Saka akadēmiķis Arvīds Kalme.

Akadēmiķis Arvīds Kalme.Par šādu dzīvi mēs savā naivumā taisījām dziesmoto revolūciju un stāvējām barikādēs !

Lai izlaupītu valsti, sagrautu tautsaimniecību, postā un izmisumā iedzenot tūkstošiem godīgu cilvēku !
 

Foto: Arvīds Kalme.

Visu apsaukātais Rubiks par nostāšanos pret Latvijas neatkarību savu sodu izcieta. Vai taisnības labad saukt pie atbildības un cietumā nevajadzētu iesēdināt Godmani un viņa īstenos saimniekus par visām izdarībām ?!! Viņa vaina attiecībā pret latvju tautu ir daudzkārt lielāka, nekā bijušajam cietumniekam Rubikam ! Bet nu likteņa ironijā abi kungi pārstāv Latviju Eiroparlamentā !

======================================================

Izdzimteņi

 

Foto: Izdzimteņi.

Jā, akadēmiķim taisnība, šie gara kropļi- noziedznieki pret cilvēci ir jāsoda.

Viens ASM (augstākais soda mērs) šiem izdzimteņiem ir par maz !!!

Viņiem reiz tauta dzīviem ādu pār acīm novilks.

Tik daudz necilvēcības, cik šeit redzamie izdzimteņi, Hitlers ar Staļinu kopā nepastrādāja !!!

LRTT.

31.10.2010

You may also like...

29 komentāru

  1. Miervaldis saka:

    Galīgi greizs tas Arvīds Kalme!Krievi, ne mēs esam vainīgi, pie tā, kur novesta šī valsts!Ja nebūtu krievu, tad mēs pašlaik mācītu japāņus mehāniskajās inženērijas!Bet Par Godmani un šleseru jums taisnība!

  2. garāmgājējs saka:

    Krievi, protams, vainīgi, bet mēs vainīgi pie tā, ka nogulējām to mirkli. Neaizmirsīsim, ka tāpat kangari ar saldiem vārdiem mūs iemidzināja tādā miegā. Ko tagad? Kā lai tagad ar tiesisku darbību atjauno latviešu Latviju? Tiem, kas aizbēga uz Īrija, jau tagad vienalga. Sak, kad sakārtosiet Latviju, tad atgriezīsimies. Lai sakārtotu Latviju, ir jāpiedalās visiem.

  3. co saka:

    Kārtotāji visu laiku gulējuši,ceļaties augšā un tūliņ viss tiks sakārtots.

  4. annamarija saka:

    Nē, latvieši nevienam ādu pār acīm nevilks. tURKLĀT DZĪVAM. Ar tādām eksekūcijām lai nodarbojas tatāru asimilētie slāvu pēcteči. Taču SODU VIŅI SAŅEMS.

  5. AG saka:

    Paši vien sūdlatvieši to dranķi tur ievēlēja!

  6. es-ag saka:

    klau,cik vienkarsi butu visu salikt pa plauktinie.atliek mainit kriminalkodeksu.sakuma var pat direkti parakstit padomijas.tas nozime,ka ekonomiskos noziegumus butu japievieno sadalai,smagie kriminalnoziegumi.bet kas to daris???

  7. black_joker saka:

    Ernim Purnim- paskaties Krimināllikumā, kas tev pienākās par šādu uzsaukumu. Manuprāt varētu tu pasēdēt valsts maizē gadus 5 vismaz un padomāt, bija vērts vai nebija savas murgu teorijas mēgināt praksē izpildīt.

  8. Sigurds Graudiņš saka:

    Čau Rubjata — eto Sigurds Graudiņš ,kuru nobloķēja Denis Barteckij i jevo prihļebaķeļ Vadim Faļkov…!Papētot kas par FRUKTU šis Barteckij — google un citos informācijas avotos, ANTIGLOBALISTU IAG irnonākusi pie secinājuma , ka ar lielu VARBŪTĪBU viņš varētu būt DP [drošības policja] darbinieks vai Latvijas IZZADZĒJU – LIBERASTU KOLABORACIONISTS ar mērķi —NOGREMDĒT [POTOPIĶ ] Ves.lv…!!! Par Vadim Faļkov īstas skaidrības nav , jo GĻIST on i v Afrike
    toļko GĻIST…!
    UZAICINIET uz iespējamām Ves.lv BĒRĒM [NA POHORONI] — nodošu tukšās pudeles , nopirkšu vainagu un būšu klāt kā ŠTIK…!!!

    Best regards Sigurds Graudiņš

  9. black_joker saka:

    Sigurds Graudiņš laikam ne tādu zāli iepīpējis- to no iepriekšējā komentāra var izsecināt :):)

  10. black_joker saka:

    Ernim Purnim, vēlreiz saku -paskaties Krimināllikumā, kas būs par man draudēšanu, toč piecus gadus dabūsi un es vēlreiz uzrakstīšu sūdzību savai DP! Vai tev savu sievu fuku uzsūtīšu, viņš ir traks, kad skaidrā a es pateikšu, ka tu man kanti siti)))

  11. black_joker saka:

    parodētājam – stulbs tu esi piedzimis un stulbs paliksies:):):)

  12. Sigurds Graudiņš saka:

    SAB darbinieku soda par komentēšanu internetā
    27.janvāris 10:14, 2009
    |
    Portāls nra.lv
    Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Kažociņš «pieņēmis adekvātus soda mērus» un piemērojis disciplinārsodu SAB darbiniekam, kurš darba laikā bija nodarbojies ar interneta publikāciju komentēšanu, liecina portālā Apollo.lv publicēts “Baltic Screen” pētījums.
    Interneta portāls «kompromat.lv» nesen publikāciju «Latvijas pretizlūkošana virza jūsu domas» sāka ar vārdiem: «Kas tas tāds parādās «kompromat.lv» forumā, kad runa ir par lata devalvāciju vai nacionālajām attiecībām? Tas ir latviešu čekists 195.244.145.2. Iepazīstieties: sab.gov.lv.»

    No publikācijas izrietēja, ka kāds SAB darbinieks no darba datora, īpaši pat nemēģinot (vai nemākot) slēpties, darba laikā izteicis savas domas par portāla publikācijām «čekistam raksturīgā» pamācošā tonī un ar «pārmērīgu agresiju» – tik pamatīgu, ka «dažus čekista komentārus pat nācās iznīcināt, jo tie, iespējams, kurināja nacionālo naidu».

    Komentāri – arī ar smieklīgām pareizrakstības kļūdām un dažādiem nikiem – bijuši, piemēram, šādi: «Krievs, kas nespēj iemācīties tās valsts valodu, kur dzīvo, un, vēl vairāk, no tā rada konfliktu, pazemo savu tautu. Nav pārsteidzoši, ka lielākā daļa cilvēku nicina krievus – viņi tiešām jebkurā veidā cenšas pierādīt, ka krievu šovinists ir izcils draņķis.»

    SAB direktors J. Kažociņš atzīst, ka «kompromat.lv» publiskotā informācija par nezināmo SAB darbinieku, kurš komentārus rakstījis, izmantojot biroja datoru, atbilst patiesībai.

    «SAB darbiniekiem darba laikā komentāru publicēšana interneta portālos nav atļauta, līdz ar to direktoram šāda rīcība nav pieņemama. Komentāra publicēšana nav notikusi ar direktora sankciju,» – šādi J. Kažociņš rakstiski atbildēja uz jautājumu, vai viņam kā SAB direktoram ir pieņemami, ka biroja darbinieki darba laikā nodarbojas ar komentāru publicēšanu interneta portālā/portālos, un vai tas ir noticis vai notiek ar viņa sankciju.

    Atsaucoties uz likumu «Par valsts noslēpumu» un «Valsts drošības iestāžu likumu», SAB direktors gan atteicās nosaukt konkrētā kaismīgā darbinieka vārdu un uzvārdu, ieņemamo amatu, darba pienākumu apjomu un mēneša atalgojumu. Tomēr, visticamākais, vairāk anonīmā pašmāju «čekista» domugraudi no SAB datora netiks sūtīti, jo J. Kažociņš apgalvo, ka darbinieks saņēmis adekvātu sodu (kas precīzi gan netiek atklāts…

    ———————————————————————————————————-

    Deniss Barteckij…— A -UŪ…!

  13. Fuka saka:

    Es ļoti mīlu savu vīriņu, un varu viņa dēļ piekaut jebkuru Latvieti, lai tik viņš iedotu savu gailīti pasūkāt!

  14. Sigurds Graudiņš saka:

    Jēzu Kristu nodeva 2 [divas] reizes — ŽĪDI un Vatikāns 1965.g.
    PIERĀDĪJUMS PIEVIENOTS :

    http://www.draugiem.lv/gallery/?pid=108231443&r

  15. black_joker saka:

    mans i beigts un šitādu naciku neizmeta no SAB un nearestēja, šitā izteikties pret krievu jaukajiem cilvēkiem, nē – tas man ir ārprāts

  16. black_joker saka:

    parodētājam – tas ir tev ārprāts:):)

  17. Sigurds Graudiņš saka:

    Aicinājums jaunievēlētai Saeimai
    Šodien, 9. novembrī, biedrība “Antiglobālisti” iesniedza Saeimai vēstuli kurā aicina valsts uzņēmumu, akciju sabiedrību, pašvaldību u.c. banku kontus (kā arī Latvijas iedzīvotāju pensiju naudu) izvietot tikai valsts bankās. Pretējā gadījumā būs pamats uzskatīt, ka deputāti kalpo privātā un ārzemju kapitāla (līdz ar to arī citu valstu) interesēm, nevis savai valstij un tautai. Vēstules teksts – pielikumā.

    Latvijas Republikas Saeimai

    Aicinājums

    Biedrība „Antiglobālisti” aicina jaunievēlēto Saeimu vistuvākajā laikā izvērtēt faktu, ka Latvijas Valsts uzņēmumu, akciju sabiedrību, pašvaldību u.c. banku konti, (kā arī Latvijas iedzīvotāju pensiju nauda) vēl arvien ir izvietoti privātās un ārzemju bankās. Tas veicina nevis valsts, bet gan šo konkrēto banku labklājību.

    Mūsuprāt augšminētiem banku kontiem ir jābūt izvietotiem tikai un vienīgi valsts bankās ar 100% valsts kapitālu (iespējams „Hipotēku un Zemes bankā”).

    Gadījumā, ja netiks rasts valstij labvēlīgs risinājums šai situācijai, mums būs pamats uzskatīt, ka tautas ievēlētie deputāti kalpo privātā un ārzemju kapitāla (līdz ar to arī citu valstu) interesēm, nevis savai valstij un tās iedzīvotājiem.

    Biedrības „Antiglobālisti” vārdā, Andris Orols (valdes priekšsēdētājs).

    2010. gada 8. novembris.

  18. Sigurds Graudiņš saka:

    Опубликовал: Xayc2
    Блог без названия, ну так вышло.

    Выборы уже позади, но после общения с многими политиками, людьми и прочими появилась идея или видение, как говорят “че почем”…

    В принципе может я не прав и это не справедливо по отношению к многим жителям страны, да я согласен – это так,но на мой взгляд это как наверное самому молодому представителю Весточки.

    Ну что же начнем?
    А потом сможете меня забрасывать помидорами и критиковать.

    Наше общество разрозненно, несомнено, может эта “типа программа” поможет сделать шаг для примерения общества хоть чуть чуть? По крайне мере нынешней молодежи…
    А может и нет.

    Во-первых
    Все помнят события баррикад, и проблему неграждан. Все и русские и латыши боролись вместе за независимую Латвию, так вот часть решения проблемы негражданства в нашей стране – тем кто сможет предоставить доказательства того что он не гражданин присутствовал на баррикадах – дать гражданство. Обоснование этому что он так же как все тогдашние участники баррикад могли быть убиты (глупо не глупо не знаю)

    Во-вторых
    Смешанные браки – детям до 91 и после 91 года, у кого были смешанные браки (ну вы понимаете оп чем речь). С согласия родителей таким семьям давать гражданство.

    В-третьих
    Детям которые родились в семьях “негров” так же с согласия родителей давать гражданство Латвии.

    В-четвертых
    Упрощение получения гражданства всем тем кто не попадает под первые три пункта, а тоесть:
    – Бесплатные курсы латышского языка, а так же курсы по подготовке к сдачи Сатверсме…
    (В принципе для этих пунктов твести определенный срок после их утверждения)

    Экономика
    заставить банки работать на Латвию а не на другие страны.
    (больше пока ниче не придумал)

    Знаю, знаю – закидаете кирпичами меня, кто то скажет да он “совок апукант”, другой же скажет что я дискриминирую многих жителей

    ПЫ СЫ
    Данная запись не является никаким отображением какой-либо партии.
    В данном блоге просто предаставленны мои мысли.

    Последнее, почему я задумался об этом, просто хочу спросить, народ, а может хватит искать “руку Москвы” “оккупантов”, хватит жить в прошлом и может пора начать двигаться не параллельно, а пора наконец повернуть голову увидеть друг друга и начать двигаться навстречу?
    Спасибо за внимание.

  19. Sigurds Graudiņš saka:

    Vispirms būtu jātiek skaidrībā, vai Latvija patiešām ir kolonizēta? Jā, turklāt
    totāli un dziļi ešelonēti. Latvijā uzskatāmi dominē ārvalstu intereses:
    ārvalstu kapitāls Latvijā bauda privilēģijas, kuras aizsargā gan vietējie likumi un
    tiesas, gan starptautiskās tiesas; starptautiskas institūcijas un globālie centri
    diktē Latvijas ekonomisko, sociālo, finansiālo, administratīvo un pat kultūras
    politiku. Apspriežot pieņemamos lēmumus, visu līmeņu deputātiem uz mēles ir
    SVF, PB, Briseles, Vašingtonas, Londonas un citu varas centru prasības, tikai
    ne Latvijas pilsoņu intereses. Ārvalstis ir pārņēmušas veselas tautsaimniecības
    nozares: sakarus, banku sistēmu, aizsardzību, apdrošināšanu, mežsaimniecību,
    tirdzniecību, robežkontroli, finansu politiku, infrastruktūru u.c., bez kurām
    neatkarīga valsts nevar funkcionēt. Latvijas ministrijas un departamenti darbojas
    kā ārvalstu institūciju izpildinstrumenti. Gandrīz visi lēmumi tiek izstrādāti
    atbilstoši ārvalstu institūciju ieteikumiem un pirms pieņemšanas saskaņoti ar
    šīm institūcijām. Pēc ārvalstu ieteikumiem ir likvidētas veselas tautsaimniecības
    nozares, bet arī atlikušās ātri nonāk ārvalstu īpašumā: lielveikali, aptiekas, preses
    kioski, grāmatveikali, servisa centri, benzīntanki, atpūtas un ārstniecības objekti,
    izglītības iestādes, dabas resursi, pārtikas pārstrādes uzņēmumi u.c. Latvijā
    netraucēti savu politiku īsteno neskaitāmi ārvalstu finansu fondi un pat
    ideoloģiska rakstura fondi (kā Sorosa fonds), no kuru piešķirtās vai nepiešķirtās
    naudas atkarīga mūsu izdzīvošana, kā arī atbilstošo jomu attīstība, virziens un
    atbilstība mūsu nacionālajām interesēm.
    J.Kucinskis

  20. Sigurds Graudiņš saka:

    Tauta!

    11.novembris! Vai Tev bija svētku sajūta??? Tad, kad ABSOLŪTO VAIRĀKUMU no Bankrota šķir viena Alga? Tad, kad 10 000 ģimenēm elementāri nav ko ĒST…? Vai to TU esi pelnījusi 20 gadus pēc Neatkarības atgūšanas? Vai tāpēc mūsu vectēvi lēja asinis un atdeva savas DZĪVĪBAS par Latvijas TAUTAS BRĪVĪBU un NEATKARĪBU?
    Svētki bija tiem, kas valsti noveduši līdz kliņķim un uz manas un TAVU nodokļu maksātāju rēķina pierijās un padzērās NA HAĻAVU pseidopatriotiskos pasākumos.
    Ir 18.novembris un es ar saviem biedriem ANTIGLOBĀLISTIEM noliekam vainagu sēru noformējumā pie mūsu SVĒTUMA – ārzemnieku apgānītā pieminekļa TĒVZEMEI un BRĪVĪBAI ar domu vērst TAVU uzmanību uz Latvijas Valstiskuma zaudēšanu.
    Pierādījums: Valsts pazīmes ir teritorija (zeme) pilsoņi un pārējie faktori….
    Zeme – tiek izpārdota ārzemniekiem
    Cilvēki – notiek brīvprātīgi piespiedu DEPORTĀCIJA
    Patriotisms – nacionālā APZIŅA tiek aizvietota ar pseido patriotismu NACIONĀLO PLEYBOYS izpildijumā nerēķinoties ar REALITĀTĒM, graujot ceļu uz TAUTAS NĀKOTNI…
    Ieklausies tikai vienā teikumā – LPSR sagrāva MASONI un VDK!!! (Jāņa Gulbja intervija IN REGNUM)
    Iegūstot Brīvību un Privātīpašumu – TU esi ieguvusi iespēju to visu zaudēt, kas arī tiek vecināts ar Pasaules Globalizatoru Kolaboracionistu rokām Latvijā…

    LATVIJAS IZZADZĒJUS – LIBERASTUS CIETUMĀ!

    Cīņai sveiks par LATVIJAS DZĪVĪBU!
    Latviešu strēlnieka Mārtiņa Graudiņa mazdēls Sigurds Graudiņš (BAF442).

  21. Sigurds Graudiņš saka:

    Draugi ! Brīdiniet savus tuvos , mīļos par ZEMĀK IEKOPĒTO , jo Latvija jau uakāpa uz šī GRĀBEKĻA…!!! Un es gribu redzēt to PADLU , kas pateiks , ka Sigurds Graudiņš un ANTIGLOBALISTI nav brīdinājuši – NEIESTĀTIES ES …!!!
    Pierādījums – Manā albūmā – ANTIGLOBALISTI mītiņo pie ĪRIJAS vēstniecības …
    Un arī ĪRIJA būs dziļā PAKAĻĀ , kā tagad Latvija…- I K BABKE ŅE HOĢI…

    Laikraksts: Īrija piekritīs vairāku miljardu eiro aizdevumam banku glābšanai
    Foto: EPA/LETA http://www.DELFI.lv
    16. novembris 2010 16:15 Nosūtīt draugam Drukāt Ziņot redaktoram Komentāri (84) Īrijas valdība drīzumā piekritīs pieņemt miljardiem eiro lielu aizdevumu savu banku glābšanai, pakļaujoties Eiropas Savienības spiedienam tikt galā ar finanšu krīzi, kas apdraud visas eirozona stabilitāti, otrdien vēsta laikraksts “Irish Independent”.

    Lai izvairītos no nepieciešamības lūgt atbalstu visas valsts glābšanai, Īrijas finanšu ministrs Braiens Lenihans sliecas piekrist līdzekļu iepludināšanai bankās, lai stabilizētu eiro un nomierinātu tirgus, ziņo laikraksts ar atsauci uz anonīmu informācijas avotu.

    Īrijas valdība palīdzības pieņemšanu banku sektoram attēlos kā centienus stabilizēt eiro. Taču pastāv bažas par saistībām un noteikumiem, kādi tiks izvirzīti līdz ar aizdevuma piešķiršanu banku glābšanai.

    Otrdien Lenihans piedalīsies ES finanšu ministru sanāksmē, kur viņam nāksies pretoties spiedienam un panākt valstij izdevīgākus nosacījumus.

    Īrijas Centrālā banka pēdējos mēnešos jau iepludināja bankās 20 miljardus eiro (14 miljardus latu). Eiropas Centrālā banka cer, ka papildu līdzekļu “injekcija” stabilizēs tirgu un novērsīs pieaugošo spriedzi eirozonā.

    Jau vēstīts, ka oktobrī Īrijas Centrālā banka nāca klajā ar šokējošu paziņojumu, ka izmaksas krīzē nonākušai Īrijas bankas “Anglo Irish Bank” glābšanai varētu sasniegt pat 34,3 miljardus eiro (24,1 miljardu latu). Tas nozīmē, ka valsts budžeta deficīts šogad var pieaugt līdz 32% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas ir rekordaugsts līmenis.

    Īrijas valdība vēlāk paziņoja par rekordlielu budžeta apcirpšanu, lai mazinātu šī deficīta apmērus. Līdz 2014. gadam īru valdība cer samazināt izdevumus par 15 miljardiem eiro (10,5 miljardiem latu). Ja tas izdosies, budžeta deficīts atbildīs eirozonā noteiktajiem Māstrihtas kritērijiem – 3% no IKP.

    Īrija saskaras ar nopietnām grūtībām tikai sešus mēnešus pēc tam, kad no bankrota nācās glābt citu eirozonas dalībnieci – Grieķiju, piešķirot tai 110 miljardu eiro (77,3 miljardu latu) aizdevumu.

  22. black_joker saka:

    Nu ja tā paklausās, kā Īrijā maksā pabalstus, tad nav brīnums, ka vajag aizņemties….katrs sevi cienošs īrs saņem kaut kādus mistiskus pabalstus un daudzi iebraucēji neko nepadarījuši jau gadiem ilgi parazitē uz pabalstu naudas. Man paziņa stāstīja, kādus pabalstus viņam ar sievu izdevies izkārtot…..Leiputrija….un visi saprot, ka tas ir fufelis, bet maksā iebraucējiem, jo ja likvidēs to sistēmu, tad savējiem īriem būs jāsāk strādāt. Bet Īrijai ir ļoti stipra ekonomiska bāze, tā kā viņiem tie miljardi ir sīknauda pret Latviju

  23. Sigurds Graudiņš saka:

    Antiglobalistu aktivitātes…
    http://www.ves.lv/article/149746

  24. Sigurds Graudiņš saka:

    Materiāls pārdomām…

    15/11/2010История СССР и ее последствия еще не преодолены (“Diena”, Латвия)
    09/11/2010″Звездный” диагноз Латвии: саморазрушение (“Вести Сегодня”, Латвия)
    Добавить комментарий

    Комментарий успешно отправлен

    ПРАВИЛА КОММЕНТИРОВАНИЯ:
    Все комментарии, содержащие мат и эвфемизмы, оскорбления, призывы к разжиганию национальной, расовой и религиозной розни, будут удаляться без предупреждения. Повторные нарушения ведут к бану.Вы авторизованы как .
    заголовок

    комментарий *

    BoldItalicUnderlineCrosslineLink
    код на картинке *

    * – поля, отмеченные звездочкой, обязательны для заполнения

    Подписаться на все комментарии Подписаться на все комментарии пользователя Подписаться на все комментарии ветки
    логин
    пароль

    Запомнить меня
    У вас нет аккаунта? Создайте его сейчас.
    На ваш e-mail отправлена ссылка для подтвержения регистрации
    Регистрация
    ник *
    e-mail *
    пароль *
    подтверждение пароля *

    код на картинке *

    * – Все поля обязательны для заполнения

    givs:Можно ли доверять латышам?
    18/11/2010, 12:49
    Этот вопрос мучает только латышей.России плевать на Латвию, а как можно доверять плевку
    Ответить | Всего сообщений в ветке: 1. Раскрыть веткуtextliner:В период революции 90-х русские были вместе с латышами на баррикадах, большинство из них проголосовали за независимость страны. А потом этих людей предали, изолировали от политической жизни, не дали латвийского гражданства.
    18/11/2010, 14:40
    Ну. дураки получили по заслугам. Проблема в том, что вместе с ними получили и недураки.
    ОтветитьMaskOleg:Итак, времена меняются, а вопрос остается, можно ли доверять латышам?
    18/11/2010, 15:01
    моё мнение – никогда.
    точнее, в течение всего срока естественного вымирания…
    ничего ценного у них, что могло бы позволить закрыть глаза на их фашизм, нет.
    ОтветитьЗOЗO:Можно ли доверять латышам?
    18/11/2010, 15:27
    Только толчки европы и пендостана! И то если с поляками (водопроводчиками) договарятся!
    ОтветитьPINKFLOYD:К вопросу о “цивилизованности” латышей
    18/11/2010, 15:28
    Я.Я.СТРЕЙТС �Три достопамятных и исполненных многих превратностей ПУТЕШЕСТВИЯ по Италии, Греции, Лифляндии, Московии, Татарии, Мидии, Персии, Ост-Индии, Японии…..� Издано в Амстердаме 1676г перевод Э. Бородиной ОГИЗ-СОЦЭКГИЗ 1935 г. Стр. 141 �Отбытие из Риги�.

    �… Мы проезжали мимо небольших деревень, жители которых были очень бедныОдежда женщин состоит из куска ткани или тряпки, едва прикрывающей их наготу; волосы у них подстрижены ниже ушей и висят, как у бродячего народа, которого мы называем цыгане. Их домики, или лучше хижины, самые плохие, какие только можно представить, в них нет никакой утвари, кроме грязных горшков и сковородок, которые, как дом и сами люди, так запущены и неопрятны, что я предпочел поститься и провести ночь под открытым небом, нежели есть и спать с ними…. У них нет постелей, и они спят на голой земле. Пища у них грубая и скверная, состоящая из гречневого хлеба, кислой капусты и несоленых огурцов, что усугубляет жалкое положение этих людей, живущих все время в нужде и горести благодаря отвратительной жестокости своих господ, которые обращаются с ними хуже, чем турки и варвары со своими рабами. Повидимому этим народом так и должно управлять, ибо если с ним обращаться мягко, без принуждения, не давая ему правил и законов, то могут возникнуть непорядки и раздоры. Это очень неуклюжий и суеверный народ, склонный к колдовству и черной магии, чем они так неловко и глупо занимаются, как наши дети, пугающие друг друга букой. Я не видел у них ни школ, ни воспитания, поэтому растут они в большом невежестве, и у них меньше разума и знаний, чем у дикарей. И несмотря на то, что некоторые из них считают себя христианами, они едва ли больше знают о религии, чем обезьяна, которую выучили исполнять обряды и церемонии…. Большинство – неразумные язычники и предаются идолопоклонству под деревьями, вырытыми с корнем, с отрубленными верхушками. Эти стволы украшают они лентами, я не знаю какими только тряпками, потом пляшут вокруг и ползуют и бормочут что-то все время, чего я не мог понять. В конце концов богослужение кончается необузданным обжорством. Эти крестьяне постоянно клянутся и призывают проклятия на свою голову, но не придают большого значения своим клятвам и нарушают их, едва успев произнести последнее слово. У них в обычае странная клятва: они кладут дерн или дерево на голову, берут в руки палку, клянутся поступить так-то и так и сдержать слово, а не сдержат, так пусть они и их скот сгорят…. Это впрочем народ не злой и обходительный, но невежественный, не сведущий настолько, что они едва ли знают, что существуют страны помимо Лифляндии.
    Ответить | Всего сообщений в ветке: 4. Раскрыть веткуUntersno:Но сейчас о другом. Какая же ситуация сложилась в стране? Мы бы сказали, что возникла угроза тем остаткам демократии, которые еще пока есть.
    18/11/2010, 15:39
    Во красава!
    2 Глюка!!!
    Ответитьohotnik4000:в какой стране мы все будем жить.
    19/11/2010, 00:05
    Не в какой а с кем. Всех нелатышей расстрелять или выселить нечего им у вас под ногами мотыляться. И тогда Латвия станет полноценным фашистским государством и по управлению и по наполнению им жителями в общем без единого пятнышка на репутации.
    ОтветитьАлександр Глушков:Недавно мелькнуло: Литовцы-нация,осознающая себя. Латыши и эстонцы- лишь этносы,волей случая отбившиеся от чужих рук.
    19/11/2010, 09:29
    Они даже не осознали себя,не знают кто они и где они.
    Ответить

  25. Sigurds Graudiņš saka:

    Latvijas IZZADZĒJUS – LIBERASTUS CIETUMĀ…!
    http://www.draugiem.lv/gallery/?aid=31579876

  26. Nelabojams saka:

    Akadēmiķu kauna traips šis Kalme. Tukšs ļurinātājs, visu savu dzīvi bijis garīgs un, ticams, arī fizisks nīkulis, kas vienkārši mācējis sevi labi pasniegt… arī partijas komitejā. Tagad vairs nav šīs barotnes un tad viss ir slikti. Saskaņā ar komentāriem publiskajos portālos, ienīst jebkuru cilvēku, kas ir spējis kaut ko sasniegt savā dzīvē un ar ļaunu prieku iekomentē kādu riebeklību, ja kāds no viņiem ir bijis spiests kaut ko upurēt savas uzdrīkstēšanās dēļ.

  27. patiesība saka:

    Arvīds Kallme ir ļoti cienījams cilvēks, ir gadījies viņu sastapt politehniskajā institūtā kā vakara nodaļas dekānu. Viņš rūpējās par saviem studentiem, sūtīja viņiem vēstulītes uz mājām un darba vietām, atbalstot viņus.
    Toreiz pirms 10 gadiem portālā Apollo arī viņš, tāpat kā es un citi neapmierinātie (arī Uldis Freimanis) tika norietu un dzīti prom no interneta. Apollo sadarbojās ar radio SWH, kur liela teikšana bija godmaņpapam un millerjurim.

  28. patiesība saka:

    Neapmierināto vajāšanā pieslēdzās arī avīze NRA. Viņu elitārai kundzei ir saistība ar teātri,tad nav grūti veikt masu pasākumu akcijas. Arī krievu pašdarbnieki piedalījās, tēloja it kā glābējus. Internacionāla pāraudzināšanas kampaņa. Gribēja panākt, lai neko nerakstu internetā. Bija arī kāda man pazīstama kultūras darbiniece, kura negribētu, ka pastāstītu par viņas dēlu. Tā nu sanāca, kā mani pārmācīja par citu grēkiem…
    Psiholoģisku uzbrukumu ir grūti izturēt, tas var novest upuri pie pašnāvības vai īstas paranojas.
    Es viņus nelādēju, tikai pasūdzējos Dievam.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *