R. Bruners. Spiegu stāstiņi, 2.daļa

Spiegu stāstiņi, 2.daļa

Vērtējot pagātni, mēs dodam priekšroku objektīviem faktiem un notikumiem, kas dokumentēti vai vispārzināmi neapstrīdamā veidā. Uz šī pamatojuma, mēs parasti vērtējam cilvēkus pēc viņu darbiem, šķirojot labajos un sliktajos. Tomēr šāda objektivitāte atklāj labi ja pusi no pieejamās patiesības. Fakti atstāj daudz iespēju manipulācijām, un neatklāj cilvēku patieso motivāciju.

Otra puse ir personiskie, sadzīviskie un citi apstākļi, kas parasti netiek atklāti. Tagad ir modē teikt, ka tā ir personiska informācija. Tā gluži nav. Tieši personisku motīvu dēļ cilvēki pakļaujas sistēmai, kļūstot par personām, kas pilda uzdoto programmu bez ierunām. Viss sastrādātais, kas zināms vai dokumentēts, ir tikai sekas.

Tāpēc būtu vietā atklāt nedaudz sadzīviskas informācijas par diviem tipiskiem sistēmas cilvēkiem, ko pieminēju iepriekš. Rakstnieks un zinātnes funkcionārs Jānis Stradiņš ir publiski apspriežama persona, bet viņa priekšnieks Juris Pelčers plašākai publikai nav zināms. Kā jau rakstīju, Pelčers bija mans komunālā dzīvokļa kaimiņš no 60-tajiem līdz 80-tajiem gadiem.

Padomju inteliģences sadzīves ainiņas

60-to gadu beigās tuvojos 10 gadu vecumam, kad bērns sāk jēgpilni apzināties notikumus. Šajā laikā katru jaungada nakti kļuvu par liecinieku nedaudz dīvainai norisei. Ap pusnakti pie Pelčera ieradās Stradiņš ar apsveikumiem jaunajā gadā. Sveikšana ilga apmēram 15 minūtes. Šajā laikā Stradiņš klanījās un sev raksturīgajā spalgi skaļajā balsī kaut ko vēstīja. Norise atgādināja rituālu, un precīzi atkārtojās katru gadu.

Mana māte bija Stradiņa kursa biedrene augstskolā. Viņam droši vien pat prātā neienāca, ka varētu apsveikt arī manu māti, ja reiz atnācis. Viņa tikai pasmējās, turpretim Pelčers bija gluži kā spārnos. Stradiņš jau tad bija ievērojama persona, pateicoties savam tēvam Paulam Stradiņam, slavenajam ķirurgam.

No bērnības esmu vērojis sistēmas cilvēkus ar lielu interesi. Kāds velns viņus dīda? Ko viņi saņem pretī, kad pārdod dvēseli? Naudu, paiku, karjeru, sievietes, žiguli, dzīvokli, vasarnīcu. Juris Pelčers bija viens no izcilākajiem eksemplāriem, ko man izdevies novērot tuvumā. Manekena paskats, Holivudas zvaigznes cienīga izturēšanās, bez pārmērīga intelekta un kaitīgiem ieradumiem. Tādus sistēma liek front office pozīcijās, lai veidotu imidžu. Pēc viņa sievas izturēšanās, nojautu, ka viņam bija viena vājība, kas saistīta ar pielaidi vieglas uzvedības dāmām.

Padomju sistēmas cilvēka saņemtie labumi veidoja diezgan precīzi noteiktu komplektu. Inteliģentiem, bez iepriekš minētā, pienācās arī zinātniskais grāds, bet savs dzīvoklis reizēm izpalika. Tos bieži izmintināja komunālos dzīvokļos. Nenormālie dzīves apstākļi veicināja psiholoģisko spriedzi un kropļoja bērnu raksturu. Tas viss veicināja savstarpējo nepatiku un ziņošanu vienam par otru. Tieši to arī centās panākt.

Svarīgi ir saprast, ka sistēmas cilvēka pēcnācēji arī pieder sistēmai. Dzīves laikā uzkrāto pieredzi nodod pēcnācējiem, kuriem karjera nav jāsāk no zemākā pakāpiena. Parasti viņi nesāk ar nelietībām un noziegumiem, kā viņu senči. Tie ir uzņēmuši zināmu augstumu, un pēcnācēji diezgan komfortabli var uzsākt uzņēmējdarbību vai veidot karjeru, izmantojot esošos sakarus un protekciju.

Taču no viņiem prasa piedalīšanos tajos (aktīvajos) pasākumos, kur tiem ir neaizstājamas zināšanas un pieredze. Mūsu gadījumā, Jura Pelčera dēla Ginta Pelčera (attēlā) vārds uzpeldēja tajā laikā, kad biju spiests aizbraukt, jo tiku padzīts no Latvijas. Par to turpmākajā izklāstā.

Nobeidzot tēmu par Jāni Stradiņu, nedaudz par viņa dēliem Paulu un/vai Pēteri. Tieši neatceros, ar kuru no viņiem iznāca tikties pāris reizes Maskavā, kur studējām vienlaicīgi. Ar viņiem bija grūti komunicēt. Atceros, ka nez kāpēc sarunās pieminēja Pelčeru, un tas notika diezgan nievājošos toņos. Skaidrs, ka šī attieksme nāca no tēva, un izskatījās pēc dziļas nepatikas, ko kalps jūt pret savu saimnieku.

Gatavošanās bēgšanai

Ap 2001. gadu kļuva skaidrs, ka Latvijā man nav ko darīt. Čeka kontrolēja katru manu soli. Biju izolēts no savu paziņu loka, un atlaists no ikviena darba, ko mēģināju strādāt. Šādos apstākļos nebija iespējams veidot attiecības ar sievietēm, un tā vietā man piegādāja prostitūtas. Mani ienākumi veidojās no darbiņiem, ko man pēc saviem ieskatiem piegādāja aizkadra čekisti. Sāku darboties kā kvalitātes sistēmu konsultants uzņēmumos.

Radās doma par došanos prom no Latvijas. Tas nav vienkārši, kad jau krietni pāri 40 gadiem. Pratu dažus celtniecības darbus, tomēr nebija pārliecība, ka spēšu nopelnīt iztiku ar tiem. Sāku sevi radināt pie disciplīnas, atmetu kaitīgos ieradumus, pumpēju muskuļus. Pa vakariem braucu uz vasarnīcu un saviem spēkiem izbūvēju kanalizācijas sistēmu. Pats raku, masīju javu un betonēju, liku trubas, ar vārdu sakot, radināju sevi pie fiziska darba zem klajas debess. Iegādājos līzingā jaunu automašīnu, jo biju iecerējis saglabāt personisko mobilitāti ārpus Latvijas.

Varētu jautāt – kāpēc nebraucu prom uzreiz? Puslegāli tas bija iespējams jau 90-os gados, kad cilvēki brauca uz Eiropu un Ameriku, bet turienes varas iestādes skatījās caur pirkstiem. Problēma tā, ka manā gadījumā neviens caur pirkstiem neskatītos. Tajā laikā čeka jau bija pilnībā integrējusies Rietumu attiecīgajās struktūrās. Par mani tiktu nekavējoties ziņots uz turieni, un jebkādi mani puslegālie mēģinājumi tiktu pārtraukti ar neprognozējamām sekām. Labākajā gadījumā es saņemtu to pašu s-du, ko Latvijā, tikai citā iesaiņojumā.

Rezultātā varēju doties prom tikai 2004.gada novembra beigās, kad tas bija 100% legāli. Arī tad par mani tika ziņots, pat vēl vairāk, man organizēja pavadīšanu un uzņemšanu, tomēr neko lielu padarīt nevarēja. Pirms bēgšanas apraksta īsumā pastāstīšu par tiem apstākļiem, kas pie tās noveda.

Kvalitātes konsultants

Vai jūs zināt, kas ir kvalitātes sistēma? Vienkāršoti runājot, tas ir priekšraksts, kā pareizi jāvada uzņēmums vai iestāde. Citiem vārdiem sakot, prasības, kas attiecas uz darāmo darbu, apkārtējo vidi, darba drošību un vēl daudz ko. Realitātē kvalitātes sistēmu izstrāde bija noteikta daudzuma papīru sarakstīšana. Tipisks latviešu bizness, kas līdzinājās ierēdņu darbam.

Tas bija 2000.gadu sākumā, konsultanta darbiņus saņēmu no divām firmiņām. Viena no tām bija Personāla sertifikācijas institūts, ko vadīja karjeras cilvēks Edmunds Beļskis. Viņš vēlāk nokļuva lielu uzņēmumu vadībā, tādu kā Latvijas valsts meži un LVRTC. Otra bija Jāņa Boles BSM konsultanti, kas bija daļa ģimenes biznesa sistēmā, ko veidoja viņa brālis Kārlis, tirgojot Škodas, un māsa (?) Signe augstos iekšlietu amatos. Pēdējo esmu tikai dzirdējis pieminam, un nekādas darīšanas ar viņu man nav bijis.

Boles ģimenes bizness jāpiemin vairāku iemeslu dēļ. Kaut vai tāpēc, ka minētā trijotne veidoja efektīvu naudas sūkni, ar visiem nepieciešamajiem komponentiem. Nojaušu, ka tur ir vēl viena tēma, varbūt pati galvenā. Tomēr neesmu pārliecināts, tāpēc neteikšu. Esmu šajā vidē saticis vienu otru, kas varētu būt čekas cilvēks, bet nekas īpašs tas nav.

Ģimene ir no Ādažiem, un čekas kartotēkā figurē kāds Mārtiņš Bole no Ādažiem. Viņš savervēts 1944.gada beigās Rīgas bandītisma apkarošanas nodaļā. Nu jau cits gadsimts, bet aura ģimeni nav pametusi.

No Boles saņemtie projekti

Pastāv uzskats, ka konsultāciju bizness ir sava veida rekets. 90-os gados nāca bandīts un prasīja naudu, bet tagad nāk solīds konsultants uzvalkā un šlipsē. Ieradies uzņēmumā, viņš kritiski nopēta telpu, paskatās griestos, paosta gaisu un saka – mjā, veči, jums ar steigu jāievieš ISO-9001 standarts.

Projektus gādāja Beļskis un Bole, tāpēc īsti nezinu, kā tas notika. Viņi mani norīkoja uz tiem uzņēmumiem, ar kuriem bija panākta vienošanās. Tad es tur ierados un ķēros pie izpētes un papīru rakstīšanas. Pastāstīšu par 2 projektiem, bet vispirms maza atkāpe par manu motivāciju.

Varētu jautāt, kāpēc es negribēju strādāt konsultanta darbu Latvijā? Bija taču kaut kāda specialitāte, vidēji ienākumi, ar kuriem varētu dzīvot vienā mierā. Problēma tā, ka dzīvot vienā mierā man neviens neļautu. Saņemtie darbiņi bija labvēlības izpausme, kas varēja beigties jebkurā brīdī. Piemēram, kad nopirku automašīnu līzingā, nācās ieķīlāt dzīvokli. Pēc kāda laika man pārtrauca dot darbu, līdz sāku nervozēt, bet Bole sāka ņirgt – varbūt tev dzīvokli atņemt? Nu labi, būs jauns projekts, tev taču līzings jāmaksā.

Pārējie konsultanti bija savējie, un saņēma būtisku informāciju par projektiem. Turpretim man nekādas informācijas nebija, un projektos varēju strādāt tikai formāli. Pavisam man bija kādi 20 projekti, pārsvarā tādi, kur strādāju viens. Īsi sakot, lai paliktu Latvijā un dzīvotu vienā mierā, bija jākļūst par savējo.

Lai būtu skaidrs, ko nozīmē kļūt par savējo, īsi par Kalsnavas spirta rūpnīcu. Mani tur norīkoja, kad kārtējās bandītu razborkas rezultātā rūpnīcā kaut kas nomainījās. Acīmredzot, jaunie īpašnieki domāja ko darīt, jo bija vajadzīga vienkāršota tehnoloģiskā shēma un vadības sistēmas apraksts. Šajā laikā manā tuvumā parādījās Arnolds Babris un vaikstīja grimases. Viņš varēja būt viens no īstajiem rūpnīcas saimniekiem. Ja man ar viņu vajadzēja runāt, tad to vajadzēja pateikt skaidri un gaiši. Cik zināms, Babris Latvijā pārstāv kādas krievu kriminālās autoritātes intereses.

Otrs projekts, ko varētu pieminēt, bija no Boles saņemtais darbs Maskavā. Tas bija 2002. vai 2003. gads, kad nokļuvu kādā uzkopšanas firmā, kas atradās pašā Maskavas centrā. Kāpēc mani uz turieni sūtīja? Tagad, pārdomājot variantus, iemesls varētu būt mana atteikšanās pakļauties sistēmai Rīgā. Acīmredzot, nolēma, ka krievi man būs lielākas autoritātes. Esmu beidzis Maskavas universitāti, un tādam pieņēmumam ir loģisks pamats.

Saņēmu šo darbu ar entuziasmu, kam nebija nekāda sakara ar vēlmi strādāt Krievijā, pārvākties uz turieni, vai vēl kaut kādu racionālu iemeslu dēļ. Nebiju tur bijis kādus 18 gadus, un vēlējos atkal nokļūt pilsētā, kas mani vienmēr valdzinājusi. Tur pagāja tas periods manā jaunībā, kad noformējas raksturs un pasaules uzskats. Varbūt kaut kad uzrakstīšu par to tuvāk.

Sagaidīšana Maskavā bija diezgan vēsa, varētu pat teikt, nedaudz nicinoša. Tam bija savs pamats, tomēr man lika manīt, ka varu izmantot izdevību tikt uz augšu. Nebija tā, ka mani centās par katru cenu savervēt. Lika manīt, ka, ja vēlos palikt Maskavā, tad tāda iespēja man ir.

Toreiz to sapratu lielos vilcienos, tomēr ne līdz galam. Biju iedomājies, ka varēšu braukāt uz Maskavu, izveidot mazu biznesu, varbūt ar laiku kaut ko nopelnīt. Tomēr, nenoskaidroto attiecību dēļ, produktīva darbība Maskavas uzņēmumā nebija iespējama.

Kad mani cenšas piespiest kaut ko darīt, nepaskaidrojot, ko tieši no manis sagaida, iestājas pretreakcija. Drīz vispār pārstāju ierasties darbā, bet stabili enkurojos kādā no daudzajiem Maskavas centra alus dārziem un gremdējos atmiņās. Tā arī viss beidzās ar nulles rezultātu.

27.01.24

You may also like...

10 komentārs

  1. AG saka:

    Paranoiķis..un krievmīlis pie viena! Labi draudziņi Linardelim.. :)))

  2. No la.lv cenzūras vēl neizdzēstie komentāri saka:

    https://www.la.lv/video-ir-ari-sievietes-autobusu-reisos-maskava-riga-pern-piekertas-aptuveni-300-nacionalajai-drosibai-bistamas-personas/komentari

    Ar kāju, ne ar kaju
    21:00, 27. janvāris 2024
    bet tas viss ir dakšas lētticīgajiemn, jo “komersanti” – trenēti, bruņoti spiegi no krievijas jau tika vēl pievienoti te esošajam pusmiljonam agresīvo kremlinu jau ar TUA, bet šos tik reklāmai izceļ, jo kremlim vajadzīgie sen te ir un kopa ar “mūsu” brunoto spēku un robežsardzes darboniem – majās tiem esot kveliem kremliniem

    hmm, ar kaju saki…
    1:46, 28. janvāris 2024
    bet kas trieks? vini pasi sevi trieks?! jo visos amatos, visos postenos ir valdibas nodeveeju sabaazti kremlini, bet tautu par mulkiem uzskata, melojot par pretkremlisku darbiibu, jo viss ir tikai teaatris! 5.kolonna sev reklaamai dazus zurnalugas un citus dumaakos kremlinus skali izsuuta, bet brunotos, slepenos diversantus, ruudiitus spiegus LV formaas geerbj-visa armija, policija un robezsardze ir paarpilna ar kremliniem un vadiibas liimenii…bet Nato ir akli!

    dumjš vai melo?
    21:10, 27. janvāris 2024
    -kas, ko tev muldona laikus dezinfekcēja?!! Ir pilns ar kremliniem un tos nodeveji naturalize bariem!

    Vēl skeptiķis
    21:39, 27. janvāris 2024
    Ai, gan jau ka tas viss ir fufelis, un LR krievu-kangaru kantoris latviešu formās imitē vētrainu darbību, lai atskaitēs labi izskatītos.

    Kas ko zina pat šo LR auklēto vati?
    21:31, 27. janvāris 2024
    Dodiet info, kurš ko vairāk zina par kremļa rusnazi biedrības “Latvijas Strādnieku fronte” darboņiem, adresēm? “Firmas.lv” informācija liecina, ka Purvciemā reģistrētajā biedrībā darbojās Lietuvas valstspiederīgais Konstantīns Gorškovs un Latvijas iedzīvotāji Arturs Jefimovs un Aleksejs Pismennijs.

  3. Par pilsonisku drosmi un stāju! saka:

    Kolēgi teica, ka nav saprotams iemesls kādas ierindas personas dzīvesstastam šadā, tik konkrēti politiski asi aktuālā vietnē! Jo tā dara, kad ir bijis saniegts augsts līmenis darbībā tautas un valsts labā un tad ir saprotams iemesls tautai lasīt interesantu autobiografiju.

    Lasās viegli, bet arī rodas jautājumi Brunera kungam. Jo galīgi nav pateikts galvenais – kāda tieši bija autora čekai bīstamā darbošanās un tāpēc nav saprotams iemesls vajāšanai, piem: “Ap 2001. gadu kļuva skaidrs, ka Latvijā man nav ko darīt. Čeka kontrolēja katru manu soli. Biju izolēts no savu paziņu loka, un atlaists no ikviena darba, ko mēģināju strādāt. Šādos apstākļos nebija iespējams veidot attiecības ar sievietēm, un tā vietā man piegādāja prostitūtas” – ” Drīz vispār pārstāju ierasties darbā, bet stabili enkurojos kādā no daudzajiem Maskavas centra alus dārziem un gremdējos atmiņās. Tā arī viss beidzās ar nulles rezultātu” – alkahola lietošana jau nekad nav beigusies ar kādu pozitīvu rezultātu, tas gan ir neapstrīdami patiess fakts, bet kā izpaudās izolācija, kāpēc ar sievietem neveidojās attiecības un kas, kāpēc un par ko piegādāja prostitūtas?! Būtu jauki viest skaidrību, jo gan jau citiem lasītājiem arī būtu interesanti to izlasīt un paldies avansā, ja ieteikums noderēs!

  4. Izolde saka:

    AG , jūs taču arī esiet tāds kā patriots , vai tad jūs neviens nevajā? Tā kārtīgi , ar izsekošanu , noklausīšanos un ielu teātriem? Varētu arī pastāstīt .

  5. AG saka:

    Redzi, man nav paranojas, atšķirībā no jukušā linardeļa drauģeļiem… :)))

  6. Aelita saka:

    Ja AG būtu pieredzējis kārtīgu Zersetzungu, gan tad piemestos i paranoja. Tā metode tāpēc ir domāta. Ar laiku pie tā var pat pierast, laist pāri galvai, bet nevar aizmirst, diemžēl.
    To RB, par Maskavu. Es pabiju Maskavā, kad tur varēja braukāt metro pa 5 kapeikām,pēc 73.gada. Kad netiku universitātē, iestājos politehniskajā institūtā, vakara nodaļā, dabūju darbu turpat kādā laboratorijā. Tur bija kompjūters, sāku programmēt. Mums dažiem bija līgumdarbi ar kādu Maskavas ģeoloģijas institūtu, viņiem bija tāds pats kompis.
    Ja Latvijas krievi pret latviešiem reizēm izturas kā pret aborigēniem, skatās no augšas, tad Krievijā ir savādāk, viņi mūs uztvēra kā ārzemniekus, izturējās ar cieņu. Tiesa gan, runa par inteliģentiem krieviem. Gribētu zināt, ko viņi saka tagad par karu… bet viņi nedrīkst, draud apcietināšana.
    Ap to laiku pabiju arī Ukrainā, Kijevā, studentu zinātniskā konferencē Kijevas universitātē. Mūs uzņēma ļoti laipni. Mani pārsteidza, ka, atklājot konferenci, Kijevas universitātes rektors runāja ukraiņu valodā. Pie mums runātu krieviski. Vispār, gan ukraiņi, gan igauņi un lietuvieši tolaik nebija tik lielā mērā kolaboranti…
    Kad 1977.gadā apprecējos, pametu tos programmēšanas darbus, bija jau apnikuši. Tad nāca rūpes par bērniem, ģimeni un citas lietas.

  7. Ierindas Pilsonis saka:

    https://www.la.lv/ijabs-pret-zdanoku-butu-jarosina-kriminallieta-par-valsts-nodevibu/komentari

    Lapa 12:12, 29. janvāris 2024
    Krievžīdu kangari – Ždanoka, Mamikins, Rosļikovis, Glorcova….. un vēl n tie krievu okupanti kangari jau sen bij jātiesā. Ķīnā tie kropļi sen būtu nostādīti pie baltas sienas un……..
    Patiesi un labi komenti 21:18, 29. janvāris 2024
    sandris ozolsŠodien 12:55 Atslābst, no valsts triecēji un tiesātāji! Ja jau reiz Tatjana ir šeit, un mierigi dzīvo, tātad divkosīgajam LV valdošajam režīmam tas netraucē, vrb par ir izdevīgi, kas visticamāk…..Jo visas štelles ar RU notiek un turpinās, par spīti makaroniem uz tautas ausīm….) Lūk tas onka, 82 g.v ,ja nemaldos, ko izlidināja-tas gan bija čiekurs vienā vietā… daudziem….))

    Jānis ZariņšŠodien 12:07 Šokkontents, zibens no skaidrām debesīm, pusnaktī uzausa saule, jūlija vidū uzsniga, sniegs, Ždanoka spiegs, Ušakovs un SC spiegi…. Bet kāpēc VDD nebija laika šo jautājumu sakārtot? Jā, pareizi jo bija jāatsit plebejiem viena no zaļajām zonām Rīgas centrā, velotreks Marss… 136 10

  8. Anonīms saka:

    Nūja! Front office vai Front line vienmēr izvēlas ārēji simpatiskus un labi audzinatus puikas un paši tie nenonāk nekādās sfērās bez grudiena no…..? Nu iz skolas laikiem vien radās daudzas aizdomīgas lietas, kad iedot rokās kaut kādu papireli, lai es izietu nesaprotamu medicīnas apskati kura nevienam citam klasē nav jāiziet? Vēlāk līdzīgi bij ejot vieglatlētikas nodarbēs un tai sporta organizācija darbojās kāda kaimiņiene kuras virtuvē patstāvīgi sēdēja dažādi dzērāji un pedorasti, tad arī tā darbiniece iedeva papireli, ka man vajag iziet kaut kādu medicīnas pārbaudi kuru citiem nevajadzēja. Vienkārši nospļāvos un negāju! Vien jau no bērna kājas bij jādzird par tēva ārieni, ka jis pēc īsta fashista izskatās, bet nezin kāpēc tiem žīdiem īpatnība līst pie tiem fašistiem ar savu laipninibu? Tā nu 90 to gadu vidū sēdot pie kāršu galda ar restorāna uzraugiem viens jaukts čigāns ar latvietes piejaukumu visu laiku splaudijas – Kakova huja ja vlapolsa v etu zhidovskyju pizdu? Ta nu viņa draugs krievs piebalsoja – Vot, vot i ja tjebje tozhe govoril. A sieva zhidene visu dzīvi viņu dreseja, ka pats vien visu dzīvi maukojas un jaunībā bij rokas bumbas spēlētājs. Ta nu tais sacīkstēs grūda iekšā rīt nesaprotamas tabletes, bet no rietot sportā sāka dzert, ka nodzeras līdz psihene iebāza. No alko nokāpa, bet 80 tajos melnie sāka vest6ieksa zālīti un uzsēdās uz zālītes pīpēšanu, kas arī parauga smagākas formās. 90 tajos sapinies ar kriminālo pasaulīti vienkārši jau pāri 50 gadiem totāli nojudzas, ka pedajais bij dzirdams – psihene uz mūžīgiem laikiem. Tā nu tām zhidenem īpatnība līst uz sportiskiem puikam un tās sporta organizācijas jau visur pasaulē ir zhid masonu sistēmā, ka Briedis par chempi boksā nebūtu virzīts, ja viņu jau iepriekš tam ne gatavotu. Tad tas notiek īsi pirms kara Ukrainā un tā tikšanās ar Usyku jau arī tāda simboliska titula nodošana ukraiņu varonim kuru visur ceļ goda vietās, lai tik kurās visur Ukrainas slavas vārds. Tomēr Soviet Latvijā, ja arī latvieši boksā rāvās, lai tiktu uz Olimpiādi, tad visādi viņus piebremzēja. Tā bij ar Jāni Rovicu par kuru jūsmoja vēl skolā kurā bij jāiet ar lielu riebumu, bet iedams uz skolu agri no rīta aiz muguras dzirdot velo skaņu vienmēr zinaj, ka brauc Rovics! Bieži iedams arī no skolas garās distances vien dzirdot aiz muguras velo zin, ka tas i Rovics. Tā teikt, ka ļoti reti vīrs brauca elektro vilcienā, bet latvieši īpaši neravas trenēties pie viņa. Vairāk citu tautību pārstāvji. Tomēr kaut pašam nekādas domas trenēties boksā nebija, bet sanāca sakauties ar kādu visu labāko hokejistu klasē un Rovics abus aizvilka uz ringa. Pašam īsti neapzinoties tam labakajam sadevu nekā no tā boksa i nesaprazdams. Vien Rovics vilka uz boksa nodarbēm un tās sāka patikt līdz kādam laikam, kad pariniekam iekraujot pa degunu stiprāk sāka tecēt asinis uz viņa baltā sporta krekla, tad tā lieta sāka šķist skemiga. Citiem tādas lietas uzbudina redzot asinis tie kļūst īpaši azartiski un runā līdzīgi Gedroica komentiem. Tad nu pirms kāda laika tas Chigans ieradās murgā ar vēstījumu – Nekad krievi latviešus nav cienijusi un necienis! Kāds izbijis krievu bokseris pāri 100 kg par rupju vārdu pret viņa mauku kura nemaksāja par izdzerto iekrava vienu sitienu un nonāca tas pusi gada slimnīcā. Ta nu pat izgājis tam visa galva bij vienās bintes un tik acis varēja saredzēt, bet acs baltumu vietā sarkanumi. Daudziem nebija iespējas laisties prom uz rietumiem, bet tomēr no tām Bankas Baltija problēmām uzņēmīgi latvieši aizbrauca uz Vāciju. Pārmest tiem, ka nedzīvo vai viņu bērni neatgriezas dzīvot Latvijā arī nu nevar, ja šeit tiem nav kur sevi pielietot.

  9. RB saka:

    Kur tad neiztrukstosais Nūjas komentārs?

  10. Kā ar veselību RB??! saka:

    Kas tas ir šis: Anonīms
    2024. gada 30. janvāra 10.24

    Nūja! Front office vai Front line vienmēr izvēlas ārēji simpatiskus un labi audzinatus puikas un paši tie nenonāk nekādās sfērās bez grudiena no…..?

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *