Atceroties Priedīti. Garantētais brāķis

Garantētais brāķis

   Pēcpadomju Latvijas procesu un parādību jebkuram analītiskam izklāstam ir garantēts brāķis, ja netiek ievēroti divi nosacījumi. Sauksim tos par metodoloģiskiem nosacījumiem, jo patiešām runa ir par vispārīgo principu kopumu. Neņemot vērā divus metodoloģiskos nosacījumus, analītiskās darbības rezultāts būs nepilnīgs, aplams, kropls, tendenciozs, neobjektīvs, konjunktūrisks, konformistisks, nodevīgs, renegātisks u.tml. Vārdu sakot, rezultāts būs brāķis, un tas ir 100% garantēts. Turpretī abu metodoloģisko nosacījumu ievērošana ir zināms nodrošinājums sasniegt kvalitatīvu rezultātu, bet nevis brāķi.

   Pirmais nosacījums attiecas uz latviešu tautas vērtējumu. Brāķi sekmē naivā paļaušanās uz latviešu saprātu, spēju un gribu dzīvot cilvēciski. Etniskais optimisms ir pilnīgi nepamatots un neatbilst etnosa attīstības līmenim un dzīves reālijām. Valsts prezidents, parlaments, valdība, kantoru birokrātija ir ideāli konģeniāla latviešu tautas kvalitātei. Smieklīgi ir nošķirt tautu no tās kalpiem un katrus raksturot krasi atšķirīgos un diametrāli pretējos epitetos. Epiteti ir vieni un tie paši gan tautai, gan tās deleģētajiem tautas kalpiem.

   Tā, piemēram, pašlaik (2021.g. oktobrī) vieni un tie paši epiteti ir jālieto gan kariņu, levitu, pavļutu identifikācijā, gan latviešu tautas identifikācijā. Un turpmāk nekas nemainīsies! Ne velti tautas lielākie glābēji, jaunie lāčplēši, ir fundamentāli neadekvāti tipi – pļaviņi, vasiļevski, putņiki, gobzemji. Savukārt saits “govidgudrie” ar tajā publicētajiem fotoportretiem ir etniskā stāvokļa šaušalīgs vizuālais apliecinājums. Konģenialitātes princips ir ne tikai teicienā “kāda tauta – tāda valdība”, bet arī teicienā “seja ir dvēseles spogulis”.

   Turklāt etniskais optimisms nav iespējams attiecībā uz “baltās” rases un tajā skaitā latviešu tautas likteni demogrāfiskās pārejas laikā. Demogrāfiskās pārejas drausmīgās sekas ir labi zināmas un tiek konkrēti izbaudītas ne tikai garīgajā kultūrā (brektes, bikšes, ģelži u.c.). Tāpēc ir naivi aicināt “cilvēki, esiet modri!”. Par tautas inteliģences reālo intelektuālo un morālo stāvokli liecina slavenās debilās tirādes: “Salīdzinot ar daudzo gadu rēnajiem un bezcerīgajiem prezidentūras gadiem, Egila Levita kandidatūra ir kā spoža zvaigzne. Spīdums, kas šai zvaigznei piemīt, ceļas no dziļas inteliģences, no izcilas izpratnes par Latvijas vietu un lomu Eiropas un pasaules kontekstā. No spējas, un tas ir tik svarīgi, brīvi komunicēt četrās svešvalodās – angļu, vācu, franču un krievu. Latvijai ir ļoti nepieciešama zvaigzne, kas apspīd mūsu valsts tumšos beztiesiskos kaktus, un to Levits spēs, būdams augsti kvalificēts jurists. Tieši Levits lika juridiskos pamatus Latvijas valsts atjaunošanai, un visus šos gadus viņš ir bijis ciešā sasaistē ar Latviju. Mana pārliecība ir, ka viņš spētu visus putnus, kam nošļukuši knābji, ar savu lielo ticību Latvijas valstij un latviešu nācijai atkalt celt spārnos.” “Draugi, viņš ir pirmais premjers, kura godīgumu, valstsvīra morāli un 100% lojalitāti valstij grūti apstrīdēt. Viņš ir Eiropā ļoti cienīts, draudzīgs attiecībās ar Eiropas kolēģiem. Prieks skatīties, kā viņam, ejot pa Briseles gaiteņiem, visi steidz klāt un grib ar viņu sasveicināties. Viņa laipnība, tolerance, kā arī uzticība cilvēkiem, ir arī viņa posts. Viņš nav dzīvojis pietiekami ilgi padomijas vilku mežos. Nav pietiekami rūdīts “peldēt starp haizivīm”. Galvenais “trūkums” – demokrāts,” “Daudzi gribētu būt Kariņa vietā. Ja gribat stingru roku un skaļu muti, tad sauciet atpakaļ, piemēram… Ja gribat premjeru, kas ir godīgs un, jā, dažbrīd naivs ideālists, tad atbalstiet Kariņu! Lai viņš, atbalstu jūtot, ir pašpārliecināts un atlaiž pāris ministrus, kas atrodas valdībā iepriekšējo populistisko vēlēšanu rezultātā. Tur, draugi, ikviens esam roku pielikuši. Es atbalstu Krišjāni Kariņu!” 

   Būtu labi, ja atbalstītu tikai viens “Es”. Taču tā nav. Atbalsts ir masveidīgs, konsekvents, lepns, padevīgs, laizošs, konstants.

   Otrs nosacījums attiecas uz valsti. Lai izvairītos no brāķa, obligāti ir jāņem vērā patiesība par valsti. “Otrā republika” ir šausmīga fikcija, fantastisks pašapmāns, unikāla nelietība un nacionālā nodevība. Aizvadītajos 30 un vairāk gados “otrā republika” nav “pirmās republikas” turpinājums, bet gan padomju varas turpinājums izcili melīgā, talantīgi manipulatīvā veidā ar “atmodas” un “perestroikas” graujošajiem projektiem. Latviešu tauta tika šausmīgi piekrāpta, jo Latvijā varu saglabāja LKP/VDK nomenklatūras kadri (Gorbunovs u.c.), kurus jau no paša sākuma atbalstīja trimdas barveži nacionālie nodevēji (Meierovics u.c.). Latviešu tautā šī šaušalīgā krāpšanās nekad nav nosodīta un nekad nav sastapusies ar sociāli politisko pretestību. Latviešu tauta vienmēr ir bijusi masveidā apmierināta un morāli atbalstījusi gan “prihvatizāciju”, gan kriminālā kapitālisma iekārtu ar organizētās noziedzības nesodāmību. 2003.gada 20.septembrī latviešu tauta masveidā (66,97%) atbalstīja atsacīšanos no valstiskās neatkarības. Valstiskā neatkarība, nacionālā brīvība Latvijā vairs nav vērtība. Vēlme atgūt neatkarību neeksistē. Toties eksistē maniakāla paklausība un padevība jaunajiem saimniekiem. Par to latvieši pat nekaunas publiski atzīties. 2021.gada 22.oktobrī interneta medijā “nra.lv” ģenerālprokurors Juris Stukāns par stāvokli Latvijas finanšu sistēmā atzinās: “Tā nav problēma, tā ir aktualitāte. Un kāpēc mēs to darām? Tāpēc, ka Latvijai Amerika uz to norādīja un pieprasīja, lai mēs to darītu, un mēs visi to darām.” Viņa atzīšanos žurnālists komentē atklāti precīzi: “Tas jau iepriekš bija zināms, ka Latvijas finanšu sistēmas kapitālais remonts sākts pēc sabiedroto pieprasījuma. Caur ASV vēstniecību tika nodots pasūtījums Latvijas lielākās nacionālās komercbankas “ABLV Bank” pašlikvidācijas procesu aizstāt ar piespiedu likvidāciju un bankas īpašniekus ielikt cietumā, kas gan pagaidām nav izdarīts. Finanšu ministrijā ASV vēstniecība “tehniskās palīdzības ietvaros” ielika savu konsultantu, lai uzraudzītu nepieciešamo normatīvo aktu virzību. Un šobrīd likumi ir sagrozīti tā, ka procesu virzītāji faktiski pārkāpj Satversmes 105. pantā noteiktās cilvēka pamattiesības uz īpašumu”.

   Arī tautas masu un tās tautas kalpu attieksme pret pandēmiju pilnā mērā apstiprināja to, ko jau sen par latviešiem zināja, piemēram, Merķelis, Augusts Bīlenšteins, Vilhelms Ostvalds, Alfrēds Rozenbergs, Staļins, brāļi Kaudzītes, Andrejs Upīts, Purvītis, Rozentāls, Valters.

LRTT pēcvārds

Kāpēc ir “jāatceras” A. Priedītis ? Ir lietas, kuras jāatgādina. Ir žēl, ka tādi atgādinātāji tik pat kā nav Latvijā. Ja prese būtu neatkarīga, tad atgādinājumi par nelietībām nebeigtos. Šeit ir lasāms, ka Latvija sāk cīnīties pret korupciju tikai pēc sabiedroto, šajā gadījumā ASV, “priekšlikuma. Un mēs taču visi atceramies, kā Lemberga kaļēda ar NRA un PIETIEK priekšgalā, norēja J. Bordānu, kad tas dalījās nelaimē ar ASV. Bordāns tika nodēvēts par tautas nodevēju ! Par to visu pirms vēlēšanām klusēja prese, tā neko NEATGĀDINĀJA ! Līdz ar to uzvarēja čekistu- cionistu klans un Bordāns tika padzīts. Nu tad ir jāsaprot, ka uzvarējis “saprāts un gaišais spēks(vismelnākie cionistu reakcionāri) un viss mums tagad trauksies uz augšu.

Pasaulē tiek runāts, ka Krievijas propagandisti, ar Solovjovu un Skabējevu priekšgalā, nonāks uz Hāgas Tribunāla apsūdzēto sola, bet kā ir ar Latvijas preses noziedznieku bandu ? Vai NRA, TVNET, pietiek.com… nav pielīdzināmi Krievijas atkritumiem un tiesājami, jo strādājuši bijušo čekistu vadībā un veikuši tik pat brutālu genocīdu pret tautu kā krievu orkas Ukrainā ?

To, ka vietējā Latvijas prese kalpo čekistiem, pierādīt var ik uz soļa. Lūk, tādas pārdomas man izraisīja, ka pārlasīju Priedīti. Protams, ka ir arī totāli absurdi Priedīša tekstā, starp latviešu klasiķiem “iespraust” Staļina vārdu, bet, ja zinām, ka viņš bija krievu nacista Dugina piekritējs, tad tas viss “sakārtojas pareizajos plauktos“.

Priedīša vairs nav starp mums un tāpēc nosodījums vairs nebūs vietā. Ņemsim no viņa raksta to, kas mums ir pieņemams. Un pieņemamās lietas Priedīša tekstos ir ļoti daudz.

04.12.22

You may also like...

11 komentārs

  1. Anonīms saka:

    Nūja! Par Stalinu arī Prieditis ir norādījis taisnīgi i ļoti labi tas gruzinzhids ir zinājis, kā ir veidojusies tie latviešu strelki, kam tie pakalpoja. Lērums šodiena ir grāmatu par Staļina laikiem, bet jāatgādina, ko norādīja iz bijušais Kgbeshniks. Par šīm elementarajam lietām par kurām mēs šodien runajam mani tanī laikā vienkārši nošautu! Tikai tā dvēseles sāpe viņiem, ka tas 80 to gadu nacionālisms bij vien pluras masa un no tās pluras ir izveidojusies modernā anglosaxu laižu savienība. Visus Pārkārtošanās procesus regulē tieši anglosaxi un pie visām nelietībām, ko tie ir darījuši izbijusa Soviet telpā pienāktos viņus šaut nost. Tomēr ir problēma tāda, ka novargusais stipram neko nevar padarīt. Vien dzīvot un lādēties!

  2. AG saka:

    Viiens šizikis jūsmo par otru tādu pašu !!! :)))

  3. draņķis sevi atkal izgaismo saka:

    AG 2022. gada 4. decembris 15.46
    Viiens šizikis jūsmo par otru tādu pašu !!! :)))

    tu resni tikai aizmirsi piebilst, ka to paškritiku skribelējot stavēji pie spoguļa

  4. Tā mēdijos par perverso bandas uzbrukumu saka:

    Latvijā cionistu emisāri atkal ir devusi vadošos norādijumus turpināt Latvijas dažādo amatpersonu uzbrukumus Daugavpils vadībai saistība ar amorālo, pretdabisko un religiskās jūtas zaimojošo priekšmetu izņemšanu no perversā igauņu mākslinieka ekspozīcijas. Diemžēl tauta klusē, iznemot dažus godpratīgos, kas neklusē:

    Vēmiens nāk, cik jēli melo uzpirktie
    30. novembrī
    Par laikmetīgo makslu perverso algotnu runās tiek devēta gara kroplības un atbaidošas, pretīgas dzimumtieksmes izpausmes visādu veidu anomālijās! Mākslas parodijas, kuras tikai smagi traumētajiem “sešiniekiem” un pamatīgi uzpirktajiem ierēdņiem var tik tāuztvertas, patiesībā nolamātas par mākslu, īstu makslu šādi smagi apvainojot!! To pierāda visu šo LGBT uzpirkto stulbeņu melīgā, drīzāk izcili nekaunīgā, uz visu sabiedrību uzspļaujošā amtpersonu-ielikteņu čivinašana, (piem. tās lāces un aunainā vai kā tur to baranovu sauc, pretīgo iztapoņu pļekstonu! (kaut varb. tie paši ir no slimajiem, kā visi mēdiji, kas tik pierāda supervienpusību un visas sabiedrības ignoranci)

    Kāpēc mēs to pieļaujam?!
    Rauls
    vakar 21:02
    muzeju.biedrība.vēlas.lai.bērnudārzos, skolās.nebūtu.cenzūra.un.būtu.atļauta.pedofīlija.un.pedarastija
    —————— tas ir šo zilo sapnis, kuri ir 30.gadu laika izrakti no slimo bordeļu miskastēm un sabāzti visos tādos amatos, kuri ietekmē jaunatni un sabiedrību vispār! Zilirozīgo bandas lēns, plānots uzbrukums visai veselo sabiedrībai, ar svešu spēku, cilvēciskuma naidnieku finansu palīdzibu tas tiek īstenots arvien intensīvāk! Vai mēs veselie, esot absolūtais vairākums to ilgi vēl klusējot piecietīsim?!

    Precizēts + normālo koments:
    29. novembrī
    Feģa -Peķa
    vakar 23:07
    Promaskaviskās Latvijas Krievu savienībai un Maskavas Pareizticīgo baznīcaas vietējiem faniem tas nepatika un Krievu Savienības deputāts, Daugavpils vicemērs aizgāja un izkomandēja Kultūras Ministrijas iestādi- Rotko centru un šī ir VIENĪGĀ reize, kad tiem kremliniem bija taisnība! Cik ilgi ļausim raškas salašņām un arī sīksīko perverso pūznim rīkoties Latvijā kā savā ķēķi??

    Tikai Fakta konstatācija!
    29. novembrī
    Pārliecināti cilvēki nebaidās no izacinājumiem un maziem cinčiem uz krustiņiem.

    slimo idiņa pļerza un stulba, neatbilstoša tēmai, jo vai tad tu idiņ baidies, kad kāds sameties tavējo mīkstais mīž uz ielas, nē, tu vienkaŗši nosauc to par cūku un iegrūd krūmos. Jo nav runa par neatbilstoso tavu vārdeli- BAIDĪSANOS, bet par nepienemamu lopisku rīcību, uzspļaujot visai sabiedrībai-sapront pedāli?!

    auts
    29. novembrī
    Propesors mākslNieks,es darbu saprotu īsts zilo valdības spogulis, dziļdziļa doma “māksliniekam”.

    Ja
    30. novembrī
    Ja, tā saucamam mākslas darbam, ir tik bezgala plaša interpretācija, tad jau katru, jebkuru lietu var uzskatīt par mākslu, iestāstīt, ka izkakàtà sûda forma noràda uz to , vai rīt snigs, jeb lîs lietus, un vai płutins bombardès Kijevu…

    Levits ar Kariņu drīzāk iznīcinās
    29. novembrī
    savu tautu (tāpat kā Zeļa) nekā aizliegs slimo transvestitus. Transvestīti cenšas bojāt normālus cilvēkus it sevišķi bērnus.🐸🍌

    Haims Ilggrīdis,Cipcilēvič
    Nepienjemt izstaadi un miers
    30. novembrī
    Rotko- smeereetaajs vai maakslinieks? Vajadziiga diskusija

    Pauls
    30. novembrī
    Tāda zilo cenzūra plašsaziņas līdzekļos vēl nav pieredzēta…riebīgie liekuļi!

    Dortholcs Austris
    30. novembrī
    Ar VARAM vēstuli var noslaucīt dibenu

    Vispār
    30. novembrī
    Pornografiju nedrikst publiski izplatit. Tik daudz tak ministrijai butu jazin. Vai ari ministrijai tas ir papildu rūpals?
    ——— ——–
    Kas tad uzpieda LV to rotko un citus slimos “maksliniekus”, tak jau pie varas esošie ekskomunisti, alkatīgie nodevēji,sorosa vergi un rietumcionistu iztapoņas, pretī sanemot amatus, algas un apbalvojumus?!

    Labi draņķi sevi izgaismo!
    nav pret
    30. novembrī
    man nav iebildumu, lai to mākslu VARAM nes uz savu kabinetu.
    ========================
    Nē, šie līdēji un liekuļi to nekad ne mājas, ne darbā nedarīs, ja par ko tik vizuāli jēli pretīgu arī nemaksās, kā par šo PRET NORMĀLAJIEM uzstāšanos

    “Tas šūpo valsts pamatus,” brīdina tiesību eksperti, vērtējot mākslas cenzūru Daugavpilī

  5. reiz biju toreiz ... saka:

    Kāpēc antīkās statujas tiek attēlotas kailas?

  6. Avots. saka:

    Rakstā minēto šaušalīgo krāpšanu par pirmās republikas turpinājumu,tauta vairumā saprot. Dzīvojot genocīda apstākļos t.s. krievu pasaules represīvā smirdoņā,kad vienīgais svaiga gaisa malks ir palikusi tikai cerība,nevar būt runa par masveida nosodīšanu vai pretestību.
    Mūs nogalina smacīgais krievu pasaules genocīds,ar kliķes četru varas pātagu palīdzību,kas ir šeit uz vietas Latvijā, plus šovinnacisma mūžīgais smārds no Krievijas,un trešais,vistraumējošākais,krievu pasaules hibrīdtvans no rietumiem-mūs nobeidz,vēsi ciniski,līdzīgi kā Sibīrijas vergu fabrikās.
    Nepārmetiet latviešiem,tie jau uz nāves gultas,un cerība tos vēl notur:tos,kas nav padevušies.

  7. arī par slimajiem netā saka:

    Janka
    2. decembrī
    Sorosīdiem tik padod ko pretīgu, ar putām uz lūpām aizstāvēs savus “skaistuma” etalonus.

    Vesels un normāls
    tikko
    Zini Janka, kamēr zilirozīgos un citus neveselos sīkpūžņus balstīs cionistu naudasmaisi, tikmēr bez visas sabiedrības jūtama soda šie pērkamie nelieši nerimsies

    Orvels
    2. decembrī
    Gari, bet raksta būtību es uztvēru. Cilvēktiesības ir jāpiemēro dažādi. Atkarībā no personas piederības kādai sociālai grupai. Vispārīgi cilvēktiesību deklarācijā ir teikts, ka katram cilvēkam ir tiesības uz cieņu un nevienu nedrīkst pakļaut pazemojošai attieksmei. Tomēr šeit bijusī Satversmes tiesas priekšsēdētāja un advokāts Lauris Liepa kā sorosa fonda jurists populāri skaidro, ka, ja runa ir par kristīgās ticības pārstāvjiem, tad minētās cilvēktiesības uz cieņu nav īsti spēkā un principā ticīgos ir leģitīmi pakļaut pazemojošai attieksmei, izņirdzot viņu svētumus, ja vien to ņirgāšanos iepako kā “mākslu”. Tā arī dzīvojam. Tāda ir oficiālā politika.

    a kam ta’ pieder valsts? Osipovai?
    2. decembrī
    Osipova Pret ticīgajiem? Izstādiet to DAIKTU Aglonā akurāt uz debesbraukšanu, lai tauta nāk apbrīnot zilo “mākslu”. Un paaiciniet sīksīkajai LGBT grupelei iztapoņu Osipovu par kuratori! A huļi? postscriptum – Ja koments pazudīs, cenzūra darbojas labāk, nekā mēs visi domājam;)) …

    makss.
    2. decembrī
    Tad kāpēc strikti jāsabar Jānītis, kurš uz sētas uzzīmējis treknu dzimumlocekli. Varbūt Jānītī top tāds pat makslinieķelis, vai arī ;ists varonis kurš uzliek mīksto Krievu kuģim. Un kāds te sakars ar Valsts pamatu šūpošanu? Daugavpils Dome rūpējas lai tās administratīvajā teritorijā tiktu ievērotas un respektētas Latvijas sabiedrībā ar likumu, ar Satversmi aizsargātas sabiedrības ētikas normas.

    nu ja
    2. decembrī
    šādu “mākslas” pornogrāfiju vajag reklamēt uz katra stūra lai tautai prieciņš tiek.

    Paldies Daugavpils veselajiem ļaudīm!
    4. decembrī
    Ja tauta truli klusēs, tad šie skaitā sīkie perverso ņergas kāps vel vairāk veselo sabiedrībai uz galvas un ķēzīsies vēl lopiskāk un pamatīgāk

    Niluška Muižņiks
    tikko
    “Tieši tāpat kā pašvaldībai nav jānodarbojas ar mediju redakcionālo vadīšanu, tai nav tiesību pārraudzīt mākslas darbu atlasi un izstāžu saturu mākslas centrā, veicinot kādu noteiktu ideoloģiju, vai citādi ietekmējot ekspozīciju
    ——————————————-
    Nevajag jaukt pašvaldības kompetenci mediju vadīšanā, uz ko tā nepretendē ar visas sabiedrības viedokli! Un pavisam pilnīgi idiotiski ir nosaukt gadsimtiem seno un tradicionālo kristietības modeli par kādu agresīva perversuma frazeoloģijai noderīgu teksteli par mistisku ideoloģijas modeli(??!), runājot par senu konfesiju esamību un tās vērtībām. Bet, kas būtu tieši vietā runājot par to pašu jēla perversuma pārpilno izstādi, tik “bezgala elitāro” uztveres ziņā, kas ambiciozi melīgi tiek dēvēta par “laikmetīgo mākslu”!

    Kas īsti esi skol NIECIŅ?!
    Skolnieciņš
    Kad viduslaiku kristieši veica baltu tautu genocīdu, tad kristīgā baznīca arī bija malači? Viduslaiki ir beigušies. Kristīgajai baznīcai vairs nav varas pār sabiedrību. Katrs cilvēks drīkst brīvi izpausties. Ar cieņu pret politeismu, Skolnieciņš
    2. decembrī
    Zaķi, Tev ir taisnība. Vatikāns un Vatikāna vasaļi (pareizticīgo baznīca) veica baltu tautu genocīdu Baltu zemēs. Šiem viduslaiku kristiešu noziegumiem nav un nebūs it nekāda attaisnojuma. Latvieši ir baltu tauta, kas dzīvo savu senču zemē. Latvieši ir pagān…utt.
    000000000000000000000000
    Bet kā tas attaisno šo perverso dzimumorgānu publisku izstādīšanu mākslas vietā?!
    Un senlatviešu radītajās un no dižā Barontēva saglabātajās tautas dziesmās nekur nav perversijas un cita veida kroplības apdziedātas, tad ko iepin tās šajā zilo reklāmā, jeb pats esi no tiem!?

  8. neatpazinies saka:

    Ukraiņu karavīri arvien biežāk,pierastā sakāmā: “Slava Ukrainai” vietā saka: “Slavā nācijai”. Tas nozīmē,ka “ukraiņu lācis” ir pamodies.

  9. - EDINI NOVINI - saka:

    Ukraiņu eksperti atraduši Irānā ražoto “Šahed” raķešu detaļās ASV. un Kanādā ražotas detaļas.

  10. Krīvs saka:

    Ukrainas cionistu vara par lielu traģēdiju uzskata,ka vietām nav internets. Internetu steidzas atjaunot vispirms!
    Lieta pavisam vienkārša: nav Interneta,nav elektrõniskās diktatūras.

  11. Kjencis saka:

    Nav interneta ,nav navigaacijas parastaas.Bet, ja savas galvas nav,tad arii bez interneta ieliks eXkrementu kaa programmu,ka saceit jaasaka.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *