LRTT. Latvijas mežu iznīcināšana…

Diskusijas turpinājums rakstam:

Provokatora Edvīna Šnores daudzības apliecinājums Mežvietam !

kur admins(L.Grantiņš) izsacījās:

ārprāta Latvijas mežu iznīcināšana…. !!!

Vai par to NA un „Šņoris“ ceļ trauksmi ?





Pirms mēs sākam runāt par mežu, tad definēsim, kas ir mežs un, kas ir industriālais meža parks ?

Sandra Veinberga nebūt nav cienīta šajā vietnē kā politiķe, bet der izlasīt, ko viņa saka par mežu- par mežu izciršanu.

https://sandraveinberga.com/tag/mezu-izcirsana-latvija/

Pirms, mēs apspriežam kādu tēmu, tad vajadzētu pieturēties pie TERMINU pareizas izpratnes.

Var jau mani apriet un noriet, bet tas rējējiem godu nedara… ,protams, rodas skumīgums, ka cilvēkos nav vairs vērojams “dziļums”… .

Viens gan savā komentārā kaut ko vārgi ieminējās šajā virzienā, bet kāds cits gribēja izrādīt savu pārgudrību:

Vārds Un kur tad ir tā ārprāta meža iznīcināšana? Skatos vecās kartes un tajos vieni tīrumi un klajumi vien. Tik daudz meža kā tagad nav bijis pēdējos 300 gadus. Par ko tieši satraukums?

Gribas “mežu” un mežu salīdzināt ar tautu:

Vai tā ir latviešu tauta, kura runā latviski(kurai nav latviešu altruisma gēns) ?

Ne, latvietis ir tas, kurš tāds ir ģenētiski, kuram ir Sirdsapziņa.

Man personīgi ir pretīgi, ka tādi ārprāta zagļi- hazārlatvieši godmanis, borovkovs vai levits runā latviski un sevi uzskata par tādiem… .

Latvijas bagātība: mežs par kuru es runāju, ir tas, kas palīdz saglabāt(regulēt klimatu- saglabā floru un faunu) dabu. Tā ir tā dabas daļa, kura nedrīkst tikt aizskarta ! Ja tajā drīkst kāds transports atrasties, tad tikai zirgs ! Runāju par to mežu, kas pieskaitāms pie mūsu tautas Dvēseles.

Un ne jau no zila gaisa par to runāju… .

Bija kāda saruna Latvijā ar cilvēku, kuram šī problēma arī bija sāpīga un, kurš bija informēts par notiekošo mežos. Viņš sacīja, ka mežvidos notiek neatļauta brutāla mūsu mežu iznīcināšana, kuru no malas neredzam. Tiek iznīcināts pats labākais “mūžumežs” ! Tieši tas, kura vārds ir MEŽS. Ceļi tiekot būvēti mežos ne tikai mežu vajadzībām, bet kaut kam, kas mums, “lavietim parastajam- gojam”, nav jāzinā. Šiem ceļiem esot savi koda nummuri… . Tur esot labāk savu “degunu nebazt“: noraks tevi, ka i gailis pakaļ nedziedāšot… !


Ieejot MEŽĀ, mēs nonākam pavisam citā pasaulē, kurā darbojas citi LIKUMI, kur cilvēks sāk dzirdēt un redzēt to, kas parastajā industrijas mežā nav dzirdāms un saskatāms….

Lai saprastu, par ko iet runa:

-Vai jūs zināt, cik lidmašīnas(nemaz nerunājot par citiem transporta līdzekļiem) bez ārējām atpazīšanas zīmēm katru dienu tiek piekrautas ar Latvijas bagātībām un atstāj Latviju ?  

-Vai jūs zināt, kāpēc neatjauno mūsu slaveno ĶEMERU dziednīcu, kas bija Ulmaņa Latvijas pērle https://www.tvnet.lv/4551828/50-veidi-ka-plaukstosu-latvijas-pilsetu-padarit-par-mirusu ?

Tāpēc, ka tad nevarētu nekontrolēti izvest to, kas vajadzīgs ārstēšanai ! Tie, kuri pasūta Latvijas kokus, zina no kurienes tiem jātiek piegādātiem. Viņiem neder industrijas meža koki… .

Par šiem pasūtītājiem runāt Latvijā ir aizliegts !

Ir pilnīga nelietība paziņot, ka pēdējos 300 gados Latvijā ir neredzētas meža platības… . Es šo karti arī esmu redzējis, kur norādīti ulmaņlaika iekoptie lauki, kas vēlāk salīdzināti ar Padomju laiku laukiem un “starpība” uzskatīta par mežiem !

Arī šeit runā par šodienas nelietību:

https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/zemkopibas-ministrija-atkartoti-virza-grozijumus-par-tievaku-koku-cirsanu-meza.a322183/

Tā kā ne jau es viens redzu to postažu !

31.07.19                                     L. Grantiņš

You may also like...

5 komentāru

  1. ``vēl ir laiks, vēl ir laiks, vēl..`` ? saka:

    Tievāku koku (jaunāku cilvēku, pat bērnu) izciršana jau darbojas ar pilnu jaudu. Iestrādāt likumos ar grozījumiem jau ir tikai veids, kā tādu izciršanu (koku un cilvēku) padarīt “likumīgu“.

    Noskatoties un noklausoties I. Muhinas vēstījumu par visiznīcinošāko no -ISMIEM D A T A-I S M U, līdz šim piedzīvotie -ismi – nacisms, fašisms, komunisms, spiritisms utt. šķiet pupu mizas. Ja minētie maskējās zem cēliem skaidrojumiem “internacionāls“, “nacionāls“, “pārnacionāls“ utt., tad dataisms kā tāds lapsenis, širšons, nezin` – tarantuls, skorpis, gaģuka iekūņojies tādos notekūdeņos kā: globalizācija, multikulturalizācija, tehnoloģizācija, modernizācija, laikmetizācija, kas, izrādās, jau atkal ir tas pats slepkavniecisms, kā visi iepriekšējie ismi, tikai vēl rafinētāks.

    Pareizi jau viņa (Muhina) saka – Ļaunuma cīņa ar Labo. Kas bijusi, ir un, ja nepretosimies, būs vienmēr. Un tagadējais Ļaunums tāpēc ķeras pie jaunajiem (kokiem, bērniem). Lai nemaz neturpinās, lai iznīkst. Vai – kādu brīdi, kamēr Ļaunais izsūc sulu, lai pavergo Ļaunajam. Vai lai ļaujas uzlikt uz tarelkas kā delikatesi.

    Šķiet, ko nu te tik daudz par mežiem, ja izcērt cilvēkus. Vai – ja izcērt sirdis un dvēseles. Redzēju pavasarī, kad Daba ziedos, kā būtnes, kuras jau nāvējoši skāris dataisms, burtiski pļāva visu, kas pa ceļam tādu pašu dataismu skarto ierādītajos plašumos. Konkrēti plašā apkaimē it kā pamestajos (nabadzības un gadu dēļ) mazdārziņos. Novadgrāvja uzbēruma spicē, 17 gadus audzis un priecējis cilvēkus, ievaskoks, vēl ilgāk auguši augļu koki – ābeles, plūmes, ķirši, bumbieri, kas rudeņos deva augļus mazturīgajiem vai pat absolūtiem nabagiem, tobrīd, būdami pilnos ziedos, bija nogāzti blakus savām saknēm. Kā uz giljotīnas. Šķeldai. Šķeldai. Šķeldai. Ziedoši augļukoki – šķeldai. Faktiski – naudai. Nāca raudienas. No bezspēcības pret dataismu. No apjautas, ka sirds un dvēsele un prāts jau ir izcirsti. Ka jaudīgajā pļaujmašīnā sēž robots, kuram nezkāpēc ir šķitis, ka var apbraukt vienu tikpat vecu kādu melnalksni vai pat nokaltušu veckoku, bet janopļauj tieši to ziedošo ābeli, ķirsi, nevienu netraucējošo ievaskoku.

    Muhinai jautā, ko var darīt? Viņa saka – ko darīt: m o b i l i z ē t i e s! Skaidri un saprotami. Bet – kamēr vēl ir kam mobilizēties. Nemobilizēsies jau tie, kam sirdis, dvēseles un prāts jau izcirsti. Ja arī – tad vienīgi pļaujai. Nāves pļaujai. Muhina saka priekšā arī, kā mobilēzēties. Jā, jā, tā viņa saka – kaut virtuvē, kaut pagalmā. Bet mobilizējieties. Apskaidrojiet, palīdziet, atbalstiet. Viens otru – pat ja tikai divatā. Neļaujiet un neļaujieties izsist no jums sirdi, dvēseli un sirdsprātu!

  2. .... saka:

    lielo puišeļu spēlītes:

    http://www.la.lv/eiropa-bez-rakesu-liguma

    Aiz visām tām stāv gaļains deguns…

    Kamēr rakari mērās ar krāniņiem, protams, uz
    nodokļu maksātāju kabatas…

  3. mirspasi! vai nauda!nauda!nauda! saka:

    https://www.youtube.com/watch?v=rahYzwJDFII

    vai“ meži, meži, tumšie meži..“

  4. * saka:

    Vispār jau mežu dzēšanā izmanto arī pretuguns dzēšanas paņēmienu.

  5. Māris M. saka:

    !
    .
    .
    .
    Admins
    Es komentārus nerakstu, tikai vienīgi piebilstu kā Admins !
    Visu, ko vēlos, es izsaku savos rakstos.
    Atbilde par mežu iznīcināšanu bija manā noslēguma rakstā !
    Es nerakstu anonīmi ar svešiem vārdiem, jo nevēlos aptraipīt savu, kuru esmu saņēmis no senčiem !

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *