A. Skujiņa. Pat sejā viņiem iespļaut baidāties !

aus   Jūs mazdūšīgie

Foto: Austra Skujiņa (1909-1932)

Jūs mazdūšīgie,
tik padevīgi galvas noliecat,
kad garām aizslīd limuzīns,
kas pārvadā no vienas kafejnīcas otrā
tos, kas mūs par ubagiem un kropļiem pārvērtuši.
Pat sejā viņiem iespļaut baidāties —
un tomēr gribat drošsirdīgi būt,
ja noslaukāt no vaiga kauna dubļus
un dzīvot pieprasāt zem vecās saules!
Kaut aukstā istabā,
kaut skrandās,
kaut badā pamiruši –
apmeloti,
izsmieti,
tik dzīvot!

Vai jums gan drosmes nav
uz spēli visu likt: lai visu gūtu?
Ne ubagot, bet ņemt ar varu to, kas mūsu!

                                                                             Austra Skujiņa              www.aisbergs.lv

ul

Foto: Pasaki man, kas sēž pa kreisi un kas pa labi, un es nekļūdīgi pateikšu, kas par “fruktu” atrodas vidū.

Pa kreisi: sēž komunists, Maskavas stukačs, miljonārs, pretīgs latviešu tautas un Latvijas valsts nodevējs Guntis Ulmanis. Krievu laikā šis komunistu gļota dēvējās par Rumpīti… . 

Pa labi: Ainars Šleseris(AŠ-2). Krievijas DD savērvēts puslatvietis. Savu darbību sācis kā reketieris. Viņa tēvs ir viens no Rīgas kriminālajām autoritātēm. Arī šis bandīts ir mainījis uzvārdu. Šlesera īstais uzvārds ir Leščinskis. Kādu laiku dzīvoja Norvēģijā un atmazgāja KGB naudu, dzīvoja KGB konspiratīvajā dzīvoklī. Miljonārs ! Latviešu tautu un Latvijas valsti apzadzis par neskaitāmiem miljoniem. Jāā… ! Un tagad mēs zinām un arī varam “atšifrēt” to vidējo “solistu”, un tas ir neviens cits kā  Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas  virsprokurors Vilnis Ulmis, visu nelikumību piesedzējs. Tātad, jūs šajā foto redziet trīs bandītus, latviešu tautas ienaidniekus un Latvijas valsts nodevējus. Un- kā tādus latviešu tauta viņus tiesās !

 P.S. Šo bandītu nozagtie miljoni tiks atdoti atpakaļ latviešu tautai.

=============================================================================================================

Tā vien liekas, ka Austra Skujiņa šo dzejoli sarakstījusi tieši šodien… .

  01.05.2008. LRTT, pasludinot “ārpus likuma” Satversmes tiesnešus, sacīja vārdus: “Katra godīga latvieša pienākums ir, garām ejot, neliešiem (G. Kūtrim, K. Balodim, A. Brantai, V. Skudram, K. Krūmai, J. Jelaginam un U. Ķinim) iespļaut sejā, ja ne fiziski, tad vismaz domās. http://tautastribunals.eu/?p=427

Paskatīsimies uz šiem pašapmierinātībā “nosvērtiem” purniem…. .

Kad visa latviešu tauta ir iedzīta nabadzībā un parādu jūgā, kad pensionāriem nepietiek naudas zālēm un dzīvokļa īrei, kad vecākiem nepietiek naudas priekš bērnu skolas vajadzībām, kad neskaitāmi tūkstoši, iztiku meklējot, atstājuši savu Latviju, kad visa rūpniecība un lauksaimniecība izpārdota, kad Igaunija tajā pašā laikā plaukst un zeļ….šie komunistu, komjauniešu un KGB kropļi, kuru kontos ir neskaitāmi miljoni latviešu tautas “sviedru nauda”, mierīgi nospēlē uz kārtīm nākošo latviešu tautas “īpašumu”.

14.05.2010       LRTT

You may also like...

19 komentārs

  1. A.Balts saka:

    Te nav ko daudz piebilst, tas viss zināms visai mūsu domājošās tautas daļai, tikai skaļi to pateikt nav bijis dūšas vai iespējas! Paldies arī par A.Skujiņas dzejoli, tajā katrs vārds ir kā naglai uz galvas un tik aktuāli saskan ar šodienu ainu!
    Tautieši-it visur ir jāizrāda DEMONSTRATĪVA necieņa svešajiem okupantiem un mūsu tautas kangariem – valsts izzadzējiem un svešo varu kalpiem!

  2. celmlauzis saka:

    All that has noriebusies impunity of their own wages through the taxpayer’s expense nesodidi be captured money. There is no secret that already have loans taken not just only a roof over your head, but there are millions of credits taken by the repayment of the fantastic public enterprises grilling wages. Police, judicial power is now actually performs that taxpayer money orders rattled, because that body has its own independent existence of the taxpayers’ money rattled. Currently, people can see that they are working in intreses parasitize the taxpayer’s expense. If someone popular servant Israel, like Latvia through the wages of appropriating large amounts of taxpayers’ money, he must face trial in the night, but in Latvia for the popular cash misappropriation Noriko work in the EU framework. Latvia does not Tautvaldiba, but rather exists profisionalais partiiskais klanisms course similar among Asian families klanismam. It is not surprising that directly Latvia Belakonam and Pareksiesiem was and is of the former USSR among Asian family clan dirty money which was deposited with Parex and the poor Belakona. Shame that directly Latvia through the zoo was iebidits konvertisu president of course shamelessly nominated to the post of Prime Minister largest aferistu Latvian history Godmanis. Besides, do not feel guilty Zatlers and cynically announced that he would be happy if Latvia would be dozens of such Godmanis. I can be sure if the president would be nominated for Endziņš then 100% Godmanis would never be appointed to the sun. Much of the negative impact of the current Latvian national decline is exs President Vaira Vike Freiberga, as nominated for his country transferor Kalvitis prime minister’s chair. Kautgan could nominate Mr. Lemberg, but then the fat, many unnecessary years. Latvia, with a rush to change the national transmission system, because otherwise the people vote for Petrovic Alfred Rubiku. Relationship why people vote for Rubiku is simple, all are popular noriebusies apzagsana and humiliation. In addition, the Rubik is a pure waxy floss that he did not cast a fur coat and not stolen, not one cent. The nation always and at all times be fair in their cienijusi conductors. Here is stopped it on the communists, or thieves liberal right kind, here comes that Latvia, I have captured a digger who are rushing to the expense of taxpayers’ money become a millionaire.

  3. bratans saka:

    Un kurš tad būtu tas īstais latvietis,kurš Latviju vedīs saulītē,ja te raksta,ka nav pie vainas okupanti?Vai tik tā visa lapele nav cerēta okupantu atmazgāšanai?

  4. Māris saka:

    jā dzejolis ļoti patiess un komentārus pie bildes žēl, ka nevaram pierādīt, tos bandu cilvēkus kaut kā jāsāk lēnām sijāt, kaut ar es vēl mazliet ticu, ka spēsim godīgāki kļūt

  5. AG saka:

    Igaunijā arī ir prezidents mēsls – savas tautas nodevējs!

  6. Mareks saka:

    Vienkarsi jaapvienojas un jasak kautkas reali darit. Sita vairs nevar dzivot.Pietiek tuksas runas.

  7. Lasītājs saka:

    Jā, tas ir neticāmi,ka Austra Skujiņa pat no tiem “tālajiem” laikiem palīdz celt latviešu pašapziņu ! Paldies viņai par to.

  8. garāmgājējs saka:

    Astoņkājim Latvijā daudz staipekņu, daudzus garā vājos šis puszirneklis iepinis savos smirdīgajos tīklos.

  9. adriaans saka:

    prokurors-banda…labi teikts

  10. Miervaldis saka:

    Mums tiesības ir tikai viņus iznīcināt, jo nēesam tiesīgi kritizēt viņus, jo ne jau mēs viņus ievēlējām…

  11. mamma saka:

    Mūsu vēlētāju balsis vērā neņem , tas nu ir skaidri redzams . Vajag visiem apvienoties un iznīdēt viņus šos miljonārus , kas ir likvidējuši rūpnīcas , fabrikas – cilvēkiem darbu ! Riebekļi , citiem nav ko ēst , bet viņi saņem miljonus ! Nobarojušies kā cūkas uz kaušanu .

  12. signija saka:

    me slatvju tauta esam pasiva visos laikos,esam atlavusi,ka mus pazemo,apzog un izsmej…neka nebus ar so te….ko jus doamjiet ar so te panakt????neuzkaspim siem miljonariem uz galvam,me pat neejam ielas,mums labi,nav krizes,viss ok….ta ka lieatie sgulet uz kreisas auss un skatieties,kas notiks nakotne..

  13. Tādas vēstules es saņemu, lai novērstu Latvijas sagrāvi!
    Kā to darīt?
    Izpildīt vēlēšanu kopas pamatprogrammu! Vai tas ir daudzi prasīts?

    A.god. Malta kungs!

    Ļoti atvainojos Jums, bet atsaucu savu kandidatūru Saeimas vēlēšanās, jo nespēju izpildīt virkni uzdevumus:

    1. Nevēlos aiziet no partijas “Visu Latvijai” un nomainīt to pret kādu citu;
    2. Nespēju savākt ne 200, ne pat 100 rekomendējošus parakstus;
    3. Nezinot Vidzemes (ne arī cita apgabala) aktuālākās problēmas,
    nevaru uzrakstīt programmu, kur nu vēl sakarīgas 2 lpp. avīzei,
    bet, ja kautko sola, tad tas ir arī jāpilda;
    4. Izņemot Facebook(ā) nekur nemanu Jūsu vēlēšanu reklāmu;
    5. Lai nu ir slikti, bet pagaidām Latvijā ir savi Saeimas vēlēšanu likumi.

    Papildus ir jautājums.
    Kāda ir “Visu Latvijai programma, mērķis un ideoloģija?
    Ar ko viņa atšķiras no TB, LC, JL, SC, …. Ja viņas visas ir mātes LKP CK Politbiroja meitas.

  14. Haralds saka:

    Piesaukt māksliniekus, lai kādu apvainotu vai nokauninātu, ir diezgan riskanti. Piemēram, A.Skujiņa izdarīja pašnāvību 1932.gadā dzīvojot Neatkarīgā Latvijā. Bija kreisi noskaņota un vairums savu dzejoļu publicēja “Sociāldemokrātā”. Interesanti, ko Jūs varētu teikt par viņas dzejoļiem “Nost!”, “Snaudošam proletariātam”? Vai aicinājums dzejolī “Jūs mazdūšīgie”:
    “Vai jums gan drosmes nav
    uz spēli visu likt: lai visu gūtu?
    Ne ubagot, bet ņemt ar varu to, kas mūsu!”
    nebija gāzt ar varu demokrātisko Neatkarīgās Latvijas valdību? Vai ar šādu saukli negāja Latvijas lielākie ienaidnieki – pagrīdes Maskavas čekas un Kominternas komandētie sarkanie pagrīdnieki ar Kalnbērziņu priekšgalā?
    Austras Skujiņas māsa Rūta Skujiņa bija pirmā latviešu dzejniece, kura 1940.g. augustā Maskavā uzrakstīja slavinošu dzejoli Staļinam (“Lielajam Staļinam”)un tas ir publicēts “Atpūtā”:
    Cik plaša ir kļuvusi dzīve!
    Nost robežas šaurās, kas jauc,
    Še visiem ir atdota brīve,
    Darbs visus uz rītdienu sauc.
    Lai slavēta pasaule jaunā
    Un lielākais cilvēces draugs!
    Tā zeme vairs nepaliks kaunā,
    Kas kļuvusi Staļina draugs!
    Viņa devās kopā ar savu vīru, “jaunās tautas valdības ministru” Jūliju Lāci un citiem mūsu tautas nodevējiem 1940.g. augustā uz Maskavu “lūgt” Staļinam Latviju galīgi paverdzināt iekļaujot PSRS sastāvā. Tur arī viņa, sajūsmā par Staļina “labvēlību”, viesnīcā uzrakstīja šo dzejoli. Viss, komunisms, Staļins, sarkanarmija, čeka, aresti…, bija labi tikmēr, kamēr neapcietināja vīru Jūliju Lāci. Tad nu viss mainījās un padomju vara vairāk nebija laba… Bet kā ar paverdzināto Latviešu Tautu, ar mūsu nolaupīto Neatkarību?! Vai ar to arī tā var mētāties?!
    Ja “Tautas Tribunāls” grib gūt atbalstu un uzticību, tad vajaga labāk padomāt ko piedāvāt par mūsu Tautas patriotiem, kuru vārdiem un darbiem būtu vērts sekot.
    Es labāk atcerētos tādus Latvijas patriotus kā Breikšu, Grīnu…

  15. annamarija saka:

    Harald! Nejauc zapti ar sūdiem! Ne jau pret NEATKARĪGO LATVIJU Austra aicina, bet pret zagļiem un tautas aplaupītājiem. Arī tolaik tādu mebija mazums!

  16. akmens saka:

    Vienotība krīt panikā? Varu iedomāties, kāda gānīšanās pacelsies tad, kad Vienotība nebūs ieguvusi cerēto vēlēšanās.

  17. Miervaldis, mammai saka:

    ā, tu domā tos, kuri ir pielaisti pie lielajām silēm, jo ir patreizējai varai drošība?Tos vajag ievietot darba nometnēs, jā.

  18. Haralds saka:

    Annamarija grib ar rupjībām pierādī patiesību. Par nožēlošnu tas ir “Tautas tribunālam” raksturīgi, ka tur daudziem liekas, ka patiesību var pierādīt kādu apsaukājot vai nolamājot, bet ne balstoties uz faktiem un goda prātu. Ja Annamarija būtu vairāk paintersējusies kā un pret ko cīnījās Austra Skujiņa, tad neticu, ka viņa censtos kaut ko ar viņas vārdiem pierādīt. Pēc Annamarijas loģikas mums būtu arī jāpiesauc “Inernacionāle”, Ļeņina, Staļina un citu sarkanio bonzu darbi, visi kompartijas kongresu materiāli un tā tālāk: arī tur aicina cīnīties pret “tautas aplaupītājiem” un nav ne vārda pret citu tautu (arī latviešu) NEATKARĪBU, bet kā tas notika īstenībā…
    Vai tiešām Annamarijai nav prātā neviens Latviju un savu tautu mīlošs mākslinieks, kurš neacina spļaudīties un ņemt varu, bet pierādī sevi ar goda prātu, strādāt un celt latvisku Latviju? Vai Latvijā daudzi no mūsu sapņiem nebija piepildījušies 1939.gadā bez spļaudīšanās, sišanas, graušanas un lamāšanās? Tad cilvēki izstūma no sava vidus zagļus, spekulantus, ierāvējus un strādāja cēļot savu Neatkarīgo Latviju. Bet tad nāca grāvēji, spļāvēji un bija Baigais gads, Sibīrija… Tagad mums pie varas ir to grāvējus un spļāvēju atvases un skolēni. Vai tad ar to mums nepietiek? Vai reiz nevajadzētu ķerties pie darba Latvijas labā!?

  19. Tautas Dziednieks Eduards saka:

    Jā…Finks ir pareizi pateicis—starptautiska spiediena ietekmē Latvijā atgūsim nozagto un sāksim labi dzīvot…

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *