“Pārmaiņas”: Es, Rid, Tev neuzticos

Nav laika un vēlēšanās izplūst garos skaidrojumos, bet es, Rid, Tev neuzticos, tāpat kā neuzticos tiem 273,3 tūkstošiem ar 4.maija pilsonību aplaimotajiem kolonistiem-okupantiem, kuri valodu referendumā sevi apliecināja par dzīviem cilvēkiem (no austrumiem) un sastāda 24.88% no nobalsojušo kopējā skaita, tātad 1/4 daļa.
Neskatoties uz referenduma iznākumu un valsts oficiālo nostāju, realitātē redzam, ka turpina pastāvēt faktiska divvalodība, praktiski visās dzīves sfērās, ko es uztveru kā nepārprotamu okupētājvalsts dominances simbolu ar nelikvidēto pārdaugavas fallu kā dzīvu apliecinājumu tam.

Tāpat mani nepārliecina tevis piesauktās „izmaiņas“, bet vienmēr iestāšos par pārmaiņām, tomēr vēl asāka nostāja radās pret ideju, ka jāsāk vienoties ar esošo varu, ka esošajai varai jādod (pagaidu) mandāts.
Stop – vai tas nozīmē, ka atdzīstam tos par leģitīmiem un sāksim meklēt vienojošo ar noziedzniekiem, likumpārkāpējiem, marodieriem un slepkavām, kas sevi prettiesiski pasludinājuši par Latvijas varu, patvaļīgi izmainot Satversmi ir sagrābuši monopoltiesības uz galavārdu augstākajās valsts instancēs ?

Ņemot vērā iepriekš minēto 1/4 daļu no aktīvajiem vēlētājiem, kuri gribēja panākt okupētājvalsts valodu kā otru valsts valodu Latvijā, tiem pieskaitām vēl kolaborantus, pašlabuma meklētājus un apzīmogotos ar kompromatiem (tādi nenoliedzami ir attiecīgu iestāžu rīcībā). Tad nonākam pie secinājuma, ka aptuveni puse no Latvijā mītošajiem cilvēkiem ir kategoriski negatīva nostāja pret tiesiskas valsts atjaunošanu, kas ir vienkārši katastrofāli un ved uz anarhiju, finansu diktatūru un totālu naudas kontroli pār cilvēkiem (gandrīz jau bija realizēts).
Tiesiskums pirmkārt nozīmē starptautisko līgumu izpildi un tiesību normu ievērošanu, kas izpaužas kā deokupācija un dekolonizācija, otrkārt pilsoņu un pavalstnieku apzināšana un reģistrācija. Treškārt, leģitīmu vēlēšanu organizēšana un leģitīmas valdības izveidošana, par kādām nav uzskatāmas līdzšinējās, kopš 1940.gada okupācijas.

Saprotams, ka nonākot pie varas godīgiem cilvēkiem vairākumā, neliešu bezrūpīgā dzīve beigsies un daudziem turklāt būs jāatbild par sadarīto, tādēļ viņu raizes ir saprotamas un pamatotas. Tāpēc personīgi es būtu ar mieru meklēt kompromisus ar šajā kategorijā ietilpstošajiem Latvijas pavalstniekiem un pilsoņu mantiniekiem, izsludinot tiem grēku atlaišanu, ja vien summas nav miljonos un nozieguma sekas nav kvalificējamas kā tieša valsts nodevība, tā teikt, priekš mazajiem zaglēniem un mankurteļiem tā būtu tiesiskuma atjaunošanas amnestija. Bet tādā gadījumā tas ir skaidri un gaiši jādeklarē un pašiem bez ierunām jāpieņem, lai vēlāk nerastos pārpratumi.
Es jau saprotu, daudzi tagad nodomās, tev viegli muldēt, jo sirdsapziņa tīra. Jā tiešām, par morālo nostāju un latviešu tautas interešu aizstāvēšanu, nevaru sev pārmest, lai kādi laiki bijuši un lai kurā pasaules malā biju iesviests. Visur visi zināja, ka pretim nāk latvietis, tāpēc padošanās un kompromisi principiālos jautājumos vienkārši nebūs.

19.12.19

You may also like...

10 komentārs

  1. Eduards Lunis saka:

    —-Nesaprotu, kāpēc anonīms, daudz kas nav pateikts, bet atbalstu teikto!
    ATGA’DINU! 4. MAIJĀ-LATVIJAS GLĀBŠANAS SAPULCE!

  2. Anonīms saka:

    Piekrītu šajā citātu virknē paustajai nostājai un idejām. Pateicos autoram. Modris Slava

  3. RB saka:

    Vēl neesmu sācis rakstīt par tiesību deleģēšanu un pagaidu mandātu valdībai, bet jau esmu neuzticams un vēl nez kāds. Pēc nākamā raksta publicēšanas katrs varēs spriest pats.

    Mūsdienās sabiedrību vada idejas, bet notikumi ir tikai sekas. Esmu rakstījis vairākkārt, bet atkārtošu vēl. Ideju vadība ir diezgan skarba, jo idejai ir vienalga, kurš to paņem un pielieto. Kādas idejas patlaban valda Latvijā? Pēc notikumiem spriežot, ap 40 gadu vecs komunistiski krimināls čekisms kombinācijā un savstarpējā cīņā ar neokonservatīvu cirvja ideoloģiju. Kaut ko tālāku no cilvēcības grūti iedomāties.

    Joprojām nevaru saprast, kāpēc Pārmaiņas slēpjas? Lai izvairītos no represijām? Tad jau iznāk, ka viņš raksta pilnā sparā apmēram gadu, bet VDD asinssuņi klabina zobus fonā un nevar tikt mūsu ērglim klāt. Vai tiešām iespējams saglabāt anonimitāti gada garumā, intensīvi publicējoties? Ak, vai .. :)

  4. info saka:

    Latvijā ir priekšpēdējā vietā ES nevienlīdzības ziņā. Arī starp pensionāriem

    Lielākās pensijas Latvijā (mēnesī)
    10.vieta: 4,8 tūkstoši eiro
    9. vieta: 4,8 tūkstoši eiro
    8. vieta: 5 tūkstoši eiro
    7. vieta: 5,1 tūkstoši eiro
    6. vieta: 5,2 tūkstoši eiro
    5. vieta: 5,5 tūkstoši eiro
    4. vieta: 6,1 tūkstoši eiro
    3. vieta: 6,6 tūkstoši eiro
    2. vieta: 7,6 tūkstoši eiro
    1. vieta: 19,3 tūkstoši eiro

    Pat bagātajā Vācijā lielākā iespējamā pensija ir 2724 eiro!

    Tajā pašā laikā kritisks ir to cilvēku skaits, kuri Latvijā kļūst nabadzīgāki.

    AT Administratīvo lietu departaments 18. decembrī apturēja tiesvedību administratīvajā lietā par vecuma pensijas minimālo apmēru, lai iesniegtu pieteikumu ST. Izskatot kasācijas sūdzību, AT konstatēja, ka Latvijā 2018. gadā zem nabadzības sliekšņa vecuma pensiju saņēma piektā daļa no visiem vecuma pensijas saņēmējiem. AT vērtējumā tas ir kritisks līmenis.

    Izskatāmajā lietā pieteicējam ar 30 gadu darba stāžu vecuma pensijas apmērs sākotnēji bija noteikts 66,73 eiro mēnesī, kas ir mazāks par valstī noteikto minimālo apmēru. Tāpēc Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) paaugstināja to līdz minimālajam apmēram – 83,24 eiro mēnesī. Pensijas apmērs pieteicējam tika arī pārskatīts un indeksēts.

    Šobrīd pieteicēja vecuma pensija no 2019. gada 1. oktobra ir 110,60 eiro mēnesī.

  5. Ivars-RB saka:

    Nēesmu no gudriem un apmierinātiem.Mans komentārs bija sasteigtas dabas.
    ,,Humors”bija domāts pēdiņās.Bija jāpagaida izklāsta turpinājums.
    Katrs meklējums ir apsveicams,īpaši sabiedrības izveidē.Idejas nobriest un rada jaunas.Manas domas zināmā mērā sasaucas ar Jūsējām,iet paralēlas.
    Tam,ko uzskatām par sabiedrību,diez’vai vienas zāles līdzēs.Sabiedrības ir dažādas.Latvieši tādu veido.Cilvēce ir sabiedrība.
    ps.Humoram.Tas par Radītāju.Viņš šo radīšanas darbu,liekas,no sākta gala ir atstājis pašplūsmā un ir sastrādāts liels brāķis.Daba nē.Tā ir perfekta.
    Domāju,no tā būtu jāsāk.

  6. Ivars-RB.PS. saka:

    Vēlu Jums veiksmi.

  7. Anonīms saka:

    https://youtu.be/nIMjfye4ocI

    “valsts” pret imigrantiem ir vismaz 2 reizes labvēlīgāka
    kā pret savējiem !!!!
    Holokausts pret Latvijas iedzīvotājiem !!!!!

  8. globālā diktatūra saka:

    Izskatās, ka bankas atrastas par “peramo zēnu” –

    https://www.la.lv/ka-zviedru-bankas-atmazga-naudu

    Valdības ar nelietībām – augstiem nodokļiem, apšaubāmām
    politiskām sankcijām vienai pret otru – savstarpējā karā
    ievilkušas politikā nozari, kurai nevajadzētu būt nekādām
    simpātijām vai antipātijām pret klientiem, kā tikai sekot, lai
    korekti tiktu izpildītas divas aritmētiskas darbības – pieskaitīšana un atņemšana. Un komisijas iekasēšana :))

    Ar tādām klientu vajadzībām bankā pierādīt, ka neesi zilonis,
    bojā nervus un kavē biznesu gadījumos, kad operatīva rīcība
    ir noteicošā. Kapitālisma sistēmā ir maz tādu gadījumu, kad
    var snauduļot – jo ātrāk par konkurentu nopirksi/pārdosi savu
    resursu, jo vairāk būsi nopelnījis.

    Naudas “nozagšana” ir iespējama no haotiski vai “haotiski”
    pārvaldītas tautsaimniecības .

    Nav trīs reizes jāmin kuriem ekonomiku sagraušana ir hobijs.
    Diriģējot pakļauto banku rīcību tas viegli panākams.
    Tā pat, kā izspiegošana ar banku palīdzību cik prezervatīvus
    tu nopērc un kur…
    Starp citu, izspiegotājiem algu samaksā no izspiegojamo
    kabatas. Sic !

  9. Eduards Lunis saka:

    —Nu ko!? Amerikāņi kārtējo reizisniedz mums palīdzību, lai tiktu no noziedzniekiem vaļā! ? M. Hadsons jau 2009. g savā pētījumā-Latvijas neatkarība ir nozagta- ieteica NEKAVĒJOTIES VEIKT LATVIJAS VARAS AUGŠGALA NOZIEGUMU STARPTAUTISKU IZMEKLĒŠANU UN VAINIĢO SODĪŠANU!? Un tagad- vai tad tikai viens Lembergs ir vainiģs šajā drausmiģajā noziegumā pret Latviju un tās iedzīvotājiem!?
    —Kāpēc Grantiņš klusē un neizmanto šīs iespe’jas !?Vai esi nopirkts ar Triju Zvaigžņu ordeni!?
    .
    .
    .
    Admins
    Nāk, Eduard, visas tavas zemiskās enerģijas ārā ?

  10. Eduards Lunis saka:

    —Vai kat ko sakarīgāku nevarēji pateikt!? Kaut vai nosaukt mani par čekistu ,komunistu…!? Izskatās, ka dzīvojot brīvās, tiesiskās ,demokrātiskās valstīs, Jums ar Ridu ir pazudusi realitātes izjūta par šeit notiekošo un notikušo!?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *