LRTT viedoklis referenduma jautājumā

Gran - KopieLRTT uzskata, ka šis referendums ir noziedzīgs pret Latvijas valsti un latviešu tautu.

Tā organizētāji un līdzekļu piešķīrēji ir veikuši genocīdu pret latviešu tautu un ir sodāmi ar ASM, šinī gadījumā, tieši ar nāves sodu. Šis nāves sods nekur neizpaliks, tas ir vienīgi laika jautājums. Pasaules sabiedrība to pilnībā akceptēs, jo pēc būtības tas skar jebkuru demokrātisku valsti. Tāpēc arī jebkura demokrātiska valsts ir ieinteresēta, lai notiktu demonstratīva augstākā soda mēra izpildīšana par brīdinājumu tiem, kuri ignorē valsts Pamatlikumu.

Nenoliegsim, ka krievžīdu okupantu un vietējo kangaru civilizācijas atkritumi cels brēku, bet nekas cits jau arī slepkavām neatliks, kā liegties līdz pēdējam brīdim, lai paglābtu savu ādu.

Latvijas Republikas tautas tribunāls ir uzmanīgi sekojis šim noziedzīgajam pasākumam, un var nosaukt personas, kuras ir galvenās šī NOZIEGUMA īstenotājas Latvijā. Paši galvenie ir LKP CK pagrīdes locekļi Godmanis, Borovkovs un Kleckins.

Protams, ka ne tikai viņi vien, bet šeit minētie ir galvenie.

Nākošie pēc svarīguma ir SAB šefs J. Kažociņš un DP šefs J. Reiniks.

Šie divi ir primitīvi slepkavas.

Par to nevienam nav jāšaubās, jo neviens slepkava, kurš noslepkavojis disidentus un latviešu biznesmeņus nav notverts. Nav notverts tāpēc, ka šo izdzimteņu vadītie “kantori” veica šīs slepkavības.

Trešā, pēc svarīguma lielākā banda šī nozieguma veikšanā pret latviešu tautu, ir ZRP un VIENOTĪBAS ministri: E. Rinkēvičs, D. Pavļuts, A. Vilks, R. Kozlovskis, R. Ķīlis, I. Viņķele, A. Ronis, I. Circene, E. Sprūdžs, L. Straujuma.

Šie desmit ministreļi nevarēs sevi attaisnot ar nezināšanu, jo Tieslietu ministrs G. Bērziņš viņus par šo prettiesisko darbību brīdināja.

Šiem noziedzniekiem ar pilnu atbildību saku:jums tauta piespriedīs un izpildīs ASM.

LRTT būs arī starp tiem, kurš parakstīs šo spriedumu. Šo spriedumu parakstīs arī ANO pārstāvji, jo, kā jau šeit teikts, Pasaules sabiedrība ir ieinteresēta Likumībā un Mierā.

PIEDALĪTIES vai NEPIEDALĪTIES referendumā ?

LRTT bija pirmais, kurš iesnieda sūdzību ST par šī REFERENDUMA noziedzīgo būtību.

ST šo prasību neizskatīja pēc būtības un noraidīja kā nelikumīgu.

LRTT jau arī citu neko negaidīja no šīs noziedznieku varzas, kura ir veidota un kalpo komunistiskajiem noziedzniekiem- lielkrievijas šovinistiem. Ja referendums tiek rīkots, tad LRTT uzskata, ka tajā ir jāpiedalās. Pēc principa, ka mums ir jāievēro realitāte, un realitāte ir tā, ka šodien pie varas ir noziedznieku kliķe. Šeit sacītais ir vairāk vērsts uz Garīgo šīs lietas izpratni.

Protams, ka tiem ir taisnība, kuri saka, ka šis referendums pazemo un izņirgājas par latviešu tautu.

Kā jau teicu: šī noziedzīgā referenduma “veidotāji” tiks bargi sodīti. Neskatoties uz to, mūsu uzdevums ir palīdzēt latviešu tautai. Sēžot mājās aizkrāsnī ar savu “taisnību”, mēs nepalīdzēsim savai tautai, bet gan kaitēsim tai. Dzīve un ESĪBA ir mūžīga cīņa, ja gribi tikt uz priekšu- nekad neapstājies ! Neaizmirsīsisim arī to, ka Ļaunajam ir viena laba īpašība: viņš pie pirmās izdevības iznīcina otru ļauno. Tad ļausim, jo mums nav citas izvēles, lai viņi to dara… .

Protams, ka matemātiski nav svarīgi, ej tu vai neej, noziedznieki zaudēs šajā referendumā. Runa šeit ir pavisam par kaut ko citu, par Garīgo Gaišo enerģiju- SPĒKU. Ja mēs visi iesim un balsosim PRET, tad Garīgajā Pasaulē uzkrāsies- radīsies milzīgs daudzums pozitīvās Enerģijas, kuras KĀDU DIENU ar milzīgu spēku trieksies pret Ļauno un viņu iznīcinās. Tad daudzi jo daudzi nesapratīs, kā varēja šis drausmīgi lielais ļaunuma spēks pats no sevis izšķīst ?

Tas nav nekas mistisks, tā ir vienkārša fizika.

Jūs variet ticēt vai neticēt, bet tieši tā tas ir.

Es esmu pret paša gribu pabijis šīs ESĪBAS SLIEKŠŅA TAJĀ PUSĒ. Arī TUR viss notiek pēc fizikas likumiem. Dievs nav mīlestība, kā dažnedažādi āksti to sludina, bet gan NEPIELŪDZAMS- AUKSTS KOSMISKAIS LIKUMS: ko sēji, noziedzniek, to arī pļausi.

Šo LIKUMU der atcerēties Jurim Rubenim, Pāvilam Brūverim, Jānim Vanagam... .

Kristietībā aprakstītā Elle drīzāk jau izskatās pēc kāda Ēdenes dārza stūrīša. Tie, kuri ir darījuši ļaunus darbus, pēc AIZIEŠANAS tiks no drausmīgas tumsas sagrābti… . Tumsa, tas Aukstums, tās Skaņas nav cilvēku valodā aprakstāmas.

Tāpēc pie jebkuriem apstākļiem ir jādara Taisnīgi darbi.

Ej, latvieti, un aizstāvi savu MŪŽSENO valodu pret šo sātanisko izdzimteņu tīkojumiem !

Ej ar Gaišām domām, piesaucot Dievu, un tu redzēsi, ka Ļaunais tiks iemests “Elles zaņķī” uz neatgriešanos !

DIEVS SVĒTĪ LATVIJU !

L. Grantiņš 12.02.12

You may also like...

38 komentāru

  1. AG saka:

    Jā, Linard, te tu esi vienisprātis ar sev tik ienīsto Gardu un pat viņa terminoloģiju lieto!

  2. A.Balts saka:

    Politiskās tuvredzības apmāti, nedaudzi mūsu visnotaļ nacionāli cilvēki, būdami savu ambīciju pavadā, nespēj vai nevēlas saprast, ka ar pliko patiesību – ka šis referendums ir noziedzīgs un mūsu tautu apkaunojošs – var tikai kaitēt latviešu balsošanas rezultātam. Tas masveidīguma gadījumā ļautu pārliecinoši vērsties visās starptautiskajās instancēs, skaļi prasot atbalstu okupācijas seku novēršanai! Nevajag bezatbildīgi aicināt neiet tautu, kad ir skaidrs, ka tomēr pietiekami liela daļa ies balsot, bet statistika var būt nepārliecinoša šādu aicinājumu dēļ. Un – tautas kopības sajūta cīņā pret šiem nekaunīgajiem rusifikācijas centieniemir ir svarīgāka par šo naivo iecirtību boikota sludināšanā!

    Jāatkārtojas, ka, ja varētu panākt, ka neiet neviens, tad šādi aicinājumi būtu labākais variants. Bet, ja tas nav panākams, tad ir jābeidz sludināt sava aklā paštaisnuma vārdā referenduma boikots. Jo pāris tūkstošus potenciālos PRET balsotājus šādi varēs abstulbināt un sagādāt lindermaņiem prieku un argumentus pasaulei, ka daļa latviešu ir par krievu valodu kā otro valsts valodu un tikai “naciķu-fašistu” apmuļķota cilvēku daļa, redziet, ir bijusi pret. Un tāpēc nu varēs visu ik pa laikam atkārtot, kamēr nogurs un notrulināsies arī aktīvākie latviešu balsotāji, un ar katru nākamo reizi sc banda un lindermaņi savāks pusi un vairāk okupantus sev labvēlīgai balsošanai. Kā šie paštaisnie ļaudis nesaprot, ka runa nav par juridiskiem nonseniem, nav par taisnības pierādīšanu par katru cenu, pašiem sēžot aizkrāsnē, bet gan runa ir par valsts nākotni, par cipariem, ar kuriem žonglēs kremlisti, vai arī pārliecinoši varēs uzstāties mūsu patrioti. Aizmirstiet reiz sevi, kungi, un padomājiet par minētajiem iekšpolitikas un ārpolitikas aspektiem, referenduma rezultātus izmantojot okupācijas seku novēršanā, tātad par mūsu visu Latvijas rītdienu!

    Un tas, ka šis referendums ir pieļauts nodevēju un augstajos amatos esošo necienīgu un sodāmu elementu dēļ, – šajā ziņā ir pilnīga taisnība L.Grantiņam. Un es un pat mani patāvīgie oponenti šai jautājumā pilnībā atbalsta LRTT viedokli!

  3. K.Asais saka:

    Piekrītu i LRTT i baltam

  4. Žanrs saka:

    Tā banda ir kļuvusi vēl mežonīgāka.
    Edvarts Virza rāda pagājības tipus. TUR DEPUTĀTS-
    Vairs zvēra baigāka par šito zvēru nava-
    Simts galvas dažādas tas nes uz rumpja sava.
    Ir galvas naktsmelnas-pa labi raugās tās,
    Pa kreisi dusmīgi glūn galvas sarkanās,
    Bet galvas vidējās,ko kronē ausis garas-
    Tās klausās vērīgi,ko runā abas varas.

    Tur literāti sēž,-iet runa karsta tiem
    Par jaunām intrigām un viņu gājieniem.
    Kas garā sīks,bet grib sev maizes lielu riku,
    Par mākslu kaislīgāk mīl mākslas politiku.

    Tas būtu; politikā-pretim daudzgalvainai demokrātijai- vienvaldonības un vadonības princips (,,Kas tautas griba ir ? Tā liela vīra griba.,,)

  5. Andris saka:

    Valsti nevar būvēt uz līķiem un asinīm. Nelieši ir mazākumā, bet viņiem veicas tautu muļķot. Kad nāks mana paaudze pie varas, tad nelieši saņems sodu, bet sods nebūs nāve, sods būs darbs, jo nelieši nekad savā mūžā nav strādājuši, bet darbs var padarīt viņus par cilvēkiem.

  6. tante saka:

    Nekur nespēju rast atbildi – Kāpēc šie ,Latvijai klaji naidīgie lielkrievu šovinisti, nav izraidīti vai arestēti. Vai valdībai un DP tik paniskas bailes- ko tik nu teiks Krievija, ka ar mieru pazudināt savu Latviju????

  7. Edgars Dambītis saka:

    Visas pasaules un arī Lastvijas nedienas rada cionisti,viņu mantkārība,varaskāre,pārākuma sludināšana pār visām tautām,bet lai to paveiktu vajadzīgi paligi (PAKALPIņI) kurus viegli atrast ar uzpirkšanu,iebīdīšanu amatos,radot glaimojošus mītus tautā par viņu talantiem un spējām radit tautai labklājību.Latvijā šo pakalpīgo darbu veic bijušie kompartnieki,bijušie komjauniešu līderi,KGB darbinieki un viņu ziņotāji un citi psrs iestāžu pārstāvji.Labi apguvušiem iekarotāju propogandu un runas mākslu izdevās apmuļkot latviešu tautu apmetot kažoku uz otru pusi,bet garā un domāšanā paliekot par vareniem kā tas bija psrs laikā.Lielakos panākumus un tautas apmuļķošanu vis labāk izdevās veikt kompartijas līderim Gorbunovam.Neilgi pēc H-86 noniecināšanas un draudiem sapūdešanu cietumā šo nelieti tauta apbēra ar puķēm un nēsāja uz rokām.Tikai atlika noskatīties cik naiva un lētticīga tauta.Tad ari visas lietas aizgāja vecajās sliedēs.Tikām muļķoti,laupīti,pazemoti,nicināti.Deokupācija un dekolonizācija netika veikta,tā vēl saglabājisies pēc divdesmit gadiem kopš esam brīvi kaut vai pastalās.Varturiem neinteresē latviešu liktenis,tie pārtikuši un bagāti turpina centīgi kalpot pasaules cionismam un iztapt krievu šovinismam.Kā vēl šiem nelietīgiem varturiem veras mute aicināt saprašanos ar apspiedējiem,latviešu nīdējiem, un rīkot nepilsoņa-žīda Lindermana referendumu par tautas līdzekļiem? Vai tiešām driz paliks tikai nosaukums LATVIJA bez latviešim,vai ari nosaukums ir izlemts mainit ??? Ticēsim saviem spēkiem ka šo nelietību nepieļausim un būsim vienoti cīņā pret krievu šovinismu un pasaules cionismu

  8. Uldis Freimanis. saka:

    Loģiski,kad latvieši, izrādot savus sulaiņa gēnus, cenšas pakalpot gan iebrucējiem, gan iebraucējiem un nerīkojas kā saimnieki, sabraukušie maišelnieki cenšas pārņemt varu savās rokās un atgriezt latviešus viņiem tik ierastajā sulaiņa un pakalpiņa lomā.Gon cionista KRUPņIKOVA kabatas partija Jaunauis laiks, gan ebrēju kapsētu tīrītāji un cionistu pakalpiņi VLTBBLNNK asi uzbrūk tiem, kas grib dot pretsparu cionistu un krievu šovinistu provokācijām. Kad 2010.gada martā Latvijā ieradās cionistu banda ar Zurofu priekšgalā,kura gan radio un TV atklātā tekstā aicināja uz masu nekārtībām 16.martā, valsts šos kungu tautas provokātorus neizraidīja. Kad es un helsinkietis Dambītis ar plakatiem protestējām pret šo banditismu, cionistu pakalpiņš parādnieks no VL,lika mūs policijai nelikumīgi aizvakt. Kad tai pašā gadā rīkoju 1.jūlija gājienu sakarā ar krievu skepkavu padzīšānu no Rīgas cionistu sulaiņi zatlers, dombrosvskis un mūrniece ar bandītu metodēm izjauca tiesas atļauto gājienu, bet cionistu partijas VL marionete r. dzintars to publiski nosodīja. Tāda visatļautība noveda pie tā ,ka cionists Lindermans, manipulējot ar lētticīgiem PSRS pilsoņiem pieprasīja divvalodību, otra cionistu provokātore ždanoka jau stiepj lindermani uz Brisseli. Ja latvieši ļaus žurkām dancot pa galdu, provokācijas turpināsies. Ar latviešu tautas nodevēju VLTBLNNNK svētību katru gadu cionistu huļigānu banda Antifašisti aplej ar netīrumiem latviesu karavīrus, kad tie iet svinīgā gājienā uz Brīvības pieminekli. Kā privātpersona šogad esmu pieteicis piketu iepretīm cionistu bandītiem pieminot Baigā gada upurus. Ja cionisti 16.martā ārdīsies, notiks pieteiktais pikets 4.jūlijā pie sinagogas Gogoļa ielā pieminot ebrēju čekistu noslepkavotos upurus 1940-41.gados-lai zina kāpēc nosvilināja sinagogu. Jābeidz savā valstī dzīvot uz ceļiem un rapot svešu blēžu priekšā.

  9. Pārdomām saka:

    Ari sarkanais komunists no Pionieru pils aicina atbalstīt latviešu valodu, bet nepasaka par ko ir jabalso ja vai nē.
    Vai to nevarēja ari skaidri un saprotami formulēt ari tribunāls.
    Kaut es personīgi zinu viedokli.
    Vai Balts no NA nedabūs sukas un brāzienu par ķecerību ? Bet Andersons ir kautrīgs.Bailīgs.Tomēr AG nolaiž tvaiku un pats dabūs pa stulbo pauri, jo LNF un Garda tomēr balsos PRET. Redzi LNF tavus murgus nedriķēs DDD.Būs vairāk jacieš mums un Merkūram ,kur AG varēs izlikties gudrāks par Romas pāvestu.
    Naudu židam un okupantiem deva V, ZRP,ZZS un SC.
    Cimdars to varēja apturēt un likt izvērtēt juristiem . To pašu varēja darīt sarkanā padla aboltiņa, kas ir juriste un pieminētais sarkanais komunists.

  10. Žanrs saka:

    EDVARTS VIRZA.

    MĀKSLĀ-staigāšana pa tām pēdām,<>,jo <>,
    RELIĢIJĀ- novēršanās no žīdiski ateistiskā marksisma un vāciski racionālā luterānisma un piegriešanās latīniskajam katolicismam,iesaistot tomēr reliģiskajā izjūtā kā dzīvas organiskas sastāvdaļas visas Senlatviskās Dievības,
    SAIMNIECĪBĀ,- novēršanās no rupjā un riebīgā mašīnu un kapitālisma laikmeta,no šī cilvēces kauna traipa,un pievēršanās godīgam,svētīgam un mūžam nemainīgam lauku darbam,kas baro visus,zemnieku šķiras pacelšana pāri visām citām šķirām un nostādīšana par galveno un vadošo šķiru.Tā ir vesela kultūras programma,ko VIRZA ar dzejnieka iedvesmu uzmet,un visi tās pavedieni iet uz vienu pusi.Kā visas upes satek jūrā,tā beidzot it visas dzejnieka atziņas noenkurojas dabā,kuras dievišķie nemainīgie likumi nosaka kā lielās pasaules norises, tā tautu un atsevišķa cilvēka dzīves ritumus un asiņu plūdus un atplūdus.

    Kautkāda nelāga nojausma par kalpakiešiem,šķiet ka vajaga vervēt visus lai godīgos Baltus uzzinātu un piefiksētu.Lielākais kalpaka nopelns bija savaņģot Baltus lai nosistu,maz paspēja,nelieti apstādināja.

    KĀRLIS SKALBE kādreiz rakstījis par Pieticības Malu jeb Trekno Cūku Zemi ;tas ir protests tikai pret dzīves sastingumu un iečaulošanos.

  11. Balsošanas rezultāts jau ir zināms, tāpēc nesaprotu, kā var kaitēt varas noziedzīgās darbības atmaskošana tieši latviešiem. Šobrīd aicināt balsot vienā vai otrā variantā ir absurdi,tikpat absurdi, kā pats referendums.Atgādināšu tikai no vēstures faktu,ka tā saucamajos padomju varas (komūnistu varas,kas nav beigušies) gados bija sauklis , ka partija un tauta ir vienoti.Aptaujas liecina, ka vairums ies balsot “pret”. Pēc referenduma visa “starptautiskā sabiedrība” varēs vērot, cik liels atbalsts ir šai prettiesiskajai, noziedzīgajai varai. Vara un tauta būs vienoti. Komunistu idejas dzīvo un uzvar. Vai to mēs gribam?!! Vai turpināsim šķelties un iet varnešu pavadā ?

  12. žanrs saka:

    p.s

    MĀKSLĀ-staigāšana pa tām pēdām,kur gāja mūsu rāsa,jo šais pēdās maldu nav,un,staigājot pa tām, mēs tiekām apdvesti ar dvašām draudzīgām.

  13. Pārdomām saka:

    Vai tas nebiji Tu, Anderson, kas aicināji aizstāvēt savu valodu, bet pēc tam no NA kangaru demagogiem dabūji brāzienu un paliki mazs un kluss, ka pelīte.Ari Lapinskis dabūja sukas un tika pērts , ka mazs puišelis.Ja būtu īsts latvietis , tad uzspļautu NA demagogiem , kam ir vienāda pozicija ar SC.Ja būsiet partija, tad sīkpartija ari paliksisiet, jo nebūs tautas atbalsta. Pat klauns AG ne visai smuki par jums izteicās.

  14. Pārdomām teikšu- Tev putra galvā…

  15. Eduards Lunis saka:

    Beidziet ecēties! Grantiņš visu šo situāciju ir pamatīgi izanalizējis-jādara kā viņš iesaka!
    Aicinu VISUS,KURIEM IR DĀRGA LATVIJA UN TAUTA—UZ LATVIJAS gLĀBŠANAS SAPULCI-4.MAIJĀ,RĪGĀ,PRETI’OKUPĀCIJAS MUZEJAM!
    Latvijas Glābšanas Komisija.

  16. Modris Slava saka:

    Šķiet, ka es šeit ieliku pāris savus rakstus komentāros, kas nu ir izgaisuši. Es argumentēti aizstāvēju referenduma boikotu. Kas ir, nepatīk diskusijas?

  17. Modris Slava saka:

    At6zīt referendumu par noziedzīgu un tomēr aicināt tajā piedalīties nozīmē aicināt uz noziegumu. Būsit līdzvainīgi šajā noziegumā. :)

  18. Miervaldis saka:

    Labi vien uzrakstīts Grantiņ, taču vienu es tev gan gribu teikt – kāds tur brīnums, kad krievu dibenu bučotājiem no saemas koalīcijas, nepietika drosmes un gribas, nepieļaut krievu okupantu visatļautību Latvijā!Nu kad vara nerūpējas par saviem tautiešiem, tad atliek vien Latviešiem pašiem cīnīties par savu patstāvēšu un brīvību, tādas tās lietas!Nu un brīnums slēpjas?Brīnums slēpjas tanī lietā, kad šie valstsvīri nav Latviešu valstsvīri, viņi ir krievu un čigānu valstsvīri!Lūk tā!Saemas koalīcija bučo dibenus čigāniem un krieviem, jeb bučo baltās pakaļas, un melnās pakaļas!Lūk tā!Nu un ko es vēl varētu teikt?šinī laikā mums ir vaidzīgs Lāplēsis, un kā par brīnumu, debesīs spīd Mēnesstiņš!Jā, un Mēnesstiņš sauks no Daugavas ārā Lāčplēsi, kuram tautas saucienu būs jāsadzird!Nu un tādas tās lietas!Atkal jau Latvju tauta ir palikusi plika un nabaga…..Ja krievi ņirgājas par Latviešu valsti, tad nepieļausim mēs to!Iesim un balsosim “pret”

  19. Ernis Purnis saka:

    Pretīga cirka pretīgs turpinājums!

    Sākot no otrdienas Valsts prezidenta kancelejā ikvienam Latvijas iedzīvotājam būs iespēja parakstīties zem Labas gribas manifesta, kas aicina uz izpratni un izlīgumu starp dažādiem Latvijā dzīvojošiem cilvēkiem.
    Manifestu varēs parakstīt darba dienās no 9:00 līdz 17:00.
    Valsts prezidenta Andra Bērziņa Preses dienests informē, ka pirmdien manifestu parakstīja pats Valsts prezidents Andris Bērziņš, mācītājs Juris Rubenis, Saeimas deputāts Ilmārs Latkovskis, kā arī vairāki atbalstītāji – sabiedrībā pazīstami cilvēki.
    Piemēram, zem manifesta ir parakstījies kinorežisors Varis Brasla, žurnāliste Daina Bruņiniece, režisors Mihails Gruzdovs, grupas “Prāta Vētra” mūziķi Renārs Kaupers, Ingars Viļums, Jānis Jubalts un Māris Mihelsons, kā arī grupas menedžere Daiga Bērziņa, ārsts Pēteris Kļava, rakstniece Marina Kosteņecka, dziedātāja Marija Naumova, mākslinieks Gļebs Panteļejevs, rallija braucējs Māris Saukāns un akadēmiķis Jānis Stradiņš. Otrdien pēc atgriešanās no viesizrādēm Vīnē parakstīsies arī aktieris Gundars Āboliņš.
    _____________________________________________
    Varturu ķēmi, iztapīgi stulbeņi un nelietīgi mankurti steigšus atkal muļķo tautu izdomājot bezjēdzīgus izlīguma memorandus bez jebkāda morāla tam pamata! Un atraduši amorālus karjeristus vai naivus ļautiņus parakstu skaitam, par ko tiem būs vēlāk liels kauns! Izlīgums var būt starp diviem strīdniekiem, izlīgums var būt starp divām tautām, kas reiz karojušas, nu mierā esot katra savā zemē, nevis iekarotie nez kāpēc pazemojoši piedāvā “labas (idiotu) gribas izlīgumu” nekaunīgiem un agresīviem okupantiem, kas joprojām ērti dzīvojas okupētajā valstī un pieprasa sev visādas absurdas privilēģijas mūsu valsts pamešanas vietā!

    NĒ, NE KĀDUS TIZLUS IZLĪGUMA MEMORANDEĻUS IR JĀIEBARO TAUTAI, BET GAN IR TŪLĪT PĒC REFERENDUMA JĀIZMANTO ŠOS TAUTAS MASVEIDĪGO “PRET ” PROTESTU UN JĀSĀK DEPORTĒT SVEŠOS NOZIEDZINIEKUS UN NELOJĀLOS PSRS KOLONISTUS, KAS SEVI IR ATKLĀJUŠI PAR SAVU OKUPANTU VALODAS UZSPIEŠANU LATVIJAS TAUTAI MŪSU PAŠU VIENĪGAJĀ DZIMTENĒ!

  20. Haris saka:

    Te uzradušies gnīdas okupantu pakaļlaiži slava, kam mīlīgi piespēlē ari andersons no gedroica smirdīgās šlakas. Šēžiet mājās , jo jūs svētuļi esat zuduši latvju tautai.Iztiksim bez jums švaļiem ,tikai nepropogandējiet savu pārgudro saimnieķeļu murgus, kas latvju tautai nav pieņemami.Gan bordeļi NA un Latvijietis aizies pa burbuli uz neatgriešanos. Jūs esat zuduši latvju tautai uz visiem laikiem .
    Pat LNF atzīst, ka nevar nostāties pret paša tautu un valodu.Ejiet uz elli un uz neatgriešanos.
    Mēs uzvarēsim un atbalstīsim savu valodu.

  21. annamarija saka:

    Harim
    Nesaprotu tavu rupjo uzbrukumu M.Slavam. Faktiski viņš stāv PK pozīcijās. Un kas tas par Latvijieti?

  22. paši gribēja saka:

    Mēs visu laiku cietām no jaunās tautas pārestībām un piecietām,bet nu viņi paši sev sastādīja sarakstus ar parakstiem kam ir no Latvijas jāizbrauc.

  23. NIKS FONTS saka:

    Pašlaik tiek tauta Latvijā apzināti tiek vadīta viena pret otru – krievi pret latviešiem, jo tas ir varai izdevīgi – novērš uzmanību no ekonomikas problēmām – genocīda pret latviešu tautu, tos izsūtot svešumā simtos tūkstošos, saskaņā ar likumdošanu krievi neierobežotā skaitā no Krievijas drīkst iebraukt Latvijā, pērkot īpašumus, atmazgājot netīro naudu, nedeklarējot ienākumus.

    Šis referendums ir antikonstitucionāls, jo ir pretrunā ar Satversmi, balstīts uz politisku lēmumu. Šinī referendumā balsojums PRET nenes juridiskas sekas, jo no tā nav atkarīgs PAR balsojumu skaits.

    Šis politiskais solis, izvedot referendumā ielās uz vēlēšanu iecirkņiem visu valsts pilsonisko sabiedrību, norāda uz apzināti veidotu konfrontāciju, kuras rezultātā var izraisīties konflikti.

    Līdzīgi bija, kad 13. janvārī 2009.g. arī Doma laukumā aicināja uz politisku mītiņu tā pati Āboltiņa, Pabriks, Štokenbergs. Mēs zinām, tas beidzās ar izsistiem Saeimas ēkas logiem un daudziem cietušajiem.

    Es neticu, man zudusi tiesiskā paļāvība, valsts varas turētājiem, kas izzaguši valsti, piekopj genocīdu pret latviešu tautu, ar šo referendumu atklāti apdraud sabiedrisko drošību un valsts valodu, kas nostiprināta ar Satversmi, novēršot uzmanību no valsts varas turētāju patiesajiem mērķiem, piekopjot genocīdu pret latviešu tautu.

  24. Haris saka:

    annamarijai
    Radījums ,kas savā tēvu zemē nostājās pret savu latviešu valodu nav latvietis, bet izdzimtenis.Visu cieņu PK, bet ja viņi tāpat rīkojās, tad viņi ir atkritumi.Ari biedrība Latvietis “svētie” latvijieši vārīsies tikai savā sulā elles katlā. Tas ,kas neciena un neaizstāv savu valodu un pamatvērtības ir nodevēji.
    Latviskai reiz būs. Būs reiz jauna Atmoda. Kopā uzvarēsim Šī ir dzirsts latvju tautā .Nokratīsim reiz kangaru un okupantu jūgu. Tauta mostās.Okupantiem parādīsim ceļu uz staciju un mātušku, bet nodevēji sēdēs uz tiesas sola.

  25. harītis>harim saka:

    Kāpēc gan biedrībai Latvietis varētu būt latviešu valoda un PK ,laikam gan šitiem zēniņiem labāk patīk Izraēlas valoda.
    Haris,cik reizes pats atmostās,parasti vienreiz,un ja nemostās tad ir cauri.

  26. Sigurds Graudiņš saka:

    Nacionālistu apsurds
    šodien 17:15
    Kā tas nākas, ka ļoti daudzi tā sauktie nacionālisti ir tik aprobežoti savā izpratnē par nacionālismu? Te jāuzdod jautājums, vai tikai valoda nosaka kādas tautas identitāti un vai tā nav sekla domāšana? Kāpēc šāds jautājums ? Tamdēļ, ka daudzi tie kliedzēji par valodu,( latviešu valoda protams, katram latvietim ir jābūt svēta un sargājama.) aizmirst par tādām lietām piemēram kā tradīcijām, bet tā ir būtiskas nācijas identitātes sastāvdaļa vienlīdzīga ar valodu. Un šeit mēs nonākam pie vienas no lielākajām problēmām – patērētāju sabiedrības, kas aizved pie nācijas degradācijas.
    Daudzi nacionālisti kliedz pret krievu valodu, tā vietā lai iestātos par latviešu valodu aizmirstot, ka arī anglicisms iznīcina latviešu valodu… Daudzi nacionālisti labāk vēlas šeit redzēt ķīniešus, arābus,utt nekā krievus, tā vietā, lai celtu latviešu valsti… un pats galvenais, ko vēlējos teikt, kā tas nākas, ka daudzi tā sauktie nacionālisti vāji pārzina savas tautas tradīcijas, godus, bet naski pieņem tādus surogātus kā helovinus, Valentīna dienu utt, kas tiek balstīti principā tikai uz viena aprēķina pērc – pārdod…

    Egijs Hofmanis

  27. skorceni saka:

    laikam jau jaagaida 4maijs,vai16marts lai vismaz kaadam zhiidelim uzrautu pa zobiem……

  28. Garāmgājējs- Andersonam saka:

    Kā saprast šo teikumu:”Vai turpināsim šķelties un iet varnešu pavadā ?” Vai tad tas neesi Tu, kurš šķeļ, aicinot neiet uz referendumu ? Protams, ka šis referendums ir nelikumīgs, bet boikotējot to, mēs nostājamies SC pozicijās, un viņi tikai bērzē rokas, ka ir tādi andersoni un lapinski.Ja mums nebūtu šī naidīgā piektā kolonna, tad jau varētu tādu andersontipa muļķi laist, bet šajā situācijā piesaukt boikotēt vēlešanas un referendumu, ir pielīdzināms nodevībai.Varbūt Andersons varētu bokotēt savu pensiju, ko viņam maksā šī noziedzīgā vara ?

  29. Ernis Purnis saka:

    Domāju, ka tiek veikti pārāk asi uzbrukumi mūsu pašu latviskiem cilvēkiem, kas tādu attieksmi nav pelnijuši. Jo šovakar radio “Merkurs” raidijumā gan J.Lapinska k-gs, gan A.Anderona k-gs skaidri pateica, ka viņi rokām un kājām būtu pret tādu kretīnisku referendumu, bet tagad, kad visa lielākā tautas daļa ir gatava iet balsot, tad ir jāiet un abi kungi arī iešot nobalsot PRET. Un kopīgi ar A.Baltu, kungi vienojās, ka tad-tūlīt pēc refernduma sāksies smagākais darba un cīņas periods, lai pamodušos tautu varturi neapmuļķotu un atkal neiemidzinātu, bet gan piespiestu šos gļēvos deputātus un ierēdņus uzsākt SAVU dienišķo darbu pie okupācijas seku novēršanas, KAS IR JĀVEIC OBLIGĀTI un NEATLIEKAMI!

  30. Ha ha saka:

    Purnim
    Vai tad Andersonu, Lapinski un Baltu no NA bordeļa nepatrieks ar sūdainu koku par ķecerību ? Žēl, ka šie biedriši to baidās publiski paziņot šeit, jo tad NA demagogi tos ka puišeļus ar siksnu nopers pa pliku pakaļu. Gļēvums jau ir šo biedrīšu ceļvedis ārējai bravūras maskai un latviskumam.

  31. raksts saka:

    Lai cik pēkšņi pirms referenduma masviedā pieejamās Andra Grūtupa publikācijās būtu patiesi uzrakstīti fakti par Vladimiru Lindermanu, pazīstamu arī kā Abelu, tomēr, izlasot pēdējo Aivara Gardas rakstu “LNF un “DDD” viedoklis par 18.februāra referendumu”, kur minēti tādi vārdi kā par “kautiņu” (sk. http://www.dddlnf.com/content/view/561/2/, kur rakstīts: “Ko šādā situācijā darīt LNF un laikrakstam “DDD”? Mēs iesim kauties, jo kautiņš būs, tāpēc malā nestāvēsim. Aicināsim arī citus iesaistīties kautiņā!”, kā arī Andra Grūtupa teikto, ka Lindermans jau brīdināja, ka Latvijā līs asinis (sk. http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/410560grutups_lindermans_jau_bridinaja_ka_latvija_lis_asinis), tomēr no visa tā kā “āža kāja” lien ārā, ka šie abi kādreizējie biedri, tagad kungi Garda un Grūtups “ieprogrammē” Latvijas tautu, ka sagaidāma asinsizliešana. Tas saskan ar Saskaņieša, Eiropas parlamenta deputāta Aleksandra Mirska plenārsēdes Strasbūrā laikā paziņoto , ka Latvija atrodas uz etniska konflikta robežas. (Sk. http://www.apollo.lv/portal/news/articles/264928?ref=news-rn). Pret to visu neprotestē ne krievu inteliģence, ne ebreju inteliģence, ne arī 4. maija režīma politmafijas atbalstošā latviešu inteliģence (kas īstenībā nav latviešu tautas inteliģence, bet nelietīgi piesavinājusies latviešu tautas vārdu). Acīmredzot, latviešu tautas nīdējus uztrauc, ka latvieši neiet prasti kauties, bet pagaidām klusē un uzkrāj spēcīgu enerģiju, kas agri vai vēlu lauzīsies uz āru, kad Latvijā tiks atjaunots tiesiskums tā vārda pilnā nozīmē. Tiesiskuma atjaunošana nozīmēs, ka tiks atdots arī viss no latviešu tautas nozagtais, kas bija izdarīts ar Andra Grūtupa, Aivara Lemberga, Andra Šķēles, Ivara Godmaņa, Aivara Borovkova, Valda Birkava, Viļa Kristopāna, Valērija Kargina un citu rokām.

    http://zinas.nra.lv/latvija/66108-grutups-ebrejs-lindermans-censas-sanaidot-latviesus-un-krievus.htm

    Grūtups: Ebrejs Lindermans cenšas sanaidot latviešus un krievus

    Trešdiena, 15.februāris (2012), plkst.07:31 | Elita Veidemane

    Intervija ar advokātu un rakstnieku Andri Grūtupu: par referendumu, ebreju revolucionāriem.
    Sarunu sākot, Andris Grūtups atzīst: «Mani visvairāk uztrauc tas, kas notiek ar valodas referendumu. Man šķiet, ka šis gads kopš neatkarības atjaunošanas var izvērsties par vienu no bīstamākajiem gadiem.»
    – Ja vēl paskatāmies uz vēsturiskajām paralēlēm: jaundzimusī Latvijas brīvvalsts noturējās 22 gadus, arī atjaunotās brīvvalsts gadu skaits tuvojas pilniem 22 gadiem…
    – Domāju, ka es nepārspīlēju. Manuprāt, referenduma pamats ir nežēlīgā taisnvirziena konsolidācija, kas cilvēkus iedzinusi nabadzībā. Un tagad, kad vismaz 100 000 cilvēku pametuši Latviju, palikušajiem dzīve kļūst daudz grūtāka. Šādā situācijā atliek uzšķilties vismazākajai dzirkstelei – un ekonomiskā krīze pārvērtīsies etniskajā krīzē. Cilvēks meklē izeju, meklē atbildi uz jautājumu: kāpēc krievu laikā bija labāk? Un kāpēc viņam tik grūti klājas tagad: kas vainīgi – latvieši, valdība? Nabadzība, kuru izsaukusi varnešu veiktā bezatbildīgā konsolidācija, ir draudoši pāraugusi vēl lielākās briesmās. Un ko es te redzu? Vienu ebreju revolucionāru Lindermanu, kurš tagad tuvina degošu sērkociņu benzīna mucai. Atceros, pirms kaut kādiem gadiem Latvijas TV bija sižets ar Lindermanu galvenajā lomā. Viņš jau sēdēja Latvijas cietumā, apsargu pavadībā viņu veda uz apgabaltiesu, un kāds žurnālists Lindermanam tobrīd uzdeva dažus ekspresjautājumus. Lindermans ar izbolītām acīm un mežonīgu pārliecību apgalvoja, ka pienāks brīdis, kad Latvijā līs asinis, un to būs daudz. Izskatās, ka šis cilvēks, pravietodams un pareģodams, virzās uz priekšu pēc kaut kāda sava plāna, un es baidos, ka, redzot, kā tas konflikts eskalējas, tāda situācija vasarā var nobriest…
    – Varam atrast daudzas vēsturiskas paralēles, kurās dažādi provokatori spējuši eskalēt lielas nelaimes.
    – Esmu daudz pētījis daudzas 20. gadsimta sākuma tiesu lietas, tajā skaitā arī lietu pret Mordehaju Bogrovu. Viņš bija diezgan bagāta Kijevas namsaimnieka atvase, beidzis Kijevas universitātes Juridisko fakultāti, kādu laiku bija strādājis Pēterburgā par advokāta palīgu, bija anarhistu partijas biedrs, revolucionārs – kā jau pienākas gudram ebreju jaunietim. Pēc tam vienā brīdī viņš pārtrauca darbošanos partijā, un tikai vēlāk visiem tapa skaidrs, kāpēc tā notika. Izrādījās, ka viņš bija sācis kalpot cara ohrankā [cariskās Krievijas slepenpolicija], sāka saņemt prāvu naudu par aģenta un provokatora darbu. Un tad pienāca 1911. gads. Kijevā notika Krievijas cara Nikolaja II vizīte, viņam par godu operas namā bija paredzēta izrāde Pasaka par caru Saltanu. Kopā ar caru Kijevā ieradās arī Krievijas valdības galva – Stolipins. Bogrovs, būdams ohrankas aģents, devās pie Kijevas filiāles priekšnieka un paziņoja tam, ka pret Stolipinu tiekot gatavots atentāts, bet viņš, tas ir, Bogrovs, to novērsīšot. Bogrovam, kam jau bija nopelniem bagāta provokatora pieredze, ohrankas priekšnieks noticēja uz vārda un sarūpēja biļeti. Pēc pirmā cēliena, kad Nikolajs II kopā ar Stolipinu jau cēlās kājās, lai dotos izkustēties, pie viņiem piegāja Bogrovs un vairākas reizes izšāva uz Stolipinu. Protams, Bogrovu pēc īsmirklīga apjukuma notvēra, bet Stolipins slimnīcā nomira.
    – Kā Bogrovs skaidroja šo slepkavību?
    – Esmu lasījis nopratināšanas protokolus. Viņam uzdeva jautājumu par rīcības motīviem, bet Bogrovs atteica, ka tos nepaskaidros, jo tik un tā tos neviens nesapratīs. «Man ir sava loģika,» viņš atbildēja. Un tomēr ohranka – vai nu ar sišanu, vai pa labam – dabūja no viņa ārā vēl vienu liecību, kurā viņš apgalvoja, ka sākumā gribējis nošaut caru, bet tad padomājis, ka šāds solis būs slikts priekš ebreju kopienas: tad krievu tautas dusmas vērsīsies pret ebrejiem, sāksies ebreju grautiņi un tamlīdzīgi. Protams, Stolipina nonāvēšana izraisīja Krievijā dalītas jūtas, jo Stolipins netika vērtēts viennozīmīgi, un runas par slepkavības motīviem nerimās. Un tad 20. gados, kad modē bija lielīties ar piedalīšanos cara ģimenes slepkavībā, kāda no Bogrova kursabiedrenēm izstāstīja šādu faktu. Tas ir nofiksēts rakstos. Pēterburgā esot bijusi kāda večerinka, kurā piedalījies arī Mordehajs. Jaunieši filozofējuši, un Mordehajs atklājis, ka viņš ir spējīgs uz ļoti spēcīgām jūtam, bet tās visas ir vērstas uz naidu, un viņš neieredzot vienu cilvēku Krievijā – Stolipinu. Jaunieši jautāja: kāpēc tieši viņu? Tu taču viņu nemaz nepazīsti! Nē, Mordehajs saka, Stolipins ir viens no labākajiem un gudrākajiem krieviem, tāpēc viņu arī neieredzu. Šo trako revolucionāru Mordehaju vadīja tikai naids, viņš darbojās kā vienpatis, darbojās ar milzīgu, nerimstošu enerģiju, pārliecību un pārdrošību.
    – Bet no kurienes šim cilvēkam tāda pārliecība? No turīgas ģimenes taču nācis, izglītots…
    – Esmu daudz lasījis ebreju literatūru, un ir tāds slavens citāts. Ir runa par rabīnu Šimonu. Atcerēsimies, ka liela daļa vēstures sastāv no pretstāves starp neebrejiem un jūdiem. Par to vienā no saviem traktātiem grāmatā Mehiltā runā arī rabīns Šimons – ar tēlainiem, dzejiskiem tekstiem. Viņš raksta tā: «Labāko no gojiem nogalini, skaistākajai čūskai sadragā galvu.» Lūk, revolucionāra Mordehaja motīvs: viņam nav augstāku jūtu par naidu, un tā dēļ viņš ir gatavs uzupurēties. Dabīgi, šī talmudiskā literatūra ir radusies konkrētā laikā, vēsturiskā situācijā un pretstāvē, bet, ja teksts ir dzīvs un spēcīgs, tas atraujas no konkrētās vēsturiskās situācijas un gadu desmitiem vai pat simtiem dzīvo savu dzīvi, ietekmējot cilvēkus neatkarīgi no tā, kad viņi lasa šo tekstu. Šādi cilvēki kā Mordehajs ieliek savā darbībā milzu enerģiju, kas smelta no līdzīgiem tekstiem. Ar tādu pašu enerģiju darbojas arī mūsu bēdīgi slavenais Lindermans. Es gan nezinu, vai viņš lasījis šos tekstus, bet paralēles abu darbībā saskatu. Patlaban lasu grāmatu par Vinstonu Čērčilu: 30. gados, kad vēl nebija premjers, viņš braukāja pa Vāciju un vēroja nacistu ārprātīgos gājienus, eksaltāciju, mežonīgo enerģiju un pārņemtību. Viņš pat mēģināja tikties ar Hitleru, bet tas tomēr nenotika. Čērčils bija cionisma aizstāvis, taču līdztekus arī kritizēja, turklāt ļoti smagi, revolucionāros ebreju boļševikus, uzsverot, ka Krievijas t.s. oktobra revolūcija ir ebreju boļševiku darbs. Čērčilu nevar vainot ebreju nemīlēšanā, jo, lielā mērā pateicoties tieši viņam, radās ebreju valsts – Izraēla.
    – Neba pirmo reizi Lindermans tiek salīdzināts ar dažādiem «pasaules klases» plānprātīgiem ekstrēmistiem, piemēram, ar Hitleru…
    – Jā, šobrīd es redzu tādas līdzības Lindermana ekstrēmistiskajā darbībā. Un viņš arī īstajā laikā – priekš sevis īstajā, pro
    tams – pielicis to degošo sērkociņu pie benzīna kannas: latviešu nācija jūtas ļoti novājināta – sakarā ar aizbraukušajiem, ar ekonomisko situāciju. Un varneši ar problēmām cīnās, nevis radot darba vietas un attīstot rūpniecību, bet gan izmantojot tikai represīvas metodes, aizliegumus, nodokļu paaugstināšanu un mežonīgu konsolidāciju. Bet atcerēsimies, kas notika ar Čaušesku režīmu Rumānijā. Viņš gribēja īsā laikā atdot valsts parādus, lai būtu brīvs un lepns. Beidzās skumji – Čaušesku tika pakārts, jo tauta bija iedzīta tādā nabadzībā un izmisumā, ka viss aizgāja pa gaisu. Man ir sajūta, ka mēs stāvam bezdibeņa malā. Šādā brīdī uzšķilt sērkociņu – tas ir noziegums, tas pat ir kara noziegums! Un cilvēki tiek sakacināti, saniknoti, sabadīti ar pierēm. Ap šādiem lindermaniem pulcējas ne mazāk aktīvi provokatori, kaut gan viņam kā šīs «referenduma» provokācijas celmlauzim laurus nevar atņemt. Pat viens otrs sakarīgs krievu politiķis sāk murgot līdzi Lindermanam. Un kārtējo reizi mēs pārliecināmies, cik bīstams var būt šāds ebreju revolucionāru ekstrēmisms.
    – Par laimi, lielākā daļa ebreju tomēr nepieder revolucionāru šlakai.
    – Tā, piemēram, Kirovs Lipmans – pilnīgs pretstats Lindermanam. Cilvēks, kas apveltīts ar milzīgu pozitīvo enerģiju. Cilvēks, kuram pateicoties ir saglabāta daļa no Latvijas rūpniecības un saglabāts Latvijas hokejs. Cilvēks, kurš neapšaubāmi ir Latvijas patriots. Bet Lindermans… Viņš arī Krievijā sēdēja cietumā. Nešaubos: ja viņš būtu Krievijā, tad kopā ar visādiem neonacistiem un citiem augstas raudzes provokatoriem aicinātu cīņā pret Putinu. Ja Lindermanu – tāpat kā Mordehaju Bogrovu – piedabūtu uz atklātību, mēs noteikti ieraudzītu, ka viņā nav nekā svēta, un naids ir augstākais dievs.
    – Man nav skaidra viena lieta: kāpēc klusē Latvijas ebreju kopiena? Kāpēc neviens no viņiem neizsaka savu viedokli par Lindermana provokācijām pret valsti, kurā viņš dzīvo? Ebreji taču vienmēr ir bijuši gudri cilvēki.
    – Man arī nav skaidrs, kāpēc viņi klusē. Manī tas raisa neizpratni. Cilvēks ar mežonīgu enerģiju dara visu, lai sanaidotu divas tautas, bet no ebreju puses – klusums. Dīvaini.

    Pilnu intervijas tekstu lasiet šodienas “Neatkarīgajā”

  32. A.Balts saka:

    LATVIEŠI un mūsu draugi , sabiedrotie – mūsu senču par Tēvzemi, izlieto sviedru un asiņu dēļ, ejiet ne tikai nobalsot VISI PRET nolādētajiem okupantiem un viņu svešo valodu, kā otru valsts valodu! Bet arī atrodiet dūšu un drosmi skaļi un neatlaidīgi PIEPRASĪT nepieciešamo turpinājumu referendumam – piespiest deputātus un valdību veikt referenduma cēloņa likvidāciju, pašu GALVENO – okupācijas seku faktisku un juridisku novēršanu un UZSĀKT TO TŪLĪT!

  33. Sigurds Graudiņš saka:

    INFORMĀCIJA REFERENDISTIEM : Lielākie īpašumu darījumi – 2011. Jūrmalā pircēji – nu jau gandrīz tikai un vienīgi Krievijas iedzīvotāji

  34. Ha ha saka:

    Paldies Balta kungs. Nedusmo, ka nepareizi izsacījos par Tevi, jo esi īsts latvietis.Piekrītu ikvienam Tavam vārdam .

  35. Miervaldis saka:

    Grantiņa kungs – dariet kaut ko, lai tas provokātors scorceni neraksta šeit aplamības visādas!

  36. Sigurds Graudiņš saka:

    Kamēr REFERENDUMISTI REFERENDUMĒ , tikmēr :
    Modris LujānsVakar 22:36Diena.lv: Krastiņš: Latvenergo un Latvijas Valsts mežus droši var laist biržā….

  37. kopiena saka:

    Kopienā lielākais vairākums ir krievalodīgie,arī migranti no Izraēlas ir krievalodīgie,iebraucēji no Krievijas ir krievalodīgie kas nekad nevarēs iemācīties latviski un viņiem nav tāds uzdevums mācīties latviski.

  38. Elviss Preslijs saka:

    Vācieti fon granting! Vispirms nomaini savu vācu pasi pret Latvijas pasi, pirms te visus nogalināt draudi, pamuļķi! Ka pašu aiz pautiem nepakar pie tavas fūres spoguļa, gļotainais asteskaula sifilītiķi!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *