Latvijas Radio Redakcionālā padome, okupantu varzas salašņas

Lūk, ar šo:

“Toties likumdevējs vieglu roku nobalsoja par paslepus nacionālās drošības koncepcijā iemānīto aizliegumu sabiedriskajiem medijiem no 2026. gada veidot saturu vienā no mazākumtautību valodām – krievu. Mums nav zināms, ka šis lēmums būtu balstīts auditorijas pētījumos, izvērtējot dezinformācijas risku pieaugumu Krievijas īstenotā informācijas kara apstākļos.”

šī čekas stūrētā “kodla” ir pilnīgi sevi atmaskojusi kā krievijas barots lopzvēru bars. Un, nevis vienkāršs lopzvēru bars, bet ar trakumsērgu apsēsts ! Ar šo paziņojumu viņi veicina naida izpausmes okupantu apziņā ! Šī varza, kura ir pārkāpusi veselā saprāta slieksni un mūsu tautas slepkavas nodēvējusi par “mazākumtautību”, ir pilnībā jāizdzēš no veselā saprāta. Viņi ir jāsoda ar ASM(augstāko soda mēru). Viņi ir sagatavojuši un turpina gatavot “augsni” putinisko ordu iebrukumam mūsu zemē !

Ir jābūt sātaniskā ārprāta apsēstām, lai krievu slepkavu “viedokli” uzskatītu par vārda brīvības izpausmi ! Šī “padome” ir tikusi rūpīgi atlasīta no vietējo cionistu padibenēm- VDD kantora puses. Par šiem mēsliem ir jārunā un viņi jāatmasko, lai x stundā neiekristu šo sātanistu izliktajos valgos ! Ir par maz tikai kāda raksta komentāros šos mēslus “uzrunāt”, viņi ir jāieliek tādā i- vietnē, kas viņus sagatavos vēstures “melnajam nodevības sarakstam”. LRTT i- vietne ir tieši tā vieta, kura sagatavo šo nodevēju vēsturisko ilgdzīvotību !

Viņu pēcnācēji no viņiem novērsīsies, tas labākajā gadījumā, bet sliktāko lai viņiem piemēro katrs pēc savas fantāzijas… .

Dievs, pasargi mūs no tāda veida “demokrātiem”, ar ienaidnieku paši tiksim galā !

07.04.24

Atbalstiet mūsu runas brīvību, liedzot to citiem, kuru viedoklis nav ne pareizs, ne svarīgs!

Latvijas Radio Redakcionālās padomes* paziņojums

Pēdējo nedēļu laikā Latvijā ir pastiprinājušās jau agrāk novērotas tendences, kas liecina par apdraudējumu fundamentālām demokrātijas vērtībām – vārda brīvībai un mediju neatkarībai. Mēs vēlamies tam pievērst sabiedrības uzmanību un aicināt to nepieļaut.

Žurnālisti jau gadiem ilgi sociālās tīklošanās platformās ir pakļauti naida uzbrukumiem, kas diemžēl daļu no viņiem ir apklusinājuši. Viņu balsis sociālajos tīklos vairs nedzird. Nu jau šī tendence atbalsojas arī profesionālo mediju saturā – ir situācijas, kad, prognozējot naida vilni, žurnālisti nevēlas veidot saturu par diskutabliem tematiem vai arī to atspoguļojumā sevi cenzē.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā vārda brīvības robežas ir vēl vairāk sašaurinājis – no medijiem, jo īpaši sabiedriskajiem, tiek sagaidīts tikai “patriotisks” saturs, bet “pamatstraumei” pretēja viedokļa izskanēšana tiek novērtēta kā medija pretvalstiska rīcība.

Papildu tam ir noticis bīstams tiesu precedents. Rīgas apgabaltiesa ir lēmusi par labu mediju uzraugam NEPLP, kurš “Tvnet grupu” sodīja par nepienācīgu “precizitāti un neitralitāti”, izmantojot vārdu “deportācija”. “Tvnet” par to būs jāmaksā 3000 eiro sods.

Minētie procesi rada pateicīgu fonu mediju neatkarības ierobežošanai. Ar čiku ir beigusies sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā nostiprinātā iecere sabiedriskajiem medijiem izveidot neatkarīgu finansēšanas modeli.

Toties likumdevējs vieglu roku nobalsoja par paslepus nacionālās drošības koncepcijā iemānīto aizliegumu sabiedriskajiem medijiem no 2026. gada veidot saturu vienā no mazākumtautību valodām – krievu. Mums nav zināms, ka šis lēmums būtu balstīts auditorijas pētījumos, izvērtējot dezinformācijas risku pieaugumu Krievijas īstenotā informācijas kara apstākļos.

“Cūku komiksa” stāsts ir beidzies ar to, ka SEPLP ir uzdevis LTV izstrādāt redakcionālo politiku viedokļu, karikatūru un komiksu publicēšanai portālā LSM.lv (vai viedokļu daudzveidība vairs nav sabiedrisko mediju vērtība?) un normatīvo aktu “par atbildības gradāciju un atbildības pieprasīšanu par redakcionālo vadlīniju pārkāpumiem”. Savukārt Valsts Prezidenta 8. aprīlī iniciētajā diskusijā par sabiedriskajiem medijiem viens no iezīmētajiem tematiem ir “redakcionālā neatkarība un tās praktiskais uzraudzības mehānisms” (!).

Ne SEPLP, ne valsts prezidentam nevajadzētu būt noslēpumam, ka sabiedriskie mediji Latvijā īstenībā ir pārregulēti un pārkontrolēti. Birokrātiskais slogs ir ievērojami lielāks nekā daudzās citās Eiropas valstīs, un tam ir jāpatērē nesamērīgi liela enerģija. Sabiedriskajos medijos jau pastāv kvalitātes vadības sistēma, un ik gadu tiek mērīts to sabiedriskais labums, kas ir publiski pieejams. (https://www.seplp.lv/lv/sabiedriskais-labums) Tas ir neatkarīgs mūsu darba izvērtējums, un, vadoties no tā, tiek noteikti turpmākie uzdevumi.

Turklāt nu jau divus gadus jebkuram ir iespēja par sabiedrisko mediju darbu iesniegt sūdzības ombudam. Tiesa, publiskie uzbrukumi ombudam liecina par vēlmi diskreditēt arī ombuda institūciju, kura acīmredzot nav attaisnojusi politiķu vai citu personu ieceri, ka būs viņu ietekmes rīks sabiedriskajos medijos.

Sabiedrisko mediju darbības mēraukla ir sabiedrības intereses. Mēs neesam valsts medijs, kurš īsteno valdošās koalīcijas vai kādu citu ietekmīgu figūru politiku.

Aicinām lēmumus par medijiem balstīt uz kvalitatīvos pētījumos noskaidrotām sabiedrības vajadzībām, profesionāliem argumentiem un datiem.

Tāpat aicinām ikvienu apzināties, ka mediju neatkarība un vārda brīvība ir neatceļamas vērtības arī tad, ja kaimiņos plosās karš. Mūsu redakcionālās vadlīnijas nosaka, ka sabiedriskie mediji atspoguļo dažādu sabiedrības grupu viedokļus, “arī tādus, kas kādam varētu likties nepieņemami”. Tas burtiski nozīmē tieši to, kas tur rakstīts. Izslēdzot kādus viedokļus un tematus, mēs pamazām varam nonākt Aizspogulijā, kurai maz sakara ar realitāti.

* Latvijas Radio galvenā redaktore Anita Brauna (attēlā)

Latvijas Radio Ziņu dienesta vadītājs Uģis Lībietis

Latvijas Radio Ziņu dienesta galvenā redaktore Zane Eniņa

Latvijas Radio 1 direktore Inese Matjušonoka

Latvijas Radio 1 galvenā redaktore Agita Bērziņa

Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš

Latvijas Radio 2 galvenā redaktore Baiba Palkavniece

Latvijas Radio 3 direktore Gunda Vaivode

Latvijas Radio 3 galvenā redaktore Inga Saksone

Latvijas Radio 4 direktore Ilona Madesova

Latvijas Radio 4 galvenā redaktore Anna Stroja

Latvijas Radio 5 direktors Kārlis Kazāks

Latvijas Radio 5 galvenais redaktors Toms Putniņš

Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas daļas vadītājs Ģederts Ģelzis

Latvijas Radio Latgales multimediju studijas vadītāja Renāte Lazdiņa

Latvijas Radio Multimediju satura daļas galvenā redaktore Justīne Savitska

Latvijas Radio podkāstu redaktors-attīstītājs Andrejs Siliņš

Radioteātra vadītāja Māra Eglīte

Portāla LSM.lv galvenā redaktore Marta Cerava

Latvijas Radio 6 – NABA vadītājs Madars Štramdiers

You may also like...

10 komentārs

  1. No arhiiva saka:

    https://www.youtube.com/watch?v=2qlFqswoI7M

    Shis nav svaigaakais materiaals, bet ir veerts to paarskatiit shodienas notikumu kontekstaa!

  2. Anonīms saka:

    Nūja! Latvijas radio ir kloakas caurums no kura visādi tiek slaveti dažādas smirdonas politiskās kakas. Mazakum tautība!? Tās nožēlojamas vaimanas, ko mels visādi zagļi un slepkavas, ka viņus abizo latvieši neļaujot tiem brīvi izpausties savā hujnu valodā. Tikai realitātē ir tā, ka ieiedams kāda sabiedriskā bodē ir jāsaskaras ar debilisma izpausmēm, kad pajautā par preci un tās cenu, tad pretī nez kāpēc ir jādzird krieviskā valoda. Vēl jau izpaužas tā īpatnība, ka vish vai viņa stavedami aiz letes sāk lasīt savas jobanajas urlu lekcijas, ja esi vienkārši pajautājis par to, ko tas Mazakum tautietis tirgo? Mazakym tautietis! Mja, kas patiesībā ir Latvija Mazakum tautietis, ja skatās no Latgales vai Kurzemes pusēm? Russkijie vispār Latvijā ir vien dažādu tautību mistrojyms kuriem ar piederību pie savas patiesas tautības nav nekā kopēja.

  3. No nra Forumā publicētā saka:

    https://tautaruna.nra.lv/forums/tema/55862-nav-ne-veikalu-aptieku-skolu-neka-un-tas-viss-latvija/?p=9

    Aleksandrs78
    https://tautaruna.nra.lv/divaini/451287-ka-var-but-ta-ka-berns-vispar-nesaprot-latviesu-valodu-sieviete-piedzivo-mulsuma-pilnus-brizus-slimnica/

    Ko gan gribiet,ja pretēji saprātam, loģikai un Ženēvas konvencijai LV zemē, mājās, armijā, policijā un parlamentā ir masa nelojālo psrs okupantu un to pēcnācēji??!Ko ļoti viegli visiem konstatēt jebkur un pat “Foruma” komentāros un ko nepamana jau pāri gadam tikai valsts drošības dienests!

  4. Ukraiņu draugi saprot kas notiek LV, tikai krievurliki nesaprot neko saka:

    Mihailo ar Olgu
    https://www.youtube.com/watch?v=0u6XFgvaUvA – Латвія кидає РУССКИЙ МИР в ТЮРМУ. Z-патріотка, ПРОВОКАТОРКА, в СІЗО на 2 місяці. Кремль в ІСТЕРИЦ

    A vot jumsim par Latviju rus naciki melot un melot , ka 6itā veca zombi kranja no okupantim

  5. Latvijas pilsoņi saka:

    https://www.la.lv/saja-gadijuma-maize-simbolizetu-musu-brivibu-un-drosibu-ja-mums-nav-sis-maizes-tad-ari-no-sviesta-nav-nekadas-jega-roberts-zile-par-attiecibam-ar-krieviju/komentari

    Kādas morāles 0 par šo 50+33 gadu maigi saudzēto “augoni” spriedelē?! 23:50, 8. aprīlis 2024
    Latvijas Radio galvenā redaktore Anita Brauna rosināja pievērst tiesībsargājošo institūciju uzmanību vairāk ķengu portāliem latviešu valodā, kurā tiek sistemātiski diskreditēti ne tikai žurnālisti, bet arī valsts augstākās amatpersonas. “Jāķeras pie saknēm un jārisina problēmas, kas tiešām ir sarežģītas,” pārliecināta ir Brauna Latvijas Televīzijas” (LTV) valdes priekšsēdētājs Ivars Priede pauda bažas, ka nenodrošinot saturu krievu valodā, šī auditorijas daļa tiks pazaudēta. Priede atsaucās arī uz Eiropas un Ukrainas kolēģiem, norādot, ka abos reģionos šobrīd tieši tiek domāts, kā uzrunāt krievvalodīgos. Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas vadītājs Edvīns Šnore (NA) pauda kritiku, ka redakcijas divās valodās 30 gadu laikā nav panākušas krievvalodīgo integrāciju ======================================================= Par ko tik šie valsts labi apgādātie tipi nav gatavi vervelēt, izņemot galveno šīs problēmas sakni – kam LV vajag prettiesiski pieturēt masu krievvalodīgo no psrs iebrucējiem – okupantiem un migrantiem, ja tie milzu pārsvarā ir nedraudzīgi pamttautai un valdībai, pat daļa ir klaji naidīga 5.kolonna?! Un ikdienā visur un mēdījos šie sašisti visādi slavē bijušās psrs teroru, vadoņus un nemaz neslēpjoties atbalsta kremļa pretlatvisko politiku te un pasaulē.Un nekaunīgi slavē “pareizo” kremļa politiku un krievu militāristu kara noziegumus pagatnē un sodien Ukrainā! Īpaši labi tas lasāms publiskaja masu mēdijā nra, sadaļā “Forums” Tur kremļa sadistu aģenti ar latviskiem nikiem uzdarbojas GADIEM ILGI netraucēti ne no policijas, ne no MODRAJIEM Latvijas specdienestiem un droši pilnā sparā sēj naidu pret ukraiņiem un pret Latvijas valsti un pret tās patriotiem?!

  6. Hačiks saka:

    Russkijie vispār Latvijā ir vien dažādu tautību mistrojyms – tāpat kā briti, un jo īpaši ASV pilsoņi.

  7. jurists saka:

    Žurnālisti maz stāsta, kādi patiesībā ir tiesneši Latvijā. Tāpēc paši cilvēki var veidot balto un melno sarakstu ar godīgiem un negodīgiem tiesnešiem. Mēs nupat dzirdējām, kā daži tiesneši palaiž Latvijas drošības dienestu noķertos krievu spiegus un kā tie spiegi aizmūk caur negodīgu robežsargu apsargātām Latvijas robežām uz Krieviju. Tie ir viena no sliktākā Latvijas Valsts prezidenta, tā saucamā ‘ierāvēja” Raimonda Vējoņa laikā apstiprinātie tiesneši. Kā likums, Vējoņa laikā apstiprinātie tiesneši padara netaisnīgas un un pat invalīdiem nepieejamas tiesas. Viena no tādām negodīgām tiesnesēm ir Rīgas pilsētas tiesnese Gerda Rozīte-Pupkeviča, kur pat par viņas vīra finanšu darījumiem būtu jāseko visu valstu specdienestiem. Tādu Raimonda Vējoņa laikā apstiprināto tiesnešu dēļ, kur viņi pat nepieņem sev noraidījumus, zūd jebkura uzticība, ka Latvijā ir taisnīgas tiesas un paši tiesneši spēj “pašattīrīties” no tādām negodīgām tiesnesēm kā Gerda Rozīte-Pupkeviča.

  8. Dagis Vidulejs saka:

    Pārdomas par to, kas ir nelojāls savai Valstij?

    Kas ir Valsts Nodevējs un kas ir Valsts Patriots?

    Kurš ir Dezinformātors un Sazvērnieks?

    [https://vidulejs.blogspot.com/2024/04/pardomas-par-to-kas-ir-nelojals-savai.html](https://vidulejs.blogspot.com/2024/04/pardomas-par-to-kas-ir-nelojals-savai.html)

    IEVADS:

    1. Šāds jautājums nomoka mani jau visu Vienotības Koalīcijas Latvijas Valsts pārvaldīšanas laiku. Visus godprātīgos izglītotos Latvijas pilsoņus, kas likuma ietvaros pilda savu inteliģenta vienīgo pienākumu. Tas ir, veikt detektīva darbu informācijas laukā. Un veikt žurnālistiskas izmeklēšanas, pētot un izvirzot hipotēzes, kas verētu būt par peļņas un ietekmes gūšanas shēmām, slēptām aiz krīzēm un slēptām aiz klaji neizdevīgām izrīcībām ar Latvijas Valsts amatpersonām nodotiem suverenitāti garantējošiem stratēģiskiem valsts īpašumiem. Atsavinot tos no Latvijas Valststs īpašnieku pilsoņu kopuma. Un nododot kādām virsnacionālām korporācijām vai iestādēm patiesā labuma gūšanai. Un atsavinot Latvijas Valsts pilsoņu kopumam, katram kā individam piederošās tiesības uz pašnoteikšanos pār savu ķermeni, sirdsapziņu un īpašumu. Mani kā daudzus no inteliģences pārstāvjiem valsts cenzūras un propagandas struktūras apmaksātie darbinieki apmelo un cenzē un tiesu sistēma veic darbības par īpašumu atņemšanu, piemērojot to kā slēptu sodu par tikai šo jautājumu uzdošanu publiskā telpā. Kas ir Latvijas Valsts patrioti un kas ir Latvijas Valsts nodevēji? Ja būtu taisna tiesa, labprāt izskatītu šo jautājumu, lai sabiedrībā atjaunotos izpratne par pilnu atbildību. Un nodalītu lojalitāti savas valsts īpašnieku līdzpilsoņu priekšā, kas ir cilvēku pilsoņu kopums. No atbildības augstākstāvošās valsts amatpersonas priekšā. Lojalitātes zvēresta amatperonai, subordinēts paklusīt pat tad, ja augstākstāvošā amatpersona ir Valsts Nodevējs.

    2. Diemžēl, no šādas iespējas, ka korumpētas vai šantažētas personas nokļūst valsts galveno amatu pārvaldē, mēs neesam pasargāti. Lai no tik fundamentālu dramatisku seku iespējām tauta sevi izslēgtu, vienīgais instruments, kas paliek ārpus subordinēto ierēdņu piramīdas. Ir plurālisms un vārda brīvība! Vienīgais Instruments pretoties valsts nodevībai pārvaldes augstākos “ešalonos” ir Vārda Brīvība un Plurālisms, kas ir brīva ideju konkurence. Informācijas “detektīvs” pētnieks uzrāda, iespējamo, korupcijas valsts nodevības shēmu, bet tiesību sargātāji profesionāļi savāc juridiskos pierādījumus. Šāda kārtība Latvijas sabiedrībā ilgu laiku bija. Lai arī neatkarīgajiem konkurējošiem informācijas izgaismotājiem izpratnes dziļums par notikumu organizētāju aizkulisēm nebija pietiekoši dziļš un nesniedzās līdz saimniekiem ārzemēs.

    3. Taču masu mēdiji bija brīvi, piederoši dažādiem saimniekiem un PLURĀLISMS un VĀRDA BRĪVĪBA Latvijas Valstī darbojās. Cik ilgi? Tikmēr, kamēr! Tikai tie mēdiji nesāk tikti baroti no tās pašas saimnieka rokas dotās algas, kuru viņiem būtu jāpētī un jākritizē. Kā avīze Diena, savulaik, Sarmītes Ēlertes vadīta “gāza” atmaskoja premjērus, tiesnešus un prezidentus, esot ietekmīgs, bagāts daudzskaitlīgu darbinieku “orgāns”, ar stipriem juristiem, lai pastāvīgās tiesas prāvās arī cīnītos par vārda brīvību veikt “žurnālistiskās izmeklēšanas”. Tieši tobrīd, kad lēmumi iet vaļā un afēras tiek veiktas. Lai tās apturētu. Nevis kā šodienas Latvijas presē ar gadiem ilgu nokavēšanos. Šobrīd tikai atļaujoties Padomjlaikus kritizēt. Kad Premjērs noņemts un vairs algu nedala, nevar atlaist no darba un ielikt ķurķī, tagad katrs met ar akmeni un tiesā par nieka lidojumiem, kā zolīdam premjēram pienāktos turīgā valstī nopirkt privāto lidmašīnu vispār. Taču izskatīt kur četru gadu laikā palika aizņemtie neskaitāmie miljardi un kas uz savu galvu veica totalitārisma smakas cilvēku tiesību sabradāšanu un kāpēc transnacionālo baņķieru kontrolē nokļuva Latvijas stratēģiskie resursi un kur palika visas daudzās nacionālās bankas un vai var būt par premjēru uzticību citai valstij zvērējusi dubultpilsoņa persona? Vai dubultpilsonis pēc būtības nav tas pats dubultaģents? Vai var būt uz zemeslodes vēl smagāks interešu konflikts? Jeb tomēr tas it acīmredzams kolopniālas pārvaldes pierādījuma fakts? Šādu un vēl smagāku jautājumu loku Latvijas struktūrās nevienam nav drosmes un kompetences publiski uzdot.

    4. Kas notiek tagad Latvijā demokrātiju izkropļojot? Jo žurnālisti raksta rakstus un pētī, kā apmelnot taisnības neatkarīgos iformācijas meklētājus. Un tiesību sargātāji vāc materiālus, lai par kaut ko sodītu valsts amatpersonu pārkāpumu shēmu atmaskotājus. Tas ir tik vienkārši redzams, kādi greizie spoguļi tagad valda.

    5. Arī šis PLURĀLISMA un vārda brīvības instruments pat normālos apstākļos ir vājš, bet, nu vismaz kaut kas, ar ko pretoties, valsts augstāko amatpersonu iespējai savu interešu propagandai izmantojot visu valsts un tiesu un spēka struktūru aparātu un valstij piederošos vai valsts līdzfinansētos masu mēdijus kā arī piekuku’jotos ar “piešpricēm” finansējumā web portālus. Tāpēc oficiāla cenzūras ieviešana arī soctīklos, visu privāto mēdiju un tālraides uzņēmumu valsts amatpersonu personīgā tiešā un slēptā kontrolē, caur algām, papildus fondu finansējuma un valsts apbalvojumu un privilēģiju piešķiršanā. Un galvenais totālas paniskas bailes, kas valda Latvijas Sabiedrībā, jo katrs redzot kā publiski izrīkojas ar katru kurš neklusē, PAŠCENZŪRA nostrādā daudz labāk par ReBaltika cenzūru. Jo izrēķināšanās Latvijā notiek tikpat publiski kā kaimiņzemes tradīcijās pieņemts no Staļinlaikiem. Cilvēku pašcieņas aizstāvjus, izvazājot pa apmaksāto suņu portāliem un TV sižetiem, ja vēl neklusē, tad pa tiesām atņemot visu ko var, jo apsardzes kamerās katram var atrast , kur ir bijis bez uzpurņa un vējoprojām uzlikt tūkstošiem sodus, bet ja tas nelīdz tad daži žurnālisti jau pabijuši cietumā visiem parāda, ka šī varas komanda ir vienota un neapstāsies nekā priekšā, lai paliktu pie varas. Latvijā visa sabiedriskās domas nosodījuma enerģija pagriezta “kājām gaisā” pret vīrišķīgiem varoņiem, jo neviens nav svētais. Un pat ja ir, bandītus neapturēja arī Jēzu notiesāt.

    6. Tie ir demokrātijas demontāžas un valsts varas sagrābšanas simptomi, kas kā vēzis pēdējos gadus pārņēmis Latvijas Valsts veselīgu pašpārvaldi, kas vēl nesen Oligarhu savstarpējās konkurences laikā, decentralizētā daudzpolāru ietekmju valstī darbojās vismaz caur brīvu asu diskusiju izkristalizētu Sabiedrisko Domu. Kultivēta un selekcionāta, tagad tā vairs nav vienota sabiedriskā doma bez KRITISKĀS DOMĀŠANAS komponentes. Lai arī masu mēdijos prevalē viens viedoklis. Taču tas pārstāv vienas šauras sabiedriskas pārvaldes grupas vienīgo atļauto lietu kārtību, kas saskanot ar transnacionālo baņķieru plāniem, tiek apstiprināta no starptautiskajiem masu mēdijiem, kā vienīgā “patiesības ministrijas” nospraustā ideoloģiskā paradigma. Obligāta izpildīšanai, argumentēta ar ieroču un sankciju pielietošanas draudiem. Un Latvijas Valsts izūtrupēšanu, parādu procentu daudzkārtīgas pacelšanas gadījumā, neklausot šantāžai, piekrist visiem suverenitāti mazinošiem sabiedrības revolucionāru izmaiņu jaunievedumiem. Paredzētiem līdz 2030. gadam pilnībā izmainīt pastāvošo Valsts iekārtu. Patiesībā tā ir tā slavenā Valsts Varas Gāšana, kurā vaino cilvēku tiesību aizstāvjus un korumpētu amatpersonu afēru atmaskotājus. Bez Pilsoņu Kopuma ieinteresātības uz šo, tā saukto Lielo Restartu un globālas varas virsnacionālu konsolidāciju centrbanku centrbankas BIS naudas sistēmas īpašnieku vienās rokās. Jeb tie ir tie paši “vecie labie” Hitlera, Staļina un veco aristokrātu laika Karaļu totalitāras valsts kontroles aprobētie mehānismi kā cilvēku pamamattiesības ierobežot. Sadalītas sabiedrības, vienas grupas interešu propaganda, vardarbīgi par sliktu pret citu sabiedrības grupu interesēm. Eskalācijā turpinās varas uzurpēšanā, jo citādi to nevar nosaukt. Šogad WEF augstāko amatpersonu “reformu apmācības” skolā, tika pieprasīts no PVO puses lai arī Latvijas Valsts vadītāji, pielīdzina neatkarīgos informācijjas izgaismotājus un citādākdomājošos teroristiem. Un vēršas pret cilvēku tiesību aizstāvjiem un valsts korupcijas shēmu atmaskotājiem, visā likuma represiju stingrībā, kā pret teroristiem. Bez jokiem, bezkaunība valsts funkcionēšanas godprātības pamatgarantijas apkarošanā sit tik augstu vilni. Visu varas atzaru konsolidācija no viena iztikas avota ir pabeigta

    7. Tāpēc bezkaislīgi, kā no malas, apskatnieks, atgādināšu Valsts patāvēšanai vitālos pamatprincipus, kurus jāievēro katram apzināigam pilsonim- Valsts Saimniekam. Kā privātfirmas akcionāram, lai tā zeltu un nestu dividendes un uzturētu saimnieka dzimtas izdzīvošanu. Jā, Valsti var apskatīt kā uzņēmumu. Tikai neaizmirstot, kam tas pieder, pat ja tā īpašnieki ir naivi lētticīgi “darba rūķi”. Viegli iebiedējami un ar vainas apziņas iedvešanu manipulēti, apzogami. Nezinot, kāda valsts zemju bagātība tiem pieder. Un iznīcināmi, nezinot, ka savus ķermeņus ir tiesības pašiem apkalpot, izvēloties nepiedalīties medicīniskos eksperimentos, farmkompāniju bezprecedenta triljonu peļņas gūšanai.

    8. Tā šos principus redzu no savas dzimtas, manis piedzīvotā patriarha, Latvijas Brīvvalsts laika virsnieka Pētera Viduleja, dženlmeņa un pilsoņa kodeksa:

    JAUTĀJUMI:

    1. “Vai tas, kurš noziedzīgā grupā darbojās, kā špions, citas valsts korporācijas interešu labā un nodevīgi pārdod Valsts bagātības, par privāti sev komisijas naudas grašiem. Savas valsts suverenitāti garantējošăs infrastruktūras, dabas resursus un konstitūcijā garantētās pilsoņu tiesības uz saimnieka statusu un līdzpilsoņu individuālās brīvības?

    Vai nelojāls ir tas pilsonis, kurš likumā atļautā vārda brīvības un plurālisma ietvaros, brīdina par, iepējamas, noziedznieku grupas valsts apvērsuma mēğinājumu un korumpētu politiķu sazvērestībām?

    Pat, ja noziedzīgās sazvērestības valsts vadītāju rokās nonākusi visa prese un slepeno dienestu darbinieki. Kuri spiesti paklausīt un aizsargāt ar cenzūras un represiju palīdzību valsts vadītāju suverenitātes pārdošanas noziegumus. Sabiedriskai domai pasniedzot, ka visi kas iebilst pret valsts nozagšanu ir nelojāli valstij? Nelojālos valsts vadītāja personai, identificējot par nelojāliem valstij.

    2. Gan padomjlaikā, gan hitlerlaikā, gan tagad, kad pasaules naudas sistēmas īpašnieki veic globālu dzīves pamatu restartu, revolūciju un Nacionālo Valstu varas gāšanu, faktiski, pārņemot pārvaldes lemšanas funkcijas, savās virsnacionālo struktūru rokās. Kā ar apvērsumu karojot pret valstu suverenitātes pamatiem, uzurpējot pasaules pārvaldīšanas virsnacionālās funkcijas.

    Augstākā lojalitātes forma savai valstij un savai tautai ir iestāties pret amstpersonu patvaļu un nodevību. Kuri atdod, pa solim, valsts suverēnās pašnoteikšanās funkcijas, bez Tautas Referendumiem, par katru vitālo jautājumu. Pie kam bez informētas piekrišanas, tas ir, bez cenzūras Brīvas izdiskutēšanas brīvā bezcenzūras presē pirms referendumiem. Augstākā lojalitātes forma savai valstij un savai tautai ir iestāties pret amstpersonu patvaļu un nodevību, pat ja par to draud izrēķināšanās ar specnodaļu tiesas prāvām un apmaksātu preses propagandistu un cenzoru uzbrukumiem. Kas kopā veido noziedzīgu apzinātu ķēdi, aizsargājot zem “valsts noslēpuma” zīmogiem savus un augstākstāvošo noziegumus. Vai ne tā?”

    3. Vai nelojāls Latvijas Valstij nav tik kāds par naudu pērkamas sirdsapziņas žurnāists Delfos, kurš zvērējis uzticību, ne jau Latvijas Valsts īpašnieku pilsoņu kopumam, bet gan zvērējis par naudu uzticību personīgi kādai valsts amatpersonai, aizstāvēt viņa intereses, lai ko tas maksātu un kādus apmelojumus par naudu nāktos publicēt un safabricēt. Pret cilvēkiem, kas bez nekāda izdevīguma un bez nekādu valsts resursu lietošanas iespējām, bet, pat riskējot ar dzīvību un pārtikšanu, tikai brīdina, par iepējamu, valsts interešu nodošanu. Tiek veiktas represijas, pret daudziem pašfinansējošiem inteliģentiem, kas iekļauti “represējamo” vai ar laiku pēc jaunajiem norādījumiem, kā cīņā pret terorismu, iznīcināmo sarakstā” [https://www.covidgudrie.com.](https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.covidgudrie.com%2F%3Ffbclid%3DIwAR0Hhn9JCIeMXFI9Kb01Q-oZhRhEpd9m3C68cX5I8qT1T7WInIsDefan6L4_aem_Acfkoxb166USGk5F8bV3LE-EAdyrjxwgY5_5Na-VpDXJTeB7qbOYTKGDD_0meXIK76Ux3PEERbcoUBrBaDbHcW1u&h=AT0-7PKuE4YEcmzurQDtuQXa8R_AiS6_DR4_D7pV4jF4YBz5srI5tV_8bgJ1skMEFLwMOEfblgmtDocLuzH7HrBFBaXGAtsiWNuEMEZcmusV3L3q_iVHceipZ9cdjlobXEJAC1EKng&__tn__=-UK-R&c%5B0%5D=AT0peJhtKyOQxOfXCACqhmcvb72GoQpcF-ZpXPdLeWTy2NMyzAGaT8L3IoVIrD6k2jH_8eMqsWGJnpXAWjcwRgiMOymdDZaT7m5nXxO8k7FhBC0BpEepVRy1ZRUfd0i2GYoYzTfAy0C8tV5lGzSEgSeODf2jXobUy6cdWGknSLg1ZYi-L64) Arī pret mani tiek veiktas represijas, kā pret pašfinansējošu radošo industriju pārstāvi, kas izmanto savas zināšanas, rakstītmāku un sabiedrisko stāvokli, lai brīdinātu par Latvijas Valsts ietvaros notiekošajām klaji nedemokrātiskajām pārmaiņām un varas konsolidēšanu un valsts īpašumu atsavināšanu no Latvijas Pilsoņu Kopuma, ko varētu saukt par latviešu tautu. Represijas ir cenzūras formā, šādu publisku uzbrukumu presē un tiesas izpildītāju prāvu veidā, kurās tiek meklēti visādi veidi kā pa vienam atņemt visus īpašumus un izveidotos uzņēmumus. Sākoties prāvām ar KNAB ierosinātu lietu, ka par kukuļošanu uzskatāma telpu apkalpošana un došana dažādiem cilvēku tiesību aizstāvjiem un konfereņču organizēšana klubā HAPPY ART MUSEUM / GALLERIA RIGA.

    4. Kur gadu desmitu karu dienu bez brīvdienām līdz 22:00 par brīvu tiešām, tikās dažnedažādas biedrības un pat radās no tām partijas. Tika inkriminēts, ka no visiem bija jāprasa nauda, tad būtu likuma ietvaros. Taču lai vismaz kaut kur Latvijā realizētu “PILSOŅU PULCĒŠANĀS TIESĪBU” brīvību, pašaizliedzīgi kalpojām desmit gadus uzturot aprīkotas komfortablas kluba/ mākslas galerijas, telpas ar 100 krēsliem, kafe un multimēdiju tehniku nodrošinot publicitāti mūsu uzturētos publiskos resursos. Pasākumus rīkojot kā labdarību demokrātijas stiprināšanai, bez maksas arī apmeklētājiem. HAPPY ART MUSUEM kļūstot slavenai tālu ārpus Latvijas robežām. Un pat diplomātiem sūtņiem un prezidentiem, ne tikai cilvēku tiesību aizstāvjiem, lietojot Rīgas vizīšu laikā HAPPY ART MUSEUM telpas, kā vienīgās, kur var sarīkot sociāli aktīvus, pretkara un pret tirāniju dažādās valstīs, vērstu darbību. Taču, kad arī Latvijā sākās pārkāpumi un varas struktūru iekšienē pagrimums. Sākās cīņa, lai aizvērtu, vienīgo šāda veida iestādi, neatkarīgu no valsts finansējuma. Kā arī personīgi pret mani un ģimeni. [https://dienas.info/saruna-izstade-ar-dags-artriga-vidulejs-par-makslu-un-dzivi-ta-nav-aizliegts-i/](https://dienas.info/saruna-izstade-ar-dags-artriga-vidulejs-par-makslu-un-dzivi-ta-nav-aizliegts-i/) Taču uzskatu, ka ļoti mīlu savu valsti un tās saimnieku līdzpilsoņu kopumu. Taču ļoti necienu,, lai arī mīlu kā līdztautiešaus, korumpētus un lētticīgi vientiesīgus un gļēvus politiķus, žurnālistus un tā sauktos viedokļu līderus, kas aizpilda oficiālo sabiedriskās domas telpu. Neatbilstoši savam izglītības un kompetences līmenim, ieņemot Latvijas Sargu amatus, bet nesaprotot sava amata nozīmīgumu un katra sava lēmumu cēloņsakarīgās sekas. Vai vērtējot pēdējā laika Valsts Vadītāju darbību, dēļ viņu ekskluzīvās izglītības un pieredzes un personīgiem kontaktiem ar Latvijas valsts suverenitātes resursu tīkotājiem, nevar neatzīt, ka tālejošās likumsakrīgās sekas savai rīcībai šie kungi ar ārzemju pasēm, pilnā mērā apzinājās. Un tas, kādās sprukās, viņu valdīšanas četru gadu rezultātā Latvijas Valsts nonākusi, nav uzskatāms par nejaušību, bet tīša plāna precīzi izpildītu rezultātu, ko arī bija plānots panākt un uzdots revolucionāri paveikt. Tautai, sajaucot sekas ar cēloņiem un katrā solī uzdodot mākslīgi safabricētus ieganstus par cēloņiem, Valsts īpašumu un Suverenitātes atribūtu zaudēšanai.

    5. Ar savu pašaizlidzīgo darbību esmu pierādījis, vedot askētisku pat ļoti trūcīgu personiskās dzīves līmeni, visus darba augļus un fiziskos un garīgos spēkus ziedojot sabiedrisku pasākumu organizēšanā un finansēšanā. Kā arī savu domu maksimāli godprātīgā izpaušanā, cik atļauj manu zināšanu līmenis, ko pastāvīgi cenšos paaugstināt, izmantojot visu laiku, zināšanu un specifiskas informācijas ieguves padziļināšanai, lai izprastu, kā atgūt suverenitāti. Pretojoties cēloņsakarīgai Latvijas Valsts zaudēšanas lejupejai. Pašnoteikšanās pamatiem izslīdot no Latvijas Tautas pilsoņu Kopuma rokām. Taču Latvijas Valsts jau paliek un nostiprinās un paliks. Tikai mana rūpe ir, ka Latvijas Tautai tā izslīd no rokām. Un nu jau visi stratēģiskie un lemttiesīgie instrumenti pieder tās kreditoriem. Un latviešu dzimtas cilvēki tiek pakāpeniski izsūtīti un nomainīti ar svešiem nepilsoņiem, iebraucējiem, kuru dzīvošanai šeit tiek radītas visas priekšrocības. Ja vārdos šīs domas ir jau devalvējušās, dēļ izkropļotās sabiedriskās domas. Tad tēlos vismaz dodu pienesumu arī ar šo NACIONĀLĀ EGOISMA IDEJU pārnešanu uz brīdinošu gleznu attēlu “tēlu valodu” gleznu izstādēs un plakātos. Cīnos par to, ka Nacionālais Egoisms ir laba lieta un pašizdzīvošanas Instinkts. Mācoties no veiksmīgās amerikāņu tautas armijas, zviedru vāciešiem un viņu ģermāņu aristokrātu dzimtām, kas arī Latvijā iefiltrējušies to valda un no ebreju tautas, kas visās valstīs ieņem vadošās lomas dēļ savas uzņēmības, tālredzības, pašapziņas un mākas sadarboties tikai ar saviem līdztautiešiem, strādājot grupā un nacionālā kolektīva intereses stādot pāri savām. Ebreju veiksme stāsts, kas apvieno tautiešus ir ilgtermiņa nacionālajā ideoloģijā. Kura iesaka cīnīties par vadošām lomām visās citās valstīs. Tiecoties pēc naudas sistēmas kontroles pozīcijām, kas dod iespēju vadīt pabarojot ar viņu saražotās sistēmas bankām naudas dalīšanai un apgrozīšanai visā valsts sistēmas piramīdā. Ja latvieši arī pārņemtu šādu veiksmīgu ideoloģiju, tā mūs apvienotu būt komandai citās valstīs, turēties kopā, vienam otru stutējot iefiltrējoties, nomainot uzvārdus, iemācoties valodas. “tikt dzīvē uz augšu”. Jo svešās valstīs mēģinot tikt pie ietekmes kontroles darbojas princips “Savējie un Svešie”. Latvijā latvieši un Izraēlā ebreji, visi ir savējie un katrs pret katru. Tieši svešumā izpaužas nacionālā vienotība, Ilgtermiņā paliekot nelokāmi uzticīgi savas dzimtas interesēm. Kas ir apbrīnas vērts piemērs, ko iemācīties arī mums, latviešiem.

    6. Kā indivīds darbojos tādu Latvijas Valsts pastāvēšanas mērķu vadīts, taču kā latvijas pilsoņu Kopuma īpašuma instrumentu Latvijas Valsti mīlu un par to interesējos. Nevis kā tuvā nākotnē, amerikāņu korporāciju, baltvāciešu aristokrātu, musulmaņu imigrantu vai transnacionālo ebreju baņķieru interesēm kalpojošu Latvijas Valsts uzņēmumu. Pavadu dienas, necīnoties par personīgo varu un ietekmi. Jo neesmu nevienā partijā, ne krievpadomju, ne eiropadomju, ārpārvaldes laikā sastāvējis. Ne ieņēmis kādus amatus Valsts budžetā. Ne arī saņēmis kādu finansējumu, ne pretimnākšanu no kādas partijas vai korporācijas. Kopš dzimšanas esmu bijis tikai pašfinansējošs “freelancer”. Kas dzīvo dienu no dienas, mēnesi no mēneša un gadu no gada, tikai no līdzpilsoņu, faktiski, ziedojumiem, kas pa laikam kaut ko nopērk no gleznām vai uz barteru iemaina, ja atbalsta manas darbības saturu. Uzskatot, ka gan mani paustie teksti, gan gleznu saturs, gan tūkstošos jau sakaitāmie noorganizētie pasākumi, izstādes, festivāli, konferences un publikācijas, dod pienesumu ar savdabīgu skatu punktu, kopējā Latvijas Valsts Pilsoņu Kopuma Sabiedriskās Domas Patiesības meklējumu kristalizācijas procesā.

    FORMULĒJUMU MĒĢINĀJUMS.

    1. Tālāk sekojošā tekstā, būtu jānodala, cilvēks no personas un jāizvērš tēma plašāk, jo varbūt kāds vēl nav iedziļinājies un visu pieejamo literatūru izstudējis, lai sevi apzinātos nošķirot sevi kā personu un sevi kā pilsoni un sevi kā cilvēku. Dzelžaini skaidri apzinoties diferences, katra subjekta pienākumus, tiesības un privilēģijas. Taču esmu par šo tēmu izklāstījies kaut kur citur. Šis nodalījums palīdz sakārtot katram apziņas skaidrību un bez tā nav iespējams izskaidrot tiesu sistēmas nevarību pret valsts nozagšanas kāzusu. Piemēram. Cilvēks Nodevējs kā Pilsonis, var nebūt nodevējs kā amat Persona, ja valsts korporācijā likumi pārkārtoti būt lojāliem pret transnacionālām korporācijām. Centrbanku centrbankai kā saimniekstruktūrai pār Latvijas Valsts korporāciju. BIS un PVO uc kā Jumta organizācijām suverēni pieņemot visus vitālos līgumus, saistošus arī “meitas uzņēmuma statusā”, vājā pozīcijā Vienotības laikā iedzītajai korporācijai ar nosaukumu Latvijas Republika. Kā, piemēram globālā virsnacionālā farmbiznesa kartelis ar savu apmaksāto PVO, pārņemot pēdējās Latvijas valsts lemttiesības. Amatpersona klausot tagad tam kā saimniekam, nebūs tātad Latvijas Valsts korporācijas nodevējs pēc jauniem likuma grozījumiem. Taču kā pilsonis tas pats cilvēks būs nodevējs pret Latvijas pilsoņu kopumu, kas nav devis uzdevumu valsts augstākiem ierēdņiem demontēt Latvijas grūti izcīnīto Suverenitāti. Latvijas Valstij paliekot tikai ar vienu funkciju, tas ir, būt par likvidatoru, Latvijas Ārējo parādu piedzinēju, kas ir pāradresēts nodokļu formā uz cilvēkiem. Jaunajā strptautiskajā hierarhijā Latvijas Valsts ir represīva struktūra pret latvijas pilsoņu kopumu, ar uzdevumu būt par tiesu izpildītāju pret pilsoņiem, izūtrupēt un visu ko var pārvērst naudā atņemot, lai ar darba augļiem no palīgdarbiem emigrācijā izdzītiem, segtu Vienotības koalīcijas aizņemtos miljardus par 2020-2022 jaunās pasaules kārtības ģenerālmēģinājuma noturēšanas izmaksām utt.

    2. CILVĒKS ir ar cilvēka tiesībām un atbildību. Un savas Latvijas Valsts īpašnieka pirmtiesībām un atbildību savu Valsti lietot un pilnveidot un nosargāt, kā savu izdzīvošanas interešu, pašnoteikšanās suverenitātes sargu. Kura vienīgā var garantēt, mūžīgi mainoties, līdzi ārpasaules uzbrukuniem un viltīgiem spiedieniem, izaicinājumiem adekvāti pretojoties. Veicot pilsoņu kopuma SARGA pamatfunkciju. Tas ir nosargāt pilsoņu kopuma un to pēcteču dzīvības un vairošanās tiesības uz savas zemes. Un. Apsargāt PRIVILĒĢIJU, būt par patiesā labuma guvējiem no Šīs Latvijas Zemes dabas resursiem, stratēģiskajām inrastruktūrām un Energoresursiem. Savukārt,

    3. PERSONA ir ar personas civiltiesisko paklausību korporatīvās paklausības piramīdā un privilēģijām, ko par paklausību gūst. Persona ir juridisks stāvoklis amatpersonai, kā arī katram pilsonim kā amatpersonai subordinētai Valsts varas piramīdā. Apmēram, tā es to saprotu un ģimenē no bērnības esmu mācīts izprast. Esot Latvijas Brīvvalsts laika armijas kadru virsnieka Pētera Viduleja mazdēls Dags Vidulejs, līdz skolas gadiem dzīvojis un audzis armijas vadības augstāko izglītību guvuša virsnieka mājās. Kurš dibināja un veidoja Latvijas Sapieru pulku un pirms tam aizgāja kaujās līdz Krimai, cīnoties ar Latvijas Tautas laimes ienaidniekiem, kā viņš to saprata un bija sirdsapziņas spiests darīt. Kā individam, manos apziņas pamatos ieliktas Pētera Viduleja no viņa seņčiem pārmantotās vērtību sistēmas principi, par to, kas ir Latvijas Valsts Patriots un kas ir Latvijas Valsts Nodevējs.

    4. PATRIOTS

    a) cilvēks, kurš ar atdevi mīl, atbalsta un aizstāv savu valsti un tās intereses.

    b) persona, kas sevi uzskata par aizstāvi, pret federālās valdības iespējamo iejaukšanos, ne savu pilnvaru atļauto lēmumu pieņemšanā un deleģēšanā zemākstāvošiem izpildītājiem realizēšanā. Jo īpaši individuālo tiesību atņemšanā cilvēkam. Un vēl jo vairāk, Valsts suverenitātes privilēģiju atsavināšanā un valsts stratēģisko īpašumu un resursu atsavināšanā. Kas nav pat valdības galvas amatpersonai, doto pilnvaru ietvaros. Tādējādi, arī amatpersona, kas brīdina par nekonstitucionālām darbībām, vai tikai par šādām iepējamām shēmām, uzskatāma par pariotu un valsts varoni, Valsts Nodevības apturēšanā. Nekādā ziņā, ne par sazvērnieku un dezinformētāju, pat ja informācija neapstiprinās. Šāda Persona, neaizmirstot savu CILVĒKA PIENĀKUMU, kā cilvēks pelnījusi, par pilsonisko aktivitāti un nesavtīgu ieguldījumu Augstāko Valsts Apbalvojumu. Pašaizliedzīgi riskējot ar savu labklājību, nostāties pret ietekmīgo augstākstāvošo amatpersonu personīgām interesēm, pats zaudējot savas nopelnītās privilēģijas un iztiku un darba augļus par nokalpoto ieguldījumu Valsts Korporācijas struktūrā. Lai arī stāvokli, kā Persona zaudēs, savu amatu un nopelnītās privilēģijas.

    5. NODEVĒJS

    a) persona, kas nodod citu cilvēku sev uzticētās pilnvaras un uzliktos pienākumus. Nodevējs ir cilvēks, kurš izmantojot savu dienests stāvokli, atņem sev labticīgajiem līdzcilvēkiem, viņiem piederošos viņu darba augļus. Nodevējs ir cilvēks, kurš izmantojot savu dienesta stāvokli, atņem sev labticīgajiem līdzcilvēkiem viņiem piederošās individuālas cilvēka tiesības un pilvaras uz brīva cilvēka privilēģijām, pašam sev realizēt pašnoteikšanos pār savu ķermeni, savu īpašumu un sevis pārvietošanu un savas dzīvības pašaizsardzību. Nodevējs ir cilvēks, kas solot līdzcilvēkiem uzticību, deleģēts aizsrgāt savu vēlētāju vitālās intereses, ar viltu, maldināšanu, draudiem realizē darbības pret sev labticīgiem cilvēkiem.

    b) Nodevējs ir persona, kas izdara nodevību, nododot savu valsti. Nodevējs ir persona, kas izmantojot savu dienesta stāvokli, nepilda sev deleģētos uzdevumus, aizstāvēt savas tautas pašaizsrdzības intereses ar šim nolūkam izveidoto struktūru, savu Suverēno Valsti. Nodevējs ir persona, kas pieņemtos lēmumus un darbības veic Citas valsts vai svešas privātas komerciju veicošas korporācijas interešu labā, ziedojot savu vēlētāju intereses, darba augļus. Nodevējs ir persona, kas atsavina savai tautai piederošos stratēģiskos dabas resursu un infrastruktūras un energoresursu īpašumus, kas garantē savas tautas suverenitāti. Atdodot citu valstu pilsoņiem un svešām komerc korporācijām.

    1. Nodevējs ar viltu atņem savas tautas privilēģijas būt par saimniekiem, īpašniekiem un patiesā labuma guvējiem, sev labticīgu uzticību devušiem cilvēkiem. Tā ir uzskatāma par augstākā mēra ļaunprātību un savas Valsts nodevību. Par savu Valsti uzskatāma valsts, kurai amatpersonas pienākumus uzņēmušais cilvēks, devis oficiālu uzticības zvērestu. Tieši šis ir pamatlikuma noteikums, ka ja cilvēks grib ieņemt amatpersonas pilnvaras, viņam ir obligāti jāatsakas no citas valsts pilsoņa statusa. Un jāatsauc uzticības zvērests tās valsts interešu realizēšanai. Ja svešās valsts konstitūcija paredz iespēju atteikties no zvēresta apstiprinātās pilsonības. Piemēram, Krievijas Federācija neparedz iespēju atteikties no tās pilsonības un no tai dotā uzticības zvēresta. Par nodevēju un špionu uzskatāms cilvēks, kurš ar viltu maldinājis Latvijas labticīgos pilsoņus, būdams ar uzticības zvērestu saistīts pildīt citas valsts vitālā labuma gūšanas darbības. Un sodāma ar augstāko soda mēru. Vienalga vai persona veikusi to apzinātā ļaunprātīgā vienošanās ar svešu valsti vai privātu komerckorporāciju. Vai aiz nezināšanas, aiz izglītības un lētticīgas notiekošā neizpratnes. Par Valsts nodevēju, tātad, uzskatāma persona, kas ieņēmusi Latvijas Valsts suverenitātes sarga pilnvaras bez šim amatam pienākošās kompetences iemaņām.

    2. Par vēl lielāku noziegumu, ko varētu pieskaitīt genocīda formulējumam pret savu tautu ir ar draudiem izmantot pret savu tautu, pašaizsardzības ieročnesēju spēka un cilvēku aizsrdzības pret svešiem spēkiem radītās tiesu struktūras. Pavērst, pilsoņu aizsardzībai pret ārējiem spēkiem radītās spēka struktūras, pret pašiem to saimniekiem, ir genocīda līmeņa noziegums. Izmantot ieročnesēju spēku pret tā saimniekiem, uzskatāms par Valsts apvērsumu. Izmantot, kā represīvu instrumentu un izmantot kā argumentu, lai atņemtu labticīgo pilsoņu īpašumu un ierobežotu pilsoņu brīvību privilēģijas. Tā ir uzskatāma par sazvērestību pret Latvijas Valsts struktūras likumīgajiem īpašniekiem, kas ir tikai un vienīgi Latvijas pilsoņu kopums. Atsavinot Latvijas Valsts pilsoņu kopumam piederošos stratēģiskos dabas resursus, kā meži. Atsavinot statēģiskos energoresursus, kā Latvijas Elektro HES ražotnes. Latvijas stratēģiskās infrastruktūras ostu atsavināšana, uzskatāma, neapšaubāmi, par Valsts nodevību. Tā arī izskatāma tiesā, par dienesta stāvokļa pilnvaru ļaunprātīgu pārsniegšanu. Pat ja būtu ticis saorganizēts referendums par pašu pilsoņu labprātīgu dāvinājumu trešajai pusei, svešai valstij, privātkorporācijai, arī šāda dāvinājuma akts varētu tikt atsaukts, ja tas ticis ar amatpersonas maldināšanas un viltus palīdzību veikts. Jo šie dabas un infrastruktūras resursi turpina atrasties Latvijas teritorijā un tiem jākalpo Latvijas pilsoņu kopumam un jātiek nacionalizētiem atpakaļ.

    3. Par pēdējo genocīda realizēšanas beigu punktu uzskatāma pilsoņu fiziska iznīcināšana vai izsūtīšana no savas zemes. Izmantojot VALSTS SPĒKA UN TIESU STRUKTŪRAS, NEVIS LAI AIZSARGĀTU, BET LAI ATŅEMTU SAIMNIEKA TIESĪBAS UN PRIVILĒĢIJAS. Par genocīdu uzskatāma ļaunprātīga likuma sagrozīšana, pret Valsts īpašnieku pilsoņu kopumu. Ar grozījumu palīdzību izmainot nodokļu sistēmu, lai ar itkā “likumīgo” nodokļu sistēmu atsavinātu Latvijas pilsoņiem piederošo zemi un dzimtu īpašumus un darba augļus. Tādā viltīgā veidā izsūtot Valsts īpašniekus svešumā ar parādiem, kurus jāatmaksā ar darbu svešumā. Latvijas zemē iepludinot tādā pašā veidā svešzemju pilsoņus, kuriem Latvijas infrastruktūra arī nepieder. Šāda veida amatpersonas darbības uzskatāmas par Valsts īpašnieku interešu nodevību, augstākā mērā ļaunprātīgi. Kvalificējot šo darbīgu par Ekonomisko Genocīdu. Izskaitļojot patiesā labuma guvējus no Valsts īpašumu atsavināšanas tautai, neatkarīgām tiesību sargājošām organizācijām ir iespēja pierādīt Sazvērestības faktu un Valsts nodevības faktu.

    4. Pierādot cēloņsakarīgo secību. Kā no viena labticīgā īpašnieka ar viltu, draudiem un maldiem īpašums nokļuvis sveša īpašnieka rokās gūt patieso labumu. Valsts vēlētās amatpersonas darbība uzskatāma par sazvērestību grupā ar jaunā īpašnieka personu. Jo Latvijas Valsts amatpersonas ekskluzīvā alga uzskatāma arī, kā labuma gūšana par noziedzīgu darbību. Pat ja amatpersona pakļāvies draudiem un šantāžai vai harizmātiskai ietekmei no jaunā Latvijas Valsts suverenitāti garantējošo resursu īpašnieka. Privātpersonai, komerckorporācijai vai svešas valsts struktūrai, kam izdevies ar viltu un draudiem iegūt īpašumā Latvijas Valsti, fakstiski, tā nacionalizējama atpakaļ un nododama atpakaļ Latvijas pilsoņu kopumam. Pārtraucot Starptautiskā likumdošanā, saukto par koloniālo pārvaldi no ārpuses. Visas šīs darbības, Latvijas suverenitātes atgriešanas atpakaļ pilsoņu kopuma īpašumā veicamas steidzīgi, kamēr latvijas pilsoņu kopsvars Latvijā vēl ir dominējošs un sazvērestība nav pabeigta, aizvietot to ar imigrantiem no kara zonām Tuvos Austrumos, Āfrikā un AustrumEiropā. Kas slepeni, notiek pilnā sparā, netiekot tautai informētai par notiekošā ekonomiskā genocīda apmēriem.

    5. Arī Latvijas Valsts monetārās sitēmas, nacionālo suverēno interešu pamatinstrumenta atdošana virsnacionālo naudas sistēmas privātīpašniekiem, kvalificējama par valsts nodevību. Jo Vērtību sistēmā viss tiek mērīts naudā. Taču ja nauda pieder privātpersonu grupiņai, kura panākusi sev ekskluzīvu ietekmes “Suverēna” stāvokli, nepakļaujoties nevienas valsts likumdošanai, nemaksājot nevienai valstij nodokļus. Ar viltu un draudiem un šantāžu Arī Latvijas Valsts cetrbanku kontrolējot un īpašojot naudas ražošanas instrumentu. Ar naudas aizdošanu visām valstīm, kontrolējot to darbību un kļūstot par patiesā labuma guvējiem. Pakāpeniski par aizdevumu procentiem pārņemot visus arī Latvijas Valsts suverenitāti veidojošos stratēģiskos īpašumus. Tai skaitā Latvijas Valsts nacionālo Banku likvidācijā, valūtas likvidācijā, iegūstot kontroli pār Latvijas valsti. Aizvietojot naudas vērtību ar savu valūtu, kurā viss tiek konvertēts. Ir viegli pierādāma Latvijas Valsts amatpersonu saistība ar šo naudas sitēmas īpašnieku suverēnajām virsnacionālajām struktūrām. Kas uzskatāmas par patiesā labuma guvējiem no visu pēdējo gadu Latvijas “nelaimēm” un perturbācijām, kuru rezultātā Latvijas Suverenitāte pārgājusi svešā pārvaldē, visās pamatkategorijās kapitulējot un saimnieka lemšanas tiesībām pārejot no pilsoņu kopuma uz virsnacionālo naudas sistēmas īpašnieku prerogatīvām. Pat cilvēku pamattiesības uz sava ķermeņa pārvaldi Latvijas vadošām amatpersonām mēģinot atdot virsnacionālām privātpersonām. Kas grib panākt tiesības lemt par piespiedu medicīniskām manipulācijām ar cilvēku ķermeņiem. Ar Pandēmiskā Līguma pilnvarām, pārņemot pēdējās Valsts suverenitātes funkcijas. Pabeidzot apvērsuma veikšanu, ar tiesībām apturēt sabiedrības funkcionēšanu, ieliekot lokdaunā un mājas arestā uz nenoteiktu ilgumu, cik noteiks virsnacionālie suverēni, kas arī ir vienā personā naudas sitēmas īpašnieki un privatizēto par valsts parādiem dabas resursu un stratēģisko infrastruktūru īpašnieki.

    6. Latvijas Valsts vadošo amatpersonu saikne ar šīm privātstruktūrām nekad nav bijusi noslēpums. Publiski braucot ar privātlidojumiem uz apmācībām un instruktāžām, Latvijas Valsts vadītāji, regulāri, personīgi tikušies ar patiesā labuma guvējiem, no Latvijas Valsts īpašumu un suverenitātes visu pamatu zaudēšanas laika. Savukārt, šīs svešās privātpersonas kļuvušas par triljoniem bagātākas. Lai arī ķēdīte no naudas sitēmas īpašniekiem, caur virsnacionālo organizāciju un fondu vadības, līdz investīciju fondu triljonāriem un transnacionālajām triljonāru korporācijām, kas kopā pārņēmušas Nacionālo Valstu Suverenitātes realizācijas instrumentus, kontrolējot valstu pārvaldes labuma gūšanas rezultātus. Šī sikne ir konceptuāli vienkārši acīmredzama, pēc savienoto trauku sākuma un gala punkta.

    7. Taču pierādīt visu ļaunprātīgas nodevīgas darbības cēloņsakarīgo secības ķēdi ir tiesību sargājošo speciālistu uzdevumus. Kurus Latvijas Valsts īpašnieku pilsoņu kopums var nolīgt, savu interešu attiesāšanai starptautiskās tiesās. Nolīgstot labākos no pasaules advokātiem attiesājot zaudētos izdzīvošanas neatkarības īpašumus, apstrīdot neuzmanīgi azņemtos nelietderīgi iztērētos uzspiestos desmitus miljardu Latvijas Valsts kredītus. Ar kuru palīdzību, tagad, tiek šantažēti Latvijas Valsts vadītāji, nodot starptautisko baņķieru pārvaldē arī Latvijas Valsts Suverenitāti, kā īpašumu un tiesību Subjekta kopumu. Kas tiek pa līgumam atsavināta Latvijas pilsoņu kopumam ar viltu, maldiem, draudiem, un šantāžu pret raksturā un zināšanās un tāledzībā vājajām un pretoties nespējīgām, kapitulējošām visos jautājumos Latvijas vadītāju amatpersonām.

    8. Par spēka struktūru darbinieku, valsts saimnieku pilsoņu kopuma interešu nodevību, jautājumu uzskatu par kontraversiālu, Ne tik skaidru. Jo viņi saistīti ar zvērestu pildīt augstākstāvošās amatpersonas pavēles, neapspriežot tās. Un nesaskaņojot ar sirdsapziņu darāmā saturu un būtību. Tāpēc tiesāt spēka struktūru darbiniekus par valsts nodevību varētu tikai gadījumā, ja pārsniegta nepieciešamā varardarbības stingrība, aiz maniakālas slimīgas asinskāres un varaskāres. Kā tas pierādījās 2020-2022. Kad Tedrosa kungs no PVO tikko atzinis publiskās atbildības runā, ka PVO nav pieprasījusi ne komendantstundas, ne maskas, ne naudas sodus, ne atlaišanas no darba, ne eksekūcijas ar stekiem, pret cilvēkiem, kas pie Brīvības Pieminekļa vai savās mājās vai svaigā gaisā sētā tikušies vai pastaigājušies parkos. Šī vardarbība bija tikai vietējo “pēc vardarbības pielietošanas izslāpušo entuziastu” privāta iniciatīva savu vietējo komandantu vadībā, kuri izmantoja savās rokās gūto ārkārtas stāvokļa īpašo statusu, lai beidzot piepildītu savas slēptās tieksmes, savu banku oligarhu WEF forumā pirms pandēmijas apmācībā “EVENT 201” dotās rīcības direktīvas izpildītu pret savu tautu, izrēkinoties ar miermīlīgiem iedzīvotājiem. Bet citādi tikai savas sirdsapziņas savu līdzcilvēku vecāku un bērnu Cieņas Tiesas priekšā stājoties. Jo daudzi spēka struktūru darbinieki 2020-2022. izmantoja savas tiesības aiziet no šāda “darba” un izmantoja privilēģiju kļūt pa bezdarbnieku un meklēt savai sirdsapziņai piemērotāku iztikas avotu.

    9. Vēl jāpiemin īpašā valsts nodevība no žurnālistu un viedokļu līderu puses, kuru pienākums kā varas atzaram ir veidot Sabiedrisko Domu, kas arī vēlēšanās nosaka, kam dot valsts sarga pilnvaras. Tieši cilvēki, kas uzurpējuši ietekmi par valsts līdzekļiem pārvaldīt Latvijas Valsts sabiedrisko domu. Tiem, kas apņēmušies to nosargāt no viltus maldiem, draudiem, jāuzņemas pilna atbidība par apzinātu nelojalitāti pret savu valsti, tendenciozi, iebiedēsanas rezultātā veicot genocīdu pret pilsoņu kopumu. Pilna atbildība par sazvērestības veikšanu, pēc suverenitātes un likumības atjaunošanas Latvijas Valstī, visstingrākā bardzība jāuzņemas tieši žurnālistiem, kuri valsts īpašnieku kopuma interešu aizsrgāšanas vietā, aizsargā valsts noslēpumā ietīto amatpersonu grupas, valsts iespējamās nodevības darbību. Nodevīgiem žurnālistiem saucot par nelojālu sazvērestību, jebkuru vārda brīvības izpausmi, mēģinot atmaskot Valsts Nodevējus. Žurnālistu darbība, kas finansēta no valsts nodevēju rokas pieškirot nodevīgiem runas vīriem privilēģijas, būt par cenzoriem un sev vajadzīgās informācijas plūsmas manipulātoriem. Žurnālistiem valsts finansētos vai līdzfinansētos mēdijos, kā Delfi, izplatot dezinformāciju. Bet informāciju par iepējamām nodevīgām nelikumībām un konstitūcijas un pamattiesības grozošiem Starptautiskiem paktiem, un to apspriešanu noslepenojot kā valsts noslēpumu un neļaujot brīvi nokļūt tautas Sabiedriskās Domas iztiesāšanas degpunktā. Katrā būtiskā jautājumā ir jāļauj visiem viedokļiem brīvā ideju konkurencē atrast optimālo risinājumu pilsoņu kopuma izdzīvošanas aizstāvības interesēm.

    10. Žurnālistu, oficiālo viedokļu līderu, runas vīriem pierādīt ļaunprātīgu nodevību, nesastāda problēmu. Jo peļņas un apbalvojumu privilēģiju gūšanas nolūkā veikta valsts nodevība, sakarā ar safabricēto ziņu un antikonstitucionālu cenzūras struktūru izveidošanu, kas dzēš, bloķē un izplata cenzētu informāciju. Kas netiek slēpts, ka Latvijas Valstī tiek apmaksāta šāda antihumāna darbība kā cenzūra un propaganda, vienu amatpersonu grupas interešu vēlmi masu mēdijos propagandējot. Gandējot tādā veidā brīvi izkristalizējošos Sabiedrisko Domu. Sekmējot saglabāt partijnieku koalīcijas grupiņai, kas ir uzurpējot izkropļojusi ar viltu varu Valstī. Tajā pat laikā apmelojot neatkarīgos viedokļu izteicējus. Dzēšot informāciju, nedodot tai iespēju nonākt līdz sabiedriskās Domas apspriešanas degpunktam. Apmelojot par sazvērniekiem, sazvērestības shēmu mēģinājumus atmaskot. Jo neatkarīgie no valsts amtpersonu dotā finansējuma žurnālisti un informācijas pētnieki, nekādā veidā nevar tikt uzskatāmi par sazvērniekiem, jo netiek un nav tikuši pie Valsts Kases un Likumu Grozīšanas un Valsts īpašumu izsaimniekošanas vai nodošanas trešām personām patiesā labuma gūšanai.

    11. Kā savā laikā laikraksts “DIENA” konkurēja ar “NEATKARĪGO” informācijas izmeklēšanas efektivitātē, kopā ar totāli brīvās informācijas plūdumu soctīklos. Visas vētras norima pašas no sevis un sabiedrības sevis apzināšanās līmenī, brīva informācijas plūšana neradīja nekādas terorisma briesmas. Funkcionēja Latvijas Valstī demokrātijas pamats kā PLURĀLISMA apsargātā ideju konkurence. Līdz DIENAS un neatkarīgo TV kā LNT likvidācijai un cenzūras ieviešanai soctīklos. Kas jebkuram izglītotam politoloģijas izglītību guvušam ir pierādījums apvērsumam. Tālāk neanalizējot. Kaut vai pēc Umbrto Eko nodefinētajām un cilvēku tiesību tiesu, kā Nirnberga, atzītajām “14 totalitārisma un fašisma ieviešanas pierādījumu pazīmēm”

    [https://medium.com/posteuropean/umberto-eco-on-the-14-signs-of-fascism-3f3dd368fcf8](https://medium.com/posteuropean/umberto-eco-on-the-14-signs-of-fascism-3f3dd368fcf8)

    12. Pat, ja, neatkarīgo no uzurpējušo un ar viltu mēģinošo amatpersonu centieniem noturēt varu, informācijas pētnieku veiktās nodevēju atmaskošanas, izrādīsies, ir bez pierādāma nozieguma sastāva un pat ja tās izrādīsies dažkārt nepamatotas. Tur nav ko apvainoties. Tieši šī īnformācijas plūsma ir “žurnālistiskās izmeklēšanas” pētniecības vienīgā misija un jēga. Ļoti labi, ja amatpersona izrādīsies nevainīga. Ļoti labi, arī, ja amatpersona izrādīsies augstākstāvošā maldināta un veikusi valsts nodevības noziegumu, bez ļauna nodoma. Tad notiesāta, tā rādīs piemēru, nerauties uz Valsts Suverenitātes Sargu amatiem, bez izglītības un pieredzes kompetences līmeņa. Cīkstēties starptautiskā arēnā ar paaudzēm trennētiem ģēnijiem un viņu tālredzīgām viltībām, kuri pastāvīgi to vien darīs, mēģinot uzspiest līgumus un slēptas suverenitātes zudēšanas kapitulācijas paktus. Darot to pret Latvijas Valsti ar viltu, maldināšanu, draudiem, šantāžu un savas harizmas vai kapitāla ietekmes spēku.

    13. Lai tam stāvētu pretī, pirmais, ko Latvijas neatkarības atjaunošanai, mums jādara, jānolīgst labākie pasaules advokāti, lai cik tas maksātu. Un ja tas nav iespējams, jo naudas sistēmas īpašnieki jebkuru summu varēs pāŗsolīt, nodrukājot jebkuru skaitli.

    14. Tad Latvijas pilsoņu kopumam jāaizsūta mācīties vislabākajās pasaules juristu apmācības Universitātēs mācīties talantīgākos Latvijas valstij lojālos ģēnijus un nesabojātos jauniešus. Kas nav uzpirkti un sabojāti ar šodienas korupcijas vēža caurausto sitēmu. Jāsūta mācīties ar pilnu Latvijas Valsts finansējumu, lai tie paliktu lojāli Latvijas pilsoņu kopumam. Un nevarētu tikt ievilināti kalpošanai svešās finansu korporācijas Varas Piramīdas, globālās ietekmes stiprināšanai. Caur itkā labdarības Sorosa, Rotšilda, Geitsu, Rokfellera, Gavi un citiem virsnacionālo interešu lobēšanas špionu ietekmes fondiem! Tadā veidā izaudzinot nacionālos varoņus un ģenijus, gatavojoties cīņai ar mūžigo viltīgo Latvijas nācijas izdzīvošanas pretinieku.

    © Dags Vidulejs

    [https://www.artmajeur.com/dags-vidulejs](https://www.artmajeur.com/dags-vidulejs?fbclid=IwAR0rt379LsSCzyukTAPjp3ALlLc0EI7v-YjMy1XHh0iBVb2gMgpnKfCKH24_aem_Acc1HQcJUWJgXe7X-HCnR1-AbWtrctS8tRENHP3b1xG5wd0WQQnCG_iECgwIUHob3y2PXEIt9Gli6EkU61YwjnLb)

  9. Darvas piliens medus mucā - vai nejauši?! saka:

    https://www.youtube.com/watch?v=1srX3Ajiw3g

    LATO LAPSA Par Mārci Judzi, krieviem un porno

    @skolotajsab
    Par Latvijas valsti un tās “nokrišanu pie kājām” (apm. 23.35 min. ) gan ir ciniska un nelietīga muldoņa, noniecinot tik daudzu krietnu, drosmīgu un pašaizliedzīgu patriotu rīcību un to apzināti nestos upurus savas Latvijas un savas tautas dēļ! Stulbenis, gļēvulis un muļķis to varētu samuldēt, bet no Lapsas, kas protams ir totāls ciniķis, bet tās citas īpašības šķiet tam nav manāmas, kas liek minēt citus iemeslus tik necienīgai runai, par tiem, kas vairs nevar sevi aizstāvēt un ir nolikuši savas galvas, lai šodien tādi lapsas varētu dzīvot un muldēt latviski savā zemē! Un pēc visiem viņa rakstiem spriežot, informācija Lapsam ir labi pieejama un arī bezgalīgas minēto mūsu tautas varoņu drosmes piemērus, viņš noteikti zina. Tāpēc šāds viņa Latvijas izcilo un arī vienkāršo celmlaužu noniecinošais teksts izklausās pēc pārdomātiem un angažētiem meliem. Tieši, kā to gadu desmitiem bija un joprojām ir darījuši iebrucēji, to komunistu algotņi un pērkamie kangari!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *