Dagmārai Beitnerei nākusi atklāsme*

chikalksdjlskjdDagmāra BeitnereLatvijas Republikas
Satversmes tiesas priekšsēdētājam
Gunāram Kūtrim

Augsti godātais Kūtra kungs!

Iepazinos ar likumā noteikto kārtību, kas dod iespēju lūgt Jūsu atbildi. Saprotu, ka mans lūgums neatbilst noteikumos minētam gadījumam.
Tomēr, kā pilsone, lūdzu Jūs sniegt profesionālu atbildi jautājumā par referendumu, kas paredz otru valsts valodu. Saprotu, ka referenduma sagatavošanas process mūsu valstī ir sācies, un tomēr mani vada šaubas, vai mūsu valsts augstākās amatpersonas izmantoja visus Satversmes garu reprezentējošus skaidrojumus, lai novērstu, manuprāt, šādu antikonstitucionālu pasākumu.
Mana domubiedru grupa ir vērsusies ar vēstulēm pie Latvijas valsts prezidenta Ministru prezidenta, Saeimas priekšsēdētājas un deputātiem. Kā redzam, neviena no amatpersonām nav apšaubījušas šādas pilsoņu tiesības. Neesmu zinātāja valsts likumdošanā citās zemēs, taču manī rada bažas, ka Latvijā likumi vairāk tiek skaidroti un interpretēti pēc rakstītā burta ne gara.

Kā socioloģe apzinos spriedzi, kāda valda sabiedrībā un izsludinātais referendums iespējams sabiedrību sašķels vēl vairāk. Tāpat vēlos saprast, vai viens tāds raisīts referendums, kas skar valsts pastāvēšanas pamatus, nākotnē var radīt līdzīgas aktivitātes.
Kā vēsturniece pēc pamatizglītības, mani dara uzmanīgu sabiedriskajā saziņas telpā paaustie viedokļi, ka Latvija nav tikai Latviešu valsts. Laikā, kad pieņēma mūsu valsts pamatlikumu – Satversmi, ar Latvijas tautu saprata latviešus vispirms, jo tolaik dzīvojošās minoritātes neveidoja tik lielu procentu, kā tas ir šodien.
Godātais G. Kūtra kungs, lūdzu Jūs kā pilsoni un profesionālu cilvēku, kurš iemieso augstāko morālo autoritāti mūsu valstī, sniegt atbildi, ko Latvijas augstākās amatpersonas varēja, bet neizdarīja, lai novērstu referendumu par otro valsts valodu.

Patiesā cieņā,
Dagmāra Beitnere
Dr. sc. soc.
LU Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece


Pirmdienas rītā Saeimas deputāte Ilma Čepāna masu mēdijos izplatīja ziņu, ka referendumu iespējams apstrīdēt.
Urda jautājums, kāpēc mūsu valsts augtsākās amatpersonas necentās apturēt referendumu, arī tad, kad to lēma Saeimas sēdē?

Draugi un domubiedri, mēs katrs darām savu darbu, bet kā redzams no notikumu gaitas, mums jānes sardze par mūsu valsti.
Mans aicinājums visiem – rakstiet un izsakiet savas domas, protestējiet.

Rakstiet un sūtiet savas vēstules Satversmes tiesai.

Mūsu valdība spēlējas ar demokrātijas normām.

Gribu atgādināt, ka visi procesi un notikumi ir cilvēku raksturu vadīti, iespaidoti un tādejādi noteikti.
Gļēvulība ir nodevība. 18. februāra referendums ir antikonstitucionāls.

Laimīgu Jauno gadu vēlot,

Dagmāra Beitnere
Dr. sc. soc.
LU Filozofijas un socioloģijas institūta
vadošā pētniece

Senior Researcher
Institute of Philosophy and Sociology
University of Latvia

05.01.12

=================================

TR*LRTT piebilde:

Socioloģe D. Beitnere norāda: http://m.apollo.lv/portal/news/articles/218544
“Šai kopējās politikas realizēšanā mums pietrūkst kultūrā tik vajadzīgas lietas kā solidaritāte.
Solidaritāte līdz pat tādam sadzīviskam sīkumam, ka mēs nepārejam uz krievu valodu, ja sabiedrībā parādās viens krievvalodīgs cilvēks.
Diemžēl mēs arī krieviem maz izsakām komplimentus, ka viņi labi runā latviski.”

Lai nu kam, bet Jums vajadzēja sen, sen saprast, ka krieviem ir pie vienas vietas latvieši un viņu mīļvārdiņi.
Visus šos garos gadus Jūs latviešus taisījāt par jājamzirdziņiem !

Oo nēē, Beitneres kundze, šai slepkavu un zagļu tautai mīļvārdiņus var sacīt GARĀ APDALĪTAIS, vai savas tautas nīdējs.

Pie garā apdalītajiem jūs neesat pieskaitāma, tātad… .

Protams, ka apgaismība ir laba lieta, kaut arī tā nāk pieklājīgā vecumā.

Kur tad palikusi Jūsu solidaritāte ar nabaga apbižotajiem krieviņiem ?: pietrūkst kultūrā tik vajadzīgas lietas kā solidaritāte.”

17.01.12


You may also like...

10 komentārs

  1. LS saka:

    Tādi krievvalodīgo termins parādājās tikai 4.maija režīmā. Tādu jaunvārdu izgudroja Latvijā nelikumīgi iepludinātie pārkrievotie okupananti, lai viņus nesauc īstajā vārdā par OKUPANTIEM. Okupācijas terorā šo naidīgo pārkrievoto masu sauca par padomju tautu.

  2. AG saka:

    Kosmopolītiska padauza ir tā Beitnere!

  3. Garāmgājējs saka:

    Ir nācies lasīt šīs “kundzes” glaimus dižajiem atbrīvotājiem. Par šo rakstu var tikai priecāties. Vai tas nācis no sirds vai politiskās konjunkturas diktēts, tas lai paliek uz viņas sirdsapziņas.

  4. annamarija saka:

    Man jāsmaida par Beitneres novēlotajiem centieniem noskaidrot: ir vai nav tiesību Latvijai naidīgiem elementiem graut valsts pamatus. 4.maija režīms visus šos nu jau vairāk nekā 20 gadu ir virzījis notikumus, lai agrāk vai vēlāk Latvijas valsts beigtu pastāvēt. Šis atklātais uzbrukums valstiskumam ir tikai pirmā bezdelīga. Galu galā būs tikai demokrātiski savākt parakstus par Latvijas iekļaušanos KF. Tam nepieciešamā “pilsoņu bāze” jau ir tikpat kā izveidota. ļinderman un petropavlofskij savāks 10000 parakstu nākamajam referendumam – par automātisku pilsonības piešķiršanu visiem šobrīdējiem nepilsoņiem, un lieta darīta!
    Un vēl. Nespēju vien beigt brīnīties, ka tik augsti izglītots cilvēks raksta ar tik daudzām interpunkcijas kļūdām. Laikam jau tā izglītība ir visai apšaubāma…

  5. Eduards saka:

    Annamarij,čau!Kur bijāt pazudusi!?
    Piekrītu Jūsu teiktajam PILNĪBĀ!
    Kā domājat,vai vajag tālāk publicēt Talmudu?
    Ieejiet ,,Ogre net”Ķeguma jaunumi-ko sakāt par manām aktivitātēm?

  6. A.Balts saka:

    Palieku pie savām domām, ka aizliegumiem ir jābūt pret valsts pamatus graujošiem referendumiem, bet tikai pēc mūsu tautas PRET izteikšanas 18.Februāra referendumā, jo tas dos pamatu turpmākai nacionālai rīcībai!

  7. No Riigas saka:

    Pilniibaa atbalstu Baltu, ir visiem jaanodemonstree muusu griba un tad logiska naakamaa buus dekolonizaacija

  8. Valsts pamatus graujošajiem referendumiem cēlonis ir okupantu un kolonistu naturalizācija, kuru īsteno šī prettiesiskā vara.Var jautāt, kāpēc prettiesiskā.Tāpēc, ka darbojas pret mūsu tiesībām atbrīvoties no svešzemju iebrucējiem,pret mūsu tiesībām atjaunot SAVU valsti, nevis veidot jaunu kopā ar iebrucējiem.Šī ir jauna valsts, to kādā intervijā ziņu panorāmā apgalvoja pat daudzu valsts amatu ieņēmējs Valdis Birkavs.Par tādu atklāsmi viņu vēlāk TV neielaida, ka pēkšņi vēl kaut ko nepasaka ,kas tautai nav jāzina.Mums visos līmeņos jāzina cēloņi, tad būs vieglāk un argumentētāki cīnīties ar sekām.

  9. Miervaldis saka:

    kad tik saema neapdedzinās ar to, kas Latviešu tautai dārgs un svarīgs!Bet pašai Beitānei es varu teikt – malace, taču arī tu spelejies ar Latviešu tautai svarīgām lietām, daudz mazāk, tomēr spēlejaties!Diez kā sanāk mūsu valstī!Jo cilvēks ir tuvāk pie varas, jo nelietīgāks kļūst!Tas tādēļ, kad šādus cilvēkus pielaiž pie varas, un mazākos neliešus iestatī attiecīgajos amatos!Beitāne nav neliete,jo nav tādā amatā!bet arī viņa sava ziņā spēlejas ar Latviešu tautai zīmigām lietām, jo nepiekrītu, kad mums vaidzētu zaudēt savu pašcieņu savā valstī, uzslavējot krievu par pareizu Latviešu valodas lietošanu!Jomēs esm paši savā zemē, un krievam, ja viņš te vēlas dzīvot, Latviešu valoda ir jaāzin obligāti!Mēs esam Latvieši, un mums sava valoda un tēvzeme ir jāciena!

  10. Miervaldis saka:

    Edvard – iegāju tanī mājaslapā, un neko nesaprotu – tur stāv tik vien viens attēls, ar kaut kādu zobenu, un viss!Vai vari paskaidrot?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *