“VēsturNIEKA” J. Maurīša uztraukums

Jānis Maurītis.L. Grantiņš.LRTT JānisMaurītis
janis.mauritis@karamuzejs.lv
81.111 111 ???

Godātais Linard Gantiņa kungs!
Kopā cūkas neesam ganījuši, tādēļ nekariķēšu uzrunu, kā to darāt Jūs. Manis veidotajā izstādē Kara muzejā Jūs esat parādīts ka viens no pirmajiem, kuri UZDROŠINĀJĀS. Man pat bija pūles atrast foto, kurā Jūs esat redzams.
Jūsu komentāri par izstādi un intervijām tās sakarā manī raisīja izbrīnu. Man radās iespaids, ka Jūs esat totālais staļinists. Pat Staļins oficiāli vienpersoniski nesprieda nāvessodu, viņam bija troika, bet Jūs to darāt vienpersoniski. Vai Jums nešķiet, ka pietrūks izpildītāju, jo visiem pārējiem sods jau būs piespriests? Tā kā nav advokāta, man gūti spriest, par ko man tas sods? Vai par to, ka atļāvos pieminēt Helsinkiešus pēc 30 gadiem? Saprotu, ka mūsu valstī viss nav kārtībā, bet Jūs pat no šīs valsts esat saņēmis Trīszvaigžņu ordeni.

Liecības.LRTT.H-86.LatvijaSaeimaGrantiņšBitenieksBarissUrbanovičsKozlovskis.Jūs, kā redzams, neko neesat sapratis, Maurīša kungs. Netieši Jūs esat atbildējis pats savam komentāram: “Saprotu, ka mūsu valstī viss nav kārtībā… .”

Ja saprot, tad kāpēc piedalieties šīs “mūsu” valsts spēlētajā teātrī ? Šī nav mana valsts, varbūt, ka Jūsu. Man viņu nozaga sarkanie slepkavas- komunisti, kuri mani jau Atmodas laikā centās noslepkavot, kad iespundēja Šķirotavā, pēc tam notika vairākas indēšanas, pirms diviem gadiem ārprāta DP uzbrukums un psihotroniska apstrāde Rīgas Centrālcietumā ar mērķi, lai veiktu pašnāvību, bet pēdējais mēģinājums ar “disidenta” Rožkalna līdzdalību notiek tieši tagad:  http://tautastribunals.eu/?p=39964

Kāpēc tik zemiski piemināt šeit Staļinu, kurš vienpersoniski neesot spriedis sodu ?

Staļins sprieda sodu tieši vienpersoniski, bet TROIKAS realizēja viņa spriedumu.

Jums galvā, Maurīša kungs, ir totāls ķīselis un ar tādiem ir viegli manipulēt.

Man nevajag nekādas pateicības, man vajag, lai mana tauta būtu brīva no sarkanajiem slepkavām.

Un vēl: redziet, nav tāds Trīszvaigžņu ordenis, bet gan Triju Zvaigžņu ordenis. Tā ir nepieļaujama kļūda- zemiska paviršība no Jūsu puses. Tas ir tas pats, kas karogu nosaukt par lupatu. Ja Jums nav skaidra tik vienkārša lieta, tad nebrīnos, ka uzrakstījāt tādu murgu.

Ordeni man nepiešķīra valsts, bet mani darbi. Es esmu vienīgais, kurš atteicās šo ordeni pieņemt no “mūsu” valsts slepkavu rokām(ordeni pieņemšu tad, kad mana valsts būs attīrīta no sarkanajiem slepkavām).

Kā var piešķirt šo ordeni Atmodas aizsācējam un arī šīs “mūsu” valsts, kā Jūs sakāt, slepkavam, laupītājam, čekistam un komunistam žīdam Godmanim ?

Un vai neizklausās muļķīgi Jūsu sacītais: ”Man pat bija pūles atrast foto, kurā Jūs esat redzams.”

Ja veidojāt izstādi par Helsinki- 86, tad kāpēc nesazinājāties ar šīs grupas dibinātāju un sekojoši arī ar Atmodas aizsācēju, pašu L. Grantiņu ? Ar viņu sazināties bija vienkāršāk par vienkāršu. Viņa dzīvesvietas adrese ir zināma, tel.nr. arī un e- pasts pats pa sevi, jo ir norādīts tautastribunals.eu- KONTAKTI.

Kāpēc visu veidojāt par L. Grantiņu bez viņa ?

Atbildiet uz šo vienkāršo jautājumu god. demokrāt, J. Maurīša kungs ?

Atbilde jau ir pavisam vienkārša, jo L. Grantiņa izskaidrojumi par viņa veikto nesaskanētu ar 4. maija kliķes pieņemto Atmodas realizētāju versiju.

Un ja pēc būtības izanalizē šo Jūsu rindkopu: “Tāpēc, ka helsinkieši nāca no “ierindas cilvēkiem”, nevis no elitārās inteliģences. Viņiem nebija izglītības, kādu vajadzētu, un ar šīm akcijām viņi faktiski savu potenciālu izsmēla”, tad rodas nelāga sajūta.

Pēc Jūs sacītā sanāk, ka “elitāra inteliģence”, kura ir pilnībā izlaupījusi manu valsti(latviešu valsti), bija ar vajadzīgo potenciālu ? Un, ko nozīmē Jūsu definējums: “ierindas cilvēkiem” ? Kuri tad ir ne-ierindas, tie kuri ir cienīgi vadīt valsti ?

Un vai L. Grantiņa iemešana 1987. g. Šķirotavas nometnē nosišanai skaitās pie “potenciāla izsmelšanas” ?

Jūs, Maurīt, esiet uzspļāvis ne tikai helsikiešiem, bet visai latviešu tautai.

Jūs uzrakstījāt to, ko no Jums prasīja “elitārā inteliģence”.

L. Grantiņš tika pataisīts par “potenciāli izsmeltu” nevērtīgu radījumu, kurš ir pat bīstams Latvijai.

Un kā nu ne, ja 4. maija kliķe iepazinās ar L. Grantiņa PUNKTIEM, tā nekavējoties tika pieņemts lēmums par Kara Muzeja izstādi Jankas Mauliņa vadībā ar uzdevumu degradēt L. Grantiņu(cilvēkam taču nav potenciāla).

L. Grantiņa “izsmeltais potenciāls” ir lasāms:

Tur, Jāni Bordān, kur es būšu, tur noziedznieki- Latvijas izlaupītāji, savām kājām aizies uz “pelnīto vietu”!

Pirmkārt, ko darīšu, būs starptautiska LIETAS izskatīšana, kas attiecas uz okupāciju un 1949 gada Ženēvas Konvencijas īstenošanu pēcokupācijas periodā, visaptveroša Latvijas dekolonizācija !

-Tiks gādāts, lai starptautisko ekspertu klātbūtnē tiktu atvērti čekas maisi !

– Tiks gādāts, lai visi Latvijas izzadzēji(miljonāri) stātos Tautas Tiesas priekšā un sniegtu atskaiti par katru Latu/Eiro.

-Tiks gādāts, lai visi čekisti un komunisti tiktu sodīti, par genocīda veikšanu pret latviešu tautu- par kolaboracionismu- sadarbību ar pasaules vēsturē asiņaināko režīmu- komunismu.

-Tiks gādāts, lai 4. maija kliķes noziedzīgās darbības rezultātā padzītie ekonomiskie bēgļi atgrieztos mājās- savā Dzimtenē.

-Tiks gādāts, lai katra latviešu ģimene saņemtu vismaz 5- 7 hektārus aramzemes bez nekādiem nodokļiem tur, kur viņi vēlas, protams, bez tiesībām to pārdot.

-Tiks gādāts, lai latviešu tautai un Latvijas valstij, ar starptautisko institūciju palīdzību, tiktu atdots atpakaļ viss nozagtais- izlaupītais.

-Tiks gādāts, lai nekavējoši tiktu atsaukti visi darbinieki no ES, kuri tur atrodas pēc komunistu “ieteikuma” un, pirmkārt, jau šeit pieminētais Egils Levits !

-Tiks gādāts par visu, kas saistīts ar Tiesiskuma atjaunošanu Latvijā, kas atbilst Starptautiski izstrādātiem Likumiem un 1922. gada Satversmei !

-Tiks gādāts par to, lai visi tie, kuri pārkāpuši šos Starptautiskos Likumus un Satversmi, tiktu tiesāti starptautiskā Tribunālā Hāgā !

Redziet, Bordāna kungs, es prasu tikai to, kas paredzēts Starptautiskos Likumos un Satversmē.

Kāpēc tauta nav dzirdējusi no Jums neko līdzīgu ?

7.L.-Grantiņš-Bitenieks-Ulmanis-Latvija-māksla-Bariss-Eihmanis21.07.17     L. Grantiņš

P.S.

Un tu, nelieti maurīti, vēl uzdrošinājies rakstīt komentāru par šo tēmu …. ! Kas attiecas par “kopā cūku ganīšanu”, tad varu pateikt: “Ar tevi pat vienā tualetē darīšanas neietu kārtot, kur nu vēl cūkas kopā ganīt !”

You may also like...

5 komentāru

  1. Valdis Freimantāls saka:

    Dīvaini, ka cienījamā vēsturnieka Maurīša kunga petījumos par tautas atmodu un

    Pilsoņu kongresa darbību nekur netradu norādes par Aizsargu organizācijas un

    “Pilsoņu kongresa” zvērīgo, pretlikumīgo I Z M E Š A N U no savām telpām atjaunotajā Rīgas Latviešu Biedrības namā – Māmuļā! (Rīgā Merķeļa ielā 13.).

    Visas tautas sāpes un pazemojums, izmisums un B E Z I Z E J A vēsturnieka kungam palicis nepamanīts!

    Šim terora aktam sekojošās 10 000 bezizejā iedzīto latviešu pašnāvības pēc 1993. gada 18. februāra nakts vēsturniekaprāt tāds “sīkums” vien ir.

    No Latvijas aizbēgušo ģimeņu traģēdijas viņu neskar!

    Dzimtenes, Latvijas iegrūšana miljardu parādos ari nav pat PIEMINĒTA acīgā vēsturnieka pētījumos.

    Katru dienu miljonos maksājamie valsts parādi tikai procentos ari mūsu cienījamo vēsturnieku N E U Z T R A U C, it kā runa neietu par N O Z I E D Z Ī G U komunistu un čekistu varas uzurpāciju īsi pēc Latvijas neatkarības atjaunšanu.

    Var jau būt, ka es kļūdos, jo neesmu dziļāk izpētjis vēsturnieka veikumu?

    Tomēr Grantiņa kunga pašaizliedzīgā valsts D E M O L Ē T Ā J U atmaskošana liek viņa priekšā visiem dziļi noliekt galvas – cieņā par tiesiskuma un likumības atjaunošanu mūsu daudzcietušajā dzimtenē.

    Vēsturniekam tomēr nedrīkst paiet garām paši svarīgākie notikumi tautas dzīvē!

    Vēsturniekam ir jābūt objektīvam!

    Vai es kļūdos?
    .
    .
    .
    Admins
    Nē, Freimantāla kungs, Jūs nekļūdāties.

    .

  2. Valdis Freimantāls saka:

    Cienjamais Maurīša kungs!

    Šodien tauta referendumā ar 95% balsīm atlaistu atkal saeimu!

    Vai Jums tas nav skaidrs?

  3. No Maarupes saka:

    Ja tas Mauriitis ir 4.maija reziima celts atbildiigaa amataa,tad nav nekaadu shaubu, ka vins kalpo shim reziimam, jo NEVIENS TAISNIIBU RUNAAJOSH CILVEEKS NEVIENAA VIETAA LATVIJAA NEKUR NAV NEVIENAA AMATAA, LABI JA TIKAI UZ MIRKLI, NEKAD ILGAAK – AR TO JAU VISS IR PATEIKTS!
    .
    .
    .
    Admins
    Pareizi pasacīts.

  4. Māris M. saka:

    LRTT vietnē atkārtots jau desmitiem reižu, ka Latvijā vēsture tiek apzināti sagrozīta un viltota. Slēpti tiek ne tikai vēsturiski fakti par grupas Helsinki-86 darbību un komunistu noziegumiem, bet pat nozīmīgi lauku cilvēku sasniegumi Ulmaņlaikos.

    Dažus gadus atpakaļ kādā pagastā pa mājām staigāja kāds vēsturnieks un izjautāja vecos pamatiedzīvotājus. Uzzinājis daudz vēsturisku faktu un savācis tiem pierādījumus, uzrakstīja grāmatu par pagastu un tās iedzīvotājiem. Kad grāmata iznāca,tajā trūka apraksts par kādu čaklu ģimeni, kurai ulmaņlaikos bija augsts valdības apbalvojums par izciliem sasniegumiem kādā lauksaimniecības nozarē. Kad vēsturnieks vāca materiālus, viņš bija sajūsmināts par šo atklājumu un solīja par to grāmatā īpaši runāt. Kad pēc grāmatas iznākšanas viņam jautāja, kāpēc viņš pārdomājis un nav neko rakstījis par šo ģimeni, drūmi atbildēja, ka viņam no pagasta pašvaldības puses tas ir ticis aizliegts. Cik nopratu, grāmatu viņš rakstīja ar pašvaldības atbalstu vai pēc pašvaldības pasūtījuma un, tā teikt, kā maizi ēdi, tā dziesmu dziedi.

    Kādā citā pagastā, gan bez vēsturnieku piedalīšanās, pagasta mājas lapas veidotāji aprakstā par pagasta vēsturi kādu laiku gari un plaši stāstīja par kolhoza laikiem, bet ne ar vienu vārdu nepieminēja un joprojām nepiemin gandrīz neko par ulmaņlaikiem. Ulmaņlaikos šajā pagastā darbojās pašdarbības kolektīvi – koris, teātris, biežs viesis pagasta zaļumballēs un pagasta iedzīvotāju jubilejās bija kāds vēl joprojām populārs komponists/muzikants, kas atstājis neizdzēšamas pēdas latviešu šlāgermūzikas vēsturē. Šajā pagastā dzimusi un augusi kāda populāra rakstniece. Tur bija visiem zināmi, populāri tā laika cilvēki – vetārsti, mežsargi, pagastveči, pagasta valdes locekļi, kas tolaik daudz darījuši pagasta saimniecību ekonomikas un visa pagasta izaugsmē. Ieskatoties vēl senākā pagātnē, dažus tos pašus uzvārdus varam atrast 1905. gada revolūcijas cīnītāju rindās.
    Nozīmīgs notikums bija pagasta saimniecību elektrifikācija. Daudziem laukos bija mājās telefons.
    Tātad ir par ko rakstīt, visu nemaz nespējot uzrakstīt. Bet, jauniešiem lasot šo pagasta vēstures aprakstu, rodas iespaids, ka latviešu dzīvē nekas cits nozīmīgs, kā kolhozs, nekad nav bijis, ja neskaita kolhoza un partijas vadoņus, gan noklusējot viņu superdārgās, mauciskās un alkoholā slīkstošās izklaides citiem kolhozniekiem par to nezinot un par kolhoza līdzekļiem.
    Šāda veida vēsture komunistiem ir kaitīga, jo pierāda, ka latvieši ir čakli, gudri un spējīgi, labi savas zemes saimnieki, patrioti un, neskatoties uz smago lauku ikdienu, atrada laiku dziedāt, muzicēt, spēlēt pašdarbības teātrī – būt kultūras nācija. Bet to taču jaunatne par saviem senčiem nedrīkst uzzināt.

  5. viedoklis saka:

    Grantiņam ir taisnība.Vecais režīms tautai iebaroja savu ,,inteliģences potenciālu, nopirka kā puišeli.
    Un kāds paša vēsturnieka potenciāls? Pilsoņu Kongresā bija vērojams kā aktīvs Grīnblata,Jirgena,Kongresa noracēju balstītājs.
    .
    .
    .
    Admins
    Uz tādiem polit- parazītiem, nodevējiem, kā šis vecais “vēsturNIEKS”, turas šī izdzimteniskā sātanistu vara… .

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *