A. Priedītis. Robežas izšķīšana

Robežas izšķīšana

Katrai civilizācijai ir savas noteiktas teritoriālās robežas. Tā tas ir vienmēr bijis cilvēces vēsturē. Kad cilvēce sāka nodalīties atbilstoši rases, etniskajai, reliģiskajai, ekonomiskajai, politiskajai, garīgās kultūras (folkloras, mākslas un literatūras), morāli tikumiskās jomas identiskajām īpatnībām un specifikai, tad izveidojās attiecīgā kopuma robežas – civilizācijas robežas.

Rietumu civilizācija, piemēram, ilgu laiku tika saistīta ar Eiropas teritoriju. Pēc Amerikas, Austrālijas, Jaunzelandes nonākšanas eiropeīdu pārvaldījumā Rietumu civilizācijas teritorija vairs nebija tikai Eiropa. Savukārt XX gs. beigās un sevišķi intensīvi XXI gs. sākumā Rietumu civilizācijas teritorija ievērojami paplašinās, un līdzšinējā tradicionālā vēsturiskā robeža vispār izšķīst. Šajā procesā ļoti svarīgs faktors ir ASV planetāri globālās (t.s. vienpolārās pasaules) intereses, vēloties būt pasaules valdniecei un uzspiežot Rietumu civilizācijas politiskās, ekonomiskās, garīgās kultūras (reāli – masu kultūras), komunikācijas institucionālās formas, dzīves normas un vērtības pārējām civilizācijām. Procesā faktiski ir plaši iesaistījusies arī Eiropa, piemēram, ražošanu pārceļot uz Ķīnu u.c. Āzijas valstīm.

Transnacionālās korporācijas arī sniedz pamatīgu ieguldījumu Rietumu civilizācijas robežas izšķīšanā, kas reāli ir civilizāciju konverģence – pakāpeniska pazīmju tuvināšanās. Aktuāls ir jautājums par konverģences labumu un pozitīvām perspektīvām. Civilizāciju konverģence īstenībā nav dabisks process, bet gan apzināti virzīts process ar spēku. Tiek pielietoti politiskie, ekonomiskie, militārie, ideoloģiskie līdzekļi, lai Rietumu civilizācija (praktiski – ASV) uzkundzētos visai cilvēcei, visām citām  civilizācijām. Taču spēka pielietošana vienmēr nelabi atsaucas uz tā pielietotājiem. Pielietojot spēku, degradējas pati Rietumu civilizācija. Degradē hipertrofiskās ambīcijas. Vienpolārās pasaules kārtības ieviešana izraisa pretestību ne tikai citās civilizācijās, bet arī Rietumu civilizācijā. Tajā vēl ir liels cilvēku slānis, kas vēlas nosargāt savas civilizācijas robežas, kuru izšķīšana veicina eiropeīdu pagrimumu, norietu, bojāeju.

A. Priedītis Postcivilizācijas dienasgrāmata

23.09.20

LRTT

Lielo transnacionālo korporāciju ietekme tiek pamazām likvidēta. ASV militāristi ir kategoriski atteikušies šīs KORPORĀCIJAS aizstāvēt. Tas nozīmē, ka viņu- globālā cionisma, laiks ir iztecējis.

You may also like...

1 Response

  1. Armands saka:

    Sēdot vakar stacija blakus kafijas automātam ladejot telofonu novēroju ļautiņus. Kāds vīrs sarkanā treniņu tērpā ar somu uz pleca iegāja stacija tāpat, kā daudzi citi, bet pēc izskata viņš velk uz kaut kādu krievu. Stils varbūt? Tomēr kaut ko viņš apsēdies pretējā pusē sāk novērot apkārtējos un lūr manā virzienā. Tad nu nodomāju, ka kārtējais siltuma meklētājs, kuram nav pajumtes. Pienāk klāt un prasa pa russki, lai varu palīdzēt nopirkt viņam kafiju?Tikai tā russu valoda aizdomīga, kad pavaicāju no kurienes vish ir, tad dzirdu, ka no Somijas līdz Bulgārijai ies kājām. Somijā uzmetuši par padarīto darbu un vajag tikt līdz Polijai. Dzerdams kafiju viņam ir iespēja pastāstīt to, ko viņš nezin par mums un arī to, ko es nezinu par viņiem. Bulgars apliecina vien to, ka pēc sociālisma sistēmas sagrāves viņa zeme necieš amerikāņus tāpat, kā lielāko daļu pasaulē. Kas tad viņus atdeva amerikāņiem? Tie paši, kas atdeva mūs. Izstāstīju puikam stāstu par Latvijas Pareizticīgo Baznīcu īsumā, ka tanī sēd Kgbeshnijie pidorasti un tā nav mūsu baznīca, bet Maskavas Kgbeshniku kantoris. Īsumā iebāzu bildi par Eizenu Finku, lai paliek atmiņā stāsts, kad aizies līdz mājām uz Bulgāriju, tad ziņu varēs izstāstīt arī tur par mums. Ceļam no sevis iedevu 5 eiro i vien norādīju, ka mēs neesam labāki par viņiem un pats pudeles lasu miskastes. Latvieši arī nāk no Anglijas vai Vācijas kājām mājās. Cīnīties pret viņiem var ar to pašu, ko veido viņi. Sauc to par Komunistu vai Kosmopolitu, bet nolikt pretī var vien līdzīgu pret spēku, kad Brothers brotheram iet pretī! Katram Dies savu vietu devis zem saules, kad bedrē nonācis, tad nav labi tur ilgi sēdēt. Tomēr daudziem patīk bedres stāvoklis un katrs grauž savu kumosu individuāli vai nu slēpjot un attaisnojot savu bedres stavokli, vai lieloties, ka ir izsities kādā korporāciju sistēmā. T – irgus, grit, igratj, grot ir parasti tur, kur krustojas kādas enerģijas. Tad tur rodas speles, ko sauc par darījumiem. Visi saimnieciskie darījumi drīkst pasaulē notikties tikai caur zhidu lupu, tad kāda vairs nozime vārdiem Saimnieks, Maiznieks, Zemnieks? Viņu vairs nav realitātē, ja izbrauc apkārtni, tad zemi apstrādā korporācijas Diztraktori. Ēdiens ir samazga un tirgoņi par tā kvalitāti neatbild, jo standartus nosaka korporācijas biedri. Amerikā ar likumu tomātus pie mājas dārziņā aizliegts audzēt. Tos murgus jau spiež arī visā pasaulē un no mājas nevarēs iziet bez ausvaisa.Ta teikt viss notiek uz totālu pasaules debilizaciju un sabiedriski cilvēks cilvēkam jau ir bīstams, tad viņš var ne tikai viens otram izpalīdzēt, bet arī grupeties militāros pulciņos.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *