V. Freimantāls. Šodienas valdībai nav saikne ar tautu

Kādēļ 1949. gada 25. martā izveda tik daudz latviešu ģimenes ?

Jau bija LPSR ar visu komunistu valdību, miliciju, ministriem ! (Pilnīga komunistu vara visā Latvijā).

Atbilde.

Jo par šiem gadiem, šo laiku, KGBisti rūpīgi ievāca ziņas par cilvēkiem, kuri atcerējas un zināja, ka ir bijusi Rīgas Latviešu Biedrība ar tās neatkarīgajām filiālēm visā Latvijas teritorijā, lai ikviens latvietis varētu blakus savai mājai (netālu no savas dzīvesvietas) piedalīties valsts pārvaldes kontrolē un dzīvē.

Tikai dēļ šī iemesla 1949. gada izvešanas bija tik nežēlīgas un nepieciešamas komunistu un čekistu izdzimteņiem !

Tika absolūti noslepenoti RLB 1938. gada statūti, lai latvieši nezinātu neko par kolektīvās analītikas centriem – neatkarīgajām latviešu biedrībām !

Sapratīsim, ka Kārlim Ulmanim bija savs kabinets Māmuļā, kur viņš uzturēja visciešākos sakarus ar visām latviešu biedrībām !

Ikviena, latviešu biedrību pieņemtā rezolūcija tajā pašā dienā tika darīta zināma valsts prezidentam Kārlim Ulmanim ! (Telefoniski, vai rakstveidā).

Tieši tādēļ prezidents nezaudēja saites ar tautu un bija labi informēts par notiekošo Latvijā !

Šāda valsts pārvaldes prakse nekad nav bijusi nevienā valstī un ir uzskatāma par AUGSTĀKO mūsu planētas civilizācijas un demokrātijas attīstības sasniegumu !

Tieši tādēļ Latvija īsā laika posmā uzrādīja fenomenālus sasniegumus tautsaimniecībā un izglītībā – tikai un vienīgi šī iemesla dēļ.

Tagadējie komunistu un čekistu varturi var palikt pie saviem varas krēsliem tikai un vienīgi pateicoties 1993. gada 18. februāra nakts APVĒRSUMAM Māmuļā un 1938. gada likumīgo RLB statūtu KATEGORISKAM aizliegumam !

Šo sātanistu meli un cinisms tālu pārsniedz visu līdzšinējo pasaules valstu varas uzurpatoru un diktatoru prettautisko būtību !

Atjaunojot 1938. gada RLB statūtus – mēs atjaunosim tiesiskumu un likumību mūsu mīļajā, ne ar ko nesalīdzināmajā Dzimtenē !

Atjaunojot 1938. gada RLB statūtus – mēs nogriezīsim visas pretlatviskā „PŪĶA“ galvas un atgūsim mūsu tautas varonīgo brīvības cīnītāju izcīnīto Latviju !

Dievs, svēti Latviju !

LRTT: Māris M.

Patiesu cieņu pret Kārli Ulmani manī iepotēja mana vecmāmiņa. Tas netika apzināti darīts, bet, redzot viņas neviltoto, sirsnīgo attieksmi runājot par viņu, tā pielipa arī man jau mazam bērnam.
Mani vecvecāki ulmaņlaikos bija zemes īpašnieki, zemnieki.

Gan vectēvs, gan arī vecmāmiņa jaunībā mācījās, lai būtu prasmīgāki savas zemes saimnieki. Vectēvs beidza Vecbebru lauksaimniecības skolu, vecmamma – mājturības skolu.
Kad mana omamma, kā mēs viņu visi saucām, mācījās, vairākas meitenes tika norīkotas praksē Rīgā pie kādas toreiz sabiedrībā labi zināmas kundzes.

Meitenēm bija jāsagatavo viss kaut kādām viesībām, vairs īsti neatceros kādām. Ja nemaldos, tā bija dzimšanas diena saimniecei. Meitenēm bija jāpagatavo svētku maltīte un jāuzklāj galdi, kā arī maltītes laikā jāapkalpo viesi. Starp viesiem bija arī KĀRLIS ULMANIS.
Meitenes, manu vecmāmiņu ieskaitot, bija ļoti uztraukušās tieši KĀRĻA ULMAŅA dēļ (Pats ULMANIS!).Viņas bija lepnas, ka nokļuvušas tādā prakses vietā, bet arī sabijušās, ka kaut kā neizblamējās, jo tolaik stingri tika ievērota etiķete – pareizi galda piederumi pareizās vietās uz galda, apkalpošanas etiķete utt.Viss norisinājies kā plānots.

Meitenes visu izdarījušas kā paredzēts. Viesi un saimniece bijuši apmierināti un labvēlīgi noskaņoti, bet ULMANIS no visiem īpaši izcēlies ar sirsnību un labestību pret visiem, arī pret praktikantēm – lauku meitenēm.

Padomju laikā PSRS „ģensekam“ bija niķis pārvietoties ar auto lielā ātrumā, neskaitāmu apsargu auto pavadībā. Tieši šajā sakarā mana omamma man atstāstīja savas atmiņas par praksi viesībās, kuras apmeklēja ULMANIS. Viņa salīdzināja PSRS ģenerālsekretāru ar ULMANI, kurš no viesībām nakts melnumā aizgāja pa ielu pilnīgi viens bez neviena pavadoņa vai apsarga, ar kājām.

Tauta viņu mīlēja.

Viņam nebija no kā baidīties.

TĀDS BIJA LATVIJAS PĒDĒJAIS PREZIDENTS.

30.04.20

You may also like...

7 komentāru

  1. Anonīms saka:

    Kāds absurds un vājprāts ir ar šodienas prezidentu Egīlu Levitu, kurš atklāti uzspļauj atjaunotās Rīgas Latviešu Biedrības juridiskam dokumentam un likumīgi atjaunotajiem 1938. gada RLB statūtiem.

    Pilnīga necieņa pret latviešu tautas tradīcijam un likumiem!

    Tauta nospiesta uz ceļiem varmāku bandas priekšā!

    Padomājiet – valsts prezidents sadarbojās ar pretlatvisko teroristu bandu!

    Un jau 27 garus gadus!

  2. Artūrs saka:

    Šis būtu pēdējais mirklis, lai virzītu Latviju uz attīstības un tiesiskuma ceļa, ja mēs gaidīsim, kamēr tiks uzvarēts ļaunums, tad varbūt mēs būsim zuduši, tapēc vajadzētu domāt par valsts apvērsumu, lai varētu šī brīža kaitniekus tiesāt, kamēr nav par vēlu, un atjaunotu tiesiskumu, un likumīgos Latviešu biedrības namu 1938.gada statūtus,lai latvieši kopīgi varētu attīstīt valsti, un likvidēt okupācijas sekas, kā piemēram nelojālos nepilsoņus, un viņu pēctečus, un dabūt kompensāciju no Krievijas kā PSRS mantinieces, par dabas degredāciju, un latviešu ciešanām, un visu čekistu un komunistu taisnīgu tiesāšanu, kas darbojušies Latvijas teritorijā un radījuši ciešanas šeit, un pēc šo nosacījumu izpildes, attīstīties par saimniekiem pašu zemē, un kļūt pastāvīgiem.

  3. Valdis Freimantāls saka:

    Ko lasītājs domā par Artura kaujinieciskumu?

    Cik vājpratīgs ir šis “ārzemnieks” ar savu ieteikumu: “domāt par valsts apvērsumu”!

    Un vēl – “likvidēt okupācijas sekas, kā piemēram nelojālos pilsoņus un viņu pēctečus”!

    Tad jau “Armands” ar savu Rīgas pils un Egīla Levita “upurēšanu’ ir enģelītis, salīdzinājuma ar Arturu (lielo), Latvijas virzītāju uz “attīstības un tiesiskuma ceļa”!!!

    Tātad sacīts : “šis būtu pēdējais mirklis, lai virzītu Latviju uz attīstības un tiesiskuma ceļa”)!

    Galvenais – cilvēktiesību aizstāvības vietnē aicinājums steigties (pēdējais mirklis) – kamēr nav par vēlu!

    Steigties, pēc 27 gadu absolūti pasīvas bezdarbības, ņemt vērsi aiz ragiem!

    Ieteikums līdzvērtīgs trakām dejām uz plāna ledus jūras vidū!

    Ieteikums – visus Helsinki 86 cilvēktiesību aizstāvības aktīvistus nolikt uz apsūdzēto sola un tiesāt par valsts apvērsuma plānošanu!

    Jā, patiešām smalki izdomāts!

    Atteikties no cilvēktiesību aizstāvības un sākt domāt par valsts apvērsumu!!!

    Tas jau tas pats, kas Hitleram bija prātā – ne aizstāvēt cilvēktiesības bet uzspļaut tām! (varmācība un nežēlīga agresija).

    Artur, Helsinki 86 ir cilvēktiesību aizstāvības un likumības bāze!

    Motivētas apsūdzības uzturēšana pretlatviskajiem krokodiliem!

  4. Armands saka:

    Tiesiskums, tiesiskums un vēlreiz tiesiskums! Kas tas tāds? Kad kāds rusu zhidulens kaimiņš bažas virsa ar savām prāvām man nav nekādas daļas gar Latviešu biedrības statūtiem un varenajiem Ulmaņa laukiem. Man vajadzīgs ir miets pie rokas un policaji nepalīdz, kad jau ar kājām spārda. Tātad visa info gāja cauri Ulmaņa smadzenēm? Esmu dzirdējis, ka tas Ulmanis lipinats no ģermāņu asinīm i nācis no zidgalijas, ka daudzi Latvijas patrioti. Cik jūs vēl gadu simtenus barosiet par to super Ulmani sho nožēlojamo tautu? Bija un izbija tie laiki un samos laikos slīkst sūdos latvieši, ja citas tautas nenāks palīgā, tad latviešiem ir beigas.

  5. smaids saka:

    Apvērsums jau notiek, neatkarīgi no mums… Koronvīruss ir apturējis lepno cilvēku saiešanas un priekus, svētkus ar dziesmām un dejām, kamēr citai tautas daļai ticis piemērots posts, nabadzība, sava mitekļa un dzimtenes zaudēšana.
    Maliginu ģimenīte pat bija uzrīkojusi bomžu tusiņu, lai paņirgātos par nelaimīgajiem.

  6. Valdis Freimantāls saka:

    Atbilde Armandam.

    ” Bija un izbija tie laiki!” – Te nu tu kļūdies! Gribi norakstīt latviešu tautu?

    Tikpat labi vari teikt, ka 583 proves zelts tagad ir meklējams atejbedrē un tā izskats ir kļuvis savādāks!

    Atceries un iegaumē “Armand darbīgais”, Latvija un latvieši ir paliekoša, pastāvīga vērtība, kas laikam ejot nemainās!

    Jebkādu varmāku pretlatviskie noziegumi nespēj mazināt latviešu tautas nozīmi.

    Tāpat kā nekas nespēj mazināt Helsinki 86 nozīmi Latvijas valsts vēsturē!

    Helsinki 86 ir latviešu tautas sirdsapziņa un gudrība visaugstākajā pakāpē!

  7. Valdis Freimantāls saka:

    !990. gada 30. apr. un 1. maijā pilsoņu kongresa delegāti pirmoreiz sanāca uz savu pirmo sesiju!

    Tas bija pirms 30 gadiem.

    Lasiet par to https://www.dzirkstele.lv/lietotaju-raksti/cienijamie-latvijas-republikas-pilsoni-124338

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *