nesi
Turp tālā, plašā brīvībā. – – „

(Bet – īstā brīvībā.)

(dzejolis „Jaunais gads„, no krājuma
Aspazija. Dzeja. Divos sējumos. 1966.
gada izdevums)

https://www.draugiem.lv/blogs/post/Ta-acimredzot-neviens-laga-nav-sapratis-ka-ES-Latv_16368435

03.01.20

LRTT

“BET NEVAR SAPRAST MELUS” ? ! Jā, it sevišķi nevar saprast tad, kad neviens jau tev ar stobru pie deniņiem nespiež to darīt ! Secinājums: tas, kurš melo, jau nav uzskatāms par cilvēku. Tas nodos un slepkavos !!! Melo, zog un slepkavo Sātana kalpi, viņa pielūdzēji- sekotāji ! Ja esi piesavinājies to, kas tev nepieder, TU esi fiziski iznīcināms, jo esi parazīts ! Latvijas izzadzēji ir fiziski iznīcināmi !

You may also like...

3 komentāru

  1. Aelita saka:

    Vēl un vēlreiz nāk atmiņā Blaumaņa vārdi –

    Mans zelts ir mana tauta,
    Mans gods ir viņas gods,
    Kas postīdams viņu šausta,
    Uz pekli lai rauj to jods!

    Mums nav vajadzīgs atkal nokļūt Krievijas impērijā. Un mums nav vajadzīgas arī tādas maldu mācības, kas nāk no rietumiem – par iedzīvotāju skaita samazināšanu, pat kosmopolītismu ar tautu sajaukšanos. Un tie, kas tepat ir sagrābušies miljonus, dzenot pārējo tautu nabadzībā un svešumā, arī ir postījuši mūsu tautu. Uz pekli lai rauj tos jods!

  2. par brīvo pārvietošanos saka:

    sajūsmā ir tikai pasaules blandoņi,
    kuri ne savā dzimtenē strādāja, ne
    kur citur pasaulē.
    Nodarbojas tikai ar zagšanu – ja ne
    kādam no kabatas, tad vismaz
    (darba) laiku.
    Pat jau nopietni neapvainojas, ja
    tādu nosauc par mankurtu – formas
    pēc izspļauj kādu jēlību un turpina
    smaidīt…

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *