Padomā, latvieti, kas būs pēc nāves ?

H-86-3Šis raksts ir domāts tev, LATVIETI, lai tu beidzot sāktu domāt patstāvīgi, jo par visu ir jāmaksā un par visu arī TEV tiek samaksāts. Neaizmirsti, ka esi Garīga būtne, kura pēc nāves arī eksistē. Neļaujies tādiem NIKVEIDĪGIEM primātiem sevi vazāt aiz deguna. Ja nākamajās vēlēšanās TU vēlēsi par zatleristiem, vienotībniekiem vai saskaņiešiem, tad nebrīnies, ka uz taviem un tavu senču kauliem kriev-žīdu boļševistiskie klaidoņi ies kārtot savas „dabiskās” vajadzības. Ja neesi gatavs mirt par savu TĒVZEMI, tad mirsi divas reizes, gan fiziski, gan arī garīgi.

=========================================

„Un pēdējā laikā VIŅAM(Sātanam) taps dota liela vara…”

Šodien bija domāts rakstīt par vienu no Borovkova „padotajiem”, bet pa starpu iejaucās kāds šī nelieša aizstāvis. Iejaucās tik agresīvi, ka pataisīja sevi par ākstu. Tas nav neviens cits, kā mūsu dūšīgais komentāru rakstītājs NIKS FONTS TITULS. Sen jau bija jūtams, ka šis vīrs savu uzvalku glabā vienā no Borovkova skapjiem, jo smaka uz to norāda. Ne par velti raksta sākumā pieminēju par Sātana varu PĒDĒJĀ LAIKĀ. Baznīckungi par to nerunā, jo visi šie vanagi, brūveri un rubeņi kalpo šim PĒDĒJO LAIKU varas „turētājam”, tāpēc klusē kā cirvji dzelmē. Dievs šo varu VIŅAM dod apzināti, jo PĒDĒJĀ laikā jātiek pastiprināti nošķirtiem Graudiem no sēnalām. Gļēvie, bailīgie, zagļi, mantrauši, slepkavas un nodevēji nostājas Ļaunā pusē. Katrs ieņem savu vietu pēc Garīgās attīstības. Par šeit teikto, lai nepriecājas mazais nevainīgais cilvēciņš, jo remdenais saņems to pašu, ko slepkavas un nodevēji. Remdenais pieder pie sēnalām un tiek izmests EVOLŪCIJAS atkritumos. Lai necer arī uz piedošanu „ceļos kritēji”, jo Dievs nav mīlestība.

Dievs ir nepielūdzams kosmiskais LIKUMS !

Viss, kas neatbilst šim LIKUMAM, tiek Garīgajā pasaulē iznīcināts. Tikai tie, kuri cīnās pret Ļauno un attīra ESĪBU no VIŅA, tiek pārcelti „sikstas” pretējā pusē, bet pārējie tiek vienkārši iznīcināti.

Tas ir tik vienkārši: ja pats sev neesi vajadzīgs, tad kam tu tāds Dievam.

Ticiet šeit teiktajam, neticiet BAZNĪCAI, kuru radīja Sātans, lai mūs apmuļķotu. Mēs visi drīz atgriezīsimies pie mūsu SENTĒVU dzīves DZIŅAS, izsviežot mēslainē šo asinskāro reliģiju un „iesoļosim” mums paredzētajā ZELTA LAIKMETĀ.

Bet atgriezīsimies pēc šī garā ievada pie apspriežamās tēmas.

NIKS FONTS TITULS(turpmāk NFT) ir nekas vairāk, kā SC propagandists. Pie pirmās izdevības cenšas diskreditēt vienīgo latviešus aizstāvošo partiju VL!. Tieši tāpat kā to dara DDD laikraksts, radio MERKURS un nu jau arī jaunais Borovkova draugs Viktors Birze. Lai parādītu savu bezgalīgo uzticību savam „saimniekam”, ir jākļūst pat smieklīgam.

Kā lai nesmejas par šo NFT definīciju”: „NA, kura it kā pārstāv latviešu intereses, ir sīka, nožēlojamu cilvēciņu grupa, kura izmanto latviešus, lai atrastos Saeimā. NA izaugusi no tā saucamās Latvijas Tautas Frontes, kas, kā redzams šodien, bijis otrs Interfrontes spārns.”

Ja kāds ir sīks un nožēlojams, tad tas esi tu, NFT, ar savu nožēlojamo nodevēja un rāpuļa dvēseli, kura nekad nav varējusi uzslieties stāvus.

Arī Borovkovs tiek aizstāvēts ar loģikas pielocīšanu attiecīgajai situācijai.

NFT sacītais: Nesaprotu par Borovkovu, neredzu pierādījumus viņa noziegumiem.Pierādījumi it kā balstās uz emocionāliem argumentiem – patīk, nepatīk, ienīstu, slepkava .. Neaizstāvu ne nosodu nevienu, bet spriežu loģiski, sorry!

Uz ADMINA repliku, ka: Tā nav LOĢIKA, kura tiek veidota uz neinformētību. To sauc savādāk… .”

Tiek atbildēts vēl smieklīgāk: Fakti, kas balstīti uz loģiku. Punkts. Pierādījumi tobiš par vai pret. Punkts.”

NIKS FONDSVienkāršam lasītājam šī NFL loģika liksies idiotiska. Un, protams, ka viņa arī ir idiotiska priekš katra godīga cilvēka, bet tikai ne priekš borovkovveidīgajiem, kuri vēlas savus asinsdarbus noslēpt. Viņi vienmēr un visur centīsies pieprasīt faktus ar pierādījumiem, bet sorry, NIK FONT, faktiem nav nekāds sakars ar loģiku. Faktus un pierādījumus šie nelieši ir “noglabājuši” un jaunus sev labvēlīgus “sazīmējuši” pilnas jauno laiku vēstures grāmatas.

FOTO: NIKS FONDS TITULS. Neļaujies, LATVIETI, šiem “nikiem” sevi muļķot. Viņu Garīgā būtība ir redzama šajā foto.

Es minēšu piemēru:mani ar šizofrēniskām metodēm arestēja Borovkovs. Aresta laikā viņš uzvedās kā āksts, laikam no priekiem atradās eiforijas stāvoklī. Es tiku barbariski spīdzināts, lai izdabūtu no manis nožēlu par padarīto noziegumu un piekristu izceļot no PSRS. Kā vienu, tā otru, tā arī trešo es nevaru dokumentāli ar faktiem pierādīt, tātad, tas nav noticis… .

Izrādās, šādu loģiku grib mums „iepotētNIKS FONTS un Borovkovs.

Un visubeidzot NFT zaudē pēdējo pacietības kripatiņu un izgāžas kā vecs žogs, uzrakstot šādu komentāru: Iesniegts 22.10.2012 at 10.07Izskatās, ja nebūtu Borovkova, ja tas pēkšņi nomirst vai citādi aiziet bojā, Grantiņam nebūtu ienaidnieka. Droši vien viņš atrastu kādu citu, līdzīgi desmitiem gadu garumā bijušais Dienas komentētājs A.Ozoliņš katru dienu rakstīja tikai un vienīgi par Lembergu, kas kļuva par viņa diagnozi tā, ka tas neko citu vairs jēdzīgu, izņemot par Lembergu, nespēj ne izdomāt, ne uzrakstīt. Neviens neesam ideāli.Izskatās ka no psiholoģijas viedokļa Grantiņš, reklamējot Borovkovu, tam joprojām kalpo. Tā ir dilemma – kungs un kalps.

Jā, NIK FONT, šis komentārs ir rakstīts drausmīgā nespēcības un dusmu kulminācijas brīdī.

Agrāk vai vēlāk ļauni cilvēki zaudē pacietību, tā sevi atmaskojot.

Vajag tikai viņus pareizi izprovocēt.

Pastāv arī iespēja, ka tu, NFT, esi neviens cits kā pats Borovkovs, jo kuram gan citam ir tik liela vajadzība aizstāvēt šo slepkavu ?

24.10.12    L. Grantiņš

You may also like...

14 komentārs

  1. Eduards Lunis saka:

    —PILNĪBĀ PIEVIENOJOS GRANTIŅA KUNGA PAUSTAJAM!
    ARI’VAKARDIENAS TELETIEŠRAIDĒ -DISKUSIJĀ -STARP SPRŪDŽU UN LEMBERGU,RAIDI’JUMA VADĪTĀJS NOBEIDZOT TEICA,KA ŠINĪ VALSTĪ NAV TIESISKUMA,NETIEK IEVĒROTI LIKUMI…
    -ATKĀRTOTI IZSAKU PĀRLIECĪBU, KA BEZ STARPTAUTISKAS PALI’DZĪBAS MUMS TE, AR PIE VARAS ESOŠAJIEM NOZIEDZNIEKIEM ,GALĀ NETIKT…

  2. NIKS FONTS TITULS saka:

    Pastāv arī iespēja, ka tu, NFT, esi neviens cits kā pats Borovkovs, jo kuram gan citam ir tik liela vajadzība aizstāvēt šo slepkavu ?

    ========================================================================
    Paldies par manis reklāmrakstu.Tiešām to nebiju pelnījis, bet dāvanas jau neizvēlas.

    Par ciešanām – acīmredzot esat cietis no Borovkova un čekas metodēm, man žēl, to nezināju. VNK jākonstatē, ka tās atstājušas dziļas sekas Jūsu dvēselē.

    Centos palīdzēt Jums izprast pašam sevi, bet redzu, ka neesat to sapratis. Paliek aizvien skaidrāk – LRTT ir Jūsu, L.Grantiņa, pašārstēšanās metode pēc izciestā, kā arī pretenzija uz popularitāti, izciestās ciešanas liekot ķīlā, ka Jūs sapratīs.

    Šo brīdi jau gaidīju, kad bezjēdzīgi uzbruksit arī man. Necerēju, ka tas pienāks tik ātri!

    Jūs esat padomju okupācijas upuris, tāpat upuri ir tie, kas domā līdzīgi Jums, neatšķirot patiesos latviešu patriotus no viltus latviešiem.Piekrītu, ka šodien latvieši ir sašķelti tā, kā nekad – pret tiem tiek veikts genocīds un to veic arī paši latvieši pret sevi, nespējot atšķirt patieso no meliem.

    Atšķirībā no citiem, esmu spējis sevi pasargāt ar pseidonīmu gan no Jums, kas nespēj atšķirt patiesību no meliem, gan no varas kliķes LV, kurai būtu apgrūtinoši pierādīt, identificēt reālu privātpersonu zem NFT.

    Jūsu aklā paļaušanās uz VL novedīs pie tā paša rezultāta, kādi esat novērtējis mani.Pretēji neargumentētiem Jūsu apvainojumiem, es VL kritizēju par to, ka viņi sadarbojas ar varas kliķi LV pret LRTT, nevis ar Jums. Aicināju VL sadarboties ar Jums, realizējot reālu varas maiņu LV, nevis noskatīties, ka LRTT iznīcina LV varas kliķe.

    Lai Jums veicas, šizofrēnija, iespējams, Jūs vajā no padomju okupācijas laikiem kā cietušo, upuri, vai arī izliekaties par šizofrēniķi un Jums tā patīk ākstīties.

    Ar cieņu, Niks Fonts Tituls.

  3. raksts saka:

    Raksts par to, kādu situāciju latviešu ģimeņu iznīcināšanai radīja latviešu tautas bendes – ekspremjers Ivars Godmanis un viņa tuvais draugs Juristu biedrības prezidents Aivars Borovkovs.

    http://www.rebaltica.lv/lv/petijumi/latvijas_veiksmes_stasta_slepta_puse/a/858/visgrutak_bija_kad_nepietika_maizei.html/

    Visgrūtāk bija, kad nepietika maizei

    Oktobra vidū uz Vāciju emigrēja Sandis Birģelis ar abiem mazgadīgajiem dēliem. Vācijā viņu sagaidīja sieva Kristīne, kas tur strādā veļas mazgātavā.

    Kaspars Goba, speciāli Re:Baltica

    Šonedēļ Latvija zaudēja vēl vienu ģimeni. Uz dzīvi Vācijā pārcēlās Birģeļu ģimene no Puikules, jo viņi Latvijā nespēja nopelnīt naudu pat maizei. Stāts no Puikules par aizbraucējiem un palikušajiem.

    Starp Limbažiem un Aloju ir Brīvzemnieku pagasts, kurā ietilpst arī Puikule. Ciemata centru veido neogotikas stila muiža, kura šobrīd kalpo kā skolas ēka. Puikulē ir vairākas trīsstāvu mājas un Līvānu mājiņu rinda uz galvenās ielas. Tipisks padomju laiku lauku attīstības plānošanas rezultāts. Latvijā tādu ir simtiem.

    Arī Puikules stāsti un tajā satiktie cilvēki ir tipiski – līdzīga pieredze varētu būt ļaudīm gandrīz ikvienā apdzīvotā vietā, kas atrodas nomaļāk no reģionālajiem centriem un lielceļiem.

    Palīdz ar nabagu paku

    Medmāsa Inita Luste – Eglīte (41) mūs sagaida atvainodamās, ka dzīvoklis esot ļoti mitrs. Tajā ieejot, jūtama pelējuma smaka. Kaut arī mājas gali ir nosiltināti un vienā pusē salikti plastmasas logi, uzreiz top skaidrs, ka kaut kas īsti kārtībā ar šo padomju laika celtni nav. Inita teic, ka rudens rītos jaunākais dēls tikai ar grūtībām ir pierunājams vilkt mugurā pa nakti no telpas mitruma pievilgušās drēbes.

    Inita medicīnā nokļuva pirms vairāk kā divdesmit gadiem, pabeidzot nu jau likvidēto Cēsu medicīnas māsu skolu. Gribējusi palikt Cēsīs, taču Limbažos jaunajai medmāsai apsolīts dzīvoklis. Pie tā Inita tā arī netika, jo līdz ar padomju iekārtas sabrukumu beidzās arī valsts garantēto dzīvokļu sadale. Likteņa līkloču rezultātā Inita bijusi spiesta īrēt dažādus mitekļus, līdz nokļuvusi Puikulē. Šajā divistabu mājoklī viņa dzīvo kopā ar divām meitām un dēlu (vecākā atvase apprecējusies un nu pārcēlusies uz Valmieru), remonts nav veikts vairākus gadus. No savas nedaudz virs 200 latu lielās algas remontam iekrāt nevarot, un Inita nav pārliecināta, ka šeit paliks. Savulaik, kad prasījusi pašvaldības atbalstu dzīvokļa labiekārtošanai, atbildēts, ka viņa nestrādā Puikulē un pagastam no viņas nav nekāda labuma, tādēļ neesot iemesla palīdzēt. Pašvaldības vadītājs pēc neilga laika nokļuvis Limbažu slimnīcā un Initai bijusi jāliek viņam sistēma.

    “Es aizeju, saku – nu, likt vai nelikt, es taču pagasta ļaudīm nedaru neko labu”, Inita nav kautrējusies atgādināt formālo attieksmi.

    Pēc slimnīcu reformas 2009. gada nogalē Initai vajadzēja atstāt darbu Limbažu slimnīcā un tagad viņa strādā par medicīnas māsu divos bērnudārzos. Tā sanāk pilna slodze un ap 230 latiem uz rokas. Savukārt Initas vīrs Ģirts Eglītis pēc kolhoza likvidēšanas strādājis gaterī. “Tajā laikā visi metās uz gateriem. Nekāda cita darba jau laukos nebija.” Taču, Latvijā ienākot lielajiem skandināvu kokapstrādes uzņēmumiem, mazie gateri viens pēc otra bankrotēja. “Pēc tam visi pārmetās uz celtniecību. Es tāpat.” Taču arī celtniecības bumam pienāca noriets un liela daļa no Ģirta kolēģiem devās prom no Latvijas. Šobrīd Ģirts strādā gadījuma darbus celtniecībā Rīgā un viņa ienākumi līdz ar to ir diezgan nepastāvīgi.

    “Ja ģimenē iznāk mazāk par 90 latiem uz cilvēku, tad var pieteikties trūcīgā statusam. Mums 90 latu nesanāk,” – saka Inita. Tomēr pirmajā pieteikšanās reizē pašvaldība pabalstu atteikusi.

    Nākamajā reizē pašvaldība samaksājusi vienreizēju pabalstu 60 latus komunālo izdevumu segšanai un 500 kW elektrības rēķina apmaksai. Tādēļ viņai un Ģirtam nākas domāt dažādus taupības risinājumus. Virtuvē ir tikai aukstais ūdens, karstais ūdens atslēgts. Trauki tiek mazgāti bļodā ar siltu ūdeni un noskaloti zem aukstā ūdens strūklas. “Citādi, kā tu nomazgā vienu krūzīti, tā tas boilers silst un elektrība griežas,” pamato Ģirts.

    Kad Ģirtam 3 mēnešus pēc kārtas nebija darba, Inita mēģināja izlīdzēties ar īstermiņa kredītiem, pēc principa “vienu paņem, otru atdod”, jo nav gribējusi iedzīvoties soda procentos par laikā nesamaksātiem elektrības un gāzes rēķiniem. Taču tādu kredītu piedāvājumi ir izdevīgi tikai pirmajā reizē, kad nav jāmaksā procenti par to izmantošanu. Šobrīd Inita atzīst, ka maksāt 10 latus mēnesī par 100 latu kredītu ir ļoti neizdevīgi un tas tikai dzen vēl lielākos parādos.

    Nesen Initai salūzusi divdesmit gadus kalpojusī veļas mašīna. Par jaunas iegādi nav ko sapņot un nu veļa kā vecos laikos tiek vārīta katlā uz plīts. No daudzām lietām jāatsakās. Naudas trūkums ietekmē arī ēšanas paradumus un iespējas.
    “Mēs nepērkam nekādas gaļas, kotleti mazais bērns redz tikai bērnudārzā,” saka Inita. Būdama optimiste, viņa spēj uz situāciju paskatīties no gaišās puses: “Iztikt jau var, paēduši esam, apģērbušies esam, vēl jau tik traki nav. Dārziņš ir, stādu burkānus, kartupeļus, gurķus. Bunkurs ir salikts pilns ar burkām ziemai. Nabagu paku (ES bezmaksas pārtikas pakas – K.G.) arī man dod, putraimi tātad ir. Tas ir vienīgais, ar ko mums palīdz. Bet mēs arī ņemam. Nu kāpēc neņemt, ja dod?”

    Tomēr ilgstoši šādi dzīvot pat vislielākajam optimistam ir grūti. Inita atzīst, ka viņa turas Puikulē tikai tāpēc, ka puikam jāpabeidz bērnudārzs. Ne reizi vien Inita domājusi par braukšanu prom no Latvijas. Vasarā draugi uzdāvinājuši divu nedēļu atvaļinājumu Īrijā. Initai tur paticis un uz valodas apguvi viņa arī raugās optimistiski. Kā pati saka: “Valodu var izburzīt ātri.”

    Tomēr vislabprātāk Inita atgrieztos strādāt savā profesijā slimnīcā.

    “Mani tomēr velk atpakaļ uz slimnīcu. Operācijas un saspringtas situācijas – tas ir mans aicinājums,” saka Inita. Šobrīd viņa aktīvi sazinās ar bijušajām studiju biedrenēm un apsver iespēju pārcelties uz Cēsīm vai Rīgu, lai strādātu kādā no slimnīcām.

    Ģimenes vakari skaipā

    Sandis Birģelis (32) savā dzimtajā Puikulē vairs ilgi neuzkavēsies. Laikā, kad top šis raksts, līdz lidmašīnas reisam, kas viņu kopā ar dēliem Dāvi (4), Lauri (1) un mammu Sarmīti (58) aizvedīs uz Vāciju, kur jau vairāk kā astoņus mēnešus dzīvo un strādā sieva Kristīne, atlikušas vien desmit dienas.

    Galdnieka un mūziķes ģimene par iztikšanu iepriekšējos gados nevarēja sūdzēties. Pēc dienesta Latvijas armijā Sandis strādāja savā specialitātē Siguldā un saņēma atalgojumu, kas pilnībā ļāva uzturēt ģimeni. Tādēļ, tiklīdz pirmais dēls jau bija nedaudz paaudzies, izlēmuši par labu vēl vienam bērniņam. Kā par nelaimi, galdniecības firma bankrotējusi. Lai “savilktu galus”, ģimene pārvākusies pie mammas uz Puikuli. Sākumā Sandis dabūjis mēbeļu galdnieka darbu 30 kilometru attālajā Korģenē, taču pēc dažiem mēnešiem īpašnieks varējis maksāt vien 20 latus nedēļā.

    “Tā nauda man nenosedza pat benzīna izmaksas ceļam,” bilst Sandis, skaidrojot, kāpēc uzteicis darbu. Ar grūtībām izcīnījuši pabalstu no vietējās pašvaldības, kas ģimenei pusgadu palīdzēja ar 75 latiem mēnesī. Tālāk sekojis laiks, ko viņš atceras kā drūmāko savā dzīvē. Ar asarām acīs stāsta par sajūtu, kad uz dēla lūgumu pēc maizes nācies atbildēt, ka nevar nopirkt, jo nav naudas. Vairākus mēnešus, dzīvojot bez naudas un pārtiekot tikai no pašu dārzā izaudzētajiem kartupeļiem un citiem dārzeņiem, arvien skaidrāka kļuvusi apjausma, ka vienīgā iespēja ir emigrēt. Viņi sazinājušies ar sievas māsu, kura jau vairākus gadus dzīvo Vācijā un lūguši palīdzēt atrast darbu vismaz vienam no viņiem. Sarunājuši – kuram darbu atradīs, tas arī pirmais brauks. Brīva vakance atradusies veļas mazgātavā un sieva Kristīne pēc ilgas domāšanas piekritusi doties prom. Mazākais dēls tobrīd bijis tikai 8 mēnešus vecs.

    Birģeļi aizbrauc. Skaties 28.oktobrī Nekā Personīga

    “Šie mēneši mums bija kā totāls murgs,” pārdzīvoto ģimenes nošķirtību atceras Sandis. Viņa mamma piebilst, ka bērni tagad vecomāti bieži vien saucot par mammu. “Vakaros runājam skaipā un raudam. Labi, ka tas beidzot būs cauri.”

    Jautāts par darba iespējām tepat Latvijā, Limbažos vai Rīgā, Sandis atbild – ja nebūtu bērnu, viņi noteikti nekur nebrauktu. “Sistos” tepat un gan jau kaut kā izdzīvotu. Viņi ar sievu turējušies līdz pēdējam, jo uzskata sevi par Latvijas patriotiem. Taču šobrīd neesot iespējams nopelnīt, lai varētu samaksāt par dzīvokļa īri, bērnu uzturu un apģērbu, aukli mazākajam un bērnudārzu vecākajam puikam. Vācijā sieva tikko noīrējusi 3 istabu dzīvokli visai ģimenei un sarunājusi mazajiem bērnudārzu, Sandim – darbu. Pirmos 3 mēnešus Sanda mamma plāno pavadīt pie bērniem Vācijā, lai palīdzētu viņiem iekārtoties un pieskatītu mazos. Pēc tam viņa brauks atpakaļ uz Puikuli. Jautāta par darba iespējām te, viņa atbild, ka pirmspensijas vecuma cilvēkus nekur darbā negrib ņemt. Mēģinājusi pieteikties Alojas kartupeļu cietes fabrikā, taču atbildēts tieši – jūs mums esat par vecu. Tagad Sarmīte sezonas laikā piestrādā uz kartupeļu kombaina par 5 latiem dienā vai atrod citus gadījuma darbus par diviem, trim latiem. Jautāta, vai šī summa nešķiet pārāk maza, viņa attrauc: “Vismaz kaut kāda nauda!”

    Sandis atzīstas – jo tuvāk nāk aizbraukšanas brīdis, jo emocionālāks viņš kļūstot. Sirds dziļumos saprotot, ka atpakaļ viņi, visticamāk, neatbrauks. Dzīvokļa īres līgums Vācijā noslēgts uz 3 gadiem un tas sakrīt ar laiku, kad pirmajā klasē jāiet vecākajam dēlam Dāvim. “Ja vien Latvijā nekas nebūs mainījies, viņš ies vācu skolā. Arī jaunākais dēls runāt mācīsies vidē, kur apkārt valdīs vācu valoda. Es domāju, ka tas ir viss. Protams, mēs vasarās atvaļinājumos atbrauksim ciemos pie mammas uz Puikuli un mājās arī noteikti runāsim latviski, taču tas jau būs pavisam savādāk.”

    Pastaigā pa Puikuli Sandis rāda māju logus un stāsta, cik no katra dzīvokļa ir aizbraukuši. Secina, ka palikuši lielākoties pensionāri. “Man mazais saka – tēti, gribu iet ārā paspēlēties! Es viņam pretī – bērniņ, kur tu iesi? Ārā neviena cita tava vecuma bērna nav. Dēls atbild – tas nekas, es viens pats paspēlēšos. Manā bērnībā te bija pilns ar bērniem, taču šobrīd no maniem klases biedriem Puikulē dzīvo tikai viens. Es skatos uz visu notiekošo un nevaru saprast, vai kādam ir izdevīgi, ka Latvija paliek tukša?”

    Briseles briežu dārzs

    Lai arī Puikulē reģistrēti apmēram 300 iedzīvotāji, palikušo domas par šo skaitli dalās. Brīvzemnieku pagasta vadītājs Arvīds Bērziņš domā, ka aizbraukusi ir aptuveni trešdaļa, kas esot tradicionāls rādītājs Latvijas laukos. Savukārt vietējā veikalā satiktais un šobrīd Rīgā celtniecībā strādājošais Raimonds Logins (43) stāsta, ka Puikulē dzīvojot ne vairāk par simts iedzīvotājiem. Izbraukājis ārzemes un strādājis dažādus darbus Anglijā un Francijā, Raimonds ir atgriezies mājās pie ģimenes. Darbu atradis Rīgā un katru svētdienas vakaru brauc projām, lai piektdienas vakarā atgrieztos.

    “Dombrovskis krīzi mēģina izvilkt uz to cilvēku pleciem, kuriem ir sentimentāla attieksme pret šo zemi un dabu, un kuri vēlas, lai viņu bērni mācītos latviešu skolā. Ja man tā nebūtu, es sen būtu prom pavisam.”

    Kā vienīgo pozitīvo iezīmi Raimonds min to, ka pašvaldība cenšas sakārtot infrastruktūru, ceļus, ūdens saimniecību, apgaismojumu. “Ir svarīgi, ka aizbraukušajiem ir vieta, kur atgriezties. Varbūt pēc gadiem kaut kas mainās un tiem cilvēkiem, kas grib braukt atpakaļ, būs patīkami te atgriezties.”

    Vietējā veikala vadītāja Ingūna Krauze teic, ka valdības apgalvojumi, ka zemākais punkts ir sasniegts un Latvija veiksmīgi iziet no krīzes, Puikulē neatbilst patiesībai. Veikala apgrozījums joprojām krītas. Iemesls ir gan tas, ka daļa puikuliešu aizbraukuši uz ārzemēm, gan arī fakts, ka cilvēki, kas visu nedēļu pavada strādājot kādā no reģionālajiem centriem, pārtiku nopērk turienes lielveikalos. Vienīgais stabilais ienākuma avots esot pensionāri, taču arī to skaits, gadiem ejot, sarūk. Ingūna ir pārliecināta: ja viņai nebūtu kredīta par veikala aprīkojumu, viņa jau sen būtu prom.
    Ingūnas dzīvesbiedrs Ivars nāk no Cēsīm. Arī viņa iepriekšējās ģimenes izjukšanā vainojama ekonomiskā migrācija. “Sieva aizbrauca strādāt uz ārzemēm un pēc kāda laika es uzzināju, ka viņa gaida bērniņu no cita. Tā arī mūsu ģimene izjuka. Taču viss dzīvē notiek uz labu. Tagad man ir brīnīšķīga draudzene un neredzu ne mazāko iemeslu bēdāties,” smaida Ivars.

    Puikulieši, līdzīgi kā daudzu nomaļāku ciematu iedzīvotāji, uzskata, ka pie varas esošie līdz galam nesaprot viņu situāciju un neapzinās realitātes skarbumu laukos. Vārdos izskan – reģioniem ir jāattīstās, veidojiet uzņēmumus, domājiet, dariet! Bet ko darīt ciematā, kur ir 100 cilvēki, autobuss uz tuvāko pilsētu kursē trīsreiz dienā, pie kam tā kustības grafiks nesaskan ar darba laikiem? Vietējie arī apgalvo, ka mazo uzņēmumu izveidi un darbošanos apgrūtina birokrātija – gan Pārtikas veterinārā dienesta bieži vien nepamatoti augstās prasības, gan Valsts ieņēmumu dienesta attieksme pret mazajiem uzņēmējiem. Šādā situācijā izdzīvot var tikai ļoti apsviedīgi cilvēki. Ko darīt pārējiem?

    “Tu strādā, strādā, bet nopelnīt pietiekami nevari, lai cik daudz strādātu. Šādā situācijā vājāka rakstura cilvēks vienkārši paņem rokās pudeli. Bet pārējie aizbrauc,” piebilst Raimonds.

    Vaicāti par risinājumiem, vietējie ir vienisprātis – jāatvieglo mazo uzņēmumu darbība laukos un valdībai būtu skaidri jānodefinē un arī cilvēkiem godīgi jāpasaka, kas notiks ar šādiem bijušajiem kolhozu centriem. “Vai visiem jāpārvācas uz pilsētām vai lielākām apdzīvotām vietām? Nu tad tā arī pasakiet – jūsu vieta nav perspektīva, brauciet visi prom!” – saka Raimonds.

    2001.gadā, trīs gadus pirms Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā, izstrādātā Latvijas ilgtermiņa ekonomiskā stratēģija bija apņēmības pilna un paredzēja, ka “reģionu attīstības politikai ir jānodrošina visu Latvijas reģionu konkurētspējas pieaugums Eiropas un globālā mērogā, kā arī līdzvērtīgu dzīves un darba iespēju radīšana visiem valsts iedzīvotājiem.” Taču 2010. gadā tapušajā Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030. gadam (Latvija 2030) šo apņēmību ir nomainījis cits mērķis: “Būtisks nākotnes izaicinājums ir saglabāt un veidot laukus kā kvalitatīvu dzīves un darba telpu, pilnvērtīgi izmantojot daudzveidīgo ekonomiskas attīstības potenciālu.”

    Puikulieši par to ironizē, sakot – šādi turpinot, pēc 50 gadiem Latvijas lauki būs briežu dārzs, kur Briseles kungi brauks medībās.

  4. NIKS FONTS TITULS saka:

    Jāatzīst, ka esmu kļūdījies, novērtējot LRTT nopietni. Būtu pateicīgs, ja Jūsu portāls izdzēstu visus manus komentārus un tie google un LRTT meklētājā neparādītos saistībā ar Niks Fonts Tituls. Jo turpmāk Jūsu portālu neapmeklēšu un komentārus nerakstīšu. Paldies!

  5. Dīvainā kārtā Linarda raksta sākumā līdz “NIKS FONTS TITULS” rakstītais sakrīt ar DDD uzskatiem un Radio Merkurs izskanējušajiem raidījumiem.

  6. Viadukts saka:

    Laikā, kad tiek spriests par okupantu kauna staba jeb tā sauktā “Uzvaras pieminekļa” nojaukšanu un parka atjaunošanu, DP(VDK) žurkuģīmja banda aiztur Latviešu tautas patriotu.
    http://www.apollo.lv/zinas/drosibas-policija-aizturejusi-perkonkrustieti-siskinu/537187

  7. Edgars Dambītis saka:

    Žēl ka DP neinteresē noziegumi pret valsti un latviešu tautu kura tiek pazemota,apsaukāta no cionistiem un viņu centīgiem pakalpiņiem.Vai Latvijas teritoriālā neizskaramība nebūtu jāpastudē DP,un vainīgie jāsauc pie atbildibas par Valsts nodevību,bet tas nenotika, jo ceturtās atmodas radītāji bija cionisti,mēs paklausīgi aktieri viņu teātrī,cerēdami uz brīvību un neatkarību,bet kļuvām par pazemotiem un apsmietiem savā zemē kad mūs regulē tādi Lindermani,ždanokas un daudzi citi atklāti žulti pierijušies nelabvēļi.Un pret šīm nelietībām esam spiesti cīnīties ar savām metodēm ar mazu cilvēku skaitu,jo daudzi ir iebaidīti un uzpirkti ar centīgo Sorosa fondu.DP labāk stājieties taisnības pusē neiznīciniet latviešu tautu,jo arī jūs esat tikai varenajiem tādi pakalpiņi..

  8. Šeit ir citāts no vakardienas raksta:”Faktus un pierādījumus šie nelieši ir “noglabājuši” un jaunus sev labvēlīgus “sazīmējuši” pilnas jauno laiku vēstures grāmatas.”

    Un šeit citāts no NIKA FONTA TITULA komentāra:” Būtu pateicīgs, ja Jūsu portāls izdzēstu visus manus komentārus un tie google un LRTT meklētājā neparādītos saistībā ar Niks Fonts Tituls. Jo turpmāk Jūsu portālu neapmeklēšu un komentārus nerakstīšu.”

    Tu, FONT, gribi, lai tavus komentārus dzēš. Tieši par to es vakar arī runāju, ka nelieši visus faktus likvidējuši, lai nebūtu nekādi pierādījumi un loģiski izskaidrojumi.
    Tu esi manis raksturoto neliešu ETALONS.
    LRTT no savas i-vietnes neko nedzēš. Tavas un komunistu metodes šeit netiek pielietotas. Katrs varēs izlasīt tavus komentārus un izdarīt LOĢISKUS secinājumus no faktiem. Tava „baidīšana” ar VIETNES neapmeklēšanu ir idiotiska. Tu šo VIETNI līdz šim apmeklēji vairākas reizes dienā un turpmāk tu to darīsi vēl biežāk, jo tavi „kungi” pieprasa veikt detalizētu analīzi par šeit rakstīto.

    Tava dzīve ir nožēlojama, NIK, kā jau visiem nodevējiem.

  9. Ēzelis saka:

    Vismaz mēs abi, Grantiņa kungs, taču zinām, ka no LRTT vietnes tiek dzēsts diezgan daudz.

    Admins
    Dzēsts, Ēzeli, tiek, bet tikai ne komentāri. Kā tu saproti, komentārs ir tas, kas apspriež aktuālā raksta tematiku, bet, ja piem. Aivars Gedroics un vēl daži uzraksta savas seksuālās “tieksmes”, tad tas patiešām tiek izdzēsts.

  10. black_joker saka:

    raksts labi parāda autora maldu, iedomu un reliģijas pasauli – diemžēl pēc nāves fiziskais ķermenis sairst un ar to ar VISS. Nav jau nekāda gara vai dvēseles, kurai kaut kur doties un kaut ko sagaidīt/nesagaidīt. 21.gadsimtā šāda tipa uzsaukumi “ķer” tikai vecas vecenītes, kuras piekopj reliģiju un tos, kuriem ir garīgas problēmas.
    Senatnē Tuvajos Austrumos ja ciemā kādam radās garīgas novirzes, tad viņu ātri izolēja, kamēr visu ciemu nav apgriezis otrādi un sanaidojis visus, kas tur dzīvo. Ar to autors šobrīd neapzināti arī nodarbojas- sanaido visus, ko nu vien iespējams sanaidot. Rezultātā viņš skaisti palicies kā viens mazs ķeizariņš savā saitā- kaut kā vēl ar dievu pusēm turas tikai 2 uzticamākie līdzgaitnieki- citi pasākumam uzlikuši Nikolaju un savas teorijas un idejas attīsta citur.

    Admins
    Ir jau brīnišķīgi, BLEC, ka esi visgudrākais cilvēks pasaulē. Visiem nav lemts būt tādiem ģēnijiem.

    Bet starp citu, tev ir arī daļēja taisnība, jo daudziem cilvēkiem Dvēseles patiešām nav. To es esmu pārliecinājies meditējot. Šie cilvēki(radījumi) satur tikai kādu neizprotamu informācijas pārnesēja šķidrumu. Piemēram, “politoloģe” I. Kažoka ir tāda. Viņa ir bezdvēselisks informācijas devējs, lielo manipulatoru rupors.
    Tava Dvēsele, BLEC, ir maza un melna, tāpēc jau arī tu strādā KGBistu kantorī par ziņotāju. Tu taču uz mani un Aisbergu uzrakstīji sūdzību.

    Tava dzīve, JOKER, beigsies traģiski un zemiski, kā jau tas nodevējam pienākas… .

  11. NIKS FONTS TITULS saka:

    Admins
    Jā, kā redzams, tad tu zini ar ko tev darīšana un tāpēc arī salūzi tāpat kā lielais cīnītājs Aivars Prūsis. Ir, protams, vieglāk skatīties kā citi cīnās un iet bojā un piedevām vēl tos noriet, kā tu to dari ar Dzintaru.
    ==========================================================================

    Lai tak Dzintars publicējas LRTT un piekrīt Jūsu idejām un ir kopā ar Jums!
    Tad arī varēs ticēt Dzintaram konkrēti, bet Dzintars ir nākošais pēc Jūsu draudiem viņam, kuram būs zīmogs uz pieres – Tiesājams kā nodevējs.

    Tas, ka Dzintars koķetē ar LRTT ir fufelis. Es cerēju visus apvienot cīņā pret, nevis kādu tur abstraktu tumsas varu bet pret esošo varas kliķi, kas komunistu varas mantinieki. Ja Dzintars publicētos LRTT un atklāti sadarbotos ar Jums, nekad viņu nekritizētu, lai gan es kritizēju NA, nevis Dzintaru. šis portāls ar šādu ideoloģiju, meklējot ienaidniekus un nodevējus ir nolemts neveiksmei. Es atklāti nenostājos pret kliķi, man pietiek ar tām provokācijām, kuras tiek jau izspēlētas šodien pret mani, bet cīnos ar tām vienatnē.

    NFT.

    Admins
    Kāpēc NIKS FONDS pats nestājas Tribunālā ? Padomdevēji jau netrukst arī KLIĶES rindās.
    Otrkārt, netiek turēts solījums- nenākt šajā i-vietnē.
    Par šī portāla neveiksmi arī nevajadzētu uztraukties, tāpat kā par nodevēju izgaismošanu.
    Protams, ka Tu jau atklāti nenostājies pret KLIĶI, lai to dara citi…, tu labāk plūksi augļus…. .
    Cik nožēlojams ir katrs tevis teiktais teikums.

  12. NIKS FONTS TITULS saka:

    Atvadu dāvana LRTT.

    http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/440958-gundars_reders_aivars_lembergs_un_adolfs_hitlers/comments

    Man žēl – diezgan analfabētisks raksts, neskaitot zināšanu izklāstu.
    Sastrēgumstundai jau bija paredzams rezultāts, Rēders sevi demonstrēja kā totalitārisma laika skolnieku, tādēļ zaudēja spēli – izslēdzot Lemberga mikrafonu tika panākts pretējs efekts.Rēders ir stpri aprobežots tips, lai gan apmeklē banznīcu, Dievs viņu neievēro.

    Lembergs Sastrēgumstundai jau bija sagatavojis iznākumu un pie tā nonāca, jo Sastrēgumstunda bija farss jau no sākuma un pēc būtības.

    Lembergu nevajag reklamēt, salīdzinot ar Hitleru, tas ir nepareizi – Lembergs ir sīks blēdis, Hitleru vadīja āriešu zvaigzne.

    Lemberga panākumi nav, veiksmīgi pārbaudot tieslietu sistēmu un demokrātiju, bet prasmē režisēt notikumus, atrodoties amatā, jo amatpersona ir reizē arī privātpersona. Primārā ir privātpersona ar savām interesēm – jo labāk privātpersona spēs spēlēt amatpersonu, jo vairāk iegūst abas puses..

    Lemberga panākumi ir arī iekārtā, kura mantojusi varu no komunistiem – tieslietu sistēmā tie paši komunisti, ar kuriem dalās zagtajā Lembergs. Tā ir politiskā apokalipe, kuru var sajauzt pati tauta, nevis varasturi vai “žuraļugas”.

  13. Eduards Lunis saka:

    —Jā Nik -atvadu dāvanā -tikai divas pēdējās rindiņas atbilst PATIESĪBAI!
    Paliec sveiks,ESMU PĀRLIECINĀTS, KA GRANTIŅŠ TEVI IR PAREIZI NOVĒRTĒJIS…

  14. Miervaldis- Black-joker saka:

    Black joker – kad nomirsi, būs veļu mātei viens mērkaķītis, kurš viņai dancos apkārt!

    Nu un ko es vēl gribētu teikt ?!
    Kad nomirsi – veļu māte tā dancos, tā priecāsies, ka beidzot viens kroplis nomiris, lai netraucē vairs dzīvajiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *