A. Priedītis. Neoliberālisma inkvizīcija

Neoliberālisma inkvizīcija

  

Attēls var saturēt: 1 persona, stāv un uzvalks
Arturs Prieditis
30. septembris plkst. 08:43  ·

Maskas kļūst Rietumu civilizācijas bojāejas laikmeta kariķējošs vizuālais simbols, kad politiskās elites idiotiski uzkurinātās psihozes pārņemti principā veseli cilvēki rīkojas debili un paši sevi padara smieklīgus. Šī fotogrāfija var izraisīt vienīgi sarkastiskus (dzēlīgi izsmejošus) smieklus.

Rietumu civilizācijā no XX gs. 80.gadiem izplatītais neoliberālisms ir antipods liberālismam, kas kā morāli antropoloģiska pozīcija, socioloģiska teorija, filosofiska mācība, ekonomiska un sociālpolitiska stratēģija radās Rietumeiropā XVII gs. nogalē, tika pamatīgi nostiprināta  XVIII gs. un lielā mērā turpināja valdzināt intelektuāļu prātus līdz pat XX gs. vidum. Liberālisms bija vērsts uz pārstāvniecisku valdīšanu (tauta kā varas suverēns), preses, vārda un ticības brīvību, šķiru privilēģiju atcelšanu, brīvu starptautisko tirdzniecību. Liberālisms aizstāvēja maksimālu indivīda brīvību un neatzina valsts iejaukšanos ekonomiskajās norisēs.

   Liberālisms kā jēdziens ir vienots ar jēdzienu veselu komplektu. Tajā ietilpst tādi jēdzieni kā liberālis, liberalitāte, liberalizēt, liberāls. Par liberāli var dēvēt cilvēku ar liberāliem uzskatiem, liberālisma piekritēju, liberālās partijas biedru. Liberalitāte ir liberāla izturēšanās, liberāls cilvēka raksturs, liberāli uzskati, kā arī pārmērīga iecietība. Liberalizēt nozīmē kaut ko padarīt liberālu vai vēl liberālāku, atceļot ierobežojumus brīvībai, mazinot stingrību un mazinot kontroli. Jēdzienu “liberāls” attiecina uz cilvēku, kurā dominē brīvdomīgums, kurš ir bez aizspriedumiem un ir tāds, kas spēj saprast un respektēt citu domas un jūtas.

   Jēdzienu komplektā ietilpst arī jēdziens “libertīnisms”, kas Rietumu civilizācijā tagad ir ļoti aktuāls. Par libertīnismu dēvē izlaidību, kura ir radusies, pārspīlējot indivīdu brīvību un vēloties atcelt jebkādus ierobežojumus indivīdu brīvībai. No tradicionālo uzskatu viedokļa tas nozīmē izlaidības un izvirtības pieļaušanu.

   Neoliberālisms radās Rietumu civilizācijas norieta apstākļos. Neoliberālisms kļuva postmodernisma partneris. Postmodernisms kā kultūras pagrimuma atribūts Rietumeiropā (galvenokārt Francijā) radās jau XX gs. 60.-70. gados. Ja postmodernisma koncepti pamatā destruktīvi vienmēr un joprojām ir riņķojuši ap garīgo kultūru (mākslu, kultūras mantojumu, masu kultūru), tad neoliberālisma koncepti pamatā riņķo ap sociāli politisko sfēru. Neoliberālismu var uzskatīt par ideoloģiju, kuras mērķis jau no paša sākuma bija vērsties pret sociāldemokrātisko politiku (Rietumeiropā bija izplatīta pēc II Pasaules kara) un cītīgi kalpot finansu kapitālisma ekonomiskajam un politiskajam modelim. Pēc sociālisma sistēmas sagraušanas neoliberālismu sāka papildināt globālisms, kā var dēvēt ASV vienpolārās pasaules argumentāciju un praksi. Savukārt visjaunākajā periodā (XXI gs. 10.gados, īpaši 2020.g.) neoliberālisms ir sācis funkcionēt kā sava veida inkvizīcija – ļoti nežēlīga antiliberāla rīcība. Tam ir dziļi sakņoti un savstarpēji vienoti iemesli.

   Pirmkārt, kapitālisma ekonomiskā krīze no 2008.gada. Otrkārt, ASV un Ķīnas konfrontācija par vadošo lomu uz Zemes. Treškārt, “baltās” rases politiskās elites neadekvātums, kas ir nonācis līdz, tā teikt, cilvēciskās civilizācijas un anticilvēciskās civilizācijas cīņai uz dzīvību un nāvi. Spilgtākais piemērs ir ASV politiskās elites cilvēciski neadekvātās izdarības sakarā ar valsts prezidenta vēlēšanām 2020.gada novembra sākumā, kā arī kovidpsihozes uzkurināšana, kas vispār asociējas ar pamatīgu psihisko traumētību.

   Spilgts piemērs ir arī Rietumu nepārtrauktā Krievijas vajāšana. Izrādās, Rietumu politiskajai elitei savas pozīcijas konstruēšanai ir vajadzīgs ienaidnieks. Rietumu politiskā elite nespēj neko konstruktīvu izstrādāt bez ienaidnieka publiskās fiksēšanas un ienaidnieka nemitīgās gānīšanas. Rietumu valstīs tagad politiskās idejas, koncepcijas, deklarācijas tiek aizstātas ar inkvizīcijas taktiku un stratēģiju. Viens no šīs taktikas un stratēģijas populārākajiem instrumentiem ir fenomens vārdā “sankcijas”. Sankciju noteikšana valstīm, valsts darbiniekiem, biznesmeņiem, politiķiem Rietumos ir kļuvusi izteikta psihiskā mānija.

   Visjaunākajā periodā neoliberālisms ir kļuvis ne tikai sava veida inkvizīcija, bet arī politiski neskaidrs veidojums. Rietumu politiskās elites darbībā teorētiski politiskais aspekts ir tikpat kā izzudis. Neoliberālisma mutācija ir novirzījusies sadzīves, patērēšanas, individuālisma, varas ambīciju, homoseksuālisma fragmentārajā subpolitikā. Pret neoliberālismu ir grūti idejiski cīnīties, jo nav idejiski politiskās konsekvences un idejiski politiskā satura (principu, programmu, teoriju, stratēģiju), kam varētu oponēt.

   2020.gadā neoliberālisma inkvizīcija ieguva sevišķi nepatīkamu veidu, sākot ierobežot interneta sociālo tīklu izmantošanu. ASV “anticilvēciskā civilizācija” un, protams, arī planetārās valdīšanas kārā ASV “cilvēciskā civilizācija” izmanto monopolo stāvokli interneta komunikācijā. ASV reāli ir interneta diskursa tehnoloģiskais saimnieks, tāpēc var viegli kļūt par “domas policiju”, iznīcinot citādi domājošos. Saprotams, “domas policija” visagresīvāk vēršas pret nepaklausīgo Krieviju, kas vēl nav pilnā mērā ievilkta postmodernisma un neoliberālisma atvarā.  

A. Priedītis Postcivilizācijas dienas grāmata

LRTT

Labs raksts, par liberālismu un tā “evolūciju”. Noder katram, ieskaitot arī mani. Bet ir rakstā vieta, kurai daudzi nepiekritīs: “Spilgts piemērs ir arī Rietumu nepārtrauktā Krievijas vajāšana.”

Krieviju, kā tādu, neviens nevajā, bet gan sātanisko Putina režīmu, kurš ir tik pat kā likvidējis krievu tautu, izpārdevis tautai piederošo un sagandējis dabu. Okupējis un slepkavojis citu valstu pilsoņus ! Tieši viņš ir tas, kurš bombardējot arābus, ir radījis masveida bēgļu invāziju Eiropā. Putins ir sātanisks iemiesojums- krievu tautas slepkava !

Lai Dievs ir žēlīgs pret to, kurš aizstāv sātanisko habadistu ielikteni Putinu !

Un viņa skaitlis ir 666

06.10.20

You may also like...

9 komentāru

  1. 85 saka:

    “Var izraisīt vienīgi dzēlīgus, sarkastiskus smieklus”
    Nepiekrītu par fotogrāfiju. Vai kulturologs mēģina virspretlikumīgi manipulēt ar bērnu un neapzinātu cilvēku izvēles brīvībām, tādējādi radot apzinātu kaitējumu cilvēku sugai, programmējot lasītāju apziņu un emocijas, vai šis kaitējums bija neapzināts ?

    Katram bērnam un neapzinātam cilvēkam pieder izvēles brīvība uz savu personīgo izpratni par būšanu un savām emocijām.
    Piemēram, es redzu fotogrāfētus, apzināto cilvēku vairākumam neizdevīgus un liekus telotājākstus, kuri, nodarbojoties ar pamatdzīvotāju cilvēku neizdevīgu slimošanas programmēšanu un īstenības viltošanu, paši sevi iekļauj parazītmehānismā, kas, vissaprotami zūd nebūtībā.

    Kāpēc LRTT atkal reklamē žīdulēnus, putinus, navaļņijus un tmldz dezinformācijas pasaku tēlotājākstus?

  2. Ofšors. saka:

    Nē,nu ,tik ģeniāls tukšburbulis,kas ierakstīts tēzes formā un skan kā pirdiens biblotekā ! Nāk no kāda astoņi,pieci… maģijas svētumi ir sādi cipari.
    …cilvēksugas pārstāvis,šķiet,ka pārstāve…ir TAS atnācējs. NE mūsējais.

    ,,Katram bērnam un neapzinātam cilvēkam pieder izvēles brīvība uz savu personīgo izpratni par būšanu (!!!) un savām emocijām,,.

    Kultorologam jāmīl maizes devējs… Kurs tas ir ,to mēs ,,brīvi izvēlamies,, no sapratnes par būšanu.
    Bet fotogrāfija ir dokuments par būšanu,un tad ,bišķi ,savas emocijas no izpratnes ,var izkrist no konteksta par kaitējuma nodarīšanu .
    Un daudzreiz kaitējuma meklētājs ir arī kaitējuma nodarītājs.
    Un taustoties pa pagātni,kā pa kaitētājiem piederošu matricu,var konstatēt,ka kaitētāju emocijas ir cieši saistītas ar bērnu un cilvēku
    neapzinātību būšanā…!

    Dezinformācija…pasakas…tēlotājāksti.

    Kam ir,kam nav.

  3. domāju-85am saka:

    Tāpēc,ka nebūtu labi reklamēt tikai 85.

  4. avots saka:

    Garas runas ,bet doma veca kā pasaule-latvietis nekad nekļūdīsies ja zinās,ka mūsu vecie ienaidnieki ir Rietumos un Austrumos. Bet tas nav viss.Laiki mainās,rodas jauni apdraudējumi,ienaidnieki,arī tādi,kas apdraud vecos ienaidniekus.Norit karš,dzīvojam aplenkumā.Pirmais pienākums ir iztīrīt mājas,likvidēt vīrusus.

  5. Artūrs Malta, VLT Valdes loceklis saka:

    LATVIJAS TAUTA!
    Jāparakstās par Saeimas atlaišanu! Nekavējoties!
    Krišjāņa Kariņa valdība pandēmijas laikā ir paņēmusi kredītus 4,7 miljardu eiro apmērā. Tas nozīmē, ka kredītprocentos maksāsim apmēram 5,5 miljonus eiro dienā! 10,2 miljardi vēl nemtais kredīts jūnijā, palielinās Kredīta procentus līdz 6 miljardiem dienā! Kas zina kur izlietoja minēto kredītu?
    Ko nozīmē Saeimas un Valsts prezidenta aicinājums … „aizņemsamies enerģiski“?
    Saeimas deputāti ir aizmirsuši, kas viņi ir, tā izrādot necieņu un visatļautību pret mums!Tā nav kontrolējusi Latvijas Bankas un Valdības darbību.
    Deputāti ar savu darbību ir radījuši haosu un saputrojumu valsts pārvaldē. Administratīvi teritoriālās reformas nedemokrātiskā un Saeimas kārtības rullim neatbilstošā tās pieņemšanas gaita ir pierādījums tam, ka deputāti ignorē Satversmes 2.,3.,6. un 77.pantu.
    Tāpēc vajadzīgs parakstīties un gatavoties balsot par Saeimas Atlaišanu! Tas jādara obligāti, lai atkal neievēlētu tos pašus „Vēžus“ un novērstu pašlaik notiekošās nelikumības un pamatlikuma pamatu graušanu !!!
    Darījums ar „AirBaltic“ ir kārtejais piemērs, kā tiek izšeptēta nauda priekš valdošās kliķes otkatiem un zakatiem!
    Darījums ar „airBaltic“, piešķirot tam 250 miljonus valsts budžeta naudas, ir kārtējais piemērs, kā tiek izšeptēta nauda priekš valdošās kliķes otkatiem!

    Kā glābt Latviju? Ir labi piemēri.
    Piemēram, Īrijas tautas kustība „Mēs paši“. Īrijā pašlaik dzīvo daudz mūsu tautiešu, kuri redz, kā tas notiek. Īri deputātu kandidātu sarakstu veido paši, tad izvirza no sava vēlēšanas iecirkņa savu godprātīgu kandidātu, par kuru visi gatavi balsot. Tādā veidā īri tika vaļā no angļu kundzības, un mēs tiksim vaļā no lielās ierēdņu armijas.
    Kā atgūt valstī izšķērdētos kredītus un nolaupīto?
    Labs piemērs ir Islande, kur valsts ierēdņi sēž cietumā tik ilgi, kamēr atmaksā valsts kasē nozagto vai prihvatizēto. Labs piemērs ir arī mūsu valstī tiesas lēmums par Bondaru un Co, lai piedzītu 15 miljonus eiro. Tikai slikts piemērs ir tas, ka šis Mārtiņš Bondars, kura darbošanās rezultātā cilvēki zaudēja naudu, joprojām vada Saeimas budžeta komisiju un ir saņēmis ordeni no finanšu ministra Jāņa Reira par lielu ieguldījumu finanšu sistēmas attīstībā. Neiedomājams absurds.
    Labs tautsaimniecības modelis Latvijā bija līdz 1940. gadam. Lai to atjaunotu, mums ir vajadzīga Latvijas valsts iekārtas atjaunošana.
    To var veikt tikai ievēlēta tautas Saeima, kurā nebūs neviena bijušā, ne esošā deputāta. Deputātu kandidātus atbilstoši Satversmei jāizraugās savā pašvaldības sapulcē un jāiesaka sarakstam „Mēs paši“. Pieteikties var arī paši ar 100 galvotāju parakstiem.
    Informāciju par programmu un gatavošanos vēlēšanām var saņemt caur biedrības “Varu Latvijas tautai“ (VLT) biroju. Var zvanīt vai rakstīt uz biroja adresi: Daugavas ielā 28, Mārupē, Mārupes novads, LV-2167. E-pasts: zemnieks@latnet.lv
    Vienīgā iespēja, kā izkļūt no Latvijas valsts bankrota, ir atjaunot Latvijas valsts likumu kopu, kas bija un būs garants tiesiskai valstij un darbības principam „Viens likums – viena taisnība visiem.“
    Der atcerēties labus padomus!
    Lai saglabātu valsts neatkarību, Žans Žaks Ruso ir teicis:
    “Vienīgais veids, kā noturēt valsti neatkarīgā stāvoklī no jebkura, ir lauksaimniecība. Pat, ja jums ir visas pasaules bagātības, bet jums nav ko ēst – jūs esat atkarīgs no citiem … Tirdzniecība rada bagātību, bet lauksaimniecība nodrošina brīvību.”

    Dr. Kārlis Ulmanis vairākkārt atzīmēja: „Mūsu gruntniecība nav un nedrīkst būt kapitālistisks uzņēmums. Lauku mājas ir zemturu ģimenes mūža un paaudžu mītnes, un tautas dzīvā spēka mūžīgais avots. Tāpēc jāaizkavē gruntniecības, zemes un māju pataisīšana par tirgus preci un spekulācijas priekšmetu”.
    Jāņem vērā prof. O. Krastiņa teiktais: „ Tirgus ekonomikas asinis, kas dod dzīvību visiem saimnieciskiem procesiem, ir dažādi maksāšanas līdzekļi, kurus likums pieļauj apgrozībai. (nacionālā nauda, ārzemju valūta, vekseļi, vērtspapīri u. c.) Ja valdība grib kontrolēt stāvokli valstī, tai vispirms jākontrolē šis galvenais makroekonomiskais dzinējspēks, Ja valdība to nedara, viņa labprātīgi atsakās no saimnieciskās varas, kas agrāk vai vēlāk nozīmē arī nacionālās politiskās varas un neatkarības zaudēšanu”.
    Rodas jautājums: Vai ministru prezidenta valdība vada valsti? Vai Saeimas deputāti pilda savu zvērestu? Ievēlot tautas Saeimu atbilstoši Satversmei, mēs atbrīvosimies no noslēpumu valsts, jo tas, kā zog, ir komercnoslēpums, tas, kā apzog mūs, ir valsts noslēpums!
    Šodien nevienam neizdosies palikt malā. Neko nedarot, jūs tomēr atbalstāt Valsts izsaimniekotājus. Kāda būs rītdiena, atkarājas no jūsu rīcības šodien.
    Vienīgā iespēja, kā izkļūt no Latvijas valsts bankrota ir atjaunot Latvijas valsts Likumu kopu, kas bija un būs garants Tiesiskai valstij.
    Tautas labklājību var veidot tikai atjaunojot ražošanu, nevis ar enerģisku kredītu ņemšanu. Līdzšinējo Saeimu un Valdību lielākā kļūda ir tā, ka pie varas esošie cenšas gūt labumus tikai sev, pārkāpjot likumus un ņemot kredītus dzen Latviju lielākā postā.
    Biedrības „Varu Latvijas tautai“ valdes loceklis Artūrs Malta

  6. Armands saka:

    Latviju nav vērts glābt! Irstosu audeklu nav vērts censties saglabāt. Pat par valsti šo veidojumu nevar atzīt. Tak vien šie prezidenti ir totāla idiotisma piemēri. Tādi taču ir lielākā daļa pasaulē. Putins? Vēl nesen Rīgā pie Russijas vēstniecības okupanti stāvēja garās rindās, lai nobalsotu par savu Ķeizaru. Te nu vien viņiem ir noraustijies, ka Nato militāristi ienākusi Latvijā, bet līdz tam tak viņi staigāja ar savām bantitem uzbāzīgi.

  7. bezvērtīgais armands saka:

    Ko šis dzeltenais topčī mūsu zemi??????????

  8. 85 saka:

    Reālmīlestība, kas / kura pēc idejas ir, proti vispārināti, neiekļauj sevī darba devēja mīlēšanu, vella miltu maizes reklāmas, kā nelietīgas un virspretlikumīgas manipulācijas ar cilvēku izvēles brīvībām, tās pieļautas netiek. Šeit ir uzgaidāmā telpa mums visiem, spekulācijas par kādu palikšanu vai atnākšanu izdevīgas nav kā rakstīts. Laikam plūstot, parazītmehānisma vecā uzbūve ar darba devējiem un ņēmējiem zūd nebūtībā. Filtrējot skaidru ūdeni no avota, kurš ir, katrs latvietis un pasaules pamatdzīvotājs cilvēks kā tāds jau zin, ka aizejošās, nebūtībā zūdošās būšanas atraugas, kā ienaidnieki, aplenkumi, kari, vīrusi beidz eksistēt, no tiem tāpat jau vairs nav jēgas cilvēkiem kā tādiem šeit veidolā.

    Latvija tā masu izpratnē ir, taču tā / tas nav, nav bijusi / bijis, un nebūs multikulturālā virziena kopums. Nav saprotama jēga no tautu sapludināšanas. Un būtībai nav jēgas no žīdu fona migliņas centieniem atjaunot kļūdainos parazitārfonus, jo tas traucē visam.

  9. lasitajs saka:

    Komentos jau ir divi,kas ir viens ,kas būs trešais,kas atkal būs viens.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *