Māris M. Viela pārdomām

Viela pārdomām.

Kas īsti notiek ? Kam ticēt ? Okupantu virsnieka dēlam, labi zinot, cik tālu var iet patriotu lomas spēlētāji (labs piemērs: “karognesējs” Pupurs, melnsvārcis Rubenis u.c.), vai “mūsu” masu medijiem un čekistu pavadā turētajām iestādēm?

Gadus atpakaļ lasīju Okupanta grēksūdzi:

“Bērnu” istabā ir rotaļlietas, tās var strikti iedalīt trijās kategorijās:

– “padomju” – tās pirka vectēvs un mani vecāki Rīgas veikalos un Maskavas “Bērnu pasaulē”: dzelzs kravas mašīnas, autokrāni, tanki un lielgabali (cik daudz to bija…) – es ļoti baidījos ar tām spēlēties un vienmēr iegriezu pirkstos ar asām skārda malām;

– “lielās” – tās man dāvināja Dzimšanas dienā vai Jaunajā gadā mana vectēva draugi un darbabiedri, “lielās” tāpēc, ka bērns parasti ievietojās šādas rotaļlietas iekšienē;

– “iepriekšējās” rotaļlietas: zvērēni ar jocīgiem purniņiem, klucīši ar latviešu alfabētu, piramīdas – nu nezināju, es toreiz nezināju, ka tie, kuri pirka tās saviem bērniem un tie, kuri ar tām spēlējās, varbūt jau guļ Sibīrijas zemē, bet varbūt – mokās svešatnē, nezināju – Tu man tici, Kungs, es nezināju!

Viņi taču man nepastāstīja par to: vienkārši atveda uz šo dzīvoklī un iedeva šīs rotaļlietas – spēlē! Es taču ticēju viņiem, ticēju tāpēc, ka viņi ir pieaugušie: vislabākie, vissirsnīgākie, visgodīgākie un ko tur vēl bērns domā par saviem vecākiem un vectēviem un vecmātēm… Es baismīgajos murgos nevarēju iedomāties, ka var šādi: sākumā izlikt cilvēkus ar bērniem no siltas mājas, aizvest uz svešām zemēm, nogalināt uzreiz vai atstāt pakāpeniski nomirt, mocīties aukstumā, bet pēc tam – pašiem atnākt viņu “atbrīvotajā” mājā, dzīvot tajā, lietot šīs “atstātās” mantas, atvest savus bērnus un mazbērnus, iedot viņiem šīs rotaļlietas – spēlējies un esi laimīgs, bet mēs dzīvosim šai pašā dzīvoklī un (ar kādām lūgšanām mēs izlūgsim savu grēku piedošanu?).

http://www.expertiza.org/occupant/dom90_lv.phtml

Šodien lasu:

Krievijas bēgļu bizness Latvijā: rekets un slepkavība

Valsts policija rosinājusi prokuratūrai uzrādīt apsūdzību diviem Krievijas pilsoņiem par Baltkrievijas pilsones nolaupīšanu un slepkavību 2019. gadā Saulkrastos. Noziedznieki Latvijā bija saņēmuši bēgļa statusu un centušies izspiest naudu cēlu mērķu aizsegā….

…Sergejs Aleksejevs dēvējās par finansistu, mecenātu un bēgli no Krievijas, stāstīja, ka raksta grāmatu “Okupanta grēksūdze” par krievu cilvēka dvēseles ciešanām, kurš apzinājies vainu par Latvijas okupāciju. Viņa reālā darbība vairāk atgādina Ostapu Benderu un viņa izpalīgu Kisju, tikai daudz agresīvāk…

…Aleksejevs pieprasījis atbilstīgi skaitam 48 000 eiro ziedojumu, ko pārskaitīt “Latvijas atdzimšanas biedrībai”

…Aleksejevs esot par sevi izteicies kā par politisko represiju upuri, kuru arī Latvijā sasniegusi Krievijas Federālā drošības dienesta garā roka. Kā ir patiesībā, lems Latvijas tiesa.

https://jauns.lv/raksts/zinas/550114-krievijas-beglu-bizness-latvija-rekets-un-slepkaviba

Vēl lasu šo:

LA.LV
15:49, 12. oktobris 2015

Pirmdien, 12. oktobrī, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs apturējis pašvaldības izsniegto atļauju rīkot izstādi “Maidana cilvēki”, jo organizatori neievēro likuma prasības, tostarp nenodrošinot pasākuma apsardzi informē Rīgas domē…
…Izpilddirektora lēmums balstīts arī uz izstādes organizatoru publiskajiem izteikumiem, tostarp minot, ka izstādes mērķis esot “iemācīt Baltijas tautām padzīt no savas zemes okupantus” , “aizsūtot atpakaļ 300 000 krievvalodīgos lopu vagonos.” Tā kā šādi izteikumi ir klaji provokatīvi un, iespējams, pārkāpj likumu, Radzevičs lūdzis tos izvērtēt Drošības policijai…
…Rīgas pašvaldība bija izsniegusi publiska pasākuma rīkošanas atļauju Latvijas atjaunošanas biedrībai par starptautiskas ceļojošās izstādes „Maidana cilvēki” rīkošanu Rīgā, Brīvības bulvāra alejā starp Merķeļa ielu un Elizabetes ielu no š. g. 5. līdz 25. oktobrim.

https://www.la.lv/rigas-pasvaldiba-aptur-izstadi-maidana-cilveki-jo-organizatori-neieverojot-likumu

10. oktobris, 2015.
“Maidana cilvēki” – kas patiesībā stāv aiz izstādes?

Meļņikofam nepārprotami nepatīk Putins un viņam tuvās aprindas. Taču apgalvot, ka visa nācija ir psiholoģiski deģenerēta, raida neērtas un acīmredzamas paralēles ar Eiropas pagātnes traģēdijām. Kad krievu ekstrēmisti, tādi kā Aleksandrs Dugins, apgalvo pretējo – ka ukraiņi ir deģenerāti, bet krievi pārāki, viņus pelnīti iekļauj to personu “melnajā sarakstā”, kurām ir aizliegts iebraukt Eiropas Savienībā.

Tomēr gluži pretēji – Meļņikofu uzaicina atklāt izstādi Brīvības bulvārī tieši pie Latvijas Ministru kabineta, kur tandēmā plīvo Latvijas un Eiropas Savienības karogi…

Sociālajos tiklos ir parādījies video ar izstādes organizatoru izteikumiem, tostarp minot, ka izstādes mērķis ir iemācīt Baltijas tautām padzīt no savas zemes okupantus, “aizsūtot atpakaļ 300 000 krievvalodīgos lopu vagonos”, norāda dome.

…Tāpat izpilddirektors aicinās DP sniegt viedokli par Ukrainas organizācijas “Labējais sektors” karoga izmantošanu pasākuma laikā.

“Ir skaidri redzams, ka šī karoga izmantošana raisa ļoti negatīvas emocijas daļā rīdzinieku. Sapratni un toleranci tas, protams, iedzīvotāju vidū neveicina,” uzskata Radzevičs.

LRTT: Nāvi krievu okupantiem, cilvēces atkritumiem !

Jautājums tomēr paliek atklāts: vai tie 300 000 ir Latvijai vajadzīgi ?

To, ka viņi tik pat kā 100%tīgi ir Latvijas valsts ienaidnieki, neviens vairs necentīsies apstrīdēt. Ja tikai būtu izdevība, kuru viņi ar nepacietību gaida, viņi latviešus durtu uz mietiem. Viņi nekad nav bijuši cilvēki un arī nebūs. Zvērības Ukrainā par to liecina. Viņi tiks ne tikai no Latvijas padzīti, bet no visām civilizētām valstīm !

Par cilvēces izkārnījumu Radzeviču LRTT ir rakstījis:

24.03.23

You may also like...

3 komentāru

  1. Pārmaiņas saka:

    Pēc šiem karātavas raud.
    https://youtu.be/7zcaaeRffys
    .
    .
    .
    Admns
    Nolādēta krievžīdu banda, tāda pati kā Latvijā. Tie mēsli nekad citādāki nebūs, jo viņi jau nemaz nav cilvēki.

  2. Anonīms saka:

    Nūja! Par krievu attieksmi pret iezemiešiem sen viss ir saprotams, bet tomēr ir dzīves realitātē tā, kad savs cilvēks prasa nozīmīgā brīdī palīdzības savam cilvēkam no radu saimes un tie uzskata par vajadzīgu vienkārši neatbildēt. Kad laiks jau pagājis un problēma ir atrisināta bez viņu līdzdalības, tad protams ir runas, ka es taču nezināju! Īpaši tas atiecas, kad jaunie prasa palīdzības vai pajumtes pie vecajiem un tie taču nedrīkst a teikt, jo savi radi, bet jauniem īpaši negribas sevi apgrūtināt, kad večuki prasa palīdzības. Kā krievu kaimiņiene sak par jauniešu a tieksmi, ka mēs priekš viņiem smirdam! Tikai sākot bāzt tai jaunatnei acīs, ka tā dzīvo maukojoties un izšķērdība tas tracina un protams labāk večiņas sazalot kārtīgi, lai īpašumus atstāj mantojuma, ko var pārdot un nopirk Mercedesu!

  3. no Paardaugavas saka:

    https://www.la.lv/foto-sabiedribas-krejums-pulcejas-dailes-teatra-kaukaziesu-krita-aplis-pirmizrade

    Smejies vai raudi – shiis tautaa dzili nicinataas sabiedriibas “kreejuma”parodijas loti stipri atgaadina “Meistera un Margaritas” kheemu un spoku balli, ar bezgala retiem dazu iistu cilveeku izneemumiem!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *