“Pārmaiņām būt”: Okupants nav pielīdzināms mazākumtautībai

Katrai tautai ir tiesības izvēlēties tādu valsts pārvaldes formu, kāda atbilst tautas mentalitātei un garīgās izaugsmes līmenim.
Tautas pašnoteikšanās tiesības ir garantētas starptautiskajās tiesībās, bet nav realizējamas okupācijas varas nepārtrauktības apstākļos un gandrīz miljons okupantu klātbūtnes ietekmētiem.

ANO starptautiskais pakts par pilsoniskajām un politiskajām tiesībām.

Pieņemts 1966. gada 16. decembrī

Stājies spēkā 1976. gada 23. martā

Latvija nosūtījusi depozitārijam 1992. gada 24. martā
P.S. man nav īsti saprotama nozīme [nosūtījusi depozitārijam], bet cik nojaušu, tad vēlāk mūsu pašnoteikšanās tiesības (2006) ir nodotas EU pārziņā. Ar labojumiem un papildinājumiem, kuriem piešķirts ierobežotas pieejamības status.
Turpinājumā tiesības, kuras mums liegtas.

1. pants
1. Visām tautām ir pašnoteikšanās tiesības. Pamatojoties uz šīm tiesībām, tās brīvi nosaka savu politisko statusu un brīvi nodrošina savu ekonomisko, sociālo un kultūras attīstību.

2. Visas tautas savu mērķu sasniegšanai var brīvi rīkoties ar savām dabas bagātībām un resursiem, nepārkāpjot nekādas saistības, kas izriet no starptautiskās ekonomiskās sadarbības, kura balstās uz savstarpēja izdevīguma principu, un no starptautiskajām tiesībām. Nevienai tautai nekādā gadījumā nedrīkst atņemt tai piederošos eksistences līdzekļus.

4. pants
1. Ja valstī ir oficiāli pasludināts ārkārtējs stāvoklis, kad apdraudēta nācijas pastāvēšana, šā pakta dalībvalstis var atkāpties no savām šajā paktā paredzētajām saistībām vienīgi tiktāl, ciktāl to prasa stāvokļa nopietnums, ar nosacījumu, ka šāda atkāpšanās nav pretrunā ar citām šo valstu saistībām starptautisko tiesību jomā un neizraisa uz rasi, ādas krāsu, dzimumu, valodu, reliģiju vai sociālo izcelšanos dibinātu diskrimināciju.

12. pants
1. Ikviena dalībvalsts var jebkurā laikā šo Protokolu denonsēt.
(vai tas nozīmē, ka cilvēktiesības ir tikai tukša skaņa?)

http://www.tiesibsargs.lv/lv/pages/tiesibu-akti/ano-dokumenti/ano-starptautiskais-pakts-par-pilsoniskajam-un-politiskajam-tiesibam-ar-fakultativo-protokolu-pienem

Ar šo saprotu, ka okupants vai kolonists Latvijā ir personas status – tiesiskais apzīmējums, kas skatāms kā tiesību subjekts un tādēļ viņi nav pielīdzināmi mazākumtautībām vai kādai citai, līgumā minētai grupai. Tāpat šāds apgalvojums vai prasība nav vērsta pret kādu atsevišķu rasi, ādas krāsu, dzimumu, valodu, reliģiju vai sociālo izcelšanos, kas dibinātu diskrimināciju.

– Pēc būtības, lai likumīgi mainītu situāciju ir likumīgi jāizsludina ārkārtas stāvoklis un jārīkojas, cik tālu tas vajadzīgs mūsu tautas saglabāšanas interesēm (šis punkts nav iespējams realizēt, jo okupanti-kolonisti ir prettiesiski ieguvuši Latvijas valsts pilsonību, kas nozīmē, ka leģitīmu varu ievēlēt nav iespējams un tātad likumīgi izsludināt ārkārtas stāvokli nevar).

Dabiski rodas jautājums, ko tad var un kāda ir izeja no situācijas. Manā skatījumā ir starptautiski jāpanāk, ka 4.maija režīms ir bijis neleģitīms un viss ko tie pieņēmuši ir neleģitīms. Tālāk seko pilsoņu komitejas darbības atjaunošana, bez Levita un tam līdzīgiem kadriem, kur kā vēsta vēstures lappuses, jau no sākta gala esot iestājušies par pilsonību visiem okupantiem-kolonistiem.
Vai kāds var izskaidrot, kāpēc tad vispār nodibinājās Pilsoņu Komiteja un notikusī 800 000 Latvijas pilsoņu reģistrācija. Palūkosimies uz to tagad, pēc čekas maisu atvēršanas un izrādīsies, ka atkal viss ir pilnīgi otrādi, nevis čeka dibināja Pilsoņu komiteju kā toreiz pasniedza, bet čekas iefiltrētie stukači to iznīcināja.
https://m.draugiem.lv/degpunkt/news/?p=13669100
Varbūt atbildi var sniegt šī brīža pašpasludinātās 4.maija vietvaras ieceltais mankurts Levīts, kādēļ viņš ielīda organizācijā, kuras mērķi tam nebija pieņemami.

Jaunumi pasaulē:

Sagadīšanās vai likumsakarība, ka Putins ar Šoigu meklē glābiņu taigā.

Jakutijas šamanis piesaka karu.

17.10.19

LRTT: Vellers(pirmais video) visu pareizi pasacīja !

You may also like...

10 komentārs

  1. RB - LRTT saka:

    Tieši tā, arvien vairāk cilvēkiem sāk ataust gaisma. Katrs runā no savas pozīcijas, balstoties uz savu pieredzi, izmantojot savus formulējumus, kas balstīti uz attiecīgās personības zināšanām un izteiksmes veidu.

    Tāpēc lieku reizi izmantošu iespēju aicināt ikvienu formulēt savu personisko pozīciju un to ievērot. Tad gaisma atausīs ātrāk

  2. čuguns saka:

    https://www.facebook.com/dievasuni/photos/a.877048522382504/2535247333229273?type=3&sfns=mo

    Vaira Vīķe-Freiberga reiz pati mīkstināja valodas likumu, atvēra krievu valodai ceļu uz reklāmām un sabiedrisko telpu. Tagad pati brīnās.

  3. ES saka:

    1966.gadā nav ņemta vērā pamatnācijas novērtējums pilsonības aktam, bet ir pieņemtas bez izvērtēšanas tās okupācijas sekas. Latvijas tautības pastāvēšana ir apdraudēta jau astoņdesmit gadus. Bet esam mēs stipri, nebēgam uz Rietumiem, kā nodevēji. Nelaizam čekistiem pakaļu.
    Jo mums, atšķirībā, dzīvo un tek vēl Kuršu, Latgaļu un Lībiešu asinis.

  4. ES saka:

    Ja ir runa par okupantiem, tad tādus ir jāidentificē. Jābūt okupantu reģistram, kurā katru jaunpienācēju pēc 40-tā gada idenficē. Kur un kādā ceļā tie ir nonākuši Latvijā, kas ir viņu radinieki, un kādus darbus(nedarbus) pastrādājuši. Nezinu, kā ir Vācijā, bet Amerikā par katru indivīdu ir dati, kad kur un cikos ir šķērsojis okeānu. Tāpēc, ASV ir Brīvības sala uz kuras svešu zemju ieceļotājus turēja lai izietu karantīnu.

  5. Anonīms saka:

    okupantene pat publiski nekaunas uzspiest savu “viedokli”…

    https://youtu.be/eNH4POUjT4s

  6. +zoo saka:

    Atceros,PIRMS 13.Saeimas vēlēšanām visi tie deputāti no Jaunā konservatīvā partija , Kam pieder Valsts?, Jaunā Vienotība, Attīstībai / Par ,kuri šobrīd PAAUGSTINA SEV (par 8,4%) un SAVĀM PARTIJĀM (par 693,1%) valsts finansējumu,ar putām uz lūpām SOLĪJA SAMAZINĀT- 1) deputātu skaitu un algas; 2) ministriju skaitu; 3) ierēdņu skaitu utt. No solītā nekas netiek pildīts. Jānis Birdāns meloja arī par auditu tiesās. Toties pretēji lielākās latviešu tautas gribai balsoja par latviešu tautas ienaidnieka Egila Levita ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā.

    Lūk, PĒC VĒLĒŠANU rezultāts-

  7. mēs jaunu pasauli (psrs) sev celsim ? saka:

    Kādai gan gaismai pēc video te jāataust? Skaidri taču nobeigumā izskanēja rezjumē: miljardu miljardi kaisīti pa pasauli, ceļot komunismu citu mājās un graujot pašiem savas mājas. Un arī jau – kāds tur komunisms? Pa lielam visi miljardi karošanai – ieroču ražošanai un pārdošanai, kara speciālistu sagatavošanai, militāru objektu būvniecībai. Optom – karošanas gara uzturēšanai un veicināšanai.

    Tad nav jābrīnās, ka sojuza republikas nonāca līdz totālam tukšumam – taloniem pat uz sāli un sērkociņiem.

  8. Pārmaiņām būt saka:

    Vakar man jaunā paaudze uzdeva jautājumu, vai pareizi pārtulkots ?
    Googles tulkotājs lv = krievu
    Varotāju armija = армия героев
    Varotājs = главный герой
    Nu ja vērtējam pēc pašreizējās situācijas un okupantu pozīcijām šodienas Latvijā, tad pareizi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *