Komunistu- čekistu “sērga” nerimstās…

www.tautastribunals.eu-12Čekas maisu problēma

http://www.ltv.lv/lv/raksts/18.12.2013-sastregumstunda.id22188/

Cik var spriest no „Sastrēguma stundas”, tad Latvija un Krievija ir pašas „civilizētākās” valstis, jo nevēlas, lai tiktu „izlietas” nevainīgu cilvēku asinis. “Maisu sastāvs esot apzināti papildināts, lai izrēķinātos ar politiskajiem pretiniekiem”, saka VIŅI. Pēc šī raidījuma noskatīšanās ir jāsecina, ka visās pārējās valstīs, kurās bija krievžīdiskā boļševiku sistēma un VDK kartotēkas publiskošana, ir notikušas izrēķināšanās ar „nevainīgiem” cilvēkiem.

Kāpēc tieši tagad tika pacelts šis čekas „maisu” jautājums ? Kas bija tie, kuriem tik steidzīgi vajadzēja šo jautājumu atlikt vēl uz 30 gadiem ? Atbilde slēpjas pašā primitīvākajā loģikā: to darīja paši bijušie čekisti un viņu sadarboņi, kuri šodien ir noteicēji pār MŪSU Dzimteni. Šis jautājums ir samilzis desmitkārtīgi kopš Atmodas sākuma. Šiem noziedzniekiem drīzumā būs jāatbild ne tika par okupācijas laika nelietībām, bet arī par pēcAtmodas laiku drausmīgajiem noziegumiem- Latvijas rūpniecības, lauksaimniecības, kuģniecības un visu citu struktūru iznīcināšanu. Tie bija viņi, čekisti: bojāri, godmaņi, indriksoni, gorbunovi, ulmaņi-rumpīši, bērziņi un d.d.c., kuriem šodien pienākas nāves sods par grandiozu valsts izlaupīšanu un genocīda veikšanu pret latviešu tautu.

juris bojārs, bērziņš, reiniks, čeka, LRTT

FOTO: Kas viņš bija, mēs zinām un kādu bandītu viņš izaudzināja, mēs arī zinām. Kamēr nebūs šie čekas izdzimteņi “aizvākti”, nekas nemainīsies.

Šis jautājums bija „jānorok” pie šī Saeimas sastāva, jo nākošais varētu izrādīties nelabvēlīgs. „Sastrēguma stunda”, ar Nagli priekšgalā, bija parūpējušies par šo idiotisko čekistu teātri. Protams, lai tas viss izskatītos „demokrātiski”, bija uzaicināti arī divi ne-komunisti: Imants Parādnieks un Ritvars Jansons. Viņu sacītais bija ievērības cienīgs un izsvērts, ka „maisi” ir jāatver ar papildus izskaidrojumiem. Šādu priekšlikumu varēja noraidīt tikai tie, kuri smagi, pat nāvīgi, sasmērējušies pret savu tautu.

Tādus mēs arī redzējām šajā „teātrī”: Arvīds Ulme, Anda Līce un Juris Bojārs, bet pārējie bija pieskaitāmi jau pie jaunstukačiem, tiem, kas atkārtoja 4. maija kliķes viedokli. Zatlera pārstāvja Mārtiņa Etkina viedoklis bija nožēlojams un pilns pretrunu. Arī kāda Kārļa Bumeistara muldēšana vairāk atgādināja pie šņabja pudeles sēdošo vāvuļošanu- pilnīgi „ne pa tēmu”, kā šodien mēdz izsacīties. Brīnumus iznāca uzklausīt no represēto pārstāvja Gunāra Resnais– īsta 4. maija kliķes uzskatu paudēja. Uzkrītoša bija šī kangariskā elementa sejas raustīšanās, kas nebūt neliecināja par „sava” viedokļa paušanu.

Kāda galīgi jauna karikatūriska censone bija tā aizrāvusies, ka neapjēdza ko murmulē, līdz tika „pārtraukta”. Kauns bija skatīties uz šiem glumajiem censoņiem, kuri pauda Latvijas izlaupītāju un tautas benžu viedokli, izņemot Parādnieku un Jansonu.

Bet vēl mazliet par šajā raidījumā uzaicinātajiem čekas „smagsvariem”: Bojāru, Līci un Ulmi.

>“Jurija”Bojāra runāšana bija destruktīva, kas neatbilda šī jautājuma juridiskajam aspektam. Tika minēti idiotiski piemēri, bet pa starpu arī apzināti un brutāli meli, kas diskreditē pirmskara Latvijas brīvvalsti. Ārlietu ministrs Munters tika melīgi nodēvēts par boļševiku ietekmes aģentu. Bojārs skaidri zina, ka tie ir meli, bet vienalga tos uzdod par Taisnību.

Tā ir apzināta LR nomelnošana.

Vēsturnieks Indulis Ronis, kurš kritis nežēlastībā no Bojāra komandas noziedznieku puses un pret kuru tikko ir izdarīts slepkavības mēģinājums, ir izpētījis materiālus par Munteru un saka pretējo. Argumentācija, kas tika izsacīta par labu „maisu” neatvēršanai no šī noziedznieka mutes, bija vienkārši smieklīga, līdz beidzot Jansons viņam “aizbāza” muti.

>A. Ulmes galīgi nesakarīgā vāvuļošana bija smaida vērta. Sāka gvelzt muļķības, ka viņš, lūk, būtu lepns atrasties „maisā” kopā ar Andrējevu, Skulmi… . Nu tad lepojies, Arvīd, tu esi kopā ar viņiem.

>Anda Līce-, viena no glumākajām un pretīgākajām personībām, kura vēl šodien ar entuziasmu kalpo Kompartijai un devusi zvērestu to darīt līdz pēdējam sirds pukstam.

Pieskaitāma pie savu vecāku nodevējas, jo iestājās partijā neskatoties uz to, ka viņas vecāki tika deportēti.

DP uzdevumā reiz šī „dzejniece” bija sadzejojusi rakstu, kurā slavēja tieši tos, kuri bija H-86 grāvēji, bet Grantiņš „nolīdzināts zemāk par zāli”. Tika melots, sākot no pirmā līdz beidzamajam teikumam.

Esot Latvijas apciemojumā, nolēmām ar sievu pie mūsu „dzejnieces” ierasties personīgi- Okupācijas muzejā. Ar grūtībām, bet tikām pieņemti.

Resnais

Foto: Gunārs Resnais: Asveicu jūs Bērziņa kungs ar panākumiem nelietīgās latviešu tautas likvidēšanā. Man šodien izdevās veiksmīgi pārliecināt “saimistus”, ka nedrīkst atvērt tavējos “maisus”. Es patiešām esmu gandarīts par mūsu veiksmīgo kopdarbību.

Kāda morāle ir šim cilvēkam, ja viņš tik glaimīgi krata izdzimteņa Bērziņa asiņaino roku ? Tā ir īsta kangara morāle.

Tālākais bija „traģikomēdija”. Viņa neko nevarēja atcerēties. Arī valoda pēkšņi bija zudusi. Vienīgi varēja apstiprināt, ka tomēr esot Anda Līce. Protams, ka tādu reakciju bijām gaidījuši, bet gribējās tomēr paskatīties šai nelietei acīs.

Pārliecinājāmies: „Cik gan droši un vareni šie nelieši spēj darīt visu aiz muguras, bet kad jāpaskatās acīs, tad iestājas paralīze.” Viņa bija viena no tām, kura palīdzēja nozagt Latviju un atdot to atpakaļ komunistiem. Uzmanīgi izlasiet šos viņas sacītos vārdus: Tika izveidota staļinisma ļaundarību apzināšanas komisija, kuru vadīja akadēmiķis J. Stradiņš, es veicu sekretāres pienākumus. Tajā bija 12 cilvēku, un katru dienu kāds uzturējās RS mājā un pieņēma apmeklētājus. Strādājām kā bišu stropā – cilvēki nemitīgi plūda pa kāpnēm augšup un lejup. Dibinājās Tautas fronte. Tie bija galvenokārt gados veci cilvēki, kas nesa arī ziedojumus, pat savas ģimenes vērtslietas. Daudziem es biju pirmais cilvēks, kuram viņi uzticēja šīs atmiņas. Tas nebija viegli. Daudzi vispirms izstāstīja… un viņi raudāja, un arī es raudāju… Un tad viņi aizgāja un atnesa stāstīto jau uzrakstītu.”

Jūs tikai iedomājaties loģiku, zvērināti komunisti izmeklēs KP(kompartijas) noziegumus. Cik tālu šī “izmeklēšana” mūs ir novedusi, parāda Latvijas šodienas realitāte.

Un kur palika ziedojumi un vērtslietas, kuras ziedoja knapi pie dzīvības esošā latviešu tauta ?

Tās, jūs nolādētais šakāļu izdzimums, noplītējāt, nomaukojāt, nodzērāt- īsi sakot, nozagāt.

Nezinu par Dievu, daži saka, ka Viņš esot žēlīgs, bet tauta gan tāda vairs nebūs, jums nekas netiks piedots.

Jūs tiksiet kā suņi žogmalēs apsisti, pretīgie sātana izdzimumi. Par visu maksāsiet attiecīgi pastrādātajam.

Viss šo neliešu murgojums bija „tēmēts” uz vienu, lai slēptu vainīgos un nevainīgos „iebīdītu” tajā pašā statusā, kurā atrodas vainīgie.

Īsta sātanistu spēle.

Anda Līce, Bojārs, Jansons, DP, SAB,LRTTSkatītāju zvani skaidri un gaiši norādīja, ka 90% ir par „maisu” atvēršanu, bet bojāriem, līcēm, ulmēm un pārējām pieaicinātajām “drazām” neinteresēja tautas viedoklis.

FOTO: Lūk, viņa, Anda Līce, sātaniskās spēles līdzautore, nodevēja pēc savas būtības un pārliecības.

Izņemot Parādnieku un Jansonu, pārējie ir tiesājami par demokrātisko principu neievērošanu un noziegumu slēpšanu.

Nē, nelieši, godīgie cilvēki negrib un nav pelnījuši būt kopā brīvībā ar savas tautas bendēm.

Jūs stāsieties bargas tautas un Dieva Tiesas priekšā un saņemsiet pēc nopelniem.

LRTT.   06.01.14

===================================================================

PriedītisJa jums ir  lieka viena stunda un 12 minūtes, tad noskatieties Artura Priedīša teikto par Atmodu- Perestroiku.

Tiesiski un nacionāli domājošam latvietim viņa sacītais(attiecas tikai uz situācijas vērtējumu, bet ne uz pašu Priedīša kungu) būs pieņemams pa visiem 98%.Par vietējiem bandītiem pat par visiem 100%.

BET !!! Visa Priedīša kunga stāstījuma garumā rodas dīvaina sajūta, ka viņš to visu stāsta nestāvot uz latviešu tautas pamatiem. Viss ir pareizi, tautas entuziasmu pārķēra tie paši komunisti. Bet pašās beigās nepatīkama piebilde par rusofobiju un antisemītismu.

Kāpēc ?

Vai tad mēs šodien neredzam, ka rusofobiju rada paši krievi ar savu bandītisko izturēšanos pret latviešiem un Latviju ? Tāpat ir ar žīdiem. Vai tad lielākie laupītāji nav žīdi ? Kā lai viņus ieredz ? Tā ir realitāte, kurai neviens godīgs cilvēks nevar paiet garām un pret kuru ir jācīnās pat ar ieročiem rokās.

Kāpēc A. Priedītis to negrib redzēt ?

Lūk, šie ir tie momenti, kas sabojā visu to vērtīgo informāciju, kuru dzirdējām vairāk kā stundas garumā. Pret paša gribu rodas kaut kāda iekšēja pretestība pret A. Priedīti. Visu laiku neatstāj sajūta, ka autors skumst par Krievijas sabrukumu.

Bez šī sabrukuma mēs netiktu atbrīvoti no šīs asiņainās tirānijas. Protams, mūs pārtvēra nākošie bandīti, bet mēs tiksim arī ar tiem galā.

Mēs ar Dieva palīdzību sasitīsim arī “bildenbergistus”.

Nāc, Priedīt, pie mums, pie latviešu tautas, tad sasitīsim šos sātanistus daudz ātrāk.

Neskatoties uz visu, noskatieties Priedīša sacīto.

Daudz kas arī noderēs: http://www.youtube.com/watch?v=UNhaNT9dxDs

You may also like...

19 komentārs

  1. ANDRIS 7 saka:

    http://via-midgard.info/news/article/2447-dyevid-lyejn-otkrytoe-pismo-k-myortvoj-rase.htm
    http://rodonews.ru/news_1317378790.html

    Un tiktiesam tiesas tie,kuri mil savu tautu,un savus dievus.

    http://rodobozhie.ru/publ/vera/nashi_bogi/dzhiva_inta/3-1-0-10689

    P.S.Ja neredzi ienaidnieku,tas nenozime,ka vina nav,jo vina
    darbu iznicinosais raksturs ir labi redzams visiem.

  2. Sprīdītis saka:

    Arī es Priedīša kunga stāstījumos esmu piefiksējis, ka viņš dabūnot no klausītāja “zirga sindromu” [tas ir tā, ka stāstītājs stāsta neapgāžamas patiesības un klausītājs pie sevis “Jā, jā, jā tā ir” krata ar galvu] iemet mazus komentārus, kuri spēj pagriezt klausītāja viedokli stāstitāja vēlamajā virzienā. Vajag viņu klausīties, bet darat to gudri. Ar laiku ar vien vieglāk varēsiet atkost šādus runātājus.

    Par čekas maisiem – ja jau viņi sāk gatavot pūli, tam, ka nu jā.. principā tur visi labie cilvēki samesti kopā ar īstajiem.. haha., es bērnudārzā stāstīju tādus melus.

    cilvēkiem būs šoks, ka viņu “varoņi” ir sarakstā, līdz ar to prāts meklēs izskaidrojumus, jebkādus, lai tikai saglabātu pasaules uztveri tādu kā tā ir. Tāpēc šādi komentāri par “sajauktiem maisiem” cilvēkiem dod salmiņu pie kā pieķerties, saglabāt ilūziju (kuru viņi paši neapjauš).

    Un var jau būt, ka sen tie maisi ir izkoriģēti. Kur tie saraksti/kartītēs īsti fiziski atrodas? Kas to apsargā/uzmana visus šos gadus?

    Admins
    Nekas nekur nevar pazust. Pienāks diena, kad viss tiks izskatīts.
    Tādiem godmaņiem, borovkoviem, gorbunoviem, indriksoniem….. pēc “moosad” metodēm tiks jautāts….viss nāks ārā, kā no Niagāras ūdenskrituma.

  3. Iluta saka:

    Sešu bērnu ģimenes skumjās Jaungada pārdomas par dzīvi

    Nav jau pieņemts sūdzēties un klaigāt, bet sirds ir pilna par visām ačgārnībām, kas notiek visriņķī. Dzīvojam laukos, audzinām sešus bērnus, kuri mācās pamatskolā. Bērni ir talantīgi, piedalās olimpiādēs, labi mācās, visi arī mācās mūzikas un mākslas skolā. Abi ar vīru esam bez darba, bet cenšamies iztikt no tā, kas ir. Izaudzējam savus dārzeņus, turam gotiņu, putnus. Esam spiesti izmantot pašvaldības piešķirtos pabalstus. Izmantojam katru iespēju piepelnīties. Tas nedaudz par mums. .

    Par laukiem un zemi.

    Pārdomas izraisa valdības attieksme pret lauku iedzīvotājiem. Neesam mēs nevienam vajadzīgi, zeme tiek izpārdota ārzemniekiem, ja esi bez zemes un vēlies pats kaut ko darīt, tad tā ir jāīrē par bargu naudu (līgums ar SIA Myrtillus par zemes nomu 40 Ls + PVN par hektāru zemes gadā), citādi tā zeme var stāvēt neapstrādāta un aizaugusi.

    neapstrādāta un aizaugusi.

    Vietējiem tiek piespriesti sodi, kas katram sit pa kabatu, bet lielie ārzemju uzņēmumi par to tik pasmejas. .
    Secinājums, Latvijas zeme tiek izpārdota un lielāko tiesu aiz nabadzības.

    Par bērniem un ģimeni.

    Valstij patiesībā ir nospļauties par bērniem, jo tie ir ekonomiski neizdevīgi, it īpaši patiesi lielās ģimenes. Visa tā bļaustīšanās par demogrāfisko situāciju ir pupu mizas (varbūt populisms, tik līdzīgi skan). Parēķiniet paši, lai izaudzinātu bērnu, vajag milzīgus līdzekļus.

    Var man pašai pārmest, ka ir tik daudz bērnu, bet pēdējais bērns piedzima 2006. gadā, kad valstī bija treknie gadi.

    un bija drošības sajūta par nākotni, arī atbalsts no valsts tikai pieauga un vīram bija labi atalgots darbs. Pašlaik valdība spekulē uz to, ka cilvēki plāno īstermiņā, maksimāli divus gadus uz priekšu, to pierāda arī pieņemtie likumi par bērnu pabalstiem un māmiņalgām. Mīļie, bērnu atpakaļ pēc diviem gadiem neiebāzīsi! Es esmu tikai par lielām ģimenēm, bet pie šādas valsts attieksmes es vispār neiesaku vairāk par vienu bērnu ģimenē. Valstij bērni būs vajadzīgi, kad tie kļūs par nodokļu maksātājiem, bet vai bērniem vairs šāda valsts būs vajadzīga?

    Par ziedošanu un tiem, kam visvairāk vajadzētu palīdzēt.

    Vērojot gada nogales akcijas, kurās tiek aicināts ziedot slimajiem bērniem, sāk raisīties pārdomas par naudām, ko saziedojam un kur tā paliek. Visu cieņu tām māmiņām, kas cīnās par savu bērniņu veselību, tomēr kad tad viņu rinda beigsies? Vai Latvijā ir tikai slimie bērni un tie, kas cietuši vardarbībā? Paniskās bailēs no patiesības .

    mēs slēpjam patiesos faktus, kādos apstākļos tad dzīvo bērni, kuriem neviens neziedo..
    Raidījums «Latvijas faili» pacēla mazu maliņu aizkaram, parādot patieso situāciju, kāda ir izveidojusies ārkārtīgi daudzās ģimenēs, arī manā. Ar interesi sekoju līdzi atskaņām masu medijos, diemžēl klusums. Nav korekti runāt par to, ko negribam ne redzēt, ne dzirdēt, labāk kā strausam paslēpt galvu smiltīs. Arī valsts attieksme pret normāliem bērniem ir neitrāla: audziet, gan jūs mums noderēsiet, bet pagaidām netraucējiet.

    Par darbu un bezdarbu.

    Laukos ar darbu ir traki, darbs ir, bet kāds… Lielāko tiesu tiek piedāvāts darbs, kur alga ir minimālā, un neviens no šādiem uzņēmējiem nemaz netaisās celt algas, redziet, nevar atļauties, kaut vai tā pati Maxima. Jautājums, kur tad ir tās krīzes beigas? Kur ir tā vidējā alga ap 450 latiem? Kādēļ mums atkal bāž batonus ausīs? Laukos saimnieki bļaustās, ka nav kārtīgu strādnieku, visi tikai dzērāji un sliņķi, tomēr, kad atrodas labs strādnieks, tad sākas terorisms tiešā veidā, lai izspiestu virs maksimāli iespējamā no cilvēka un samaksātu pēc iespējas mazāk. Labam saimniekam ir kārtīgi un pastāvīgi strādnieki, kas saņem normālu algu… Nez kāpēc Maxima visu laiku meklē strādniekus? Daudzi laucinieki aizplūst uz lielajām pilsētām vai ārzemēm, jo nav laukos iespējams nopelnīt cilvēka, kur nu vēl ģimenes cienīgu algu. Ar likumdošanas palīdzību netiešā veidā tiek iznīcināti lauki. Sadzenot cilvēkus pilsētās, tos ir vieglāk kontrolēt. Darbs un bezdarbs vienkārši ir sabiedrības manipulācijas instrumenti.

    Es esmu Latvijas pilsone, un neviens man nevar pārmest patriotisma trūkumu, tikai, vērojot apkārt notiekošo, esmu sapratusi, ka lauki nedrīkst pastāvēt, jo visas nemiera sēklas ir dīgušas laukos. Lai turētu tautu pakļautībā, tā ir jāpadara stulba, kaut ar psihiskās iedarbības instrumentiem, un to var izdarīt, tikai koncentrējot lielas masas vienkopus. Tāpat nedrīkst pieļaut, ka mums izaug veselīgi un patstāvīgi domājoši jauni cilvēki, jo tas apdraud pastāvošo iekārtu. Nedrīkst ļaut cilvēkam domāt.

    Tā nu domāju es, daudzbērnu māmiņa, nedzērāja, nesmēķētāja, kura dzīvo dziļos laukos, daļēji iztiek no pabalstiem un laikam drīz aiz izmisuma dosies uz ārzemēm laimi meklēt.

  4. Modris Slava saka:

    Aizlieguma pārdot zemi ārzemju privātpersonām beigšanās maijā – patlaban lielākais drauds Latvijai

    Mums nav lielu kapitāla uzkrājumu – padomju okupācijas dēļ -, tādēļ mēs varam zaudēt lielu daļu savu dabas resursu brīvās tirgus ekonomikas apstākļos, kas mums varētu laupīt jebkādas izredzes nākotnē stabilizēt savu saimniecību. Liela zemes daļa denacionālizācijas un privatizācijas procesā jau ir nonākusi spekulantu un prihvatizētāju rokās, kas zemi neizmantoja, bet gaidīja izdevīgu brīdi to pārdot par ES cenām. Nu šis brīdis būs pienācis – ar š. g. maiju, kad tiesības nopirkt Latvijā zemi būs arī visām ES privātpersonām. Vai šie eventuālie, jaunie zemes īpašnieki domās arī par ekoloģiju, par zemes auglības ilgtspējību, par mūsu ainavas saglabāšanu? Diez` vai! Tādēļ ir jādomā par to, kā šo iespēju ārzemniekiem iegādāties zemi Latvijā maksimāli apgrūtināt.

    Ja Saeima vai Lauksaimniecības ministrija saka, ka jebkādu pretpasākumu iespējas esot nokavētas, tad viņiem ir jāpieprasa strādāt virsstundas, kaut vai dienu un nakti, lai to paspētu izdomāt un īstenot. Citādi viņi vispār nav nekādi mūsu tautas pārstāvji.

    Viens no risinājumiem varētu būt zemes pirkšanas pirmtiesības valstij, kas pēc tam varētu zemi iznomāt saviem zemniekiem. Cits – pasludināt visus dabas resursus par valsts īpašumu, bet jebkādu privātīpašumu uz dabas resursiem – tikai par koncesiju, kas ir piešķirta beztermiņa lietošanā. Līdz ar to būtu iespējas zemi likumīgi atsavināt privātīpašniekiem, ja to prasa valsts intereses.

  5. citāts saka:

    Citāts no Induļa Roņa grāmatas “Baltijas jaunās brīvības cīņas”:

    “… pirmo reizi par Valsts prezidentu bija kļuvis LKP augstākās nomenklatūras kadrs ar stukaču-klauvētāju virsgana tiesībām. Vēl vairāk: viņa sadzīves pakalpojumu ministrijas paspārnē bija iemitināta krietna daļa no augstākās nomenklatūras uzdzīves iestādēm, tātad A.Bērziņš bija cieši saistīts ar valdošo mafiozo oligarhu grupu : J. Primakovs, G. Lučanskis, J. Šneiders, A. Šķēle, A .Lembergs. Ģenerālprokuratūras ilggadīgā muļļāšanās ap Aivaru Lembergu tur šo mafiozo grupu nemitīgā sasprindzinājumā. Viņus neinteresē ne valsts, ne planētas liktenis – viņus interesē tikai savas ādas glābšana. Viņi neapstāsies vislielāko bezjēdzību priekšā – ja uzskatīs, ka tas viņiem ir izdevīgi un var palīdzēt izdzīvot.”

  6. ANDRIS 7 saka:

    Atbilde Ilutai.
    Jums pilniga patiesiba.Tagad pasaule notiek cilveku noslanosanas,pa
    plauktiniem.Latviesu biedribas varetu but liels balsts kopienu
    izveidosana,tapec ienaidnieks aiztaisija ciet.Uz arzemem braukt nav
    moderni,pie modificetas indes,energijas atdosanas,verga psihologijas.
    Nekadas potes berniem.Labak pamest izvirtuso skolu,neka savu piemajas
    plekiti.Labi butu,ja dolars” gaztos” februari,un parautu lidzi eiro.
    Sitie visu pasauli grib nolikt zem sevis
    http://g-klimov.info/klimov-bn/
    Ar savam prata grozisanas metodem.
    http://via-midgard.info/news/article/2763-psixotronnoe-oruzhie-chistilishhe-albert-marenko.html

    Vislielako cienu.

  7. Leons saka:

    Pāris teikumi zināšanai par Baltijas jūru. Pēc 1945. gada Vācijā kā trofejas sabiedrotiem palika 320000 tonnas vācu armijas kara ķīmiskas kaujas indes – fosgens, iprits, luizits, difozgens, ciklons ”B” un citas. Visas šīs vielas ir nogremdētas pie Zundas jūras šauruma vai Bortholmas salas rajona. Tas viss un celulozes rŪpnĪcu atkritumi Baltijas jūru var pārvērst par nāves jūru. Visi klusē, bet šausmas nobriest.

  8. burvis saka:

    Tas, ka Ivara Godmaņa nākšana pie varas valstij tajos atbildīgākajos mirkļos (pēdējais – SVF “palīdzības” lūgums) nav nejaušība – ir acīmredzami. Redz, pēc kārtējās afēras ar Pareksbanku, aizlaidās uz Eiropu, tālāk no dzimtas zemes. Zināja ko nodarījis. Bet nu kā uts lien atpakaļ iekļauties kādā Latvijas oligarhu mafijas partijā. Var tikai pabrīnīties, ka atrodas cilvēki, kas klausās Ivara Gpdmaņa un tamlīdzīgo runās, nevis skatās viņu (ne)darbos. Muļķis nav tas, kas uzticas, bet gan tas, kas uzticas otrreiz. Vēl vairāk – ja līdz šim man bija virspusējas nojausmas par notiekošo, tad tagad tiek atspoguļoti fakti. Tāpat kā, piemēram, par Parex pretlikumībām ierosinātā un mafijas ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiiera izbeigtā krimināllieta. Tā nedeva vēlamo rezultātu, bet tajā pašā laikā arvien vairāk cilvēkiem atvēra acis. Un vēl – ļoti daudz cilvēku ir vistiešākā veidā atkarīgi no esošo varas struktūru barotuves, līdz ar to nav ieinteresēti pretdarbībā, lai gan, iespējams, mainīs savu nostāju, kad jutīs, ka zeme deg. Palīdzēsim viņiem faktus komplektēt un aizsūtīt gan Tribunālam, gan rietumeiropas valdībām.

  9. raksts saka:

    http://www.focus.lv/latvija/politika/iekslietu-ministrs-rihards-kozlovskis-ticis-pie-miljona-uz-letticiga-pensionara-rekina

    Dokumenti: iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ticis pie miljona uz lētticīga pensionāra rēķina?

    Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis 2005. un 2006.gadā, strādājot kā jurists, izmantojot klienta uzticēšanos un juridiskas viltības, iespējams, pārdodot pensionāra invalīda Ojāra Siliņa īpašumu par 2,2 miljoniem eiro, sievai un partnerim izkārtojis tikšanu pie 1,4 miljoniem, klientam atstājot vien 800 tūkstošus, liecina FOCUS.LV rīcībā esošu dokumentu kopijas.

    Denacionalizācijas kārtībā Siliņš atguvis nekustamo īpašumu, kas atradās Rīgā, Mīlgrāvja ielas un Ostas prospekta stūrī. Uz nekustamā īpašuma atradās a/s “Inkomi-R” benzīntanks, kura del starp Siliņu un uzņēmumu izcēlies strīds par nomas tiesībām. Lai aizstāvētu savas intereses, 2004.gada augustā Siliņš noslēdzis līgumu par konsultatīvo pakalpojumu sniegšanu ar SIA “Baltic lntemational Consulting”, saskaņā ar kuru kompānijas jurists Kozlovskis sniedza juridiskos pakalpojumus Siliņam. Strīds starp Slilņu un “Inkomi-R” veiksmīgi atrisināts. Laika gaitā Kozlovskis ieguvis Siliņa un viņa mazdēla uzticību.

    Kozlovskis piedāvājis Siliņam turpināt sadarbību un palīdzēt pārdot viņam piederošo nekustamo īpašumu. Abi vienojušies, ka Kozlovskis par starpniecību nekustamā īpašuma atsavināšanā saņems 20% no pārdošanas summas, bet 80% saņems Siliņš.

    Pēc Kozlovska iniciatīvas 2005.gada 9.novembrī tika dibināta SIA “KK”, kurā Siliņš ieguldīja savu nekustamo īpašumu, tādējādi iegūstot 99,97% jaundibinātās SIA kapitāldaļu. Atlikušie 0,3% tikuši Kozlovska sievai Kristīnei Kozlovskai un trešajam dibinātājam – kādam Jānim Krūmiņam.

    Tā paša gada 25.novembrī slēgts SIA „KK” daļu pirkuma līgums, saskaņā ar kuru Sliņš visas sev piederošās SIA “KK” daļas pārdevis Kozlovskai un otram SIA daļu īpašniekam. Pirkuma summa tad pārskaitīta gan netika, tāpēc tikai 2006.gada 11.aprīlī starp Siliņu un diviem “KK” īpašniekiem slēgta noslēguma vienošanās par pirkuma līguma saistību izpildi.

    Zīmīgi, ka jau 2006.gada 4.aprlīi visas SIA “KK” kapitāla daļas bija pārdotas dāņu investoram “TK Development Baltic Holding” – par 2,2 miljoniem eiro. No dokumentu kopuma redzams, ka Siliņš nav bijis informēts par gala pircēju un tā maksāto cenu. Rezultātā Kozlovska sieva un partneris papildus nolīgtajiem 20% no īpašuma pārdošanas cenas vietā ieguvuši vēl 1,2 miljonus eiro, bet siliņš – vien 800 tūkstošus eiro.

    “Tādejādi Siliņš tika apkrāpts par 960 tūkstošiem eiro. Minētā nauda ieguldīta Kozlovska un viņa laulātās Kristīnes Kozlovskas ģimenes mājas iegādei Jūrmalā. Cik mums zināms, uz šo brīdi Siliņa mantinieks velas panākt kriminālprocesa uzsākšanu par krāpšanu Ģenerālprokuratūrā,” teikts kustības “Neesi vienaldzīgs, esi atbildīgs!” vietnē, kas arī publicējusi vairākus gadus seno notikumu izklāstu.

    Interesanti, ka lai panāktu pretenziju neizvirzīšanu par notikušajiem darījumiem, vienā no līgumiem iekļauts drakonisks punkts, kas paredz soda sankcijas miljona (!) eiro apmērā, par nepamatotu pretenziju celšanu.

    Ministra sievas Kristīnes Kozlovskas bizness nonāca sabiedrības uzmanības lokā arī pirms pāris gadiem, kad viņas līdzīpašumā esošais uzņēmums SIA “Catering Service” ieguva tiesības apkalpot Saeimas ēdnīcu.

    Raidījums “Nekā personīga” tolaik arī vēstīja, ka Kozlovskim esot visai apjomīgas biznesa saistības: viņam piederot 26,24% kapitāldaļu uzņēmumā “BBF Consulting”, kura īpašumā esot viesnīca “Days Hotel”. Savukārt tai esot finansiāls apgrūtinājums – viesnīca ieķīlāta “DnB NORD” bankā par 4,187 miljoniem eiro.

    Pirms iesaistīšanās biznesā Kozlovskis strādājis valsts drošības struktūrās – dažādos amatos Valsts policijā, Drošības policijā un Aizsardzības ministrijā. To, kā savulaik, aizejot no ne pārāk dāsni apmaksātā valsts darba, spējis tikt pie miljoniem vērta īpašuma, Kozlovskis pamatojis ar sievas rīcībā esošo naudu, kas esot “pilnīgi legāla”. Tiesa, konkrētas ziņas par tās izcelsmi arī no paša Kozlovska neesot izdevies iegūt, tolaik norādīja raidījums.

  10. Latvijā ir nepieciešama H-86 vēstniecība! Neatkarīgs privātīpašums. Radīsim to 2014. gadā! Mums,tas ir pa spēkam! Tad visu diennakti tur ritēs mērķtiecīgs darbs.

    Admins
    Tā ir laba ideja.
    Tad sāksim to īstenot. Drīksti to pieprasīt manā vārdā.

  11. aģents saka:

    Rihards Kozlovskis – Viestura ordeņa kavalieris, Drošības policijas ex-pulkvežleitnats, vienkārši apsviedīgs jurists? Bet vispār “skaisti” – vieni mūdži tādu ministru ielika, citi mūdži šādu skeletu pieturēja skapī un izvilka ārā tad, kad vajag iebīdīt savējo ministru. Prieks, kur tu rodies?

    http://www.focus.lv/latvija/politika/iekslietu-ministrs-rihards-kozlovskis-ticis-pie-miljona-uz-letticiga-pensionara-rekina

  12. Pilsētnieks saka:

    Lasīju Ilutas komentāru un saskrēja pat asaras acīs.
    Ziniet, ļoti ceru, ka uz ārzemēm nebrauksiet un smelsieties spēku palikt Latvijā un savā īpašumā.
    Atcerējos par “Līvu” teicienu – nezāles neiznīgst. Esiet arī kā nezāle šai latviešu iznīdētāju sugai. Nezāle, kas spēj domāt pareizi un nevis kā potē valdība.
    No tādiem kā Jūs, balstās mans patriotisms.

  13. čuguns saka:

    Iluta, atsūtiet savus kontaktus. Palīdzēšu jums!

  14. raksts saka:

    http://pietiek.com/raksti/kozlovska_sieva_nokartojusi_maksatnespeju_kozlovska_viesnicas_uznemumam

    Kozlovska sieva nokārtojusi maksātnespēju Kozlovska viesnīcas uzņēmumam

    Sabiedrībai palicis nezināms fakts, ka jau pirms pieciem mēnešiem Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ierosinājusi maksātnespējas procesu pašreizējā iekšlietu ministra Riharda Kozlovska daļējā īpašumā esošajai SIA BBF Consulting, kurai līdz šim piederējusi viesnīca Days Hotel Riga VEF Rīgā, Brīvības ielā 199c. Uz to, ka runa varētu būt par vēl vienu maksātnespējas shēmu, norāda fakts, ka maksātnespējas process sākts pēc Kozlovska sievas uzņēmuma pieteikuma.

    Pagājušā gada 16. augustā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa SIA BBF Consulting maksātnespējas procesu sākusi pēc uzņēmuma kreditores – SIA CS5 pieteikuma. Saskaņā ar SIA CS5 grāmatvedības datiem tai pastāvēja prasījuma tiesības pret SIA BBF Consulting par 64 187 latiem.

    Šo prasījuma tiesību pamatā bija fakts, ka BBF Consulting nebija apmaksājis SIA Sunny veselus 79 izrakstītus rēķinus un starp SIA Sunny un SIA CS5 tika noslēgts cesijas līgums par prasījuma tiesību pret SIA BBF Consulting nodošanu SIA CS5.

    2013.gada 18.jūnijā parādniekam ticis iesniegts brīdinājums par nodomu iesniegt SIA BBF Consulting maksātnespējas procesa pieteikumu, uz ko Kozlovska uzņēmums sniedzis atbildi, norādot, ka viņam ir finansiālas grūtības, kuras tiks atrisinātas.

    Taču parāds tā arī nav ticis samaksāts, un SIA CS5 lūgusi tiesu pasludināt SIA BBF Consulting maksātnespējas procesu. Tiesa arī atzinusi, ka kreditora iesniegtais maksātnespējas procesa pieteikums ir pamatots un apmierināms, par BBF Consulting administratoru ieceļot Valdi Ulmani.

    Taču Lursoft datu bāze rāda, ka faktiski visi it kā notikušie parādu piedziņas mēģinājusi un arī uzņēmuma maksātnespējas pieteikšana notikusi lielā mērā Kozlovsku ģimenes lokā.

    Kā rāda Lursoft dati, SIA BBF Consulting, kurā Kozlovska īpašumā ir 20% kapitāldaļu, 49,99% pieder trim Krievijas pilsoņiem, bet 20% un 10% kapitāldaļu – attiecīgi Mārtiņam Butem un Vinetai Mūrniecei.

    Komercķīlu reģistrs rāda, ka Kozlovskis tāpat kā pārējie uzņēmuma īpašnieki savas kapitāldaļas bija ieķīlājis bankā, un komercķīlas kopējā maksimālā prasījuma summa bija 5,26 miljoni latu.

    2012. gadu Kozlovska un kompanjonu uzņēmums bija aizvadījis ārkārtīgi neveiksmīgi – ar zaudējumiem 1,075 miljonu latu apmērā, uz kuru fona maksātnespējas pieteikumā minētā summa ir diezgan nenozīmīga.

    Taču, kā rāda Lursoft dati, faktiski šo maksātnespējas pieteikumu iekšlietu ministram noorganizējusi viņa paša dzīvesbiedre Kristīne Kozlovska.

    CS5 pieder uzņēmumam Catering Service, kura lielākā īpašniece ar 60% kapitāldaļu saskaņā ar Lursoft datiem ir 1989. gadā dzimusī Liene Podiņa, bet 40% pieder jau pieminētajai SIA Sunny.

    Savukārt SIA Sunny 30% kapitāldaļu pieder nezināmu īpašnieku uzņēmumam I.N.T. Estate Management Limited, kas reģistrēts Kiprā, 30% – tai pašai Podiņai, 10% – Jurim Baltgailim, bet atlikušie 30% – Kozlovska dzīvesbiedrei, kura turklāt ir arī SIA Sunny valdes locekle.

    Pietiek pagaidām nav izdevies saņemt skaidrojumus par šo maksātnespējas lietu ne no ministra, ne no viņa dzīvesbiedres.

  15. aģents saka:

    Nesen izskanējusī ziņa, ka Rihards Kozlovskis atsakās no sava amata par labu partijas biedram Rinkevičam, izklausījās kā ziņa no feodālās Latvijas, kur amatus manto.

  16. info saka:

    Viena no īpatnībām Zolitūdes traģēdijā bija iekšlietu ministra Riharda Kozlovska lēmums nepubliskot cietušo un bojāgājušo personu vārdus, aizbildinoties ar viņam vien zināmiem likumu un normatīvo aktu pantiem. Lēmumu “ka tik kaut kas nenotiek ar maniem tīrajiem papīriem” pieņēma cilvēks NULLE. Līdz šim vienīgo reizi ministrs publiskajā telpā bija nokļuvis ar savu slēpšanos tumšstiklu busiņā 16. martā, kad ar skaļu mūziku krieviskie politiķi centās piesmiet leģionāru gājienu, bet Kozlovskis nespēja kaut ko iebilst.

    Ministru kabineta sēdēs pilsonis Rihards Kozlovskis līdz šim bija klusējis, bet iezīmējies tikai par nepieciešamību iegādāties vienas konkrētas firmas rācijas. Atgādināšu – aptuveni 11 miljonus latu vērto radiosakaru ierīču iepirkuma līgumu Iekšlietu ministrija (IeM) plāno noslēgt līdz 4. decembrim. Jautājums – cik dzīvību Iekšlietu ministrija būtu Zolitūdē izglābusi, ja tā jau būtu notrallinājusi 11 miljonus nodokļu maksātāju naudas par rācijām?

    Oktobrī notika Jelgavas nelegālā alkohola traģēdija. Mira astoņi cilvēki, t.sk. jaunas sievietes – mātes. Mēs labi zinām, ka katrā ciemā ir policists, katrā ciemā ir “točka”. Vienīgais, kurš neko nezin par “točkas” esamību, ir policists. Ikviens zina, ka nelegāls alkohols nonāk arī kafejnīcās un bāros, ka saindēties ar metilspirtu un nomirt var arī cilvēki, kas tur tikai iegājuši brīdi pasērst. Vienīgais, kas to nezina, divus gadus amata krēslu sildīdams, ir iekšlietu ministrs.

    Jebkurā pasaules valstī šāda astoņu cilvēku nāve būtu iemesls ne tikai iekšlietu ministra demisijai, bet arī tiesas prāvai par bezdarbību. Pēc līdzīgas situācijas Polijā ar piecu cilvēku nāvi turpat nedēļu alkohola mazumtirdzniecība bija aizliegta, pāri robežām (no Čehijas uz Poliju un Slovākiju un atpakaļ) bija slēgta jebkāda alkohola pārvešana, teritoriju pārmeklēja armijas īpašu uzdevumu pulks.

    Bet mēs ar astoņu cilvēku nāvi samierinājāmies, teicām, ka tie ir “bomži”, ministrs atzina, ka ir nozīmīgākas lietas, ko darīt Iekšlietu ministrijai. Un tad astoņu cilvēku nāvei sekoja 54 cilvēku nāve Zolitūdē.

    Es tiešām ticu, ka tiks notiesāti ne tikai Rīgas politiķi un ierēdņi, kas ar dažādos preses izdevumos slavētajiem Saskaņas centra leģendāri nekaunīgajiem 20% otkatiem” nodrošināja Maximas veikala bezatbildīgu celtniecību, bet arī iekšlietu ministrs par trīs glābēju nāvi, ko noteica tikai un vienīgi vadītāju neprofesionalitāte. Kāda velna pēc rīkot mācības, ja pēc tam savus cilvēkus laiž nāvē?

    Bet ne jau par glābēju varonību un neveiksmīgu glābšanas organizāciju ir šis raksts. Šis raksts ir par iekšlietu ministra Riharda Kozlovska lēmumu nepubliskot cietušo un bojāgājušo personu vārdus, aizbildinoties ar viņam vien zināmiem likumu un normatīvo aktu pantiem. Tad, kad visa Latvija izmisīgi centās uzzināt – vai mirušo un cietušo vidū nav mani radi un draugi -, Kozlovskis noslēpās aiz Valda Dombrovska muguras un rūpīgi nepauda neko.

  17. vieni mūdži pret otriem mūdžiem saka:

    Nominētajai Ministru Prezidentei Laimdotai Straujumai

    Kustības «Neesi vienaldzīgs, esi atbildīgs!» atklāta vēstule

    Patreiz notiekošā jauna Ministru kabineta sastāva veidošanas procesa sakarā vēlamies vērst Jūsu pastiprinātu un atbildīgu uzmanību iekšlietu ministra Riharda Kozlovska virzienā, kurš, atbilstoši plašsaziņas līdzekļos vēstītajam, savu amatu nezaudēšot un «turpināšot darbu» arī jaunās valdības sastāvā.

    Ne plašsaziņas līdzekļiem, ne arī tiesībsargājošām institūcijām, ne arī Saeimas deputātiem vairs nav noslēpums šādi fakti:

    Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska ģimene 2005. un 2006.gadā, izmantojot klienta uzticēšanos un juridiskas viltības, pārdodot pensionāra invalīda Ojāra Siliņa īpašumu par 2,2 miljoniem eiro, izkārtoja tikšanu pie 1,4 miljoniem eiro, klientam atstājot vien 800 tūkstošus (to apliecina FOCUS.LV rīcībā esošu dokumentu kopijas). Tādējādi O.Siliņš, iespējams, tika apkrāpts par 960 tūkstošiem eiro.

    Visu dokumentu izklāstu esam publicējuši arī kustības «Neesi vienaldzīgs, esi atbildīgs!» interneta vietnē. Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas uz šo brīdi O.Siliņa mantinieks vēlas panāk kriminālprocesa uzsākšanu par krāpšanu.

    Aizdomas par ministra ģimenes ienākumu legalitāti, arī par to, ka visi darījumi tiek kārtoti ar sievas starpniecību, savulaik izteica arī raidījums «Nekā personīga». Taču tajā laikā raidījuma rīcībā nebija tikko publicētie dokumenti. Tie agrāk netika publicēti, jo Kristīne Kozlovska līgumos ar pensionāru bija paredzējusi līgumsodu labākajās bandītu tradīcijās – par katru pretenziju, kas sakarā ar līgumu tiek izteikta, pensionāram būtu pienākums Kozlovsku ģimenei maksāt līgumsodu 1 miljona eiro apmērā.

    Publicētie dokumenti (līgumi, zemesgrāmatu izdrukas) liek domāt, ka iekšlietu ministra Riharda Kozlovska ģimene, iespējams, savu pirmo miljonu ir ieguvusi, faktiski izvilinot no pensionāra invalīda nekustamo īpašumu un to pārdodot uz noteikumiem savās, ne pensionāra interesēs – tādējādi nopelnot miljonu sev, nevis pensionāram, kura uzticība bija iegūta. Turklāt minētie darījumi ir saistīti ar klasisku nodokļu «optimizēšanas» shēmu – ieguldot nekustamo īpašumu SIA pamatkapitālā, lai pie īpašuma faktiskas pārreģistrācijas nebūtu jāmaksā attiecīgie nodokļu un nodevu maksājumi.

    Lūk, tikai dažas pārdomas, kas ierakstītas kustības vietnē pēc Riharda Kozlovska darījumu faktu publiskošanas:

    * Jābūvē pilnīgi jauna politika valstī, kas būs balstīta uz taisnīgumu, brīvību, solidaritāti. Šiem izpuvušiem politiķiem jāaiziet vēsturē;

    * Valstī, kurā nav atbildības, dzimst noziedzība! Pārkāpumi tiek numurēti viens pēc otra, tikai vainīgie kaut kur izplēn! Latvijas tiesu sistēma ir izstrādāta tā, lai pati valsts sev vergotu! Ja tā valsts saņemtu to naudu, ko viņa saņem no nodokļu maksātājiem, skaistākas vietas zemes virsū nebūtu;

    * Tā brīvi var notikt pie mums – ja kāds «lielākais» nolūko kāda «mazākā» īpašumu, tad viņam šķēršļu praktiski nav. Un aizstāvības praktiski arī nav nekur… Paldies, ka pievēršat uzmanību šim notikumam un līgumsoda tradīcijai.

    Mūsuprāt, Rihards Kozlovskis nebūs labs iekšlietu ministrs jaunajā valdībā arī tāpēc, ka:

    1. Zolitūdes lietā tiek novilcinātas visas procesuālās darbības, kas saistītas ar aizdomās turamajiem (procesuālā stāvokļa nenoteikšana, mantas neapķīlāšana, novēlota kratīšanu veikšana, drošības līdzekļu nenoteikšana utt.).

    2. Līdzšinējā ministra darbība neliecina, ka būtu izdarīts viss iespējamais ugunsdzēsēju un policijas darba apstākļu uzlabošanai. Drīzāk pretēji – nav darīts nekas, lai šo stāvokli būtiski uzlabotu.

    3. Atcerēsimies, ka arī tā saucamais fotoradaru skandāls arī var tikt pieskaitīts šī ministra darba rezultātiem.

    4. Nepaužot nekādus politiskos uzskatus, jo kustībā «Neesi vienaldzīgs, esi atbildīgs!» ir apvienojušies dažādu politisko uzskatu pārstāvji, tomēr jāatceras, ka Latvijas iedzīvotāji nav arī aizmirsuši iekšlietu ministra Riharda Kozloska gļēvo un neizlēmīgo rīcību (pareizāk sakot – tās trūkumu) pie Brīvības pieminekļa, kad ar ilgstoša, pārmērīgi skaļa trokšņa palīdzību tika traumēti un provocēti miermīlīga gājiena dalībnieki. Ministra kungs uz notiekošo noraudzījās no mikroautobusa aiztumšotajiem logiem un nedarīja neko, lai pārtrauktu sirmo cilvēku un citu gājiena dalībnieku psiholoģisku traumēšanu un ņirgāšanos par viņiem.

    Mūsuprāt, šāds iekšlietu ministrs nerada uzticību Zolitūdes lietas taisnīga risinājuma nodrošināšanai, jo šāds ministrs nerada uzticību vispār.

    Izsakām cerību, ka jaunās valdības sastāvs tiks veidots īpaši atbildīgi, jo no tā tieši būs atkarīga arī Latvijas lielākās – Zolitūdē notikušās – traģēdijas izmeklēšanas gaita. Esam pārliecināti, ka Latvijas valdības sastāvā nav vietas ministriem ar krāpniecisku un neskaidru darījumu pagātni, par kuru viņi paši gļēvulīgi nespēj vai nevēlas paust savu publisko skaidrojumu.

    Kustībai «Neesi vienaldzīgs, esi atbildīgs!» seko vairāk kā 15 000 Latvijas iedzīvotāju, kuriem rūp Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas process un kuriem nav vienaldzīgs arī valstī notiekošais kopumā.

    Aicinām valsts augstākās amatpersonas ieklausīties konkrētajos faktos un tajās balstītajās pārdomās. Tas ir atbildīgas sabiedrības viedoklis, kurai nav vienaldzīgs mūsu valsts tālākais liktenis. Izsakām cerību, ka tikpat atbildīga būs Jūsu rīcība, sastādot jauno valdību un izvēloties ministru kandidātus.

    Kustības «Neesi vienaldzīgs, esi atbildīgs» vārdā,

    Aldis Gobzems,

    zvērināts advokāts, uz šo brīdi 23 Zolitūdes traģēdijas cietušo pārstāvis
    .
    .
    Admins
    Tieši tā, Gobzems ir tik pat liels mūdzis kā Kozlovskis. Abiem šiem deģenerātiem ir vienīgās zāles- karātavas pēc visiem starptautiskiem standartiem.

  18. Repatriants saka:

    Neticu, ka taads a.gobzems lamaas un izgaismos kraapnieku kozlovski Taisniiguma deel, bet driizak kadu citu nelieshu deel, kas vai nu cer uz ministra vietu, vai shim advokaatelim ir samaksaats par uzbrukumu sev liidziigam kaadas kopejaas partiju lietas labaa. jo pirms veeleeshanaam tas tautai izskatiisiec godiigi un ceeli jo iistos iemslus jau drankis neuzraadiis

  19. pietiek.com saka:

    12.01.2014

    Sākts kriminālprocess saistībā ar ministra Kozlovska maksātnespējīgo uzņēmumu, notikušas kratīšanas

    Ir sākts kriminālprocess saistībā ar iekšlietu ministra Riharda Kozlovska daļējā īpašumā esošo maksātnespējīgo SIA BBF Consulting, kurai līdz šim piederējusi viesnīca Days Hotel Riga VEF Rīgā, un tā ietvaros jau veiktas arī kratīšanas, – par to liecina Pietiek rīcībā nonācis Zvērinātu advokātu padomes dokuments, ko šodien publicējam pilnībā.

    Pietiek jau informēja, ka pagājušā gada 16. augustā Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa SIA BBF Consulting maksātnespējas procesu sākusi pēc uzņēmuma kreditores – SIA CS5 pieteikuma. Saskaņā ar SIA CS5 grāmatvedības datiem tai pastāvēja prasījuma tiesības pret SIA BBF Consulting par 64 187 latiem.

    Šo prasījuma tiesību pamatā bija fakts, ka BBF Consulting nebija apmaksājis SIA Sunny veselus 79 izrakstītus rēķinus un starp SIA Sunny un SIA CS5 tika noslēgts cesijas līgums par prasījuma tiesību pret SIA BBF Consulting nodošanu SIA CS5.

    2013.gada 18.jūnijā parādniekam ticis iesniegts brīdinājums par nodomu iesniegt SIA BBF Consulting maksātnespējas procesa pieteikumu, un pēc tam tiesa atzinusi, ka kreditora iesniegtais maksātnespējas procesa pieteikums ir pamatots un apmierināms, par BBF Consulting administratoru ieceļot Valdi Ulmani.

    Taču, kā Pietiek jau informējis, Lursoft datu bāze rāda, ka faktiski visi it kā notikušie parādu piedziņas mēģinājumi un arī uzņēmuma maksātnespējas pieteikšana notikusi lielā mērā Kozlovsku ģimenes lokā: faktiski šo maksātnespējas pieteikumu iekšlietu ministram noorganizējusi viņa paša dzīvesbiedre Kristīne Kozlovska.

    Kā rāda Lursoft dati, SIA BBF Consulting, kurā Kozlovska īpašumā ir 20% kapitāldaļu, 49,99% pieder trim Krievijas pilsoņiem, bet 20% un 10% kapitāldaļu – attiecīgi Mārtiņam Butem un Vinetai Mūrniecei. Komercķīlu reģistrs rāda, ka Kozlovskis tāpat kā pārējie uzņēmuma īpašnieki savas kapitāldaļas bija ieķīlājis bankā, un komercķīlas kopējā maksimālā prasījuma summa bija 5,26 miljoni latu.

    Kā rāda Lursoft dati, CS5 pieder uzņēmumam Catering Service, kura lielākā īpašniece ar 60% kapitāldaļu saskaņā ar Lursoft datiem ir 1989. gadā dzimusī Liene Podiņa (cik zināms Pietiek, Mārtiņa Butes māsa), bet 40% pieder jau pieminētajai SIA Sunny. Savukārt SIA Sunny 30% kapitāldaļu pieder nezināmu īpašnieku uzņēmumam I.N.T. Estate Management Limited, kas reģistrēts Kiprā, 30% – tai pašai Podiņai, 10% – Jurim Baltgailim, bet atlikušie 30% – Kozlovska dzīvesbiedrei, kura turklāt ir arī SIA Sunny valdes locekle.

    Tikmēr Pietiek rīcībā saistībā ar šo lietu nonācis LR ģenerālprokuroram un vēl virknei personu adresēts Zvērinātu advokātu padomes dokuments “Par informācijas ieguves tiesiskumu, advokātu imunitātes un konfidencialitātes nodrošināšanas pienākuma ievērošanu”, no kura izriet, ka saistībā ar maksātnespējīgo iekšlietu ministra uzņēmumu jau ir sākts kriminālprocess.

    Latvijas Zvērinātu advokātu padomē pagājušā gada 20. decembrī saņemts BBF Consulting administratora Ulmaņa iesniegums, kurā aprakstīts, kā viņa prakses vietā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3.biroja 1.nodaļas darbinieki veikuši “kratīšanu nolūkā atrast un izņemt grāmatvedības dokumentus par maksātnespējīgo SIA BBF Consulting un citus dokumentus, shēmas, ierakstus, kam var būt pierādījumu nozīme kriminālprocesā”.

    Savukārt advokāti Aivo Leimanis un Lauris Matisāns iesniegumā Zvērinātu advokātu padomei paudis bažas, ka Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbinieki var vērsties arī pret viņu, “ievērojot faktu, ka viņi sniedz juridisku palīdzību kriminālprocesā Nr. 11518007713 iesaistītām personām. Tāpat Zvērinātu advokātu padomē esot sūdzējies arī advokāts Jānis Jurkāns, norādot uz policijas darbinieku prasību izsniegt ar klientu saistītos dokumentus.

    Zvērinātu advokātu padome savā vēstulē arī īpaši norādījusi uz to, ka kriminālprocesā iesaistītais uzņēmums pieder tieši iekšlietu ministram Kozlovskim: “Minētā situācija ir īpaši sensitīva tā iemesla dēļ, ka zvērināta advokāta V.Ulmaņa administrētais uzņēmums – MSIA BBF Consulting – ir saistīts ar LR Iekšlietu ministra R.Kozlovska ģimenes komercdarbību, tai skaitā, R.Kozlovskis ir bijis šīs sabiedrības amatpersona”.

    Pietiek no neoficiāliem avotiem ir dzirdējis versiju, ka kriminālprocesu Kozlovsku ģimenes kompanjoni ir lūguši ierosināt pēc tam, kad ģimenei izdevies sākt uzņēmuma maksātnespēju, taču nekas precīzi par kriminālprocesu nav zināms. Ne Kozlovskis, kurš pašlaik pieliek lielas pūles, lai paliktu iekšlietu ministra postenī, ne viņa dzīvesbiedre pagaidām nekādus skaidrojumus par šo maksātnespējas lietu nav vēlējušies sniegt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *