Rīgas vicemēra demagoģijas paraugstunda.

BandītsLatvijai paveicās. Jums – nē, Dombrovska kungs

 Pilnīgi atklāta vēstule valdībai un Latvijas sabiedrībai

Godātais Ministru prezident!

Dārgie Latvijas iedzīvotāji!

Vēsturē dažkārt gadās, ka šķietami komiska detaļa atklāj dramatisku kopainu.

Šoreiz tas ir noticis. Kopaina ir šokējoša. Tā ne vien atklāj ilgstošus valdības melus, bet arī traģisku nolemtību, kurai Jūs, Dombrovska kungs, slepenībā gatavojāt Latviju un tās iedzīvotājus. Līdzīgi, kā ar solījumiem nesamazināt pensijas, arī šoreiz Jūs cerējāt: patiesība nāks klajā tikai pēc vēlēšanām. Taču Dievs bija lēmis citādi.

Piektdien, 13. augustā, tiekoties ar  „simtlatu stipendiju“ saņēmējiem – darbu zaudējušiem cilvēkiem, kas aizsargtērpos, 30 grādu svelmē iznīcina indīgos latvāņus – Pasaules bankas prezidents Roberts Zēliks atzinīgi novērtēja: „Jā, 100 latu dienā nav slikti“. Mirkli vēlāk viņam tika norādīts: šādu summu ļaudis saņem mēnesī.

Pēc smiekliem iestājās klusums. Tam līdzi – šokējoša apskaidrība: aizdevējiem nav ne mazākā priekšstata par to, kādos apstākļos dzīvo Latvija. Viņiem neviens to nav nedz pavēstījis nedz izskaidrojis.

Tajā pat dienā Pasaules bankas vadītājs Baltijas valstīs Pīters Herolds Latvijas Radio klāstīja: „Vislielākās iespējas rast jaunus ietaupījumus mēs saskatām tieši sociālajā budžetā, īpaši pensiju izmaksās. Tās pēdējos gados augušas daudz par strauju. […] Mēs tikai gribam nogriezt taukus, neaiztiekot muskuļus…“ (!). Tikmēr intervijas fonā šķindēja dārga restorāna dakšiņas un glāzes.

Šie kungi  dzīvo pārliecībā, ka 160 Ls pensijas Latvijas pensionāri saņem dienā vai arī tās tiek izmaksātas ik nedēļu (kā tas notiek daudzās Rietumvalstīs). Ar šo pārliecību viņi raksta noteikumus Latvijai, ar šo pārliecību viņi dod rīkojumus Latvijai un ar šo pārliecību viņi slavē Latvijas paklausību. Taisnība – kurš saimnieks gan neslavē paklausīgu kalpu?

Piektdien vienā kopīgā ainā saslēdzās daudzas pēdējā gada laikā dzirdētās puspatiesības, taisnošanās un mājieni:

–        Eiropas ekspertu izteikumi par Latvijas pensionāru neadekvāti lielajām pensijām.

–        Nejauši publiskoti un ar it kā kļūdainiem tulkojumiem skaidroti Eiropas rīkojumi gatavot privatizācijai Latvijas valsts uzņēmumus.

–        Pilnīga slepenība un valdības kategoriska atteikšanās publiskot jebkādus vienošanās ar aizdevējiem dokumentus.

–        Jūsu paziņojums trīs dienas pirms iepriekšējējām vēlēšanām nekādā gadījumā nesamazināt pensijas un sekojoša samazināšana jau nākamajā dienā.

Jums, Dombrovska kungs, pietrūcis drosmes ne vien cīnīties par Latvijas iedzīvotājiem, bet pat izskaidrot aizdevējiem Latvijas patieso situāciju. Jums, Dombrovska kungs, svarīgāks jau otro reizi izrādījies vēlēšanu rezultāts. Un pēc tam – kaut pasaules gals.

Jūs labi zināt: aizdevēju prasības ietver tikai taupīšanu, apgriešanu, cirpšanu. Ne vārda par to, kā Latvija naudu pelnīs. Kā radīsies darba vietas. Vēl vairāk. Izmantot aizdevumu Latvijas ekonomikas attīstībai kategoriski aizliegts. Eiropas vietā, ikviens rīkotos līdzīgi. Kādēļ gan viņiem vēl viens spēcīgs konkurents? Toties šokējoši, ka tā domā arī Latvijas valdības vadītājs! Latvija ir pieredzējusi Kirhenšteinu. Nu Latvija piedzīvo Dombrovski.

Līdz šai piektdienai Latvijas iedzīvotāji vēl nenojauta, ka slepenu papīru kaudzēs jau ierakstīta un norakstīta viņu dzīve tūdaļ pēc vēlēšanām:

–        Pensijas ir dramatiski apgrieztas.

–        Latvija zaudējusi Latvijas Valsts mežus, Latvenergo un citus uzņēmumus.

–        Atbalsts kultūrai un sportam ir nulle.

–        Nodokļi ir radikāli pacelti.

–        Ģimeņu pabalsti ir likvidēti.

Gribat zināt, kas būs aiznākamajā dienā?

Aiznākamajā dienā Rīgas lidosta būs pilna ar jaunu aizbraucēju vilni.

Dombrovska kungs! Nu vairs nav runa par politiku. Šoreiz ir runa par Latvijas nodevību. Līdz pagājušajai piektdienai tikai retajam ienāca prātā, ka Jūsu šķietami miermīlīgais tēls aiz sevis slēpj lielāko afēru Latvijas vēsturē. Latvijas finanšu okupāciju.

Es aicinu: ja jau reiz Jūsu plāni nākuši gaismā – atkāpieties. Atkāpieties, jo Jūs nespējat pastāvēt par zemes, kur esat dzimis, interesēm. Atkāpieties, jo esat nevis premjers, bet ārvalstniekiem paklausīgs grāmatvedis. Taču, pirms atkāpties, atklājiet visas vienošanās ar aizdevējiem! Jūsu atklātība, iespējams, kalpos kā vainu mīkstinošs apstāklis tiesas procesā par lielāko Latvijas atdošanas plānu tās vēsturē.

Mēdz sacīt: piektdiena, trīspadsmitais ir nelaimīga diena. Jāsaka – nelaimīga tā bijusi Jums. Latvijas tautai šī, iespējams, ir veiksmīgākā diena pēc neatkarības atjaunošanas. Latvijas tauta ir uzzinājusi Jūsu plānu un Latvijas tautai ir iespēja to novērst.

Cieņā –

Ainārs Šlesers,

Apvienības „Par Labu Latviju!“ premjera kandidāts.

Rīgas vicemērs.

Latvijas pilsonis.

=========================================================================================

IMGP0974Izlasot A. Šlesera rakstīto par Dombrovski, varam tikai piekrist, pateikts kā “naglai uz galvas”.  

Tikai nelaime tā, ka biedrs Šlesers ir aizmirsis pastāstīt par sevi.

Jā, un kas tad ir Šlesers un no kurienes viņš “uzpeldēja” ? Šlesera īstais uzvārds ir Leščinskis. Kā zināms, uzvārdus cenšas mainīt tie, kuriem ir netīra pagātne. Šlesera pagātne ir ne tikai netīra, bet tā ir melna kā grāpja dibens. Šlesers ir Rīgas mafiozās “autoritātes” dēls. Atmodas pirmsākumos nodarbojies ar dažādām krimināli sodāmām lietām. Nelikumīgām naudas maiņām un “iekasēšanām”…. . Šis ambiciozais bandīts strādā Maskavas šovinistu interesēs. Atradies Gara kropļi !

Foto: Trīs Latvijas valsts ienaidnieki, kuriem pēc Tiesiskuma atjaunošanas tiks izpildīts ASM par genocīdu pret latviešu tautu.

Krievijas drošības dienestu uzdevumā Norvēģijā. Dzīvojis KGB konspiratīvajā dzīvoklī un atmazgājis KGBistu netīro naudu, tā arī kļūstot par bagātnieku. Pēc tam Krievijas slepeno dienestu vadībā atgriezies Latvijā, lai kalpotu Krievijas interesēm. Atrodoties augstos amatos, apzadzis Latvijas valsti par neskaitāmiem miljoniem. Bez žēlastības likvidējis savus politiski ekonomiskos pretiniekus. Kad Krievijas bagātnieks Kalmanovičs izteicās, ka Šlesers ir “vīriešu cienītājs”, nepagāja ne mēnesis, ka šis pats Kalmanovičs tika aizraidīts uz “labākiem medību laukiem” !!! Krievijas impērijas revanšisti nežēlo nedz spēkus, nedz līdzekļus, lai panāktu Latvijas iekļaušanu atkal “mātuškā parašā”. Un Šlesers ir viens no šīs nelietīgās idejas īstenotājiem, kuram rokas jau šodien ir līdz padusēm ar latviešu tautas asinīm. Šlesers ir arī ļedjajevistu atbalstītājs, kurš savukārt ir visīstākais sātanists un latviešu tautas nīdējs. Ļedjajevs sevi uzskata par apustuli, tātad, Šlesers to ir akceptējis ! Vai tā nav šizofrēnija ?

Šis nelietis ceļ sev mājas kā Norvēģijā tā arī Latvijā, kuru vērtība pārsniedz vairākus miljonus !!!

No kurienes tad šim bandītam tāda nauda ?

Protams, ka tā ir latviešu tautai nozagta nauda, un par to šis bandīts arī saņems attiecīgu sodu.

 Tuvojas vēlēšanas, tāpēc arī der aizdomāties par ko balsosim, lai neapgānītu savu Dvēseli.

Ja balsosim par šo izdzimteni, tad nobalsosim par Latvijas iznīcību !!!

05.09.2010

You may also like...

33 komentāru

  1. Bonis saka:

    A kā ar runām,kas nāk iz tautas,ka Ainārs Leščinskis Norvēģijā dzīvojis (slapstījies) tādēļ,ka nosotis cilvēku, un gaidījis noilguma termiņu,kuram beidzoties pieņēmis uzvārdu Šlesers un sācis dzīvot jaunu dzīvi?

  2. Arčels saka:

    Bet toties Šlesera laikā mēs nemirām no bada,mūs neiznīdēja kā nāciju,bet ko teikt par Dombrovska valdību??? Man vienalga ,kas pie varas ,es gribu dzīvot ,gribu bērnus izskolot,gribu garantētu pensiju.Tie kuri izbrauca no Latvijas……….viņiem vienalga kas pie varas Irijā,Lielbritānijā…. viņi grib dzīvot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Nika Arčelam saka:

    Bet,kas tad izlaupīja ,izsaimniekoja valsti,kas noslēdza drakonisku vienošanos ar SVF ? Jūs,Arčela kungs,laikam nebijāt mājās? Tā nebija Dombrovska valdība…

  4. zigzag saka:

    Hm… interesantas ziņas…ja tas atbilst īstenībai,tad vakars būs klāt ja tiks viņš kaut pie mazākās teikšanas.Šitai informācijai jābūt plaši pieejamai.Lieku galvu ķīlā ka pārējie kampēji nav labāki ?

  5. zaizai > Arčels saka:

    Latvijas valstij iet slikti tāpēc, ka vidējais vēlētājs ir tik dumjšs kā Arčels. Tagad iet labi tieši tāpēc, ka Šlesera laikā Šlesers ar pārējiem ignroēja ekonomistu brīdinājumus, ka Latvijas ekonomika pārkarst. Turklāt, tieši kā Nika raksta, Šlesera partijas premjers pats pirmais parakstīja vienošanos ar SVF un veica pirmo nodokļu palielināšanu.

  6. zaizai > Arčels saka:

    pārtecos:) t.i. “tagad iet slikti tieši tāpēc”

  7. garāmgājējs to Arčels saka:

    Interesanti, kur vainīgs Dombrovskis? Pie tā, ka šlesers apzināti apzaga vairākas ministrijas, pie tā, ka šlesera sektantu partija bīdīja biznesu savās interesēs par mūsu naudu? Nu gan tu esi jampampiņš. Trekno gadu nauda nebija mūsu, ja vēl neesi sapratis. Tā nekad nebija mūsu. Viss bija ilūzija, kurā mūs ieveda kalvītis ar šleseru.

  8. In Passing saka:

    “arčel urla” nav jampapiņš, bet maksas maita, kas cer atrast arī te muļķus, kuri svārstītos, par ko balsot
    bet, ka slesis ir maita un nodevejs, to tikai idijots nisaprot
    un vainot šodienas valdību savos noziegumos ir tipisks čekas stils, kuras savervēts sulainis tas slesers ir
    tikai nedomājiet, ka šķēle vai lembis ir labāki

  9. kaut kam saka:

    Kurš tad šo lapu sadzejojis?Šlesera – Lesčinska melu atklāto vēstuli visi sen viņa reklāmavīzē katrā pastkastē ir lasījuši un ,atšķirībā no še paustā,izmetuši misenē kā apmelošanu pirms vēlēšanām,jo Godmanis un Slakteris bija pirmsākums.
    Un tā sīkā Šlesera- Lesčinska CV ir smieklu vērta,jo tur nav ne 1/10 daļa no viņa dzīves gājuma.Šodien iznāk L.Lapsas grāmata par šo bandītu.TO lasiet!

  10. kira saka:

    aizbraucu no LV un man vienreiz PIETIEK!!!!! Te kaut ko panākt varēs tikai ar revolūciju!

  11. Kamēr būs tādi kā Arčels, kuram vienalga kam vara Latvijā, mēs grimsim arvien dziļākos mēslos. Varai jābūt tautas rokās nevis naudas maisu turētājiem.

  12. info saka:

    Ja viņi atkal visi tiek iekšā Saeimā(būtībā visās šitajās apvienībās(SC, VIENOTĪBA,Laba Latvija, ir tikai esošās varas partijas) tad nebūs nekādu izmaiņu, būs tikai sliktāk, jo atnākušie A.Š.kvadrātā nadzīgi metīsies aizlāpīt sava biznesa caurumus uz tautas rēķina, jo kāpēc gan kaut ko mainīt, ja vienmēr var atrast ļaudis kas vai nu nenāk uz vēlēšanām vai arī nobalso par viņu skaidri neizpildāmajiem solījumiem.

  13. Kompromat saka:

    http://www.kompromat.lv/item.php?docid=readn&id=1556

    Голубой пиар Шлесерса

    Российское издание “Агентство федеральных расследований” поместило воспоминания Александра Иванцова, члена Союза журналистов России, в прошлом управляющего клубами “Хамелеон” и “Черный лебедь”, в которых он назвал Айнара Шлесерса геем.

    Цитируем:

    “…Я был премного удивлен, когда узнал, что стародавний клиент нашего культового гей-клуба «Хамелеон» нежный румяный латыш Айнар Шлессер этой весной создал партию, назвал ее Первой партией и ломанулся на выборы. Собрав под свои знамена священников (кого же еще?), он на полном серьезе готов показать «кузькину мать» правящим шовинистам. И ведь покажет. Покажет, что куда лучше быть легальным гомосексуалистом, чем нелегальным педофилом, как два бывших премьера все той же Латвии.

    Я помню Айнара по суматошному началу девяностых – когда советская власть, кажется, еще не рухнула, но «прекрасный сад» у Большого театра как символ ее бессилия и старческого безразличия уже расцветал пышным цветом. Тогда Шлессеру не было, кажется, и двадцати – выглядел он, во всяком случае, экстремально молодо. Появлялся он изредка, но всегда производил фурор среди старших товарищей. А потом были клубы «Хамелеон», «Черный лебедь»… Меня сразу предупредили, что Айнар, возможно, агент КГБ еще с 1998 года, но меня это не интересовало. КГБ уже никто не боялся, воздух свободы пьянил, было ясно, что самому ханжескому режиму в истории приходит конец. Потом Айнар исчез. Лет 5 назад говорили, что старый ценитель мужской и женской красоты Раймонд Паулс увлек его политикой.

    Недурно было бы поздравить Шлесера с приходом к власти в одной отдельно взятой стране! Может, Рига, в отличие от Москвы – заложницы ханжеских взглядов нашего мэра, примет Love Parade? Когда выйдут мемуары вдохновителей создания «Хамелеона», выяснится, что геи и сделали бывшую советскую империю свободной – во всех смыслах этого слова. Удачи тебе, Айнар!”

  14. Kasjauns saka:

    http://www.kasjauns.lv/lv/news/slesera-radi-un-novadnieki-atklaj-baisus-noslepumus&news_id=28298

    Šlesera radi un novadnieki atklāj baisus noslēpumus

    06.septembris 2010
    22:05

    Kas slēpjas Aināra Šlesera pagātnē? Žurnāls „Kas Jauns” to atklāj savā jaunajā numurā. Žurnāls otrdien publicē apjomīgu pētījumu par Šleseru/Leščinsku dzimtu.

    Ainārs Šlesers nekad publiski nestāsta par savu pagātni, aprobežojoties vien ar tradicionālo stāstu par skolas laiku Ķengaragā, sportošanu un pirmajām gaitām biznesā, tirgojot deficīta preces no Polijas. Tikai pēdējā laikā „Par Labu Latviju” reklāmas avīzē viņš atļāvies bilst pa pušplēstam vārdam.

    Un tam ir savi iemesli… Žurnāls „Kas Jauns” otrdien publicē apjomīgu pētījumu par Šleseru/Leščinsku dzimtu. Viņu lauku kaimiņi un radi joprojām atceras Aināra Šlesera tēvatēva šiverīgo dabu — tikai ne ar to labāko vārdu. Drūmi notikumi apvij arī Šlesera tēva vārdu.

    Lai arī no arhīviem krimināllietas ir noslēpumaini pazudušas, Šleseru novadnieki joprojām atceras kādu baisu atgadījumu, kas ir uz tagadējā politiķa tēva sirdsapziņas. Un var tikai neizpratnē jautāt, kā gan ar šo cilvēku vēl spēja dzīvot kopā viņa sieva. Par to daudz sīkāk — jaunajā „Kas Jauns”.

  15. čiris saka:

    Palasiet ko raksta žurnalists Filātovs http://www.klich.ru.

  16. Kasjauns saka:

    http://www.kasjauns.lv/lv/news/slesers-publiski-slauka-asaras&news_id=28396

    Šlesers publiski slauka asaras
    07.septembris 2010

    Stāsts par smago bērnību, mīloša sieva blakus arī grūtākajos brīžos, skopa vīra asara — Aināra Šlesera uzruna presei noritēja pēc labākajām PR tradīcijām. Tikai pēc publikācijas žurnālā „Kas Jauns” Šlesers izšķīrās runāt publiski par savas ģimenes tumšākajām lappusēm.

    „Kas Jauns” raksta, ka 1972. gadā Šlesera tēvs Roberts Leščinskis zvēriski nogalināja 19 gadus vecu medicīnas māsu. Viņš neprātīgi iemīlējies jaunajā sievietē, bet, saņēmis atteikumu, ķērās pie cirvja… Par šo noziegumu tolaik draudēja pat nāvessods, bet Leščinskis atzīts par nepieskaitāmu un viņam piemērota piespiedu ārstēšana psihiatriskajā slimnīcā. Dīvainā kārtā tas vēlāk nav traucējis Leščinskim strādāt par šoferi, bet vēl noslēpumaināka ir sprieduma un krimināllietas materiālu pazušana no arhīviem.

    Reaģējot uz šo publikāciju, otrdienas pēcpusdienā LPP/LC līderis Ainārs Šlesers apvienības „Par Labu Latviju” birojā sasauca „ārkārtas preses konferenci” — faktiski gan tā bija uzruna, bez jautājumiem un atbildēm. Šlesers ieradās kopā ar sievu, Saeimas deputāti Inesi Šleseri.

    „Pēdējo 12 gadu laikā, kopš ienācu Latvijas politikā, es esmu pētīts, par manu dzīvi interesējās žurnālisti, gan citi sabiedrības pārstāvji, esmu atbildējis uz daudziem neskaitāmiem jautājumiem. (..) Vienmēr daudziem radās jautājums, kāpēc Ainārs Šlesers ir tik veiksmīgs? (..) Lielākā sabiedrības daļa zina to manu dzīves stāstu, kas ir saistīts ar politiku, kas ir saistīts ar biznesu,” klāstīja Šlesers, atzīdams, ka vienmēr izvairījies runāt par savu bērnību — tikai teicis, ka tā bijusi smaga.

    „Bērnībā mani izaudzināja māte un vecāmāte, visu pārējo es ieguvu uz ielas, nodarbojoties ar sportu, ieguvu no tiem draugiem, domubiedriem, kuri bija apkārt,” sacīja Šlesers. Bijuši arī draugi, kas nokļuvuši ieslodzījumā, viens no tuvākajiem draugiem 13 gadu notiesāts uz nebrīvi 13 gadu vecumā par pagrabu apzagšanu un nu jau ir miris. Tomēr šīs Šlesera dzīves lappuses ir mazliet atklātas viņa intervijās.
    „Divu gadu vecumā, no kura bērns parasti neko daudz neatceras, mūsu ģimenē notika traģēdija,” pēc ievada Šlesers ķērās pie īstajiem uzrunas iemesliem. Savu tēvu viņš ieraudzījis tikai piecu gadu vecumā. „Līdz tam es neko daudz par viņu nezināju, zināju, ka viņš ir slims, ārstējas. (..) Kad viņš atgriezās mājās, dzīve nebija tik vienkārša. Šis cilvēks bija ārstējies Sarkandaugavas slimnīcā daudzus gadus, par ko man neviens neteica. (..) Es, mazs puika būdams, redzēju, cik daudz zāles viņš lieto katru dienu. Tad, kad viņš mazāk sāka lietot zāles, viņš kļuva ļoti agresīvs. Septiņu gadu vecumā, kad viņš pacēla pret mani roku, vecāmāte aizstāvēja mani. Vecāmāte pateica, ka viņš ir slims cilvēks un izdarījis kādu noziegumu,” te Šlesera balss uz mirkli aizlūza.

    Mātei viņš neko nejautājis, jo viņai tāpat bijis grūti, ģimenē regulāri ieradušies sanitāri un aizveduši tēvu projām, pēc kāda laika viņš „sazāļots” atgriezies. Tā tas turpinājies gadu no gada, mazais Šlesers, tad vēl Leščinskis, baidījies nākt mājās, apskaudis bērnus no normālām ģimenēm. Šlesers pauda lielu pateicību mātei, vecmāmiņai un krustmātei, noslaukot ar kabatlakatu asaru.
    Pēc Šlesera runas vīram veltītus cildinošus vārdus pauda Inese Šlesere, kad politiķu pāris pazuda pa durvīm, nekavējās pie mikrofoniem stāties arī „lablatviešu” priekšsēdis, eksprezidents Guntis Ulmanis, vēstot, ka ir pārkāpta melnā līnija.

    „Šī informācija ir bijusi pieejama,” apgalvo Šlesers, viņš pat esot brīnījies, kāpēc 12 gadu laikā neviens to līdz šim nav izmantojis. „Ja kādam interesē taisnība, šo taisnību varēja uzzināt jau sen,” paziņoja Šlesers. „Mērķis ir sasniegts, man tiešām sāp,” viņš piesauca arī priekšvēlēšanu laiku.

    „Kas Jauns” gan ir noskaidrojis ka ko citu. Kamēr Šlesers brīnījās, kāpēc neviens nav visu noskaidrojis ātrāk, redakcija saņēma atbildi no Valsts arhīva — krimināllietas uzskaites–reģistrācijas kartītes kopiju. Bet — pati Augstākās tiesas 1972. gada krimināllieta Nr. 156 un spriedums glabāšanā Valsts arhīvā nav nodota.
    Arī Jēkabpils zonālajā arhīvā nav atrodama Ogres rajona Tautas tiesas izskatītā krimināllieta, kur nolēma Leščinskim piemērot piespiedu ārstēšanu. Lietas materiāli ir dīvainā kārtā pazuduši…
    Augusta sākumā Šleseram vai drīzāk viņa tēla veidotājiem gadījies pamatīgs misēklis sociālajā tīklā „Twitter”, kur LPP/LC līderis ierakstījis: „Lato Lapsa un „Patiesās Dzīves” žurnālisti tincinot manus tuviniekus, paziņas un draugus par maniem vecākiem. Varu aiztaupīt viņiem pūles: Strādnieki, dzīvoja Maskačkā, mācīja man nepadoties, mīlēt ģimeni, cienīt sievieti, pretinieku, aizstāvēt vājāko, pastāvēt par sevi.”
    ————————————————–

    LATO LAPSA KOMENTĒ PĒC ŠLESERA PRESES KONFERENCES
    “Kā jau labi zināms, rīt prezentējamā grāmata „Šofera dēls minhauzens” tiešām cita starpā stāsta par to, kā politiķis Ainārs Šlesers, kurš mēģina sevi parādīt kā principiālu un augstas ētikas cilvēku, ilgus gadus ir atteicies no sava smagus Dieva pārbaudījumus piedzīvojušā tēva un darījis visu, lai tikai šī patiesība neiznāktu dienas gaismā.

    Tā, protams, ir paša Aināra Šlesera personiskā lieta, cik liekulīgas asaras viņš tagad lej un kā mēģina attaisnoties gan savā, gan sabiedrības priekšā par savu gļēvo un mīksto rīcību, par ko viss jau skaidri pateikts Grāmatā, kuras vārdu politiķis valkā vietā un nevietā. „Tad mēs sacījām savam kungam: zēns nevar atstāt savu tēvu; un, ja tas atstāj savu tēvu, tad tas mirs,” teikts 1. Mozus grāmatā – un jebkādi komentāri te, protams, ir lieki.

    Taču grāmata „Šofera dēls minhauzens” ir nevis par politiķa tēvu Robertu Leščinski – dzīves neveiksminieku, neuzticīgu vīru un garā vāju slepkavu, bet gan par pašu Aināru Leščinski un to, kādu faktoru ietekmē viņš ir kļuvis par mums šodien skaidri atklājušos cilvēku, kam kārē pēc varas ir labi jebkuri līdzekļi un jebkuras metodes.

    Tomēr Aināram Šleseram nevajadzētu īpaši uztraukties par savu jaunības dienu nodevību un gļēvuma nākšanu gaismā, – grāmatā šis apraksts aizņem tikai nenozīmīgu daļu, salīdzinot ar visu to, par ko politiķim nāksies taisnoties tuvākajās dienās, kad grāmata „Šofera dēls minhauzens” būs nonākusi lasītāju rokās. Un tur ar priekšvēlēšanu reklāmas kampaņas ietvaros izspiestām asarām vien nebūs gana.”

  17. Grāls saka:

    kā jau mēslu bedrē – te visi atnāk un nokārtojas viens otram uz galvas.
    Lai dzīvo atejas saimnieks – grantins!

  18. pinka saka:

    REdziet kā banda nenoturējās un sāka plēsties,acīmredzot bandai
    nav apdraudētāji no ārpuses-var kauties savā starpā.Bandai savi īstie
    uzvārdi manuprāt nav nevienam.Ļoti interesanti zināt Lapsas kga.uzvār-
    dus gan tēvam un tēva tēvam.Parasti gan CILVĒKI distancējas no šīm
    bandām un viņu “vēlēšanām”.
    Ļoti žēl ir Šlesera kga.nelaimi,bet saprātīgos gados vajadzēja
    mēģināt ko labot,tad ja būtu kopā ar CILVĒKIEM.Ļoti daudz cilvēki ir
    apzagti,noņemti īpašumi,bez darba redzot izeju pašnāvībā-tā ir humānā
    nāve par ko pasaulē nekā briesmīgāka nav.Banda soļo pār izpostīto
    cilvēku dzīvēm un līķu kaudzēm.

  19. Kasjauns saka:

    http://www.kasjauns.lv/lv/news/kur-slesers-tur-tiri-arhivi&news_id=28405

    Kur Šlesers, tur „tīri” arhīvi. Kā un kāpēc varēja pazust krimināllietas?

    08.septembris 2010
    07:24

    Lai kā, runājot par savas ģimenes drūmo pagātni, asaras tagad slaucītu Ainārs Šlesers (LPP/LC), paliek neatbildēts jautājums — kā no arhīviem varējušas pazust krimināllietas?

    ­

    Latvijas Valsts arhīva atbilde — krimināllieta un tās spriedums glabāšanā arhīvā nav nodots.

    Kur Šlesers, tur „tīri” arhīvi. Kā un kāpēc varēja pazust krimināllietas?

    Šlesers stāsta, ka par to neko nav zinājis, vienīgi septiņu gadu vecumā, kad tēvs pret viņu pacēlis roku, vecmāmiņa atklājusi, ka Leščinskis ir tiesāts par kādu noziegumu. Šlesers uzrunā presei pauda pat izbrīnu, kāpēc 12 gadu laikā, kopš viņš ir politikā, neviens to nav pavēstījis plašāk — informācija taču bijusi pieejama.
    Lūk, tā nemaz nav taisnība. Kamēr Šlesers uzstājās žurnālistu priekšā, „Kas Jauns” saņēma atbildi no Valsts arhīva — no Roberta Leščinska krimināllietas saglabājusies tikai uzskaites–reģistrācijas kartīte. Nav ne pašu materiālu, ne sprieduma, Latvijas PSR Augstākā tiesa tos nav nodevusi arhīvam.

    Šleseru/Leščinsku pagātni savā jaunajā grāmatā „Šofera dēls Minhauzens” ir šķetinājis Lato Lapsa. Viņš atklājis, ka Leščinska krimināllieta izgaisusi arī no Jēkabpils zonālā arhīva. „…ar tagadējo politiķi saistītās krimināllietas ne vienmēr sasniegušas savu mūžīgās atdusas likumisko vietu,” secina Lapsa.

    Jēkabpils zonālajā arhīvā atrodas Latvijas PSR Tieslietu ministrijas Ogres rajona Tautas tiesas Krimināllietu alfabētiskais rādītājs 1970.—1976. gadam, kura ieraksts apgalvo: arhīva lietā Nr. 2466 vajadzētu glabāties arī spriedumam krimināllietā Nr.1–184 par Robertam Leščinskim piemēroto piespiedu ārstēšanu psihiatriskajā slimnīcā.

    Ogres rajona tautas tiesas vesto krimināllietu alfabētiskajā rādītājā arī norādīts šis pats krimināllietas numurs — Nr. 1–184. Taču zonālā arhīva lieta Nr. 2466 solītā vietā slēpj pārsteigumu, proti, spriedumam krimināllietā Nr. 1–183 seko Nr. 1–185, bet spriedums lietā Nr. 1–184 nav atrodams nevienā no sešdesmit caurauklotajām lapām!
    Arhīvs oficiāli atzinis, ka „Ogres rajona Tautas tiesas 1972. gada 14. septembra spriedums Roberta Leščinska krimināllietā Nr. 1–184, par kuru ir izdarīts ieraksts tiesas krimināllietu alfabētiskajā rādītājā un par kuru ir sastādīta krimināllietu statistiskā uzskaites kartīte, nav nodots un neglabājas”.

    Lapsam ir aizdomas, ka līdz Jēkabpils arhīvam šī krimināllieta un līdz ar to arī spriedums vispār nav nonākuši. „Tas nozīmē, ka ne tikai Ogres tiesas vai tiesas kancelejas vadītāja, bet pat visvienkāršākais darbinieks varēja izņemt vienu krimināllietu no arhīvam nododamajām lietām, paklausot ļoti īpaša apmeklētāja lūgumam, kādas ievērojamas amatpersonas nepārprotamam mājienam vai savai iedzīvošanās kārei — vai visu triju kombinācijai,” secina Lapsa.

    Tāpat viņš pieļauj, ka „krimināllieta un/vai spriedums pazuduši vai pazudināti no Valsts arhīva”. Kā jau minēts, Valsts arhīvs atzīst, ka no Augstākās tiesas šos materiālus nav saņēmis.

    Padomjlaika milicijas žargonā krimināllietu izņemšanu jeb likvidēšanu no arhīviem sauca par „ķīmisko tīrīšanu”. Jēkabpils arhīvā tas pastrādāts ļoti veikli, iespējams, laikā, kad tika arhivēti un cauršūti spriedumi, jo pēc tam diez vai varētu spriedumu izņemt ārā, nebojājot lietu. Turklāt arhīvā uzrādīto cauršūto lapu skaits atbilst šā brīža reālajam lietas lapu skaitam.
    Tomēr „tīrītāji” kļūdījušies, jo palikusi gan „nodevīga” lappuse krimināllietu alfabētiskajā rādītājā, gan krimināllietu statistiskās uzskaites kartīte — kartona gabaliņš ar informāciju, ka bezpartejiskais, 34 gadus vecais šoferis Leščinskis Roberts Pētera dēls 1972. gada 30. jūnijā Suntažu teritorijā „ar 13 sitieniem pa galvu nogalināja medmāsu”.
    ­

    Viss, kas saglabājies — krimināllietas uzskaites–reģistrācijas kartīte, kas vēsta: Leščinskis Roberts, Pētera d. 1938. g., šoferis, „Atbrīvots no kriminālatbildības, piem. slimn. piesp. ārstēšana. Nozieguma būtība: „Pils. Tēraudas slepkavība”.

    Dīvainības ir arī ar kādu citu krimināllietu, par kuru 1998. gadā rakstīja laikraksts „Vakara Ziņas”. Proti, 1986. gadā pret Šleseru, tad vēl Aināru Leščinski, Rīgas Industriālā politehnikuma pirmā kursa audzēkni, bijusi ierosināta krimināllieta par šaujamieroču vai munīcijas realizēšanas noteikumu pārkāpšanu, par ko draudēja cietumsods līdz pieciem gadiem. Šlesers to noliedzis, uzsvērdams, ka vienīgā saķeršanās ar likumu viņam bijusi vien pēc pusaudžu kautiņa, kas vēlāk nokļuvis arī nepilngadīgo lietu komisijas redzeslokā.

    „Ieroču” krimināllietu esot ierosinājusi milicijas struktūrvienība, kas dežurējusi Rīgas ostu rajonā. Kā laikrakstam stāstījis kāds Iekšlietu ministrijas augsta ranga ierēdnis, lieta izbeigta pēc Kriminākodeksa panta, kas noteicis lietas izbeigšanu, nododot personu sabiedriskajā galvojumā. Par Leščinski galvot esot uzņēmies kāds ietekmīgs iekšlietu struktūru darbinieks.
    „Vakara Ziņas” apgalvoja, ka krimināllieta iznīcināta neoficiālā ceļā (tolaik tas bijis iespējams par aptuveni 5000 dolāriem), taču saglabājusies uzskaites kartīte un ieraksts reģistrācijas žurnālā.

    Lato Lapsa izsakās, ka Šlesers ir „darījis visu, lai tikai šī patiesība neiznāktu dienas gaismā”. „Tā, protams, ir paša Aināra Šlesera personiskā lieta, cik liekulīgas asaras viņš tagad lej un kā mēģina attaisnoties gan savā, gan sabiedrības priekšā par savu gļēvo un mīksto rīcību, par ko viss jau skaidri pateikts Grāmatā, kuras vārdu politiķis valkā vietā un nevietā. „Tad mēs sacījām savam kungam: zēns nevar atstāt savu tēvu; un, ja tas atstāj savu tēvu, tad tas mirs,” teikts 1. Mozus grāmatā — un jebkādi komentāri te, protams, ir lieki.

    Taču grāmata „Šofera dēls Minhauzens” ir nevis par politiķa tēvu Robertu Leščinski — dzīves neveiksminieku, neuzticīgu vīru un garā vāju slepkavu, bet gan par pašu Aināru Leščinski un to, kādu faktoru ietekmē viņš ir kļuvis par mums šodien skaidri atklājušos cilvēku, kam kārē pēc varas ir labi jebkuri līdzekļi un jebkuras metodes,” piebilst Lapsa.

  20. pazīstu Stendzenieka ģimeni saka:

    http://tv.delfi.lv/?showvid=21ayOiZe

    Standzenieks esot centies Lato Lapsu uzpirkt.

    Žurnālists Lato Lapsa nenoliedz, ka viņam esot izteikti piedāvājumi neizdot grāmatu ‘Šofera dēls minhauzens’, kas veltīta apvienības ‘Par Labu Latviju!’ premjera amata kandidātam Aināram Šleseram.

    —————————————

    Laikam Ēriks Stendzenieks domā, ka kalpojot Šleseram, Godmanim, Borovkovam, Rāvim un visai tai mafiozajai varzai viņš dzīvos kā niere taukos? Bet kā paliek ar juristu Armandu Stendzenieku, kur šī pati kompānija ne acis nepamirkšķināja, kad Armanda bērni vairākus gadus auga bez tēva? Kādam neliešiem bija jābūt, lai to izdarītu un tagad vēl izmantotu lētticīgo Ēriku? Kauns, mums ir neizsakāms kauns , Ērik, par Jūsu stulbumu, tuvredzību un sašmucēšanos!

  21. snobs saka:

    stendzinieks ir zelta vergs! Viņam Kangars ir paraugs augstais, no sākuma par ļimonu palīdz sastūķēt saimā zagļus, kuri pēc tam par diviem ļimoniem, ļauj filmet zilās govis un kosmosa zēnus, tādēādi cenšoties radīt ilūziju cik viss ir skaisti!

  22. Diena saka:

    VIDEO: Lapsa: par bērnību rakstu, jo Šlesers rīkojas pretēji sludinātajām ģimenes vērtībām

    http://diena.lv/lat/multimediji/dienatv/politika/video-lapsa-man-tiesam-ir-vienalga-vai-slesera-kungs-iegust-vai-zaude

  23. jautājums saka:

    Kas palīdzēja Aināram Šleseram izzagt krimināllietu dokumentus no arhīva?

  24. 15 saka:

    Bībelē ir teikts “4. BAUSLIS: Tev būs savu tēvu un māti godāt, lai tev labi klājas un tu ilgi dzīvo virs zemes”, jebšu Šlesers arī baušļiem pieiet selektīvi?

  25. analītiķis saka:

    Dīvainības ir arī ar kādu citu krimināllietu, par kuru 1998. gadā rakstīja laikraksts „Vakara Ziņas”. Proti, 1986. gadā pret Šleseru, tad vēl Aināru Leščinski, Rīgas Industriālā politehnikuma pirmā kursa audzēkni, bijusi ierosināta krimināllieta par šaujamieroču vai munīcijas realizēšanas noteikumu pārkāpšanu, par ko draudēja cietumsods līdz pieciem gadiem. Šlesers to noliedzis, uzsvērdams, ka vienīgā saķeršanās ar likumu viņam bijusi vien pēc pusaudžu kautiņa, kas vēlāk nokļuvis arī nepilngadīgo lietu komisijas redzeslokā.

    „Ieroču” krimināllietu esot ierosinājusi milicijas struktūrvienība, kas dežurējusi Rīgas ostu rajonā. Kā laikrakstam stāstījis kāds Iekšlietu ministrijas augsta ranga ierēdnis, lieta izbeigta pēc Kriminākodeksa panta, kas noteicis lietas izbeigšanu, nododot personu sabiedriskajā galvojumā. Par Leščinski galvot esot uzņēmies kāds ietekmīgs iekšlietu struktūru darbinieks.
    „Vakara Ziņas” apgalvoja, ka krimināllieta iznīcināta neoficiālā ceļā (tolaik tas bijis iespējams par aptuveni 5000 dolāriem), taču saglabājusies uzskaites kartīte un ieraksts reģistrācijas žurnālā.

    Lato Lapsa izsakās, ka Šlesers ir „darījis visu, lai tikai šī patiesība neiznāktu dienas gaismā”. „

  26. ak info! saka:

    Jābrīnās par “gudrajiem”komentētājiem,kuri nez kapēc nesaprot no kurienes aug kājas L.Lapsas grāmatām – no VDK !Nebūs nevienas grāmatas par SC,PCTVL darboņiem!Paskataties kaut vienu nedēļu TV-5 ar Mamikinu!Tagad tur ir pirmsvēlēšanu debates.Tas it tāds ārprāts ,itkā nolasītas ķengas no TT.Viss pret latvisko un latviešiem.Par Lesčinski visi sen zināja,tapēc no viņa baidās,jo viņš iet un ies pāri līķiem.Viņu partijai ir divas reklāmas,viena letiņiem,otra krieviem,pilnīgi atšķirīgas.
    Atradīsies idioti,kuri uzķersies uz Š./L. politklauna asarām.Šis neko nav zinājis,bet tēva krimināllietu nozaga!Viņa dvēsele sen iztirgota VDK un sātanam.

  27. Kasjauns saka:

    http://www.kasjauns.lv/lv/news/kriminallietu-materialus-vareja-savakt-cekisti-par-savejiem&news_id=28455

    Krimināllietu materiālus varēja savākt čekisti par savējiem

    09.septembris 2010
    07:10

    Kāpēc arhīvos nav atrodamas LPP/LC līdera Aināra Šlesera tēva Roberta Leščinska krimināllietas materiāli? Par to lūdzām komentāru arhīvu vadībai. “Uz vietas” nav daudzu lietu…

    Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas ģenerāldirektors Valdis Štāls sarunā ar kasjauns.lv no savas padomju laika darba pieredzes atceras, ka „uz vietas” nebija daudzas lietas. Bija gadījumi, kad krimināllietu materiālus izņēma Valsts drošības komitejas pārstāvji. „Cik varēja noprast, par tiem cilvēkiem, kas bija viņu interešu lokā,” saka Štāls.

    Ja neiejaucās drošībnieki, pēc sprieduma lietai vajadzēja glabāties pēdējās instances tiesā. Paejot noteiktam laikam pēc soda izciešanas lietu jānodod Valsts arhīvam. Tomēr Roberta Leščinska gadījumā tas nav noticis, no 1972. gada krimināllietas arhīvā atrodama tikai uzskaites–reģistrācijas kartīte. Leščinkis zvēriski noslepkavoja 19 gadus vecu medicīnas māsu, par ko varēja saņemt pat nāvessodu, taču viņam piemēroja piespiedu ārstēšanu. Pēc trim gadiem vīrietis atgriezās mājās un periodiski terorizēja savu ģimeni, ko nesen publiski atklāja Šlesers.

    Štāls teic, ka tiesās visā Latvijā glabājas ap 148 000 arhīvā nenodotu lietu. Tomēr pat kopš Leščinska nāves 1987. gadā pagājis gana ilgs laiks, lai šo lietu nogādātu arhīvā.

    Valsts arhīva direktore Daina Kļaviņa uzrakstījusi atlūgumu, bet ar Šleseru/Leščinsku dzimtas pagātni gan saistība te nevar būt. Arhīvi nav atbildīgi par tajos nenodotu lietu, bet atlūguma iemesls visdrīzāk ir valsts katastrofāli samazinātais finansējums.

    Māris Puķītis

  28. black_joker saka:

    kāda mārrutka pēc šeit jāpārpublicē tas, kas izlasāms visos ziņu portālos?? Viss pirmsvēlēšanu sviests un “sensācijas” tiek bezjēgā tiražēts komentāros…..

  29. Grāls saka:

    kāda mārrutka pēc šeit jāpārpublicē tas, kas izlasāms visos ziņu portālos?? Viss pirmsvēlēšanu sviests un “sensācijas” tiek bezjēgā tiražēts komentāros…..

  30. cīņai sveiks saka:

    Lūdzu nebalsojiet par topā esošajām 7 partijām, jo tās aizvedīs iznīcībā
    Šie deputāti 20 gados valsti un cilvēkus ir padarījuši nabagus.

    Balsojiet par jebkuru no Jums tīkamajām jaunajām partijām un tad pie varas būs jauni cilvēki, kuri pārstāvēs valsts nevis privātas intereses..

    Esiet neatkarīgi domājoši, nepakļaujaties vizuļiem un skaļām reklāmām, atceraties, ka tā ir no mums nozagtā nauda, kuru šie “izredzētie ” izlieto aģitācijai.

    Cīņai sveiks !!!!!!!

  31. zonnenbergs saka:

    Varat paskatities kads bandits uztaisijis Jelgavas
    autorupnicu,neba bandita Slesera draugs un Rigas mera ari
    ieiet http://www.Cinemax.X.ru

  32. zonnenbergs saka:

    Strada gan vinu izluku sistema,gribeju atkal
    ieiet,jau nakti,bet uzlikta jau nepieejamibas kepa.
    Baidas.Un loti baidas,ja var algot pat interneta
    kontroles sistemu.

  33. Naja saka:

    Viņu vajag pie krusta piesists uz Rīga-Maskavas šosejas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *