R. Bruners. Spiegu stāstiņi, 1.daļa

R. Bruners. Spiegu stāstiņi, 1.daļa

Šī aģenta kartiņa pieder izcilam jaunāko laiku Latvijas zinātnes popularizētājam, vēsturniekam un funkcionāram. Jāni Stradiņu personiski nepazinu. Viņš piederēja manu vecāku paaudzei, kura tagad aizgājusi. Taču mana vistuvākā apkārtne, ieskaitot gan mātes, gan manus jaunības paziņas, piederēja slavenā zinātnieka paziņu lokam.

No dzirdētā par Stradiņu jāsecina, ka viņš bija karjerists, un cilvēcisko īpašību dēļ nespēja rosināt simpātijas. Augstā sabiedriskā stāvokļa šarmu jālieto uzmanīgi, un publiski nedrīkst izrādīt savu pazīšanos ar šādiem tādiem paziņām. It sevišķi tas attiecas uz čekas sistēmas cilvēkiem. Tiem ir skaidra instrukcija, kam viņi var spiest roku, ar ko parunāties un kam sist uz pleca. Viņi zina, kam klanīties līdz zemei, bučot pazoles un citas vārdā neminamas vietas. Viņi zina arī tos, kurus vajag ignorēt, un satiekoties, griezt galvu uz otru pusi.

Citiem vārdiem sakot, Zinātņu akadēmijas prezidents ir pietiekoši liela figūra, lai ap to veidotos sistēmas cilvēku slānis. No vienas puses, prezidents ir atkarīgs no šīs vides, kas viņu uzcēlusi augstumos. No otras puses, paši čekisti un citi izmanto savu augsti situēto aģentu, lai risinātu savus jautājumus, virzītu pēcnācējus u.c. vajadzībām. Tā ir klasika, kā darbojas varas piramīda, un Latvija nav izņēmums.

Stradiņu vervēja izlūkdienests, tāpēc varētu jautāt, vai tiešām attēlā redzamais smaidīgais onkolītis bija spiegs? Ņemot vērā viņa darba vietas starptautisko autoritāti un sakarus, viņš varētu būt bijis visai veiksmīgs šajā nodarbē. Īstie spiegi ir diezgan ikdienišķi un pat garlaicīgi onkoļi un tantes. Džeimsa Bonda tēls ar attiecīgajiem atribūtiem ir tikai motivātors, kas domāts masu patēriņam. Par to vēlāk, ja lasītājiem būs pacietība.

No mana viedokļa pats Stradiņš nav tik interesants, kā viņa apkārtne. Tāpēc stāstiņi būs galvenokārt par to. Tā ir mana personiskā pieredze. Sākot no bērnības, un beidzot ar mūsdienām, šī vide ir mani ietekmējusi un vajājusi. Vislielāko ļaunumu cilvēkam spēj nodarīt tie, ar kuriem viņš kopā uzaudzis, un kuriem instinktīvi uzticas. Tiesa gan, es uzticību zaudēju jau agros skolas laikos. Jau tad kļuva nepārprotami skaidrs, ka mani cenšas iznīcināt kā personību par katru cenu. Tad arī saņēmu pirmos draudus, ka mani nogalinās fiziski.

Tāpēc būtu vajadzīgas pāris atkāpes. Pirmā atkāpe būs par Latvijas (PSR) zinātnes vidi, kura radīja Jāni Stradiņu kā personību. Otra atkāpe būs manis paša bērnības un jaunības atmiņas. Ļoti īsi ar piemēriem parādīšu, kā sistēma identificē radošas personības agrā bērnībā (no 5 gadiem), un kādām metodēm cenšas viņus iznīcināt.

Solomons Hillers un citi noslēpumi

Mazs domu eksperiments. Iedomājamies, ka vērojam kādu ierindas cilvēku … nu, varbūt ne gluži ierindnieku, bet ar slaveniem senčiem, kurš karjerā kāpj stāvus debesīs. Kā noskaidrot viņa veiksmes noslēpumu? Meklējiet ebreju.

Jāņa Stradiņa gadījumā ebrejs nav tālu jāmeklē. Solomons Hillers(foto), LPSR ZA Organiskās sintēzes institūta (OSI) dibinātājs un direktors bija Stradiņa patrons. Pie Hillera viņš kļuva par laboratorijas vadītāju un ieguva zinātņu doktora grādu. No OSI profila viedokļa, Stradiņa laboratorijai bija otršķirīga nozīme. Varētu pat teikt, tā bija aiz matiem pievilkta, jo organisko savienojumu elektroķīmiskajai analīzei lielas jēgas nav.

Hillers mira 1975.gadā. Kas notika pēc tam? Toreiz bija paradums jokot par visu, vietā vai nevietā, un viesbiežāk šādi joki radās tieši ebreju vidē. Teica, ka OSI esot noticis ČP, tas ir no krievu vadodas чрезвычайное происшествие. Teica, nu jā, direktors nomira, tas tiešām ir ČP. Atbildēja, nu ko jūs, tā ir tikai puse no bēdas. Tagad institūtā pie varas ir Čipēns un Pelčers.

Ķīmijas zinātņu doktors Gunārs Čipēns kļuva par OSI direktoru. Viņš bija profesionālis, nodarbojās ar organisko sintēzi, zāļu izstrādi un peptīdu ķīmiju. Bēda tā, ka Čipēns esot bijis sabeidzis nervus, zinātnes laukā cīnoties. Turpretim direktora vietniekam zinātniskajā darbā Jurim Pelčeram bija visai nosacīta saistība ar zinātni vispār. Viņš nodarbojās ar institūta starptautiskajiem kontaktiem, organizējot daudzo ārvalstu zinātnieku vizītes, reizēm pavadot institūta zinātniekus ārvalstu braucienos.

Varam minēt, kā šī vadības maiņa ietekmēja Stradiņa karjeru. Spriežot pēc pieejamiem faktiem, zinātniskā patrona zaudējumu viņš ar uzviju kompensēja, iegūstot jaunus un vēl ietekmīgākus saimniekus. Patiešām, kamdēļ nodarboties ar garlaicīgo polarogrāfiju institūtā, ja ir iespēja piekļūt arhīviem, un, izmantojot ekskluzīvo informāciju, rakstīt grāmatas un kļūt patiesi slavenam? Turklāt piederība visvarenajai čekai pavēra tādas iespējas akadēmiķa karjerai, par ko institūta laboratorijas vadītājs varēja tikai sapņot. Aģenta kartiņā norādīts, ka viņš (formāli) savervēts 1976.gadā, deviņus mēnešus pēc Hillera nāves.

Nedaudz pazīstot Latvijas akadēmisko vidi, jāsecina, ka bez piederības čekai tur nav ko darīt. Droši vien Stradiņam bija savstarpējas maigošanās stadija jau pirms vervēšanas akta. Lai nu kā, bet Jurim Pelčeram tur ir bijusi nozīmīga, ja ne izšķiroša loma. Par to turpmākajā izklāstā.

Nobeidzot tēmu par Solomonu Hilleru, daži interesanti fakti no skopās informācijas, kas par viņu pieejama. Hillers neapšaubāmi bija viens no ietekmīgākajiem Latvijas ebrejiem komunistiskajā iekārtā. Viņa liktenis dīvainā kārtā ir gandrīz analoģisks cita nozīmīga Latvijas ebreja Jonasa Levita liktenim, tomēr par to informācijas ir vēl mazāk.

J.Levits dzimis 1909.gadā, bet Hillers bija 6 gadus jaunāks. Jaunībā abi strādājuši ar ķīmijas tehnoloģiju saistītos uzņēmumos. Pēc kara beigām Levits atgriezās Latvijā kā sarkanais komisārs, bet Hillers kā zinātnieks ķīmiķis ar milzu iespējām un pilnvarām. Viņa intereses bija saistītas ar Latvijai potenciāli nozīmīgām tehnoloģijām. Tās attiecas uz koksnes un zaļās masas pārstrādes produktiem, no kuriem iespējams iegūt izejvielas “zaļajai” ķīmiskajai rūpniecībai, polimērus, degvielu, zāles un daudz ko citu.

Lasot Hillera biogrāfiju, gribētos ticēt, ka viņš piederēja tai (retajai) ebreju kategorijai, kuri centās veidot savu karjeru, iespējams, arī tikt pie bagātības un augsta stāvokļa, attīstot sabiedrībai derīgus projektus. Tieši šī ebreju kategorija mūsdienās ir reti sastopama. No manām sarunām ar pašiem ebrejiem par šīm tēmām seko, ka fašistu koncentrācijas nometnēs iznīcināja tieši šīs kategorijas ebrejus, bet cionistus neaiztika. Rīgas geto nebija izņēmums. Gan Hillera, gan Levita ģimenes esot pilnībā iznīcinātas holokaustā.

Vai aizkustinošais stāsts par abu ievērojamo ebreju likteni ir patiess? Abiem bija liela ietekme, un šāda ietekme tukšā vietā nerodas. Jonasa Levita dēls Egīls Levits bija autoritāte jau agrā jaunībā. To zina visi, kuri 70-to gadu sākumā ir mācījušies Rīgas 2.vidusskolā. Savu (pus)ebreju mesijas lomu viņš spēlēja tik veiksmīgi un konsekventi, ka kļūšana par Valsts prezidentu bija visai loģisks rezultāts viņa karjerai. Bet tas jau ir cits stāsts.

Zersetzung tehnoloģija darbībā

Manas attiecības ar sistēmu pilnībā noformējās mācību laikā Rīgas 1.vidusskolā, kur mācījos no 1. līdz 9. klasei. Tas bija dziļš savstarpējs naids, vēlme iznīcināt vai vismaz nodarīt iespējami lielāku ļaunumu. Tā nebija kaut kāda mana īpaši nejaukā rakstura izpausme. Skolā tika darīts viss, lai mani pazemotu un izslēgtu jebkuru iespēju gūt panākumus.

Tika organizētas nesaskaņas ar klases biedriem, kas noveda pie regulāriem kautiņiem. Klases priekšā tiku pazemots, ka esmu slikti ģērbies un netīrs. Saslimu ar dīvainām kaitēm, kas mani nolika gultā uz mēnešiem. Teica, ka man esot plaušu kaite un sūtīja uz fluorogrāfiju vairākas reizes pēc kārtas. Rezultātā sākās plaušu audu atmiršana ar briesmīgu smaku no mutes. Par laimi tas sadzija, bet pārkaļķojumi plaušās bija redzami rentgena uzņēmumos ilgu laiku.

Varētu vēl turpināt, bet racionālāk būtu dot norādi uz tā saucamo Zersetzung metodi, ko esot izstrādājis Austrumvācijas Stasi. To varētu tulkot kā personības sadalīšanu vai izputināšanu. Tas tuvāk aprakstīts šeit https://tautastribunals.eu/?p=59626

Muldēšana par Stasi kā visu riebeklību sakni ir modē tāpēc, ka vairs nav attiecīgās valsts. Tāpēc tur gāž visas samazgas. Manā gadījumā visu organizēja mūsu pašu Latvijas čekas lopi. Kārtējo reizi varētu atgādināt, ka atsevišķi valstu specdienesti nepastāv, tā ir vienota sistēma. Lai to saprastu, iedomāsimies kaut ko līdzīgu internetam. Ja parādās jauna tehnoloģija, tā parādās visur, bet ir vairākas firmas, kas to piedāvā, savstarpēji konkurējot par klientiem, pasūtījumiem un naudu.

Ja mēģinu kārtot atmiņas hronoloģiskā secībā, tad pirmā vērā ņemamā cūcība, ko pieredzēju skolā notika, mācoties pirmajās klasītēs. Skolā bija šaha pulciņš, kur piedalījos, un sāku gūt nelielus panākumus. Bija kaut kāds turnīrs, kur sāku ar uzvarām, bet tūlīt pēc tam notika dīvainas lietas. Ierodoties uz pulciņa nodarbību, nevienu nesastapu. Izrādījās, ka nodarbības pārceltas un citu laiku, ko man nepateica. Turnīra tabulā man ierakstīja zaudējumus, jo nebiju ieradies uz spēlēm. To visu man, desmitgadīgam puišelim, organizēja skolotāji, lieli cilvēki. Iedomājieties, kādam mēslam jābūt?

Interese par šahu bija atmodināta, bet skolas pulciņā spēlēt man nebija ļauts. Sāku meklēt spēles partnerus. Reizēm uz pāris partijām izdevās pierunāt komunālā dzīvokļa kaimiņu Juri Pelčeru. Tiem, kuri nezina – komunālajos dzīvokļos padomju laikā dzivoja vairākas ģimenes. Tur parasti bija kopīga virtuve un labierīcības. Padomju realitāte, ko mūsdienu cilvēkam nesaprast. Nu lūk, tātad mēs ar Pelčeru pa vakariem sēdējām komunālā dzīvokļa virtuvē un ar mainīgiem panākumiem spēlējām šahu.

Norises Rīgas 1.vidusskolā

Tas bija 60-to gadu beigās un 70-to gadu sākumā, kad skolā brieda lielas pārmaiņas. Bija trauksmaina sajūta, ko juta pat jaunāko klašu skolnieki. Manā skatījumā, pārmaiņas bija saistītas ar to, ka tīrīja ārā vecos “taisnos” komunistus, kas bija saglabājušies skolas vadībā. Tās varētu būt atskaņas no Eduarda Berklava nacionālkomunistu tīrīšanām 60-to gadu sākumā. Acīmredzot, bija vajadzīgs laiks, lai no partijas komitejām tiktu līdz skolām.

Pēc atgriešanās no izsūtījuma, Berklavs nelikās mierā, un 1971.gadā tapa tā saucamā “17 latviešu komunistu vēstule”. To nogādāja Zviedrijā, publicēja, un tā sacēla pamatīgu troksni. Tas radīja problēmas PSRS starptautisko attiecību līmenī. Acīmredzot, tika aktivizēta Latvijas čeka, lai spertu soļus un pieņemtu mērus. Pirmkārt, protams, pret pašiem vēstules iniciatoriem un citām iesaistītām personām.

Uz mani šīs norises attiecās tā, ka viens no vēstules parakstītājiem ir bijis manas mātes pusbrālis Jānis Kacēns. Man par to neviens neko nav teicis. Šo faktu atklāju pats, lasot publikācijas, un tas atklāj pret mani veiktās darbības jaunā gaismā.

Jau 60-to gadu beigās pa skolu sāka vazāties kaut kādi komjaunatnes aktīvisti. Man toreiz bija knapi10 gadi, bet neskatoties uz to, biju spiests iesaistīties ar viņiem diskusijās. Parādījās arī jauni skolotāji, no kuriem pāris varētu identificēt kā pederastus, bet daži bija klaji psihopāti. Piemēram, ģeogrāfijas skolotāja un slavenais latviešu literatūras skolotājs Āboliņš, saukts arī par Čombi. Pēdējais bija no vecās gvardes, tomēr Čombi pārmaiņu vēji neaiznesa. Visu šo jezgu vadīja skolotājs vārdā Artūrs Damlics(foto), kurš 1973.gadā kļuva par direktoru. Viņu raksturo kā enerģisku un izlēmīgu vadītāju, kurš praktiski ieviesa jaunās vēsmas.

Varētu jautāt, kāpēc tik daudz uzmanības šai skolai? Pirmā vidusskola ir elitāra skola, kuras absolventi atrodami vadošos amatos valsts pārvaldē un uzņēmumos. Starp tiem ir veiksmīgi uzņēmēji, čekisti un ļoti turīgi cilvēki. No bērnības viņi saņem attiecīgu audzināšanu, kas nostiprina pārliecību par viņu vadošo lomu.

Uz mani tas attiecās tā, ka manus klases biedrus varēja izmantot cīņai pret mani tikai līdz zināmai robežai. Proti, viņus nevarēja motivēt uz klaju fizisku agresiju, draudiem, atriebību un tamlīdzīgi. Tāpēc aprobežojās ar kolektīvu noskaņošanu pret mani kā negatīvu piemēru, un veicināja manis nosodīšanu, ziņošanu par mani un novēršanos.

Tomēr fiziskā iespaidošana, draudi un pazemojumi ir neaizvietojamas lietas, bez kurām “zerzecungs” zaudē jēgu. Tāpēc klasē parādījās jauns skolnieks vārdā Ivars Auželis. Viņš bija no vienkāršas ģimenes, varēja nemācīties, un mums teica, ka esot tikai uz laiku. Ivars it kā nāca ar mani draudzēties, vienlaicīgi provocējot konfliktus. Draudzības periodi mijās ar kautiņiem. Ivars ļoti veiksmīgi noskaņoja klases biedrus pret mani, līdz sapratu, ka fiziski nespēju stāvēt pretim.

Biju diezgan vājš un slimīgs bērns, tomēr dūša bija kā miets. Tā radās doma par nodarbošanos ar boksu. Bet kā atrast boksa sekciju? Tas bija kādā 5. vai 6.klasē, kad jau bija skaidrs, ka nav kam uzticēties. Kaut kā tomēr uzzināju laiku un vietu, kur notiek boksa treniņi. Kad ierados, mani sagaidīja tieši tā pati situācija, kas iepriekš bija ar šaha nodarbībām. Treniņš tikko bija beidzies, un patumšajās pagraba telpās vēl bija dzirdama sabļaustīšanās krievu valodā. Sapratu, ka te man nekas nespīd. Ja arī izdotos piedalīties treniņā, tas droši beigtos ar to, ka man sadotu pa purnu, bet mācīties neļautu.

Fiziskā ietekmēšana un draudi sāka pieņemt arvien smagākas formas. Uz ielas man sāka uzmākties krievu huligāni, prasot naudu un draudot. Neatceros, kurš tas bija, bet kādu dienu man ļoti detalizēti paskaidroja, kā mani nogalinās. Uz ielas pienāks klāt bars un aplenks, lai nevar redzēt, un tad nodurs ar nazi.

20.01.24

You may also like...

12 komentārs

  1. Aelita saka:

    Nu re kā, pa vienām trepēm…
    Es tur mācījos vidusskolas klasēs, no 68. līdz 71. gadam. Mūsu klasē bija diezgan brīvdomīgi skolēni, bieži strīdējās ar vēstures skolotāju. Viena meirene gan bija tāda kā mana ienaidniece, vēlāk esot bijusi universitātē komjaunatnes sekretāre. Es viņu pazinu no pamatskolas laikiem, nemaz tik izcila matemātikā viņa nebija. Man un draudzenei arī gadījās, ka par grēciņiem ņēma priekšā klases komjaunatnes sapulcē, tad manai ienaidniecei bija prieks. Citādi bija diezgan cilvēcīgi, skolu tolaik vadīja dāmas. Nu jā, Čombe, no viņa lielas jēgas nebija. Vēl “angliete” Rusmane, matemātiķe Detlova, laba skolotāja.
    Bet universitātē gan mani neparko negribēja ņemt. Vēlāk dzirdēju, ka tur tajā laikā izslēgti studenti. Viņus tomēr pieņēma politehniskais institūts.

  2. ! saka:

    Un ko ilggadējais pučista saimnieks-komunistu un čekistu organizētās noziedzības grupējuma vadonis-lembergovs domā par sava padotā pučista pēdējā laika atklāsmēm?Pagaidām tikai Puče ir sācis runāt, ka “drošības struktūras” ir pārpilnas ar čekas izaudzinātajiem elementiem. Ne velti kolonna Lv jūtas kā saimnieki, un ne velti. Švicki un kuļveiši vietu labi uztur! Un ko Aizkariņš? Arī piespēlē? Sarkano līniju ar hūtistiem tak vairs nafff…Puče taču nebija tas “žurnālists”,kurš daudzu gadu garumā strādāja komunistam un Krievijas draugam ļembergsam piederošā “mediju uzņēmumā”?Čekisti, tāpat kā 3A ar visu savu šaiku, ir augonis Latvijas miesā. Kādu ļaunumu Latvijai viņi nodarījuši to neviens pat nav centies izvērtēt. Droši vien tāpēc arī Latvijas vēsture pēc neatkarības atjaunošanas nemaz nav izvērtēta. Gan jau taisnība vien ir , ka čekisti pielika savu roku, lai atmoda , vispār, notiktu, bet ne jau Latvijas interesēs, bet savu mūždien nepiepildāmo kabatu interesēs. Un cik daudz viņu pakalpiņu ir dažādās valsts institūcijās?Tāda spriedelēšana par sen zināmiem noziedzniekiem un viņu noziegumiem. Tikai tādā maigā, pūkainā viņu pašu pasūtītā iepakojumā. Ar ko sākt? Laikam jau ar ASV deantniekiem, kā to tautas tribunāla vietnē raksta atmodas aizsācējs Linards Grantiņš, kuru šie čekisti terorizē arvien kopš padomju laikiem. Bez ASV desantniekiem šo čekas mēsliem pilno stalli tik tiešām neizmēst. Pārāk dziļi iesūkušies pilnīgi visās valsts struktūrās. Sūds jau sūdu nemēzīs.

  3. jautājums,var neatbildēt. saka:

    Ko desantnieki ieliks vietā?

  4. RB - Aelita saka:

    1968.gadā es varētu būt bijis 2.klasē. Tiešām, pirmās klases nav palikušas atmiņā ar problēmām. Disciplīna bija stingra, to atceros. Direktore un mācību daļas vadītāja, ja pareizi atceros, bija dāmas. Neko sliktu nevaru par viņām teikt. Problēmu sākums varētu būt ar 1969.gadu. Tās atnesa komjaunieši, jaunie skolotāji un Damlics. Vēl atceros, ka komjaunieši rakstīja sūdzības par skolotājiem, un tos smagi ņēma priekšā.

  5. RB - jautājums,var neatbildēt. saka:

    Ļoti pareizs jautājums. To vajag jautāt vienmēr, kad runā par radikālām pārmaiņām

  6. Anonīms saka:

    Nūja! Ak tu vai!? Gari jau raksta tas Bruners, bet pēc tā uzvārda un stāstiem rodas jau arī aizdomas, ka tik pašam tas izredzēto gēns nav klātesos? Tomēr Bruners norādu to, ko norāda sapnainajam Grantinam, kam Lahtvijas nacionālās krāsas karogs ir tā pat, kā rozā beibei sapni par aizjūras prinčiem. Kāpēc ja sapņo par aizjūras investoriem? Tad nu lūk, ka Bruners norāda to tēmu, ko nevar nesaprast, kad velc tās lentes turpu šurpu un jāatgriežas ir kaut kādās tur atmiņas. Atmiņas riebjas vilkt iz augšu vien aiz tā, ka savi ļaudis ir kapos, bet šodienas realitāte arī ir tāda pati, ka būt veiksmīgam vīram var būt tikai tad, ja esi apauglojis kādu zhideneni. No 5 gadu vecuma! Grantins īpaši uztraucas par bērnu dārziem, bet tieši tā arī ir tā sistēma, kur tie žīdi izraugās savus kadrus un jau no skolas laikiem virza savus cilvēkus. Nu tas pats jūsu apjusmotais prezidents Rinkevics! Tomēr ir tā īpatnība, ka tā laika skolā kurā negribēju iet un arī biezi negāju bij ja novēro īpatnības, kas nāk ārā no latviešiem. Nebij viņi zhidi, bet aizdomīgi likās daudzas lietas. Nu piemērs ir sporta sistēma, kad skolā bij fizkultūras audzinātāja izbijuse TTT spēlētāja. Kādai klases biedrei tēvs strādāja jūrā un mājās ieradās ļoti reti. Māte dzerstijas un pati viņa bij ļoti klusa meitene, ka turējās no visiem tālāk. Runāt arī reti runāja. Fizkultūras stundas bij zem melnām sporta biksēm jābūt apaksbiksitem, bet tai meitenei uz fizkulturu vispār īpaši negribējās iet. Līdzi viņai nebija tās sporta biksītes un klasē visi zināja, ka Irēnai atkal nav un nebūs sporta biksīšu. Stāvot pie baltās līnijas klasei pieiet klāt fizkultūras skolotāja Kušķe un atvelk Irēnas biksītes visu skolēnu acu priekšā sākot lasīt morālās lekcijas. Irēna nosarka sarkanaka par tomātu kurus tanī laikā ziemā nevarēja nopirkt. Tā tai fizkultūras skolotājai ik pēc laika bij jābāž savs deguns augošo bērnu kāju starpa lietās! Kāpēc? Vien jau protams tās lietas saproti kad dzīvē saskaries ar maukām. Basketbolu trenēja puikam, bet komanda ņēma tikai teicamniekus, bet teicamniekiem bij liela bēda, ka visi pieprasa, lai piespēles centre cauri viņiem. Īpaši neviena sporta veida klasē nespēja pārvarēt pretējo klašu skolēnu komandas. Tā teikt, ka pilnīgi idioti, ja arī teicamnieki. Kas viņi ir šodiena!? Banku darbinieki, korporāciju darbinieki, nenozīmīgi valsts sistēmas orgānu darbinieki kuriem ir īpatnība sodīt visu pirms savējos! Tad nu skolā tika kādu dienu paziņota savdabīga lieta, ka tiks veiktas likmes. Kurš paredzēs visu precīzāk basketbola spēles rezultātu tas saņems balvā skritula dēli. Tanī laikā tā bij baigi forša lieta, bet es nesasprungu par to. Tomēr izliku savu pareģojumu, ka protams mana klase spēli padirsis. Tādas lietas protams nepatīk teicamniekiem, kad tiem norāda vēl pirms spēles viņu zaudējumu. Nav jābūt īpašam astrologam, lai neredzētu viņu spēles īpatnību salīdzinājumā ar pretiniekiem un skaidrot tiem arī nebija nekādas jēgas, ka viņi ir nožēlojami. Spēle beidzās ar divu punktu pārsvaru 69 67 pretinieku labā, bet es uzradiju savu biļeti ar ciparu 69 – 66. Klases biedri sajūsminājās, ka neviens skolā tik tuvu rezultātu neparedzēja, bet tas puika no vecākam klasēm kurš pārbaudīja pēc spēles biļetes noteica. Ka mans pareģojums nekur nederot, jo daudziem ir norādīts ar trīs punktu starpību! Kāds klases biedrs iestājās par mani kura tēvs guļ kapā no mātes naža dūriena. Tomēr nekādi nelīdzēja tas fakts uz papīra un skolas stājas skate skrituldelis tika pasniegts zaķa zobim kura rezultāts paredzētais bij nevis 3 punktu starpība, bet 30 punktu starpība. Tā teikt, ka tanī laikā sāka mirdzēt TV ekrānos amerikāņu basketbolisti un klases biedrs bij sasapnojies, ka arī mūsu puikas spēj spēlēt ar tādiem punktu atravieniem. Spēj, bet tikai zaudējot! Zaķa zobis vienmēr ir bijis aizdomīgs pēc savas būtības, ka viņa divi priekšējie zobiņi bij lieli izaugusi uz āru. Tēvs mākslinieks un māte arī tade pati! Šodiena dzīvo Ņujorkā strādājot par dizaineru, bet Latvija viņam ir tikai suvenīrs. Augot viņa ģimene bieži skandēja vārdu Anglija un no viņa dabūju pirmo reizi dzīvē rokas6Sterlina mārciņu monētas veidā. Tad nu ir tāda paaudze izaugese kurai ir piepildījušies bērnības izlolotie sapni un viņi dzīvo Amerikā vai Anglijā, bet Latvija tiem nav vajadzīga. Šeit tie spēj atgriezties tikai tad, kad viņiem izkārtots siltas vietiņas. Tā līšana bērnu augošajā intīmajā dzīvē bij arī Soviet laikos un tieši tad sāka aktivizēt visas tās lejputrijas kurās dzīvo šodienas ļaudis. Ne vienmēr vainīgi visur ir zhidi, bet latviešos arī ir novirzes no baltās līnijas.

  7. Aelita saka:

    Par to, ka krievu huligāni uzbrūk latviešu zēniem, bija dzirdēts, pat bez kāda iemesla. Mums vidusskolas laikā bija gadījums, kad krievu meitenes uzbruka mūsējām. Mēs, laikam četras, bijām uz kino, kad iznācām laukā, netālu no Laimas pulksteņa, tuvumā bija dažas krievuškas, sākumā tā kā smaidīja. Man bija jāiet uz citu pusi, tāpēc atvadījos un aizgāju. Otrā dienā skolā dzirdēju, ka tās krievenes uzbrukušas mūsējām, sākušas sist. Apkārt citi cilvēki, bet neviens nereaģēja.
    Vēlāk viena meitene šo gadījumu aprakstīja sacerējumā, ar komentāru, kā tas nākas, ka tieši krievi tā uzbrūk latviešiem. Nu Čombe neko, ielika 4 par sacerējumu.
    Tagad nav neko labāk, es jau baidījos par saviem mazdēliem te Rīgā, teicu viņiem, ja kāds bars piekasās, lai mēģina pa labam, sak, mēs jau no viena rajona… bija gadījums, kad mazdēlam ar draugu pienākuši vairāki un prasījuši, vai viņiem ir kas pret krieviem. Atbildējuši – nē,nē. Tad atšuvušies.

  8. bez vārda saka:

    “No manām sarunām ar pašiem ebrejiem par šīm tēmām seko, ka fašistu koncentrācijas nometnēs iznīcināja tieši šīs kategorijas ebrejus, bet cionistus neaiztika.”

    Kā tad, precīza īsta padomju cilvēka terminoloģija “fašistu konclāģeri”, vai ne? Nu, labi, ne par to! Interesanti, ka visi visur no bērna kājas šim puikam piekasījās, šķietamu politiski ideoloģisku iemeslu dēļ – patiesībā atālo pieaugušo radu dēļ, jo esot mātes pusbrālis arī parakstījis slaveno cienijamā E. Berklava vēstuli (kas notika ar tātad īsto vina nelaimju vaininieku, ar šo pusbrāli, nez kāpēc nav pateikts?). Bet tas gan garajā, autora minētajā kontekstā ir mazticami iespējams un ir visai apšaubāms iemesls! Jo loģiskāk būt čekistiem nodarboties ar vina ģimenes pieaugušajiem, ar māti un ar pašu vēstules parakstītāju, bet ne ar puišeli. Ja nu vienīgi būtu arestēti, gan māte, tās pusbrālis utt. radinieki un tad puiku “vagoniņā” līdzi pavilktu! Ja tā ir bijis, tad dīvaini to būtu noklusēt un tad manu secinājumu nebūtu, jo tie būtu bez loģikas.
    Pardon, bet tādas domas mums radās lasot šo šķietami pārtraukto stāstu, kas liekas nepabeigts. Jo prasās pēc varoņeposa stila nākamā turpinājuma, kurš pēc aprakstītās varoņa smagās bērnības ievadīs dižu darbu un pārcilvēciskas cīņas aprakstošā aicinājumā tam pievienoties ceļā uz virsotnēm latviešu tautas gaišās nākotnes vārdā un protams viņa vadībā!
    .
    .
    .
    Admins
    Tāds apvainojošs komentārs būtu rakstāms ar savu īsto vārdu. Tāds, kurš apķēzī citus anonīmi, ir nekas vairāk kā mēsla pika. Tas arī ir spļāviens sejā saviem vecākiem, kuri DEVA Jums vārdu.

  9. Anonīms saka:

    Nūja! Bez vardis un Anonīmais admins, kad iesaku shani tribunāla norādīt uz jūsu pašu vēstures sūdiem kuros bij apkezijusies, tad arī uzrakstīju vārdu, bet pēcāk mans vārds par veidojas par anonīmu tieši admina dēļ. Kāda sūda pēc tas visur ir jāraksta!? Ja bezvārdis norāda domu, tad tas nenozīmē, ka kādu taisās apvainot, bet bezvārdis vienkārši nav saskāries ikdienā saimnieciskās lietās ar tām krievzidu īpatnībām. Var latviešiem norādīt kulturāli, ka tās lietas par kurām jūs spruedelehat nesajiet kopā. Po lotishki sakot – Nesapisas! Vienkārši pa tautiskam, bet sāk latvieši cilāt, ka tā runāt nedrīkst. Pāriet uz krievu hujnu valodu un sāk saprast, ka tu baz savu daiktu tur, kur pēcāk būs bēdas tev un taviem ļaudīm. Grantins arī izliek sevi par visu pareizo un gandrīz nacional svēto, kā dievbijīgie pionieri kuri priekšzīmīgi rakstīja slavas sacerējumus par Soviet karavīru gaitām, bet pārvērtās vienā momentā 88.gada. Kļuva super nacionāli pārliecināti! Ja tu kādam spried, tad tev spriež atpakaļ un nevis aiz tā, ka tev kāds riebj, bet elementāras lietas nesaprot. Nav tavas acis manas un līst sveša dvēsele nav pateicīga lieta! Kas iezimigs ir psihologiem un biežāk tās ir sievietes kuras nodarbojas arī ar Taro karšu likšanu. Tad viņam patīk savos sieviešu pulciņos runāt par sieviešu tiesībām. Tomēr iz tā Brunera raksta saprast var tādi kuriem bij iespēja augt tajos Soviet laikos! Laikam 90 to gadu izdzimteņiem kuri ir lielum liela vairumā nezināms vārds Tēvs arī nesaprast, ko nozīmē Disciplinārā audzināšana. Skolā varbūt arī riebās tās lietas, bet tanī laikā iespļaut skolotājai sejā? Nu riebās visu pirms latviešu valodas skolotāja visu vairāk pār visiem dēļ tām slavas samazgām kuras vajadzēja rakstīt Soviet karavīriem. Vienkārši tās lietas nelikās kopā ar to, ko spļāva ārā tēvs, kad rādīja trulas Soviet filmas par Soviet karavīru varon darbiem. Tad nu arī apkārtnē pārsvarā dzīvoja krievi, kas arī patiesībā ne vienmēr bij krievi. Lahtviesi vienkārši neeksistēja! Bija fashisti un labie krievi, ja arī senči karoja vācu uniformās, tad viss ļoti primitīvi – fashistkaja morda. Tās lietas pienākas dzirdēt arī šodien, ja krievam norāda uz viņa sūdiem, tad tu slikti domā par krieviem, bet viņi var tonnām izlikt publiskās samazgas par tiem pašiem leģionāriem. Skolā vien kāds uzzīmēja klade sarkani balti sarkano un ieraugot skolotāja aizvilka pie mācības daļu vadītājas – Kausiniece. Kaut kā tā laikam bij un tur bērnam pisa smadzenes morālās lekcijas līdzīgs ir savos nacional spriedumos Grantins. Ja vish apjusmo Ulmani, lai jūsmo, bet man nav vajadzīgi tā laika lozungi un mirušo laiku izkārtnes. Es esmu audzis Soviet laikos un šodienu salīdzinu ar to, kas bij tad labāk vai sliktāk, bet rietumu pasaules īpatnības es neesmu audzis un pieņemt viņu nejēdzības man arī nevajag. Viņu fuckingi nav ne par ko labāki par krievu hujnam. Vecāki un bērni!? Te nu ir tā gnidiska zhidiska būtība, ja viņi grib kādu apklusināt vai riebj, tad tie lien visu pirms ģimenes lietās raustot gabalos pašu svētāko – Bērnus. Tā bij ar Kaula lietu, kad viņa divus dēlus novāca, bet to vien uzzināju no sarakstītas grāmatas par viņa darbu. Tieši tanī laikā parādījās Šķēle ar skaistu lozungu, kas tautai ļoti iepatikās un vien runāja par Šķēli, kā lielo piseju – Trīs bērnu tēvs un ģimene! Sportā neviens netiek uz augsu bez zhidu svētības tā pat, kā Herberts Cukurs bez zhidu līdzdalības nekļūtu par aviācijas varoni. Kad vajag viņiem, tad tie ne vienkārši piepalīdz, bet reāli palīdz visās dzīves sfērās līdz tam brīdim, kad vienkārši tu negribi pisties ar zhideni. Jaunībā daudzas lietas nesanāk saprast, ja nav pieredzējuša tēva, kas piezīme un iebaksta kādas frāzes. To saprot vēlāk tāpat, kā saprot tās tēva rīkstes. Sistēmā nekas nav savādāk rietumos un Anglijā redzot viņu sabiedrību jāatzīst, ka tur ir daudz debilak un komunisti saņēma Pārkārtošanās norādījumus no turienes. Gvido Linga parādījās ar dziesmu – Atdodies man! Sāka arvien vairāk sexsualizet, kā tas ir modē teikt šodien, bet po lotishki govorja Mauciskot jaunatni. Nu nevar saprast jaunieši, ka tanī laikā porno žurnālus vai kino ar atkailinajumiem varēja nopirkt melnajā tirgū. Šodien netā ir skatāms pilnīgi visas maucibas krāsainās tēmas. Tevi bērniem pērk rotaļu mantiņas ar miroņu galvām un zarkiem, ka bērnus no mazām dienām paši latvieši aukle nāves enerģijas. Kultivē visur debili Tati, kas Anglija ir redzams viņu pēctecībā. Debiloidi bērni ir ļoti daudz, kā arī fiziskie kropļi. Tās lietas sāka čakarēt īpaši smagi 90, kad ieveda bez maksas medicīnas palīdzību no Amerikas. Sievietes rija un rij visādus sūdus, bet viena lieta, ja tas nebūtu skāris tuvus ļaudis cita, ka tos tuvos ļaudis ir sacakarejusi ne zhidi vai krievi, bet latvieši. Tas pats ir ar tevis piesaukto vakcīnu, kad māte skatās kādu meitenes bildi draugos uzjautāju, kas tā par skaistu meiteni sēd invalīdu krēslā? Bērnu dārza kolēģes mazmeita saaujatejas ko vid laikā i aizgāja pie daktera. Dakteris sprici, bet pagāja laiks un kolēģes meita vāc naudu pa tautu staigadama operācijai, ko jāveic Igaunijā. Tā maksā tūkstošos, ko pate nopelnīt nespēj i pārskaitīja savu sievišķās solidaritātes dēļ grasi. Mazmeitu izglāba, bet kroplis dēļ vakcīnas uz visu dzīvi un bērni!? Kā nepatīk mātei, kad sāk runāt par maukām un norāda uz jūsu garīgajām dumibam, bet ir tāda realite, ka medicīna slepkavo! Slepkavo modernā pārtika un darbā sistēmā cilvēkus vienkārši pataisa bieži par kropļiem, tad tev vēl nacional bantikus grib kārt virsū. Šodien labā ziņa Grantin! Latvijas republika par saviem līdzekļiem Ukraina atremontes bērnu dārzu, ka jauki būt par Labajiem darītājiem un izcelt citai tautai sevi par – Svētajiem.

  10. RB - bez vārda saka:

    Par mātes pusbrāli nerakstīju tāpēc, ka raksts nav par viņu. Mūsu ģimenēm kontaktēt bija aizliegts, turklāt viņš mani neinteresē. Tomēr, ja ir interese, varu pastāstīt. Jānis Kacēns bija Veras Kacenas dēls, kura pēckara laikā 50-os gados bija ievērojama žurnāliste – publiciste, kultūras ministra Voldemāra Kalpiņa dzīvesbiedre. Viņa krita nežēlastībā kopā ar savu vīru un citiem “taisnajiem” komunistiem 50-to gadu beigās.

    Par Veru Kacenu šeit https://www.literatura.lv/personas/vera-kacena , bet par Voldemāru Kalpiņu šeit https://lv.wikipedia.org/wiki/Voldemārs_Kalpiņš

    Tomēr Jums interesē Jānis Kacēns, lai būtu tā. Par viņu esmu dzirdējis to, ka pirms 1971.gada viņš bija LPSR Ministru padomes darbinieks. Protams, pēc “17 komunistu vēstules” publicēšanas viņu no turienes izmeta.

    Kas notika tālāk, nav skaidri zināms. Viņš esot sācis pastiprināti lietot alkoholu un vazāties pa Rīgas krogiem. Nav dzirdēts, ka viņš būtu bijis apcietināts. Sava šļerbanā rakstura dēļ, ar lielu varbūtību, viņš bija salūzis un kļuvis par vienu no Jums. Kacēns esot pastāvīgi sēdējis “Skapī”, kur apgrozījās čekas aģenti un vervētāji. Tāpēc nav skaidrs, kurai Jūsu kategorijai viņš piedēja – stukačiem vai mušķērājiem.

    Paldies par Jūsu komentāru, lūdzu rakstiet vēl. Es gribētu aicināt arī citus čekistus izteikties drošāk. Turpinājumos jūs atradīsiet vēl daudz interesanta.

  11. No You Tube publicētā saka:

    Ukraiņi priecācjas par mums, bet patiesībā mums pārāk milzīga ir 5.kolonna, nodevēju legalizēta un masveidīga:

    https://www.youtube.com/watch?v=SyS5liygGLg  –  Латвія депортує РУССКИЙ МИР.  

    https://www.youtube.com/watch?v=4ZJJYfJYW6s   – РУССКИЙ МИР ниє у Латвії. ДЕПОРТИРУЮТ 

    https://www.youtube.com/watch?v=ZyeIw-Q3dfM   –  Русский мир посилає поліцію Латвії і каже. 

    https://www.youtube.com/watch?v=OWp4PA1t51o  – Поліція Естонії, Латвії гнобить РУССКИЙ МИР   

    https://www.youtube.com/watch?v=YhZmQemRpOQ  –  РУССКИЙ МИР істерить у Латвії. Ниють за РУССКИЙ ЯЗЫК  

    https://www.youtube.com/watch?v=asGwGtKmieE&t=20s   – РУССКИЙ МИР залякує Латвію. За путина МОЖЕМ ПОВТОРИТЬ Даугавпилс НАШ. ЛАЙМА ВАЙКУЛЕ
    https://www.youtube.com/watch?v=JvVfLqKXD5U  – РУССКИЙ МИР в Молдові прославляє ОКУПАНТА і бикує! 

  12. Maija saka:

    Tas viss bija RB karmiskais ceļš…..Jo augstāk kāpsi, jo lielākām grūtībām un pārbaudījumiem, būs jāiziet cauri!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *