D. Īvāns, noziegumu veicējs vai upuris ?

Dainis Īvāns: ”Es teiktu tā – piedod, māte Latvija, ka pēc 20 gadiem, dzīdamies vairāk pēc personīga labuma, rausdami tavas bagātības tikai savā privātīpašumā, mēs esam aizmirsuši Tevi pašu un neesam rūpējušies par visu tavu bērnu, tikai par dažu izredzēto labklājību. Piedod arī par to, ka pie tava saimes galda daži ir brangi pārēdušies, tāpēc citiem atliek uz to tikai noskatīties. Un visupēdīgi, piedod, ka mums smagā brīvības nasta daudzkārt likusies par grūtu. Mēs esam svieduši to zemē un bēguši projām.”

LRTT piezīme:

Brīžiem alkohola skurbumā atbloķējas tas 50%tīgais latvieša gēns un pasprūk arī Patiesība !!!





Laikraksts “Cīņa”,

Nr.264(12911), 1982.gada 15. novembrī

Būsim vienoti !

Cik dīvaina sajūta. Dzīve rit. Viņa aizsāktais darbs turpinās, viņa garīgā klātbūtne vēl jūtama ik uz soļa, bet viņa paša vairs nav. Grūti noticēt… Lai arī zinām – mirklīgs laika ritumā viena cilvēka mūžs, mirstīgs pats cilvēks.

Ļoti daudz Leonīda Brežņeva vārds nozīmējis īpaši manai paaudzei, tiem, kuri vēl nav sasnieguši trīsdesmit gadu slieksni. Viņa netiešā un tiešā ietekmē, viņa virzītās valsts politikas iespaidā esam vadījuši sava apzinīgā mūža gadus, nobrieduši, atraduši vietu dzīvē un iesaistījušies tās veidošanā. Mēs, karu neredzējušie, neesam to aizmirsuši. Mēs esam iemācīti novērtēt vārdu MIERS, ticēt tam un savu iespēju robežās par to cīnīties. Leonīds Brežņevs, politiķis, valsts galva un izcila personība, līdz šim allaž bijis mums līdzās, un caur mūsu paaudzi viņš tagad ieiet leģendā. Tā jau ir mūsu atbildība Nākotnes priekšā.

Šajās dienās daudz runāts par biedra Brežņeva lomu svarīgu valsts politikas principu izstrādāšanā, marksisma-ļeņinisma mācības attīstīšanā, saspīlējuma mazināšanā, par viņa darbiem kara un miera jautājumos, par viņa teorētisko mantojumu. Man kā literātam šeit tūlīt nāk prātā viņa atmiņu grāmatas “Mazā zeme”, “Atdzimšana”, “Neskartā zeme” un “Atmiņas”. Vai daudz ir tādu valstsvīru, kuri spējuši atstāt līdzīgus literārus darbus? Jo īpaši to nozīmīgumu apzināmies tagad, kad viņa vairs nav mūsu vidū. Atšķiram grāmatu, un atkal dzirdam viņa balsi, ejam cauri svarīgiem valsts dzīves notikumiem, redzam Cilvēku un viņa lomu šais notikumos. Tā vairs nav tikai literāri pārstrādāta biogrāfija vien, bet gan vispārcilvēciska līdzība par mērķtiecību un vīrišķību, par principiālu kalpošanu ideāliem, partijai un savai tautai.

Tikai pirms dažiem mēnešiem es ar interesi vēroju, kā mana kolēģe, jaunā televīzijas režisore Dace Slagūne strādāja pie Leonīda Brežņeva “Mazās zemes” fragmentu lasījuma iestudēšanas mūsu studijā. Grāmata ir par grūtiem brīžiem mūsu zemes un visas pasaules mūžā. Taču lielgabalu dārdus, ložu sprakšķus un apdullinošo nāves klusumu tajā pārskan Leonīda Brežņeva optimisma, cilvēkmīlestības un rītdienas ticības balss. Savienojoties bijušajam ar esošo, dzimst jaunais… Tas bija jūtams arī raidījumā. Un tagad man šķiet: vai nav zīmīgi, ka to iestudēja gados jauna režisore? Leonīds Brežņevs taču paliek dzīvot mūsos, viņš mums ir vajadzīgs un mēs piemiņu par viņu nesīsim tālāk.

D.Īvāns, Latvijas televīzijas redaktors





Kāpēc tiek atkārtoti rakstīts par šo “kremļa kurmi”- alkoholiķi Daini Īvānu ?

Daži uzskata, ka viņš bija to laiku upuris, darīja tikai to, ko viņam lika “ieņemamais amats” !

Maldaties !

Viņš nav cionistu upuris, bet tas, kurš meklē un rada upurus.

Viņš ir viens no viņiem,- viens no asinssuņiem- vampīriem !!!

Viņa vieta nav starp cilvēkiem !!!

Viņa paraksts zem iniciatīvas par “IZCILU VALSTS PREZIDENTU(atver un brīnies)”, runā pavisam citu “valodu” ! Vai tad jūs domājat, ka viņš nezin, kas ir Levits ? Bet vienalga aicina Saeimas deputātLOPUS balsot par šo noziedznieku !

Tas nozīmē, ka viņš ir viens no viņiem- no „izredzēto“ bara !!!

Un ne jau tikai viņš, bet ir jau vēl citi, kuri sevi sabiedrībai definējuši par KRISTĀLTĪRIEM patriotiem !!! Piem: Georgs Andrējevs, Lidija Doroņina- Lasmane, Dzintra Geka, Nora Ikstena… un visā šajā smirdošajā salašņu bandā pa virsu peld čekas rīkļurāvējs- cionists Aivars Borovkovs.

Nu nav šīs aptaurētais smerdelis upuris, bet sadists pret latviešu tautu vārda tā vistiešākajā nozīmē, tāpat kā visi pārējie, kuri parakstījušies zem šī idiotiskā “PAR IZCILU VALSTS PREZIDENTU” aicinājuma !

Vai nav ar pretīgumu jāatceras, kā “mūsu inteliģences” pārstāvji glāba reketieri- krievžīdu Haritonovu ?! Levits ir tieši tās pašas “cilts” piederīgais !

Ja tu, latviet, ar tiem, kuri parakstījušies zem šī sātanistu aicinājuma sveicinies, tad neesi pat žūrkas cienīgs !!!

11.04.19.   L. Grantiņš

You may also like...

7 komentāru

  1. juris saka:

    Viens un tas pats rokraksts kopš ts.atmodas sākuma.Labs”vēja”virziena rādītājs!
    Ko mums gatavo?

  2. AGedroics saka:

    Un Visvaldis Lācis arī turpat!

  3. Valdis Freimantāls saka:

    Paliek nelabi no tiem VĒJRĀŽIEM.

  4. Māris M. saka:

    Par citu tēmu.

    Fragments no darba sludinājuma, kādu ir tūkstošiem, bet kas visā krāšņumā parāda situāciju darba tirgū valstī:

    Mēs piedāvājām:
    – vienmēr laikā izmaksātu stabīlu atalgojumu no 3, 00 EUR stundā bruto, kā arī piemaksa par nakts laiku un svētku dienām;
    – visas sociālās garantijas: apmaksātu darba nespējas lapu, atvaļinājumu;
    – iespēja savienot ar citu darbu.

    Lasītājam no citas valsts, šo izlasot, droši vien nāktu atklāsme, ka faktiski darba devējs sola (tikai sola) ievērot likumus un nepārprotami var saprast, ka tos ne vienmēr valstī darba devēji ievēro.
    Valsts institūciju amatpersonām normālā valstī pēc šāda veida sludinājumu ieraudzīšanas būtu jasaķer šoks un jāsāk trīcēt par savu krēslu, nolaidīgi veikto darba pienākumu dēļ.

    Bet pie mums notiek citādi. Pie tā esam jau tik ļoti pieraduši, ka lasot šādus sludinājumus vairs pat nepamanām klajas norādes par nelikumībām visapkārt, jo tās gandrīz trīs desmitgades ir dzīves norma.

  5. patiesība nekur nepazūd saka:

    Par pirmskara Poliju, Vāciju, “atbŗīvotājiem” :

    https://www.youtube.com/watch?v=dns9NnxrsVI

  6. kuriozā mentalitāte saka:

    “Par pirmskara Poliju, Vāciju, „atbŗīvotājiem“” sakarā
    ienāca prātā šis:

    ” Знакомая вернулась из турпоездки по Америке.
    Дословно:
    – Ты не представляешь (я не была), какая это офигительная страна !! Как всё сногсшибательно !!!
    Непередаваемо.. !! Эти города !! ..А мосты !! ..А парки !!
    .. А простор !! ..Как всё удобно и правильно ! Всё для человека !!! Ну надо же, чтобы ТАКАЯ !!! страна досталась этим америкосам сраным !! Нет, ну где справедливость ??! ”
    (Ольга Мальцева)

  7. 85 saka:

    Kāpēc tu mēģini programmēt pamatdzīvotājus cilvēkus uz kolektīvu garīgās krīzes fonu? “Kas” ( konkrēti ) liek tev manipulēt ar latviešu tautas oriģinālapziņu kā vissaprotami pašsaprotamu vēli dzīvot savas veselīgas un laimīgas dzīvildzes bez nebūtībā zūdošā parazītmehānisma.
    ( Youtube – Dainis Īvāns par to, kas sabrucis vairāk: mūsu saimniecība vai gars, 1991.g.
    Dezinformācijas mēdijs “Labvakar ltd”. )

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *