Un 4. maija noziedzīgā kliķe tiks “nojaukta” tāpat kā okupeklis !

LRTT

Ne jau 4. maija noziedznieku banda nojauca šo “okupantu asins stabu”, bet gan ukraiņu tauta ar savām asinīm. Un pienāks diena, kad visi okupantu- kolonistu salašņas no Latvijas tiks padzīti, tāpat kā šis “piemineklis” ! Tiks arī tiesāta 4. maija kliķe, jo viņa visa sastāv no čekistiem, komunistiem un kolaboracionistiem !

Slava Ukrainai !

Dievs, svēti Latviju !

Viņiem ir jātiek un viņi arī tiks tiesāti !

27.08.22

Mielavam, kas reiz uzstājās 9.maija “svētkos”, ir kas sakāms sabiedrībai

tautaruna.lv Vakar, 14:30

Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Mūziķis Ainars Mielavs facebook publicējis pārdomas nojauktā okupācijas pieminekļa sakarā. Atgādinājumam – sabiedrības sašutumu mūziķis izplenījās laikā, kad pats uzstājās 9. maija “svinībās”…

“Neaptverama diena. Zinu, ka arī man jāizsakās. Diemžēl, var sanākt garāk, nekā FB pieņemts. Kad pirms 40 gadiem sāku dzīvot Pārdaugavā, šķiet to “monumentu” tieši stutēja.

Kā cilvēkam un cilvēkam ar Mākslas akadēmijas izglītību jau toreiz tas izraisīja riebumu ar savu netalantīgumu.

Tēlnieks Aivars Gulbis bija viens no desmitiem savtīgu amatnieku, kas savu “piķi” pelnīja ar pakļaušanos padomju varai. Zinu virkni viņa laikabiedru, kuri katru gadu kala pa “Ļeņinam” un uzdzīvoja uz nebēdu. Mērgļi! Tad, kurā tur gadā krievu “Jāņi” tā pakājē. Jau tradīcija.

Pirms gadiem 12 es piekritu dziedāt viņu svētkos. Devos ar palmas zaru, dziedāju un runāju latviski. Jā arī krieviski. Lai saklausītu. Lepojos ar to joprojām. Zinu, ka tas bija drosmīgi. Tagad (jau kopš Krimas) saprotu, ka kā pret sienu. Nu arī mūsu ukraiņu brāļi un māsas to saprot. Noliecu galvu dižās tautas priekšā! Ukrainas karogs pie mūsu mājas plīvos arī pēc Krievijas sagrāves! Bet Bulgakovs, Dovlatovs un Cipkins paliks mani varoņi vienmēr! Slava Ukrainai! Varoņiem slava!” raksta A. Mielavs.

You may also like...

5 komentāru

  1. Maija saka:

    Pats galvenais, ka mēs novācam okupekli tiesiskā ceļā. Vairs nevienam tā dēļ, nebija jāmirst, vai jāpaliek bez pirkstiem. Tautas dusmas mērgli Gulbi, pavadīs līdz mūža galam. Tur ir slikta karma. Un ne visi mākslinieki ir pērkami cilvēki! Lai Dievs mums visiem palīdz! Slava Ukrainai!

  2. Anonīms saka:

    Nūja! Soviet times skolas koridorā sakavos ar klases biedru, kas tika uzskatīts par pašu stiprāko klasē, bet staigāja pa koridoriem Jānis Rovics. Tad viņa boksera rokas satvēra mūs abus aiz kragas i nākamajā starp brīdī aizvilka uz vecās skolas zāli, kur stāvēja boksa rings. Nu i bij klases biedriem zināt kāre, kas ta būs? Sevi pats īsti nezinādams sāku to visu labāko i izveicigako sist tā, ka Rovics mani aizvilka uz boksa nodarbībām. Patikās nodarboties i saka klasē arī bīties, bet tomēr muskuļus trenē arī citi. Ne tik muskuļu dēļ, bet paša Rovica dēļ patika boks. Tā teikt skolā vienīgā un patiesā latviskā seja, kas palaidnus stadijā uz disciplinārās līnijas veidojot no viņiem ne vien kauslus, bet arī audzinot puikas tās īpatnības, kas meitenēm nav piedienigas. Kā būtu bijis, ja būtu bijis savādāk? Tomēr pienāca 9.maijs un mēs bijām sagatavoti goda parādei Ļeņina pieminekļa priekšā Dubultos izrādīt sevi, kā labos puikas. Sagerbti klasiski melni baltā sākām demonstracionali boksēties, bet pariniekam atkal uzsavu stiprāk pa degunu un no tā sāka pilēt asinis uz viņa baltā krekla. Kā man tās bildes riebās, kad redzi, ja cilvēkam sāp, bet no sportiskā gribējās sist. Aizgāju no boksa tieši tādas hujnas dēļ! Tomēr Rovics bij labākais skolotājs ar krievu valodas skolotāju, kas mācīja vēl militārismu, bet pie Kalashnikova automāta nelaida klāt, jo mācījos slikti vai pat vispār skolai liku virsū Svēto Nikolaju pats sēdēdams kino agri no rīta, kad notiek bērnu kino seans. Nahuj to latviešu valodas stundu, ja vajag redzēt kādu jaunu filmu, tad filma ir svarīgāka par nožēlojamo latviešu valodu ar ievadu komunisma slavēšana. Kāpēc Rovics nenonāca uz Olimpiskam spēlēm bij saprotams tā laika letiniem, bet vēl nesenajs chempions Briedis kļūst par chempi tieši pirms saasinajuma Ukrainā!? Vai Briedis tiks iemūžināts uz Latvijas pastmarkām, kā tas pienāktos pēc klasikas? 9.maijs jebkurā gadījumā man ir labveligaks par tiem rietumnieku svētkiem. Viņiem viss ir vienā satanisma tīts. Sūds ar tiem pieminekļiem, bet tomēr jābūt par cilvēkiem, ka pats nezin, kurā pusē vari nonākt, kad uz galvas kritīs bumbas! Cik anglosaxi ar sovietiem tai vecajai Europai uzmeta lādiņus? Pati Anglija īpaši netika karā skarta!

  3. AG saka:

    Mielavs drīz teiks, ka tikai izlikās muzicējam, bet patiesībā slepeni tur bumbu lika !!! :)))

  4. Odze. saka:

    Kas es,losis!? Kaada starpiba ,kas par publiku – pikis paliek pikis.
    Bet latviesi, tai vietai, 9.maijaa parasti tuvumaa NEGAAJA… jo-sausmigi PRETIIGI. Tikai dazi zurnalisti vai protestetaaji.
    Pierijushos rozzejas lopus taadaaaaaaaaaaa daudzumaa kopaa redzeet , ir atbaidoshi. To ,,kultuuras liimeni,, jaapraksta dokumentaalaas
    laiku hronikaas,lai paliek paaudzem,peec mums. Bet neviens,jau taa pat ,kaa lidz shim, nespees cilveciski noticeet,ka
    zeme nes saadas padibenes,kaa TIE.

  5. Pārmaiņas saka:

    Mielavi, šleseri …. & pavļiki morozovi.
    https://youtu.be/F0fkHyOVlkQ

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *