Lasītājs “apgaismo” demagoģes Ēlertes nelietību

PIRMSVĒLĒŠANU PĀRDOMAS

TR2Lasītājs:

Cien. Ēlertes kundze, Jūs rakstāt, ka latviešu valodas “lomas” nostiprināšana Satversmē ir vel viena “nozīmīga okupācijas seku pārvarēšana”. Ēlertes kundze, iemācīt latviešu valodu okupantiem nenozīmē viņus pārvērst par lojāliem Latvijas Valsts pilsoņiem. Ždānoka, Pliners, maratona skrējējs un vel neskaitāmi citi prot latviešu valodu, bet tas neattur viņus aktīvi darboties pret Latvijas Valsti un latviešu tautu. Okupācijas seku novēršana ir: pieprasīt no starptautiskajām institūcijām izpildīt viņu pašu izdotos likumus par okupāciju seku novēršanu, un skaidrā tekstā tas nozīmē: nepilsoņus, kuri 20 gadu laikā nav ieguvuši LV pilsonību un pretvalstisko grupējumu izraidīšanu no Valsts. Pie okupāciju seku novēršanas pieder ari zaudējumu atlīdzināšana LV no Ļaunuma Impērijas. Lai Latvija, beidzot, kļūtu par tiesisku Valsti ir ari jāievēro un jāizpilda visi likumi, to skaitā SODA likuma 69.punkts par Valsts nodevību.

=========================================================

MIGLA SARKANĀ- NOLĀDĒTĀ

imagesUn šeit varam lasīt latviešu tautas ienaidnieces, cionistu līdzskrējējas, zagles(kļuvusi par miljonāri apzogot latviešu tautu) S. Ēlertes rakstu, kurā viņa cenšas “apmaut” latviešus “it kā” uzbrūkot Ušakovam:

Foto: Pirms balsojam par šo noziedznieci un viņas partiju, desmit reizes nomērīsim un tad tikai griezīsim !

Balsot par šo noziedznieci nozīmē: balsot par savas tautas iznīcību. Viņa vienmēr un visur atbalsta okupantus un viņu valodu. Intervijas sniedz okupantu valodā !!!

Kā Ušakovs baidīja  krievus

Sarmīte Ēlerte, kultūras ministre

Nesenā intervijā (Diena, 2011. gada 18. jūlijs) Rīgas mērs Nils Ušakovs nespēja dabūt pār lūpām «O» vārdu, skaidrojot, ka okupācijas atzīšana «ļautu sākt virzīt tālāk jautājumus, kas saistīti ar deokupāciju, un (..) par ķīlniekiem vai upuriem kļūst cilvēki, kas nekādā veidā nav saistīti ar Staļinu, komunistiem vai boļševikiem».

Deokupācija ir slazds, kurā Ušakovs un Saskaņas centrs 20 gadu pēc neatkarības atjaunošanas un Latvijas okupācijas beigām ķer vēlētāju dvēseles. Ja izdodas zemapziņā iecementēt bailes, rodas pieprasījums pēc aizstāvjiem un glābējiem.

Deokupācijas jēdzienam ir konkrēts saturs, ko vērts aprakstīt, lai vienreiz beigtu miglainās spekulācijas. Deokupācija nozīmē okupācijas izbeigšanu un okupācijas seku pārvarēšanu. Latvija atjaunoja savu neatkarību 1990. gadā. 1991. gadā tika starptautiski atzīta atjaunotās Latvijas valdība, tātad valsts de facto rīcībspēja, kamēr pati Latvijas Republika bija turpinājusi de iure eksistēt visus 50 okupācijas gadus. 1994. gada 31. augustā tika pabeigta okupācijas armijas izvešana – tas bija nozīmīgs solis Latvijas deokupācijā.

Svarīga deokupācijas vai okupācijas seku pārvarēšanas politika saistās ar pilsonības institūciju. Pēc valsts de facto atjaunošanas pašsaprotami tika atzīta Latvijas Republikas pilsonība – viens no valsts elementiem, kas bija turpinājis pastāvēt visus okupācijas gadus, LR pilsoņu pases saņēma starpkaru Latvijas pilsoņi un viņu pēcteči. Piecdesmit gados okupētās Latvijas teritorijā tika iesūtīti un nometināti aptuveni 1,5 miljoni cilvēku no PSRS republikām, aptuveni puse no viņiem palika uz dzīvi Latvijā. 1992. gadā, beidzot pastāvēt PSRS, visi tai brīdī ārzemēs dzīvojošie PSRS pilsoņi kļuva par bezvalstniekiem. Eiropā vien šādu bijušo PSRS pilsoņu skaits sasniedza vairākus miljonus. Uz viņiem tika attiecināts parastais ārzemnieku statuss.

750 000 kādreizējās PSRS pilsoņu, kas tajā brīdī atradās Latvijā, bija bijuši PSRS koloniālās politikas rīks, nedz viņi, nedz viņu pēcteči nav individuāli atbildīgi par staļiniskās PSRS noziegumiem. Latvijas valstij bija jāmeklē risinājums. 1994. gada pilsonības likums noteica, ka, individuāli naturalizējoties, kādreizējie PSRS pilsoņi var iegūt Latvijas pilsonību. Naturalizācijas prasības Latvijā ir zemas, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm. 1995. gadā tika pieņemts t. s. «nepilsoņu likums», kas okupācijas perioda ieceļotājiem piešķīra statusu, kas ietver neierobežotu uzturēšanās un darba atļauju, sociālās garantijas un kas tos lielā mērā pielīdzina Latvijas pilsoņiem. Šāds īpaši labvēlīgs nepilsoņu statuss padara Latviju un Igauniju par unikālu izņēmumu, jo nekur citur pasaulē tāds privileģēts statuss imigrantiem netiek piedāvāts. Latvijas pilsonības un nepilsoņu likumi ir humāns 50 gadu ilgušās okupācijas seku atrisinājums no Latvijas valsts puses. Līdzās armijas izvešanai pilsonības politika ir bijusi otra nozīmīga deokupācijas politikas daļa.

Latviešu valodas kursi, latviešu valodas kā valsts valodas lomas nostiprināšana Satversmē ir vēl viena nozīmīga okupācijas seku pārvarēšanas politika, kas nebūtu nepieciešama, ja Latvija 50 gadu nebūtu bijusi prettiesiski okupēta un anektēta PSRS sastāvā. Visai sabiedrībai kopīgas vēsturiskās atmiņas veidošana, kas vienādi nosoda nacistiskos un staļiniskos noziegumus, tai skaitā Latvijas okupāciju, tātad balstās uz patiesiem faktiem, pareiziem juridiskiem secinājumiem un no tiem izrietošiem morāliem novērtējumiem, iespējams, prasīs vēl ilgāku laiku, nekā lielai sabiedrības daļai iemācīties latviešu valodu. Apziņas «deokupācija» no padomju ideoloģiskajām klišejām arī nozīmē okupācijas seku pārvarēšanu.

Taču skaidri jāpasaka, ka deokupācija nenozīmē naturalizēto pilsoņu tiesību ierobežošanu vai nepilsoņu privileģētā statusa pazemināšanu. Visi Latvijas pilsoņi bauda vienādas tiesības neatkarīgi no tautības vai pilsonības iegūšanas veida. «Deokupēt» daļu pilsoņu ir nonsenss. Nepilsoņu statuss ir noteikts, un neviens to negrasās mainīt (tiesiskā paļāvība!). Nepilsoņu «deokupācija» vai, Ušakova vārdiem runājot, viņu padarīšana par ķīlniekiem vai upuriem ir absurds. To izslēdz Latvijas kā demokrātiskas valsts politiskā un tiesiskā sistēma. «Deokupācija» Saskaņas centra gaumē ir bezatbildīga manipulācija ar cilvēku prātiem. Latvijas izaugsmei ir nepieciešama saliedēta sabiedrība. Ušakovam vienkārši jābeidz baidīt krievus.

Materiāli ņemti no DIENAS.

LRTT 05.08.11

You may also like...

5 komentāru

  1. AG saka:

    Sorosiešu kucei atbilstoša arī valoda!

  2. Eduards saka:

    Tādas ,,Elertes” ir katrā valsts iestādē!
    4. augustā pus četros biju uz pieņemšanu Korupcijas birojā pie Strīķes.Atgādināju,ka jau krietni agrāk, nejaušas tiokšanās reizē, uzdevu viņai jautājumu-kad KNABS sāks strādāt?Atbildēja,ka tad,kad atļaus Saeima.Tagad saeima it kā netraucē,tāpēc atnācu ar prasību pārskatīt visus iesniegtos dokumentus un ierosināt krimināllietas Ķeguma domes amatpersonām…
    Kaut kur ap pusstundu pārrunājām par LOTI slikto SīS iestādes darbu unnonācām pie slēdziena,ka ŠĪ iestāde ir jāver ciet,jo paliek VĒL 13 līdzīgas…
    Biju arī Zatlera birojā,bet bija iespēja tikties tikai ar Ražuku,kuram iesniedzu mūsu redzējumu,tam,kā jārīkojas,lai glābtu Latviju.It kā viņš mūsu informāciju uztvēra ar sapratni,solīja atbildēt…

  3. Ilze saka:

    Bravo AG. Vai tas ir ar SC, antiņglobalistu un žīdu piekrišanu vai pats to saki ?

  4. AG saka:

    Vienmēr pats saku, Ilzīt, pilnīgi visu pats! :)

  5. Miervaldis saka:

    Es tai ēlertei visu seju sasitīšu!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *